Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #10798 üzenetére
Mindig nagy betűvel, mindig magasztosan. Először azt gondoltam családnév, de nem volt kerek.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
emmm
őstag
válasz DeFranco #10798 üzenetére
Nekem is volt, hogy ez eszembe jutott, mint egy kvázi "én vagyok a főnök otthon" jelentés jön le belőle, de nem gondolnám, hogy így lenne. Amúgy nem ritka, több ismerősnél is "Elnök úr"-nak hívják a fiút otthon.
Én is szoktam időnként hercegnőnek hívni a lányomat, de leginkább Nórinak hívom.Ha már Elnök úr
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
válasz B-L-A-C-K #10785 üzenetére
Egyik sem. Első két-három alkalommal kézben fürödtek, hogy tudják miről van szó, aztán simán beraktam őket a kádba semmi nélkül had fürödjenek. Azóta is imád mind a 3 fürdeni, de már egyedül.
(#10789) albiosz
Háromból három indítva lett, de azon kívül hagyományos módon jöttek a világra. Az első olyan 6-8 óra vajúdás volt az első injekciótól kezdve. A 3.-nak meg elég volt egy burokrepesztés és 2-3 óra múlva már kint volt.
-
tildy
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #10785 üzenetére
Ez nagyon jo es kenyelmes, hasonlot hasznaltunk mi is, az is kadba teheto tarto volt.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
válasz albiosz #10789 üzenetére
Erdemes utanaolvasni orvosi statsztikaknak, nagyon sok esetben az inditott szulesek surgossegi csaszarral vegzodnek. Tobb forum is van, akar facebook csoportok, ahol anyukak irnak rola, kinek hogy valt be. Amit itt mar korabban is irtak, a mehfalrol levalasztas(sweep) illetve a burokrepesztes is segithet az osszehuzodasok beindulasaban, de ez nem mindig kovetkezik be.
Tudom mi a tobbiek velemenye itt, de jomagam nem vagyok inditasparti, nekem nem valt be a zseles inditas a vege 57 ora utan surgossegi csaszar lett.Kivanom a legjobbakat nektek, drukkolok hogy elinduljon magatol ( malnalevel teat , lepcsozest es egyebeket nem mondom, gondolom utanajartatok mar)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
albiosz
őstag
Császár lett belőle, szerencsére minden ok. Gyönyörű kislányunk született.
Fájásokat ugyan generált az oxi, de délben is csak szűk egy ujjnyira tágult, a feje sem ment le, magzatvíz elfolyt 10 körül. Délben a doki ezért a császár mellett döntött. Bízunk benne, valószínűleg nem operajegye volt (ez tetszett DeF ). 1 után picivel sírt fel.
Mérhetetlen boldogság. Biztos jelentkezem majd még! Köszi az eddigieket mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
-
albiosz
őstag
Nagyon szépen köszönjük hölgyek, urak!
Anyu is egyre jobban van, picurka tündéri. Boldogság.
-
Melack
veterán
Dönthető gyerekülés 3+-os korosztálynak: Picúr 14 kg körül van, 97 cm magas. Vkinek tipp egy normális ülésre?
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
mirci18
addikt
válasz Melack #10817 üzenetére
Szintén részben gyerekülés téma.
Kaptunk egy Touragoo Cometa 9-36 kg-os gyerekülést.
Nem ilyenre vágytam mivel ez univerzális gy ezekhez nincs annyira nagy bizodalmam.
De ami jó benne hogy kényelmes masszív felépítésű és utazás közben lehet dönteni.Egyenlőre fektetve használjuk folyamatosan. De ha alszik benne a kisfiam feje előre dől valahogy így:
Ez normális? Félek hogy egy baleset történik és közben így alszik nagyobb baja is lehet főleg a nyakának ami még nincs megerősödve eléggé.
Találtam ilyen fejfogót.
De ezt hülyeségnek tartom és bizarr is egy kicsit.Ami viszont tetszett:
Leszorító csiptető
Mivel a kocsinkban nincs isofix gy simán övvel van bekötve.
Míg a hordozónál meg tudtam fixen feszülősre húzni az övet nem volt gondom de a gyerekülésnél nem tudom meghúzni alapból feszülősre. így gondoltam ezzel le lehetne fixálni hogy még stabilabb legyen az ülés.Nem tudom hogy gyakorlati haszna van e neki. Kiváncsi vagyok nektek mi róla a véleményetek.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Ghoosty
őstag
válasz mirci18 #10818 üzenetére
Ami a képen van, az nem normális, de nem a fej lógása a nagyobb baj, hanem hogy nincs rendesen bekötve. Az öv nem a vállánál van, hanem a kezénél.
Szerintem nincs jelentősége balesetnél a fej kiindulási pontjának, kb ugyanakkora erő fog rá hatni, ha szépen hátra van dőlve, mintha így lógna. Igazából ezért lenne jó háttal utazni, de egy bizonyos méret felett már nagyon kényelmetlen.A leszorító csíptetőt nem értem egészen, mire jó, de ami a fejemben összeállt, az alapján inkább káros, mint hasznos. Fals biztonságérzetet ad, mert nem hiszem, hogy az a bevizsgálatlan gyenge műanyag bármit is tartana egy komoly baleset esetén. Tehát ugyanaz lesz a helyzet, mintha nem lenne szoros. Inkább meg kell tanulni az adott ülést rendesen bekötni.
Öv összefogóról is hasonló a véleményem, mint a leszorító csíptetőről, csak az oldal irányú erő szerintem kisebb, így lehet, hogy jó, de semmivel nem jobb, mint ha rendesen be lenne kötve a gyerek, megfelelően szorosan.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Ghoosty #10819 üzenetére
az összefogóval pont ezt tudod elkerülni, hogy az öv lecsússzon a gyerek vállára. vannak erről kiváló marketingvideók a youtubeon, mi is gondolkodtunk rajta, de aztán elengedtük. alapból be kell állítani rendesen az ülést és le kell venni a gyerekről a kabátot, akkor rendesen be lehet kötni.
-
Real_Necro
veterán
válasz mirci18 #10818 üzenetére
Nem jó szerintem sem, ha így lóg a gyerkőc feje. Nálunk a Britax egy kar segítségével fekvő pozícióba helyezhető, így ha elalszik a gyerkőc, egy kézzel könnyen fekvő helyzetbe lehet helyezni.
Ha a fejét egy pánttal megtámasztod, akkor szerintem a nyakcsigolyára elég nagy terhelés helyeződik át. Szóval inkább döntsétek meg ha bealszik.
A bekötéssel egyet értek, ez így nem biztonságos szerintem sem.Nálunk is övvel van rögzítve az ülés, meghúzom, rácsukom, leszorítja, oldal meg befűzöm és kész. Elég masszívan tartja, valamint ugye az öv is hirtelen rántásnál véd. Szóval erre felesleges a csíptető.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
twine
veterán
....Aztán jön a következő korszak, amikor már magának keresi a bajt!
Mert küzd a mini cross pályán, és idegeskedik ha nem sikerül valamiIMádom......pedig mióta megszületett annyit őszültem, öregedtem, és "fáradtam"....de mindennél jobban imádom <3
-
-
Real_Necro
veterán
Hétvégén gyerkőc a kis kézikocsijára elkezdett mindent torony magasan felpakolni. Volt ott játék, játszószőnyeg, papucs, mega blocks darabok, párna, labdák... a tetején persze már nem maradtak meg a dolgok és mindig leborult. Szegénynek nehéz volt elmagyarázni, hogy nem lehet már többet a kupac tetejére pakolni, ő ki volt teljesen borulva, hogy mindig ledől...
-
mirci18
addikt
Elősször is köszönöm a válaszokat.
(#10819) Ghoosty
A renderképen én is láttam a lecsúszó övet.
Az szerintem sem normális nálunk le nem csúszott szerintem nem volt tökéletesen meghúzva.
És vagy a kabát volt a probléma ami a kisfiamon volt.
Azóta az övet még feszesebbre meghúztam.A leszorító csiptető annyiból jó lehet szerintem hogy lefogja az övet.
Mivel mint írtam a gyerekülésnél az ülést lefogó öv nem feszes max balsetkor befeszül.
Fixen feszülősre nem tudom meghúzni.(#10820) DeFranco
Szerintem benevezek egy öv összefogóra.(#10821) Real_Necro
Az ülést fekvő pozícióban használjuk jelenleg folyamatosan.
Szerencsére lehet menet közben is állítani.
Itt egy leírás és videó az újabb kiadásról.
Gondolom másfajta üléseket sem lehet ennél jobban fekvőre állítani.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
B-L-A-C-K
titán
Etetőszékben van valami bevált amit ajánlanátok? Olyan kellene ami dönthető is, dupla tálcás stb...Itt is van millió ahogy látom. Keret mind1, de ár/érték arányban legyen jó.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz B-L-A-C-K #10828 üzenetére
A dönthetőség milyen szempontból fontos.
Mi 7 hónapos kóra óta egy lorellit használunk.
Amíg nem tudott ülni stabilan addig használtuk hordozót az etetésre vagy a kezünkben volt.
Most amire kell etetni meg lekötni hogy benne maradjon ha dolgozunk melette arra ez a szék is bőven elég.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
B-L-A-C-K
titán
válasz mirci18 #10829 üzenetére
Mivel még 4 hónapos ezért nem ül még, így dönthető kellene. Hordozója még jó lenne ilyen szempontból, de nem akarom azt tisztítani majd.
Olyat akarok hogy végig elég legyen, azaz akár többet is rászánni, valahol megnézem majd amit linkeltél. Ezt néztem most, de gondolom nem ér ennyit közel sem, viszont ami ott van videó róla nem rossz.
-
zsoltzsolt
addikt
Válasz akart lenni etetőszékre ☺
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz B-L-A-C-K #10830 üzenetére
Hát ahogy gondolod.
De amit linkeltél majd háromszor drágább.
Szerintem feleslegesen.
A mienkben a gyerek leül eszik.
Be tudom kötni ha éppen dolgom van.
A tálcája kivehető.
Nem tudok elképzelni ennél több olyan funkciót amire feltétlen szüksége van egy gyereknek.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Real_Necro
veterán
válasz mirci18 #10832 üzenetére
Ezt nem ertem.
Lekotitek a gyereket, mikor ugy van, hogy nem tudtok ra figyelni?Black:
Ha ar nem szamit es van helyetek, en a Peg perego siesta-t javaslom, mi is anno azert vettuk (hasznaltan), mert dontheto, igy ujszulott kortol hasznalhato. Egyebkent etetoszeknek a hordozo nem igazan megfelelo (gerincdokink szerint), bar sokan arra is hasznaljak.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10835 üzenetére
Azt is néztem, de az már kicsit sokallom 60+-ért, valami jó akcióval 40-ért megvenném. Amúgy ha azt nézem 40 se olcsó egy etetőszékért, de csak 3 éves korig is jó lehet akár, na meg utána ~fél áron el lehet adni, szóval 2-3 év alatt -20e bukó semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10836 üzenetére
Jofogason van fent most is olcsobban. Pl ha a piros jo nektek es a masodik huzatra nincs szukseg, akkor azt elboltolhatjuk.
Mi 40ert vettuk a narancssargat, ami akkor mar 2 gyereket kiszolgalt, remeljuk meg nalunk a masodikat is ki fogja aztan megy eladasra. Normal kopason kivul semmi baja. A huzat nalunk picit serult, arra jo lenne valami csere.
3 evesen szerintem mar uljon szeken, Davidunk kicsit tobb mint masfel evesen mar majdnem onnan is tudna enni.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10837 üzenetére
A szín az betegesen fontos nálam, szeretem ha összhangba van minden a lakásban, még a felmosó vödör se mind1 milyen színű.... Barna, vajszínű, fekete jöhet csak számításban. Ilyenbe lenne a legjobb amúgy. Csomagolás nélkül már 50-be is találtam újat, csak szürke.
Nálunk nem tudom hogy fog alakulni, mármint mennyi időre lesz jó, de végül is lényegtelen hogy 1 évre kell majd vagy 3, eladni bármikor el lehet majd, amennyi bukó meg lesz rajta belefér.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10838 üzenetére
Azert gyerkocnek ugye van/lesz szinesebb cucca is? Nehogy csak az alap szineket ismerje meg mig bolcsibe megy.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10839 üzenetére
Nem, Ő is csak ilyenekben járhat meg az asszony is... Amúgy természetesen nem, csak a lakás és tartozékira, másra nem. 3.5 éve vettünk egy lakást, amit az én terveim alapján újítottunk fel, szeretem a letisztult dolgokat, így 3-4 szín dominál csak (vajszínű, barna, fehér, zöld), na most nálam ebbe már egy piros váza, vagy felmosóvödör nem fér bele, úgy ment egy hupilila etetőszékem sem, persze ha csaj lenne a gyerek akkor talán, de fiú, ja és Ő is Dávid.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10840 üzenetére
Majd idővel elkezd rajzolni, maszatos kézzel "tapicskolni" és megtöri a nyugalmat...
Mi tavaly áprilisban költöztünk, előtte felújítottunk... Egyszer már körbe szaladtam javító festéssel... azóta csak számolom az újabb foltokat a falakon... pedig igyekszünk oda figyelni, de olykor megelőzhetetlen.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10841 üzenetére
Erre már felkészültem, na meg festeni is szeretek...
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #10836 üzenetére
mi anno azt az útravalót kaptuk, hogy az ikeás etetőszéknél nem kell jobb, számtalan vitathatatlan előnye van és minden logikus érv e mellett szól. ami igaz is.
persze ezt nem fogadtuk el, úgy voltunk mint Ti, hogy dönthető kell, stabil kell stb. akkor aminek jó híre volt, jól forgott, az a peg perego prima pappa diner volt, ami hasonló megoldású mint amit te linkeltél annak egy elődje. a többi, olcsóbb dönthető egy fél marék ázott ropi stabilitásával rendelkezett. mi az új árát nem szántuk rá, mert feleslegesnek éreztük elviselni az értékvesztését* használtan meg kb. nem lehetett kapni, ami kapható volt használtan az meg kb. cafatokban volt.
így emmm tanácsára végül kompromisszumos megoldásként egy chicco happy snack-et vettünk, ami ugyan kagylósan nem dönthető, de a háttámlája igen, fasza stabil szék, az ára felett van a minősége jóval, egy komoly, tartós, minőségi darab. a fő szempont az volt e mellett, hogy ennek a biztonsági öve öt pontos, annak idején volt erről történet hogy ikeásból kimászott a gyerek és ki is esett mert nem volt vállpántja.
amit tudni kell, hogy nem a váz fog tönkremenni hanem a huzat. mindnek szakad a huzata a varrásnál, bújtatásnál, az olcsóbbaknál hamarabb és több helyen, a drágábbaknál később, de bizony az is szakad idővel, egyszerűen ezeknek az anyaga ilyen. a miénk jó anyagból van, az is megindult, még patika de már látszik hol fogja elengedni magát. le is vettük mert amúgy is untuk takarítani, most huzat nélkül ül az élő szövet a műanyag vázon. patent amúgy, Elnök úr pont le sem pipálja hogy nincs alatta műbőr rökamié.
a biztonsági öveket egy ideig használtuk, aztán leszoktunk róla most már ki is vettük nincs is benne, felesleges macera most már nekünk. biztonsági szempontból kellene de a gyakorlat nálunk ezt valahogy felülírta.
jó volt eleinte hogy dönthető volt, sokáig használtuk úgy, de viszonylag rövid ideig van erre a funkcióra szükség, utána rendesen ül, főleg ha elkezd önállóan próbálkozni mert különben az ölében landol minden.
*értékvesztés azért jelentős, mert a huzat egy gyerek alatt egyszer de lehet kétszer legyepálódik és azért, mert egy 5k-s ikeáshoz képest bődületes árdiffi van ami nem jár arányos értéktöbblettel. meg lehet venni ha rászánjátok a pénzt de ezzel számoljatok.
láttam élőben ismerősnél, amit linkeltél, tényleg elit kategória nagyon fasza kis szék de én tuti nem vettem volna meg. van sokkal olcsóbb ésszerű alternatíva.
-
B-L-A-C-K
titán
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #10844 üzenetére
nézd meg a happy snack huzatát és ahhoz viszonyíts. az extra kímélő és zéró gyepáló üzemmódban is megindult az övbújtatóknál, lent pl. biztosan.
egyszerűen annyira gyenge az a lágyított műanyag ott a "varrásoknál" a bújtató szegélyénél, annyira ki van vékonyítva és merevítve hogy a heveder kikezdi. szvsz ha bőr lenne azt is kikezdené egy gyerek alatt.
tény hogy a peg peregokat nem néztem meg ilyen alaposan, de a prima pappa dinerek is mind szakadtak voltak, pedig az is egy felső kategóriás szék.
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10844 üzenetére
Amit linkeltem, annak nem kell leszedni a huzatát meg állandóan mosógépben mosni. Pont azért választottunk olyat, mert egyszerű vizes szivaccsal, vagy popsitörlővel stb letakarítható. Varrásoknál semmi sérülés, szóval van az a kategória, ami bírja (mint írtam 3. gyerek használja). Nekünk a feje mögött kopott ki, mert izeg-mozog benne. Nem vészes, de ha jön a második gyerkőc, már szerintem nagy mértékű lesz a kopás...
Az 5 pontos öv tényleg jó, mai napig használjuk. Anyóséknál Ikeás szék van, nem mondom, hogy nem jó, de erősen kompromisszumos. Először is lóg a gyerek lába, amit nem mindegyik szeret, másodszor bele kell bújtatnod 2 lyukba, amit nem mindegyik gyerek szeret, valamint kivételnél gyakran bele akad és 2 emberes lesz... Az a kicsi csat ami rajta van kb semmit nem ér.
Szóval ár/érték arány szerintem itt eléggé dominál, de tény, egy használt ugyan úgy ki tud szolgálni mint egy új.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10846 üzenetére
Na ma megnéztem a Brendonban pár etetőszéket...Hát egyiktől se voltam elájulva, azt hittem ezek is vannak jobb minőségű babakocsi szinten, azaz könnyen lehet a funkcióit használni de olyan gagyi volt mind. Tény hogy sok közül a Peg Perego Siesta volt az egyik legjobb, de azért ettől se ájultam el hogy 63 ezerért mit tud...Viszont szerintem ez lesz, mert tényleg a többi gyengébb volt, csak jó áron ki kellene fogni egyet.
Ez pl hasonló volt mint a 63 ezres sima Siesta, csak kicsit az anyagában más, és 130 ezer, vicc...
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10847 üzenetére
Ez valami ujitas, regen csak az alap rikito szinek voltak.
A jofogasos nem piros akkor nem jo?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
B-L-A-C-K
titán
válasz DeFranco #10848 üzenetére
Most hogy így megnéztem párat olyan kellene amin vagy 4 kerék mint a Siesta, más meg hasonló tudással nem nagyon van ilyenben, vagyis még nem találtam ami jó lenne azon kívül.
Real_Necro: Nem mert szürke, más színben meg nincs nála most, de nem sürgős annyira, nézegetem hátha ráakadok valami jóra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest