Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Üdv urak!
Kérdésem egyszerű volna a tapasztaltaknak. Aluminium lapok párhuzamos vágása 10mm-ig szalagfűrésszel. Erősitődobozoláshoz nagyon szép esztétikus munkákhoz. Megoldható ez egy kis güde géppel vagy nagyobb güde géppel vagy egy makita lb1200-zal?
Esetenként 40-60mm magas hűtőborda bordáinak 45fokos levágása?
Köszönöm a válaszaitokat.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Köszönöm mindhármótoknak a választ. Kérdezném, hogy szalagfűrészből melyikkel tudnám ezeket a munkákat kivitelezni? Végül is a lényeg, hogy a fűrészlap ne imbolyogjon vágás közben, igy gérbe is tudnám vágni véleményem szerint.
A körfűrészes dologhoz: milyen körfűrészlapot ajánlanál ehhez?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #33619 üzenetére
Illetve, a vágázi felület ha már egyenes a többit megoldon, élsorjázóval szépen el lehet huzni esetleg polirpapirral meghuzni.
Ugye a lézeres/vizes vágás itthon nem megy, azt vágatni kell én pedig törekszem az itthoni megoldásra.
Van 20km körzeten belül lézeres vágás de jelezték hogy tizedes ráhagyást adjak meg... hát tényleg ugy lett, két tizeddel hosszabb lett...
Hát ezért gondoltam, hogy itthon megoldom, illetve ha valami változik vagy igazitanom kell akkor is jól jön az itthoni megoldás.
Amúgy szerintem a hidraulikus lemezvágás talán a legszebb felület, persze itt az él nyomódik meg kicsit.. Az is van 15km-es körzetben, de alapvetően az a gond, hogy ha belefogok egy doboz épitésbe, akkor este 5kor vasárnap nekem senki nem fog gépet beinditani egy ilyen helyen.
Kellene valami praktikus itthonra. A körfűrészen már én is agyaltam, csak nem tudom mennyire lehet az veszélyes.
Elsősorban nekem a méretre vágás a lényeg, a gérvágás már másodlagos szerep lenne, ha vennék egy szalagfűrészt, akkor olyan kellene amit erre is tudnék használni.Volt egy kinzo márkájú oszlopos kinai fűróm. Ez annyira gázos volt (négyszögtengely a hajtáshoz...) hogy megvettem a bosch oszloposát, ez már azért élvezhetővé tudja varázsolni a munkát!
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz thyeby #33622 üzenetére
A te irásaid alapján lőttem ki a metabo-t
A kis güde nagy güde és amakita között azért van némi különbség árban is, részemre egy-egy nagyságrenddel. Tehát nem mindegy. Tudni kell szerintem azt is, hogy egy évben elkészitek egy erősitőt jó esetben, ami 6 oldalból áll, tehát elég keveset menne a fűrész. Viszont akkor semmi értelme se a 40ezresnek se a 130ezres güdénekvagy a 220ezres makitának ha imbojogni fog a lap, nem jó a megvezetése és nem tudok szép egyenest vágni. A legnagyobb lap mérete sem lenne nagyobb 500x400nál.
Ezért jutott eszembe a körfűrész is, na azzal tuti egyenes de hát lehet félnék használni...[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz thyeby #33624 üzenetére
Köszönöm a részletes írást!!! Szìvesen fogadom bárki tanácsát a tied mellett.
Pontos leírás: L profilok 20*20*2- től 50*50*5-ig; 10-20as rudak hasábok; esetenként hűtőbordák méretre vágása, 500*400 széles es 3-10ig vastag lemezek vágása. Csak aluminium.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz dangerzone #33633 üzenetére
Ikeának a honlapján van ilyen, én ezzel terveztem anno
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #33644 üzenetére
Tegnap amugy vettem egy aluminiumhoz valo olcsobb 215os tarcsat kiprobalasra. Hat eleg jol lehet vele vagni es a felulet igen szep lett. Egy baj volt. Elofordult hogy az utolso 1-2mm-t letepte a furesz de ez mondjuk a megvezetes hibaja mert csak kezzel toltam. Illetve eleg veszelyes ha csak 1-2mm-t kell lecsapnom mert feltem hogy kirepit valami eppen levagott tormeleket (egy kicsi einhell fureszre tettem fel hirtelen ez volt). A vagas ezzel tetszik a legjobban viszont ahogy irtatok, vallalhato gep 100e ft-ig egyaltalan nincs. Epiteni meg nem biztos hogy most van idom, talan kesobb lenne. De olyan kicsi a muhely, hogy lehet bele se fognek. Nem tudom meg lehetne-e egy ilyen epitessel bizni barkit is. Pedig lenyegesen jobban tetszik a vagasminoseg egy korfuresszel mint a szalagfuresszel.
Ha nem epitek hanem veszek, a korfuresszel is ott vagyok arban mint a szalagfuresszel.
Biztonsagtechnikailag pedig oszinten megmondom felve dolgoztam vele. Igy kb dontetlen....[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Persze mindenkit elzavartam a kornyezetbol es az s vilagos hogy nem allok a gep ele. Az volt a baj a parhuzamvezetovel hogy minden volt csak nem parhuzam. Probaltam korrigalni de a nagyon rosszbol csak kevesbe rossz lett, ezert a hosszu anyag kette vagast (egy L profilt vagdostam) vezeto nelkul vegeztem majd az igazitas ment "vezetovel".
Amugy nekem is jobban bejonne a korfuresz de valahogy ki kellene talalnom vagy meglatnom a biztonsagos felteteleket. Jol esik hogy ennyien valaszoltok es segitetek!!!¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #33650 üzenetére
Javitok: nem allok a gep moge.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #33652 üzenetére
[link]
Elfelejtettem emliteni, hogy még vele szemeztem, esetleg ő vagy a kisebik testvére ismerős nektek, illetve igy láttamba mit szóltok hozzá?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #33653 üzenetére
Na mindegy is, hagyom érlelődni magamban... köszönöm mégegyszer a hasznos tanácsaitokat!!!
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Volna itt egy jómunkásember, aki elvállal egy kis maszekot?
Alapötlet, rózsafából kellene egy 218*160*10mm-es lap, 3 oldala lemarva 45 fokban, vagy ha fokban nem akkor ivmarva is jó. Köszönöm a válaszokat¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #35763 üzenetére
Na nem lenne sértődés, ha épp rózsafa nincs, de mivel disz lesz, igy valami szép alapanyagnak való kellene.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Fenyő deszkákhoz illetve 10x10-es akáchoz mit ajánlanátok felcsiszolásra?
Rezgő, excenter? Melyik márka melyik típus?Nagy lemezajtóról nitrozománcot is csiszolnék fel (szerintem nem szükséges teljesen) tehát ilyen célra is használnám.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #58684 üzenetére
Egy két gépet kinéztem:
[Makita BO3711]
[Bosch Professional GSS 23 A]
[DEWALT DWE6411]
[Makita BO5030]
[Makita BO5041]
[DEWALT DWE6423][ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz DacMalac #58693 üzenetére
20x3-masok (cm)
Lényegében szerelő aknafedő deszkákról van szó meg
egy előtető készül majd 3,4m széles és 2,6m hossz. Ehhez van 2db 9x9x200 akác és 6x8x260 fenyő 11db plusz majd a szelemen
Az ajtónak meg akkor hőléggel megyek neki[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Szeretnék egy ilyet összeállitani 3-8mm-es alu lapok L idomok, profilok vágásához. Tudna valaki segíteni, hogy az alkatrészeket honnan lehetne beszerezni európából?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Már értem, ezen neveken futnak ezek a profilok, a bosch-t ismerem is, melóban dolgozunk vele.
A videón látható mekkora méret lehet, mármint a tárgyasztal amit felhasznál? Hasonló méretben nem találtam, 160-as volt a max.
Ha 45x45-ös az alapprofil, akkor ugy 450-es lehet a szélessége.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz pacman_123 #58796 üzenetére
Mármint milyen terveket?
A konkrét témában lévő gépecskét? Mert annál a videón minden megvan.
-
gordonfreemN
addikt
válasz pacman_123 #58796 üzenetére
Egyelőre ott akadtam el, hogy nem találok ilyen T nútos asztalt, mint amilyet ő használ
-
gordonfreemN
addikt
válasz thomgrande #58803 üzenetére
Igen, félreérthető a dolog illetve kikezdhető.
Hogy pontosan mekkora a tárgyasztal amúgy, illetve hogy mekkora a hossza, nem lényeges. Elég, hogy 500 körüli, illetve 1000 körüli, aztán 450 vagy 550, nem nagyon fontos. Egy szempontból igen, mekkora munkadarab fér fel a gépre.
A tanácsokat köszönöm, igyekszem beszerezni valami úton módon
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #58795 üzenetére
Megtaláltam az alaplapot amire épít, 120k angol földről
[link][ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz MrChris #58815 üzenetére
Közben kiderült, hogy ez a 4m-es ár, lehet náluk méretre is rendelni. Úgy már a lényeges alkatrészek együttese kijönne 200eur alatt.
Egy a baj, kellene hozzá európai adószám ami nincs minden utcasarkon sajnos.
Ha ebben tudna valaki segíteni, az király lenne, nem tudom, hogy megy ez.Gondolom elutalom előre az illetőnek áfát?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Szerszámos fiókot szeretnék készíteni satupadba, 3db-ot. 50*50-es alap és egy 10, egy 15 és egy 25cm-es készülne előlap nélkül, a fióksín már megvan, nagy teherbírású darabok.Kérdés hogy miből, mekkora lapokat vágassak? illetve az volna még, hogy hogyan lehet ezt elkészíteni a lehető legolcsóbban legpraktikusabban (otthon) és leg strapabíróbban?
Nem az volna a kérés, hogy a három kritérium mindegyike maximum legyen, hanem egyenlítsék ki egymást.
Bosch oszlopos fúróm van, dekopír fűrészem is, excenter csiszolóm, hőlégfúvóm, multivágóm, satum.Köszönöm a hasznos tanácsokatt
-
gordonfreemN
addikt
válasz pacman_123 #59001 üzenetére
Köszi a tippeket. Ragasztást mellőzném, milyen .egoldás müködik még és hogyan?
8as rétegelt már kevés lenne?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz pali923 #59011 üzenetére
Rendben, meggyőztetek a 10-esről.
A ragasztástólazért tartok, mert még nem használtam. Kellene valami szorító szerszám is hozzá.
Ragasztómindegy milyen?
Mindegy, hogy ragasztom? Pl az alsó lemez legyen 50x50 és ültessem rá az oldalakat, vagy az oldallemez lógjon le és legyen mellé ragasztva a fenék lemez?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
a körfűrészekben van fordulatszám szabályzás?
-
gordonfreemN
addikt
válasz fogtunder #59211 üzenetére
Köszönöm újfent, mindkettőtök válaszát.
Van ajánlott típus egyébként? 30 és 70közt nézegetek, visszaolvasva annyi kiderült, hogy a talpa legyen öntvény, ne lemez. De más nem.
Viszont nehéz képekről megállapitani melyik milyen.
Makita 6601-et kofferralnéztem ki most de bármi ötlet jól jön. 165-ös koronggal keresgélek.¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #58814 üzenetére
sziasztok.
Már majdnem elkészült a szerkezet, vagyis az kész, a gép hiányzik még és itt elakadtam.
Ezután ha van akit érdekel, tudok egy alkatrészlistát, beszerzési megoldásokat írni majd.Szóval a gépnél ott ütköztem bajba, hogy a motor túl alacsonyan van, ezért az L sín feltámaszt.
Mutatom:A 165-ös gépek jellemző vágásmélysége 54mm. A 190eseké 66mm. A sín az alaplaphoz képest 50mm-re van +2 az anyagvastagság, plusz 2 a siló ragasztó tehát össz 54mm a minimum ami kell 90°vágásmélységben.
Na most az meglehet, hogy nem 165-ös gépet veszek, hanem 190-est, ezzel úgy lehetne megoldani, hogy elemelem a fűrészlapot a talptól, így a motort is elemelem attól. De akkor lesz némi eltérés az eredetihez képest, nagyobb bevágás pl a párhuzamvezetőn stb. Illetve Ezzel meg is oldottam ezt a részét, de ha legközelebb nem pont ide emelem ki, akkor az okozhat némi gondot, eltérést az előző beállításokhoz képest. Mert felteszem neki a motornál elfér az L sin és így mindig vissza tudja engedni fix pozícióba a gépet ha esetleg elállítja más miatt.
A fickó egyébként HS631D akkus gépet használ aminek az itteni megfelelője lehet a DHS630Z talán.
Az biztos, hogy 66mm-t kellene átvágjon 90°-ben, mert a 631 is ennyit tud a talphoz képest.De a motornál, hogy mekkora a talphoz képesti távolság, semmit sem találok.
Tudnátok esetleg olyan gépet ajánlani, ami 165-ös lappal szerelt, 55mm-t vág 90°-ben, van legalább 20mm a motor és a talp közt illetve az ára nem horror?[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #59799 üzenetére
Közben találtam képeket a 631-es makitáról, ott sincs nagy táv a talp-motor közt, tehát eleve a kiemelős módszer játszik. Akkor a kérdés, hogy mennyire gyakori a 66mm-es vágásmélység 90°-ban és lehet-e kapni ilyen gépet nem túl drágán, mondjuk 50 környékén?
Eddig egy hikokit találtam: https://www.technoform.hu/bolt/hikoki__c6uy__hikoki_korfuresz.htm de ez 70 ropi.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz thomgrande #59807 üzenetére
Nem. a kérdés, hogy mennyire gyakori az ilyen gép. de köszönöm
Szóval, ha az anyag alá bajlágolok, az nem jó. A fűrészt kellene úgy megoldani, hogy leereszkedjen.
[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz thomgrande #59807 üzenetére
Tulajdonképpen most azon tökölök még, hogy kell-e nekem a 165-ös fűrész, mert abban igen ritka a 66-os vágásmélységű.
190-essel viszont jobban bevágnám a párhuzamvezetőt. Kb így:
A másik dilemma még, hogy ezek a gépek mennyire hangosak egy akksishoz képest? Társasházi használat, ezért bármennyire fura, szempont lehet a hang is.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz pacman_123 #59812 üzenetére
Köszönöm szépen a választ, még írok munka után.
-
gordonfreemN
addikt
válasz pacman_123 #59812 üzenetére
Hát jó sok mukka lement azóta, bocsi.
Szóval megrendeltem a makita 7601-et, mert rájöttem, hogy ott elég nagy a fűrészlap ahhoz, hogy kiemeljem az asztalból a megfelelő pozícióba, így a motor nem ér bele asínbe. Ez ok
De... ez a makita mind ilyen hitvány?
A talp olyan sík mint az andok. Szemre nehéz megmondani, de több tized lehet benne.Ez nektek is ilyen?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Lakkozott szilvafára haosnlító lakkot/lazúrt keresek fenyőre. Csak annyit szeretnék elérni, hogy hasonlítson ha létezhet ilyen elvárás.
Tudnátok ebben segíteni?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
gordonfreemN
addikt
válasz gordonfreemN #62896 üzenetére
De ha valaki esetleg meg tudna szánni két darab 298x50x5 szilvafával, akkor megfizetném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- alza vélemények - tapasztalatok
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest