Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Ágyból van nagyobb, a nagyobb gyereknek. 140es, oldala már lenn van, csak leesesgatlo van fenn, hamarosan atalakitjuk 'junior' ággyá. De másik csak a kisebbol fér be.
Babakocsibol ugye ez a cybex, nem lehúzható a huzat, fogalmam sincs hogy mosom. A stokke talán elmegy vételi használt áron.Végül babyzen yoyo babakocsit vettünk, 6kg, van újszülött része is.
[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
Jópofa ez a yoyo. Éppen valami kicsite összecsukható kocsit néztünk amibe bele lehet ültetni gyerkőcöt ha elfáradt a gyaloglásban.
Brendonban ezt találtuk eddig: gb Pockit Stroller
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #10503 üzenetére
60 ezer?
mennyire szükséges nektek ez az (egyébként tényleg zseniális) zsebkendőnyi méret?
nekünk ahogy írtam egy mezítlábas esernyőre csukható van, de erre a célra az is tök jó. és összecsukva is tudod magad után húzni mint a csattogós lepkét.
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #10504 üzenetére
Igen, húzós... de németből 43-45 körül meg van, csak le kell zongoráznom valamelyik kinti kollégámmal, hogy felrakja a kamionra...
Az az igazság, hogy ott nagyon praktikus, mikor anya elmegy vele sétálni és nem kell mellette a mostani Römer B-Smart 4-et tologatni üresen, ugyanakkor az esernyőre csukható is hiába könnyebb, mérete van.
Szóval praktikus, de egyben nagyon drága is... ha a gyerkőcnek tetszik, szerintem beszerzem, jó lesz nyárra, ha megyünk valami parkba stb és elfárad Dávid.
Bali:
Mondi csomagtartójába apa fekszik mikor kifáradt a cipeléstől...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #10508 üzenetére
na viccen kívül: szerintem erre pont nem lesz jó. vegyétek meg, ha akarjátok, de ha kiszáll a gyerek belőle, mit csinálsz vele?
tolni nem fogod, mert elmászik. magad után húzni nem tudod, mert nem úgy csukod össze, hogy gurulni tudna. felveszed a hátadra? koszosan, mocskosan? letámasztod a bejáratnál? a 60k-s babakocsit? viszed? 4,5 kilót csogaböngésző sebességgel cipkedni megint csak mocskosan-porosan, fél-egy órán át...
valahogy nem látom benne az ilyen értelemben vett praktikumot. arra nagyon jó, hogy "álló helyzetben" nem foglal helyet, csomagtartóban, előszobában. de út közben nem mobil, ha össze van csukva.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
válasz Real_Necro #10503 üzenetére
Az még kisebb, de nem dönthető
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Real_Necro
veterán
Lattam videot ahol a hatuljat le lehetett engedni. Persze nem a vazat, hanem a szovet reszet.
-
B-L-A-C-K
titán
Ma megkaptuk az első Meningococcus B szurit, kicsi sírás volt de semmi komoly. Most meg este kis nyűglődés van, kicsit melegnek érezzük a testét, de hőmérők szerint nincs hőemelkedése, az injekció helyen kis duzzanat van, de ezek a velejáró tünetek elvileg.
-
Real_Necro
veterán
válasz B-L-A-C-K #10513 üzenetére
A hoemelkedes nalunk is jelen volt, valamint elso nap fajlalta a labat es par napig meg ovatosabban hasznalta. Kb 4-5. napra lett tunetmentes. Persze nap kozben szaladgalt meg jatszott.
Ma megkapta elso Lego Duplojat. Multkori statuszon vedononel annyira jatszott vele, meg most volt jo akcio, igy megleptuk. Durva, hogy 1,5 eves es szineket, formakat valogat szet, meg eleg erdekes dolgokat epit. Mondjuk csaladi legozas volt...
-
DeFranco
nagyúr
válasz Real_Necro #10514 üzenetére
mit értesz építés alatt, mit csinál pontosan?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Real_Necro #10514 üzenetére
Nálunk még nincs ez miét fájlalja, meg szaladgálni se szaladgál, csak 2.5 hónapos, viszont motyog mint a gép, csak mi nem tudunk baba nyelven...
Én is sokat legóztam, szerintem az egyik legjobb fejlesztő.
-
Real_Necro
veterán
válasz DeFranco #10515 üzenetére
Eddig mega blocksbol epitett tornyokat, vagy gurithato tornyot . Majd turok elo kepet. Tulajdonkeppen az elso szava is "torony".
A duploban most van ajto meg ablak, cica meg emberke, abbol a macseknak epitett valami bodegat.Vedononk mindig megcsodalja milyen kezugyessege van, meg hogy mar kanallal meg villaval tud enni.
[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Pontosítanom kell , a babaagyat el kell rakni, mert 1 megvan , 0 úton. Ma nem jó híreket kaptunk idehaza. Holnap utazom vissza Londonba, nincs szivhang.
Nem kell sajnálni, oka volt biztosan. 16.Hét Csak az infót hoztam.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Én már a gyerek születése előtt megtanultam hogy kétféle emberen van nagy üzlet.
A halotton és a megszületetten.
A megszületett apróságon főleg akkor ha első és biztosra akarsz menni sok francot megveszel hogy csakis a legjobbat kapja.Én próbáltam mindig a lehető legolcsóbb de normális megoldást keresni.
Így is kifogtam egy eléggé túlárazott kiságyat és egy hibás de drága légzésfigyelőt.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
tildy
nagyúr
válasz CharlieDrop #10520 üzenetére
Holnap 11-kor kiderul.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudtok tapasztalatokkal szolgálni fapados, ryanair, repülőúttal kapcsolatban?
Olvastam utána, de azért jobb megbizonyosodni.
Szóval egy 1,5 éves és egy 4,5 éves gyerekkel megyünk.
A 4,5 éves gyereknek külön ülő helye van, így gondolom neki is mehet az 55x40x20 -as 10kg csomag. Ugye?
Ami nekem nem világos a leírásból, hogy azt írják a kicsinek lehet vinni összecsukható babakocsit, kosarat. Tehát vihetünk nem összecsukható autósülést is és feladhatjuk a fedélzetre? Leginkább ez lenne érdekes.
-
-
tildy
nagyúr
válasz V.Stryker #10523 üzenetére
Tuv approvednak kell lennie, ha fenn a gépen külön ülőhelyen akarod használni. Amúgy feladhato babakocsi Vál együtt.
-
Balinov
titán
válasz V.Stryker #10523 üzenetére
A 4,5 éves gyereknek külön ülő helye van, így gondolom neki is mehet az 55x40x20 -as 10kg csomag. Ugye?
jol gondolod, 2eves kortol kell majd neki is kulon jegyet valtani,de a 4.5evesnek mehet a 10kg-os kezipoggyasz + ne felejtsetek el,hogy sokszor a kisborondot is fel lehet sokszor adni, van, mikor rendes baggage checkinnel, van, hogy a boardingnal a sorban allva mennek korbe. Azt hiszem a 737-800-asaikra az elso 90 utas kp-jat tudjak feladni.
Erdemes feladott nagyborondbe a ruhakat, szokasos cuccokat, kisborondbe kevesbe ertekes, de azert eleg fontos cuccokat, es a kistaskaba/hatizsakba a fontos cuccokat (utlevel, foglalasok, fenykepezo,tablet,stb). igy az meg akkor is nalad van (fejed felett valahol 10 sorral arreb, vagy a labadnal, ha sokadiknak kezditek a boardingot), amikor a kp-t mar elnyelte a 737-es bendoje.
babakocsit fel veszik ingyen, tuv-os gyerekulest detto, csak azt nem tudom, egyszerre a ketto megy-e. eddig csak babakocsit vittunk, es gyerekulest autokolcsonzotol bereltunk kocsival.
Van, hogy megkerdezik nagyborond feladasnal, hogy fel akarod-e adni a babakocsit is, Pestre ezer eve nem mentunk, de pl. Pozsonyban talan erdemes, nem kell sokat setalni a kapuig, Becsben mar meggondolando (Patrik epp akkor kezdett el jarni, mikor onnet/oda repultunk) itt Dublinban viszont sose adjuk fel, attol a pillanattol,hogy atmesz a security check-en jo 20percet gyalogolsz normal, vagy 15-or roham tempoban.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
B-L-A-C-K
titán
Igaz még nincs itt az ideje, de majd lassan kell gyerekülés kocsiba, így puhatolóznék. Látom itt árban elég nagy a szórás, ti melyiket ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
válasz B-L-A-C-K #10529 üzenetére
Bementek Brendonba pl, és egyébként beleülteted, bekötöd. Ha nem visít, nyertél. Amíg nem lát ki rendesen a kocsiból, úgyis macerás lesz az utazás neki, de legalább kényelmes lesz. És legyen dönthető, ez fontos szerintem.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
tildy
nagyúr
válasz V.Stryker #10526 üzenetére
Dear ilyen csak akkor kell, ha nem akarod végig fel gni az ölében, amúgy feladott a bármelyik jó.
-
CharlieDrop
veterán
válasz B-L-A-C-K #10527 üzenetére
nekem mindkét ülésem pajzsos, azt találtam a legjobbnak 9-36 kg-os Valakinek nem jön be.
Ha ilyenben gondolkodsz, akkor próbáld be autóba is, mert nem mindet éri át az övViszont az is fontos, hogy tényleg benne maradjon a gyerek, nem árt ha a huzat könnyen leszedhető és mosható is...
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #10527 üzenetére
a következőket kell eldöntened:
mennyire feszülsz rá a biztonságra, vagy bízol meg egy egyszerűbb-olcsóbb modellben
figyelembe veszed-e az adac tesztek eredményeit
használt vagy új ülés jöhet szóba
figyelembe veszed-e hogy a gyerek elsőre melyikben ül szivesenezek a vízválasztó kérdések, ha ezek megvannak, akkor lehet tovább haladni. nálunk maxibiztonság/igen/mindkettő/so-so volt a kombináció, rengeteg pénzt nem szántunk rá (100k körüli ülések) így ismerősi és fórumajánlás alapján besafe izi comfort x3 lett, végül használtan. (besafe erős versenyző, de nincs a brendonban) nem volt fétisünk, hogy a gyerek mindenképpen fotölyözzön benne elsőre, mert szerintem egyrészt ez egy fél perces próba alatt nem lehet megállapítani, másrészt meg kiválóan idomulnak bármihez még ebben a korban, de tény, hogy két extrém véglet azért volt. a cybexből üvöltve menekült (más gyerek bírja, ő is megszokta volna) és a besafe volt az egyetlen, amiben meg olyan zen volt, hogy ki se akart szállni. mai napig imádja.
jól futnak a pajzsos cybexek, a römer, a besafe, a maxi cosi
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
válasz DeFranco #10535 üzenetére
Nem belevau, de mi az, hogy maxi biztonság? Valamikor volt erről mentős oldalról nyilatkozat, hogy 80%-ban nem az volt a baleseteknél döntő, hogy milyen volt a gyerekülés, hanem hogy volt-e egyáltalán gyerekülés. Aztán jön az,hogy megfelelően van-e bekötve a gyerek, nem túl laza-e az öv,stb. Ezzel nem azt mondom, hogy ugyanaz a védelem, csak hogy a 20ezresnél nem 5x biztonságosabb a 100ezres.
[ Szerkesztve ]
-
-
Real_Necro
veterán
válasz V.Stryker #10536 üzenetére
Nem csak a biztonságot fizeted meg, hanem a kényelmet, praktikusságot (pl gyors rogzíthetőség, bázistalp, iso-fix), súlyt stb... is.
B-L-A-C-K:
Mi nem próbáltuk bele a gyereket sem a hordozóba sem a gyerekülésbe. Hordozóból megvettük a Römer Baby-Safe Plus SHR II-t, meg később egy övvel rögzíthető bázistalpat, így nem kellett szórakozni az övvel, csak bepattintani és indulás.
Használtan vettük jófogásról, 27k körül volt emlékeim szerint az ára.
A gyerekülésnél sem próbáltuk bele, megvettük ami akciós és megfelelő volt, így lett Römer King II LS, ami akkor újan akciós volt brendonban. Ezt nagyon szereti, főleg mert kilát belőle, meg 5 perc alatt képes benne elaludni.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi mindenkinek a tanácsot!
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz V.Stryker #10536 üzenetére
1: ha megoldható, hogy biztosítsam hogy a gyerekem kívül kerül a 20%-on akkor megoldom
2: ott voltam személyesen, amikor egy mentős ezt mondta, túlélési arányról volt szó (egy mentősnek ha már túlél valaki egy balesetet, az siker). nem volt szó törésről, rándulásról, maradandó sérülésről, a széteső, szilánkosra törő ülés által okozott sérülésről, arról, hogy kiszakad-e a hátsó övbújtató a műanyag háttámlán keresztül amit két műanyag fül tart a helyén, stb. egy baleset kimenetele nem 0/1
3: nem 5x biztonságosabb a 100 ezres, de a minőségi meg a biztonsági szintek árazása soha nem volt lineáris. mindenki egyénileg el tudja dönteni, hogy neki hol van a két görbe metszete, és ahogy még sok témában itt a topicban, véleményeket egyeztetni lehet, megítélni nem szerencsés.+1: ahogy írtam is, ezeket a paramétereket kell eldönteni, aztán ez alapján választani. valid választás egy auchanos nania is, én nem azt választanám, de nem tudok és nem is akarok azzal vitatkozni aki emellett dönt, így döntött, a saját autójában a saját gyerekével kapcsolatban az ő szava a törvény, tök valid, elfogadom. ami invalid, az az, amikor elkezdődik a relativizálás, hogy az is ugyanolyan mint egy csilliárdos römer vagy cybex. nem olyan. ettől még dönthetett jól a saját preferenciái szerint, csak válasszuk el a kettőt.
na és ezért nem írtam konkrétumot csak rendező elvet, meg saját preferenciák feltütetésével egy beszámolót.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz DeFranco #10541 üzenetére
Nyilván tök jogos, amit mondasz. Biztosan kicsit jobban tele a t.köm azzal, hogy a szülőket, főleg kisgyerekeseket szó szerint fejőstehénnek nézik.
Amúgy volt olcsó és drága ülésünk is és ez alapján én most egy középkategóriát vettem következő szintnek és ez tűnik optimálisnak.
Az olcsó nagyon fapados volt, a drága jó volt, sokkal kényelmesebbnek nem tűnt a középkategóriánál és a váza sem volt masszívabb, de több extra funkciót tudott, feleslegesen.
Most az új autó tudja az isofixet, de ugyanazt az ülés isofixes verzióban nem vettem meg. Viszont mikor be kellett kötnöm a kocsiba az új ülést, akkor már veszettül hiányzott.
-
-
zsoltzsolt
addikt
válasz V.Stryker #10542 üzenetére
Biztosan kicsit jobban tele a t.köm azzal, hogy a szülőket, főleg kisgyerekeseket szó szerint fejőstehénnek nézik.
Ez azért van, mert megveszik. S amíg megvesznek valamit, addig árulni is fogják. Meg a kisgyerekes szülők hajlamosak minden szart megvenni, amire aztán később rájönnek, hogy tök fölös kiadás volt.
Gyerekeim simán felnőttek bébiőr, légzésfigyelő, szobafigyelő kamera, és egyéb szarok nélkül is. -
V.Stryker
nagyúr
válasz zsoltzsolt #10543 üzenetére
Azért nem minden hülyeség. Tegnap mondta a feleségem épp, hogy ismerősi körében egy két hetes kislány most halt meg bölcsőhalálban. Aminél a légzésfigyelő nagyon is jól jött volna.
-
-
Real_Necro
veterán
A "barlangi embernek" meg ruha és rántott hús sem kellett... szóval akkor ezeket is vessük el, mert szükségtelenek. Végül is a civilizációban visszafele is lehet fejlődni, nem kötelező előre...
Ezek nyilván nem csak biztonsági, hanem kényelmi funkciók is, de nem lennének a piacon, ha nem lenne rájuk igény. Döntse el mindenki szíve joga szerint, hogy igénybe veszi, vagy sem... kockáztat, vagy sem... telik rá, vagy sem...
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Real_Necro #10545 üzenetére
Ez nem visszafejlődés. Csak észreveszem, hogy mikor használ ki a fogyasztói társadalom, ennyi.
Ólommellény is kéne ufó vész ellen, stb. Végül is sokan vesznek atombunkert is, igényeket ki lehet alakítani, mindig lesz rá vevőkör. Pl. nem telepítettem és nem is jutott eszembe soha nyomkövető progit a gyerekeim telefonjába, van akinek ez is természetes, azzal indokolva, hogy veszélyes a világ manapság.(#10544) V.Stryker Mondjuk ez tényleg nem jó. De nem biztos, hogy kivédték volna ezzel az eszközzel. Ha családi halmozódás van, akkor tényleg érdemes és indokol. Mint mikor, ha pl. több cukorbeteg van a családban érdemes a gyereket is figyelni ezen a téren. Vagyis azért vannak rizikófaktorok, amelyek mentén lehet és kell ilyeneket használni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz zsoltzsolt #10546 üzenetére
internet nélkül is el lehet lenni prímán, csak mondom.
ne hagyd, hogy kihasználjon a fogyasztói társadalom, nincs szükséged a világháló rabigájára. légy szabad, áss kertet, kirándulj, építs, alkoss.
-
emmm
őstag
Én is felnőttem ezek nélkül. De ha a kényelmet és a komfort érzetet már meg lehet fizetni, akkor miért ne? Mi 100 K-ért vettünk egy piszok jó gyerekülést, és hidd el, abszolút nem bántam meg. Az ülés bárhogy állítható, kb. beteszem a gyereket és alszik is. A nagyobb kivitelből is biztosan ennek megfelelően fogok eljárni. Használtunk előtte más üléseket is, kipróbálás célból, és kb. hülyét kaptam a különböző problémák vagy kezelési nehézségek miatt. Én pl. az első kagylós gyereküléshez is vettem egy bázistalpat, mert utáltam állandóan bekötni a gyereket, aki közben ott ordított nekem. Rohadtul utáltam az egészet. Vettem egy bázistalpat 12 K-ért, és felüdülés volt utána a gyerekkel utazni.
Kamerát mi sem vettünk, mert bár megtehetnénk, tök fölöslegesenek tartottuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- Stellar Blade
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.