- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Bár nem kifejezetten ide akartam, de nem találom a keresett topicot (volt valami villanyos kisgépek vagy hasonló aki tudja írja meg köszönöm.)
végülis itt se off annyira talán.Melyik cég ad még három év garanciát akkus csavarozóra a Lidl-n,Aldin kívül?
Az se árt ha annyira korekten kezelik a garanciáztatást mint a Lidl. -
nyikszi
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
OK, nagyon szépen köszönöm a segítséged!

-
AndrewBlase
senior tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Ha szétcsavarozható a fiók, akkor elől hátul betiplized a lécet, belefúrod a tipli helyét a fiókelőbe, és a hátfalba, beleragasztod, és mehet össze.
Ha nem szétszedhető, akkor csak az elejénél tiplizd be, óvatosan (kissé szétfeszítve) belerakod a lyukba, majd a hátulját facsavarral (előfúrva!) rögzíted. -
nyikszi
őstag
válasz
AndrewBlase
üzenetére
Köszi, akkor már csak az kérdésem, hogyan fogatom oda? Főleg elöl érdekelne, mivel az elejét nem akarom szétbarmolni. De a hátsó felfogatás is érdekelne. Sarokvassal vagy mivel és főleg hogyan?
-
st6969
őstag
válasz
forbexx
üzenetére
Szia, erre a célra vettem Parkside asztali körfűrészt, mondván olcsó, Lidl/Aldi dolgok elvileg nem rosszak, 3 év gari van rá, erre a célra jó lesz. Itt nem ajánlották, nem hallgattam rájuk. Utólag azt mondom, nagyon is kellett volna. Kutyaháznál komolyabb munkára semmiképp nem ajánlható.
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
nyikszi
üzenetére
Leméred, hogy mekkora hely van a nút alja és a fiókoldal alja között (zöld nyíl), és egy (kettő) olyan vastag keményfa léccel alátámasztod (kék vonal).
Én legalábbis így csináltam meg egy ismerősöm 120 cm széles fiókjait. (Igaz, oda 4-4 db tölgy lécet raktam, mert állandóan fosig rakják a fiókokat, s nem csoda, hogy megadta magát.)
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Van egy könyvszekrényünk, és annak az alján 2 fiók. A fiókok megadták magukat, az alja, ami furnérból van, szépen kijött a nútból. Elsőre visszatettem a furnért a nútba és bevertem a fiók hátsó oldalába 4 szöget (pirossal jelzett helyre), de szeretnék valami, jobb és véglegesebb megoldást, mert szerintem ez se fog sokáig tartani. Mi lenne jó megoldás? Előre is köszi a válaszokat.
-
ALI_G
veterán
Sziasztok!
Új lakásba szeretnénk fürdőszoba bútorokat készíttetni. November végére tud még valaki vállalni ilyet munkát vállalni?
Egyik 140x50-es lebegő (már ha ekkorában lehet lebegő), a másik 60x45 vagy 80x45 lenne (szintén lebegő). A mosdót már kiválasztottuk, de a csaptelep felszerelését, víz bekötését azt mi vállaljuk. MDF anyagra gondoltunk, csapódásmentes vasalatokkal.
Igazából még kelleni fognak más bútorok is, pl előszobába, és komplett gardrobe, beépített szekrény, de ezeket nem terveztük meg. -
forbexx
csendes tag
Sziasztok,
egy rutintalan kérdés: szeretnék pár olyan dolgot elkészíteni mint egy kutyaház vagy egy kerti gyermek játékházikó. Milyen gépet tudok ilyen esetekben használni, mi a legpraktikusabb ilyen munkákhoz kézifűrész kiváltására? -
ZooLLeR
tag
Üdv!
Tudtok valakit aki intarzia képeket gyűjt?
Ismerősöm 2-3 éve elkezdett intarziázni,s szeretne belőle egy kis hasznot is szerezni,esetleg ilyen-olyan munkát bevállalni.Ehhez kérnék segítséget és/vagy tanácsot.
Érdekelne hogy hol találok ilyen csoportot/helyet.
Hardverapróra is felrakta pár képét.
Sajnos nem nagyon ismerek én sem olyan embert aki szívesen látna otthonában intarzia képeket. -
exlepra
tag
Sziasztok,
Dewalt DWE 7491 körfűrészről tudtok valamit?
Tetszik a steller stabilitása, bár nem tudom mennyi holttájéka van a fogaskerekeknek.thx
-
r.levente75
addikt
válasz
SaNyEe
üzenetére
A másiknál a fehér fedőfestést el kell távolítani teljesen, ott a fából is le kell picit szedni, gondolom csiszolva lesz nem égetve. Gép!!! Ahol van rajta hajszálrepedés azt is le kell szedni! Csiszolás után portalanítás, lenolajjal ami gyorsan száradó, be kell ereszteni a fát ott ahol lejött teljesen a régi festék. Öt perc után át kell törölni puha ronggyal a felesleget. Másnap tapaszolás, csiszolás, portalanítás. Másnap ezt megismételni, és utána mehet fet az alapozó festék, nem vizesbázisú. Másnap csiszolás, portalanítás, polttapaszolás, csiszolás, portalanítás és a második rtg alaporófesték azokon a részeken ahol fáig lejött a festék. Másnap estleges hibák javítása lakkittel, és fedőmárolás, azaz zomácozás. Csiszolóvásznak: p60,p80,p120,p150
Ecset fanyelű, állatszőrből, a másik vizesbázisra való. -
r.levente75
addikt
válasz
SaNyEe
üzenetére
A lazúrnál p80, de lehet még a p60 is elmegy, fáig lecsiszolni géppel! Utána p120 átcsiszolni. A csiszolásnál vigyázni, hogy lehetőleg csak a lazúr jöjjön le a fából minnél kevesebb. Portalanitás alapos, gondolom lazúrozva lenne újból, tehát a választott anyag alapozója egy rtg. Ez egy gombaölő is egyben. Másnap az első réteg, száradás után csiszolás p150 ez leszedi a fa szálkáit amit a lazúr felhúzott. Portalanítás, fedő lazúr azaz második rtg. Elvileg kettőre jó lesz, ritkán kell rá egy harmadik is. Anyagvastagsára figyelni, kihúzni, szakaszonként széltől szélig haladva, mert a szines lazúrok felvitele kényes, úgy hogy festés közben ne legyen foltos!
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
r.levente75
üzenetére
Laikus vagyok, p80-as csiszolopapirom van. Az megfelelo?
Milyen retegrendet kell kialakitani (kerdezem mint mernok informatikus, fahoz total laikus
)Kulteri lazur van, ecset van, mas nincs .. Ja munkakedv, hebe-hoba

-
-
SaNyEe
aktív tag
válasz
r.levente75
üzenetére
-
SaNyEe
aktív tag
Sziasztok,
Kérdésem volna fa felületkezeléssel.
Lakásunkon fa nyílászárók vannak, ahogy láttam a tulajdoni lapon 1994 körüli gyártásból származnak. Egész jó állapotúak, így ablaktömítéseket cseréltem és pusztán lustaságból tologattam a festésüket.Az ablakok kereteinek alsó részén igencsak megindult lefelé a festék. Sok helyen a fa elkezdett megszürkülni, gondolom gomba, de tök laikus vagyok, szóval lehet zöldséget beszélek.
Annyit akarnék tenni most így a tél és nagy hidegek beállta előtt, hogy ezeket a fedetlen részeket kezelném, tavasszal meg az egész munkát rendesen megcsinálnám, nehogy elkezdjenek vetemedni az ablakok.Kétféle anyaggal vannak bevonva, egyes ablakokon lazúr, másikak meg fehérre vannak mázolva. Érdekes kombó, na mindegy

Mivel kéne korrektül lekapni a málló festéket, lazúrt?
Kell-e kezdeni valamit ezekkel a megszürkült farészekkel, vagy a csiszolás közben úgyis lemennek? Milyen finomságú csiszolópapír ajánlott? -
pjg
csendes tag
válasz
pali923
üzenetére
Sziasztok. Köszönöm mindhármotoknak a jó tanácsokat . Estére majd írok még, csak most rohanok gyakszira. :-)
Eszti felnőtt képzés. 61 éves vagyok és a kettes nem elegendő. :-)https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/t31.0-8/13497898_1066280856800100_7871534990720091823_o.jpg
-
pali923
aktív tag
válasz
r.levente75
üzenetére
Ez így igaz. Brit tudósok megállapították tudományosan, hogy akkor a leghatékonyabb a tanulás, ha a könyvet elolvasod, kijegyzeteled, és utána megtanulod a jegyzeteidet. Ez komoly.
Ha viszont az a cél, hogy egy kettessel átmenj a vizsgán, akkor tökmindegy. -
generatoros
tag
Közel 50 éve maturáltam. Egyet értek az előttem szólóval. Dolgozd ki magadnak a tételeket. Ne magold be mások eszmefutattását. Ne hidd , hogy lehetetlen és , ha megtudod csinálni akkor , önbecsülésed is lesz, ha mások tételeiből akarsz felkészülni , hagyd el a szakmát. Miért beszélek így? Azért mert tapasztaltam az életből egyet és mást. Egy másik szakmából én is mások tételeiből készültem. Közepes vizsgát tettem. Majdnem szakmaelhagyó lettem. Aztán az élet úgy hozta, hogy a társaim közül szinte csak én maradtam meg a tanult mesterségnél. Mestervizsgát tettem és budapesti versenyt nyertem , a szakma ifjú mestere vetélkedőn és csak azért nem lett belőle tv-s szereplés mert lecsengett az ilyen vetélkedők sora. Jó 15 éve dolgoztam a nem szeretett szakmámban és egyszer megjött az ihlet és minden tét nélkül elővettem a szakelmélet c-ű könyvemet és újra olvastam a legnehezebben érthető részeket. Semmi nem történt, de amikor az egyetemről szakmai ,, ipari gyakorlatra vagy én nem is tudom miért , de jöttek a melóhelyre a mérnökjelőltek és arról kérdeztek, hogy van valami amit nem értenek , és én a beosztott ember, én voltam aki eltudtam magyarázni, hogy mit jelent a leírás és , hogy ezt ha megértik akkor jó mérnökök lesznek. Azért tudtam elmondani, megértetni velük egy igazi szakmai komplikált, nehezen érthető kérdést, mert volt bennem valami kurázsi. Lehet nem jól fogalmazok,de nem hagyott nyugodni egy rejtelmes 18 évesen érthetetlen magyarázat, egy fogalmazvány . Tehát Ha nem megélhetési tanuló vagy, hanem szeretnél belőle , mármint a szakmádból megélni, akkor ne sajnáld az ídőt és dolgozd ki a tételeket MAGADNAK. Lehet semmire nem mész vele, de amikor majd beszélsz kollégákkal és kiváncsi leszel mennyire hiteles a beszédjük a szakmai dolgokról, akkor jó l fog jönni, ha egy egy nehezen érthtő fogalmat , értelmezni tudó embert találsz az életben. Mégegyszer mondom dolgozd ki a tételeket, hasznát csak így veszed, főleg akkor, ha a szakmádból akarsz megélni.
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Ki szeretnénk cserélni a bejárati ajtót. Tudtok Budapesten (Zuglóban) megbízható ajtó-nyílászáró üzletet, beszereléssel? Esetleg tippek, hogy mire figyeljek? Ma voltam nézelődni, boroviból készült bejárati ajtókat. Ha van itt olyan aki vállalna készítést, beépítést az is tökéletes lenne.
Köszönöm -
pjg
csendes tag
Sziasztok. Idén végzős asztalos tanuló vagyok. Szeretnék kérni és kapni kidolgozott szóbeli tételeket, ha van valakinek. Köszi szépen előre is.
-
lorcsi
veterán
nézegettem a nav oldalát..
és van egy csomó asztalosipari berendezés..hátha érdekel valakit:
[link] -
MrChris
nagyúr
válasz
Sterilzona
üzenetére
"Körfűrész"

-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
semmit nem tudok róla, csak érdekesség képen linkelem.
Véletlen találtam erre.
[link] -
unreg1
tag
-
Gabika75
csendes tag
Sziasztok!
Az itt kapott jó tanácsokat megfogadva vettem meg tavasszal a merülőfűrészemet amit a mai napig imádok.😊
Ismét kérdéssel fordulnék a fórum használóihoz.
Most egy porszívót, elszívót szeretnék venni. Felhasználás szerint hobbi asztaloskodás.
Voltam olyan szerszám üzletben ahol meg tudtam "fogdosni" a gépeket, a 100e alatti gépek nem győztek meg igazán. Most kaptam meg a festool hírlevelét és abban van a ctl midi akciósan+kuponnal 132ezer forintért.
A kérdés az lenne hogy van-e olcsóbb alternatíva, mert azért ez húzós összeg a párom szerint egy "porszívóért meg különben is" de ugyanakkor valamit kellene vennem mert jön a tél és nem szeretném egész télen a fűrészport takarítani a pincében.
A válszokat köszönöm előre is Gábor -
MrChris
nagyúr
válasz
bandi0000
üzenetére
Szerintem a tokot tudod meggyalulni, ahol eltartja, persze attól függ miből van és mennyi anyag van benne. Ha fenyő, de nincs elég , akkor rá kell pótolni, majd kialakítani. Falcgyalu nem árt hozzá, olyan amivel sarokig is mehetsz, meg hosszabb vonalzó... Nálam is van hasonló helyzet ennyire nem durva, de még nem szántam el magam. Kosszal jár meg csiszolás, újra festés. Lehetne még maróval is ha van.
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
lenne egy kérdésem, 23 éves ajtóm van/volt, tokot nem akartuk kibontani, így csináltattam bele ajtó lapot, de nem igazán sikerült mivel az ajtólap fasza derékszöges, de valszeg a tok már kicsit rehült, sokat állítgattam és most pont jó mert rendesen becsukódik és nem kell erőltetni, illetve nem hajlik, viszont így a zsanér felüli részen alul mondjuk ajtó 3/4-ig passzol, utána már szépen a tetejéig kialakul egy 1-1,5 centis rés, amin keresztül lényegében kívülről látom is a plafont jobb híján
szóval meg lehetne ezt valahogy oldani hogy kicsit esztétikusabb legyen? vagy hagyjam a fenébe?
-
epmd
tag
yooccoo!
Ezt a Makita [link] szögmérőt hogyan lehet a sínnel használni?Ahogy nézem a sínre nem lehet rögzíteni,hanem helyette van a szögmérő alján egy trapéz alakú műanyag betét,ez központosítaná a sínt,ha felűről rárakod a szögmérőt a sínre? -
mandras81
senior tag
válasz
Armahun
üzenetére
Ha erre gondolsz, sajna nem jó... A link megváltozott azóta, az NSZFI tananyagbankra mutat már, de egy könyvet sem találtam meg az általam keresettek közül benne...

Pgabor79: tök jó, olvasgatni szuper lesz ezeket, de a suliba mindenképpen a korábban leírt könyveket kérik.
-
Pgabor79
aktív tag
-
N0rb1
csendes tag
én solid edge-ben tervezem a konyhabútorom. De csak mert azt ismerem, és ebben tudok a 3D modellek alapján 2D rajzot is csinálni pl. a lapszabásznak. Köszi a segítséget, a munkalap rögzítését szerintem így fogom megoldani, de a sarokba forgókosaras duplaajtós megoldást szeretnék majd.
-
pali923
aktív tag
Na ilyet látott-e már valaki közelről? Ez pont az az ár, amit talán megérné kiadni egy precíz, öntvényasztalos gépért. Ez az asztal állítólag alu-öntvény, no de milyen a többi része?
(Az meg más kérdés, hogy külső raktárban van, vagyis kétes, hogy tényleg van-e, és tényleg ennyiért...) -
mandras81
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne az alábbi könyvekre:
- Varga Péter: Faipari szakmai és gépismeret (59211)
- Sághelyi Imre: Alapvető tömörfa megmunkálás (MK-6506-2)
- Lelle Dezső: Asztalos szakmai ismeret
- Vadasné Szilágyi Éva: Faipari anyagismeret (59212)
- Dr. Sydorkó György: Biztonságos munkavégzés a faiparban
- Ágfalvi Flóra: Faipari szakrajz I.Ha valakinek bármelyik megvan, és már nincs rá szüksége, kérem keressen meg priviben! Nekem jó a másolat is, így ha nem eladó az adott könyv, és földrajzilag megoldható, szívesen lefénymásolnám/ scannel-ném, vagy akár elektronikus formátumban is tökéletesen megfelel.

-
aszamóca
aktív tag
válasz
thomgrande
üzenetére
Ez valóban sajnálatos tény. Az a gond, hogy nálunk meg sok olyan cikk nem is kapható mint az uninál. Persze ha külön kérésre, meg lehet hogy beszerzik, meg stb, de alapból nincs egy jó árukészlettel is bíró, webes felületű áruházunk idehaza.
-
MrChris
nagyúr
válasz
thomgrande
üzenetére
Akkor ez ilyen lutri lesz mit hoz a posta?
Érdekes mód a fényképeken a fogantyú hol ilyen, hol olyan.
Igen azt tudom hogy 2 éve majd harmad ennyibe került. Nem semmi áremelésen ment keresztül. -
thomgrande
tag
-
-
MrChris
nagyúr
válasz
thomgrande
üzenetére
B268 2000watt
TRA001 2400watt
Érdekes mód a honlapjukon nincs 2kW-os, meg a típusjelölés is más rendszerben történik. Nekem ez fura.
Bátyámnak van egy Stihl üzlet-szervize és már megfordult olyan láncfűrész utánzat (nem a villamosmegállóban ócsón árult) ami annyira jól sikerült, hogy csak szétszedéskor derült ki valójában nem eredeti. -
aszamóca
aktív tag
A héten újra akciós a böszme!
Ha valaki venni akarna. -
unreg1
tag
válasz
MrChris
üzenetére
A Sketchup-ot tudom ajánlani, ingyenes és az alapdolgokat elég egyszerű vele megcsinálni.
-
bim
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Alattad a linken amit használunk. Kell a benyúlás és a nyomóerő egyszerre.

-
ahenobarbus
tag
udv,
lehet a lidl-ben ilyen nedvessegmerot kapni: link ~3000 forintert.
erdemes megvenni, vagy ez ilyen pontatlan bazari cucc?uff, ocs.
-
aszamóca
aktív tag
válasz
Pgabor79
üzenetére
Mi a cél? Pontos asztalosipari, vagy tűzifa aprításra szánod? Asztalos fűrészhez ekkora méretnél legalább 3kW-os motor kell, ha tűzifára akkor 5,5kW. Bonyolítja a helyzetet, hogy nincs három fázisod, ezért a nyomatékod kevesebb, rosszabb hatásfokú az egy fázisú hálózattal.
A tartóvázszerkezet merevségét növelni tudod, ha nem egy, hanem két-négy zárt szelvényt hegesztesz össze.
Asztallapnak az sík köszörült öntvény lenne a legjobb.
Egy hatszázas gép durván két méter magas és olyan negyven centis vágásmagasságra képes.
A centrírozást az esztergályos elvégzi.
Mindenesetre nagyon sok vesződségtől kíméled meg magad, ha használtan veszel egyet. Én megfontolnám... -
yooccoo
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
szerintem a mélybenyúlásúra gondol
http://www.piher.com/es/aprietos-fundicion-profesionales/14-mod-r-llanta-40x10-mm--alcance-15-cm.html -
bim
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
A nagy R-es szorítók nincsenek leárazva?
-
Winner_hun
félisten
Soproni kiállításról: piher forgatható markolatos (piros (maxipress)) szorítói jelenleg a kék (Mod.) árán kaphatók.
Pl. ezt 7500 Ft-ért lehet megvenni, az erősebb változatot pedig 11 700 Ft-ért. Webshopban sehol nem láttam kiírva akciót, ezek az árak a Kisvakondból vannak. Az árak e hónap végéig érvényesek. -
AndrewBlase
senior tag
válasz
schumi
üzenetére
"jól sejtem hogy a faáru nem volt száraz és most kezd kiszáradni ebből adódik a repedés, ez persze nem egyenlő a fatelep által állított asztalos minőség+1éve fedett helyen tárolt állítással
"Ez viszonylag könnyen kiszűrhető az árból. Ha tényleg asztalos minőségű és 1 év fedett tárolású faanyag lenne, annak elég borsos ára kell, hogy legyen. Szvsz átejtettek a palánkon ezzel a dumával. (<- kereskedő azt mond, amit hallani szeretnél!)
"Ha most elkezdem folyékony fával kinyomni, gondolom az nem megoldás, mert ha nedves úgyis tovább reped."
Kültéren nem sokat ér a folyékony fa, kipotyog viszonylag hamar. A teljes átfestés segíthet a fa védelmében.
Viszont a fa folyamatosan mozog, mindig fognak repedések képződni. -
Pgabor79
aktív tag
Lelkes "amatőr" vagyok!
Viszont, van egy profi lakatos-hegesztő barátom, aki BÁRMIT képes megcsinálni, csak elképzelés, rajz, vagy legalább valami skicc legyen!
Néhány kérdés egyből fel is merül:- Zártszelvényből gondoltam a vázat. De milyenből? Főoszlop 100x100x3mm elég lehet? Asztal váza 60x40*3mm, asztallap 4-5 mm acéllemez (elég a 4mm?)
- Asztallaphoz hidegen-, vagy melegen hengerelt acél lemez a jobb? Mi a különbség?
- 600-as kerekek esetén mi az ideális (Szabvány?) tengelytávolság - a két kerék középpontjának távolsága?
- Van esély elfogadható teljesítményű egyfázisú (220V-os) motor használatára?
pl. egy 2,2kW-os gyárilag egyfázisú motor elég lehet?- kerekeket milyen módon lehet kicentírozni?
-
schumi
aktív tag
sziasztok
lucfenyőből csináltam kerítést (tudom a hátrányait, de ezt használtuk, gondolván h pár évet, megfelelő kezeléssel azért ki kell bírnia). 10cm széles, 140 magas deszkákból. Feltettem 2*2 csavarral rögzítve, milesi hydrochrom festékkel 2szer átkenve gazdagon.
Na most a gond a következő, felülről és egyes helyeken középről is, elkezdett repedezni (nem a rögziítési pontokból indulva)
, elég hosszan is néhol. (felül berepedésnél látszik hogy a festék jó mélyen behatolt, jópár mm-t beszívott mert ott beecseteltük erősen tehát nem emiatt. Kérdésem az lenne felétek hogy most merre tovább ? (jól sejtem hogy a faáru nem volt száraz és most kezd kiszáradni ebből adódik a repedés, ez persze nem egyenlő a fatelep által állított asztalos minőség+1éve fedett helyen tárolt állítással
)Megoldásként szivesen várnék építő ötleteket.
Egyenlőre most vettem alvázvédős gumis festéket, a felső élét azzal lekenném .Ha most elkezdem folyékony fával kinyomni, gondolom az nem megoldás, mert ha nedves úgyis tovább reped.
Esetleg fessem le újra mégegyszer, hogy a friss repedéseknél is legyen védelem ?festékboltos azt tanácsolta hogy várjak jövőig amit kiszárad és utánna javítsam, erről mi a véleményetek (ezzel a bajom az hogy az új repedéseknék jelenleg nulla védelem lesz, eső-hó meg nem kérdez...
előre is köszi !
-
mdk01
addikt
válasz
Pgabor79
üzenetére
Nem nagyon követem a fórumot csak átolvasom, és ha tudok segítek. Mennyire vagy szakmabeli?
A szalagfűrészről sokan azt gondolják egy dúrva gép, egyszerű kialakítással, mert cdak nagyolásra használja az asztalos, meg esetleg tüzifa vágásra használják még. Ezzel ellentétbe az egyik legprecízebb kialakítást igényli, hogy az vékony szalag akkora sebességgel, úgy fusson ahogy kell. Ne szakadjon, ne libegjen össze vissza, ne egy meg a kerék parafáját,gumiját és stb.
A lényeg, hogy öregecske ipari lehet jobb mint amit csinálni tudsz. Tüzifa vágáshoz nem elég precízen futnia, hanem mikor megkapja a tüzifát, ugyanolyan precízen kell futnia a lapnak.
Az egyik legkényesebb pontja az alsó és felső kereket összekötő kar aminek rettentő merevnek kell lenni.
Nem mélyülnék bele mire kell figyelni, járd nyugodtan körbe a témát, de egy öreg egybeöntött acél váznál nincs jobb, 600-as keréktől felfele nemigazán szabadna másba gondolkodni...szvsz. -
aszamóca
aktív tag
válasz
Pgabor79
üzenetére
Kösd fel a gatyeszt! Lehet építeni, de alapos felkészültséget igényel úgy géppark, mint hozzáértés, háttériparosok terén.
-
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok! Nincs valakinek tervrajza szalagfűrész építéshez? Kellene valami amivel felvágatom a tüzifát...
600-as kerekeim már vannak hozzá
-
szonDA
csendes tag
válasz
föccer
üzenetére
Vagy tíz éve egy Kínában gyárttató cég képviselője nyilatkozta, hogy a kínai gyárak az élvonalat képviselik, sokszor körökkel verik meg a nagy nevű Európai gyártókat (mivel most épülnek, a legmodernebb gépekkel vannak felszerelve). A termékek minősége a megrendelő minőségi igényén vagy inkább igénytelenségén múlik. Sajnos a nagy márkák sem akarnak már életre szóló gépet gyártani.
-
mdk01
addikt
A két kcen keresztül kell megcsavarozni. A mosogatószekrénynél, nem kell ha van mellette kétoldalról szekrény ahol hozzá tudod csavarozni. Ha nincs és szükség van a rögzítésre akkor 20x20as sarokvassal tudod lerögzíteni, mert ugye a mosogatómedence miatt a mosogatós szekrénynél élére van állítva az a kötő ami a többi bútornál lapjára van. Én pl. hátra nem is teszek kötőt a mosogatós szekrénynél, hogy ne legyeb útba.
-
MrChris
nagyúr
Köszönöm a válaszokat. Eredeti Japán cellás gondolom csak reklám szöveg. Szinte minden akkus gépre eszközre Kína van írva, a bennük lévő eredeti márkájú akksikra is amik pedig jól is szokták bírni a gyűrődést.
-
N0rb1
csendes tag
Sziasztok,
első konyhabútorom tervezem, de elakadtam, nem tudom hogy a konyhabútornál és a mosogató szekrénynél hogy szokás rögzíteni a munkalapot a korpuszhoz? Ha jól láttam a netes képeken két léc fut végig a bútor elején és a hátulján. Jól gondolom, hogy erre kell alulról csavarozni a munkalapot? Ha igen mekkora legyen a léc mérete és milyen közöket kell hagyni a csavarok között?
-
raidx
őstag
válasz
MrChris
üzenetére
Az összes Litiumos csak kínában készül! Azt cimkézik a maguk termékének a külömböző cégek. Persze, azok az akkuk válogatott alkatrászekből készülnek. Az árukon is meglátszik.
Amúgy az APLe is ott gyártat meg a többi is mert olcsóbb a munkaerő. Majdnem igaz a mondás, ami nem Kinába készül az hamisítvány. A baj csak az, hogy előszeretettel hamisítanak mindent és azok többnyire silányak. -
föccer
nagyúr
válasz
MrChris
üzenetére
A Kínában készült sztereotípia tök jó, meg minden csak bosszantó. Egyszer beszélgettem egy elég nagy cég magyarországi képviseletének logisztikai igazgatójával. Ő mondta, amikor körbe jártuk a logisztikai raktárukat, hogy az ottani cuccok is Kínában készülnek, mint majdnem minden. Persze ez nem jelenti azt, hogy szar. Ha a kínainak sok pénzt adunk, akkor a világ legjobb cuccait is le tudják gyártani, nem csak a legsilányabb szart. Persze meg kell fizetni őket, ennyi a titok nyitja.
ps: hozzá teszem elég nagy vállaltról van szó, aki megteheti, hogy ellenőrzi a kínai munkát és fel tudnak lépni, ha kifgogásuk van.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gitáros topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Mesterséges intelligencia topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5241
- RGB GAMER PC! i7-13700K / RTX 4080 / Z790 Strix / 32GB 3600MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- HP Zbook 17 G6,17.3",FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4384
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"