Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#35039) serfozotibi válasza stgellert (#35037) üzenetére


serfozotibi
csendes tag

Jelenleg másodállásban csinálom, de nem titkolt célom magasabb szintre lépni, azonban amíg nem vagyok teljesen biztos a nyelvben, addig egy gyárban dolgozom, tulajdonképp úgy jöttem ki hogy oda felvettek, de persze nem életcélom ott maradni, mindazonáltal ebből a fix keresetből könnyedén fejlesztem a gépparkot, egyelőre munkám kevesebb van mint szerszámom, de valahogy el kell kezdeni!
El kell mondjam, hogy picit csalódás nekem az itteni hozzáállás, bármely szakmát tekintve, ám ha már asztalosok vagyunk, maradjunk ennél. Akár bútorról, akár épületasztalos témáról van szó, egyaránt elmondható, hogy minimális időráfordítással ámde profi eszközökkel készült munka, nagy összegekért. Nyílászárót nem készítenek, hanem vesz a boltban az asztalos és beszereli, nem purhabbal, hanem csavarral és szilikon tömítővel. Ha 2 centi rés marad körben akkor annyit tömít ki, és elhúzza simára. Azt mondják itt hogy a purhab az nem jó mert az nem szigetel. :)) Sokkal jobb az a szilikon tömítő, amibe beleragad a por, valamint régi beépítéseknél látom hogy kirepedezik és befúj a szél az ablak mellett. Persze szegőléc sincs rakva sehol csak ez a massza, nem értettem régebben, miért vesznek ablakcseréhez egy kartonnal belőle.
A bútorokat megveszik az ikeában, és beszereltetik asztalossal. A teraszokat és a kerítést is, durván fűrészelt deszkából készítik, ami általában le van mártva zöldes impregnáló szerbe. Aztán csavar, vagy szögezőgép, a nagyobb kötéseknél lyuklemezzel. Csapozást, mint fakötést azt nem hajlandók használni. De nincs is rá igény, kész van a mester egy terasszal, akkor el vannak ájulva hogy milyen szép fényesek azok a kötőelemek. Le sem festik az elkészült dolgokat, mert a natur fát szeretik. A legtöbb házban a beltéri ajtó egy fehérre kent tok, rajta egy szétszáradt kb 60 éves, betétes ajtólappal, ami soha nem volt lekenve. Az tetszik nekik :U
Ne értsd félre, ha annyira rossz lenne, nem lennék itt. Megéri itt lenni, csak leírtam az észrevételeimet, mert számomra nagyon eltérő kultúra, 100 km Németország, de ott mérföldekkel profibbak az építkezés hagyományai.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.