Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
Új hozzászólás Aktív témák
-
spacer
aktív tag
Sziasztok!
Hónapok óta lelkes olvasója vagyok a topicnak, és tudom milliószor ki lett tárgyalva az asztali körfűrész téma, de most lenne lehetőségem egy teljesen új, bontatlan, hivatalos garanciális Makita MLT100-hoz 139 ezer forintért.
A kérdés, hogy megéri ezt az árat, és csapjak le rá azonnal, vagy azért ez nem annyira jó ár, hogy karácsony előtt meglepjem magamat?
Tudom, ezt nekem kell eldöntenem, de egy kis lökést adhatnátok, hogy ez-e az a hullém amire ráüljek, vagy inkább várjak egy nagyobbra.
165 ezerért találtam a netes webshopokban.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz thyeby #28423 üzenetére
Köszi a válaszod MLT 100 ügyben.
A gépet meghozta a Jézuska, és tegnap végre volt egy kis idő foglalkozni vele.
Sajnos a hosszanti vezető kritikán aluli. A profilon látszik, hogy megnyomódott az oldalán. Élére állítva amikor a két széle lenn van az asztalon kb. 3mm van benne középen. Természetesen, ha az egyik oldalát derékszögbe állítom, akkor a másik dől kifelé, és fordítva.
A tolóasztal is megér egy misét, mert természetesen ott is millimétereket lötyög a drága. Amikor megnéztem a kiállított gépet, akkor valahogy csak a tolóasztal lötyögése tűnt fel, de ebben az árkategóriában még mindig ez volt a legjobb gép. Kicsit elvagyok keseredve, mert egyelőre nagyon nagy a csalódás.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz thyeby #28665 üzenetére
Hivatalos márkakereskedésben vettem, úgyhogy a garival nincs gond, de félek, hogy az egész gépet vissza kell vinni, és akkor gép nélkül maradok. Átgondolom, bár egy telefont, és egy kérdést biztos megér.
A keresztirányú vezetővel nem csak a lötyögés a bajom, hanem, hogy eléggé rugózik is a végén.
A tolóasztalra is ki kell majd találni valami csapágyazott megoldást, mert minden irányban kotyog, de mondom ez már csak hab a tortán. Nincs valami bevált ötleted a tolóasztalra, vagy azt nem nagyon használod?
Amúgy, hogy jót is mondjak. Maga a gép a próbavágások során meggyőzött. Iszonyat szépen vág a fűrészlap. Egy 8 centi vastag bükk anyaggal próbáltam, és úgy vitte mint a vajat. Előbb, vagy utóbb összebarátkozunk, de az ember azért ennyi pénzért ha nem is profi minőséget, de talán kicsit többet várt.Ideiglenesen egyébként egy homemade "stellert", akarom mondani egy vinklire összcsavarozott rétegelt lapot alkalmaztam amit mindkét oldalon rögzítettem szorítóval.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz thyeby #28667 üzenetére
Elszöv kisgép kft-nél vettem, de biztos vagyok benne, hogy nem akartak szart rámsózni. Ezt csak azért mondom, mert:
1. Ők is úgy rendelték be az árut, náluk nem volt raktáron.
2. Egy repülőgépes cégnél dolgozom, és bőven milliós tételekben vettünk, veszünk tőlük szerszámokat. A fürészgépet személyesen vettem át a fönöktől, úgyhogy 100% hogy nem akartak átverni.
Szervíz tapasztalatom nincs velük, de azért hétfőn mindenképpen rákérdezek a problémámra.Boeing ügyben meg csak annyit, hogy nap mint nap látom, hogy mennyi mindent elba..nak ők is.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Srácok!
Kellene nekem felsőmaróba 8mm-es befogópatron. Sajnos a géphez csak 1/4-es és 6mm-est adtak. Ez egy kiállított darab volt, benne voltak a tartozékok, de szerencsétlenségemre pont a 8-as hiányzik belőle. Első blikkre a neten nem nagyon találtam sehol. Valaki valami ötlet?>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz aszamóca #30803 üzenetére
MLT 100 ugyben fel ev hasznalat utan annyit mondanek, hogy egesz jol osszeszoktam vele, pedig az elso napokban a fejemet verzem a falba, hogy miert vettem meg ezt az ipari hulladekot.
Az teny, lotyog mindene, de kisebb atalakitasok utan, szinte tokeletesen pontosan tudok vele vagni.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Van valkinek tapasztalata 2704-es Makita köfűrésszel? Most nagyon baráti áron kaphatnék egy kiállítási darabot, és elgondolkodtam az mlt100 lecserélésén, mert sokkal precízebbnek tűnik.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Srácok!
Kétállásos nyitott kocsibeállót szeretnék csináltatni. Kaptam árajánlatot egy ácstól, de kihullott a hajam az ár hallatán. Valaki a fórumon nem jártas, hogy kb. mennyibe fáj egy ilyennek az elkészítése?
Méretek: 6,5m x 5.5méteres lenne, kezeletlenül, nyeregtetővel, hat oszloppal, nem zsindelyezve, hanem normális cserepekkel, mert az maradt dögivel a házépítésből.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Tehát 700 körül meglenne, és akkor ebben már benne lenne bádogtól kezdve minden.
Nekem milla felett számolgattak.Nincs ismerősöd akit érdekelne a munka? Ahogy visszaolvasgattam a hozzászólásaidat akár Te is elvállalhatnád.
Helyileg Pest határában lenne a munka.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz aszamóca #37164 üzenetére
Amikor én linkeltem 238 ezer volt az ára. Én annyiért rendeltem meg tőlük. Aztán aznap délelőtt rápislantottam a munkahelyemen, és elhűlten láttam, hogy 258 ezer az ára. A fórumban nem írtam árat, hogy mennyiért rendeltem, és kellemetlenül is éreztem magam, hogy semmivel se "olcsóbb" a linkelt oldal mint volt.
Kicsit mérges vagyok a 231 ezer miatt, de már nem ezen múlik. Most per pillanat megint 238 az ára.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz aszamóca #37257 üzenetére
Ti milyen lapot néztetek rá? Én a Makitának a 250 mm x 30 mm Z80 fog, B-08838 laját találtam szimpatikusnak a vastagsága miatt. (1.8mm/2.8mm) Lehet nem egy Freud, de szerintem az én céljaimnak tökéletes lesz, és nem kell tökölnöm a hasítóékkel.
Első tapasztalataim alaján egyébként szerintem nagyon patent a gép. A gyári beállítások is egészen pontosak voltak, csak nagyon kis koriigálás kellett, hogy tényleg pontos legyen, kivétel ezalól a tolószán. Az sajnos itt se tökéletes, de kis odafigyeléssel azért lehet használni.
Ami kicsit zavaró számomra:
1. Az elszívás nálam se tökéletes. Felül veri a fürészport.
2. A hasítóék szorul. Neketek is nehezen lehet csúsztatni fel-le? Tudom ne essen le, de két kézzel majdnem felemelem a gépet mire feltudom húzni, vagy ha leakarom tolni.
3. Nem értem ennyi pénzért miért nem lehet egy normálisabb fűrésztárcsát alapból rátenni. Azt meg már végképpen nem értem, hogy a gyári könyvben leírt ajánlott fűrészlapok se tűnnek világmegváltó lapoknak, és 254mm-es lapot más márkákból sem lehet nagyon kapni rá.Mindent egybevetve teljesen megvagyok elégedve pár nap ismerkedés után.
Külön köszönet Serfözőtibi topictársnak a hasznos hozzászólásaiért, főleg mivel ő billentette át nálam a képzeletbeli kapcsolót a vásárlás felé.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Tolóajtós vasalatban kérnék segítséget. Olyan, vagy hasonló sínt, és keretet keresnék ami az IKEA pax gardróbjához hasonlít. Sajnos az összes vasalat amit találtam nem a szekrény frontjához csatlakozik, hanem belülre a szekrénybe. Remélem érthető amit írtam.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz Winner_hun #41314 üzenetére
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tolóajtó ügyben. Forest RV80-as tolóajtót szeretnék használni. Beépítési rajz, és cikkszámok meg is vannak a katalógusból. Ez egyértelmű.
Viszont szeretném osztott ajtóval szerelni. Valószínüleg felesben lenne tükör, és bútorlap. Viszont nem tudom milyen tipusú fogóprofil kell hozzá, és a vízszintes osztáshoz szintén milyen profilok kellenek, vagy Ti miket szoktatok használni.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Sokszor volt már szó itt fórumon belül állványos fúrógépekről.
Örököltem egy ilyet, viszont nekem már van egy Svéd gépem, amit nagy megelégedéssel használok.
A kérdésem arra irányulna, hogy vajon mennyit lehetne érte kapni? Elfoglalja nálunk a fél pincét, és feleségem már nyafog, hogy adjam el.
Csatlakoztatható hozzá, egy tartály is ami itt nincs a képen, hogy hűtse a munkadarabot.
A gép 1985-ös az adattáblája alapján, és olyan súlya van, hogy ketten nem bírjuk felemelni.
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
-
spacer
aktív tag
Se időm, se türelmem nincs ilyenekkel foglalkozni, úgyhogy ez a leendő gazdi feladata lesz.
Egyébiránt nem nyerészkedni akarok, hanem minél hamarabb megszabadulni tőle.
A 150 ezres ár lehet, hogy reális, de én odaadom jóval olcsóbban is ezen a fórumon. Tudom, hogy itt szerető gazdára lel, nem pedig egy nepper kezében landol.
Ha felteszem jó**gásra, ott jóval drágábban fogom meghírdetni.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz liszi70 #57793 üzenetére
Semmi gond. Én köszönöm, hogy megerősítettél abban a tudatban, hogy egy ilyen gép egy gyöngyszem.
Több érdeklődő volt már privátban. Meglátjuk.
Ha itt fórumon belül nem ugrik rá senki, akkor meghírdetem máshol.
Nem hajt a tatár, a befolyt összeget meg nem magamnak akarom eltenni , ergo csak a helyhiány miatt lenne jó ha minél hamarabb megvenné valaki.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz generatoros #57799 üzenetére
Én biztos vagyok benne, hogy nem a tengely a ludas, és ennek örömére azt hiszem mégis megfogadom Soká kolléga tanácsát.
Veszek hozzá egy új tokmányt, hogy még véletlenül se áruljak zsákbamacskát.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Köszönöm a választ. Közben én is gondolkodtam, és azt hiszem számomra az lesz a legegyszerűbb megoldás, hogy:
holnap délután kapok egy kúpos fúrót amivel kitudom próbálni. Így nem kell tokmányt vennem, és egyből kiderül, hogy üt-e a tengely.[ Szerkesztve ]
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz generatoros #57811 üzenetére
A tokmány MK1-es morse kúp. Kapok egy új kúpos fúrót, amit én fogok kicsomagolni. Talán abból kiindulhatunk, hogy az nem üt.
Tehát a tokmányt leveszem, és csodát fogok látni...>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz generatoros #57814 üzenetére
A belinkelt képeken az adattáblánál látszódik, hogy 4500 a max. fordulat.
De igazad van, ez egy fémipari gép volt, viszont én még nem hírdetem sehol.
Csak egy irányárra voltam kiváncsi, amit megkaptam.
Köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólását, nem szeretném tovább offolni a fórumot, mégegyszer köszönöm szépen a segítségeteket.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Sziasztok!
Kérném akinek van hasonló tapasztalata segítsen.
Olajozott akác munkalapról eltudom az olajat távolítani? Sima natúr lakkot szeretnék rajta látni.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Nincs mit felújítani.
Lépcsőlapnak szeretném felszabni a Bauhaus-os olajozott akác munkalapot. Azért őt mert egész tűrhető áron van, de nem akarom olajozni, mert minden helységben lakkozva van a parketta. Gondoltam ha csiszolással letudom róla szedni az olajat róla akkor megveszem.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz pacman_123 #58962 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Az olajozott akác így kiesett. Nálam is gipszbeton lépcsőre lesz ragasztva, de mindenképp lakkozva lesznek a lépcsők. Úgy látszik ez a fétisem. 😎
@ kavalkád: Rosszul fogalmaztam.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz pacman_123 #59291 üzenetére
Sziasztok!
+1 voks a GTS10 XC-re. Szerintem is nagyon korrekt kis gép. Egy Makita MLT100-at cseréltem le kb öt évvel ezelőtt, és azóta se bántam meg. Egész pontos, és a stellere az amit kifejezetten szeretek benne.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Sziasztok!
Pár évvel, ezelőtt mintha olvastam volna, hogy a Makita merülőfűrésznek a sínje kompatibilis a Festool gépével. Viszont akárhogy próbálkozom a keresővel nem találom. Lehet csak álmodtam.
Ha valaki tudja a választ annak nagyon hálás lenne az ismerősöm, és én is.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Köszönöm, ez nagy segítség volt.
@thomgrade: Nem tudom honnan szedted ezt a képet, de ez látványos összehasonlítás. Már küldöm is tovább az infót. Aztán eldönti mit szeretne a kolléga.A magánvéleményem, hogyha telik neki Festool merülőre, ne sajnálja a pénzt a gyári sínre se.
Mégegyszer köszönöm.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz SeatZola #63920 üzenetére
Szia!
Nekem is Dewalt van. Kb egy éve használom. Teljesen megfelel, és elég sokat használom. Még a lakásba is felszoktam vinni, és rendszeresen használom őket.
Toughbuilt és társai horribilis árban vannak. Szemezgettem velük én is. Lehet, hogy ők jobbak, de rájöttem, hogy pár hetente hobbi szinten, tökéletes az olcsóbb Dewalt is számomra.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hülye kérdés, de külső, nyitott kerti konyha/szaletli/pavilon esetén mi lenne a pontos rétegrend a tetőnál? Itt is mindenképpen kell átszellőzés? Zsindelyfedésről lenne szó.
Köszi a válaszokat.>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz SeatZola #65321 üzenetére
MLT 100 egy rakás kaki.
Szenvedtem vele kb egy évet, aztán eladtam. Tüzifát lehetett rajta fűrészelni, mert kínszenvedés volt bármit is pontosan vágni vele.
Az utódja egy GTS10 xc lett. Legalább 6 éve használom, és nagyon szerethető kis masina. Persze a korlátjaival együtt.
Bár most rákerestem az árára, ez kiesik a büdzséből, szóval részemről passz.[ Szerkesztve ]
>>>>>>>macbook air<<<<<<
-
spacer
aktív tag
válasz pacman_123 #65396 üzenetére
Szia!
Ezt megtudom erősíteni. Nekem a 150-es Gex 40-es gépem van. .
Nagyon jó vol, és szerettem is a gépet a nagy súlya ellenére is.
Viszont elkövettem azt a hibát, hogy kölcsönadtam az egyik kollégámnak. Mint később kiderült egy nappaliban a parketta szélét csiszolta fel vele. Az hagyján, hogy nem erre való a gép, de nem tett rá porszívót se, és ott akkor a nappali vége felé meg is makkakt szegény.
Aztán szerviz lett belőle. Ő intézett mindent, de hiába minden, már nem azt a gépet kaptam vissza mint amit kölcsönadtam.
Ugyan működik, csörög, csattog, de már rázza a kezemet, és nem nagyon szeretem. Pont most gondolkodok én is azon, hogy nyugdíjazom szegényt.
Ennek ellenére most is azt mondom, hogy nagyon jó kis gép, és ár teljesítmény tekintetében is egészen megérte az árát.>>>>>>>macbook air<<<<<<
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest