Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drebil
csendes tag
válasz Hunyus #36490 üzenetére
Hali, szalagcsiszolóban nem tudok segíteni, de én a lapostiplit Domino-ra cserélném. Nagyságrenddel stabilabb, biztosabb kötést ad, ráadásul a különböző méretű dominóknak köszönhetően sokkal több mindenre lehet használni. Sajnos az ára nem egyszerű, de hosszú távon nem fogod megbánni. Thyeby bácsi több mint 10 évee nyüstöli emlékeim szerint, és szerintem le nem mondana róla, ha nem muszáj.
-
Hunyus
senior tag
Üdv!
Milyen szalagcsiszolót és lapostiplimarót ajánlanátok?
Hosszú távra terveznék vele..
Köszönöm! -
martong
tag
Sziasztok
Ágy alá tervezek ágyneműtartó fiókot, és ha lehet ne a földön guruljon, hanem fiókcsúszón.
De nem nagyon találok olyan csúszót, ami nem aranyárban van, és elég hosszú; akár 90 cm is lehet.
Ti mit használtok ilyenkor?Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
mandras81
senior tag
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Azért ide írok itt talán többen használtok "napi" rendszerességgel kompresszort.
Szeretnék venni egy kompresszort.
Leginkább gépek takarítására illetve tűzőkapcsozáshoz és szegezéshez használnám!
Én ezt a Metabo Power 250-10 W OF Kompresszor olajmentes néztem ki.
Mi lenne a véleményetek erről? -
mdk01
addikt
Bp. 12. Ker. Környékén, vagy távolabb ha ott nincs tudtok olyan helyet mondani ahol Falco lapokat szabnak?
Köszönöm -
Armahun
addikt
válasz aszamóca #36478 üzenetére
Négyfejes marógép a hosszirányú megmunkálásra.
Ezen van egy gyalu rész utána két marófej oldalt ami a csapot és a hornyot készíti, majd a végén egy vastagoló tengely.
A második gép készíti a végeken a marást, parkettánál vagy toldható, lambériánál, hajópadlónál.
Ezen 4-6 fej található általában körfőrészekkel.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
aszamóca
aktív tag
Uraim!
A lambériát milyen géppel készítik? Gondolom valami két tengelyes maró lehet, de mi a szakipari megnevezése? Esetleg egy link, videó a működéséről jól jönne.Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz Lipton #36449 üzenetére
Szia!
Húú, feladtad a leckét a kérdéssel, mert ha jól értem, 10 centi magas gerendát is szeretnél vele levágni, de olykor 20-30 centi széles deszkák is szóba jönnek. A széles anyagokhoz mindenképp egy kihúzható gérvágóra lesz szükséged, ami az 50e Ft-os árfekvésben csak mérsékelt minőségi kategóriájú lehet, de ha tényleg nem mindennapi használatra kell akkor ez járható út. Azonban ezek még mindig nem tudják átvágni a 10 centi vastag anyagot. Ahhoz nagy vágókorongra van szükség, ami viszont az árat is jelentősen emeli, nem is beszélve arról, hogy nagy átmérőjű vágólappal csak a márkásabb gépeket szerelik.
Itt van egy nagyobb, ugyanabból a márkából, és látod egész nagy a korongja (250mm) de még mindig csak 70mm a vágáskapacitása 90 foknál.
Az enyémen 260-as korong van, de még így is csak 88mm a max vágásmélysége, bár az nekem bőven elég.
Ami már "tudja a 10 centit" az legalább egy 300-as koronggal van szerelve, mint pl ez. Nemtudom hogy van-e ilyen nagy vágáskapacitású olcsóbban, én nem igazán találtam.Remélem segítettem. Minden jót.
-
aszamóca
aktív tag
-
Armahun
addikt
válasz pali923 #36465 üzenetére
Kerékpár alkatrész oldalt tudok ilyet.
A oldalról rendelve B oldal nevével kapod a számlát. Viszont A oldalon lényegesen olcsóbb ugyan az a termék.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
pali923
aktív tag
válasz GeronimoTama #36468 üzenetére
A céges levelek aláírása alapján vagy 6 webáruházat üzemeltetnek. Nincs is velük bajom, gyorsak, meg minden. Csak nekem ez úgy néz ki, hogy nem mindegy melyik ajtón lépsz be a boltba, mert más-más árat kapsz.
Tudom, hogy webes vásárlásnál előbb ajánlat van, amit elfogadsz, vagy nem. Lehet, hogy jogilag ez jó, lehet, hogy én vagyok furcsa, de szerintem ez nem helyes eljárás.
Meg azt is tudom viszont, hogy az ÁFA-törvényben van paragrafus arról, hogy mindenkinek egyforma kedvezményt kell adnod, különben bokán rúgnak. Szerintem erre ők sem gondolnak, pedig de.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pjg
csendes újonc
válasz GeronimoTama #36468 üzenetére
-
pjg
csendes újonc
válasz st6969 #36467 üzenetére
Arra túl jó. Ha csak keveset használod, akkor egy olcsó 230V-os fúrógép jobban megfelel. Persze legyen irányváltós, fordulatszabályzós, gyorstokmányos. Ha az aksist nem használod rendszeresen, az akku látja kárát. Bár ezt a Lithiumos akkukra nem tudom mennyire lehet ráhúzni. Az biztos, hogy az akku előbb - utóbb tönkremegy. A 230V-os kábele is, de azt olcsóbb cserélni.
-
st6969
őstag
Üdv,
Aldiban van 16V-os Li-ion akksis fúró-csavarozó 14e-ért. Van valakinek ilyen? Szerintetek ér ez annyit? Meg szabad venni? Háztáji kisebb munkákra használnám, nem kenyérkereső szerszám lenne. Múltkor volt 20V-os, 2 akksis 20e-ért. Inkább várjak olyanra?Ill. a másik kérdés (szintén Aldi): ez a hamuporszívó alkalmas lehet forgács elszívásra (vagy legalább a feltakarítására) kis műhelyben?
[ Szerkesztve ]
-
mandras81
senior tag
Tisztelt fórumtagok!
Amennyiben valaki Budapest környékére a közeljövőben tervez rendelni az Axminster-től (angol cég, tehát nincs vám; EU-s adószámmal is lehet vásárolni; a lap alján ki lehet választani a magyar nyelvet), vagy betársulna a rendelésembe, az kérem jelezze nekem priviben. A cél a postaköltség lefaragása.
-
lacib
tag
válasz GeriCool #36451 üzenetére
A nagy Makitánál volt menet a talpban. Gondolom ebben is van. Bútorlapban a szerszámnak megfelelő méretű lyuk volt fúrva, a talp fel volt fogatva megfelelő méretű süllyesztett metrikus csavarral. Teljesen jó volt ideiglenes megoldásnak.
Nokia1611- Nokia3330- Sie Me45- Sie M65- SE C702- ZTE Blade- ZTE GrandXIn-Huawei G620s-Lumia 735-Xiaomi RN4
-
thomgrande
tag
Bocs hogy nem részleteztem. Ami abban a B&D fúróban van az szerintem játék.
Amin ezt látod az a jó. És ilyen nem lesz az utólag variált.[ Szerkesztve ]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
bim
veterán
válasz aszamóca #36458 üzenetére
Jahh. Ezzel "szívok" én is. A Mafell MKS 125-be szereltem lágyindítót és amikor terhelem a gépet akkor "röcög" a gép. A jelenséget nem tudom másképp leírni. Olyan mintha pillanatokra elmenne a feszültség majd újra visszakapná.
Használható de nem olyan mintha gyárilag be lenne építve.[ Szerkesztve ]
-
aszamóca
aktív tag
A hagyományos fordulatszámszabályzók a működési elve, nem veszi figyelembe a fordulatszám stabilan tartását, mindössze feszültség, áramerősség, ezzel teljesítmény csökkentést eszközölnek. (P=UxI) A mai modern egységek már figyelik a tengelyfordulatot, (általában egy mágnes forog egy un. Hall-elem előtt) és a beállított értéktől való eltérés esetén, növelik-csökkentik az értékeket. Ettől stabillá, állandóvá (konstanssá) válik a fordulatszám, különféle terhelés esetén is.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
raidx
őstag
válasz thomgrande #36454 üzenetére
" soha nem lesznek olyan teljes értékűek mint a beépítettek.'
Lehet, hogy a mai beépítettek jobbak de a B&D fúróm is veszít az erejéből a fordulatcsökkentéssel (beépített). Amit vettem szabályzót ott megmarad az erő is. De ugyan ez a helyzet a sarokcsiszolómnál is.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
thomgrande
tag
Ezek az utólag összevariált dolgok soha nem lesznek olyan teljes értékűek mint a beépítettek. El kell dönteni hogy kell a szabályzós gép vagy nem, és azt megvenni ami kell.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
aszamóca
aktív tag
Igen, valóban el lehet mélyedni a PID, PWM, TACHO, résopto, berendezésorientált integrált áramkörök stb. világába, csak egy asztalosra, ácsmestere néhány kivétellel, ez nem igazán jellemző. Szerintem ha kell, akkor érthető mód kompakt megveszi az ilyen gépet.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
raidx
őstag
-
GeriCool
aktív tag
válasz MrChris #36446 üzenetére
Szia! Az, hogy állványba szerelhető az jó kérdés majd megkérdezem. Az asztalba való szerelést meg majd a kialakítása határozza meg, de a lidlis marónál le lehetett szedni a talpát és úgy rögzítettem volna fel. Most lett volna a projekt, de mint említettem tönrement. Amúgy meg majd átlátszó plexi lapra lesz felrögzítve és majd az asztalba ez lesz bemarva
-
Lipton
őstag
Sziasztok!
Szeretnek itthonra barkacs hasznalatra gervagot(?) venni.
Kisebb nagyobb fadarabokat szeretnek meretre vagni. Kb 50x50 - 100x100 gerendak derekszogu levagasa, deszkak leszabasa maximum kb 30x200-300mm meretig.A gervago megfelel erre a celra?
Milyet (es hol) erdemes venni kb 50e Ft kerettel?Koszi
-
aszamóca
aktív tag
Jó huszonvalahány éve készítettem egy ilyen fázishasításos elven működő szabályzó egységet az akkor még Bécsből hozott dekopírfűrészemhez, Nos, azóta a szekrény aljában pihen. Az a gond ezekkel hogy nem konstans értéken tartják a fordulatot a terhelés hatására. Akár le is állhatnak alacsony fordulatnál. Ahhoz hogy a terhelés hatására ne csökkenjen a fordulat, komolyabb elektronika- szenzor felépítés kell, ráadásul ezt nehézkes beszerelni közvetlen a gépbe. Ha pedig külső egységként készíted el, az nagymértékben csökkenti a komfortérzetet, használhatóságot.
[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
Köszönöm a biztató szavakat. Megrendeltem. Majd jövőhéten megyek érte.
-
mdk01
addikt
válasz angelside77 #36425 üzenetére
Ez egy elég olcs pántnak tűnik valószínű ebből adódik a gond.
Az utolsó videó mond a legtöbbet ott látszik ahogy ugrik az ajtó.
Első körbe nézd meg hogy az ajón lévő pántrészek tengelytávolsága azonos e a dobozon lévő részek tengelytávolságával.
Nagy valószínűséggel passzolni fog, de azért érdemes megnézni hátha ott feszül valami. Ezen túl nézd meg hogy minden távolság mindkét pántnák egyforma-e.
A felső pántnál us ugrik egyet?
Azt is megnézheted hogyha leveszed az ajtót és nyitod csukod a pántot akkor mit csinál. 500,--ért amúgy cserélhető mindkét pánt normálisra ha nem jutsz dűlőre vele. -
GoTi
újonc
Sziasztok.
Valaki tudja-e, hogy hol tudnék ilyen adagoló pisztolyt beszerezni:
[pisztoly]
és hozzá való élfelhordó fuvókát.
Úgy néz ki táblásitanom kell pár száz négyzetméter 10 cm-es 20-as deszkat. Flakonból lassú lenne ragasztózni. Hengerelni nem tudom, nem egyforma szélesek a deszkák. Sajna a gyári készülékre nincs most 200 eFt-om. De egy kukta némi levegő tömlő meg egy ilyen pisztoly, fuvóka tökéletesen megfelelne a célnak.[ Szerkesztve ]
-
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Sajna tönkrement a marógépem. Mivel szülinapom van, ezért beruháznék egyre. Nekem csak hobbyzásra kell. Eddig el voltam egy lidl-ben kapható felsőmaróval. Nem volt egy erőgép, de ennek legalább nem lötyögött a szára mint a zöld bosch, BD, Ryobi gépeknek.
Sajna a keret most is csak 40K (ez a teteje). Ezért az árért nagyon nem kapni jó minőségű használt iparit sem. És mivel szeretem az új dolgokat, ezért beruháznék erre.
Egyszer már kérdeztem ezt a jószágot itt a fórumon, de akkor még nem volt vele tapasztalat. Próbáltam rákeresni, de nem találtam vele kapcsolatos bejegyzéseket. Szóval máig akciós ez a készülék és kérdés, hogy megéri e az árát vagy van jobb lehetőség. Általában fenyővel dolgozom néha kőris és beépíteném asztal alá.
Segítséget előre is köszönöm. -
aszamóca
aktív tag
Végignéztem 15oldalnyit, a közelébe nincs kialakítás, erőteljesség, beállítási lehetőség szempontjából egy sem a kérdésesnek. Na mindegy, majd ha összejön több minden tőlük, akkor rendelek ezt is.
-
pjg
csendes újonc
-
aszamóca
aktív tag
válasz yooccoo #36433 üzenetére
Az nem gond, ha ilyen robusztus, jó felépítésű. Az ára nem rossz ennek sem, csak ehhez mérten a postázási költség majd 2300Ft-ját sokallom.
-
aszamóca
aktív tag
Ilyen (minőségű) körkivágót lehet itthon valahol kapni? Mert csak elég gagyikat találok, de ők meg sajna nagyon drágán postáznak.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz Zola007 #36428 üzenetére
Falco drága..nézd meg a Fakopács-nál a Diószegi Gizella utca között a benzinkút mögött. [link]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
Zola007
veterán
Ezek elbírnak félig kihúzva 5-7 kilót?
Azt írják 12kg teherbírás, de az gondolom betolva értendő
[link][ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Ha szeretnék készíteni egy
- talajon álló, de 4db -forgózsámolyos keréken guruló
- alul 2 fiókos
~100-120 cm magas
- 50x50-es tárolót
- ami el kellene bírjon összesen ~50kg-nyi cuccot, akkor milyen anyagban érdemes gondolkodnom?
elég a sima bútorlap vagy sem?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
duplungolt bútorlapok m² ára hogyan alakul a normálhoz képest?
Pl. egy sötét dió színben mennyi reálisan m²-re?
pl. itt 3800 Ft-ért tudom venni készre vágva és szegőzve a toscan, color vagy sötét diót
csak nagyságrendilegMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
angelside77
tag
[Ide] tettem fel két kis videót, meg egy képet. Kicsit homályos, de a lényeg látszik rajt. A videót érdemes hangosra állítani, hogy hallható legyen a kattanás.
Teljes becsukódás előtt 1 mm-t zökken az ajtó, és utána csukódik be teljesen. Ez egy irodai asztalon található szekrényajtó, két kivetőpánttal. De az eredeti hiba, ami jobban zavar az a csajom konyhaszekrényén van, de ugyanez a jelenség.
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
mdk01
addikt
válasz angelside77 #36420 üzenetére
Lehet túl vannak terhelve a pántok, vagy nem merőlegesek a pántok az oldallapra, vagy az ajtóra, esetleg nem egyezik meg a forgáspontjuk.
Egy fényképet rakj be vagy írd körbe pontosan milyen ajtóról van szó. -
angelside77
tag
Sziasztok!
Kivetőpánttal kapcsolatban kérdezném:
Mi a hiba akkor, ha becsukáskor, teljes záródás előtt egyet kottyan (nem tudom, mi jobb szó rá) az ajtó, mintha egy kicsit (~1 mm) ereszkedne is. Elméletileg a csavarok stabilak, nem mozognak. Hogy lehet ezt megoldani? A pánt ki kophat?
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
bim
veterán
Most jött a Makita hírlevél amiben örömmel tájékoztatnak hogy az eddigi 1(!) év akku garanciát kiterjesztik 1+1-re ha regisztrálod az új gépedet.
Csak int érdekesség jegyeztem le. -
st6969
őstag
válasz jacksly #36417 üzenetére
Nekünk is van egy 4 ajtós, az csodával határos módon még nem szakadt ki, valószínűleg azért, mert kb. fele olyan széles, mint a 2 ajtós, és emiatt kisebb a súlya az ajtóknak, így nem feszíti annyira. De attól még a konstrukció egy borzalom, és a 4 ajtósnál is meggyőződésem, hogy ez csak idő kérdése.
-
st6969
őstag
Sziasztok,
ha már cipős szekrény: van nekem egy ehhez hasonló. Szélesebb, meg alacsonyabb (2 ajtó van csak). Borzalmas egy konstrukció. A lenyíló bútorlap ajtó élébe van fúrva egy-egy furat a két szélső élén, és ezekbe megy a fatipli, ami a vázba bele van ragasztva. Ezek a forgáspontok. Plusz egy-egy beragasztott tipli van még a vázban (ami a képen is látszik), ez lenne az ütköző, hogy amikor lenyitod, ne bukjon a kelleténél lentebb. Viszont ilyenkor a saját súlyánál fogva is feszíti az ajtót, és emiatt a bútorlap kiszakad (a fatipli az erősebb, az a vázban marad). Mindkettő ajtó kiszakadt. Nem is először. Egy éven belül még garanciaidőben reklamáltam, hoztak egy új bútorlapot (duzzogva), és kicserélték. De a mai napig sem értem, hogy tudták kicserélni, mivel a váz össze van ragasztva (nem csavarozható, merev), nem értem, hogy tudták a bútorlap ajtót bejátszani a vázba úgy, hogy a furatokba becsússzon mindkét fatipli...de mindegy is. Egy jó ideje ajtó nélkül használjuk. Nem tudom, mennyire érthető, amit leírtam, ha kell, csatolok képeket is.
Szeretném valahogy visszaaplikálni az ajtókat (a front sértetlen, az élét, ami a furatnál kitört, visszagyógyítanám valami tapasszal (végső esetben szabatnék újat). Létezik ilyenhez valami normális vasalat?
Ilyesmit néztem, nem tudom, ez jó lehet-e? -
Drebil
csendes tag
Szép reggelt szakik, mesterek, és aki még itt van!
Magam is cipősszekrény készítésbe kezdek, ami 1930x840x400-as méret. Két tolóajtóval szeretném megoldani, azonban még sose csináltam tolóajtós szekrényt. Tudnátok segíteni, hogy vasalatot mit érdemes venni hozzá, illetve mire kell odafigyeljek?Köszönöm szépen
-
matta2003
tag
@Winner_hun: tolóajtót még nem csináltam – ez a bútorlapos legózás csak a ritkán kiélhető hobbim.
Ha segítetek, hogy mit, hogy kellene csinálni, mire kell odafigyelni, akkor lehet, hogy megpróbálnám. Egyfajta bútort, csak egyszer kell csinálnom (ágy, konyhabútor, gyerekágy, pelenkázó, ruhás szekrény, könyvespolc, stb…), így rutinom nincsen, csak tapasztalatom, de az is mindig (egyre) régebbről.Ami eszközöm van: egy lemellázó, néhány kisebb-nagyobb szorító, fúró, wolfcraft tipliző (de ezt nem nagyon tudtam megtanulni használni, a lapostiplizést jobban tudom csinálni…)
@Soká: érthető, amiket a mérettel kapcsolatban írsz. Igazából, ezzel eddig még nem foglalkoztam egy sk. bútorunknál sem, igyekeztem a funkcióra koncentrálni. Ezt a cipőst is úgy terveztem, hogy megnéztem mekkora a hely, ahová akarjuk (ez lett a teljes szélesség) osztva hárommal. Megmértem, hogy milyen magas lehet, hogy még egy kabátot kényelmesen felé lehessen akasztani, de azért legalább 3 polcnyi cipő beférjen…
@martong: először én is fiókosat rajzoltam, de valamiért elvetettem – talán az egyszerűsítés miatt. Kicsit (nagyon) elhúzódik ez az előszoba szekrény – (lassan évekről beszélek, sajnos…).
nem 21 éves vagyok...
-
martong
tag
Én az előszobába csak fiókosat csináltam a cipőknek, igaz sokkal drágább, de sokkal praktikusabb.
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
Soká
senior tag
válasz matta2003 #36406 üzenetére
"A különösebb ok: nem tetszik a sok ajtó."
Más meg látod azon töri a fejét, hogy az üres felületek "sivárságát" hogyan oldhatná
De egyébként tényleg magadnak kell eldönteni a dolgot. Elsősorban a funkciót, hogy mi és hogyan szolgálná a kényelmeteket, mennyit tudtok rá áldozni. Utána jöhet, hogy szétnéztek, keresgéltek, hogy milyen dizájn tetszene nektek, mi az ami megvalósítható. A fenti példák talán azért is fiókosak, hogy egyértelmű legyen, csak a változatosságot szerettem volna szemléltetni. De itt egy példa arra, ami közelebb áll az elképzelésedhez:
Én esetleg annyit tanácsolnék, hogy figyelj oda az arányokra. Amit rajzoltál, ott a függőleges és vízszintes méretek nem igazán szerencsés arányúak. Ha valami nem négyzet, csak majdnem az, akkor ott az ember bizonytalannak érzi magát. Egy kör legyen kör vagy legyen egyértelműen ellipszis. Érthető? Ha valami téglalap, akkor nem árt ha a téglalapban működik az aranymetszés vagy ha a hosszabbik oldal egész számú többszöröse a rövidebbnek.
Minél szélesebb ajtót találsz ki magadnak, annál hamarabb kiütköznek majd az anomáliák, ha az ajtó megereszkedik. Nem véletlenül ajánlották a tolóajtót. Mindennek van előnye és hátránya.
-
matta2003
tag
válasz AndrewBlase #36399 üzenetére
Még csak ketten vagyunk. Sok a cipő, meg az egyéb apróság... a panelban nem sok hely van az előszobában.
Blum pántot vettem az utolsó 2 bútorunkra, az jó lehet, nem?
Három pánthelyet furatok majd szerintem, de előtte megnézem, hogy mennyire zavarna be polcoknak a középső vasalat.nem 21 éves vagyok...
-
Soká
senior tag
válasz aszamóca #36400 üzenetére
Én lehet, hogy gyűjtöm a vinkliket, mert van vagy 12db
És leginkább csak ennek hiszek.(most nézem, hogy micsoda eszement ára van! és ez a doboz kisebb mint a tenyerem!)
-
Soká
senior tag
válasz matta2003 #36397 üzenetére
Hallgass a szakikra, ha nincs valami különösebb oka annak, hogy egy oldalra nyíljon az ajtó!
70cm már igen jelentős erőkar, gondolatban "tornázd le, mekkora karmozdulat kell ahhoz, hogy kinyisd, mekkora helyet igényel ha kerülgetni akarod. Még csak kivetőpántot sem spórolsz, főleg ha stabilra szeretnéd készíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Path of Exile (ARPG)
- Horgász topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- World of Tanks - MMO
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Óra topik
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Gen2 (Gar: 2026.08.16-ig)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest