Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11401) DeFranco válasza updog (#11399) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nyugodtan megihatja az alkoholosat, nincs ideje az alkoholnak a véráramba kerülni mert a máj hamarabb lebontja. (nyilván egy szűk pohárral számolva napi adagként).

(#11402) davenport válasza albiosz (#11400) üzenetére


davenport
aktív tag

Nálam mindhárom ugyanaz. A tieteken valami felirat a gumin, vagy a gyári leírás?

Borügyben, itt írnak az eljárásról.

[ Szerkesztve ]

No money, no honey.

(#11403) albiosz válasza davenport (#11402) üzenetére


albiosz
őstag

Köszi! Szerintem ez megegyezik a mi első kerekünkkel. :)

(#11404) albiosz válasza albiosz (#11403) üzenetére


albiosz
őstag

No szemközti biciklis megcsinálja, kicsit drágábban, de majd rendelek 1-1 pótot a jövőre nézve. :)

(#11405) mirci18 válasza davenport (#11396) üzenetére


mirci18
addikt

Jövőre mi is veszünk a kirándulások végett egy sportkocsit.
Még nem kezdtem el nézni azt sem hogy milyen tipusú legyen összecsukásra.
Ti melyiket ajánljátok esernyő vagy lapra csukható kocsit?

Másik.
Sikerült a múltkorában vennem A Tescoban egy ilyen Fischer Price ugrálóvárat.
Nem rossz üzlet volt 6500 ft-ért.

Annak ellenére hogy Vinyl-ből van és jó minőségű a három gyerek közül aki játszott benne már egy nap után sikerült kinyírnia a belépő kaput szépen ereszt így azt javítani kell csak találjam meg a lyukat rajta.
A fiamnak tetszett bár még annyira nem köti le de remélem télen majd a lakásban beállítva szeretne benne kúszni mászni.

Emiatt lenne a kérdés hogy az efféle játék vagy más ugrálásra szánt játék trambulin stb hány éves kortól ajánlott?
Tesóméknál a 3 és 6 éves gyerek jó ideje trambulinozik annak ellenére ahogy olvasom ezek elvileg inkább 5-6 éves kortól ajánlják.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#11406) #76385920 válasza mirci18 (#11405) üzenetére


#76385920
törölt tag

"Jövőre mi is veszünk a kirándulások végett egy sportkocsit."

Merci C63 AMG kombi-t ajánlom.

4-en el lehet férni benne+babakocsinak is marad hely, és akkorát tud tolni, hogy ha nem figyelsz becsúszik a sportszelet a gatyába! :DDD ;]

(#11407) azka79


azka79
aktív tag

Ördögöt festettünk a falra, én is gumi cserés lettem... :(((

(#11408) twine válasza azka79 (#11407) üzenetére


twine
addikt

Pfff... És mi lesz? Jön a kistesó? :P :DDD

(#11409) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sziasztok!

Lassan 9 hónapos a lurkó, a nagy babakocsi szett kezd feleslegessé válni, túl nagy már, az érdekelne ki milyen sportbabakocsi használ? Nekem az a lenne a lényeg hogy minél kisebb helyet foglaljon összecsukva, és persze kényelmes legyen.

Illetve ezt szerintetek nagyon jó állapotban mennyiért érdemes meghirdetni?

(#11410) DeFranco válasza B-L-A-C-K (#11409) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi caretero monaco-t vettünk mert tudtuk, hogy rövid időre kell. az árához képest meglepően stabil, frankó kis kocsi, elég sokat kiszűrtem minőségi kritériumok mentén, de ez átment (értsd: az árához képest, de semmi használatot befolyásoló hibája vagy hiányossága nem volt, csak nem állt úgy mint egy stokke vagy abc design), egy baja volt, hogy néha a fékező fogastárcsa megcsúszott a tengelyen a keréktől befelé és beleért a "c oszlop" ottani szegecsébe, ezt kis palmatex megoldotta.

elég sokat mentünk vele végül, aztán rövid ideig a szomszédtól kapott "kidobomvagyelteszed" olcsó esernyőre csukható eldobhatós semmiséget használtuk, legnagyobb megelégedéssel, mert ilyenkor már mindennél többre értékeled, hogy nem kell sajnálni és olyan könnyű, hogy az ujjaidon pörgeted ha épp nem ül benne a gyerek ?D

(#11411) B-L-A-C-K válasza DeFranco (#11410) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az se rossz, ezt nézegettem most még.

(#11412) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#11411) üzenetére


Real_Necro
veterán

Vigyetek el egy korre es padkan teszteljetek, mennyire stabil amikor elore tolva felbillented, majd a hatso kerekeket hozza emeled. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11413) jazzkifli válasza Real_Necro (#11412) üzenetére


jazzkifli
tag

Na igen, ez jó kérdés, mennyire marad stabil amikor még akár egy izgő-mozgó gyermek is van benne?

Aláírás

(#11414) davenport válasza jazzkifli (#11413) üzenetére


davenport
aktív tag

Az csak jó ha benne ül mert lenyomja a súlyával, nálunk általában akkor van gáz ha kivesszük a gyereket és borul az egész hátrafelé.

(#11411) B-L-A-C-K: Még az első gyereknél néztük, de nekem valamiért túl műanyagnak tűnt, élőben nézted már, sztem olyan volt a kereke, mint egy gyerekmotoré. Végül egy Ossan Iron lett. Lehet hogy itt is érdemes körülnézned még. Itt annyit néznék, hogy teljesen vízszintesre lehessen engedni hogy tudjon aludni, és abból akár már lehet hogy egy esernyőkocsi is elég lenne. 9 hónaposan már valszeg rendesen beültethető, előre akar majd úgyis nézni. Viszont ha most nézitek, akkor őszre-télre számoljatok azzal még hogy jobban be lesz bugyolálva, szal úgy is beférjen.

No money, no honey.

(#11415) DeFranco válasza Real_Necro (#11181) üzenetére


DeFranco
nagyúr

megjött nekünk is az ágy, megyek haza összerakom, kíváncsi leszek... vannak kisebb karcolások rajta, körbe lett fotózva, pár képet láttam csak az alapján semmi komoly, csak a szokásos kisipari vircsaft, hogy persze hogy a szerszámot a munkadarabra kell rátenni. egyébként ránézésre jónak tűnik, de még csak képen láttam.

(#11416) Real_Necro válasza DeFranco (#11415) üzenetére


Real_Necro
veterán

Kivancsi leszek ra, mennyire tetszik majd nektek. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11417) azka79


azka79
aktív tag

Sajnos nekünk is gumicserés lett a babakocsi. Voltam ma a 3. kerületben 2 biciklis boltban és nem tudták megcsinálni. Az egyikben nem volt 12es belső, a másik bolt a szeleppel problémázott mert nem egyenes kell hanem kicsit görbített. Tudotk valami üzletett ajánlani?

(#11418) albiosz válasza azka79 (#11417) üzenetére


albiosz
őstag

Nekünk egyeneset tett, de teljesen jó. IV. ker, Árpád út 17. Habár ez neked kiesik.

(#11419) davenport válasza azka79 (#11417) üzenetére


davenport
aktív tag

V. kerület nagyon kiesik? Ha nem, akkor Nella, a kollégám nekik szokta beadni a kereket.

No money, no honey.

(#11420) azka79


azka79
aktív tag

Köszönöm megnézem a boltokat. :R

(#11421) DeFranco válasza Real_Necro (#11416) üzenetére


DeFranco
nagyúr

na, akkor írom... teljesen helytálló amiket írtál, annyival, hogy nálunk a matrica nem sérült és a csomagolás-szállítás közben sem keletkezett sérülés, ezek rendben vannak.

pozitívum, hogy az ágy hozza azokat a pozitív tulajdonságokat, amiket a képek alapján reméltem tőle, átgondolt, stabil tervezés, időtállónak tűnő szerkezet, szép és biztonságos (lekerekített) design, süllyesztett illesztések és vastag teherviselő láb, valószínűleg ez több gyereket ki tud szolgálni érdemes benne gondolkodni. az ágyrács konkrétan olyan vastag és széles lécekből áll, hogy abból más lépcsőt épít.

összességében örülök, hogy ezt választottuk, jó választás volt, nagyon illik is a szobába és ár/érték arányban valamint objektív használati értékben is egy jó ágyat kaptunk.

a negatívumokat úgy foglalnám össze, hogy magyar kisipari munka at it's finest, itt tart most a hazai kisipari bútoripar. a használati értéket nem befolyásoló de bosszantó leszarások, figyelmetlenségek, amit egy ikeás bútor esetén nem tapasztalsz, vagy ha igen, akkor sűrű elnézések közepette cserélnek vagy adják a pénzt vissza.

az ágykeretet adó oldallécek közül a rövidek közül, (amiket te csavarozol össze a készre szerelt hosszanti oldalakkal) egy kivételével mindegyiken van felületi repedés, ami nem megy be a fa belsejébe de ronda.

vannak egy két egyéb hibás felület, szintén repedés szerű, de csak 2-3 centis, mintha beleütöttek volna vésővel, itt a pác meg is gyűlt, sötétebb a fa

a nútolások, fúrt lyukak széle tiszta sorja-szálka, levanbaszvaazúgy jelleggel, nem mentek rá legalább egy nagyoló reszelővel hogy ne úgy nézzen ki mint amit csak úgy odabasztak, néhány helyen a sorja beleszaladt a süllyesztés külső peremébe, ami miatt kicsit "cakkos". nem vészes, nem is látszik csak tudod hogy ott van.

pár helyen van kisebb körömnyomásnyi sérülés a pácolt felületen, szinte biztos, hogy rátettek valami szerszámot és azt csinálta, annyi nem volt bennük, hogy letakarják a kész munkadarabot vagy máshova tegyék a szerszámot.

egy-két elem pácolása nem sikerült maradéktalanul szépen van benne egy-egy világosabb csík, nem vészes, csak nem teljesen homogén.

képek a bugokról

szerintem kb. átjön, hogy milyen dolgok ezek, semmi extra, tök jó így is az ágy, elégedettek vagyunk és örülünk csak éppen a "mester" igényességéről adnak számot a fenti hiányosságok.

az érem másik oldala, hogy ez az ágy 32 ezer forintba került szállítással tokkal vonóval ágyráccsal szerelési anyagokkal imbuszkulccsal. ebbe ez fér bele. lehetett volna válogatott faanyagokkal dolgozni, ami repedt eldobni, külön sameszt tartani a sorja eldolgozására, csúcsminőségű szerszámokat használni ami lézerpontosan vág és azonnal cserélni ha elkezd cakkozni, kétszer ellenőrizni a mozdulatokat és azt a pluszt belerakni (amit mondjuk Winner kolléga belerak a munkájába) csak akkor az anyagköltség 30%-kal a munka 50%-kal magasabb és kerül az ágy 50-60 ezerbe vagy még többe (rendes mesternél ez méretre készítve - a miénk egyedi méret volt, egyedi páccal - ebben a minőségben a fenti hiányosságok nélkül 100+ kategória).

mindezek mellett ahogy írtam az összkép szuper és ha ránézel egy katalógus-ágyat látsz mert lehetett úgy fordítani a léceket, leszedni a sorját stb., és nem utolsó sorban takkra-milliméterre stimmel minden méret, ami ha nem így lenne az lenne a méreg, hiszem a matracot külön gyártattuk, így én továbbra is ajánlom de a fenti megkötésekkel. viszont ha valakinek ez nem felel meg, akkor tényleg irány az ikea/kika mert a magyar asztalosipar ennyiért tényleg ezt tudja, és ez ebben még egy egészen jó színvonal.

[ Szerkesztve ]

(#11422) tildy válasza B-L-A-C-K (#11409) üzenetére


tildy
nagyúr

Babyzen yoyo. volt mar 4 babaocsink ez a legjobb (kinaiaktol yaya, vagy yuyu vagy yoya neven is elerheto kb 20-30 ezer forintert). Most vettem bele a picurnak is fekvos reszt, ami 0-6 ho kozt lesz majd jo.


[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#11423) B-L-A-C-K válasza tildy (#11422) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem jönnek be a képek amit akartál mutatni..., de ez f@sza lenne rákeresve, csak nem eredetibe, mert az 150 ezer...:) Viszont ilyet most nem nagyon találok kínaiba...

(#11424) Real_Necro válasza tildy (#11422) üzenetére


Real_Necro
veterán

Szerintem lemaradtam, de akkor lehet hamarosan gratulalni? :)

Nalunk meg mar kb miota gyalogolni tud David, nem hasznaljuk a babakocsit. Ugy 10 honapja. Mostanaban csak azert ul itthon bele, hogy rodeozzunk vele az udvarban, egyebkent setan nem hajlando bele ulni. Persze mellette meg van mar egy kicsi sima meg egy nagy pedalos motor, meg egy 3 kereku roller. Azokkal meg csak suhan...
Decemberre meg beszerzek egy testverfellepot.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11425) DeFranco válasza Real_Necro (#11424) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi is még hurcoljuk az esernyőre csukhatót a csomagtartóban de minek... nem vettük elő csak azért tartogatjuk ha egyszer nagyon elfáradna de menni kellene valahova tempósan. de nagy valószínűséggel soha nem fog már előkerülni.

(#11426) Gergőke88 válasza B-L-A-C-K (#11423) üzenetére


Gergőke88
addikt

Bécsben 100.
Használtam később simán eladod kicsit kevesebbért.

(#11427) Real_Necro válasza DeFranco (#11425) üzenetére


Real_Necro
veterán

A kis meretu vagy osszecsukhato nalunk vegul kimaradt... persze volt, hogy cipelhettem jo darabig a karomon.

Mostanaban meg a nyakamba szeret nagyon felulni, csak meg a kapaszkodas nem megy.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11428) DeFranco válasza Real_Necro (#11427) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi is úgy kaptuk, lehet nem vettünk volna egyébként.

a nyakba ülés nálunk is kedvenc, sőt, ha csak tudja megpróbálja kikönyörgni. de kapaszkodni nem szokott én fogom a bokáját-kezét.

legutóbb egy órát álltam vele a nyakamban gryllus vilmos koncerten akkor azért nem volt őszinte a mosolyom :D

[ Szerkesztve ]

(#11429) tildy válasza B-L-A-C-K (#11423) üzenetére


tildy
nagyúr


Nekunk kb £320vol volt meg, az kb 120 ezer. De miutan mar egy stokke xplory, egy cybex cura, egy olcso graco is ment a "levesbe" ezzel vagyunka legelegedettebbek.

remelem most mar okek a kepek.
---------------------
Miutan az elmult egy evben ket babat vesztettunk el(kvazi tava;y szeptember ota kb 4 honap kihagyassal folyamatosan babat varok), 8 hetesen, 16 hetesen,es most 11 hetes vagyok, egyelore csak ujjakat csuriba, gratulalni majd amikor epsegben kinn is van, idoben.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#11430) B-L-A-C-K válasza tildy (#11429) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Hát ez elég király, viszont ennyit egy sport babakocsiért én sajnálok, még ha Gerkőke88-cal egyet is értek hogy utána el lehet adni jó áron. Az az igazság a mostanira vigyázva volt, erre max 30-40 ezret szánnék, úgy hogy nem akarok vigyázni se rá, ennek a kínai megfelelője is jó lenne nekem, de nem nagyon találom olyan nevekkel amit említettél.

(#11431) Real_Necro válasza tildy (#11429) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ez esetben szoritunk. ;)

Davidunk meg ma bepotolta, hogy hajnali f3kor majd 1 ora ebrenlet utan f6kor felebredt. Aludt delutan 4,5 orat, igy eltakaritottuk a romokat a majdnem felrobbant kukta utan, meg volt ido megnezni egy 2 oras filmet is. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11432) tildy válasza B-L-A-C-K (#11430) üzenetére


tildy
nagyúr

Lightweight stroller neven lehet parat talalni.
A masik hasonlo a mountain buggy nano, nekunk az is nagyon tetszett, az olcsobb is mint a yoyo.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#11433) B-L-A-C-K válasza tildy (#11432) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Köszi szépen! :R

(#11434) Gergőke88 válasza B-L-A-C-K (#11430) üzenetére


Gergőke88
addikt

Aliexpressen pedig megtalálod. Viszont a futár drága lesz.
Look what I found on AliExpress
http://s.aliexpress.com/Evum2eQZ

[ Szerkesztve ]

(#11435) B-L-A-C-K válasza Gergőke88 (#11434) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Itt is van vám még, így tiszta macera az egész meg sok idő míg megjön, amúgy jó lenne.

(#11436) Möhe


Möhe
addikt

sziasztok

3 éves a gyerek, nem tudom megoldani ,hogy esténként a takarót ne rúgja le magáról
kész ventilátor a gyerek, annyit forgolászik,és jár a lába,
van rá valakinek ötlete?

(#11437) DeFranco válasza Möhe (#11436) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mi hagyjuk. majd betakarózik ha fázik. nyilván nem hagyjuk 19 fokra hűlni a szobáját, de ha fázna megtalálná a módját hogy betakarózzon szerintem.

keze lába hideg-e reggel?

vannak ilyen lecsiptetős megoldások de én nem szívesen dunsztolom a gyereket.

(#11438) davenport válasza Möhe (#11436) üzenetére


davenport
aktív tag

Hálózsák, vagy a két szélén összefogott takaró?

No money, no honey.

(#11439) Real_Necro válasza DeFranco (#11437) üzenetére


Real_Necro
veterán

Mi is hagyjuk. 23-24C fok van este a szobájában. Alváshoz meg póló, rá hosszú ujjú póló, nadrág, zokni. Ja meg egy halom plüssállat.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11440) DeFranco válasza Real_Necro (#11439) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nálunk télen azért nem lesz annyi. én nem vagyok szívbajos, ha 19 fokban kell aludni az az egészséges egyébként is, nála tartunk kb. 21 fokot majd.

most rövid pizsamanadrág, rövid ujjú póló, zokni a használatos és 23-24 fok körül van a szobájában.

(#11441) Real_Necro válasza DeFranco (#11440) üzenetére


Real_Necro
veterán

En meg fazom este a 19 fokban, meg amugy sem megy a homerseklet 22 fok ala, valamint a gyerekszoba a futes es melegviz eloszto mellett van igy ott alapbol melegebb van. Igy lehet egeszseges a 19 fok, aludjon benne, akinek ez a fontos, nekem a komforterzetem mast sugall.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11442) DeFranco válasza Real_Necro (#11441) üzenetére


DeFranco
nagyúr

takaró meg minek van? :D

nem írtam hogy mindenkinek annyiban kell aludni, hanem hogy nekem megfelel :) elsősorban a rezsi miatt másodsorban azért mert egészséges.

(#11443) Real_Necro válasza DeFranco (#11442) üzenetére


Real_Necro
veterán

Telen-nyaron nyakig takarozom, nem szeretem, ha hideg a szoba es fazik a fejem. :)

A haz energetikailag meg eleg jo besorolast kapott igy nem panaszkodom a futesre. :)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11444) DeFranco válasza Real_Necro (#11443) üzenetére


DeFranco
nagyúr

érdekes módon ettől függetlenül nekünk is alacsony a rezsink (értsd: ha 23 fokra fűtenénk is alacsony lenne, próbáltuk), mert igaz hogy szigeteletlen a homlokzat és konvektorok vannak, de körbe vagyunk fűtve minden oldalról.

most az őrláng temperált 24 fokra a gyerekszobában amikor a hidegek voltak a múlt héten

(#11445) Real_Necro válasza DeFranco (#11444) üzenetére


Real_Necro
veterán

50m2-es panelból költöztünk egy 167m2-es családiba. A panel körbe volt fűtve, meg panelprogramban szigetelést is kapott, így a végén már sokat nem kellett fizetni a fűtésre, csak az elszámolás volt gázos a radiátorra helyezett nem validált "mérőeszközökkel". Most már nyomatom a padlófűtést, hogy a folyosó meg a fürdők mezítlábasan is kényelmesen megközelíthetőek legyenek. A szobai fűtések még nem nagyon mennek, vagy max naponta fél-1 órát.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11446) Goose-T válasza DeFranco (#11437) üzenetére


Goose-T
veterán

Ez így van. Nálunk az egy éves kislányunk is elkezdte mostanában megtűrni magán a takarót, eddig meg mindig lerúgta magáról, amíg meleg volt. Nem hülyék a gyerekek, ha fáznak, akkor betakaróznak.

Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

(#11447) DeFranco válasza Real_Necro (#11445) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én szerintem nagyon sokáig fűtenék klímával csak én hülye nem rakattam bele tálcafűtést (+20-30k), most már egy kicsit bánom, mert sokkal komfortosabb és takarékosabb az eddigieknél is.

de valahol meg kellett húzni a határt, mert a klíma is mocsok drága volt és lehet nemsokára költöznénk is, azt is necces volt megmagyarázni magamnak hogy miért a jappánt vettem.

viszont azóta rászoktunk mert a jó azért csak jó :D és mivel fűteni is tud, tavasszal is fűtöttünk vele, használnánk, de ha fagyni fog, akkor belefagy a tálcába a víz amit illene (kellene) leolvasztani.

[ Szerkesztve ]

(#11448) adalbert1


adalbert1
veterán

Sziasztok, szeretnék én is csatlakozni a topichoz, ugyanis három hete és 1 napja megszületett a fiunk :)
Egyelőre a nagy boldogság mellett a kialvatlanság jellemzi a családot.

Rögtön lenne is egy kérdésem: hordozó kendőt ti mennyire használtátok ki? Ugyanis a levegőztetés egyelőre az erkélyen történik, a babakocsit nyűg kicipelni (mivel szűk az erkélyajtó, ezért mindig össze kellene csukni), az autós hordozót meg nem igazán szereti - így a védőnő a hordozó kendőket javasolta.

Ahogy utána olvastam, ebből több fajta létezik, és újszülött kortól leginkább ezeket ajánlják: megkötős kendő, gyűrűs hordozókendő, illetve rugalmas kendő.
Nekem leginkább az első kettő a szimpatikus, a rugalmas kendőről volt ahol azt írták, hogy a gyengébb minőségűek csak 5 kg-os súlyig használhatóak (mivel most már lassan 4kg a főnök, így ezt gyorsan kinőné).
Esetleg van valamilyen ajánlott márka/bolt a beszerzésére? Ahogy keresgettem, a legtöbb helyen azt preferálják, aminek az értékesítéséhez érdekük fűződik.
Alapvetően arra használnák, hogy levegőztetni kivigyük, esetleg max. fél órás séták (pl. a háziorvoshoz, boltba, stb) - a későbbiekben, mikor már rendesen tudja tartani magát, akkor lehet, hogy hosszabb sétákra is mennénk vele, de akkor már lehet, hogy a sport babakocsit használnák.

Illetve szerintetek van a hordozókendős tanfolyamoknak létjogosultsága? Alapvetően attól tartok, hogy nehogy rosszul helyezzük el benne a gyereket, így hosszabb távon esetleg valamilyen károsodása/fejlődési rendellenessége legyen, viszont a másik oldalon ott van az, hogy rengeteg felesleges dolgot rá akarnak sózni az emberre, mert tudják, hogy mindenki az elérhető legjobbat szeretné a gyerekének, és sokszor részben az ilyen félelmekre is alapoznak az értékesítés során. Szóval rövidebben, ti voltatok ilyen tanfolyamon, és úgy látjátok, hogy megérte (rákerestem a kendős hozzászólásokra, de csak 7x darab volt, tanfolyamról kevés szó volt bennük - vagy csak nem voltam túl figyelmes)?

(#11449) Melack válasza adalbert1 (#11448) üzenetére


Melack
veterán

hordozohaz.hu - ők oktatnak is, meg ki is lehet próbálni az összeset, ami ott van. Javaslom a bérlést, sokat segít a döntésben. Mi karikás kendőt vettünk, az elég jól használható. Még most is, pedig 17kg a csajos.
Fogsz sok pro és kontra érvet hallani, meg fura tekinteteket kapni, de jó dolog. Én is tudtam hordozni így, pedig nem vagyok kis darab.

Jah, és gratula!

[ Szerkesztve ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#11450) DeFranco válasza adalbert1 (#11448) üzenetére


DeFranco
nagyúr

szigorúan magánvéleményként írom, de én (mi) nem prefeáltam(tuk) a hordozókendőt ilyen korban még. sokat olvastunk róla és több volt az ellenérv mint a mellette szóló, alapvetően kerülni kell a gerinc bármiféle terhelését amíg nincs meg hozzá az izomzat, és minden vertikális erőhatás (ti. gravitáció) ez ellen dolgozik valamilyen szinten.

ezt az ellen-dolgozást tudod semlegesíteni a jól megválasztott kendővel. elvileg. gyakorlatilag meg én még erről mérést nem láttam, még úgy sem, hogy a kendő amúgy optimálisan be volt állítva. gyakorlatilag meg ezt jól beállítani nem egyszerű feladat, mert ilyenkor még a rugalmas, itt meghúzom ott redőzöm amott engedem kendők játszanak, és azzal formázod méretre a gyereknek az elvileg ergonomikus bölcsőt (csak szólok hogy erre amúgy mérnökcsapatokat alkalmaznak a gyerekülésgyártók csilliárd eurós fizetéssel, hogy egyszer kireszeljék szabadalmaztassák és öntőformát csináljanak belőle, amit a kismama kézzel, érzésre tervez állítgatni a nulláról naponta többször sietve hulla fáradtan). nekünk a hordozási tanácsadó több éves gyakorlattal 15-20 percet állítgatta próbakor, hogy az tényleg úgy álljon hogy a gyereket ne terhelje.

szóval nekem ez bekerült a sounds good doesn't work kategóriába, életszerűtlen hogy az rendesen fel legyen véve, szarul meg inkább ne.

az érem másik oldala, hogy pár ezer évig így hordták a gyerekeket az asszonyok 'szt mégse lettünk se púposak se o lábúak a törzsfejlődésben, de ez nekünk akkor sem állt össze.

ha viszont úgy döntötök hogy mégis hordozóztok én rászánnám az erőforrást a tanfolyamra. jobb ha legalább az elvet tudjátok.

de ez szigorúan magánvélemény. Elnök úr márciusi, az hasonló klíma, mint a mostani, mi ablakot nyitottunk, pár hét múlva meg mentünk le sétálni, ha betakarod semmi baja nem lesz ha nem valami takony ködös idő van.

a Dedhez pedig gratulálunk, jó egészséget kívánunk :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.