- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci??
senior tag
itt van ő is! vagy ő csak a 88-as szériára jó? mert kiköpötten hasonlit arra amit az eggyik kolléga keresetett!
Arctic Cooling Accelero Xtreme-8800mod: közben megtaláltam a ACAX 2900-et is, de vajon mitől drágább? a 88-as tól? hiszen a felépítése kiköpött úgyanaz!
-
kavicssli
addikt
nézzétek csak
rámegy HD2900 szériákra is!
-
Joci??
senior tag
válasz
mokus1 #12785 üzenetére
gyengébb jóval hidd el!
3870:
GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 775 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerű stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlő: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 1125 MHz
Memória-sávszélesség: 72000 MB/s
Memória típusa: GDDR4
Memória mérete: 512 MB
Referenciahűtő: 2 slot-os3850:
GPU kódneve: RV670
Gyártástechnológia: 55 nm (TSMC)
Tranzisztorok száma: 666 millió
GPU órajele: 670 MHz
Vertex shader egységek száma : 64 komplex és 256 darab egyszerű stream processzor
Pixelfutószalagok száma
Pixel shaderek száma
Textúrázók száma: 16
ROP-egységek száma: 16
Támogatott Direct X verzió: 10.1
Memóriavezérlő: 256 bites Ring Bus
Memória órajele: 830 MHz
Memória-sávszélesség: 53120 MB/s
Memória típusa: GDDR3
Memória mérete: 256–512 MB
Referenciahűtő: 1 slot-osnéda meg! figy nem mindig az oszt hogy mekkora memória van rajta!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joci?? #12772 üzenetére
Nem mindegyiken, nekem Inno3D van azon szar a hűtés de olcsó. Én meg így is-úgy is rátettem volna egy S1-et így legalább olcsón hozzájutottam. GPU hőfokokt sem (még az Asus sem
) mér de azt szoft moddal meg lehet oldani. Most 2D-ben alapon 47-48 fokos a GPU a 20-21 fokoks szobában 100% ventifordulat mellett (nem szabályozható fixen full gázon megy a ventije és a memókat sem hűti a borda, mondom sz@r a gyárihűtése, viszont így S1-el cserélve is 5k-val beljebb vok, mint ha rendeset vettem volna amin az S1-hez képest szar a hűtés). Este LAN party lesz majd akkor megnézem terhelve is hányfokos gyárival.
Összeségében egyenlőre nem érzek nagy előnyt (fogyasztás persze kisebb) a 2900PRO-hoz képest, de összeségében szvsz a 2900PRO is elég most.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Joci?? #12763 üzenetére
Még hűtőcserére vár a dolog, de így alapon hajtva (mind a kettő alapon) nem jön ki a különbség igaz nem új játékokkal játszok. Majd nézek 3DMák eredményt is ha meglesz az S1 rá.
Viszont szokták, mondani, hogy a képminősége jobb az egyiknek mint a másiknak. Szvsz én semmi ilyesmit nem vettem észre. Max hogy a víz szebb a 8800GT-vel de ez is csak a driver hibája volt 2900-emnél.
-
mokus1
addikt
egy 2900GT milyen szintet hoz??pl a X1900XTX hogy áll hozzá vagy a geforce 7900es széria?
-
Joci??
senior tag
írtam is hogy ez saját vélemény!
DE akkor máskép mondom: én megvagyok elégedve a karimmal ára is jó/teljesítménye faxa/hangjával meglehet barátkozni/fogyasztása??? nem nézem a villanyórát és akkor nem kap el a szívgörcs!az nvidia 8600-nál ez nem volt elmondható! bocs lehet a fogyasztása jó volt de cserébe semmit nem nyújtott!
-
Joci??
senior tag
válasz
Kötelező #12758 üzenetére
ennyire nem vagy megelégedve a kariddal? vagy miért jött ez az ötlet hogy lecseréljed? szvsz én nem cserélném le semmi pénzért sem a 29Pro-mat idáig a legütősebb kártyám és ha az ember a hangával meg a kicsit túlzott fogyasztásával megbarátkozik akkor ez egy remek kari! bár 29XT-re talán még ráadnám a fejem! de csak odáig!
mod: azért én pl. befürödtem rendesen a 2600Xt ddr4-es után cseréltem egy 8600GT/GS -re amivel nagyon rosz fába vágtam a fejszémet asszittem majd az jobb lesz hát a fa....
hangos is volt nem is ment és még húzni sem lehetett! szal én most tartok kicsit az Nvidiától pedig eddig az volt az életem! te is befürödtél vele(saját vélemény)
-
Speed®
titán
válasz
Kötelező #12758 üzenetére
A stream egységeket nem lehet így összevetni, teljesen eltérő felépítésűek.
Hosszútáv..mire talán eljutunk oda, hogy előnnyé válik az R6x0 architektúra, addigra a 2900XT meg a HD38x0 sem lesz már sehol. Szerintem ne cseréld. A hűtés cseréje drága, a gyári meg khm..kicsit problémás. Valamint ha ~1 év távlatban gondolkodsz, a 100+W fogyasztáskülönbség egy új kari árát jelenti.. Én maradnék nyugton a s3ggemen ha 9600GT lenne a gépemben. Kellően olcsó ahhoz, hogy ne bukj vele nagyot és bőven elég szinte minden játékhoz maxon a monitorod natívjában. A procid miatt amúgysem hajtod ki teljesen, a 2900XT meg kifejezetten igényli a gyorsabb procit hogy kifussa magát. Ha feltétlenül Atisodnál, egy 512es 3850es vagy egy 3870 legyen a célod. Aztán lehet bizakodni. Szvsz.. -
Kötelező
senior tag
erre valaki?
#12751) Kötelező
-
Kötelező
senior tag
320 SP vs. 64 SP
Ugy mint a HD 3870-nél a 9600GT gyorsabb pedig a 3870-ben 320 SP van...Mégis...De nem értem -
Kötelező
senior tag
hali
Gigabyte HD 2900 XT 512MB/ 512Bit vs. Gainward Bliss 9600GT 512MB GDDR3 Melyik a gyorsabb?
-
Tomate
veterán
-
Morden24
nagyúr
750-es Chieftec, szóval talán kibírja
Ja, szokatlan... azért is linkeltem a képet, ezt már mutogatni kell.
Tomate: Az a baj, hogy egy rohadt PCIe-s kártyát nem tudok kölcsönkérni éppen aktuálisan, nekem meg sem ilyen, sem másmilyen cserekártya nincsen. Kikaptam és megnézegettem a kártyát (meg úgy az egész gépet), de a helyzet az, hogy alapban elég kevés por van, a kártya sem tűnik annak. Szóval "extrém" porosodásról nincsen szó, inkább jócskán átlagon aluli
-
Tomate
veterán
válasz
Morden24 #12746 üzenetére
Próbáld meg egy másik VGA-val is. Ha az is csíkoz, szemetel, hülyéskedik, akkor az alaplappal van gáz, ha viszont azzal jó, akkor a 2900XT-vidd vissza gariztatni, esetleg ha nagyon poros a kártya vagy ilyesmi akkor egy kis alkohollal és vattás pálcikával átdörzsölheted az érintkezőket, vagy ahol nagyon dzsuva a kártya. Mert ismerek olyan embert akinkek nem adott képet a kártyája, kicsit megtisztogatta és működik neki azóta.
-
Morden24
nagyúr
Gondoltam rá, hogy feldobok Ubuntut, mert az van kéznél, de aztán rájöttem, hogy ha már alaplap POST és BIOS (!) alatt is produkálja magát, akkor felesleges bármilyen OS-t felpakolnom.
Egy kérdésem van, hogy lehet-e videokártyán kívül más, mondjuk alaplap. Merhogy nem mindegy, hogy mi megy gariba
Sajna ebből az lesz...Vicc, hogy azért leszek mindjárt 'lelkes újonc', mert kommentelgetek a beteg gépem miatt. Aztán majd következő rundónak jöhet az, hogy ha gariztatják, akkor mire cseréljem szegény 2900XT-met
-
Morden24
nagyúr
Na, mégsem nyertem
Ahogy elindítottam 3D-s programot, szinte azonnal elkezdett csíkozni, mint az állat, aztán puff, elment, fekete képernyő, pár másodperc múlva visszajön, de úgyanúgy csíkoz, és esik darabokra a kép (mint a hülye filmekben, amikor "valami zavarja a vételt"
).
A helyzet az, hogy akartam csinálni egy screenshot-ot, mert igen látványos ám (
), de a vicc az, hogy azon semmi, de semmi hiba nem látszik, tökéletes a kép. Már kezdtem volan monitorra gyanakodni, de az sajnos nem magyarázza meg azt, hogy utána még a Vista ablakai is "darabosan" mozognak, Aero-val együtt meg nélkül is. Az már csak hab a tortán, hogy újraindítás után megint összehúzta már alaplap POST-tól a képet (mint a 4:3-as tévéken a 16:9).
Lefotóztam telefonnal, nem valami tűéles a minősége, de a lényeg látszik: csíkok, valamint torzul, esik szét a kép.
Most már olyat is játszik, hogy néha elmegy, aztán visszajön a kép. Tököm sem érti ezt
-
Tomate
veterán
Melyik a legajánlottab driver egy 2900pro-hoz? Most egy 8.2 es catalyst van fent, érdemes felrakni a 8.3-at? Vagy van olyan régebbi amelyiket jobban szereti?
-
Morden24
nagyúr
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy megoldódott a helyzet.
Kínomban/unalmamban feldobtam a legújabb alaplapi BIOS-t (1012, ahogy láttam a napokban jött ki), és eltűntek a nyűgjeim egyelőre. Még hosszú-izzasztó 3D-s próbát nem csináltam, de valamikor majd ebéd után eljátszogatok valamivel, aztán majd kiderül.
(Szóval vicces, de BIOS-frissítés óta a Vistában is rendesen van kiírva a kártya, az élményindex a dupla egyesről visszaállt 5,9-re, DX10-esnek jelzi ki, ahogyan azt kell, és nem csíkozik/vált felbontást. Ha valaki ezt érti...
)
Ha tényleg jól fog működni, akkor kész szerencse, hogy nem hétközben történt, mert akkor már gariban lenne a kártya, aztán több hét szopás után rámtelefonálnának, hogy nincsen semmi baja, vigye ahová akarja
-
Morden24
nagyúr
Én meg nem Vistavédelemből mondtam, csak tényt közöltem
Lekapartam a drivereket ("szakszerűen"), és kipróbáltam már az alap Vistással is, az Asus sajátjával is, meg persze az ATI/AMD honlapjáról letöltöttel is. Kőkeményen kitart a hibás működés mellett
Meg aztán, nem történt semmi változás, ezért is mondtam, hogy abszolút ad hoc. -
Morden24
nagyúr
válasz
Des1gnR #12727 üzenetére
Igazából csak azért "szenvedek" vele, mert meg akartam győződni róla, hogy tuti a kártya a ludas. Meg azért, mert gariztatás miatt több hetet fogok sz*pni, mire visszakapok valamit, addig meg malmozhatok, merthogy nem tudok mást a gépbe rakni. Ja, meg persze szombat van
sata??: Újonnan lett véve, némivel több, mint fél éves cucc, és eddig semmi probléma nem volt vele, most egyszer csak hirtelen elkezdte önteni az áldást.
Nem is piszkálná a csőröm különösebben, mert üsse kő, elromlik, előfordul. Ellenben ez a "DX8 or earlier" nem hagy nyugodni. Merthogy látszólag minden működik, aztán meg mégsem. Reggel Two Worlds közben dobott hátast, pár órával ezelőtt meg a Battlestar Galactica egyik része alatt - előbbi oké, hogy 3D-s melegedős dolog, de az utóbbi azért annyira nem veszélyes -
Joci??
senior tag
nagyon! 450-es talán elég (márkás) de szerintem egy 500W-os nem ártana! bár ahogy elnézem nem nagy procid van mellé! de én lecserélném! most akarok én is váltani 700W-os szervertápra! mert a pro-m meg a 6700-am kicsit kikészítik a tápot bár ez húzásnál veszem inkább észre!
-
Fr@ps
tag
császtok egy HD2900 XT-nagyon eszik..??
mert 450-es asus táppal esnék neki ...az botorság..?? -
Morden24
nagyúr
válasz
Des1gnR #12725 üzenetére
Hűtő nem volt még levéve soha, szóval még most sem
Próbát éppen tehetek, bár felmerül a kérdés, hogy garivesztést okozhat-e a dolog (sosem szereltem olyan kártyát, ahol ilyen egész cuccot fedő hűtés van, ergo nem vágom a dolgot)?
Amúgy nekem is melegedés volt az első tippem, mert feltűnően hasonló tüneteket produkál, mint a régi 9700-asom, és ott az volt a probléma.De az mi a rákért van, hogy "DX8 or earlier"-nek van jelezve?
Mert ezt viszont nagyon nem értem.
(amúgy sem everest, sem gpu-z szerint nem változtak a hőfokok, azaz most is annyi, mint ami megszokott volt)
-
Morden24
nagyúr
Üdv!
Volna egy olyan gondom, hogy a kártyám (2900XT) némileg abnormális működést produkál.
Helyzet a következő: mind 3D-ben, mind 2D-ben (Windows alatt is) szétesik a kép, horizontális csíkozódás van, valamint random jelleggel "kikapcsolódik", tehát egyszerűen nincsen kép. Ilyenkor, ha újraindítom, akkor már alaplap POST-tól letterbox-jellegűen összehúzódik a kép, néha Win boot után helyreáll, néha nem. Konkrétan fagyást, BSOD-ot még nem produkált, de épp elég extrém így is.További észrevétel, bár ez eléggé amatőren fog hangzani:
1. A Vista Experience Index-e szép kerek 1-est ír ki az eddigi 5,9 helyett, valamint a részletek alatt "DX8 vagy régebbi" kártyaként tűnteti fel.
2. Driver-telepítés alatt eddig úgy zajlott a dolog (ezt normálisabban nem tudom megfogalmazni), hogy mikor elér a display driver telepítéséhez, a képernyő elsötétül, hallani lehet a jelelgzetes "Win új hardware-t talált" pittyenést, majd visszaáll, és utána újraindítás. Most b*szik elsötétülni, pittyenni vagy akármi (ettől függetlenül az eszközkezelő rendesen kiírja).Húzva nincsen, semmi extrém vagy szokatlan igénybevételnek nem volt kitéve, abszolút ad hoc jelleggel kezdett most szarakodni.
Ha valakinek van valami jó ötlete, szívesen hallom, egyelőre én is csak próbálkozom.Előre is thx!
-
Picco
addikt
hi
valami gaz van a 2900prommal, csinalt mar masnak olyat h amikor at kene valtania 3D-be akkor nem akar menni?
visszaveszem majd az orajeleket, visszaflashelem ra a gyari bios-t es megnezem ugy is, remelem nem halt be -
Tomate
veterán
HEllo srácok.
10perccel ezelőtt majdnem felrobbantamGondoltam nyomok 1 kis cod2-t 10 perc után baromi füstszagot érzek, mondom ég vmi
Beszagolok a gépbe a táp már majdnem lángol, de még vitte, gyorsütemben a hosszabító piros kapcsolója felé nyúltam, és megtettem amit megkellett. Kivettem megszaglásztam, kicsit megpörkölődött, de még megy. Olyan forró volt, hogy alig bírtam megfogni. Vehetek tápot
Amúgy egy 400W-os codegen volt az
még, jó hogy jó az orrom.
-
Picco
addikt
kavicssli: hol marad a tesztunk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Acer Nitro V - i5-6300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX960 4G I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető ASUS ROG Strix G18 32GB/2TB
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Acer Nitro V ANV15-51-554Z SZÁMLA , GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest