Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #10098 üzenetére
Autizmus spektrum zavarra gondoltatok már? Elképzelhető, hogy nálatok is fennáll a gyanúja, persze nem kell megijedni, valószínűleg csak Asperger lesz, ami egész jól fejleszthető, iskolás korára teljesen neurotipikusat tud majd játszani a gyerek. A mi fiunknál is felmerült az Asperger gyanúja (ami már nem létezik hivatalosan, berakták az autizmus spektrum alá), voltunk gyerekpszichológusoknál, beszédét, fejlettségét vizsgálták, és most hordjuk korai fejlesztésre. Hivatalos diagnózist nem kaptunk, csak említették, hogy bizonyos elemek a viselkedésében gyanúra adnak okot. Egyébként nem tudom, hogy a fejlesztés hatása-e, vagy csak simán okosodik, de egyre kevesebbet hisztizik, egyre kezelhetőbb. A fejlesztő foglalkozásokra időnként én is bemegyek a kissráccal, semmi hajmeresztőt nem csinálnak, csak játékosan szabályokhoz szoktatják.
Sokat olvastam az Asperger-szindróma tüneteiről (illetve most már csak ASD ez is - autism spectrum disorder), és simán lehet, hogy én is ilyen vagyok. Persze én az elmebaj minden percét élvezem. Valahol olvastam, hogy igazából a világ népességének akár 30-40%-a is autisztikus lehet, csak nincs diagnosztizálva, és tünetmentes is, mert tanult viselkedéssel és intelligenciával lehet ellensúlyozni az autisztikus tulajdonságokat.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
emmm
őstag
válasz AMD Power #10098 üzenetére
Fogadjunk, hogy csak az elfenekelést nem. Volt ilyen nálunk is, ősszel, minden áldott nap és tényleg semmi nem működött.
Mindenki annyira fél ettől, hogy dobják felém a szentvizet, mégis a lányom a korosztályában messze a legneveltebbek és legjókedvűbbek közé tartozik.
Ma már 3-ig sem kell számolnom, mert 2-nél megcsinálja a gyerek, amire kérjük. Persze a retorzió csak a legvégső esetben elfenekelés, abból sem volt néhánynál több alkalom. Sőt, már lassan nem is tudom, mikor volt rajta ekkora őrület, mint amit mesélsz. Viszont ha nem hagyja abba/nem csinálja meg az adott dolgot, mindig van valami retorzió: lehet az aznapi kedvenc mese kihagyása, vagy az adott kedvenc állat elvételezése, bármi. Egy dolgot nem szabad: kihagyni a retorziót, ha be volt ígérve és nem teljesített. Ami pl. nálunk mindig beválik: a hajmosás retorzió. A múlt héten volt egy ilyen, csak azért is ment a hiszti, hát bizony elvittem hajat mosni, pedig előtte nap volt megcsinálva. Legközelebb, ugyanabban a szituban, úgy csinálta amit kell, mint a huzat. Mert apa/anya MINDIG betartja, amit ígér.Ha meg ez nincs és más nem működik, igazából rájön, hogy hisztizéssel bármit elér.
Jöhetnek a kövek, de egy biztos, hogy működik ez a fajta szigor
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #10103 üzenetére
A Korai Fejlesztővel még lehet beszélni esetleg, fel tudják mérni a helyzetet, és tudnak ajánlani fejlesztést.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Balinov
titán
válasz AMD Power #10100 üzenetére
halistennek nalunk neha van csak hiszti, ha Apa olyan, mint a malhasoszver es rohadtul nincs kedve lepcsozni. olyankor ordit egyet, mig bennvagyunk a liftbe es be nem erunk a lakasba, aztan ugy 2-3 perc alatt megnyugszik.
Ha feler a lepcson? Nem, van,hogy elindul a lift fele es le kell menni ujbol a fsz-re, majd lepcson megint fel, van hogy egy kor utan odaall a lakasajto ele (Halleuja!) de majdnem mindig meg kell allni a lepcsoforduloban es fel kell tenni az ablakparkanyra,hogy nezze mogottunk a dombot, lakoparkot, bolcsit vagy csak szimplan a kocsikat.
Viszont...nalunk a mozgolepcso jon esetenkent elo..Aposom jott 3 hetre karacsonyra, mi ketten mentunk ki erte a repterre mert Vera nappalos volt...na, sikerult jooooval elobb odaerni es az erkezesi meg az indulasi szint kozti mozgolepcsore kattant ra, vagy 15x megfordultunk. Utana, mikor mar felemelet magassagaban mar lattam apost kijonni es nagy iramban megindultunk fele addig volt egy kis orditas, de aztan mikor a papa felkapta, elmult.
Tavalyi szabinal a pozsonyi repteren utottuk igy el a felesleges 2 orat...szerintem akkor kattant ra kicsit a mozgolepcsore
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
emmm
őstag
válasz zsoltzsolt #10105 üzenetére
Nekem is fura, hogy egy szimpla komoly hisztiből már betegség lett manapság...
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
Támogatom,,, régebben írtam Amd-nek, hogy nagyon hasonlóan működnek a srácaink! Ez a mai napig így van! Annyi különbséggel, hogy nálunk csak akkor viselkedik így a srác, ha együtt a család, vagy leginkább, ha anyával van! Velem 90℅ tökéletesen "működik"! Öltözik-vetkőzik, első szóra teszi amit kérek!
Mi a különbség? Tőlem kapott már fenekelést, és dobtam már ki játékautót! A feleségem legfeljebb "visít" vele!
Viszont halálra idegeli a gyerek a hisztikkel,és épp tegnap értetlenkedtek anyósommal, hogy hogy megváltozik a gyerek viselkedése amikor anyával van! Szinte kifordul magából! Nem verem én sem barom módjára a gyereket, nem is ajánlom senkinek! De egyszer olvastam valahol, hogy a gyereknek jó ha tudja tudja "hány kiló"! (ezt persze szakmaibban fogalmazták meg )
Fontos hogy ő legyen irányítva, és nem fordítva!
Nálam működik, bevált! Anya meg értetlenkedik! Amikor a "családi tanács" összeül, tudja, megérti , hogy másképp kellene! A gyakorlatban mégsem tudja átültetni!
Nekem mindenem a fiam! Apámmal nem (volt) jó a kapcsolatunk, így nekem minden vágyam, hogy ezt a hibát ne kövessem el!
Fizikailag fáj, amikor látom a keserű sírást a retorzióknál (kisautó elvétele,fenekelés stb.) De mostanra látom, hogy jó az irány... Ráadásul sok mindenben rugalmasabb vagyok, mint anya, és ez tetszik a srácnak... Sokszor mondja magától, hogy "apa nagyon szeretlek"...
Annak ellenére, hogy én vagyok a "terrorista"....
Szóval, fáj az embernek az "igazi" szigor, de van ahol csak ez segít -
Goose-T
veterán
Árnyaltabb az a hiszti, mint gondolnád.
Mindegy, nem akarok vitát nyitni róla, csak arra akartam célozni ezzel, hogy érdenes lenne ilyen szemszögből is megvizsgálni a gyereket. Főleg, hogy AMD Power fórumtársunk már elég sokszor beszámolt az őt ért rendkívüli stresszről, amit a gyermeke okozott.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nálunk is "pánik" van a hajmosástól... most ahogy jöttünk föl a dokitól jött a liftes "roham". Be is vetettem a hajmosást. A gyerek egyből le is nyugodott.
Goose-T Bethesda is azt tanácsolta ,hogy a tavaszig nem lesz jobb a helyzet akkor vigyük el ilyen korai fejlesztőre.
Twine Érdekes ,hogy nálunk a gyereknél is mostanában inkább én vagyok a favorit.
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
válasz AMD Power #10110 üzenetére
Na ugye. Csak egyre figyeljetek: ha mégsem ijed meg, akkor be kell váltani az ígéretet. Máskülönben végetek, mert nem fogja komolyan venni.
Amit alapvetően írsz, azt sok gyereknél látom. Ez inkább a fegyelmezés hiánya, mert rettegnek a szülők tőle. Illetve, hogy mások erről mit gondolnak. Csak a helyzet az, hogy amíg a gyerek az Úr a családbam, addig bizony az a pokol van, amit leírtál...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Latom mi leszunk itt a rossz szulok, mert mi ugy nevelunk, hogy nem emelunk kezet a gyerekre. Persze meg csak 16 honapos, de nagyon kis ertelmes es szofogado. Remelem ilyen is marad, eddig mindenki dicserte.
Most meg johetnek a "majd meglatjatok" kommentek.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
emmm
őstag
válasz Real_Necro #10116 üzenetére
Abszolút nem erről van szó. Különböző gyerekek különböző személyiségűek. Nekünk egy olyan ismerős családunk van csak, ahol a gyerekkel semmi gond, amolyan tedd ide-tedd oda típus, szófogadó. De van egy csomó olyan gyerek, akik nem ilyenek, hanem sokkal akaratosabbak, mintahogy a miénk, vagy AMD-é.
Másképp kell bánni velük, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
válasz AMD Power #10112 üzenetére
Igen, fizetős a Korai fejlesztő.
A hajmosásra nálunk is lenyugszik a kölök.
Többieknek: egy szóval sem mondtam, hogy beteg (egyébként sem nevezném betegségnek), viszont első kézből vannak a tapasztalataim, és ha mégis Asperger lenne a háttérben, azt jobb minél hamarabb észrevenni, hogy tudják érdemben fejleszteni. Lehet, hogy a mi fiunk sem Aspergeres, de a gyanú még fennáll a szakemberek szerint. A fejlesztés pedig sokat használ. Jöhet a további sárdobálás, én megyek haza.
-
Real_Necro
veterán
Hidd el, Dávidunk nem az a fajta, akit leraksz és el van. Ő megy és felfedez és kipakol és szétszed, birtokol... tesztel folyamatosan. Mi nem vagyunk a fizikai erőszakkal nevelés híve, mindig van más megoldás. Persze lehet, hogy az sokkal nehezebb... ellenben mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy akarja. Én nem szólok rá a környezetemben sem. Igaz, nem egyszer rándult görcsbe a gyomrom, mikor a fiam korabeli (de akár kisebb vagy nagyobb) gyerkőcöt rángattak vagy pofoztak...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
emmm
őstag
válasz Real_Necro #10120 üzenetére
A pakolászást meg a felfedezést ne keverjük ide, az a fejlődés része. Ahogy a hiszti is, ezt viszont kezelni és nevelni kell. Hiszen nem másnak, hanem magunknak nevelünk gyereket.
Amiket te írsz, az egy teljesen átlagos, mindennapi dolog és nem az akaratos, durva hiszti. Amiről itt szó van (hátha így érthetőbb lesz) , az a boltban-eldobós-üvöltős típus, akinél olyan okos tud lenni a többség. Teljesen másképp kell az ilyen gyereket kezelni.
És mint írtam, a fizikai rész mint végső dolog szerepel, amikor semmilyen beszéd, több órás türelem és zsarolás sem válik be.Twine köszi, akkor te is tudod, miről beszélek
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Én se fogom verne az biztos, inkább megvonok tőle ezt azt minthogy bántsam.
-
Balinov
titán
oszinten remelem, hogy igy is marad Daviddal nektek, mignem le nem erettsegizik
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
ZiD
tag
Hmm, nálunk lift, mozgólépcső, és metró mánia is van. Van amikor játszótér helyett elmegyünk egy körre a metróval, lefele lifttel, valahol séta, utána ugyan így haza csak mozgólépcsővel megyünk fel
Hiszti nálunk is szokott lenni, pláne úgy, hogy rengeteg alkalommal pont a metró lejárat előtt megyünk el. Én nem szarozok, elhúzóm/felveszem, és megyünk el onnan, és próbálom kizökkenteni a hisztis kis világából. Szerencsére ez egyre könnyebben megy, ahogy nő.Az meg pláne nem érdekel, hogy más éppen mit gondol akkor
-
emmm
őstag
Tök jókat írtál! Nálunk annyi a különbség, hogy a feleségem is ugyanúgy csinálja, így nincs kecmec. Cserébe a gyerek idővel elkezdett szót fogadni, és kezd magától elpakolni, mert tudja, hogy addig nincs kedvenc mese este. Én is úgy látom, hogy ez így láthatóan jól működik.
DeFranco: ezt a két dolgot totál összemostad, nem, az egy másik szitu
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
lehet hogy én értek valamit, segíts akkor jól érteni, és tényleg nem faszkodni akarok, de
Viszont ha nem hagyja abba/nem csinálja meg az adott dolgot, mindig van valami retorzió: lehet az aznapi kedvenc mese kihagyása, vagy az adott kedvenc állat elvételezése, bármi. Egy dolgot nem szabad: kihagyni a retorziót, ha be volt ígérve és nem teljesített. Ami pl. nálunk mindig beválik: a hajmosás retorzió. A múlt héten volt egy ilyen, csak azért is ment a hiszti, hát bizony elvittem hajat mosni, pedig előtte nap volt megcsinálva.
jó, akkor nem a földhöz csapkodásra, hanem általában, de a hajmosás az akkor valid nevelési eszköz?
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #10130 üzenetére
Értem már a problémádat. Vagy csak azt hiszem.
Szóval az elv a lényeg: hogy adott esetben kell valami büntetés. Azt már a szülőnek kell tudnia, mivel lehet az adott gyereket büntetni, és mennyire. A mi esetünkben, a hajmosás elég büntetés, mert rohadtul nem szereti; így ez esetben, igen, valós nevelési eszköz!
Szerkesztés.: Igazából maga a következetesség a nevelés ez esetben, az hogy mit alkalmazol, már a gyerektől függ ( és értsd jól, nem kínozni kell a gyereket, hanem büntetni!).
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
-
emmm
őstag
válasz mirci18 #10132 üzenetére
Csak ez tipikusan nem jó példa, mert ha belemegy a gyerek, akkor ezt nem fogod betartani.
Olyat kell ígérni, amit be is fogsz tudni tartani! Ebből fogja tudni csak a gyerek, hogy igen, apa/anya betartja a szavát.
Ugyanez igaz a pozitív ígéretekre is. Ha ígérsz valamit jutalommal, olyat ígérkezik, amit betartása, mert ha nem, akkor csalódni fog.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
jó, persze, tök valid, én a hajmosáson akadtam fenn. emlékszel PindurAnna hasonló megoldására, az sem kis visszhangot váltott ki.
nyilván magánügy, én megvallom nem értek vele egyet, de közöm sincs hozzá, és ezt tiszteletben tartom.
egyebekben persze igen, következetesség, következmény, ha szükséges, akkor arányos, előre mutató és fenntartható retorzió nálunk is van/lesz ha kell.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Ámulva olvasom amikor a hisztiről írtok..annyira sajnálom, hogy ilyenkor tehetetlen az ember. Vagyis nem tehetetlen, de halvány gőze sincs mit is tegyen.
Mi szerencsések vagyunk, a fiam már elmúlt 18 éves és életében egyetlen egyszer hisztizett. Akkor beletettem overállostól a kádba és locsoltam néha-néha az arcába is a vizet vagy 10 percig. Utána leültünk és megbeszéltük a dolgot, onnantól soha nem volt hiszti. Sógornőm meg irigyelt ezért, mert neki a fia, aki a keresztfiam mindig nyomta a sikítást a csapkodást, ha nem úgy volt ahogy akarta. Eljött hozzánk, itt volt napokig, meg alkalmanként is, de soha nem hisztizett. Duzzogás az volt, de megbeszéltük. Ha hazavittem akkor meg ismét a régi volt még velem is. Doki szerint beleivódott a gyerek agyába, hogyha otthon volt, akkor ott a hisztivel elér dolgokat.
Hiába ad az ember tanácsot, minden gyermek más, és másképp reagál ugyanarra a viselkedésre(#10134) DeFranco Én nem a haját mostam, hanem locsoltam a tusolóval, amit egy doki mondott a keresztfiam anyjának. A lényege az volt, hogy az arcába locsoltam néha, amikor sikítani akart vagy beszélni, így nem tudott megszólalni. Amikor nálunk is előfordult a hiszti, azt sem tudtam mit tegyek, de eszembe jutott, kipróbáltam és működött. Persze mindent megbeszéltünk utána. Tudta, hogy még büntetésben van, ezért nem nézhette az iskolabuszt (az volt a kedvenc meséje) és másnap nem mentünk a játszótérre mert nem száradt meg az overáll. Lehet visszhangos a dolog, de működik sok gyereknél, hisz több könyvben is olvastam már róla.
De ugyanez a dolog a keresztfiamnál semmit sem ért[ Szerkesztve ]
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
emmm
őstag
válasz PindurAnna #10135 üzenetére
Én ezt kipróbáltam egyszer. Nem vált be, csak addig hagyta abba a hisztit, míg kimentünk a fürdőszobából. Utána folytatta. Tehát igen, ez gyereke válogatja, és bizony ki kell próbálni, kinél mi jön be.
Meg aztán, másképp viselkedik a szülővel és másképp másokkal... -
zsoltzsolt
addikt
válasz AMD Power #10126 üzenetére
Cím, elérhetőség.
Ha bizonytalan vagy, keresd őket, ingyenes -
föccer
nagyúr
Én sem tolerálom a hisztit a lánynál.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
DeFranco
nagyúr
pontosan tudom hogy mit írtál.
-
tildy
nagyúr
Majd meglatjatok Mi is igy neveltunk, nagyon sokaig nagyon sokszor elmondtuk, hogy a konnektort nem basztatjuk, elvettuk a kezet, csak oda rakta ( huzta ki a dugot, tolta be) 15. alkalommal is. Hidd el mi nem akartunk a kezere csapni, de csak az volt hatasos. ( abszolut a fizikai eroszak ellen vagyunk)
Nem vertuk meg, csak a kezere csaptunk, mikor huzta volna ki. Azota nem csinalja.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10142 üzenetére
Elhiszem, de eletveszelyes volt amit muvelt. Ha valakik, akkor mi tenyleg ugy vagyunk vele mint ti, hogy no fizikai eroszak. Mindent kiprobaltunk, szepen raszolni, hangosan raszolni, elvenni a gyerek kezet, elmondani mit ne. Nem egyszer, nem ketszer, sokszor megtettuk. Hatastalanul.
Mas esetet nem tudok mondani, es nem is akarok a tovabbiakban, de az eletevel jatszott. Btw, cseszhetem a tiszta lelkiismeretem, ha kinyirja magat a gyerek.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
Lehet tenni ellene... 21. szazadban elunk, bar pl vakdugo mar tobb evtizeddel ezelott is kaphato volt.
Nalunk mindenhol van, persze kozelit feleje es piszkalta is korabban, de nem 15x hanem 800x kell elmondani, mert kivancsi, ujra es ujra felmeri a terepet.
Ma mar nem erdekli, sem itthon, sem vendegsegben.
Lefektettunk szabalyokat es tartjuk magunkat hozza.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10144 üzenetére
Nem minden esetben lehet tenni ellene. Bedugott eszkozt ( hasznalatban volt) huzogatott ki be.Nem ures konnektorrol volt szo.
Arrol nem is beszelve , hogy UK-ben felesleges a vakdugo, mert veszelyesebb, mintha nem lenne. Alapbol zar a konnektor, ha nincs benne semmi. A felso luk nyitja a tobbit, vakdugo eseten viszont nyitotta valnak a lyukak, ha felig kihuzza es bedug melle valamit, joval veszelyesebb, mint vakdugo nelkul.
Amugy mondtam egy szamot, nem tudom hanyszor mondtuk el pontosan ( nem huztam a strigulat) de nagyon sokszor, es mikor az ominozus kezrecsapas tortent, akkor is sokadjara elmondtuk.
Mint irtam, egyetlen egyszer tortent, se elotte, se utanna, es nem is tervezzuk, hogy hasonloan jarjunk el. De itt a gyerek elete eletveszelyben volt es minden tiltasunk ellenere rohogve odament es csinalta ( most lesz masfel eves)
[ Szerkesztve ]
-
emmm
őstag
Amikor elkezdődött anno ez a dacolós korszaka, akkor egy-az-egyben ugyanazok történtek, amiket leírtál: konnektor, kézrácsapás, stb. Annyi a különbség, hogy én meguntam és az összes konnektorba dugót raktam. De például, amikor a társasházunk kertjében, a kertész szomszéd virágait kezdte tépkedni, ott hiába könyörgött bárki, bárhogy, csaltuk el bármilyen módszerrel, csak azért is tépkedte a növényeket. Kapott is a kezére. Nagy bömbölések voltak, de ez megint egy éles helyzet volt. Nem vált be más.
Real_Nekro: a nevelésetekkel semmi baj, mert egy áldott jó gyereket fogtatok ki. A baj az, hogy amíg itt több szülő is tisztában van azzal, hogy NEM minden gyerek ilyen, hanem bizony sokkal nehezebb, keményebb fiók is vannak, addig te ezt képtelen vagy belátni. Ez amúgy teljesen tipikus, fórumon kívül is ugyanezt tapasztalom, még nagy családon belül is. Tudod, az ilyen kemény diókat, ha csak rászólással próbálsz nevelni, mert félsz bármilyen fizikai módon bántani a gyereket, az olyan gyereket eredményez, amit tipikusan lehet hallani, látni egy tömegközlekedés során: a kisgyerek rugdossa az idős bácsit, az anyja meg próbál rászólni, és egyre idegesebb. De semmi nem történik, a gyerek ugyanúgy folytatja tovább! Ez tipikusan a kemény dió nevelésének hiánya. Ez nálatok valószínűleg sosem fog előfordulni, de nálunk sem, mert nevelve van a gyerek.
De egyet ne felejts: úgy gyerek nem nőtt még fel, hogy legalább egy dackorszaka ne legyen, ezt senki nem ússza meg, nálunk jó eséllyel több is lesz.A témát tegnap a munkahelyen is feldobtam, mert fontos téma: az idősebb apukák tudták mesélni, milyen éles helyzetekben kellett bizony egyből rávenni a gyerekre. Például mikor az idősebb gyerek épp mindenáron ki akarta szúrni a kisöccse szemét játékból...Ott nincs könyörgés, meg türelem!
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz zsoltzsolt #10138 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm neked!
-
Real_Necro
veterán
"Tudod, az ilyen kemény diókat, ha csak rászólással próbálsz nevelni, mert félsz bármilyen fizikai módon bántani a gyereket, az olyan gyereket eredményez, amit tipikusan lehet hallani, látni egy tömegközlekedés során: a kisgyerek rugdossa az idős bácsit, az anyja meg próbál rászólni, és egyre idegesebb. De semmi nem történik, a gyerek ugyanúgy folytatja tovább! Ez tipikusan a kemény dió nevelésének hiánya."
Ez egy hatalmas tévedés.
De megközelítem másik oldalról.
Tudod mi lehet annak a következménye, ha veréssel/fizikai erőszakkal neveled a gyereket? Otthon szót fogad, de aztán megy bölcsibe/oviba, az otthon kapott erőszakot levezeti a csoporttársain, verekedős, agresszív lehet. Lehet igazam? Lehet.Parttalan vitát folytatunk...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #10149 üzenetére
mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy akarja. lehet észrevételt tenni, érvelni is, de ez már csak egy olyan téma, hogy nagyon szőrmentén lehet bármit is minősíteni amit a másik csinál vagy vall
1) nem vagy ott nem látod a körülményeket, az ok-okozat és indok is csak nagyon hiányosan átadható fórumkeretek között
2) mindenki azt hiszi hogy neki van igaza és viszonylag erős magánszférában való beavatkozásnak érzi ha más akarja megmondani hogy nevelje a gyerekét
3) te sem, én sem más sem orákulum. sem nálad sem nálam sem másnál nincs ott a tökéletes és unikális recept, összeszorított foggal tippelgetünk és reménykedünk valamilyen felállított preferenciarendszer mentén
ezt érdemes szem előtt tartani mielőtt beindul a mivanmivanmivan
én a kettőtök között vagyok kb. elvek szintjén, és jó pár olyan dolog van, ami itt elő lett adva már és nálam az ujjal mutogatva röhögnék / széklábbal csapnám szét a fejét tengelyen mozog de zen-t kell tartani a fentiek miatt.
ettől még lehet beszélgetni, érvelni, csak megfelelő önuralommal vissza kell fogni a lendületet a béke érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vicces képek
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.