Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
daginyomigec
csendes tag
válasz Kékes525 #28377 üzenetére
Szia!
Tünet: - a képernyő elszürkül (majdnemhogy fekete), aztán átvált fehérre. Ez kb. 20 mp alatt lezajlik és ezt követően jön egy gratuláló képernyő, miszerint nyertem egy telefont (egy ugyanolyat, mint használok) egy Lenovo K3 Note-t.
- a következő, hogy leáll, leállt a Download meneger.
- ja, meg tűnnek el telefonszámok a SIM kártyáról.
Tök para
Szerinted?
-
Kékes525
félisten
válasz daginyomigec #28401 üzenetére
Az új telefonnak örülni kell.
Factory reset és tegyél fel odinnal egy új rendszert. Persze nézegetheted víruskergetőkkel is, a play-en van egy pár belőlük, hátha.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Daywalkerke
aktív tag
-
Mr.C
őstag
válasz Daywalkerke #28403 üzenetére
Simán lehet. De ha már itt tartunk, akkor ismerkedj meg a drozer-rel és helyi hálózaton belül nézzük meg, ki merre kommunikál wireshark-kal.
sudo rm -rf /*
-
xors
senior tag
Sziasztok!
SGS4 CM13 alatt, hogy tudom beállítani, hogy egy színben villogjon a led az összes típusú értesítésnél? -
HaZsolt
őstag
válasz bokrosolajos #27706 üzenetére
SOS ugyanez a gondom, már jól felidgesítettem magam a 10* factory reset után sem sikerül bejelntkeznem.
-
-
Daywalkerke
aktív tag
Köszi a választ, bár megmondom őszintén nem igazán értettem minden részét(pl. "nézzük meg, ki merre kommunikál wireshark-kal")
Tűzfalat egyébként mindenképp fel fog rakni ismerősöm, eddig az Android 5-ös oprendszerű tabletjén a Noroot nevűt használta, amivel bármilyen progit lehet teljesen blokkolni, hogy ne férjen hozzá a wifi-hez vagy mobilnethez és ehhez még root-olni sem kell a mobilt, mert ugye garanciát nem szeretné elbukni. -
hyperspace
őstag
Sziasztok,
Kulcsszavakkal nem találtam semmit a fórumban, talán nem is volt kérdés. 6.0.1-es OOS van a Oneplus 3-as telefonomon. Lövök egy képek, utána egyből megy egy backup Photos-zal. Ha kitörlöm a képet, akkor a felhőből is törlődik. Be lehet állítani, hogy csak a telefonról törlődjön az elkészült kép, és megmaradjon a felhőben?
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
mobilizmo
addikt
válasz hyperspace #28409 üzenetére
Ha csak magát a fájlt törlöd, akkor a felhőben megmarad. A Photos az a Google Fotók vagy a One+ saját felhője akar lenni? GF-ben rákérdez, ha ott állsz neki törölni, hogy mit csináljon, Photos-ban nyilván lehet valahol állítani mi legyen az alap teendő ilyen esetben.
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
air
nagyúr
válasz hyperspace #28411 üzenetére
Ha a Google Photos alkalmazásban törlöd, akkor törlődik a felhőből is. Nem állítható át ez a működés.
Ha fájlkezelőből vagy valamilyen más galéria alkalmazásból törlöd, akkor a felhőben megmarad.
(Nem szakmai kérdést, legközelebb az alkalmazásos topikba, légyszíves!)Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Van értelme folyamatosan 2G-n használni a telefont akku szempontjából?
Most automatikusra állítom, ő vált 2/3/4G között, gondolkodom viszont hogy automatizálóval csak akkor kapcsolnám a 4G-t ha valami alkalmazás igényli.
Let the Zone take me if I am.
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Egy kicsi segítséget szeretnék kérni tőletek:
van a kezemben 2 egyforma Gigaste márkájú tablet. Hogy lehetséges az egyiket lemásolni mindenestől a másikra?
Előre is köszönöm a segítséget!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
-
Kékes525
félisten
Ha neked mindenáron az akkumulátor idő a legfontosabb... Azonban én nem butítanám le ennyire a telefonomat, mert akkor miért ilyet vettem? Amúgy nem annyira csökkenti a fogyasztást, mint amennyit jelent a beszélgetések minőségében és kényelemben, mert nem kell kapcsolgatni, ha másra is szeretném használni a telefont.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
air
nagyúr
2G mindenhol van, talán a legstabilabban, legjobb térerővel. Viszonylag keveset kell váltogatnia a készüléknek az adók között, ezért talán érezhetően kevesebbet fogyaszthat.
De ott csak a gagyi GSM hangminőség van hívások során. 3G-n már van a "HD" hang, ami sokkal jobb minőség.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Játékos
addikt
válasz cappa72 #28415 üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen a hozzászólást!
Ha jól sejtem, akkor ClockworkMod Recovery-ről van szó. Ezzel egy kérdés adódik. Hogy tudom feltelepíteni a gépre, ha a második (amire szeretném a másolatot készíteni) gép nem bootol be teljesen?
Előre is köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
kutga
nagyúr
válasz Kékes525 #28416 üzenetére
A kapcsolgatást automatizálóval csinálnám, akkor váltana feljebb, ha olyan alkalmazás kerül fókuszba, ami igényli a nagyobb sávszélességet.
MOD
air
Ez is egy szempont, otthon pl. lakásban nincs 4G, vagy ha igen, akkor is gyötrelmes.[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
nagyúr
válasz Játékos #28418 üzenetére
Ha jól sejtem, akkor ClockworkMod Recovery-ről van szó.
Igen.zzel egy kérdés adódik. Hogy tudom feltelepíteni a gépre, ha a második (amire szeretném a másolatot készíteni) gép nem bootol be teljesen?
Áhá! Ez azért nem aprócska részlet.
Itt jön az képbe, hogy platformfüggő a megoldás.
Milyen platform? (processzorra gondolok leginkább).
MTK alapokról tudok nyilatkozni, a többi nekem kínai...
Ha mtk-s, akkor a blogomban a mentéstől kezdve a visszaállításig megtalálsz minden infót.
Ha nem, akkor sajna passz.[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Játékos #28421 üzenetére
Ragyogó.
Ez esetben érdemes megnézni, hogy van-e rajta factory mode.
Persze csak akkor tudsz bejutni oda, ha alapból tartalmazza a tab, illetve ha vannak fizikai hangerőgombok a tab-on.
Ha nincs fizikai hangerőgomb, akkor még recovery-be sem jutsz el....Az jánlott irodalom pedig:
SP Flashtool readback.
vagy root esetén a
dd backup
illetve szintén root esetén (bár nem tudom, hogy a 8125-ös-t ismeri-e) at MTKDroidTools mentésTovábbi jó dolog, hogy létezik root-olt tab esetén mod recovery autogenerátor.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
iOS-ről váltottam Androidra, és egy dolog még nem tiszta. Hol tudom beállítani azt, hogy milyen alkalmazás használhatja a mobilinternetet? Kis csomagom van (150 mega), ami chatelesére pont jó volt eddig, azonban az Androidon napok alatt majdnem sikerült elfogyasztani. A Settings/Data Usage/Vodafone alatt látom, hogy a Play Store önmagában 30 megát megevett, pedig aktívan csak a Messengert használtam, szóval a háttérben csinálta ezt.
A Restrict/Allow Background Data lenne a tippem, de hol tudom beállítani/megnézni, hogy pontosan mit enged/nem enged ilyenkor? Illetve ha bekapcsolom, akkor hol tudom eltüntetni az állandó értesítést?
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
air
nagyúr
Korlátozni csak fűzfallal tudod.
Leginkább root kell hozzájuk, de talán van no-root firewall is."Illetve ha bekapcsolom, akkor hol tudom eltüntetni az állandó értesítést?"
Ezt nem értem. Mi tesz ki állandó értesítést, ha bekapcsolod?
Xperiák szoktak kitenni eltüntethető értesítést, de akkor, amikor kikapcsolod a mobilnetet.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
SP4C3
veterán
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
gianone
őstag
Azért ez a korlátozni csak tűzfallal tudod, kicsit sommás.
Eleve a legtöbb alkalmazásban beállíthatja, hogy csak wifit használjon. Pl. Playben is, hogy azon frissítsen csak, vagy egyáltalán ne frissítsen
Nem tudom, más 6.0-án hogy van, de EMUI 4.0-án a hálózati alkalmazásokban (vagy az alkalmazásbeállításokban az adott alkalmzásnál is) az összes alkalmazásnak beállíthatom külön-külön, hogy használhatja-e mobilnetet, háttérforgalmat, roamingot.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
nagyúr
Arra kell figyelni ennél, hogy el kell olvasni a hozzászólásokat, a pléjen (play-en). Mert van olyan vélemény, hogy igaz, blokkolja amit beállítasz, de maga az app a háttérben fogyasztja a netet.
Természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megér-e egy próbát.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Wlac
Ármester
Kösz, kipróbálom ezeket.
air: A Restrict Background Data-t, ha bekapcsolom, akkor a Notification Bar-on lesz egy állandó értesítés, amit nem lehet eltüntetni (Background data restricted - Touch to remove restriction.).
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
SP4C3
veterán
válasz cappa72 #28428 üzenetére
Azért, mert sok a retardált, és nemtudják, hogy hogyan mûködik az app. Nem, nem fogyasztja a netet.
Wlac - Restrict Background data, attól a foreground adatforgalom még engedélyezve lesz.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
air
nagyúr
válasz gianone #28427 üzenetére
"a legtöbb alkalmazásban beállíthatja, hogy csak wifit használjon."
Ha az én állításom túl sommás, akkor ez túl általános. Az általam használt legtöbb alkalmazásban egyáltalán nem állítható be ilyen.
"Nem tudom, más 6.0-án hogy van, de EMUI 4.0-án a hálózati alkalmazásokban (vagy az alkalmazásbeállításokban az adott alkalmzásnál is) az összes alkalmazásnak beállíthatom külön-külön, hogy használhatja-e mobilnetet, háttérforgalmat, roamingot."
Én S7-en nem látok ilyen lehetőséget.
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
gianone
őstag
Nincs túl sok alkalmazásom.
De Swiftkey-ben, utorrentben, DigiOnline-ban, TV GO-ban, Play Áruházban, Talon for Twitterben be lehet. A többi nálam vagy nem használ vagy kell is neki.Azért írtam, hogy sommás, mert elhiszem, hogy nálad nincs ilyen, de nem mindenkinél van így.
Nokia 1610i Huawei Nova
-
air
nagyúr
válasz gianone #28432 üzenetére
Mondjuk, szerintem, a te állításod sem kevésbé specifikus. Azért mert valahol van ilyen, az nem jelenti, hogy mindenhol.
A firewall viszont mindenkinek megoldás. Ott is ahol alapból van, de leginkább ott, ahol alapból nincs ilyen funkció.(#28433) asound
Konkrétabban?[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
gianone
őstag
Így van, viszont az gondoltam, hogy az igaz. Ha mégsem, akkor javítom, hogy sokban.
Az rendben van, csak ha nála van ilyen beállítás az alkalmazásaiban és/vagy a Beállításokban, akkor feleslegesen nem kell tűzfal.
Őszintén szólva elég szomorú, hogy S7-ben nem lehet ilyet.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
tordaitibi
veterán
válasz gianone #28427 üzenetére
Az alkalmazasok zome nagy ivben sz...rik a hatteradatok korlatozasara, es a csak wifi hasznalat beallitasara.
Zommel a google alkalmazasok, de a jatekok zome is a beallitasok ellenere lehuzkodja mobilnetrol a reklamokat.
Nagyon jo a noroot firewall, hasznalom fel eve kb. es csodak csodaja, lazan kijovok az 500 mega mobilnetembol, elotte meg 3 hetig se volt sose eleg, most ho vegen meg van 80-100 megam, es nem valtoztak a netezese szokasaim.
A tuzfaltol megremulnek, jajjjistenem, vpn, atmegy egy szerveren ahogy csapom a szelet facebookon a szomszedasszonynak,
meg teuristen, ez tobb gigat forgalmaz!!A vpn a keszuleken BELUL jon letre, hogymondjam egyszeruen, a telefon internetre nezo kapuja, es a kulvilag KOZE tesz be a tuzfal egy alagutat, amiben o tudja szabalyozni a forgalmat.
Es mivel az osszes adat ezen az alaguton kozlekedik,'termeszetes hogy ezt az adatforgalmat a keszulek statisztikaja a szoban forgo tuzfal app nyakaba varrja.Es meg user error ellen is jo, pl. en az osszes netes tv appomat letiltottam a mobilneten, mert a melohelyemen neha megszunik a wifi, es ugye rogton atvalt mobilnetre, eszre se venni, es egy este le is fogyna a mobilnetem.
Szerk, erdekes, pl.a win beepitett tuzfalatol senki nem rettegett, pedig xp-tol az oprendszer resze, most akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
gianone
őstag
válasz tordaitibi #28436 üzenetére
A google alkalmazásoknál eleve letiltom, ami nem kell. Aztán ott van ugye a szinkron, azt ott is tudod korlátozni, persze akkor wifin se fog. Nyilván én nem így csinálom, mert van megoldás a telómon. Én is mindent szépen végigzongoráztam. Nem csak a net miatt. Most nyáron korlátlan volt, de nyilván az erőforrások miatt se menjen, ami nem kell.
Nem félek semmitől, volt VPN-es non root adblockom, amiben így tűzfal is volt, csak EMUI-n most felesleges számomra. Őszintén szólva azt hittem, hogy a hálózati alkalmazások beállítás stock android funkció 6.0-án. Másik marshmallow-s telóm nincs. Ha nem, hát nem. Akkor nagy piros pont Huaweinek.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
gianone
őstag
válasz tordaitibi #28438 üzenetére
Nem vettem igazán magamra, csak mivel nekem volt címezve, gondoltam, válaszolok.
Nokia 1610i Huawei Nova
-
Játékos
addikt
válasz cappa72 #28422 üzenetére
Szia!
Köszi ismét!
A leírás alapján nekilátnék, de a scatter készítés linkje nem megfelelő sajna! Rápillantanál, hogy jól írtad-e a linket?
Előre is köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
hgabor19
aktív tag
Üdv,
Van vkinek esetleg ötlete, hogy az akku profilnál a mobil térerő nálam miért narancssárga csík majd nem végig? Alig van sötét ill. világoszöld terület benne.
Pedig 5-ös mindig a térerő, jelerősség többnyire -81 és -85 dBm között.
CM13 alapú ROM-ot használok. -
nagyúr
válasz Játékos #28443 üzenetére
A scatter-t MTKDroidTools-zal tudod megcsinálni - ha támogatott az adott SoC típus (pl. a 8127 nem az, a 8125-öt nem ismerem)
Még root sem kell hozzá.
Nem tudom melyik linkre gondolsz, de majd igyexem átnézni.De ha már újabb SoC, akkor ki tudod nyerni a mentéshez szükséges infót a
cat /proc/dumchar_info
kimenetéből.
Egy már létező scatter-t kell majd készíteni hozzá, ha az MTKDT nem tudja.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Joker88
őstag
Eddig Windows Phone-t használtam.. már vagy 6 éve..
Most váltottam Androidra.. A telefonon 5.1 -es Android fut.
A kérdésem az lenne, hogy ha én készítek fényképeket, hol lehet azt beállítani hogy töltse fel a felhőbe ( egyfajta biztonsági másolatként) és csak akkor töltse fel,ha WiFI-re csatlakozik ?In loving memory of Garrett Lockhart
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest