- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
sentry0
tag
Én nem akarok beleszállni a vitába, de a gondolataimat leírom, mert bízom benne, hogy van haszna.
Szerintem minden mérnök tudja, hogy egy jó szimuláció az, ha a legkisebb energiabefektetéssel a legegyszerűbb módon/modellel a valósághoz legközelebbi eredményt tudjuk utánozni. (Ennél is szebben meg lehetne fogalmazni).
Emiatt én úgy gondolom, hogy mi a valósághoz minél közelebbi (valósághű szót nem véletlen kerültem), és mi az egyén szerint a "jó" vagy számára megfelelő szimulátor, az két halmaz. Aztán hogy ennek a két halmaznak mekkora az uniója, az már az egyén ízlésétől is függ.
Valószínűleg fel is rajzolható egy vaáósághű-költség függvényen, hogy hol lehet annak az optimális tartománya, ahol megéri a szimulátort olyanná fejleszteni (software-esen ls hardware-esen), hogy az ne legyen még túl drága (az legyen rá kereslet és megtérüljön), de még a valósághű érzésben minél feljebb legyen. A piacon kapható szimulátorok ezen a "valósághű" érzés tengelyen valahol elhelyezkednek, nekik a profit a cél. És vannak versenyistállóknak fejleszetett, átlagember számára teljesen megfizethetetlen - és felesleges - szimulátorok, amik még közelebb visnzek a valósághoz. Ahol edzik, vagy akár képzik, fejlesztik is a valódi pilótákat. (számos ilyen van, jó párat kipróbálhattak híres pilóták, vagy szimulátorosok is).
Nem tudom hány évtized kell, hogy egy piaci szimulátor ehhez közel kerüljön, de biztos egyre közelebb leszünk, és abban viszont én kételkedem, hogy ez a többségnek tetszen-e. Nehéz lehet jó szimulátort fejleszteni átlagembereknek, mert van akinek X a priorítás, van akinek meg Y a piroítás egy szimulátorban. Nem véletlen, hogy az simcade és arcade játékokat vásárolják többen. De még a szimulátorokban (ami jóval kisebb piac) és állandó vitatéma, hogy mi a jó szimulátor.
Szerintem soha nem lesz abban megegyezés, hogy mi számít a piaci szimulátorok között valósághűbbnek (mert olyan brutál különbség nincs, mert van ami ebben jobb, van ami abban kicsit) és mi a többég szerint mi a jó/élvezetes, stb.
Én remélem ezzel valami építőjellegűt hozzá tudtam tenni.Köszi ha elolvastad!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- YouTube
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dell notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- I7-11700K-Gigabyte Z590 Aorus Ultra
- Szuper áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 1 Touch /Ryzen 5 PRO 4650U/16GB/256 SSD/FHD/IPS
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3403
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest