Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Murloc
tag
Sziasztok! Az ebben a hozzászólásban leírt problémával kapcsolatban tudna valaki tanácsot adni? Én három különböző CWM recovery IMG-t próbáltam, mind fel is megy szépen, de ha megpróbálok CMD-ből restartolva, vagy a VOL+ és POW gombok kombinációjával belépni recovery módba, akkor semmi nem történik, csak néz a logó ártatlanul. Köszönöm előre is!
-
zjuhasz
aktív tag
sziasztok,
frissítettem 4.1.2-re az Androidot. A gmail alkalmazáshoz kérnék segítséget.
Eddig a telefon menü gombjának megnyomásával a menüben tudtam új üzenet küldést is választani, de az új verzióban ilyen nincs, csak beállítások, visszajelzés, stb.
Hogy tudok az alkalmazáson belül email írást választani?[ Szerkesztve ]
Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag van.
-
törölt tag
gyári 2.3.6-os böngészőhöz keresek könyvjelző importálót firefox-ból (asztali) vagy google acc-ból vagy esetleg chrome-ból.
firefox jelszó importáló (ez is fontos) vagy esetleg chrome
és a lényeg hogy legyen azért magas besorolású
előre is köszi. -
wardemi
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy már többször is volt olyan hibám hogy a com.android.phone leállt pontosabban hívást nem tudok fogadni mert kiírja de hívni tudtam. Az a kérdés, hogy ez mi okozhatja, illetve más megoldás van e a factory reseten kívül? Most volt backupom de már a foss phone.apk-t mentette le és hiába veszem ki, hogy azt ne mentse vissza a hiba újra elő jön. Esetleg más fálj is tartalmazza ezt és a hibát is átmásolja vele?
Már próbáltam újra rakni a phone.apk-t letörlés újra rakás stb ugyan úgy nem megy.iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
wardemi
senior tag
válasz Keeperv85 #3161 üzenetére
Igen, galaxy nexus sajnos nem sikerült így sem a dolog. Akkor újra állíthatok be mindent. Amúgy ezt a hibát mi idézheti elő? Rom, Kernel? Olvasgattam a rom topicot de ott pl senki sem panaszkodott ilyen hibára.
Azért köszi a segítséget .
iphone 5c | Nexus 7 (2013) | Samsung Galaxy Nexus | PW3
-
St3ven
addikt
válasz wardemi #3160 üzenetére
Nekem is hasonló probléma jelentkezik úgy 50 hívásból egyszer, a telefon egy Huawei Ascend Y200, rootolatlan gyári rommal.
Bejövő hívás esetén jelentkezik a dolog; csak csörög a telefon, és a zárképernyőt mutatja, amit nem lehet feloldani, így még azt sem látni, ki hív. A telefon semmilyen érintésre vagy gombra nem reagál.
Aztán - amikor még mindig rezeg és a zárképernyőt mutatja - a kikapcsoló gombot hosszan nyomva behozom a kikapcsoló menüt, ott nyomok egy vissza gombot, erre visszatér a főképernyőre, ahol szintén vmi phone alkalmazás leállt szöveg fogad, leokézom, majd nyomhatom be a pin kódot, azaz teljesen eldobja a hálózatot...Az az igazán kellemetlen, hogy azt sem tudom meg, ki keresett, ugyanis nem kerül bele a híváslistába, miközben - gondolom - a hívott félnek úgy jelzi, hogy kicsörgött, de nem vettem fel. Vagy rosszabb esetben úgy, hogy kinyomtam...
Meg ki tudja meddig rezegne és csörögne, ha a közelében sem lennék, lemerülésig?Mondjátok meg, mit lehet csinálni, mert nekem a menüből történő gyári beállítások visszaállítása már kétszer megvolt, de nem hozott eredményt.
[ Szerkesztve ]
Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html
-
Magnat
veterán
Hi,
vki meg tudná mondani, mi értelme az androidos eszközök túlnyomó többségének a tárhelyét felosztani belső sd kártyára és belső tárhelyre? Barátnőm Prestigio Prime Duojában van 16 giga tár, amiből 1 gigánál kevesebb van fenntartva programok telepítésére ... ok, el lehet rajta férni, de mire jó ez egyáltalán? Az én Vodafone Smarttabom 16 gigás tárhelyéből 14 elérhető kb a user számára és ezt a 14 gigát mind belső tárhelyként látom, viszont file managerben ugyanúgy látom belső sd kártyaként is. Miért nem lehet minden eszközt így megcsinálni, mi előnye van néhány száz megás partíciókat fenntartani a programok számára?
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Necc
addikt
Ennek biztonsagi okai vannak.
Ha vannak linux ismereteid: Minden alkalmazas kap egy teljesen egyedi UID es GID szamot, es egy automatikusan generalt /data/data/[alkalmazas.neve.pontokkal.elvalasztva] ami egyfajta "home" konyvtarkent funkcional az adott alkalmazas szamara. Ide irhat/olvashat, de mas alkalmazas mar nem lathat bele ebbe a konyvtarba, Ugyanakkor az alkalmazas futtathato fajljai is ide kerulnek, drawerbe kidobott ikonok, stb...
Ha nem igy lenne, akkor a csokevenyes FAT32 particio nullaval egyenlo biztonsaga miatt (ez ugyebar a belso "SD") minden alkalmazas szabadon irhatna/olvashatna barmit (felturhatjak a nevjegyzeked peldaul).
Ugyanakkor ott van a kizarolag olvashato /system particio is ami ugyebar a "ROM"-ot tartalmazza, de ugyszinten a belso tarhelybol kajal, es nem lehet spiccre kimeretezni, nehogy ez legyen a jovoben az oka annak hogy pl. nem lehet 4.0-rol 4.1 -re frissiteni.
Van meg par kisebb particio is pl. /cache, de ezek meretbeli jelentosege mar elhanyagolhato.
Ertelemszeruen megvan a particiokra osztasnak az elonyei is, hiszen ROM frissitesnel eleg csak a /system -et atirni, a felhasznaloi adatok a /data -ban megmaradnak igy a frissites nem jar adatvesztessel, ugyanakkor gyari alapallapotra is konnyu visszaallni, ugyanis eleg csak felszantani a /data particiot.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
-
Magnat
veterán
Köszi a kimerítő választ nekem az nem világos még mindig, h miért nem lehet úgy megoldani ahogyan a ZTE tette a Voda Smarttabnál, ahol pl a /data természetesen file managerből nem elérhető, viszont a /sdcard ugyanabból a 12.7 gigából gazdálkodik, mint ahova a programok is települnek:
(Sorry a béna képekért)
Egyébként pl az LG 2x Gb to ICS update megnöveli a /system méretét 350-ről kb 500 megára, szóval ez még önmagában nem kéne h akadálya legyen egy verzió update-nek. Ok, h le kell gyalulni hozzá a belső sd-t is, dehát úgyis ajánlott a full wipe, szóval max a képek, zenék meg a többi nem alkalmazásérzékeny cucc elvesztése lehet fájó pont, de arra meg ott a külső sd (ahol van) vagy mentés pc-re/felhőbe/pendrivera...
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Necc
addikt
Huuu, ez igy semmitmondo sajnos.
Terminalba kellene a "df" valamint "mount" parancsokat lefuttatni, az mutatja meg mi a valosag.
Amit a TotalCommander feled mutat pedig 100% hogy hamis informacio.
#3169: nem amiatt nem bovitheto. Kulso hattertarak mindenfele gond nelkul becsatolhatoak egyeb helyekre az /mnt konyvtaron belul.
-
Necc
addikt
A stock android linux "df" parancs ilyen sajnos (eldobja a tortszamot es csak az egeszet hagyja meg, pl.: 3.9999 -bol 3 lesz). Ha hajszal pontos szam kell, akkor "busybox df" csak ahoz meg busybox kell, a busybox feltelepitesehez meg root... es matekolni is kell mert 1K blokkszamban adja vissza az ertekeket:
-
Magnat
veterán
Filesystem Size Used Free Blksize
/dev 400M 48K 400M 4096
/mnt/asec 400M 0K 400M 4096
/mnt/obb 400M 0K 400M 4096
/system 609M 571M 37M 1024
/firmware 199M 23M 176M 4096
/data 12G 11G 1G 4096
/persist 4M 1M 2M 1024
/cache 295M 8M 286M 4096
/mnt/sdcard 12G 11G 1G 4096
/mnt/sdcard-ext 7G 6G 1G 32768rootfs / rootfs ro,relatime 0 0
tmpfs /dev tmpfs rw,nosuid,relatime,mode=755 0 0
devpts /dev/pts devpts rw,relatime,mode=600 0 0
proc /proc proc rw,relatime 0 0
sysfs /sys sysfs rw,relatime 0 0
none /acct cgroup rw,relatime,cpuacct 0 0
tmpfs /mnt/asec tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
tmpfs /mnt/obb tmpfs rw,relatime,mode=755,gid=1000 0 0
none /dev/cpuctl cgroup rw,relatime,cpu 0 0
/dev/block/mmcblk0p12 /system ext4 ro,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p1 /firmware vfat ro,relatime,fmask=0000,dmask=0000,allow_utime=0022,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=lower,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/mmcblk0p21 /data ext4 rw,nosuid,nodev,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p13 /persist ext4 rw,nosuid,nodev,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/block/mmcblk0p14 /cache ext4 rw,nosuid,nodev,relatime,barrier=1,data=ordered 0 0
/dev/fuse /mnt/sdcard fuse rw,nosuid,nodev,relatime,user_id=1023,group_id=1023,default_permissions,allow_other 0 0
/dev/block/vold/179:33 /mnt/sdcard-ext vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
/dev/block/vold/179:33 /mnt/secure/asec vfat rw,dirsync,nosuid,nodev,noexec,relatime,uid=1000,gid=1015,fmask=0702,dmask=0702,allow_utime=0020,codepage=cp437,iocharset=iso8859-1,shortname=mixed,utf8,errors=remount-ro 0 0
tmpfs /mnt/sdcard-ext/.android_secure tmpfs ro,relatime,size=0k,mode=000 0 0̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
klambi
addikt
Szevasztok!
olyan otletem tamadt, hogy a tablamra radugom a droidos telefont usbn keresztul, de sajna nem lattak egymast, ezt hogy tudom megoldani, ha lehetseges egyaltalan??"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Valamiért a telefonom időnként elmegy repülő módba beszélgetés közbe, utána rögtön vissza is jön.
Ezután a telót újra kell indítanom, mert nem jól hallanak engemet (recseg a vonal)Mitől lehet ez?
Köszi
-
kocczkaa
tag
Sziasztok. A telefon topikjában nem kaptam választ ezért hozzátok fordulnék. Egy motorola milestone (1) ről lenne szó. Cm7volt fent így vettem egy idő után már nagyon ráfért egy factory reset. Valamiért ezt bebootolva bem tudtam elérni és valamiért recoverybe sem engedett be a telefon hogy ezt onnan hajtcsam végre. Gondoltam tolok 1 teljes gyári visszaállítást ahogy a telefon topik 1. Hszében van. (Rsd lite bootliader driver .sbf fájl) el is kezdtem de 1xer csak azt írta az rsd lite hogy "please manualy power up thia phone" nem tudtam vele mit csinálni. Program becsuk újrapróbálkozás. 2jára is ugyan ez lehúztam hát. A rendszer nem indul el csak az android logóig jut tehát elvileg bootloopban van tudnátok segíteni nagyon jó lenne!
Telefonon gyorsabb. Csak este vagyok online. +36 70 500 7021
-
MurdR
veterán
Egy kis segítséget kérnék. Alcatel 995-öm van, és indításnál kiírja,hogy low storage space. pedig van helyem. mindenhol. mondjuk kiírja azt annyi, semmi lassulás nincs... :-)
MacBook Air 2020 - iPhone SE 2020 - iPad 8
-
klambi
addikt
már csak az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet hogy a táblán az óra widgetek amiket felraktam, néha átváltanak valami olvashatatlan írásra... na ezt mi okozhatja és hogy tudom kiküszöbölni?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
vigyori78
őstag
Sziasztok a fekete értesítési sávot szeretném lecserélni átlátszóra.
Hogyan tudnám kivitelezni mert még nem csináltam ?
Megvan a rom zip.-ben valamelyik .apk .-n belül találok esetleg egy jpeg.-et amit kikel cserélni?
Köszi.
Ilyenre: vagy teljesen átlátszóra. -
Keeperv85
nagyúr
Képernyőkép. Utána
kibontodvisszafejted a frameworköt, aztán megpróbálod a szövegben megkeresni. Reménykedsz hogy ott van. Ha nem a widget része, akkor 90% az esélye, hogy onnan jön. Gondolom a napokat tölti onnan. Hacsak nem használsz valami MIUI cuccot...[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
@kocczkaa:
Konkrétan Milestone-t életemben nem élesztettem fel, de állítólag a HOME+Power legalább a reco alá bevisz, ahonnan lehet próbálkozni...Közben találtam neked egy leírást: [link]
@klambi: Légy szíves készíts egy képernyő mentést, megpróbáljuk kitalálni honnan szedi elő a nem oda való tartalmakat...
[ Szerkesztve ]
-
Csapi007
veterán
Hy
4.2 alatt gyári launcherrel lehet két külön képet beállítani a lockscreen és a homescreen hátterének?"Csak úgy mondom"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Ingatlanos topic!
- NASCAR
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Suzuki topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest