Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
KaraDani #197 üzenetére
Én az i30-cal körözgettem egy fél órát, nagyon bejön. Szerintem jó lesz ez, ha kipofozzák. Lehet én vagyok az egyetlen, de várom a free roamot is.
Kiváncsi vagyok mit raknak be driving licensenek. Mire összekalapálják kicsit ilyen PC-s GT/TDU keverék lesz.
Aztán majd biztos ontják magukból a DLC autókat jövőre.
-
KaraDani
addikt
Akármilyen állapotban is van, én ezért az Imola AMG GT2 kombóért most rajongok. 2018 óta VR-al szimezek és nem nagyon tudom rávenni magam monitoron már általában, ACC-t abszolút nem szeretem, és ezek ellenére most este lepörgött a 90 perces practice session egy 32" es moniotoron, úgyhogy fel sem tűnt, indíthattam mégegyet
Remélem a kövi triple screen és VR updatenél megcsinálják játszhatóra.
A fékezés szerencsére abszolút nem ACC-s ezzel az autóval, ha sokat dolgozik az ABS az nem jó. A fékerő elosztás túl elől van a minimum 65%-al, amiatt kicsit fura, hogy a trailbraking nem működik úgy ahogy jó lenne, de szerintem ez inkább csak setup korlát probléma, elég alap szinten lehet csak állítnai dolgokat, ez biztos javulni fog.
2 óra hotlapozás alatt sikerült épp becsúszni 1:42 alá, de egy hibátlan kört azt még nem sikerült összerakniOnboard videó
-
sentry0
tag
válasz
RobexX10 #190 üzenetére
40GB? Megjelenés napján 15GB-ot szedett le steamről és azt csomagolta ki/telepítette. Azóta még hozzávágtak laza 25GB-ot?
Vagy az még azért volt mert csak 6 autó volt elérhető és mikor 20 lett, akkor lett hirtelen 40GB? Kétlem, mert este csak egy pár megás patch jött és már volt 20 autó.
(Én refundoltam, szóval nem tudom tényleg hány GB most, de megjelenéskor 1000000%-ra mondom hogy 15GB-ot szedett le a steam) -
GalaHU
addikt
Valószínűleg semmi graf optimalizáció nincs még. 3440x1440-ben mindent maxra húzva 24 autónàl 70-90 közötti, egyedül 120 körül. Pedig 9800x3D-4090 kombó. Csak a videókari 2x annyi TFLOPS, èles teljesítménybe minimum 50%, de mintha ott se lenne…
Így is jàtszható persze, de van még hely fejlődni.
Ugyanez a konfig a szétpimpelt AC-ban 200 fölött pörög minden körülmény között.
-
Lac-coo
őstag
Elképzelhető, hogy 2-3 -szorosára nő a sebessége ? Így kimondva azért elég meredek ,nem ? Vagy hát nekem az.....
-
KaraDani
addikt
Ha nem tudnànak rajta csiszolni az igy akkor kuka is lenne kb. Azért ez most midrange konfigokon értelmesen nem megy single screenen sem. Triple screen már komolyabb vason is problémàs, VR meg használhatatan teljesen nekem pl. De nem félek, pont azért mert inhouse motor, biztos van ebben böven potenciál csak dolgozniuk kell még rajta. Azt, hogy az év végére ez egy 1.0 rendesen müködö jàték lesz minden ígért funkcióval azt mondjuk nem hiszem el a mostani àllapot alapján. De ettöl függetlenül bizakodó vagyok és tetszik amit eddig látok.
-
zsozsa74
őstag
Peccselgetik jó gyorsan, de azért egy jó Control beállítós rész lehetett volna hozzá alapból. Meg azt gondoltam, hogy a VR támogatás magától értetődő lesz már ez elején is, hogy mindenki élvezhesse a játékot. Már csak az alapján, amit mondtak.
Egyébként 4 éve hallottunk először az AC EVO-ról, az azért nem kis idő. Azt hittem ez alapján, hogy az Early Acces verza alapból többet fog nyújtani. De szerintem jó lesz ez! Vezetés nagyon tetszik benne, csak így, hogy még "némák" a shakereim, meg a reaktorok, na és, hogy csak képernyőn tudok vele menni, kevésbé élvezem egyelőre.
-
fatal`
titán
Jött egy közel 40 gigás patch.
Version 0.1.3 of Assetto Corsa EVO is now live. This includes:
- fixed Settings-Controls UI page issue preventing correct visualization for bound controls icons
- added axis visualization into the Settings-Controls UI page
- Car customization is now enabled in offline mode (thumbnails remain in original colors). This allows users to customize their cars for showroom visualization and single player game modes
- Car customizations are currently reset when quitting the game. Full online mode for all will be enabled very soon.
The team is now focusing on additional fixes and the introduction of online mode and its related features.
Thank you for your participation in the Early Access Program -
JulesTS
addikt
-
sentry0
tag
válasz
KaraDani #178 üzenetére
Mivel saját grafikus motort építettek, szerintem ebből jön az hogy 1) még nincs jól optimalizálva 0.1.x verzióban, és 2) bőven van lehetőség még optimalizálni mire megjelenik.
De az biztos hogy kell is optimalizálni. Szerintem ez csak kicsit szebb mint az ACC, de még bőven GPU igényes. Ami mondom még egyszer, a jelenlegi verziószámból és saját motorból egyértelmű következik is szinte.
Viszont ha nem tudnak rajta csiszolni, az viszont szerintem ultragáz és akár a bevételben is megjelenhet. De nem aggódom. Azért 10-11 hónap alatt sokat lehet ezen javítani és fognak is. -
KaraDani
addikt
válasz
PapírVilla #177 üzenetére
Lehet itt se lesz ha kicsit kipofozzák majd.
-
KaraDani
addikt
válasz
PapírVilla #175 üzenetére
cpu: 5800x, 32GB ram, gpu: 7900xt. Szerintem a 3070-el a vram lesz a legnagyobb probléma. Haveromnál meglepődtem, hogy a 12GB-os 3060-al dlss-el meglepően korrekten elfutot 60-90-el egyedül. Ezért cseréltem le a 3070ti-t egy fél éve, mert sokszor belefutottam abba, hogy a 8gb már karcsú volt még iRacingben is VR-ral.
-
KaraDani
addikt
válasz
PapírVilla #165 üzenetére
Egyedül FSR nélkül medium környéke volt a 100-110 Imola. Itt eszik 12GB vramot kb.
FSR qualityra váltottam azóta, és azzal fetoltam pár dolgot, highra, ultrára, úgy hasonlóan 100-120 egyedül, kicsit kevesebb vram zabálással.
27 AI-val FSR nélkül eléggé leeseik, rajt után is határeset volt mediumon és simán bekajálta mind a 20GB vramot.
Ugyanígy 27 AI-val de FSR qualityvel rajtnál 45-55, utána viszont 60+ megvan és ahogy kicsit szétszéled a mezőny már teljesen elfogadható és a vram használat megállt 17GB körül. -
biker
nagyúr
válasz
Motion_Blur #169 üzenetére
"VRAM-ból mennyit kajál meg?"
Amennyi van
PapírVilla: ok
-
-Solt-
veterán
válasz
Motion_Blur #169 üzenetére
Azt nem néztem, mert amíg akadást nem látok nem szoktam ezzel foglalkozni...
-
biker
nagyúr
válasz
PapírVilla #167 üzenetére
imolán is jó nekem, egyedül 100+FPS
-
-Solt-
veterán
Nálam 1440p-n Ultra preset mellett 1 autóval folyamatos 90-100 fps 12700K + RTX3080 12GB mellett.
-
tutuhawer
őstag
Köszönöm szépen a válaszaitokat.
-
KaraDani
addikt
válasz
tutuhawer #160 üzenetére
Nagyon kezdetleges állapotban van még a játék, mondjuk alphának és optimalizálatlan.
Nekem egy ryzen 5800x és 7900xt-vel megy 1440p-ben medium körüli beállításokkal 100-110 fps körül van, VR-ban szoktam szimezni, azt nem is tudom használható szinten futtatni ezzel most. Biztos, hogy sokat fognak rajta javítani majd, úgyhogy nehéz megmondani most, hogy később mennyire lesz elég a konfigod. -
tutuhawer
őstag
Szevasztok
gépigény kérdésem van
Intel(R) Core(TM) i7-7820HK CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
16,0 GB
NVIDIA GeForce GTX 1080Szerintetetek kell ennél erősebb gép az optimális futáshoz?
-
biker
nagyúr
Érdekes dolgok, sokról nem tudtam én sem még
[link] -
JulesTS
addikt
válasz
Motion_Blur #149 üzenetére
LMU-val is volt ilyen memory leak AMD kártyákkal. Ott volt valami kerülő megoldás, aztán később javították.
-
sentry0
tag
Naivan kikapcsoltam a youtube shortsokat eltűntető chrome beállítást, hogy na végre valami érdekes.
Erre semmi újat nem hallottam.
(Lando Norrisnak van egy jó videója, ahol egyik haverja végigszenvedi Lando egyik edzésnapját. Persze van amiben meg se tudja közelíteni. Ott pl bennavan, hogyan edzik a nyakukat az F1 pilóták erre nagy G hatásra.Bedobom a linket hátha érdekel valakit. Nem igazán érdekes videó, max ez a jelenet belőle. Odaidőzítettem. )
-
Joshi
titán
Az elmúlt napok témájához kapcsolódik Nagy Dani videója. Na ezért ülünk mi otthon a cockpitünkben.
-
zsalesz
aktív tag
Sikerült a H váltót is belőni. Kifejezetten jól kezeli a kuplungot is. Viszont hiába csináltam külön presetet a H váltónak, ha vissza megyek paddle sifterre a H váltós mentést elfelejti.
Ez másnál is így van? -
válasz
Motion_Blur #149 üzenetére
Hello, szerintem nézz rá ne csak az fsr-re de arra is hogy milyen módban van és az in game-re is hogy a preset hol jár. ultrán megzabál jelenleg mindent.
Én tegnap itt örültem, hogy az első napi 30-40 fps ultra jobb lett de rájöttem hogy fsr-t kapcsoltam azóta.
A fluid motion is tud trükköt (majd dupla fps) okozni.Elsőre azt mondanám, hogy fluid nélkül medium nézd meg mire megy fsr high quality-n.
Onnan lépkedj feljebb ha "sok" az fps high -ultra felé, és fsr-be meg sima high -balanced esetleg.
De ahogy az lmu szerintem ez is gyorsan rendbejön majd. -
Motion_Blur
félisten
üdv,
Milyen grafikai beállítást kell lehúzni ahhoz hogy ne zabálja meg a 16GB VRAM-ot, már gyakorlagilag a menüben?
Látszik hogy az a szűk keresztmetszet mert ugyan 98-99% a GPU load, de a kártya alig melegszik és fogyaszt, az FPS pedig tragikus 30 és 80 között szór.
Mindez 3440x1440-es felbontáson, egy RX 7800 XT-vel. FSR3 nem segít semmin
-
De akkor - ha jól értem - konszenzussal eljutottunk oda, hogy innentől nem objektív, tehát fölösleges hangulatkeltés egyes játékok vonatkozásában azon rugozni, hogy jó SIM e, vagy sem.
És hangoztatni, hogy mi nem az, kizárólag arra jó hogy meg lehessen sérteni másokat.Részletekbe menően újabb aspektus alapján kitargyalni kinek mi miért tetszik pedig érdekes eszmecsere lehet.
-
Lac-coo
őstag
-
Minden véleménynek örülök, ha objektív és ésszerű annak végképp.
SIM az is ami a valóságot adja vissza és semmi mást és SIM az is ami a valóság minél több egyébként kormányon a való életben meg nem jeleno elemét próbálja visszaadni a kormányon keresztül.Az elsőt az tudja megítélni aki csinálta már. Kb két három ember szerintem a kormányos topicbol.
A második pedig teljesen szubjektív, kinek mi jön be.Arra próbálok tehát ezzel kilyukadni hogy ez a "ez nem SIM de az meg nagyon jó SIM" hozzáállás számomra nagyon kevés szereplő részéről megalapozott.
Gala kimegy Kakucsra a Mazdaval vagy Camaro az Euro ringre a Radical -al, és utána érdeklődve meghallgatom melyik játék hasonlít arra amit ott érzett.
De gokart rally sport autó cup kocsi gt2 gt3 gte lemans formula cuccok? Kb csak Alonso meg hasonlók tudják, hogy milyen mind. -
sentry0
tag
Én nem akarok beleszállni a vitába, de a gondolataimat leírom, mert bízom benne, hogy van haszna.
Szerintem minden mérnök tudja, hogy egy jó szimuláció az, ha a legkisebb energiabefektetéssel a legegyszerűbb módon/modellel a valósághoz legközelebbi eredményt tudjuk utánozni. (Ennél is szebben meg lehetne fogalmazni).
Emiatt én úgy gondolom, hogy mi a valósághoz minél közelebbi (valósághű szót nem véletlen kerültem), és mi az egyén szerint a "jó" vagy számára megfelelő szimulátor, az két halmaz. Aztán hogy ennek a két halmaznak mekkora az uniója, az már az egyén ízlésétől is függ.
Valószínűleg fel is rajzolható egy vaáósághű-költség függvényen, hogy hol lehet annak az optimális tartománya, ahol megéri a szimulátort olyanná fejleszteni (software-esen ls hardware-esen), hogy az ne legyen még túl drága (az legyen rá kereslet és megtérüljön), de még a valósághű érzésben minél feljebb legyen. A piacon kapható szimulátorok ezen a "valósághű" érzés tengelyen valahol elhelyezkednek, nekik a profit a cél. És vannak versenyistállóknak fejleszetett, átlagember számára teljesen megfizethetetlen - és felesleges - szimulátorok, amik még közelebb visnzek a valósághoz. Ahol edzik, vagy akár képzik, fejlesztik is a valódi pilótákat. (számos ilyen van, jó párat kipróbálhattak híres pilóták, vagy szimulátorosok is).
Nem tudom hány évtized kell, hogy egy piaci szimulátor ehhez közel kerüljön, de biztos egyre közelebb leszünk, és abban viszont én kételkedem, hogy ez a többségnek tetszen-e. Nehéz lehet jó szimulátort fejleszteni átlagembereknek, mert van akinek X a priorítás, van akinek meg Y a piroítás egy szimulátorban. Nem véletlen, hogy az simcade és arcade játékokat vásárolják többen. De még a szimulátorokban (ami jóval kisebb piac) és állandó vitatéma, hogy mi a jó szimulátor.
Szerintem soha nem lesz abban megegyezés, hogy mi számít a piaci szimulátorok között valósághűbbnek (mert olyan brutál különbség nincs, mert van ami ebben jobb, van ami abban kicsit) és mi a többég szerint mi a jó/élvezetes, stb.
Én remélem ezzel valami építőjellegűt hozzá tudtam tenni.Köszi ha elolvastad!
-
dino_m
senior tag
"De ha valahol nincs kidolgozva egy TC vagy ABS, lásd AMS ahol egyszerűen elveszi a pedál inputot, az nem ízlés kérdése , hogy jó szimulátor-e vagy sem."
"A kerekek megcsúszásának megakadályozására a kipörgésgátló rendszer ABS alkatrészeit használja. Az egyes kerekek fékezésével az ABS megakadályozza, hogy az erőt olyan kerékre adják át, amelynek nincs tapadása (csúszás), mintha az elektronikus önzáró differenciálmű funkcióját imitálná.
Emellett a kipörgésgátló a motorteljesítmény csökkentésével is segít, pontosabban az üzemanyag-ellátás csökkentésével. Így a kipörgésgátló még csúszós, jeges felületen is mozgásban tudja tartani az autót, biztosítva, hogy kerekei ne csússzanak meg." -
Lac-coo
őstag
válasz
Bandit21 #133 üzenetére
De az a sim. ami tudja számolni és meg is tudja jeleniteni a fizikailag nem létező dolgokat ! Ezt jelenti a szó, hogy szimuláció .A gondd onnan indul mikor már számításokkal bajok vannak....
Én ilyent tuti nem mondtam, hogy abból látszik jó-e szimulátor mert jó az ffb-je.... akkor AMS2-őt jó szimulátornak tartanám pedig dehogy ...
-
Ezt mondom épp. Amíg abból vezetjük le, hogy mennyire jó egy SIM, hogy mennyire "valósághű" az ffb addig hülyeség az egész diskurzus hiszen az ffb egy jelentős része a valóságban nem/nem úgy létezik létezik. Az összes olyan effekt ami a "fenekunk" által a székben ülve nem érezheto dolgokat erősíti-potolja nem SIM.
Vagy akkor át kell állítani a fogalmakat és azt hívni SIM -nek ami a legjobban pótolja az egyébként nem a kormányon érezhető dolgokat.
De az meg egyeni, van akinek pedálon shakeren van akinek a perecén jön at jobban. Van akit meg zavar. -
Laby
őstag
válasz
Bandit21 #129 üzenetére
Azért egy jó onboard videóból szerintem elég sok mindent le lehet szűrni.
Ha nézel egy GT3 versenyautót, látni a pedál és kormány állásokat. Ott sem 100% és 0% féket nyomnak, mint ACC-ben szükséges.
Ha hozzáveszed, hogy milyen szituációkban mekkora gázra mozog az autó segge, mennyire fordul az eleje azért abból is leszűrhető elég sok minden szerintem.Ebből azért érezhető, hogy mi az ami simcade meg mi az amit szimulátornak nevezhetünk anélkül hogy ezekkel az autókkal versenyeznénk.
-
Lac-coo
őstag
válasz
Bandit21 #129 üzenetére
FFB és a szervo tök más dolog. Nyilván te se állítod itt az utcai autókat kb egy pici középrehúzásra nulla ffb-vel. Mert ugye az ilyen.
FFB arra való, hogy a nem létező G-erőket valahogy közölje velünk a jaték....ízlés fontos dolog, dolog kinek mi tetszi kmagánügy, nekem is tetszik a CM F1 sokan leszólják pedig fényéevekkel komoylabb mint aWRC...
De ha valahol nincs kidolgozva egy TC vagy ABS, lásd AMS ahol egyszerűen elveszi a pedál inputot, az nem ízlés kérdése , hogy jó szimulátor-e vagy sem. Vagy hogy egy pontotn blokkolo gumi felmelegíti az egész abroncsot mert nincs felület számolva, csak egyszerű algoritmus, ha csúszik a gumi akkor melegszikazt jól van ...ezektől persze lehet fasza és élvezetes egy játék, de azért szülnek érdekes dolgokat ezek az megúszós szimulációk ... -
KaraDani
addikt
Jó példát hoztál. Pont tegnap gondoltam erre én is, miközben elkezdtem úgy megpróbálni rendesen nyomni neki Imolán a mercivel az eddigi laza körözés helyett, hogy ja csak úgy lazán körözni könnyű, de gyorsan menni már cseppet sem. Igen meg nem halok, mert villog a TC meg az ABS és az kisegít (elvégre nem egy porsche 935 a drm érából 800 lóval elektronika nélkül), de gyorsan menni nagyon nem könnyű. Imola Tamburello (2-3-4), a 3-4 közötti a súlyátvitelnél úgy tud úszni mint a fene ha túl sok a gáz. Ha pont jó akkor a 4-esől kifelé gyönyörűen lehet szűkíteni, de ha nem tökéletes fél másodpercet olyan simán el lehet dobni mint a huzat. Vagy túl lassú az ember, vagy túlságosan beleszól a TC. Sőt a kedvencem amikor azért mész szélesre kijáraton mert épp annyira belszól a TC, hogy a slip angle túlságosan lecsökken, és átmegy orrtolásba. 1:45 elejét menni ezzel a kombóval nagyon kényelmes volt, de mire beértem 1:42 végébe azért már nagyon oda kellett figyelnem.
Valóságban is a GT3 tele van fizetős amatőr pilótákkal, egy daytona 24-en több a GTD pro-am csapat, mint a GTD pro azért ez mutatja, hogy vajon mennyire könnyű lehet a valóságban is ezeket a modern autókat vezetni úgy alap szinten.
-
Jó ez a diskurzus. Én azon agyaltam, hogy pár kivételtől eltekintve - Gala rallys múltja - egyáltalán ki tudja itt megmondani, milyen az igazi?
Mert azt, hogy mi a jó sim, az tudja, aki vezetett már igazit.Hiába gokartoztam elég sokat, és emiatt nem lepődöm meg ha elúszik akár alattam egy valós autó, attól még nem leszek versenyző. Max egy gokart sim-et tudok megítélni. Hiába mentem már a Hungaroringem a saját kocsimmal, attól se leszek versenyző. Hiába mentem már át kerékvetőn, ha utcai autó volt utcai gumival, ami a sajátom és vigyázok rá, fogalmam nincs, mit reagál ott egy versenyautó.
Mondjuk, hogy szar az acc fékje, de milyen az igazi?
Továbbmegyek, a kormányosba már pár alkalommal kifejtett elméletemre. Mi van, ha nem a sok nm a jó, mert egy csúszás ha 10% erő veszteséggel jelzi a játék, akkor egy 25 nm kormánynál az 2,5 nm.
Egy 2 nm-esnél meg 0,2.
Ki a jobb pilóta aki a 0,2-re már reagál, vagy aki a 2,5-re?Ezt párhuzamként nézve, ki a jobb, aki csak akkor gyors akkor, ha sok a visszajelzés, ffb részlet, abs csúszás stb, vagy az aki kevesebb infóval is gyors?
A lényeg, hogy lehet esküdni márkára, nm-re, játékra, de mit számít?
Egy gt3-as autóban ott a szervó, beállítja a pilóta magára, hogy bírja órákon - napokon át. Ha nincs is abs akkorák a gumik, hogy ritkán blokkolják, vagy csak amíg hideg. Nekünk meg a szájunkba rágja a sim, mikor mi van. Melyik a jó, ami túl tolja ezt, vagy amelyik nem?
Szerintem nincs "igazság" csak egyéni preferencia, így nincs igazi sim, meg jó sim, meg jobb sim, hanem nekem jobban fekvő sim, meg kevésbé tetsző sim.
Talán az rf2 áll hozzám a legközelebb, az lmu túltolja az ac evo majdnem eléri, az RRRE, az ac már ott volt eddig is, az acc kicsit alattuk. De ezek nüanszok, ráadásul csak rám igazak.
Persze ha 100 emberből 99-nek valami nem jó akkor, el kelll gondolkodni.
-
GalaHU
addikt
Arra lehet az igazság amit Zsozsa mond: évekkel ezelőtt navigáltam egy srácnak, ORB-ben mentünk N2 géposztályban egy Suzukival. Picivel kèsőbb lehetőséget kapott Subaru WRC-t vezetni (sajna már nem velem) és én is azt kérdeztem mennyivel nehezebb vezetni? Azt mondta hogy konkrétan könnyebb, mint az N-est! 2.fokozatban addig megy keresztbe aszfalton amíg el nem unod és kattintasz egy hármast. A fél meg olyan mintha kidobnál egy horgonyt.
De minden féktávot centire pontosan belőni, a kijárati íveket eltalálni, mindezt 2 napon át folyamatosan koncentrálni, az a művèszet! Ott válik el a s…r a májtól…
-
biker
nagyúr
válasz
zsozsa74 #126 üzenetére
hát igen, ebben is van valami.
azért sok ilyet láttam már, hogy valaki beül, és aztán 30-40mp minusszal körbegurul harmadikban
Persze ki tudja, ha velem aláíratják hogy az okozott kárt ki kell fizetni, és tudom hogy az 4cm-es karbün füllentyű amit a térdemmel lerugtam épp az már 680€ volt, akkor nem nyomnám neki én se -
zsozsa74
őstag
Szerintem itt inkább arról lehet szó, hogy, olyan gyorsan nem tudunk vele körbe menni, mint ők. Lásd, anno pl. Palik Laci, egy befizetős, pár órás (napos?) felkészítés után simán körbe F1-ezett a Hungaroringen. Nem zúzta le a gépet, de még csak tönkre sem tette a technikát.Talán akkor még nem is Dakarozott, bár az meg teljesen más tészta. Ezt persze csak tippelgetem, de végül is ezekben az autókban is gáz, fék, kuplung, váltó, meg kormány van, szóval miért is ne tudna körbeevickélni az ember egy pályán?
-
biker
nagyúr
"Sokan azt gondolják, hogyha valamit nehéz vezetni, akkor az életszerű"
hááát, meg azt mondják a versenyzők is, hogy vezetni tudni kell, és bárki beülne a versenyautóba úgyse tudna vele körbemenni
Most akkor? lehet csak nagyképűek és sztárolják magukat, aztán ugye jöttek már F1-be újoncok akik kifújták a nagyok orrát... -
GalaHU
addikt
válasz
KaraDani #120 üzenetére
Sokan azt gondolják, hogyha valamit nehéz vezetni, akkor az életszerű... Egy-két segítséget mellőző kategóriánál talán igaz, de a mérnökök mindig arra törekednek, hogy a lehető legkönyebb legyen vezetni az autót, jó legyen az egyensúlya. Egy jól belőtt futóművű autó tűpontosan (sic!) kanyarodik, ha elindul a hátulja egyszerűbb összehorgászni, stb...
Egy full széria GT86 olyan kezes kikapcsolt kipörgésgátlóval, hogy rögtön elhiteti veled hogy minimum egy Takumiba oltott Drift King vagy...
A most futó versenysorozatok nagyrészénél is arra törekednek, hogy egyszerűen a pályán maradjanak az autók, mert abban semmi jó nincs nézői szemmel, ha folyton pörögnek-forognak-kavicságyaznak, nevezőként meg nem akarod minden héten szögelni a kocsit, mert egy fél mm-es pedálúton múlik, hogy blokkolnak a kerekek és irány a fal.
Egyébként meg akárhány versenyzőt kérdezel, szinte mind mást mond mi a legélethűbb...
-
Viper26
nagyúr
Ha jön majd az open world, hogyan fogják megoldani, hogy ne legyen belőle "crash fest" az agyatlanok miatt?
-
Lac-coo
őstag
Kiprobaltam valami utcai Alfa hatsokerekest...
Annyit mondanék WRC 24- bne SOKKAL nehezebb keresztbe menni, pedig az nem szim és ráadásul nem is aszfalt. Azért itt tetten érhető hogy a casual , free ride os emberkét ki akarják szolgálni .... -
-Solt-
veterán
Egy fél órát bohóckodtam vele (Brands Hatch + Beast) és azt kell mondjam, hogy abszolút megértem azt aki nagy potenciált lát benne.
Saját fejlesztésű grafikai engine mellett a játék 0.1x verziója 1440p-n ultra beállításon konstans 90-100 fps egy jelenlegi középkategóriásnak számító gépen szerintem több mint ígéretes.
FFB és a fizika minimum az ACC szintje már most, de ha egy kicsit beleásom magam szerintem az EVO felé fog billeni a mérleg nyelve pár óra állítgatás után.
UI tragédia, abba bele sem megyek...
Van még meló vele bőven az egyértelmű, de szerintem méltó utódja lesz az AC / ACC vonalnak.
-
KaraDani
addikt
Most, hogy mondod tényleg. Morad mindíg ezt mondja, közben meg másoktól meg a fordítottja jön sokszor, fene tudja mi az igazság, én se fogom tudni eldönteni a rengeteg valós tapasztalatom alapján az tuti
Csak arra akartam kilyukadni, hogy maga a nehézség nem biztos, hogy elég jó mutató arra mennyire jó és élethű az adott szim. Én is az iRacing fékezést preferálom. Az eső meg ott a legjobb az tuti. De mondjuk az autók sokszor súlytalanoknak érződnek, az nekem itt sokkal jobban átjön például. Én mindenesetre bizakodó vagyok, örülnék, ha jó lenne ebből a végeredmény és lenne több választási lehetőség.
-
Joshi
titán
Anno szegény Richard Burns élete utolsó idejét beletette az RBR fejlesztésébe, sokáig etalon volt az a játék. Ma ha újra nekiállhatna egy ilyen játék fejlesztésének, szerintem már nevetne az akkori RBR játékán. Ez van, fejlődik a technika, soha nincs olyan hogy a legjobb.
-
biker
nagyúr
válasz
KaraDani #115 üzenetére
Érdekes, mert Morad szerint az iracing van a legközelebb a valósághoz, főleg a fékezést kiemelve
az ahogy ficánk egy egy autó féktávon, az nagyon ott van. Rre esetén csak visítva megy előre a kocsiakkor átfogalmazom: eddig nekem az volt a benyomásom, hogy az iracing a legközelebb ahhoz, amit én autóvezetésnem érzek
főleg az esős rész nagyon jó
accben a fékkel nem tudok mit kezdeni, rossz. Rennsport azt másolja. És accben alig tudom megfogni az autót, míg iracingben igen. De ahhoz képest mit küzdök iracingben megfogni egy kitörő autót, itt sokkal könnyebb. Hát nem vezettem még határon gt3-at, nem is fogok már, de ha ilyen, ám legyen
meggyőzhető vagyok -
KaraDani
addikt
válasz
zsozsa74 #116 üzenetére
Tudom, csak azt nem értem, miért nem foglalkoznak ezzel a devek alapból és miért kell egy külső utólagos megoldásra támaszkodni, hogy normálisan tudjon az ember versenyezni online ligázás nélkül szabadon. iRacing nem a fizikában mutatott fölénye, vagy kiváló árazása miatt van ott ahol. Ezért gondolom hogy nem lenne rossz, ha foglalkoznának már ezzel esetleg developer oldalról is játékon belül, bár gondolom nem fognak.
-
zsozsa74
őstag
-
KaraDani
addikt
Szerintem a nehézség, meg hogy mennyire érzel rá, az nem feltétlenül függ össze az élethűséggel. iRacingezek 10+ éve, teljes mértékben egyetértek azzal, hogy azt nehezebb vezetni mint ezt. De ez azért van mert az iRacing élethűbb? Vagy azért, mert iRacingben eléggé problémás a gumimodell régóta, egy komolyabb slideot nem lehet megfogni (jó ez azért már javult valamit) és kevesebb/rosszabb minőségű visszajelzés jön, és nem olyan minőségű az abs? Évek óta pont mindenki azért szidja iRacinget, mert úgy kell vezetni minden autót mintha tojásokon lépkednél és az irl pilóták azt mondják, hogy ennél sokkal többet engednek az autók valójában. ACC-t én személy szerint nem szeretem, a fékezést ki nem állhatom, szerintem lehetne nyugodtan gombon is a fék annyira on / off. De iRacing meg a másik véglet, azt mondják, hogy abban amilyen az ABS annál az életben már jobbak az autók. Utálom az ABS-t, de ez megint nem szempont, hogy élethű-e vagy sem az adott szim, csak az én preferenciám. AC-ért se rajongok, de a sok modolt tartalommal tény, hogy az lett a "funolós" szim. Ez szerintem egy tök jó alap most fizika terén, nekem személy szerint hihető és nagyon intuitív pár autó viselkedése, pár hülyeséget leszámítva. Nem érzem csöppet sem árkádnak, csak csiszolatlannak még, ha ezt kipofozzák és még jön rá a casual open world tartalom is, akkor ez szerintem egy nagyon jó szim lehet. Még egy tisztességes online rendszer kéne beépítve, mint hab a tortán, hogy azt miért csak iRacing képes megoldani 15+ éve az számomra felfoghatatlan.
-
Joshi
titán
Ezt csak azért írtam, mert mi történne a füvön ABS-el? Semmi, mert ahhoz hogy működjön az ABS, tapadás kell, de az meg füvön nincs. Egyébként LMU-t is megvettem és tegnap este mentem néhány kört, de nekem ott a kanyar előtt a fék blokkol mintha muszáj lenne. De ez olyan konstansan teszi, mintha így írták volna meg a programot (nyilván így is írták meg). És nem padlózom a féket, próbálom fokozatosan elvenni, de akkor is. Ezek nem mások mint programok amit meg kell szokni aztán lehet jól mókázni mindegyikkel. Nem véletlenül tanulják meg néhányan kontrollerrel is játszani.
-
biker
nagyúr
nem teljesen értettél meg, ha kritikának illetted, holott többször leírtam, hogy igen értem 0.1 állapot, nem azzal van a bajom, milyen a játék, hanem ha nem érzem azt amit mások mondanak.
De ok, akkor ezek szerint én vagyok ilyen profi, hogy azért megy olyan jól ezzel, mert ennyire élethű, és azért megy kevésbá más játék, mert nem elég éethű
Nekem csak jó így -
zsalesz
aktív tag
Ha nem is sűrűen de 1-2 másodperces szaggatások másnál is előfordulnak? A megjelenés napján nem találkoztam ilyennel, de ma többször is előfordult. Ha jól látom azóta már frissítés is érkezett, azaz valószínűleg az új verzióval jött elő nálam...
-
GalaHU
addikt
Bár a jelenlegi autókínálatból nekem tapasztalatom csak MX5, GT/GR86, 296 vonalon van IRL, de azokkal összehasonlítva teljesen jó az utcai autók fizikája szerintem. Nagyon hasonlít az eredeti Assetto-hoz, ami nem is csoda mert talán az volt a kiindulási alap, nem az ACC.
Nyilván látott már a világ fizetett infulencereket, de mondjuk Coach Dave -aki számos játékhoz iRacing, AC, ACC, LMU, stb kínál profi setup-okat- és valódi versenyeken gyötör egy Ferrari T-t valószínűleg nincs rászorulva az apróra. Ennek ellenére neki is nagyon tetszik és annyira valósághű, amennyire jelen állapotában lehet.
Vagy ott van James Baldwin aki szintén önerős GT3-as driver a brit bajnokságban egy Mekivel (tesztelt BMW-t is), feltehetően őt sem lehet csak úgy lekenyerezni, mégis valósághoz közelinek tartja a legtöbb szempontból...
Jimmy már rég nem az a harsány ripacs aminek indult, egész jó IRL versenyző vált belőle szóval számomra ő is szavahihető...
A magam részéről az agyatlan AI ellenére is tök jól szórakozok vele, és ettől csak jobb lesz majd! Kár volt a 0.1-ben a VR-t erőltetni mikor a grafikai motoron is bőven kell csiszolni, de azért az elévülhetetlen érdeme, hogy nagyon kevesen számolnak be fagyásokról (igen, rád nézek LMU, ami konkrétan játszhatatlan volt többeknek) egy közepes konfigon is kellemesen játszható. Van benne tartamom is, amiről a Rennsport ugyanebben a fázisban csak álmodozott
A roadmap is világos, innen még 8-9 hónap a megjelenés, szóval ne kritizáljuk vehemensen a fő fogást tálalás előtt.
-
biker
nagyúr
válasz
PapírVilla #104 üzenetére
"Ami nagyon leveszi az a dinamikus időjárás"
jelenleg csak statikus időjárás van benne
a dinamikus az lenne, ha szárazon indulsz elkezd esni és folyamatosan ázik el az aszfalt. -
PapírVilla
tag
Még az fps-hez.
Ami nagyon leveszi az a dinamikus időjárás (nem beszélve a sötétről és/vagy esőről).
Viszont tényleg nagyon szép a dinamikus időjárás megvalósítása (a pálya egyes helyein pl. süt a nap, máshol árnyékban van minden és ez dinamikusan változik), szerintem erre gyúrtak az AC után. -
Joshi
titán
Az ABS-nek az a lényege, hogy ne blokkolja a kereket. A fékezést kis szünetekkel megszakítja hogy fékezés közben is irányítható legyen a kormányzott kerék. Ha nincs ABS, akkor blokkol a kerék és irányíthatatlan, tehát tehetetlenül csúszol amíg egyszer csak valahogy meg nem tapad a kerék (valamin). A fű a legrosszabb, mert a kavicságyba belesüllyed előbb utóbb az autó tömegénél fogva.
-
JulesTS
addikt
FOR, SPR DPR a három csatorna amin a directx-en keresztül jönnek az FFB adatok. A szimulátorok szinte csak a FOR-t használják (ezt 100-ra érdemes állítani), a másik kettőn elvileg a régebbi arcade játékok csillapítás effektjei jönnek, ezért az SPR DPR elvileg nem szól bele a szimulátorok FFB-jébe. Van olyan nézet ami szerint ezt a kettőt érdemes 0-ra venni, van olyan ami szerint 100 a jó. Mostanában 100-ra állítom én is, hátrányát még nem éreztem...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G6 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest