Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavicssli
addikt
Most akkor a 2900 Pro karira milyen hűtő megy fel! pl kinéztem ezt de habokba nem lehet felrakni rá [link]
vagy csak termálrájtot szereti?
-
Fr@ps
tag
válasz
Foxmulder89 #12491 üzenetére
Csak azért ujitanék mert meglesz nemsoká a vista és szeretném dx 10-be nyomatni a játékokat
-
X Factor
addikt
Hát sajnos inkább azt veszik az emberek ahova a szivük húzza pfff megérdemlik
Valamiért jobban kedvelem az ati kártyákat bármifajta racionális ok nélkül, nevezzük márkahűségnek, ennek ellenére anno pont 7300GT-m volt mert akoriban szűkős volt a keret és best buy karinak számított (pedig vehettem volna 2600XT-t is) annak elötte meg x800GTO-m volt, mert az volt bestbuy, amikro volt gép upgrade nagyon gyúrtam 8800GT-re, de ezek még az első idők voltak amikor nem jött be az oraszágba csak kb hetente 10db, így egyik nap láttam prohardveren egy nagyon baráti 2900pro hirdetést és gyorsan lecsaptam rá, azóta használom.
Ezzel a rövid kis írással arra akartam célózni, h. persze lehet h. vkinek vmelyik gyártó terméke "szimpibb", na dehogy vki a konkurens terméket egy nagy vonóval lehúzza, mert a másik oldal, és ő sosem fog letérni a helyes útról ezért ő csakis nv/ati kártyát vesz, szűk látókőrűségnek tudom nevezni.
Kihagytam 7300GT után x1950pro-m volt.
-
Picco
addikt
haat nemtom...nekem is volt par nvidia karim, pl ti4200 az isten volt, mindent lehetett vele zuzni, meg sem erezte
en minden cuccomat ar/teljesitmeny/ertekallo szempontbol vasarlok altalaban nem nezem a 3dmark es a hasonlo eredmenyeket.
azert is van amd procim, 6400+ jatekoknal siman felveszi a versenyt a c2d-vel, ezert vettem amd configot amikor bartonrol valtottam...nameg mert k. draga volt akkor meg a c2d
a 2900at kb 2,5 honapja vettem 32-ert, azota sem ment le tulsagosan az ara -
Đ@n!
tag
válasz
leviske #12487 üzenetére
Sok midnenben egyetértek azzal ami az írásodban van! De sztem Nvidia vagy ati közti rivilizálás mindíg is lesz a tulajok körében! Ami jót tesz a VGA piacnak
És mivel nekem mind2 kariból volt (nV ATi) sok ezért nekem az a véleményem h tök min1 meiket veszed mindíg azt fogod isteníteni amilyen éppen benn van a gépedben
(ez 1 karinál nem volt igaz eddig GeForce6200
)
-
leviske
veterán
Ezt nem én találtam ki és ha nem így van akkor elnézést. Még annó olvasgattam a RV670 topikba, hogy azokban a játékokban, amik a R600 féle architekturát kihasználják, a G80 féle arch. meghalna. Ezésrt is nem akar a nV DX10.1-es kártyákat kiadni. Nem azért mert parasztvakítás, hanem mert át kéne alakítani a jól bevált G80-at igen erősen.
Azt gondolhatod komolyan, hogy egy olyan parasztvakítós lehetőséget kihagyna az nV, mint a DX10.1... spec az ATi kitudott pillanatok alatt adni egy DX10.1-es gpu-t. És ezt nem azért tudta megtenni, mert ennyivel gyorsabbak (lásd HD29XT megjelenése), hanem ennyivel jobb irányba indultak el....
Az nV szerintem nem azért gyorsabb, mert annyival DX10 képesebb, hanem mert ő diktálja a játékfejlesztőknek az iramot.Nem érzem magamat annyira ATi fanatikusnak. Ha ugy érezném, hogy a nV-nak van igaza és ő jár igazából előrébb (technikailag), akkor azt vennék. Szeretem az ATi-t, nem is volt még nV kártyám, csak ideiglenesen, de az az idő bőven elég volt.
(#12486) sata?? : én kértem, hogy moderálják, de nem azt hogy töröljék.
Tudtam, hogy nem bunkózni akartál, csak nem akartam, hogy félreértés legyen a vége...
Ez úton is elnézést kérek.
Na mentem aludni, jó éjelt mindenkinek!
-
Scooby
aktív tag
Valaki segítsen plz. Egy asus 2900xt-t és egy sapphire 2900pro-t össze lehet kötni cf-be? mind a 2 kártya 512bites. Ha esetleg valakinek van ilyenben tapasztalata plz ossza meg velem...köszönöm.
-
Picco
addikt
válasz
leviske #12473 üzenetére
mikor az igazi DX10-es játékok megjelennek, akkor a 96GT-vel az ég adta világon semmit nem fogsz érni, mert annyit sem fog menni, mint a HD2600XT.
na jo, most mar nem birom szo nelkul, konyorgom aruld mar el nekem ezt honnan a jo.....bol veszed?
en imadom a sajat 2900pro-mat, de neha mar az ATI fanatizmus kiakaszt, miert lenne az a 9600gt gyengebb?
minden jatekot NVIDIA-ra "optimalizalnak" es erre latom csomoszor az ilyen hozzaszolasokat, ez csak fanatizmus, ilyen nincs h az ati titokban dx10-ben 2szer erosebb egy hozza hasonlo kartyanal, ha lenne ilyen akkor atiek megmutatnak nekunk es nem a fantaziankra biznak, vagy ezt csak en gondolom igy?mustangos hasonlat tenyleg jo volt
no offense, csak kibukott belolem -
Đ@n!
tag
Csak én érzem úgy h itt moderálás volt
szerk.: helyesírás
-
Đ@n!
tag
válasz
leviske #12473 üzenetére
"A 9600GT és HD2900PRO esete olyan, mint ha egy agyontuningolt Honda Civic-et (9600GT) és egy Mustangot (HD2900PRO) állítasz egymás mellé. A Honda szinte biztos, hogy leelőzi a sztrádán, de ha kicsit göröngyösebb útra kerülsz, akkor a Mustángal még mindíg tudsz vágtatni, a Hondával meg csak döcögni."
Ez nagyon tetszik
És én is ezt vettem észre a 3850>2900Pro váltásnál
-
leviske
veterán
Rendszer függvénye, hogy mennyire bírja el a tápod. Amíg nem egy agyontuningolt Phenom 9850 van a gépedben, addig szerintem elég lehet a 450-es.
A 9600GT és HD2900PRO esete olyan, mint ha egy agyontuningolt Honda Civic-et (9600GT) és egy Mustangot (HD2900PRO) állítasz egymás mellé. A Honda szinte biztos, hogy leelőzi a sztrádán, de ha kicsit göröngyösebb útra kerülsz, akkor a Mustángal még mindíg tudsz vágtatni, a Hondával meg csak döcögni.
Az utas hasonlatom igazából arra vonatkozik, hogy mikor az igazi DX10-es játékok megjelennek, akkor a 96GT-vel az ég adta világon semmit nem fogsz érni, mert annyit sem fog menni, mint a HD2600XT. Viszont a mostani játékokban erősebbnek mondható. (Bár ha a Pro-t meghúzod egy kicsit, az CT szintjére, vagy a fölé... akkormég a mostani játékokban sem 100% az előnye)
-
Fr@ps
tag
Nemtom hogy ezt hol kérdezzem meg ..itt vagy a táposoknál..(mostmár itt
)
tudna nekem mutatni vagy mondani nekem valami infot a "vga tápokról" mert hallottam hogy van ilyen és ha nem túl drága akkor beujitanák vele és akkor megvan oldva a táp probléma..
elöre is köszönöm! -
Đ@n!
tag
Vkinek vmi 5lete arra h fix feszt kapjon a kari?(2d-ben is 1,15)
-
Brumi˘
addikt
válasz
Joci?? #12467 üzenetére
Havernál azzal megy a 4400+os x2 és a hd2600xt ill mostmár 8600gt. Nah de mind ezzel nem azt akartam mondani hogy a codegen jó, hanem azt hogy hülyeségeket írnak ott de nagyon. Egy 450-500W-os minőségi táp (pl.: fsp bs2 500W) elég a hd2900-ekhez, ha quad is társul mellé akkor meg corsairt kell venni.
-
Joci??
senior tag
válasz
Brumi˘ #12461 üzenetére
Egy 400W-os codegen is elég hozzá...
Ezt azért én igy nem merném kiengedni a számon
Fr@ps: jó gyerek vagy te én már látom
Figy vél hozzá egy 450W-os chieftec-et nekem is az van és sz@rrátudtam húzni a karit is a procit is a lapomat is meg a ramot is és birta! nem kell ide 500 meg 600W-os táp a csifi viszonylag olcsó és nagyon jó márka és megbízható is!
nyaa és azt is hallottam már hogy egy jólmegránott 2900 hozza a 3870-et! de ez csak hallás! -
Fr@ps
tag
Szerintetek melyik jobb kari?
.Ati HD2900 Pro
vagy
-nVidia 9600 Gt
ezt csak azért kérdezem mert ezek közül válogatnék.. -
Fr@ps
tag
válasz
leviske #12456 üzenetére
Egyszóval gyűjtsek még egy kicsi pénzt...
és persze akkor a X3870-eset vgyem meg...
de ha azt veszem meg akkor nem marad pénzem egy pár tuningramra....(nem biztos hogy nem marad de nem valszinü...)
és az hiányozni fog...jah és az szvsz az mit jelent?
(de az nVidia karik azért nemjók mert crossfire-ös lapom van... -
-
Brumi˘
addikt
-
Fr@ps
tag
válasz
leviske #12445 üzenetére
Persze köszönöm, de üzletet nem tudnál véletlenül ahol még kapható ?
vagy azt hogy a bolti ára mennyi Pro-nak? mert engem az érdekelne..
köszönöm(egyébként nem a hsz-ek miatt irtam egymás után 3-at , csak nem tudtam hogy a (mod) funkcióval mit lehet csinálni!!!(de már tudom
)
-
Bundás22
őstag
válasz
leviske #12442 üzenetére
katt777 bah! ő már nagyon túlzásba viszi a hsz gyűjtögetést, már idegesítő ahogy elárasztja a topicot, érdekes ahogy fr@ps-ra rászóltatok kati hétszázhetvenhét-re simán rá lehetne szólni naponta 5-ször ilyesmi miatt
, gyertek át és szóljatok neki, mert rám már nem hallgat
-
Fr@ps
tag
Bocsánat!!!
De nemtudom honnan kérdezhetném ezt meg...
Légyszives valaki aki tud mutasson nekem egy linket, hogy hol/melyik üzletláncban árulnak még HD 2900 Pro-t!!
Sajnos az Aqua-ban se az Aliencomputers-nél nem láttam...
budapesti üzletlánc legyen..
köszönöm elöre is! -
leviske
veterán
Am. max meddig lehet húzni az XT-t? A 900MHz az még frissített biossal is álom, vagy esetleg azt lazán viszi?
MOD: vagy mennyi az átlag, amit visz még stabilan?
-
laci666
senior tag
válasz
Silenzio #12404 üzenetére
Ebben nincs semmi különös
Lefele mindne procinak lehet állítani a szórzót,csak felfele nem engedi.Csak a BE lehet.
.Szerintem csak alaplap kérdése hogy engedi e de szerintem mindnegyik engedi a szórzót lefele állítani.
Nekem volt már 3600+,4000+,5600+ ezeknél tudtam állítani a szorzót lefele.AbitAN932X,AsusM2R32 lapokba voltak a procik. -
Fr@ps
tag
Császotk szerintetek melyik választás lenne az igazi???
-veszek egy HD 2900 Pro-t
-2 giga tuningramot (OCZ-t vagy Geil-t)
- és egy Zalman CNPS9700 LED-et
vagy...
-egy HD 3870
-és egy ASUS Silent Knight-ot????
a válaszokat elöre is köszönöm! -
leviske
veterán
Amugy most gondolkodom azon, hogy veszek egy HD2900XT-t...
Nem tudom miért, de a XT szimpatikusabb a 70-esnél...pedig az XT hangosabb és többet fogyaszt.
A DX10.1 meg nem érdekell, mire olyan játékok jönnek, addigra már kijönnek a HD4-esek, aminek már több értelmét látom.
-
Silenzio
addikt
Wow. Ennek a vitának nincs sok értelme.
-
Joci??
senior tag
de te lángész azt nem neked mondtam hanem a picco-nak ö pedig nem a közösség csak egy ember a sokk közül! húh haggyuk inkább johh...
amúgy meg baromíra hidegenhagy hogy te kivel beszélsz meg mit csinálsz csak ne rontsd itt a levegőt! a NÉPNEK NEM KELL AZ ILYENFAJTA NYAVAJGÁS HOGY HANGOS A KARIM ÁTBAXTAK JAJJ!!! inkább halgatják azt hogy ki mit alkot és esetleges hibákra megoldást keresünk de a tiédre nem lehet ha te nem fogod fel a tényeket!
tiltás ON!
-
leviske
veterán
Erre spec. én azt tudom regagálni, hogy ha én vennék egy 88GTS 640-et és bemennék off-olni a topikjába, hogy mennyire szar, vagy ha 88GT-t vettem volna ref. 1.0 hűtővel és annak a topikját off-oltam volna azzal, hogy milyen szar a hűtője... egyik nV fan sem mondta volna, hogy "szeretlek", sem azt, hogy "mennyire hasznos vagy a topikot olvasók számára".
-
priti
addikt
válasz
Joci?? #12414 üzenetére
Nem kell messzire menni, csak az ezt megelőző hsz-edig, (#12400) de nem érdekel. Nincs ezzel gond, a gond azzal van, hogy én emiatt nem mondom neked, hogy "húzzál el", mert tolerálom, de cserébe tőled nem várható el, hogy hasonlóképpen tegyél mert ... miért is? ...hát azért mert én nem nyaljuk egymás tökét attitűddel írogattam. Rettenetes. Azért sírni nem fogsz remélem.
-
Joci??
senior tag
ez olyan gyönyörűű hogy igy törödsz velünk! szerintem senki nem nyalja a másik seggét egyszerüen mindenkinek elege van már belöled DE te ezt úgysem tod felfogni és csak nyomod és nyomod és nyomod a rizsát!
én nem tom de nem hinném hogy itt a 3dmark-ról egy szót is ejtettem volna!?
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #12409 üzenetére
Idáig nekem se hederített rá. Maradt 11-es. Most viszont bárhova váltok, 4x-től 11x-ig működik. Tudtommal AMD-nél csak a black edition nem szorzólockos. Namármost, kiégett valami a prociban? Vagy hogyhogy elveszett a szorzólockom? Mindegy, nyertem pár Mhz-et, most 2700 fölött is használható -10x-es szorzóval. Úgyhogy jee. Ha valaki erre tud valami okosat mondani, tegye! Én értetlen vagyok
-
priti
addikt
válasz
Joci?? #12398 üzenetére
[OFF]El vagy te tévedve barátom. Ez a topic nem egy fun klub, ahol csak egymás tökét lehet nyalni, hogy hú mindenki milyen raj, hogy ilyen kártyája van. Nem kell tagsági, vagy a te engedélyed ahhoz, hogy írj bele és nem kell, hogy mindenkit szeressél. Azért van , hogy a kártyáról legyen benne szó.
A "vitában" amit generáltam legalább kideült, hogy milyen léghűtőket lehet tenni rá , ráadásul linkekkel, leszámítva a Thermalright HR-03/R600-as modelt, épp most egy fórumtárs írta, hogy szotveresen fordulatot csökkentve lehet halkítani jobb híján és ezek a sorok sokkal nagyobb iformációértékkel bírnak annak az embernek a számára, aki meg szeretne valamit tudni a kártyáról és ezért átolvassa a fórumot.
Attól, hogy te épp milyen procit szeretnél majd egyszer és azzal hány pontot akarsz elérni az éppen aktuális tesztprogramban, vagy hogy a haverod hány pontot akar megdönteni nem lesz okosabb, sőt ha nagyon megkapargatom talán még inkább illik privibe mint az, hogy milyen hűtőt lehet, vagy érdemes venni rá és az mennyibe kerül.Tudom hogy te most azzal fogsz jönni, hogy a pontszámból lesz okosabb, de nem mindenkinek arra áll föl, hogy hány pontja van elhiheted. Sokan azt sem tudják mi az a 3DMark. Másrészt a hárdverkörnyezeten is sok múlik, ami a pontszámot illeti.
Egyébként öröm látni milyen közösségépítő erővel bírok, a sok kockafejű rögtön egymásratalál és utána lehet együtt nyalogatni a sebeiteket, hogy demégismilyenjót vettünk.[/OFF]
-
Tomate
veterán
válasz
Silenzio #12407 üzenetére
Nekem szorzó 11x-es én is 1.45-öt adok neki. Az a baj, hogy hiába állítom a biosba a szorzót rá se hederít, mintha nem csináltam volna semmit. Állandóan csak 11X-es, akárhova állítom. Azért szerintem 2500-2600fölé már nemnagyon mennék. Nem akarok telhetetlen lenni
próbáld te is a 240FSB 11x szorzót 667-et és 1.45öt. Atomstabil (nekem) 5000+ szintje.
-
Silenzio
addikt
2800-on már nem jön be a Windows. 2750-en jónak tűnik, nyomok is egy 3dmarkot 760/1060-on, kiváncsi vagyok mennyit változik
-
Silenzio
addikt
válasz
Tomate #12406 üzenetére
De hogy tudom állítani a szorzót? Ezt nem vágom, elvileg nem lehetne. Most 2650-en próbálgattam. Stabilnak tűnik. 2800-ig megpróbálok elmenni. 533-ra vettem vissza a ramokat, a HT-t pedig 3x-osra, a biztonság kedvéért. 1.45V-ot kap a proci, ennél többet nem fog, mert ha már nagyon emelni kell, és nyekegve megy a tuning, az nagyon nem egészséges. Próbaképp lehet felviszem 1.5-ig, de úgy biztos nem járatnám.
-
Tomate
veterán
válasz
Silenzio #12405 üzenetére
Az én 4200+om 2500Mhz-en stabilan megy, egy a lényeg, a ramokat vedd vissza 667-re és úgy emeld az FSB-t különben a ramjaid nem fogják bírni nem a proci. És 240-es FSB-nél a 667-es ramok olyan 760Mhz küröl mennek ami a 800tól nincs messze. A proci viszont szárnyal. Persze én adtam neki egy kis feszt is.
-
Silenzio
addikt
Mégse fagy le, csak gondolkodott ez a buzi Windows. Haldoklik szegény.
-
Silenzio
addikt
Na, ezt kapjátok ki! Off a téma, de muris. A procim 89W-os, 4200+-os X2-es AMD. Az nf570Ultra chipset miatt igen antituning a rendszer, 250-es fsb-t még sose értem el stabilan... 11x-es szorzóval működik. Mivel az előbb bekommenteltem, és szóba került a procituning, gondoltam, a remény hal meg utóljára, teszek még egy próbát. Úgyis újra kellett indítanom a gépet. Az alaplap természetesen felajánlja a szorzóváltást is, poénból átállítottam, mikor eddig próbáltam, mindig visszaállt 11-re, hiszen nem Black Edition. NA DE MOST NEM! Bebootolt, 10x-es szorzó, 2400 Mhz. Aztán 9x-esen, 2178 Mhz. Most 10x260-on bebootolt, és megy. A kérdésem a következő: MI AZ ISTEN VAN? Elképzelhető, hogy a szorzólock egyszerűen eltűnik? Ilyet még sose hallottam, elég hihetetlen. Vagy valaki orvul procit cserélt a gépemben, míg aludtam?
Az Everest lefagy a prociteszteknél, és a túlhajtás információknál is. A WIndows szerint 2600 Mhz-en jár a proci, azaz 10x260-on.
-
Corsa1
tag
mivel a monitorom 1280x1024 bír igy abban akarok játszani. de akkor ezek szerint ez a kártya bírni fogja.persze a gép többi része is jónak mondható ( E6750 Core 2 Duo + 2GB).
és ha krízis megy highon akkor többi játék atomhighonköszönöm a tanácsokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tenisz topic
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Autós topik
- NBA és kosárlabda topic
- Gurulunk, WAZE?!
- SSD kibeszélő
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest