Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11551) emmm


emmm
senior tag

Nálunk egy új jelenség ütötte fel a fejét két napja: Este lefekvés után, és éjfélkor is felsír, de nem ébred fel. Nem is hagyja abba, amíg nem vesszük fel és nem öleljük át. Elsőre nagyon ijesztő volt, mert olyan, mintha nyúznák és fájna valamije, de nem. Így aztán tegnap estére már felkutattunk mindent utána, hogy mi a fene lehet ez, és ilyen alvászavart találtunk: alvászavar

A leírás tökéletesen megegyezett a problémával. Amikor ébresztgetni próbáltuk, csak olaj volt a tűzre és nem segített semmit, tovább tartott. Amikor éjszaka felvettem, akkor fél perc alatt megnyugodott és egy perccel később rakhattam is vissza az ágyba.

Szóval ment reggel a fejvakarás erősen, ki is kérdeztük finoman reggel, hogy van-e, amitől fél. Kiderült, hogy tőlem, mert megmosom a haját...ettől amúgy tényleg szabályosan retteg,reszket tőle, ha megtudja, hogy mi jön.

Ti találtatok már erre valami nyugisabb megoldást? Mert most komolyan megijedtünk.

(#11552) DeFranco válasza emmm (#11551) üzenetére


DeFranco
nagyúr

előfordul nálunk is, asszisztálunk. szerencsére nem mindennapos, általában a túl sok inger váltja ki, ha van egy szokottól eltérő, mozgalmas nap.

félelmek vannak, bár ránk nem vetíti ki, ezekről beszélgetünk, játékos formában "legyőzzük" a félelmet. nálatok a hajmosást nem lehet "legyőzni" így ott valami mást kell kitalálni, de ezt Ti látjátok hogyan működhetne. nálunk is sokáig volt vele harc, aztán egyszer egy jobb pillanatában együttműködött, akkor nagyon megdicsértük, hogy milyen bátor volt, és azóta mindig "bátor" és "ügyes" saját elmondása szerint is.

szerintem alap pszichológiai eszközökkel lehet itt is kezdeni valamit, beszéljen róla, beszéljetek róla, éreztessétek hogy ez egy természetes de különös állapot ami el fog múlni, ti itt vagytok és támogatjátok, vele minden rendben van, ő ettől még tökéletes. beszélgessetek a félelmeiről, a dolgokról amik foglalkoztatják, és irányítsátok azt, hogy közösen megoldást találtok ezekre a félelmekre.

én biztos vagyok benne, hogy a nap közben felgyűlt feszkó tör ki belőlük ilyenkor ezt a feszkót kell oldani.

(#11553) emmm válasza DeFranco (#11552) üzenetére


emmm
senior tag

Mindent el tudok képzelni, de ezek szerint még mindig nem csináljuk elég jól. Most ugye kétszer is volt éjjel, meg előtte nap is, pedig igazából semmi extra dolog nem történt vele, mint egyébként.
Megpróbálom lefekvéskor ismét a mesélést, hátha segít valamennyit, régebben nem működött a dolog.

(#11554) CharlieDrop válasza emmm (#11551) üzenetére


CharlieDrop
veterán

Alvásporblémákkal tudom ajánlani ezt az oldalt :)

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#11555) DeFranco válasza emmm (#11553) üzenetére


DeFranco
nagyúr

adj ennek szerintem pár napot, egy-két hetet, lehet valami múló dolog csak.

(#11556) rgeorge válasza emmm (#11551) üzenetére


rgeorge
addikt

Ha felveszitek és ettől megnyugszik, akkor ez nem pavor. Annak pont az az egyik ismérve, hogy semmivel nem lehet kizökkenteni belőle a gyerkőcöt.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#11557) fess


fess
őstag

sziasztok
Fürdetéskor pánikol a gyerek, emeli fel a lábát,kirakja teljesen a kiskád szélére. 4 napja pirosabb volt a popója, azt hittük azért csinálja, másnapra hidegebb vízzel próbáltuk, úgy se működött, mára már teljesen elmúlt,de amint a lábfeje a vízbe ér ordítani kezd, kapaszkodik, hogy ne rakjuk be. Ma azért már lassabban fürdettük énekeltünk neki, de nem nagyon hatotta meg a dolog,de amint kivettük teljesen normálisan viselkedett.
Néhány hete, egy kis rámpa előtt kezdett el sírni, amin addig már fel-alá mászkált, de pár nap alatt elmúlt, együtt lejöttünk párszor, mára már megint elfelejtette, hogy félni kellene tőle. Lehet ez a fürdetés is így lesz?

(#11558) szakalistvan


szakalistvan
senior tag

7 hónaposan eljött az idő,a kiscsaj kikapta a fiókot sinestől.Egyik kollégám ezt ugy oldotta meg hogy cellux -szal leragasztotta a fiókot,ez bevált,még én sem tudom kinyitni es csak közelről látszik.
De van pár amit nincs hova ragasztani,van bevált ajtozár amivel nem fogok mellé? Olyan kellene aminek nem látszik meg a helye ha leszedem.

(#11559) DeFranco válasza fess (#11557) üzenetére


DeFranco
nagyúr

nekünk is volt ilyen, tényleg kb. elfelejtette, plusz mi is próbáltuk szépen belesimogatni a helyzetbe, plusz beszélgettünk róla sokat, bár akkor még inkább csak beszéltünk.

aztán amikor már láttuk, hogy már nincs félelem a jelenség mögött, csak megragadt a hiszti megszokásból, akkor megmondtuk, hogy ez van és kész, fürdeni kell, belemegy, nincs mese, választhat, hogy ezt vidáman és kellemesen teszi vagy veri tovább a hisztit és ordítva fürdünk.

akkor megszeppent átgondolta és úgy döntött vidáman fürdünk :D

[ Szerkesztve ]

(#11560) DeFranco válasza szakalistvan (#11558) üzenetére


DeFranco
nagyúr

patrull cuccok váltak be nálunk, ott van több féle fiókzár is. annyi, hogy vagy ragasztós vagy csavarozós (belülről) garancia egyikre sincs, hogy nem hagy nyomot. csavarnál mondjuk ez evidens.

(#11561) fess válasza DeFranco (#11559) üzenetére


fess
őstag

15 hónapos, sírásoknál sokszor úgy érzem,hogy feleslegesen beszélek,énekelek, sose a beszédtől nyugszik meg, hanem valami másnak a bevonásával (cica,labda,cici)

(#11562) DeFranco válasza fess (#11561) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mindenkinek mások a nevelési elvei, nálam sincs a bölcsek köve, de nálunk hosszú távon bevált a beszéd. akkor is ha eleinte nem értette, nem reagált rá, megszokta, és ahogy elkezdte érteni, nagyon elkezdett figyelni, és hallgat is ránk.

de ezek mi vagyunk és nyilván semmi nem üzembiztos, ez sem. eddig működött.

(#11563) Real_Necro válasza fess (#11561) üzenetére


Real_Necro
veterán

Nalunk amikor mar stabilan ult, atraktuk a nagy kadba. Ott meg a mai napig olyanokat lubickol, hogy utana uszik a furdo, pedig sok viz nincs engedve... imad pacsalni... meg poharkabol poharkaba ontozni, buborekot fujni, habot gyujteni... gyakorlatilag alvas elotti ellazulos jatek. Nekunk ez jott be.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11564) mirci18 válasza fess (#11561) üzenetére


mirci18
addikt

Nálunk dettó.
Hisztire sírásra két dolog vált be eddig nagyon ha már a beszélgetés simogatás kézben hordozás (mert ülve tartást azt nem szereti) nem vált be.
Az eggyik ha meglátja hogy elindulhat felfedezni a házat vagy az udvart.
Kertes emeletes házban lakunk. Reggelente kötelező program felkelés,etetés,,pelenkázás után a földszintről felszaladni az emeletre a mamához bejárni mindent.

A másik pedig egy dal:
Tompeti és barátai számolósdi
Már gyűlölöm ezt a dalt lassan annyiszor hallgattam de bevált.
Volt hogy sétálva babakocsit tolva kirándultunk.
A felfelé vezető utat a fiam végigaludta.
Lefelé 1 km után ki akart szállni a kocsiból.
Én meg nem akartam 6 km-t kézben vinni.
Beraktuk a kocsiba és 2-3 ilyen zenével majdnem az út végéig elvolt.

Nyilván mint írtam nem ez a megoldás minden apró problémára hisztire ahogy a kaja vagy a csoki sem de sokszor nagy segítség ha ismerjük a gyerekünket.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#11565) mirci18


mirci18
addikt

Egyébként csak hogy a fejlődésről a mostani betegségekről is meséljek:
14 hónaposan egyre gyakrabban látom azt hogy amit mondok megérti.
A legtöbbször ugyan még csak grimaszol válaszként de már már időnként megérti mit mondok neki.
Nagyon szeret felfedezni mászkálni felmászni a dolgokra.
Pont ma volt totyi klubba hasonló korú gyerekekkel.
Ott is felfedezett mindent az épületen belül. Játék helyett inkább felmászott a székre és az asztalra.

Múlt héten szanálni kellett az eggyetlen éjjeli szekrényünket az ágyunk mellől.
Mivel eddig szeretett felmászni általa az ágyunkra vagy éppen mögötte matatni a telefon töltőink iránt.
Most hogy a töltőket elvettük rájött hogy van ennek az éjjeli szekrénynek fiókja így folyton ki akart belőle pakolni. Kicseréltük a szekrényt egy puffra azt meg folyton görgetni akarta és felmászni rá.

A tv-nk eddig egy asztalon volt amire mostmár egyre gyakrabban felmászott így kicseréltük egy nagyobb bútorra amit végre odacsavarozhattam a falhoz.
Így a fiam hétről hétre biztosít hogy hogyan legyen egyre kevesebb felesleges tárgy és bútor a lakásban. Hogy legyek egyre kreatívabb az ő védelme terén.

Egy kis betegség is kijutott az elmúlt egy hétre.
A fiam kapott egy vírust és egy bacilust.
Amitől elég büdös nyálkás hasmenése volt.
A teste kiütéses lett a popsija meg elég csúnya gombás lett a hasmenés miatt.
De már lassan gyógyul.
Kicsit megijedtünk tegnap mert a popsi több ponton véres volt.
De doki szólt előre hogy a gombás fertőzés végén várhatóan ez lessz.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#11566) fess válasza mirci18 (#11564) üzenetére


fess
őstag

Ma este már elmaradt a sírás,csak lábemelés volt, de egy kis hülyülés után az is bekerült a vízbe, remélem holnap se lesz már akkor gond.
Nekünk is 14 hónapos most és ahogy írod, napról napra értelmesebb. Már nem csak ki,be is pakol, szekrényajtót, fiókot kihúzza, betolja, formabedobó is van, hogy már elég sikeresen megy, az "anyát" már többször mondta, az apára még mindig várok, amikor kérem, hogy mondja, csak mosolyog rám azzal a huncut kis mosolyával... :)
Jobbulást a gyerkőcnek, remélhetőleg akkor már túlvagytok rajta.

(#11567) mirci18 válasza fess (#11566) üzenetére


mirci18
addikt

A fürdetést sok gyerek nem szereti.
Nálunk is általában először egy kis hiszti szerűség kezdődik ha be akarjuk rakni a vízbe.
De ha szépen lassan ültetjük a kádba általában nincs gond vele.
Utána szeret a vízben lenni.
Jó ideje már hiába rakunk bele a vízbe vagy 8-10 kisebb nagyobb játékot 1-2 perc után kidobja.
Ez a heppje.

Az értelem fejlődését több dologban is észreveszem:
Kertkapukat már játszi könnyedséggel kinyitja.

Garázsunkon simán kislisszolna ha nyitva hagynánk az ajtót és csak le kéne nyomni a kilincset.
De a garázs előtt levő árok és az utat összekötő vasrácson nem mer egyedül átmenni mert régebben egyszer kétszer beakadt a lába és megijedt.
De ha ott vagyunk vele egyből átrohan.

Mindent be akar dugni a konnektorba (le van zárva) mivel tőlünk is azt látja.

De ami a legédesebb az az hogy van egy triciklije amire mindíg mi raktuk bele majd toltuk.
Egy két hete már magától ráhuppan és kéri hogy toljuk.

Nálunk általában mamát szokta gyakran mondani az anyát még nem hallottuk.
Az apát már monda párszor állítólag,
Egy biztos nálunk sok családi kép van kirakva a falra nagy méretben.
Ezeken egyre gyakrabban meg tudja mutatni a szüleit nagyszüleit.
Ha kérdezzük tőle hogy apa vagy anya hol van.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#11568) DeFranco válasza mirci18 (#11564) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én már eleve gyűlöltem.

debil.

(#11569) Real_Necro


Real_Necro
veterán

Ejjeli szekreny nalunk maradt, van rajta zar, amit mar persze ki tud nyitni. Megtanulta, hogy nem nyitogatjuk, igy max apa szemuvegtokjat rakja be utana visszacsukja.
Tv elott asztal van, nem maszik ra, nem huzza el, mint a tobbi butort sem, erre lett tanitva. Konnektort nem bantja, nem is erdekli. Mivel nagyszuloknel vedo dugo sincs, megtanitottuk, hogy nem nyul hozza.
Mostanaban mondokakat, enekeket tanul, mar egyre osszefuggobb dolgokat mond, sot, megjelentek a 3 szavas mondatok is. :)

Furdetessel nem volt sosem gondunk, hajoblitest nem szereti de elviseli.
Tompeti meg itt is volt, az emlitett szam dallamat egy zenelo jatekbol nyultak le. Van rosszabb is... szerintem.

[ Szerkesztve ]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11570) mirci18 válasza Real_Necro (#11569) üzenetére


mirci18
addikt

Nálunk hónapok óta hasztalan az ha szólok és úgy tanítom.
De gyanítom ilyen kis korban nem is fogja fel még annyira az ilyen dolgokat.
Viszont ellenkezni kinevetni szeret ha valamitől tiltani szeretném.
Eddig hiába vezettem rá százszor hogy ezt vagy azt ne tegye ugyanúgy megteszi ha figyelünk rá ha nem.
A múltkor is kimentünk a szobából magára hagytuk.
Úgy tettük mintha nem lennénk ott erre mint írtam felmászott a tv asztalra.
De ha ott voltunk akkor nem arra hanem éjjeli szekrényre ágyra ablakpárkányra székre vagy isten tudja még mire és mibe mászott fel.

Később nyilván segíthet a kitartó és türelmes beszélgetések okítások de ilyen kis korban felesleges.

A Tompeti és a többi gyerekzenekar a számai egy részét pontosabban a dallamot lopja hiszen az alapja máshol már bevált.
De még nem találtam olyan számot egy előadótól sem amit századjára lejátszva is nem gyűlölök.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#11571) ZiD válasza fess (#11566) üzenetére


ZiD
tag

Együtt fürödtök?

(#11572) fess válasza ZiD (#11571) üzenetére


fess
őstag

Nem, kiskádban fürdetjük.

(#11573) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Sport babakocsi témában még most se jutottam előre, de most megláttam ezt, 5,4 kiló, vállra akasztható összecsukva, és annyira nem is vészesen drága.

[ Szerkesztve ]

(#11574) #76385920 válasza B-L-A-C-K (#11573) üzenetére


#76385920
törölt tag

Szerintem jóféle, ennyiért meg főleg.

Mi egy Quinny-vel voltunk sokáig jó barátságban, de mikor már tényleg csak hébe-hóba ült bele a boss, akkor vettünk valami hauck sportkocsit ami nem vált be, furcsa volt mert anyának nehéz volt vele közlekedni, nehezen tudta a járdára billenteni az elejét. Aztán lecseréltük egy 10 000.-Ft-os tesco-s járgányra, ami maximálisan jól működött és nem sajnáltuk. :)

(#11575) B-L-A-C-K válasza #76385920 (#11574) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Holnap el is megyünk meglessük, ha jó meg is vesszük. Egyedül az összecsukás érdekel, hogy 1 mozdulatos e, arról nem találtam semmi infót, csak a kinyitásról, az meg ilyen elvileg.

Más mindenkinek: Ilyen a nagy babakocsink, hibátlan állapotban van, tiszta is, mindig vigyázva volt rá. Szerintetek mennyi ilyen állapotban a reális használt ára? Én 80 ezerre gondoltam...

[ Szerkesztve ]

(#11576) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#11575) üzenetére


Real_Necro
veterán

2 hete hirdetnek egy ilyesmit garisan 78-ért. Ha gyorsan el szeretnéd adni, szerintem le kell menni félár közelébe.

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11577) B-L-A-C-K válasza Real_Necro (#11576) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Betudod linkelni?

(#11578) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#11577) üzenetére


Real_Necro
veterán

[link]

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11579) B-L-A-C-K válasza Real_Necro (#11578) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ilyen színben persze hogy nem megy el... :P

(#11580) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#11579) üzenetére


Real_Necro
veterán

Ez szubjektív... nekünk pl a mózes királykék. ;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11581) #76385920 válasza B-L-A-C-K (#11575) üzenetére


#76385920
törölt tag

Quinny Buzz-t + a vásárolt tartozékokat 80 000-ért adtam el. (Kb. félár)
De szerintem áron alul adtam el...

(#11582) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Hello

Volt már valakinek keze ügyében adamo hinta? Keresztrúd felett hogyan kellene megkötni? :D

(#11583) Melack válasza F_Zolee (#11582) üzenetére


Melack
veterán

Jó nagy csomóra :D

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#11584) Melack


Melack
veterán

Mi már legalább azt tudjuk, hogyha eljut oda Nagysága, akkor mitől lesz. Tegnap megfejelte az ágy szélét.

[ Módosította: radi8tor ]

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#11585) B-L-A-C-K válasza B-L-A-C-K (#11573) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Meg is vettük, full király.

(#11586) Melack válasza B-L-A-C-K (#11585) üzenetére


Melack
veterán

Könnyű összecsukni?

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#11587) B-L-A-C-K válasza Melack (#11586) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Igen, felül a karon 2 gomb megnyom, és le nyomod.

(#11588) rgeorge válasza B-L-A-C-K (#11587) üzenetére


rgeorge
addikt

De nem így, ugye? #YTALERT

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#11589) #76385920 válasza B-L-A-C-K (#11585) üzenetére


#76385920
törölt tag

Kényelmes, jól elférsz benne? ;)

(#11590) B-L-A-C-K válasza #76385920 (#11589) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Igen, asszony tolt benne már... ;]

Egy negatívum talàn van, azt írják 4,9 kiló, de lemérve nálam 7,3...Persze ez nem oszt nem szoroz nekünk, de azért így súlyra elég parasztvakitas amit megadták.

(#11591) #76385920 válasza B-L-A-C-K (#11590) üzenetére


#76385920
törölt tag

Klassz, a talicskánál azért csak jobb! ;]

4,9...gondolom a vas, a "kárpitozást" meg elfelejtették megmérni...
Kíváncsi lennék mit mondana a gyártó... (rosszul tartom, tudom, tudom... ;] )

(#11592) tildy válasza B-L-A-C-K (#11579) üzenetére


tildy
nagyúr

Pedig ez kurvajó szín. Én imádom ezt a fajta kéket. A mi kocsink cakkompuder annyi amennyinek mondják6.4-6.5nek irjak.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#11593) B-L-A-C-K válasza tildy (#11592) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem egy fiús szín, lánynak oké, bár kinek mi tetszik.

(#11594) Real_Necro válasza B-L-A-C-K (#11593) üzenetére


Real_Necro
veterán

21. szazadban elunk. Nem csak a fekete meg a szurke lehetnek fiusak... otta piros, narancs...;)

„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

(#11595) B-L-A-C-K válasza Real_Necro (#11594) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Azért mondom kinek mi tetszik, telefonból is van aki megveszi az arany-rózsaszínt és férfi, na nekem már ez sem fér bele.

(#11596) CharlieDrop válasza Real_Necro (#11594) üzenetére


CharlieDrop
veterán

ja, a fiaim kabátszínei, az egyiké narancspiros, a másiké mélypiros-fekete :)

@(#11595) B-L-A-C-K
5S-em Gold volt :D

[ Szerkesztve ]

Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!

(#11597) #76385920 válasza B-L-A-C-K (#11593) üzenetére


#76385920
törölt tag

ilyen volt az első járgányunk... :B

telefonból nálam is csak a fekete :)

[ Szerkesztve ]

(#11598) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Gyerekülés vadászatban vagyok (tudom már fél éve, de most már tényleg venni kell valamit). Kérdés, pl ezt iSOFIX mellett simán övvel is be lehet rakni?

(#11599) Melack válasza B-L-A-C-K (#11598) üzenetére


Melack
veterán

Igen.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#11600) #76385920 válasza B-L-A-C-K (#11598) üzenetére


#76385920
törölt tag

Gondolom le lehet venni az alsó részt és így isofix vagy sima bekötés lesz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.