- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
blt-blog
junior tag
-
blt-blog
junior tag
-
mrots
tag
-
vmk
aktív tag
“Nekünk kb hetente küldtek pár képet , és nagyon jó volt látni , mennyire jól elvan a gyerek .”
Ez meg van nálunk is, ez teljesen rendben van. Nem erre céloztam nyilván.
Hanem pontosan erre, amit BiP kolléga írt:
”Én rábízom a gyereket, megbízom a szakértelmében, nem kell napközben többször egy appon keresztül bizonygatni, hogy végzi a munkáját. Majd a nap végén elmondja, hogy minden rendben volt, vagy mi nem volt rendben.”Akkor gyakorlatilag ebben nő(het) fel a gyerek, hogy már a bölcsiben/oviban tudja, hogy a szülők pontosan tudnak minden lépéséről?! Nyilván nem hülye, le fogja vágni ovisan főleg.
-
tuareg85
tag
https://vadaskert.hu/
Ok sok dologgal is foglalkoznak, nem nagyon vagyok kepben, mi egy informalis felmeresen voltunk csak magan uton, mert a helyzet nem annyira sulyos. Viszont idopont itt sem biztos, hogy hamar lesz.
Kozben megneztem, Dr. Madarassy-Szücs Annanal voltunk. A felesegem talalta ot, elvileg ismert a megfelelo korokben, a kepesiteset nem ellenoriztuk. Nekem kompetensnek tunt, ezt podcastet hallgattam meg elotte, hogy kicsit interaktivabb benyomasom is legyen rola https://www.maimami.hu/1481365/13059473 -
f4lcon
addikt
-
mirci18
addikt
-
Dorian
félisten
-
vince
őstag
-
updog
őstag
-
f4lcon
addikt
az egy dolog, hogy elfér a hordozóban, másik kérdés, hogy kényelmes-e neki a fekvő helyzet 10-11 hónaposan, amikor nemhogy stabilan ül, de sokan már állnak is, és a világ igencsak kinyílt
és a 13 kilós gyereket nem viszed a hordozóban te sem, mert az együtt már majdnem 20 kiló
annál vannak kényelmesebb megoldások -
lorcsi
veterán
-
lorcsi
veterán
kaptunk kipróbálásra egy chicco csatos hordozót
néhány napig próbálgatjuk...
jó lenne megnézni, megfogni ezeket a hordozókat, itt Szegeden nem nagyon van olyan bolt
meg időm sincs végigjárni a baba boltokat
a webshopos képek meg mindenütt ugyanazok
találtam egy manduca-t egész jó áron, levelezek az eladóval -
6030D
addikt
Szerintem sokan a csatos hordozót is kengurunak hívják. A héten pont megmosolyogta asszony is az Aldi parkolóban a párt, akik küzdöttek a kendővel, és az eső miatt a sáros kövön húzták az alját. Mi a csatos hordozóba ketten kb 10 mp alatt raktuk a kocsi mellett a gyereket, egyedül meg max fél perc felvenni.
Jövő héten pénteken amúgy megint Nandu 25% akció. -
lorcsi
veterán
-
Toobee
veterán
Sziasztok!
Használ valaki az idézett hsz-ben lévő hordozót? Jó minőség? Kicsit sokallom az árát.
Liliputi® Lili-Tai moonlight -
Neck
veterán
-
Vérboci
addikt
-
Elemental
addikt
-
f4lcon
addikt
-
zsoltzsolt
addikt
-
f4lcon
addikt
-
Elemental
addikt
-
mirci18
addikt
-
Real_Necro
veterán
-
solti
senior tag
Mi lányunk ~2,7 évesen szokott le a pelusról kb 1 hét alatt, és utána kb 1 hetet vártunk az éjszakai pelussal. Gyakorlatilag a bölcsi utolsó heteiben történt, teljesen magától, dadus jelezte, hogy sokszor száraz a pelus, és gyakran mondta hogy mikor kell pisi/kaki.
Szóval mindenféle praktika nélkül ment magától a dolog. -
M3oH
addikt
-
Big_Boss
senior tag
-
vans?
őstag
-
tboy93
nagyúr
-
6030D
addikt
Nekünk a kis elektromos medela volt. Az elsőt kölcsön kaptuk, amikor láttuk, hogy működik, akkor vettünk egy sajátot (használtan
). Jó cucc, csak brutál hangja van, asszony a nappaliban nyomta, és én nem a gyerek miatt nem aludtam, hanem a gép miatt (2 óránként 15 perc). Annyi a titka, hogy amikor olyan hangja van, mint ami le akar égni
, akkor meg kell dönteni, hogy a visszafolyásgátló leffentyűn egyszerűbben kifolyjon a tej. -
tboy93
nagyúr
-
solti
senior tag
Te is azt írod, hogy már 4 gyereket kiszolgál(t). Tehát nem nagyon megy tönkre, úgyhogy lehet használtat. De mondjuk mi is újat vettünk anno az elsőnél, nem tudtuk, hogy felesleges ennyi pénzt kiadni érte.. Rengeteg (majdnem minden) babaholminál ez van, hogy teljesen jó a használt is, mert nem igazán amortizálódnak le 2-3 gyerek alatt sem. De általában ez csak utólag derül ki, és persze mi is vesszük nekik az új cuccokat

-
6030D
addikt
-
tboy93
nagyúr
Ja, több gyereknél jobban megérik az új cuccok
Főleg ha korban közel tervezi őket az ember és nem kell 6-8 évig pakolgatni jobbra balra. Nekünk bő másfél év van a két kölök között, pont fasza, mert mire az egyik kinő valamit a másiknak pont kell
(babakocsi, gyerekülés, etetőszék, légzésfigyelő stb.) Mondjuk a babaruha csak részben lett újrafelhasználható, Zalánon hülyén nézne ki a rózsaszín body
-
tboy93
nagyúr
-
mirci18
addikt
-
M3oH
addikt
-
MC Pite
veterán
-
bugizozi
őstag
-
Thoty
senior tag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Ezekiell
veterán
-
zsoltzsolt
addikt
-
koxx
MODERÁTOR
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
Kinek mi.
Nekem travel systemes lengyel cucc van.
Imádom masszív kialakítású babakocsi.
A sport rész nagyobb szerintem az átlag sport babakocsiknál.
Nem is kellett vennem mellé sport kocsit ezt nyúztuk végig az első gyereknél ez lesz most is nyúzva.
Nyilván sok helyet foglal.
De egy dobozos autóban Suzuki Wagon r nem akadály most meg egy kombiban még úgy se.Szerintem a kocsihoz kell igazítani a babakocsit és a sportot. Ha lehet vegyen az ember travel systemes babakocsit mert azoknak strapabíróbbak a kerekei.
-
AssAssynn
addikt
-
AssAssynn
addikt
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Thoty
senior tag
-
vans?
őstag
-
Real_Necro
veterán
Hasonlóan elmondható az epidurálisra is. Sokan az első fájdalmaknál már kérik, utána meg a tolófájásokat már nem érzik. Persze nélküle sem leányálom... Nálunk a második gyerkőcnél lassabban történt minden. Az első olyan hamar megszületett, hogy a szülésznő is azt mondta, ő is így szeretne majd szülni.
-
Ezekiell
veterán
-
96024
csendes tag
-
96024
csendes tag
Nem lehet hogy valamelyiken változtattak? Mert szemre is kisebb volt a lidlis/aldison a lyuk és nem is csúszott össze, lehet ha nagyon erőltetem bele megy, de gyerekeknek szánom :)
Amúgy aldiban jó fejek voltak és kibontották nekem, lidlbe meg azt mondták, hogy ne bontsam ki, de nem fognak ott állni mellettem, hogy mit csinálok <kacsint-kacsint>
-
96024
csendes tag
-
Real_Necro
veterán
-
DeFranco
nagyúr
"de akkor ennyi erovel csak muanyag tanyerbol egyen, muanyag poharbol igyon az ember"
ha pont az ilyen húzások miatt kértem hogy tartózkodjunk az egymással való kommunikációtól mert én az ezzel járó stresszt nehezen viselem. semmi dráma csak nekem ez nem kell.
mi is vigyázunk hitünk és tudásunk szerint a gyerekünkre amennyire tőlünk telik, felnőtt felelős szülőként hozunk döntéseket amiket a legjobbnak gondolunk, de ezt sem bebizonyítani nem szándékozom senkinek sem ráhúzni a mi döntéseinket más gyerekére. nekem ez az elvem.
-
DeFranco
nagyúr
Én nem tudok mit kezdeni a Ti járólapotokkal, a sajátunkkal kapcsolatban hoztam egy döntést.
Azzal nincs bajom ha valaki az általam nem preferált megoldást részesíti előnyben amíg
1) engem ez nem érint
2) nem tapasztalok olyan kiszólogatást, beszólogatást mint ami az #14491-ben vana 2)-es pont is le szokott rólam peregni általában, lévén most sem lettem megszólítva, de mivel itt egy többé-kevésbé működő közösség van helyesnek gondoltam pár gondolattal árnyalni ezt a hatalmas erkölcsi parnasszusra jutó isteni dicsfényt amit az egyszentüveg cumisüvegre esik, nehogy elpattanjon a nagy hőterheléstől.
-
Real_Necro
veterán
-
f4lcon
addikt
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
-
kisza25
félisten
-
tboy93
nagyúr
-
L4mie
veterán
-
Real_Necro
veterán
-
davenport
senior tag
-
AssAssynn
addikt
-
f4lcon
addikt
-
f4lcon
addikt
ezt értem, de mennyi egy lie-flat hordozó?
találtam egy Jané Matrix Light 2-t, 100 ezer plusz 80 ezer a bázistalp, plusz 130 ezer a YoYo váz, plusz az adapter. meg kell egy sport babakocsi, amikortól ül.
emellett nem i-Size kompatibilis, miközben egy Joie i-Gemm 2 talppal együtt az 94 ezer, mellé egy Chrome DLX 150 ezer, és megvagy, sport babakocsival együtt.
és ha nagy babád születik, akkor nem biztos, hogy elfér benne (a fiam még nem tudott ülni, de már alig fért el az egyik, ha nem legnagyobb mózesben) -
solti
senior tag
én nem ismertem eddig a lie flat hordozókat, de vagy én nem tudok guglizni, vagy ezek tényleg jóval szűkebbek mint a mózes, és akkor innentől nem értem hogy tudja helyettesíteni.
Pár éve egyik gyerkőccel Bécsben sétáltunk nagyot a kari vásárokon órákon keresztül, nem tudom, hogy a lie flatet hogy viselte volna, mennyire lett volna hideg...
szerk: és hát valamin tolni is kell... -
f4lcon
addikt
-
Stylewars_kp
őstag
-
2ozzmexy
senior tag
Tesztek alapján elég jó üllés, itthoni viszonylatban (átlag magyar fizuhoz képest) drága...
A Lie Flat-et tudtam, csak azt számolgattam hogyha megveszi az ember hozzá az összes cumót, akkoris csak pár hónapig tudod használni, mégha két gyerek is kinő belőle, esetleg 3, és van kinek tovább örökölíteni családon belül, akkor megéri. Ha most csak a két pici miatt vettem volna meg, lehet verném a fejemet a falba, mert aki ebben az ársávban nézelődik az nem fog használtat venni. Plusz amikor a fiam született (3 éve) akkor az autót amivel hazavittem a kórházból őket tavasszal adtam el 400k-ért... (2001-es Toyota Corolla Sedan) azért abba beletenni egy 100k-s gyerekülést kicsit overhead lenne...
A nejem így is azzal szívta a véremet amikor gumishoz mentem, hogy megdupláztam a kocsi értékét, mert a két garnitúra gumi drágább volt mint amennyit az autó ért...
-
L4mie
veterán
WoW jó kis hordozó, lehet, hogy ehhez simán tudtok venni babakocsit amire adapterrel kapcsolódik. Mint mi a bugaboova, így rövidebb sétán nem kell mózest is pakolni.
*Ezeknél a drágább cuccoknál amúgy inkább az kérdés, hogy ha vigyáztok rá mennyiért lehet használtan továbbadni, mert lehet ugyanannyi a diffi mint egy fele ennyibe kerülőnél, és akkor voltaképpen inkább a minőségit választja az embör. -
koxx
MODERÁTOR
-
flymi
addikt
-
Real_Necro
veterán
-
Ezekiell
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
-
2ozzmexy
senior tag
Szia!
Súgok picit:
Általában az olcsóbb kategóriás autókban kettő isofix van a hátsó sor két szélén és pont. Amit megtehetsz hogy fogsz egy centit és méred, de el kell hogy keserítselek, a 3 gyerekülés szélességében is 120 centi alhangon, amit ugye becsukott hátsó ajtóknál kell mérni...
Ez anya testalkat függő, de megpróbálhatod a két gyerekülés közé hátra középre az egyik szülőt, a másik vezet és mellette a jobb1-ben a harmadik gyerkőc... viszont isofix csak hátul van, még a C-maxban is... -
mukisrác
aktív tag
-
davenport
senior tag
-
davenport
senior tag
A Totalcar csinált egy tesztet, hogy melyikbe fér egy egyáltalán 3 ülés egymás mellé, bár ahogy nézem ez inkább a hogyan nem fér be három egymás mellé teszt. Itt is tesztelték. a 3 isofixeseket egy sorban, és itt is. A Lodgy-nál valóban ott vannak a rögzítési pontok, de érdemes abba is belepróbálni a három ülést, és azt, hogy a középsőt be fogod-e tudni kötni. A nagyobb szegmensben érdemes nézelődnötök, pl. Sharan, S-Max, az új Zafira Life.
-
Ghoosty
őstag
-
Real_Necro
veterán
-
Elemental
addikt
-
tboy93
nagyúr
-
Ghoosty
őstag
Nem tudom, nálatok hol van az ágy, de nálunk a fal mellett. A fal meg elég kemény.
Ennek az eredménye agyrázkódás hányással mindennel, meg kórházban alvás megfigyelés miatt.
A másik, hogy általában egy ágy kisebb, mint egy trambulin, elég könnyű úgy érkezni, hogy egyik láb még az ágyon, másik már mellett, ágyon nincs védőháló ami megfogná szóval simán érkezhet éjjeli szekrényre ott hagyott játékra de csak simán a kemény padlóra.
Nem is értem hogy tarthatja valaki biztonságosabbnak az ágyon való ugrálást, mint egy védőfelszerelésekkel ellátott erre való eszközt.(Nálunk sem lehet az ágyon ugrálni, de az eset nagyszülőkkel történt, mikor nem voltunk ott.)
-
tboy93
nagyúr
Az, hogy ido kerdese mikor esik le rola. Semmi kedvem a balesetire rongyolni, mert megfejeli az agya szelet. Masreszt ne tegyen tonkre semmit, az agyracs nem ugralasra lett kitalalva. Ahogy a kanape sem. Harmadreszt ha ezt itthon megszokja, vendegsegben is természetes lesz. En total kiakadnek, ha ismerosom gyerekei ugralni akarnanak a butoraimon. Volt ra pelda, hamar le lett love a buli. Nalunk ez nem szokas.
Persze mindenki azt enged meg otthon a gyerekének amit akar, en nagyon nem olyan szulo vagyok, aki mindent megenged.
-
tboy93
nagyúr
-
Real_Necro
veterán
A legtöbb baleset pont a nem rendeltetésszerű használatból ered. Amit leírtál teljesen erre utal és erről nem csak a gyerek tehet.
Bátyáméknak nagyon régóta van trambulinjuk, 366cm-es. A legnagyobb gyerek 13, a legkisebb 2 éves. Tapasztalatuk, hogy fejlődés szempontjából rendkívül jó dolog. Persze csak felügyelet mellett használták mindig a gyerekek.
Ha lehet újra kapni, nálunk is lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Motoros topic
- Miért drága a Mac és mikor éri meg igazán?
- Mazda topik
- [Saját fejlesztés] Ultimate Privacy & Forensic Shield – Nyílt forráskódú Windows páncél és nyomeltüntető
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- E-book olvasók
- Milyen házat vegyek?
- Két év múlva jöhetnek az első DDR6-os memóriamodulok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5331
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gyakrabban kéne benéznem

Főleg ha korban közel tervezi őket az ember és nem kell 6-8 évig pakolgatni jobbra balra. Nekünk bő másfél év van a két kölök között, pont fasza, mert mire az egyik kinő valamit a másiknak pont kell
szép baba.