Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4037) Soká válasza takee27 (#4034) üzenetére


Soká
senior tag

Halihó!
Hát, ha az nem csupán költői túlzás, hogy "órákon át akarod gyilkolni", akkor tényleg combos gépre lenne szükséged, ráadásul asztalba építve, mert úgy már tényleg fárasztó lehet egy 6-7 kilós gép emelgetése. Ráadásul, ha netán tényleg órákon át akarod nyomatni a melót, akkor szerintem nem felsőmaró+asztal szükségeltetne, hanem egy komplett alsómaró.
Látni még nem láttam, tehát a minőségéről nincsenek ismereteim (nyilván nem egy finommechanikai műszer), de itt van ez:
http://www.uni-max.hu/alsomaro-kocsival-ws-1-1-2/d/
Ennyi pénzért nagyon olcsó, legalábbis, ha abból indulok ki, hogy a profi felsőmarók kerülnek (majdnem) ennyibe... Gondold meg, kilója nincs egy ezres! Én most csináltam egy öntvény asztalt a fent említett Freud maróhoz, a súlya csak fele ennek az unimaxosnak, de csak az öntés és megmunkálás több mint 100.000Ft volt... És egy kézi felsőmaróban mégsincs 30-as átmérőjű tengely...

Nem tudom milyen képkeretléceket készítesz, én is szoktam, és mindig azzal szembesülök, hogy egy "normális" keretléc profilja messze meghalad(hat)ja azokat a profilokat, amit a legnagyobb 12-es szárú marókkal elérhetsz.. Szerintem ez olyasmi, mint a nyílászárók készítése: kézi felsőmaróval csak sok trükközéssel, kompromisszumokkal érheted el azokat az "egészséges" méreteket, amit alsómarón tárcsamarókkal produkálni lehet.

De ha kézi gép mellett maradsz, akkor saját tapasztalat alapján én is ajánlom a Freudot vagy a Makitát, bár egyértelműen a Freud az olcsóbb.
Esetleg szóba jöhet még ez:
http://www.uni-max.hu/felsomaro-b268-2-000-w/d/
de erre rá kellene kérdezni, hogy valóban az a Triton gép-e, ami egyes képeken szerepel (eredeti ausztrál ára jóval több), vagy csupán egy kínai koppintásról van szó?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.