- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
válasz
old gray #49635 üzenetére
Kérdeztem kétszer is a fogyasztást, válasz nem volt, majd nagy nehezen találtál egy oldalt ahol elég érdekes fogyasztás jött ki, de rendben, azok alapján is elégnek kell lenni az fsp-nek . Az már egy másik dolog hogy banderas egy 5200-al hajtja majd ami egy "kicsit" kevesebbet eszik mint egy tuningolt 4 magos . A linkelt táblázatodban a 4850 cf eszik 203 W-ot, akkor miért nem lehet elég ? Egyébként nem sokára kiderül, mondjuk érdemesebb egy 1000W-os táp, az biztosan bírja . Részemről ennyi, nemsokára kiderül elég-e vagy nem .
-
lsc
nagyúr
válasz
old gray #49629 üzenetére
Ha nem tünt volna fel linkeltem teszteket, itt van még egy . Ha cf-em nem is volt, olvasni tudok . De mint látom a linkjeim nem sokat érnek, szerinted legalábbis . Még mindig várom mennyit fogyaszt a 4850, legalább megtudom és volt értelme ennek a dolognak . Ráadásul a mostani tesztben egy 4 magos procival nézték .
-
finest
addikt
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
old gray #49031 üzenetére
Neked ezt javaslom: SAPPHIRE HD4870 1GB DDR5 VAPOR-X PCIE LITE
Huntty: Neked pedig ezt: SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 VAPOR-X PCIE LITE
Ha hosszabb távra lesz, akkor meg ezt: SAPPHIRE HD4850 1GB DDR3 VAPOR-X PCIE -
madgie
titán
-
-
katt777
félisten
válasz
old gray #48945 üzenetére
Hali, rég látott ismerős!
Attól függ, melyik bolt (vagy a futárcégé
). Iponban bent van az árban, eBolt-ból meg nekem pl. díjmentesen küldték a futárral a cserealkatrészt, az meg vitte is el a hibásat. De anno Elrond bazárjából is rendeltem, ő fizette UV a felküldött hibás VGA-t, és díjmentesen küldte a gar. cserét.
-
-
madgie
titán
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #48823 üzenetére
Nos Toxic felesleges pénzkidobás, tuningot otthon elintézed, ezért felárat adni sztem felesleges. Érted még ha nem értenél hozzá azt mondom esetleg... de nehogy már neked kelljen a tuningról mesélnem.
4890, nem csak nagyobb az órajel az előnye a 4870-hez képest:
- Kevesebbet eszik, mert jobban visszaskálázható az RV790 mint az RV770.- Sokkal nagyobb tuningpotenciál lakozik benne 1GHz is lazán elérhető, RV770-el eléred a 850-900at akkor már örülsz, pedig az az alapórajel (felett kicsivel) 4890-nél.
-Gather4 kompatibilis textúrázó csatornák
-"RV790 lapka 959 millió tranzisztort tartalmaz, így az Ultra-Threading Dispatch Processzor működését némileg optimalizálták, ennek köszönhetően a számításigényes programok, azonos órajel mellett valamivel gyorsabban futnak majd az RV770-hez viszonyítva. A chip körül még található kapacitor gyűrű is, a rendszer ugyanis ennek segítségével örzi meg a stabilítást a magas órajelek alkalmazásakor."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
old gray #48819 üzenetére
Nem kell ugyn olyan márkájú vga a CF-hez. Lényeg, hogy azonos mag legyen, pl egy 4850 meg egy 4870-et is össze tudsz kötni CF-be.
A szempontjaidat figyelembe véve VaporX-et venném, tuningot ingyen elnitézed otthon és nem is kell barkácsolnod otthon, ha gariztatni kell esetleg akkor nem kell újabb fél napot a hűtő átszereléssel bajlódni, stb
Viszont én tuti a 4890-et venném a fejletebb gpu miatt, a hűtőt meg kézzel beszabályoznám ha nagyon hangosnak találnám. Bár nem vok a hangra annyira érzékeny az igaz.
-
butcher eu
senior tag
válasz
old gray #47669 üzenetére
egyet kell értsek tzsolesz kollegával. nekem annó még volt 3870 cf-em, tapasztalatnak nem volt rosz, de ráá kellett jönnöm arra, amit most nem írok le, mert most írták le előttem. én is a 4890-re voksolok, és csak azárt nem vettem azt, mert akkor még nem jelent meg. ezért maradtam az akkori csúcs mellett, 4870 1gb. jól gondold meg, mert sok fejfájást okozhat majd neked a skálázódás.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
old gray #47669 üzenetére
De hiszen még plusz 5K, és 4890 1Gb-od van, amivel abszolút soha nem szívsz egy percig sem. A CF skálázódása nem mindig megfelelő, sokszor nem is megy ugye. Van olyan játék ahol 80-90%-os a skálázódás, de van ahol csak 30-40, vagy éppen 0%.
A helyedben nem ragaszkodnék a CF-hez. A 22K-ós PCX-es 4830-ból megérte volna 2db-ot venni, ez nem vitás, de ugye az elfogyott.
Én nem építenék CF-et, ebben a kategóriában, mert nem megy akkor nem elég egy kártya teljesítménye. 4890-nél más a helyzet, mert ott egy darab is eléggé erős ahhoz, hogy játszható legyen minden játék 1920-ban. (Crysis, stb. kilőve maximum)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
old gray #47665 üzenetére
Én majdnem Vapor-X-et vettem, de meggondoltam magam. Elég speciális hűtés, és hatékonyabb is mint a ref. hűtők, stb...
De a fölfelé áramló meleg levegőt elnyeli a táp ventije, és jobban fog melegedni a proci is.
Ha jó kialakítása van a házadnak, akkor ez egy nagyon szuper hűtő, de én inkább maradtam a Sapphire 4850 Dual Slot 1Gb-nál, mert azt tudom oldalról fújatni egy 12cm-es ventivel.PS: A Gigabyte P35 DS3 szépen teszi dolgát. Látom te platformot váltottál.
Ja és egy jó tanács. Add el a 4830-at, és vegyél egy 4870 1Gb, vagy 59K-ért 4890-et, sokkal jobban jársz, mert abban a felbontásban ahová te szánod, kevés lesz sokszor az 512Mb VRAM. Hallgass rám, még addig add el, amíg viszonylag magas az áruk a 4770-eknek, mert utána rád rohad.
-
_Toka_
senior tag
válasz
old gray #46172 üzenetére
Ha ilyen háklis vagy a hangra, akkor nem szóltam!
Félre ne érts, szeretnék én is ilyen háklis lenni, de a napi 8+ óra melóhelyi duruzsolós gépem után nekem megváltás az otthoni gépemet hallgatni.Mondjuk, valszeg nem mellékes esetmben az sem, hogy ez az olcsóbb megoldás...
Hja, a hűtéssel kapcsolatban sajna nem tudok infoval szolgálni...
-
old gray
addikt
válasz
old gray #46151 üzenetére
Na még egyszer!
Szerintetek az Auras Fridge megfelelően lehűt egy 4870-et ill. annak minden hűtést igénylő részét?
Fontos lenne, mert rendelném....
-
Daffni2
addikt
válasz
old gray #45675 üzenetére
Semmi baj a VRM-ek hőmérsékletével.
Simán bírja az újjam.Ráadásul nálam fordítva van fenn a hűtő, tehát a másik oldalon,mert nem szabad a kártya melletti slot.
Bordák vannak a VRM-ken elég nekik a ráfújt friss levegő.
Holnap lekapom az oldalát a háznak,és készítek egy fényképet.
-
Daffni2
addikt
válasz
old gray #45645 üzenetére
Ez egy brutális hűtő:
[link]Nálam egy 92 mm-es Scythe Kama Flex 2000rpm venti van rajta,még a max fordulaton sem lehet hallani a hangját.
A FurMark szemét izzasztó stabilitás tesztjén a képen láthatóan teljesít.
A ház elejéből kap egy 92 mm-es Scythe Kama PWM fuvallatot.1000 fordulaton ment a teszt alatt.Hangtalan.
Még rá lehet erszteni a maxot is azt azért már lehet hallani,bár az sem vészes és akkor már 55 CFM-el tolja a levegőt. -
leviske
veterán
válasz
old gray #10954 üzenetére
"ati még küzd 1-2 játékkal meg driver probléma a 3800-as széria óta"
Az a driver probléma mellesleg a HD2900-asok óta áll fenn és némileg orvosolták a 8.5-ös katalinnal.
Amugy meg ezt a kérdést úgy tetted fel, mintha nem láttál volna teszteket...
(#10955) fanti: ha csökken a HD4870 ára, azzal párhuzamosan csökkenni fog az összes alatta lévő karié is...
Szerintem a karidat még most add el és vegyél egy 70-est, vagy egy tuningolható 50-est.
Nincs sok értelme várni... annál többet buksz rajta.
-
T.Peter
őstag
-
válasz
old gray #10954 üzenetére
Baromság. Elnézést kifejezésért. Hogy egy 8800GTX egy 9800GTX szintjén lenne és leverné a 9800GTX-nél jobb 4850-et? Nem hinném. Az illető még nem látott teszteket és gondolom, csak nV topikokat látogat. Ennyi pénzért nem éri meg megvenni tőle, ráadásul arcátlanul 470 beszámítást fogad el csak... persze, majd ha piros hó és békák... kicsit el van tájolva.
-
Macka
veterán
válasz
old gray #10683 üzenetére
OMFG GIGALOL!! Lassan mehetne az akikre büszkék vagyunk topikba. De amióta reggel megmutattam neki a GX2-t, még nem irt ide. De ha kell, és tovább folytatja az értelmetlen hozzászólásaival a hszgyűjtögetést, én minden topikban lejáratom a hazugságaival. Érdekes módon csak szakmai hsz, no közösségi, és no apro.
-
South Velen
addikt
válasz
old gray #10683 üzenetére
A hozzászólásgyűjtögetés életcéllá magasodása mellett amiért már rég ki kellett volna tenni, az a legnagyobb probléma vele, hogy olyan hülyeségeket ajánl a milyen gépet vegyek topikban (nemcsak ott), hogy felesleges 40-50K-s plusszköltségbe veri a kérdezőt, az meg elhiszi, hogy az a jó, mert mégis egy PH kedvence mondta.
Ph kedvence rang ilyen paradox jellegű még nem volt.
eisento: persze, hogyne nygma tevékenysége mellett csak úgy el lehet menni szónélkül, ez meg óriási baj.
-
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ZIDOO médialejátszók
- Path of Exile (ARPG)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ELADVA/JEGELVE - GTX 1070 8GB KFA2
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged