Hirdetés
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok! Kernelt szeretnék forgatni a telefonomhoz (ace 3 ) Van valami magyar nyelvű leírás vagy valaki segítene hogy hogyan kezdjek hozzá?
-
törölt tag
válasz aprokaroka87 #27761 üzenetére
Jó, akkor kezdjük az alapoknál! Meg kell tanulni, hogy mikor kell elengedni egy témát. Részemről most.
-
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #27715 üzenetére
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Just_Reboot #27752 üzenetére
Szia!
Angoltudás nélkül... inkább ne! Nem nehéz, de azért a Linux Terminal-t haladó szinten legalább illik ismerni....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Just_Reboot #27765 üzenetére
Persze. Sokkal. Tulajdonképp az összes leírásban szinte csak Terminal parancsokat kell követni. A bonyodalmak a config felületen jöhetnek elő...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Just_Reboot #27767 üzenetére
Tessék: [link]
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van egy Alcatel OT 918-am (Android 2.3.6), melyet gyermekem nyüstöl.
CWM, Root, SuperUser, belsőtárhely SD kártyára kirángatva (CronMod-INT2EXT) megvan, viszont valamiért nagyon be tud fagyni. Ha lefagyasztom a Google Play Service-t, akkor egész használható. De így nem tud Play áruházba se felmenni.
Megoldható még, hogy használható legyen a készülék? Mondjuk egy Gapps törléssel és egy Gapps Pico telepítéssel. S ha igen, akkor a törlésnél mire kell vigyázni, mit nem szabad törölni?
Vagy teljesen felejtős és tegyem a többi muzeális kütyü közé?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy törött kijelzős felpuffadt akkumulátoros (már ki is dobtam az akkut) Landvo L550-em. Arra gondoltam, hogy nem dobom ki és építek belőle egy RPI szerű egylapos gépet. Egy MTK 6592M a lelke a telefonnak. Töltőre dugva nem indul akku nélkül, de kis forrasztgatással szerintem tudnák fabrikálni egy usb csatlakozót az akku helyére. Szerintetek mennyire lenne nehéz főzni rá egy android romot és építeni egy átalakítót a kijelzőhöz (monitoron működjön)? Egyáltalán lehetséges, ha egy egyszerű 2000Ft-s forrasztópákám + egy low end laptopom van (októberig csak ez van )? Programozni nem nagyon tudok. C#-ba nagyon alapokat. Elektronikai ismereteim amit az általánosban tanultam. Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Hello!
Egy konkrét telefonnal lenne gondom, de a topicja nagyjából halott. Samsung Galaxy J1-ről van szó, a 2015-ös változat. Jelzett pár napja egy frissítést, telepítette a tulaj, de közben lemerült, bekapcsoláskor csak addig jutott, hogy kiírja Galaxy J1. Szervizben újra telepítették. Most ideadta a tulaj, hogy a programokat telepítsem neki újra, jelzett egy 18 megás rendszerfrissítést. Rányomtam, telepítette, most 30 perce megint csak Galaxy J1 felirat van. Megint kifeküdt, vagy ez ennyire lassan telepíti?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz AlyrArkhon #27773 üzenetére
Már 2 órája ugyan az a helyzet. Megpróbálom, hátha a kies rendbe tudja hozni.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
$p@rr0w
őstag
Mi okozza hogy folyamatosan leáll hibaüzenettel minden alkalmazás? Egy samsungon láttam korábban ilyet, most egy Acer z150-en történik. Recoveryből csináltam egy data wipeot de minden megmaradt a telefonon, még az ikonok helye is, és a probléma továbbra is fennáll. Ötletek?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
szelidori
csendes tag
Sziasztok!
Sony Z telefonom az utolsó frissítés óta melegszik. Előtte egész napos használatnál sem volt baja, max lemerült, de amióta érkezett rá valami kiegészítő frissítés, tíz perc után 40 fok fölött van. A kamera környéke forró, az aksi ugyanannyi ideig bírja, mint eddig. Már alig van rajta program, de nem használ semmi.Mi lehet a baja? Nincs üldözési mániám, de okozhatta ezt az utolsó frissítés? Egyik napról a másikra lett ilyen. Nem akarok másik telefont, ha van valakinek ötlete, előre is köszi. -
Hunter2
addikt
hi
Van itt nálam egy softwinner V11 tab amifull tele van vírussal, malware-el meg ezek minden válfajáéval.
Rendszer visszaállítás után is ez a helyzet. Alapon keresnék eg ymásik szoftvert és feltolnám rá aztán annyi, csak egy ilyen V11-el már beszoptam. Ráraktam az alaplpa típusának megfelelő szoftvert ami működött is csak épp a wifi nem ment benne, a másikban meg az érintő ne ment. olyan meg nem volt amiben minden megy.
szóval ezt most elkerülném.
próbáltam rootolni mivel az alkalmazások alapban nem uninstallálhatók.
oneclickroot nem tudja, Kingo kiírja hogy kész de semmi változás nincs.
Most épp adb-n át törölgetek cuccokat a tab-ról csak az android felépítését nem ismerem annyira hogy élből megtaláljam mit is kellene törölni.
Na tehát a következőkben kellene segítség:
1. Allwinner A33-as procis tablet működő root
2. malware eltávolítás valahogy, apk-ként próbáltam felrakni malwarebyts-ot de természetesen nem települt fel.
3. esetleg egy leírás hogy az android könyvtárrendszerében hol mi található[ Szerkesztve ]
-
Mr.C
őstag
válasz Hunter2 #27777 üzenetére
CWM vagy valami recovery van rajta? Nem tudom, a malware-ek hol helyezkednek el, de ha a /data partíción vannak, akkor egy wipe user data el fogja tűntetni (de minden más felhasználói content-et is!) Ilyen rendszerrel én ugye a tiszta telepítést ajánlanám.
Elv vroot működik.
Nem tudom, mert nem látom a telefont, de ha nem a /data a helye ezekneke akkor csinálhaszt ilyet (saját felelősségre):adb remount
adb shell
cd system/preinstall
rm *
exitValamint ezt még olvashatod. Romot esetleg itt találhats
(#27776) szelidori: Topikjában mit írtak róla? Érdemes ott utána járni.
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
HoTaZo
addikt
Ehhez tudnátok mondani valamit? Konstruktívat, ha lehet.
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Mr.C
őstag
válasz HoTaZo #27779 üzenetére
én nem erőltetném, elég régi már (2011-es modell),
de ha mégis bajlódni szeretnél vele, egy biztonsági mentés után újrahúzhatod a rendszert a gyári rommal (saját felelősségre).
Utána ha megvan, egyből feltenném a Disable Service programot (amihez root kell) és tiltanám a play frissítésétsudo rm -rf /*
-
nebulo
tag
Sziasztok!
Rám tört valami őrület és kitaláltam, hogy szeretnék egy LG VU 3-at. Amennyire értem Koreából kéne rendelnem egy függetlenített, refurbished verziót. Találtam is mondjuk, de ötletem nincs, hogy működne-e az itthoni hálózatokon. LTE nélkül megvagyok, viszont 3G-t szeretném használni.
Itt találtam ezeket:
"This Phone can't access 4G (only 3G works) in North America due to different frequencies, and vice versa the North America models won't work in Europe and other parts of the world. Be careful before you buy.
...
Cellular Phone
Cellular Networks: GSM850, GSM900, GSM1800, GSM1900, UMTS1900 (B2), UMTS2100 (B1)
Cellular Data Links: GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, HSPA+Secondary Cellular Phone
Dual Cellular Network Operation: Dual standby
Secondary Cellular Networks: LTE1800 (B3), LTE900 (B8)
Secondary Cellular Data Links: LTE, LTE-A"Találtam még ezt a videót. A link a pontos időpontra mutat, de berakom ide a képeket azért:
Kérdés az, hogy menne itthon a telefonálás/SMS és a HSDA/HSUPA?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
tomy86
addikt
válasz nebulo #27781 üzenetére
Szerintem menne. Amikor kínai telefon (Xiaomi) vásárlása előtt álltam, akkor ezeket az infókat találtam a hazai szolgáltatók által használt frekvenciákról:
2G-3G
- T-Mobile: 2G 900/1800MHz - 3G 2100MHz
- Telenor: 2G 900/1800MHz - 3G 2100MHz
- Vodafone: 2G 900/1800MHz - 3G 900/2100MHz4G
Telekom LTE:
- b3 1800 MHz (nagyobb városok)
- b7 2600 MHz (határmenti városok)
- b20 800 MHz (vidék)Telenor LTE: B3, B20
Vodafone LTE: B7 és B20
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Csak azért erőltetem, mert gyermekem kedveli. Persze jó lenne neki is venni jobbat, de...
Van régebbi G.P. Services és Play Áruház .apk-m, de mindig felfrissítették magukat. SD Maiddal fagyasztottam őket, de meg nem működött semmi. Ha a Disable Service csak annyira fogja meg, hogy tudjon vele netezgetni meg áruházban keresgélni, akkor már jó.
Vagy ha van olyan alkalmazás, mellyel lehet a G.P.Servicen belül tiltani, de meghagyni olyat, ami létfontosságú. Ehhez viszont jó volna tudni, mi az amit nem szabad bántani.
[ Szerkesztve ]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-=Vacsek=-
senior tag
hali. mostanában néha azt csinálja a telóm (motorola moto x 2nd gen 2014) ha 15% alá esik figyelmeztet h akku szint alacsony majd még pár % merülés után egyből kikapcsol (10-13%). és ha ráteszem a töltőre 1%ot mutat tehát fullon lemerült. erre valami magyarázat vagy megoldás?
-
ux1
addikt
válasz -=Vacsek=- #27785 üzenetére
Van. Akkumulátor csere. Tehát új akku.
-=[ 乂丨卂ㄖ爪丨 ]=-= [ 卩ㄖ匚ㄖ 千1 ]=-
-
Hunter2
addikt
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Most ismerkedek csak az android rendszerrel és kért google fiók hozzáadást amit meg is tettem de nem tudok kilépni a gmail fiókból.
Miért nem megy?
-
air
nagyúr
-
Teodor52
senior tag
Nem volt még okostelefonom
Pc-ém van, de ott ugye mindig kilépek a gmail fiókomból,illetve minden olyan oldalról ahová bejelentkeztem. Ezért furcsa és egy kicsit frusztrált is vagyok, hogy be vagyok jelentkezve a gmail fiókba állandóan.
Ezért kérdeztem, hogy biztonságos-e az állandó bejelentkezett állapot.
[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz Teodor52 #27798 üzenetére
Az okostelefon olyan, mint egy állandóan nálad lévő mini számítógép. A saját (asztali) gépeden is kismillió dologba be vagy jelentkezve a saját gépedtől kezdve az interneten keresztül az esetleges felhőszolgáltatásokig. Az okostelefonnak a google fiók kb ugyanolyan, mint a win10-nek a microsoft fiók. Ha belépsz (értsd: bekapcsolod a géped, hogy használd) akkor biza az asztali géppel is folyamatosan be vagy jelentkezve a microsofthoz. Ez teszi lehetővé, hogy pl alkalmazásokat tölts le a play-ből, vagy épp adatokat ments a telefonodról (kontakt listák stb) Ettől még pl a gmail alkalmazásnak nem feltétlen kell futnia, de ez már a következő szint lesz
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
törölt tag
válasz Teodor52 #27798 üzenetére
Azért, mert a PC -vel ellentétben, Androidon a Google fiókba bejelentkezés nem csak a leveleid olvasásához kell, hanem minden Google szolgáltatáshoz, melyek között vannak rendszer szintű folyamatok is. Persze, a telót is használhatod úgy, mint a PC -t. Rendszer szinten nem adsz meg Google fiókot, hanem böngészőből, webes felületen jelentkezel be.
Repülő üzemmódba is rakhatod, és csak akkor oldod fel, ha megnéznéd y leveleidet. A repülő mód feloldásához vezető utakat pedig lekódolod.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok