Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkpod
nagyúr
válasz
nyisziati
üzenetére
Érdekes amit írsz. Olvasgattam a redmi7-est, de valahogy valami nem szimpi benne. Talán a felbontása...
A 9se elsősorban kinézetre ragadott meg, aztán olvastam, hogy milyen jó a képernyője is. A procikrol és sebességről fogalmam sincs.
Dehát 100eft, azt nem ér. Inkább nyuzom meg a leeco-mat.
Ezek szerint már stock droid is kiment a divatból.
Csúcs kamera nem kell, elég a közepes, soc se kell a legújabb, RAM 4gb elég, tárhelye is 16-32, méret 5,5-6, felbontás 400ppi körül. Játékra nem kell.ilyenek vannak?
Vagy másként kérdezek vannak olyan telók amiknek van számottevő prohardveres közössége?De lehet, hogy megfogdosok egy redmi7-est vagy note 7est...
-
junkpod
nagyúr
Mit ajánlanátok xiaomi mi 9se képességekkel lényegesen kedvezőbb aron.? Köszi.
ui. Miui felületre nem feltétlenül vagyok, stock droid inkább tetszik. -
DJGABI
addikt
válasz
svgyula
üzenetére
gördülő képernyő mentést csinálj akkor kérlek stock droiddal. ja, appal működik [link]: lépj át bele, jelöld ki a területet, nyomj rá h indítás. aztán valahogy összerakja. miuin (de akár csamcsungot is mondhatnék, ugyanúgy megy) lenyomod a sima screenshotot aztán ráböksz h ezt akarod, magától végiggörgeti. nyilván spec igény, meg nem mindig van rá szükség, de akkor is.
"gyors elérés" alatt a pulldown baros kapcsolókat (pl wifi, bt, ilyenek) érted? azt is pl cyanogenmod/touchwizből nyúlták, kb 2 főverzióval később. multi window ugyanez. és ezek vagy benn vannak vagy nem. utólag esélytelen belerakni ilyen fícsőröket. vagy épp nem úgy fog működni. lásd fent. szép, nyílt droid. ja....
másik hasznos fícsöröm: ébresztő előtt ha már fent vagy, kiteszi értesítésbe, előre némíthatod. gyári droid: mássz be az óra appba. ilyen apróságok csak. a kinézet, a felület a legkevesebb. persze, lehet témázni, launchert cserélni. ennél mélyebben vannak ezek a dolgok
-
b0bcat
addikt
válasz
volandy
üzenetére
Az EU Stock-tól vettem a Redmi 5-öt, amint feltöltötték a készletet kb. másfél hete, de a jelek szerint ilyen gyorsan elkapkodták mindet...

Nekem kell az infra port, valamint a kicsit nagyobb kijelző is az 5-ös mellett szólt, de ha már nem lett volna készleten, akkor (az infra port miatt) "nagy duzzogva" a 6-ost vettem volna meg.

@cappa72:
Nálunk is B20 nélküli Redmi 3 Pro dolgozik, és a feleségemnek nem is hiányzik a 4G (szerencsére).

@fateless:
A Vernee Thor egy nagyon jó kis készülék volt, és nagyon szerették azok, akiknél nem jöttek ki a mindenféle bug-ok.
És igen, valóban megöregedtünk... 
-
Flexy90
senior tag
válasz
fudi2002
üzenetére
Az a gond, hogy én megszerettem a MIUI-t, ezért is vennék inkább Mi 6X-t, mint Mi A2-t a B20 feláldozásával.
Én elhiszem, hogy 4 GB ram elég kellene hogy legyen, stock androidra szerintem ez igaz is, de a MIUI erőforrás igényesebb. Valamit, valamiért.
Azt hiszem rövidre zárva, a Mi 6X 6/64 GB, SnapDragon 660 - 66.000 Ft-ért elég bestbuy. (de sok 6-os..
) -
Ájvé
veterán
SoC terén sincs nagy változás, S636 lenne esetleg előre lépés de arról sincs sok info, 652/653 pedig nem jobb csak többet fogyaszt. S660 meg mint írtam inkább felső kategória alját képviseli, Mi Note 3 is oda lett belőve.
Szóval nem tudom mit vársz, talán a Qualcommnak kellene panaszkodnod hogy nem tudtak közép kategóriába beújítani.
Kinézet, képarány, meg kezelő gombok elhelyezése meg ízlés kérdése, ez az új trend (18:9 és minél nagyobb képernyő arány előlapon), ezzel pedig a felsorolt dolgok következnek. Ez is olyan mint a folyamatos telefon méret növekedés, régebben már 5" is nagynak számított, ma meg már alig akad készülék ebben a méretben.Ez se tetszik mindenkinek, de ez a trend. Vagy együtt élsz ezzel vagy nem és nem veszel ilyen készüléket, mást nem lehet erre mondani.
MIUI meg megint egy külön történet, launchert cseréltem Mi 3-on és gyorsabb lett a készülék több szabad RAM-al, tényleg elég rossz irányba haladnak. Nekem csak a Mi Mix 2 tetszik már a Xiaomi kínálatából, de lassan mindenki lemásolja ezt is, szóval lesz alternatíva. Ezt kellene stock androiddal kiadnia, tuti siker lenne EU/US régióban
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
HU Warehouse-ban az van írva, hogy Stock In Hungary Warehouse.
(Persze lejjebb apróbetűvel ott van, hogy presale
)Mikorra lesz ebből telefon a kézben?
-
Ájvé
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Oké, én csak arra tippeltem hogy a stock csomag lehet alapba a Google mobilokon, de köszi az infót.
Szerződés biztos van, mert főzött ROM-on ezért se lehet alapba fent még a Play se, ha nincs szerződésed a Google-el akkor nem is tehetsz a ROM-ba elvileg semmilyen szolgáltatást így Play-t se. -
válasz
trebrona
üzenetére
Ha nem tudsz új információt írni, akkor miért írod le újra ugyanazt mégegyszer

Az első beírásodból is levettem, hogy szellemi fogyatékosnak tartasz, nem kell újra leírni

A probléma csak az, hogy a stock droid hívei azt mondják, a stock azért jó, mert úgy jó, ahogy van.
Hát nem...
-
Sanyesz.
őstag
Erről a magyar raktárról csak annyit, hogy múlt csütörtökön rendeltem egy "In stock" 4X-et. Ma rákérdeztem, mert semmi nem történt, erre közölték, hogy majd december 15. körül jön a szállítmány, legyek türelemmel.
Nem leszek türelemmel, kértem a rendelés törlését és PayPal refundot.
Csókoltatom a SpeMall-t.
-
amdk7
aktív tag
Sziasztok,
Mit ajánlotok az alábbiakra:
- Minimális játékra használnám vagy használná a gyerek, de nem lényeg
- Jó kamera (fénykép készítést tekintve, videó nem lényeg)
- Minél több RAM - ROM mennyiség, pikk-pakk induljon minden
- Akkuidő 2-3 nap azért legyen a fenti használat mellett
- Kijelző mérete: 5"-5,2" vagy max 5,5"
felbontása: full HD
- Jól, gyorsan működő újjlenyomat olvasó rendszer.
- Természetesen jó ár/érték arány (nem forintosítanám)Azt hiszem kb. ennyi, még a DUAL SIM sem lényeg, T-s hálózatban használnám.
A Balek friday keretein belül EU-s stock-ból rendelném, ha van rá lehetőség és akció.
Köszi a válaszokat!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
Jqwertyz
üzenetére
Összekeversz engem a kimovillal.
A specifikációs eltérések tanulmányozásához használj valami ilyesmi oldalt. A MI A1 "stock" droidot futtat alapból. Ez a "kölönlegessége" , mint annó a Z1-nek a gyári CyanogenOS volt. Ezt nevezhetjük előnynek, de ízlések és pofonok. Nem néztem utána, de szerintem a Redminek is lesz/van már ilyesmi, ha a 3-ból indulok ki. Innen meg már csak a tulajon múlik, hogy mit használ. -
Ájvé
veterán
válasz
Prien
üzenetére
A Global Xiaomik teljesen lokalizáltak, de Mi A1 majdnem stock droid, nézz be a fórumába, sokan vettek.
Nubia meg hasonló készülékek nálunk nem nagyon mennek, ha gondja van sehova nem tud fordulni, Xiaomik pedig népszerűek, ezt is mérlegelném ha már azt írtad nem power user (de mint írták korábban, a Global Xiaomik out of the box használhatók, stabil ROM néha frissül csak, A1 meg még inkább friss az Android One projekt miatt). -
jamy1
csendes újonc
válasz
Somatom
üzenetére
Jogos a felvetés,de éppen ezért írtam,hogy nem csodát várok csak naívan azt hiszem a rengeteg teszt videóból kiindulva,hogy ezek a telefonok már hozzák azt a több évvel ezelőtti szintet amit akkor a Nexus4 nyújtott.
Videókat nézni,zenét hallgatni, GPS-el közlekedni és telefonálni szeretnék.
A Viber és FB gondolom nem okoz gondot ezeknek a telefonoknak. A Gmail szolgáltatásait merem remélni,hogy eltudom érni ezekkel a telefonokkal is. ( Naptár,Drive,Mail... stb.)Ha a családi eseményekről tudok pár jó képet és videót készíteni akkor az már csak hab a tortán

Nem vagyok info guru ahogy írtam,,de azt látom, hogy évről-évre óriásit fejlődik a technológia. Ebből indultam ki és a rengeteg teszt videóból amiken az egekig dicsérik ezeket a kínai mobilokat.
Ha nem keresnék alternatív megoldásokat akkor vennék valami Samsung,Huawei,LG,Sony vagy olcsóbb használt iPhone-t.....
Ma már felesleges pénzkidobásnak tartom,hogy 100-150 ropit kidobjak az ablakon telóra.
Köszönöm az infókat srácok, ha bármi ötlet vagy megoldás eszetekbe jut bátran leírhatjátok

Akkor, ha az Eu Stocktól veszem milyen garanciát kapok a készülékre? Ezzel van tapasztalat?
Vagy a Wayteq szervízel nekik?Lehet már keverem a dolgokat, bocsi

-
jamy1
csendes újonc
Előre is bocsánatot kérek, ha a hosszú monológommal szét offolom a topikot,de azt tanácsolták itt próbálkozzak:
Sziasztok!
Frissen regisztráltam ide a fórumra!
Kb. 1 hete meghalt az LG Nexus 4 mobilom. Eddig mindig ismert márkák közép vagy felső kategóriás készülékeiből vásároltam.
Nézegetem jó pár napja a kínai mobilokat, mint lehetséges alternatívákat,de iszonyat nagy a felhozatal...elveszek a bőség sűrűjében....
A Xiaomi,Meizu,Dooge és LeEco mobilokkal szemezek egy ideje.
A Xiaomit látom jelenleg a legnépszerűbbnek kis hazánkban a sok fórum és teszt alapján.
Nyitott vagyok más megoldásokra is, ezért érdeklődnék már hozzáértőbb és tapasztaltabb fórumozóktól,hogy mi lenne az a telefon ami az alábbi kritériumoknak is megfelel:
- Magyar nyelvű menü
- Min. 4,5 maximum 5,5" kijelző ( Full HD nem hátrány
)
- 4-8mag processzor
- 32GB memória (memória bővíthetősége esetén megbarátkozok 16-al is gyárilag)
- előlapi kamera 5mp vagy ettől nagyobb
- hátlapi kamera 13mp
- B20 és 4G hálózat támogatása (remélem jól írtam, sokat járok Bp-ről vidékre ezért örülnék,ha ott sem kellene - szívnom a hálózatokkal)
- erős akkumulátor és hosszú üzemidő ( gondolok itt arra, hogy 3000mAh érje el az akku mérete)
- magyarországi könnyen intézhető nem szarakodó-kötekedő garanciális hálózat
- 30-40e Ft-ért beszerezhető itthonról vagy EU-s raktárból külföldi honlapokról. Használtat nem szeretnék, mert
rossz tapasztalataim vannak a használt termék vásárlásról a magánszemélyekkel kapcsolatban
Felhasználási terület:
Youtube,Viber,Facebook,Fb-Messenger, Fényképek megörökítése,zenehallgatás (fülesről legtöbbször,de ha van egy jó hangszórója ami nem mono az nem hátrány), Gmail fiók kezelése.
Játszani évente 1x játszok, de akkor is valami egyszerű gyári játékon.
Amiket láttam itthon és külföldi oldalakon akcióban és nagyon tetszenek, de nem tudom mik a tapasztalatok vele itthon:
- Xiaomi Redmi 4X ( Eu stock-nál asszem már 39e-ért elérhető)
- LeEco Le S3 ( asszem ebből van 522 és 620 változat is)
- Meizu M5
- Doogee F5A telefon hétköznapi használatra kell. Egy erősebb tokot szeretnék rá vásárolni. Nem presztizs telefont keresek és nem egy művészi kialakítású mobilt. Nem vagyok sznob, nekem a telefon egy "munkaeszköz-kiegészítés" nem kell, hogy futurisztikus dolgokat tudjon.
Ha tudnátok linkeket is küldeni azt nagyon megköszönném

A válaszadóknak előre is köszönöm a segítséget!
Szép estét mindenkinek!
Üdv
jamy1 -
bendi806
aktív tag
válasz
mobilizmo
üzenetére
Sajnos vidéken lakom, és a B20 hiánya a fene se tudja, hogy mennyire lenne fájó pont, szerintem egyenlőre meglennék nélküle, bár a fene se tudja az egyik kártya amúgyis blue mobile-os lenne, a másik meg vodás, de a vodást csak telefonálásra használni
Mivel annyira nem akarok belemenni, nekem egy stock rom teljesen megfelelne, nemakarok "téglásított" telefont

Köszönöm az infót

(sikerült lebeszélni a lenovoról
) -
válasz
bendi806
üzenetére
Lenovo-ról tudok néhány infót szolgáltatni.
A kamerája jó, de nem kiemelkedő.
Nincs benne B20.
Néhány helyen dual band-nek írják, de valójában csak 2,4 GHz-en kommunikál.
A valódi stock ROM csak angulul és kínaiul ért, de még az angolban is előfordulnak szarkalábak, Marsh Mallow és ennél nem is fog feljebb lépni, de egyébként jól működik. Létezik rá international (stock-nak) mondott ROM, de ez valójában lelkes fejlesztők munkája. Lehet rootolni (nem egyszerű), létezik rá TWRP és néhány custom ROM (Flyme, MIUI, LineageOS, Resurrection Remix), némelyik 6 némelyik 7-es, de egyik sem official, egyedül a Mokee (ez 7.1.2), de ez is több, mint fél éve nightly státuszban van és sajnos mindegyiknek van valami elég komoly hibája. -
Ájvé
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Igazad van, sőt Global ROM sincs rá, mivel hivatalosan csak kínában árulják, egyelőre nem is tudni mikor lesz rá MM. Pedig volt róla hír, de akkor ezek szerint nem kapta meg. CM 7.1 viszont van rá (gondolom Nightly).
Bocs megint elnéztem (mostanában elég gyakran). Itt van egyébként egy 6.0-ás Mi 4C, ez mondjuk lehet valami modrom csak, nem tudom mikor lesz hivatalos.
Redmi 3S-re gondoltam valamiért, az 6.0-ás, sima Redmi 3 viszont csak 5.1, igazad van. Szerintem nincs nagy árkülönbség köztük, Redmi 3S jobban megéri, főleg B20-al.
2GB RAM alatt nem nagyon vennék már készüléket. Esetleg valami stock közelit, de inkább 2GB a minimum, ha nem akarsz szenvedni.(#128638) gamegod:
Annyit tudjál, hogy neked kell rá ROM-ot feltenni majd, gyárilag csak kínai van rá. Xiaomi.eu-at kell feltenni, de azt mondják még az se tud magyarul (nemsokára fog). -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Sdfuse módszer:
Csinálsz egy sdfuse mappát a gyökérbe. Letöltöd a megfelelő gyári xxx.qsb filet (ezba stock firmware) ezt bemásolod a mappába. -> teló kikapcs-> hangerő le+power -> bejön fehérbetűs menü(factory menü) -> sd update. Nos ez nem téglázhat elvileg. Újraírja az összes partíciót. Tehát gyalulja a taknyolt webshopos romot is.
Szerk: Még rossz ROM esetén sem, mert 1. fel sem ismeri , hogy van ott valami, 2. nem indul el a folyamat.
-
KamuMazsola
őstag
válasz
tiko76
üzenetére
Ha mindenképp euból szeretnéd, akkor ezt válaszd, ne a 2 GB-ost! "ES Stock International Ver. 3GB 32GB - Gray" Igaz így már 169,99$
-
bioengin
tag
válasz
zebede
üzenetére
Úgy látom, hogy ebben a pillanatban az a helyzet, hogy:
- ES warehouse-ban az International edition 3/32-ből csak a gold van
- Grey-re csak "In stock notice"-t lehet kérni, ami azt jelenti gondolom, hogy szólnak, ha lesz raktáron,
- amennyire látom, az ES warehouse szállít Mo.-ra:"This item in GeekBuying's ES warehouse only ships to the following EU countries:
Spain/Portugal, France, Germany, Austria, Belgium, Netherlands, Italy, UK, Denmark, Slovakia, Slovenia, Czech republic, Finland, Hungary, Sweden, Ireland, Romania, Bulgaria, Estonia, Greece, Latvia, Lithuania" -
-
Ájvé
veterán
válasz
paolinho
üzenetére
Eddig is lehetett már hallani, hogy ha nem tévedek taiwani piacra gyártott a Xiaomi B20 képes készülékeket, de pletyka szinten volt. Most már kezdenek szivárogni az első ilyen készülékek, konkrétan Redmi 3S és Redmi Note 3 Pro-ból vannak ilyen darabok. Továbbra is elég korlátozottan vannak ezek a készülékek és csak annak alternatíva aki bevállalja a külfüldi rendelést (geekbuying talán nem is éppen a népszerűbb kínai shopok közé sorolható).
Hihető az geekbuying ajánlata, de érdemes azért írni előtte (lehet kommentelni a készülékeknél), hogy akkor tényleg tudja a B20-at a készülék. Érdemes külföldi rendelések topikba utána járni, mennyire megbízható a geekbuying, vagyis azt adják amit hirdetnek.
"Jó lenne azt is tudni, hogy van-e benne magyar nyelv, és ha nincs, akkor lehet-e rá tenni egy másik rom telepítésével?"
Ezt is írják:
"The international version will be installed with Global MIUI 7.0 OS ROM, Google play store, Google services and multi-languages.It supports OTA update.This item is stocked in hongkong warehouse, it will be shipped seperately if ordered with Goods from other warehouse."
Szóval ha elnevezésben szerepel "[International Edition]" akkor ilyen ROM-al fogod kapni, de ha netalán még sem ilyen, akkor is megoldható hivatalos nyitással, vagy ha nem tudsz várni rá akkor kis buherelással a Global ROM. Ha a fenti hivatalos Global van rajta akkor az frissíthető újabbra, Global MIUI 8-ra is és tovább, elvileg minden Globalba van magyar nyelv, elvileg még a stabilba is lehet, nem csak devbe mint korábban mondták (ezt nem tudom megerősíteni, mivel Mi3-ra még nincs kint hivatalosan a MIUI 8 global stabil).
Ez alapján stabilba is van (lehet) magyar nyelv:
-
válasz
b0bcat
üzenetére
Ezzel sokan vagyunk így.
Többen, mint amennyien leírjuk ezt.
Sajnos.Fiam a Redmi3pro-t választotta (Lenovo A820-at váltotta). Kifejezetten tetszik.
+ megfelelő méret, 5"-on
+ 99%-ban magyarított szotver (e*stock)
+ eddig 100%-osan jól működő ujjlenyomatolvasó
+ jó akku
+ minőségi összerakás
+ kifejezetten jó hangminőség
+ hangos külső hangszóró
+ gyors~ átlagos kamera (a JY G4 sorozatnál gyengébb)
~ nincs gomb-háttérvilágítás
~ fura helyen van az értesítő led (és csak lezárt képernyőnél kezd jelezni)- tálcás sim megoldás, ráadásul a mixtúrás ("2 sim" vagy "1 sim + 1 sd")
- zárt bootloader
- bugzik a proximity sensor: ha hirtelen eltakarom és elveszem az ujjamat, akkor hajamos beragadni. Ujjat visszatéve pár másodpercre, és elvéve, újra magához tér.
- b20 (mimás...)A frissítésre vonatkozó igény 0, így a verzióhajhászás nem szempont.
Ha lenne b20, már bele is törődnék abba, hogy elég legyen a 32GB ROM (26GB a data+internalSD - emulált verzió), bár ekkor át kellene alakítani a sok flac-et ogg-q10-re (esetleg mp3-320-V0 verzióra).
@(#123399) Duliee
Júúúúújjjj... ez gonosz volt! (láttam ám a szmájlit!) -
zolipapa66
tag
válasz
Nerazim
üzenetére
És meglepődsz, hogy nem olcsó használtan.......nem értelek miért nem jó amit linkeltem TCL?
Méretben pár mm-el nagyobb az általad linkelt 50$-os készülékekhez képest,(nem beszélve a teljesítménybeli különbségekről) de mire megkapod....ha megkapod, meg van raktáron, mert tudjuk, hogy az in stock, az nem mindig valós. Árban meg az is ott lesz ÁFÁval + 2000......de Te tudod.Összeget nem írtál, de 4 készüléket linkeltél 50 dollár körül....
-
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Inkább arra gyanakszom, valami bent maradt a memóriájában, és ahhoz adta hozzá a mért értéket, adok még egy esélyt neki.
Fudi: Elképzelhető.
De ha már Oukitel K4000 Pro:
Szép súlyos darab, tényleg erős aksival, jó képernyővel, szinte stock Android 5.1-gyel, a 6735-ösökhöz képest gyengébb GPS-szel. Sajnos gombvilágítás és értesítőled nincs, feltett képernyővédő fólia és szilikontok viszont van.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
hevizms
üzenetére
Nekem ez sajnos nem... Minimális márkafüggőségem van, és nálam az InFocusnál a Foxconn gyártósora nyomott sokat a mérlegbe
persze lehet ez puszta belemagyarázás.Viszont szoftveresen az Infocusnál sok okosságot találtam már, nem csak egy stock droid, számtalan a stockhoz képest minimális igazítást tettek bele, amitől használhatóbb, mint egy AOSP.
Az Oukitel-t figyelni fogom, de másodvonalas számomra / persze az InFocus is olyan, hogy kb senkinek semmit se mond /
Oukitel csak HD, engem pl nem érint, de az M560 5,2" FullHD-val eszméletlen szép képet ad. Azonos árban vannak, én az InFocust. Idén megvan a kis kedvencem

-
Graphics
Jómunkásember
válasz
GIJoe
üzenetére
Kevered, a Doogee és az Elephone-nak volt kamuaksija. a THL-nek nem.
THL 4000-esnek is akkora az aksija, teszten is volt
..."Ennek megfelelően még erős nyomkodás esetén is túlélünk két napot töltés nélkül, gyengébb használat esetén pedig elég lesz a harmadik nap végén megetetni kedvencünket. "
Ha nem vagy benne biztos, ne hangoztasd
-> GOOGLE0 Support: Ami nálam volt jött rá frissítés, THL T6S-re pedig 4.4 után OTA update-tel jött 5.0-s Android is...
Valahol téves infókhoz jutottál

----
Az eltűnésnek más oka van. Elég nehezen tudják a lépést tartani , mert alulról is elég sok a konkurens, és a kínai A brandek is nyomott áron vannak piacon... így vagy nagyon bullshit reklámot kell nyomni és folyamatosan nem valós adatokkal pre-sale cuccokkal kijönni / lásd Elephone... ... / vagy stock droiddal ütősebb hardvert adni.
----
Ezt a T7-est bevállalnám, fullHD-vel

InFocus M560-ast nézte már vki, az is elég jónak tűnik.[link] külön tálcás minden, csinos forma, megfelel méret.
Ennyiért bevállalom egy tesztre

-
w4dk0rt3
tag
Sziasztok! Tudnatok tanacsot adni? Mindenkeppen dualsimes androidra lenne szuksegem. Kereses kozben beleszerelmesedtem a moto g turbo edition-ba, de azt ugy nezem nem gyartottak europai piacra. Ha megis sikerul ilyet szereznem akkor az hasznalhato itt europaban? Internetezni 99%ban wifin szoktam. Ha megsem hasznalhato itthon tudtok ajanlani olyan telefont ami viszonylag kozel all hozza? (Max. 5col, 2Gb Ram, notify led, stock android, eros proci). Koszonom!
-
Crytek
nagyúr

"..közben meg is jött a válasz az Ibuygoutól az Mi5 Pro színével és LTE B20-al kapcsolatos kérdéseimre:
"Hi my loyal customer, xiaomi mi5 will first release on 1st March, but 128G version only have black color, as the B20 band, I got an answer from xiaomi CS team as below:
Bands of mi5 include:
TDD-LTE (B38/B39/B40/B41) FDD-LTE (B1/B3/B7) TD-SCDMA (B34/B39) WCDMA (B1/B2/B5/B8) CDMA(BC0 / BC1) GSM / CDMA 1X (B2/B3/B5/B8/BC0 / BC1)
Please note that ibuygou will takes few days to get it in stock after release."Szóval a Pro változat (128GB ROM /4GB RAM) csak és kizárólag fekete színben lesz elérhető a fekete kerámia hátlap miatt, és B20 továbbra sincs a Xiaomi telókban..."
-
beg
veterán
Mindenki kapaszkodjon:
Cheetah Mobile Is Launching Its Own CheetahPhone
Alul a press release részt érdemes elolvasni, gyöngyszemek.
"Cheetah Mobile, maker of Clean Master and other popular mobile utility apps, has teamed up with CUBOT to launch CheetahPhone, its first branded mobile device.
Powered by Clean Master software, the sleek and powerful phone lasts up to 38% longer on a single charge compared to other phones running stock Android (5.1.1).
The CheetahPhone will be unveiled at Cheetah Mobile's Mobile World Congress booth (Hall 8, E9) on Tuesday, February 23rd between 16:00-17:00 (local time). It will be available to purchase on Amazon for EUR199, in all European Union countries in the coming months."
-
batai15
félisten
válasz
tibcsi0407
üzenetére
Na ettől az euitól az insten óvjon meg mindenkit inkább, szóval vagy miui , vagy stock droid alapú, de ez az eui , köszi de nagyon nem.

-
salaud
aktív tag
válasz
Nerazim
üzenetére
Több mint 4 hónapos a Doogee y100pro, amiből kettő van a családban, és hibátlanok. Eddig 5 OTA frissítés jött rájuk, gond nélkül mennek, laza másfél napot tud a készülék 2 sim-mel, wifivel, mobilnettel, szinte stock droid van rajta. Én nagyon elégedett vagyok velük. Egyedül a hozzáadott tok megy lassan tönkre, de az a leejtésektől, és hát ez a dolga, inkább a 2 dolláros plexitok repedjen, mint a telefon. Szerintem a minőség kifogástalan.
-
kmarci25
veterán
válasz
v2roli
üzenetére
Szia! Itt találhatsz infót a P8000-ről. Összesen három ilyen telefont rendeltem, tavaly november elején. Mindhárom gond nélkül működik. Ebből az enyém 2 simmel, a másik kettő 1-1 simmel. Sokan írják itt, hogy vannak vele rossz tapasztalatok, nálunk ilyen nem fordult elő, és a topikban sem láttam ilyet, vagy csak nem írnak azok. A telefon külsőre szerintem nagyon szép (mondjuk ez szubjektív), jó súlya van, ez adódik a fém házból és az akkuból. Az ujjlenyomat olvasó 90%-ban oké. A rendszer gyors rajta, az akku 2 napot elmegy gond nélkül. GPS vétel stabil és pontos. Nyüstöléskor a telefon felső része melegedik tisztességgel. Egyébként eléggé alap droid van rajta (5.1), októberben ígérték, hogy lesz majd rá 6, de majd hiszem ha látom. Custom romokat is lehet találni, még egyelőre nem szántam rá magam. OTA frissítést sem eresztettem rá, mert azzal is voltak rossz tapasztalatok (bootloop). Elvileg könnyen megy a reflash, de nem akartam magamnak plusz programot. A közös rendelésből volt egy, aki ráengedte, semmi gondja nem volt vele. Két dolog, ami eltér a stock-tól: a lockscreen változtatása és az akku kijelzés százalékossá tétele csak külön appal megy. Egyébként nem értem ezt a két funkciót miért vették ki...
-
b0bcat
addikt
Bővebb tapasztalatok a Doogee X6-ról:
POZITÍV:
- erősnek tűnő, névlegesen 3 Ah-s akku (a tesztek még hátra vannak)
- ergonomikus készülékház
- jók a gombok (nem lötyögnek, van határozott nyomáspont)
- számomra tökéketes a rezgő visszajelzés benne
- rengeteg szoftveres extra (gesztusok, gombnyomásos segélykérés)
- van benne breathing light (noti LED), de csak egyszínű (fehér)
- gördülékeny felület (a gyári launcher-t Google Now-ra cseréltem, de a gyári is ugyanolyan gyors volt)
- szép kijelző (IPS)
- magyar 5.1-es rendszer (néhány beállítási ponton angol maradt)
- 2 alternatív billentyűzet app volt csak gyárilag rátöltve extraként, amúgy csak a launcher egyedi, máskülönben a rendszer stock-nak tűnik
- a kamera az árkategóriájában kb. átlagos minőségű, de szokatlanul világos képeket tud készíteni ("vakuval" és anélkül is)(INKÁBB) NEGATÍV:
- a külső hangszóró minősége csak átlagos
- minőségi fülhallgatóval hallgatva kevés a basszus (cserébe tökéletesen tiszta a hang)
- 2 pontos érintő (de kifogástalanul működik)Összességében nagyon tetszik. Nagy, nehéz, masszív, és jó a minőségérzete.

Tesztelem tovább...

-
RVR400
veterán
válasz
Outlander
üzenetére
Még mindig tévhitekben vagyunk. A rendszer annyi memóriát használ, amennyit csak tud. Ha 4 GB RAM van, akkor fogja engedni megint csak 1 GB alá. Vagy az a lényeg, hogy maradjon a 3 GB-ból mindig 2 üresen? Úgy aztán van értelme... Pl most kellett űberolcsó teló, úgyhogy csak rápróbáltam a Lenovo A3600D-re. 512MB RAM, a stock (akkor még teleszabott bloatware-es) rendszer indítása után is volt még 130 MB RAM. Bloatware nélkül mindjárt a 300 közelébe csúszott.
Ergo a mindennapi használatra a 4 mag, és az 1 GB RAM bőven elég, tekintve, hogy a legtöbb helyen azt látom, hogy a böszme procik órajeleit veszegetik vissza, ha lehet még magokat is akarnak tiltani, mert felesleges.
Átestünk a ló túloldalára, egy átlagos otthoni gép sem úgy néz ki, hogy 8 GB RAM van benne, sőt még SSD-t sem raknak bele.
Mondjuk úgy, hogy az igényeink elszálltak, pedig 1 GB RAM-mal is elmegy még a Real Racing 3 is, viszont tény, hogy 512MB-tal már kilépeget.
Ahogy valaki korábban megállapította a szabad RAM továbbra is felesleges RAM.
-
Hali1975
tag
válasz
svgyula
üzenetére
Sziasztok!
Ezt en is ala tudom tamasztani:-)!
Sok kinai telom volt mar es ismerosok is sokat vettek mar az itt osszegyujtott tapasztalatok altal ajanlva.
Ezuton is koszonom a sok-sok infot:-)!En is azert vettem vegul meg a honor 6ost/dual sim/, mert arra jutottam,hogy soksok kompromisszum a legtobb telo.
Ezzel jelenleg szinte nincs is semmi gondom es a 3 giga ram vs az en hasznalatom meg boven eleg lesz egy ideig.
elotte egy redmi 1t hasznaltam es az is a jobbak kozott van-volt a mai napig, ha nem lett volna keves az 1giga ram ,akkor talan nem is cserelem /tenyleg imadtam es a kamera meg mindig veri a legtobb dualos telo kamerajat/.Ha most ismeros kerdez, hogy milyen dualos telot vegyen/a beszerzes hely most mindegy/ en az ar fuggvenyeben egy honor-t, xiaomit vagy meizut javaslok. Ezek ugye az A brandek es ezekkel sok gond nincs az atlag felhasznalo szempontjabol/es a legtobb telefon vasarlo tenyleg csak sima user:-)/.
A masodvonalas telok kozul is hasznaltam mar parat/umi , cubot, tronsmart,stb/.NIncs gond veluk, de tenyleg csak akkor, ha a kamera egyaltalan nem fontos es a stock androidot mar be tudja loni maganak az ember/azert en azt latom ,hogy sokaknak meg ez is igen nagy problemat jelent/es nem a 80eves nenikrol beszelek/.
Ha mokolni kell, akkor mar meggondolja magat az ismeros:-).Ha emlekeztek, akkor regebben/meg a dual magosoknal/ a magyar sem volt alap tartozeka a telefonoknak. Igy akkor meg az is sokat szamitott, hogy tudjon magyarul.
Szoval: erdemes inkabb a normal markakra kolteni.
De termeszetesen le a kalappal az uttorok elott, akik bevallalnak egy-egy ujabb markat vagy ujabb kevesbe elismert gyarto termeket.
De aki csak normalisan telefont akar hasznalni/marmint okosat:-)/, az szerintem is elobb -utobb rajon, hogy inkabb gyujt es egy komolyabb markat vesz meg/xiaomi ,honor, meizu, stb-nem nem samu,alma/:-)Udv
-
Ájvé
veterán
válasz
gippazoid
üzenetére
Nem vészes, nálam Mi3-on 1,1-1,2 GB szabad indítás után, később 600-800 közé esik használattól függően. Mellesleg rengeteg dolog be van építve a MIUI-ba, én nagyon szeretem, nem tudnék már egy stock droiddal megelégedni, hiányoznának azok az extrák amik MIUI-ba benne vannak. Persze van aki szereti van aki nem, ez érthető.
Firmware-t senki nem próbálgat, esetleg másik romokat, de nem kötelező cserélgetni, van egyébként stock droid is rá (amolyan félhivatalos, Xiaomi nem tiltja a rom cserét a készülékein).
Nézz meg inkább egy Xiaomi készüléket működés közben és az alapján döntsd el. Tökéletes a MIUI ha valaki szereti, nagyon összetett és sokat tud, ez mellett van lokalizált magyar rom is.
Zopo Speed 7-et mondanám esetleg, nem tartozik a nagy gyártók közé még Kínába sem, de egyébként nem rossz és ez a készülék kimondottan jónak mondható. B20 LTE is van benne, 3GB RAM ennyiért meg külön kuriózum. Nem kell félni a belsőtől se, szinte teljesen stock droid van benne.
Vagy Lenovo Vibe P1m, ebbe mondjuk nem valami erős a SoC (kb S410-el van egy szinten), viszont 4000-es akku van benne, amivel üzemidő bajnok jelenleg. B20 is megy, bővíthető memória is, kamera már nem biztos, hogy nagyon jó.
Esetleg Lenovo P70, ebben a SoC is erős, kamera viszont nem túl jó (vagyis a kamera jó, mert Sony IMX135, de szoftvert nem tudtak hozzá normálisat írni, szóval a képek nem olyan jók vele), ebben is erős akku van.
Vibe x2 is van még, erős SoC, kamera átlagos, üzemidő nem túl jó, tesztben is átlagos lett 1 sim kártyával, ha te kettőt fogsz használni ennyi se lesz.
Lenovo nem rossz, nem hiszem, hogy lehetne benne kivetni valót találni, semmivel nem különb, mint Huawei és a többi kínai. -
b0bcat
addikt
Tegnap érkezett egy újabb kínai csoda hozzám, egy Oukitel U7 Pro.
Több okból esett rá a választásom: érdekelt a gyártó, az MT6580, mindez 5.1-es Droiddal, illetve ennyire olcsó telefonom ilyen hardverrel még nem volt. 
Az eddigi ismerkedésünk alapján az alábbiakat tudom elmondani róla:
- jól össze van rakva
- nagy és nehéz dög az utóbbi hetekben használt Bluboo Xfire-höz képest
- szép a kijelzője (HD IPS)
- a rendszer sebessége teljesen jó, az Xfire-nél is pörgősebb, de néha minimálisan akad
- az oprendszer ugyanolyan, mint a 64 biteseken a stock rendszer, kb. 600 mega szabad memóriával indulásból
- a zenelejátszás hangja erős közepes, fülhallgatóval egész jó (kevés a basszus)
- a pozitív meglepetés: navigációra is használható benne a GPS!
(tracking progival teszteltem)
- a névlegesen 2500 mAh-s akku üzemideje nem igazán tűnik acélosnak, vagy csak én vagyok elkényeztetve mostanság...
Mindez 70 dollárért véleményem szerint szuper ajánlat.
Akinek nem létszükséglet a 4G, de nagy képernyős készülékre vágyik olcsón, szerintem érdemes erre is ránézni.Összességében pedig örömmel látom, hogy 100 dollár alatt is egyre vállalhatóbb modellekkel állnak elő kínai barátaink.

-
hodostamas
addikt
Sziasztok,
rendelt a napokban valaki Gearbest-ről? Kinai stockból, de DHL-es szállítást kértem, 9én rendeltem, 10-én megjelent a dhl-nél, de csak annyi hogy shipping information received.. azóta semmi. GB-nek tegnap írtam, semmi... Így érdekes ez az Expedited Shipping 11$-ért.
-
grosy
senior tag
Én is a Oneplus Two és a Zuk z1 között vacilláltam, ezért az elmúlt 2 napban 15-20 cikket, összehasonlítást olvastam el, és pár videót is megnéztem. Szerencsére mindkét telefon volt a kezemben, így arról is van fogalmam. Igazából egy megbízható, viszonylag erős mobilt szerettem volna, ami nem haladja meg a lélektani 100.000 Ft-ot. Eddig HTC-im voltak, amelyekkel eléggé meg voltam elégedve. Most viszont már olyan árban van egy komolyabb (180.000+), hogy annyit nem szerettem volna adni érte. A PlayIT-en kint volt az EU Stock, és ott kipróbáltam a Zuk z1-et. Kicsit tartottam a COS-tól, de utánaolvasva kiderült, hogy az egyik legjobb, legkedveltebb Android-változat. A Oneplus Two topicjában is végig ezért sírnak, és fikázzák az oxygen OS-t. Pl. az elő szokott fordulni, hogy tárcsázás közben 10-20 másodpercig csak úgy magában elgondolkozik a Two, és csak azt követően lehet tárcsázni. Az, hogy előre kell utalnom a pénzt egy kínai cégnek, és majd ők valamikor küldik, az sem volt szimpatikus. Sőt, most olvastam, hogy a vám miatt keresték már az egyik fórumtársunkat. A szervíz kérdése is kiforratlan nekem, ami nem igazán ad biztonságérzetet. Ha már itt tartunk, akkor a Twoban lévő chipset is legendásan bajos, rengeteg túlmelegedésről lehetett olvasni. Maga a Oneplus is bevallotta, hogy nem szabványos az USB 3.0 a Twonál, ezért akár tönkre is teheti sz.gépedet, ezért kéretik azokat nem összekötni.
Ezzel ellentétben a Zuk z1-ben COS van, amit direkt erre a telóra optimalizáltak, egy kiforrott bika chipsettel. Magyar garanciával, és majd 40.000 Ft-al olcsóbban.
Innentől nem volt kérdés, főleg úgy nem, hogy csak dícsérő cikkeket olvastam róla. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Szerintem, azért mert sokan nem tudják mit is csinál a "format system" !

dethroner: Gyári romot nem fogsz tudni felrakni cwm-el. cwm custom romokhoz van. Gyári romhoz gyári recovery kell, de abból sem biztos, hogy van install lehetőség. (nem ismerem a p8000 stock recovery-t) Mint mondtam flashtools kell.
Vagy, ha már cwm van, akkor keresel egy custom romot és azt teszed fel. Esetleg otg vel.
cappa72: Most kapcsolok!! Te telepítő script-re gondolsz!!
Bocs kicsit lassú vagyok ma!! Igen,az megoldás lenne. Viszont sokan szerintem nem is vennék észre mikor lefut. -
bl1zzOne
csendes tag
A Meizu Metal vajon mikortól lesz rendelhető kínából? Itt azt írják a címben, hogy presale, az adatlapnál meg az van, hogy in stock.
-
aytukabozs
addikt
válasz
raulicio
üzenetére
Én is nemrég fedeztem fel, de sztem azért out of stock mert még nem indult be...
-
Ájvé
veterán
válasz
b0bcat
üzenetére
Akkor viszont 4.4 kellett legyen rajta, mert jóval fürgébb, mint az újabb 5.1 (nálam legalább is ez volt a helyzet, stock 4.4 és 5.1.1).
(#112417) Upo:
Processzor terén elég jelentős, ez mellett ARMv8 is ott van 64 bit alapon, ennek is lehet előnye már. Antutuba pont nincs jelentős különbség. Redmi 1s vs Redmi 2 és ZTE V5 összehasonlítás meg eleve esélytelen. Ezt csak akkor tudnád összemérni, ha azonos telefonon azonos rendszert futtatsz (mondjuk Redmi 1s és Redmi 2 1/8 azonos fő verziós MIUI7-el, bár ebben úgy se lesz különbség, mert MIUI nagyon fogja a rendszert, stock droidon lenne esélyesebb különbséget találni). 400-at 410-re cserélni tényleg felesleges, nincs olyan veszett különbség köztük, nem jelent kategória ugrást, viszont ha valaki most vesz készüléket akkor inkább 410-es alapút érdemes vennie a kettő közül, leginkább erre értettem. -
devGyuri
csendes tag
válasz
LantosBerry8
üzenetére
Én azt az "in stock" feliratot a gyártó tegnapi üzenete fényében némi fenntartással kezelném: [link]
-
b0bcat
addikt
Én is 2 gigára váltottam nemrégiben, ám az előző telefonomnál az 1 giga azért volt szűkös, mert a 4.0-s Android még nem kezeli olyan hatékonyan a memóriát, mint a 4.2-4.4. (Egy stock 4.4-es Androidon 500-600 mega a szabad RAM indulásból, ami egy olyan júzer számára, mint én - aki alig fél tucatnyi app-ot használ, és azok sem hardverigényesek - simán elég tud lenni.
) Tehát a 2 gigára váltás nálam nem lett volna létszükséglet. 
A proci is egy érdekes kérdés. Nyers erőben a korábbi telefonom (az immár bő 3 éve korszerű Haier W910, amiben kétmagos Snapdragon S4 SoC dolgozik) kb. a Snapdragon 410 / MT6535P/M szintjét hozza, vagyis a mai napig elegendő. (A fogyasztás más kérdés. A régi Snapi zabálta rendesen az áramot.
)@Henker2:
Akkor lehetsz nagyjából biztos abban, hogy van benne magyar nyelv, ha van erről képernyőfotó a leírásnál.
-
Fricibácsi
tag
Nekem nem egészen tiszta, hogy mikor mennyi ez a telefon
EU express szállítást a rendelés végén tudod beállítani? Szerintem attól független Kínából küldik a cuccot, csak valami felár nélküli gyorspostával. Amúgy az alap SG postával nekem mindig ideért 2 héten belül. A kamerákat csak szoftveresen feljavították, 2 és 8 megásak. Én ezt néztem ki 100 dodóért[link] ez egyszerre " in stock " és " pre sale ", hogy ezt mikor küldik, a fene se tudja. -
hesszan
aktív tag
Sziasztok!
lassan kétéves lenovo a820-at akarnám cserélni (még tökéletes, és pont azért/addig kellene eladni amíg hibátlan
mennyit ér manapság egy ilyen jó állapotú?))új teló igények:
- 2/3 gb ram
- snapdragon chipset (gps miatt, és tudom hogy van jó mtk gps is de akkor is, mtk kilőve nálam)
- dualsim (standby elég) 1 netre 1 hangra, nem kell két net
- LTE (jellemzően magyar Voda hálózaton, de az EU-ban is menjen)
- 900mhz 3g a Voda miatt
- min 2000 mAh aksi de minnél angyonn
- méretben ne legyen szélesebb hosszabb mint az a820 (135 x 68,2 x 9,9 milliméter) vastagság mind1. mostani 4,5" kijelző és nem nagyon kellene nagyobb kijelző sem. (sajna ez az igény)
- ha lehet stock android (de mindenképpen ram igénytelen)
- napi mókólást nem igénylő hibátlan stabil rom legyen hozzá [pl: a820-al első héten szívtam míg minden jó lett, de azóta a Cappa v5.3 jól teljesít ]ár? 50? [100 felé biztosan nem tudok menni]
további talán jó lenne, pénzt már nem érő feature-ök:
- kamera? jó lenne ha jó lenne, de sokadlagos szempont. vaku? szintén
- micro sd? 8gb belső memória alatt nem szükséges
- otc, nfc, infra -- úri huncutságu.i.: nem ismerem a piacot, sajnos itt is keveset olvastam vissza, zte blade s6 majdnem jó is lenne 5" és picit nagyobb külső méret mint a mostani... de hátha ti tudjátok a tuti telefont.
köszi a válaszokat előre is!
-
iMaverick
addikt
válasz
üzenetére
Erről az Elephone P4000-ről semmi hír azóta sem?
Próbáltam nézegetni webshopokban, meg külföldi fórumokban, de akkora az össze-vissza fejetlenség, hogy csak na...
Először is hol "pre sale"-ben van, hol "out of stock", hol meg "in stock". A pre sale végét minden oldalon máskorra írják, volt már május, június, most éppen július 15, meg július 18-ka volt közszájon.
A 2GB memória rendre 1GB-nak kikiáltva, lévén YT-os videókon a benchmark program 1GB-nak írta.
Ez azért eléggé nagy baj. (Az 4400-as aksira is kíváncsi lennék.)
Elephone tulajok: a gyártó mennyire szokott hazudni a paraméterek kapcsán? Kamerával mennyire vagytok megelégedve?
-
robi1979
aktív tag
Szerintetek a Lenovo Vibe Z2 PRO a to2c-ről mennyire vállalható?
Van valakinek tapasztalata a to2c-s rendeléssel/bolttal? Nekem kb 1 hete hzaudnak a Jiayu S3 full fehér készletükről, közben az oldalon meg végig IN STOCK. Az emailben a 4. kérdésemre a válasz pedig:
"Dear friend.
JIAYU company is lack material for JIAYU S3 .So sorry , we also just know this lasted news .Thanks "Kb 1 nappal előtte meg azt írták hogy rendeljem nyugodtan mert IN STOCK. Gondoltam hogy elküldöm őket a qrvaanyjukba, de lehet csak én látom rosszul hogy hazudnak a valós készletülről. És a Lenovo még tetszik is, igaz 6" de B20 és minőségi.
Szóval valakinek tapasztalata a to2c-vel? Nem szívesen kockáztatnék még 90.000ft-ot.
-
iMaverick
addikt
-
zolipapa66
tag
Ennek a srácnak van umi kalapács és alife s1
Azért google fordítóval is ki lehet szedni a lényeget.
Na ja, der gurkensalat fragte ja ausdrücklich nach der subjektiven Meinung von Nutzern...
...und meiner (subjektiven) Meinung nach fühlt sich das UMI wertiger an und auch das ist nur meine persönliche Meinung, gerade durch den Metallrahmen strahlt es einen "edleren" Gesamteindruck aus.
Bei den Bildschirmen sehe ich persönlich kaum einen Unterschied, die sind in beiden Geräten in der Preisliga auf recht hohem Niveau, das UMI erscheint mir hier aber etwas "strahlender", das ist aber reine Geschmackssachen ....
NIKON-05.JPG
(die Bilder sind mit den jeweiligen Geräten heute Vormittag gemacht worden)Zu den Kameras, mittlerweile finde ich das erreichte Niveau in der Preislage auch schon recht ordentlich, wobei ein Ersatz für eine "richtige" Kamera kann das Handy schon systembedingt (Minisensoren) nie werden.
Hier ein kleiner Vergelich von heute Vormittag, bei sehr anspruchsvollen Lichtverhältnissen (Sonne schräg von vorn) zum Vergleich dazu das selbe Motiv mit zwei unterschiedlichen richtigen Kameras (Systemkamera Nikon 1 S1 mit Systemkitobjektiv und DSRL Sony A55 mit Zeis Vario Sonar jeweils "out of the box" mit Vollautomatik geknipst), da liegen Welten dazwischen...
Vergleich1.jpg
Vergleich2.jpgHier einen Vorteil für das Alife S1 finden zu wollen fällt mir zumindest schwer - Geschmackssache. Das Alife ist rotbetonter, das Hammer erscheint kühler.
Die Originalbilder könnt Ihr Euch HIER! herunterladen, bildet Euch selbst eine Meinung...
Zum Theme Gerätedicke...
Vergleich3.jpg
Vergleich_Hammer_AlifeS1_1.jpg
An den Rändern ist das Hammer dünner in der Gesamtdicke allerdings ca. 1,5 mm dicker, wobei ich mir aber ziemlich sicher bin, das dies Designgeschuldet, weil abgerundete Rückfront, ist. Allerdings und das wiegt schwerer - die heraus stehende Kamera beim Hammer ist für mich störend...Zum Thema störend - am Alife stören mich nicht so sehr die unbeleuchteten Softbuttons, das fehlt beim Hammer auch, sondern, dass da defacto nahezu jegliche Kennzeichnung fehlt, der Aufdruck ist jedenfalls nur für ein sehr geübtes Auge, bei optimalen Lichtverhältnissen aus nächster Nähe erkennbar.
Softbuttons.jpg
Man sieht, dass man fast nichts sieht...Jetzt auch noch mal ein (aus meiner Sicht) recht wichtiger Vorteil für das Alife - der Ladekabelanschluss von unten - ist für die Nutzung als Navi deutlich besser geeignet, als selbiger im Hammer von oben, warum der allerdings nicht mittig verbaut wurde...:scratch_one-s_head:
So und jetzt noch was zum Thema GPS - hier war ich ja schon vom Hammer extrem angenehm überrascht aber das Alife schlägt sich hier noch mal einen deutlich Tick besser, das ist einfach 1A - im Erdgeschoss unter einer Stahlbetondecke mit 2 darüber liegenden Stockwerken GPS-Empfang haben zu können, ich weiß nicht wie das geht aber das Alife schafft´s.
Die beiden Geräten sind aus meiner Sicht jedenfalls ihr Geld wert, für was man sich eintscheidet bestimmt hier der persönliche Geschmack bzw. der eventuelle Speicherplatzbedarf im Zusammenhang mit einem DualSIMbedarf - preislich sind die ja Beiden nahezu identisch.
regards
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék telóvásárláshoz. Legkésőbb szeptembertől van szükségem telefonra, tehát nem sürgős. Ha akad addig valami nagyon bevált tipusból jó vétel, akkor jöhet most is, de ha jobb várni, várok. (De nem feltétlenül akarok a latest modellek béta tesztere lenni.
) Jó lenne 200 USD körül megúszni, de 300USD környékére felmegyek, ha kell.Ami kell:
Android Play Store
Dual SIM
Erős akku
Létezzen hozzá kulturált szilikontok, vagy méginkább flip case
Minimum 5'', de inkább 6’’
Szép IPS
Jó GPS
microSD bővíthetőség, vagy minimum 32GB memória
jó kamera
Romolgatni nem akarok
Játszani nem akarok
Ami jó lenne (de nem must-have), hogy mindkét SIM foglalat tudjon gyors mobilnetet (az nem baj, ha szoftveresen át kell váltani, de nem szivesen cserélgetném a kártyákat).Egyelőre a Honor 4x-et és a Lenovo Vibe Z2 pro-t néztem. (Ez utóbbi ára sokat karcsúsodott, de még mindig drága... Vajon megy még lejjebb, vagy már az "out of stock" felé tart?)
Köszi előre is!
-
szuand1
tag
Én írtam nekik, hogy várok még egy kicsit valami ajándékért cserébe, ez jött vissza:
Dear customer,Regarding your order on our coolicool, the item UMI HAMMER is temporarily out of stock in our EU warehouse, and restocked within 7 days around. Could you please wait for 7 days around?
You can also choose other items on our website. If you accept we will add a 8G TF card as a gift for you.
What is your mind? Waiting for your early reply. Thanks.
Any further questions, please do not hesitate to contact us.CooliCool always provides you the best price and service in your life.
/én várok mert másik shop már feladta a tokot+ tempered glasst/ -
aytukabozs
addikt
válasz
akos727
üzenetére
a leggyakoribb probléma velük hogy a készletinfót hanyagul kezelik (értsd. in stock a terméklapon valami, de közben mégsincs, bár ez gyakorlatilag majdnem minden kínai webshopról elmondható).
Antelife tavaly sokszor eljátszotta hogy régebbi újnak hírdetett készülékekkel akciózott,
aztán kicsomagoláskor derült ki hogy felújított vagy bemutató darabok voltak ezek (UMI X1, UMI S1).
Idén még nem emlékszem ilyen stiklijükre. -
klarkzone
tag
Mi van ezzel az umi kalapáccsal emberek, nagyon jónak hangzik minden, ha 40-ért ilyenekkel dobálóznánk akkor lehet én is megpróbálnék elkapni egyet, már csak azért is, mert anyagban, árban, kamerában, tárhelyben, gps... szóval olyanokat írnak róla, hogy ez talán már működhet, és nem sül meg a tojás rajta, ha mondjuk 2-3 órás navigációra használom, esetleg menetrögzítőnek is, meg ilyen eretnekségek... És itt van az EU-ban, tehát semmit nem kell adakoznom... Valaki esetleg nem csinálna róla azonnal egy tesztet, nem hiszem, hogy itt a fórumban még nincs olyan aki nem ugrott volna azonnal a stock in europe feliratra.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Teljesen külön szekcióban kezeli a legtöbb webshop, sokszor még a termék megnevezésében is benne van hogy EU-s.
Pl.:
Stock in Europe UMI HAMMER MTK6732 1.5GHz Quad Core 5.0 Inch Screen Android 4.4 4G LTE Smartphone -
aytukabozs
addikt
Hát nem tudom.
Én le szoktam nekik vezetni hogy; "ne sz#passuk egymást feleslegesen.
Ha nincs 2-3 nap múlva infóm hogy feladták, meg mellé postai szolgáltató függvényében egy mihamarabb élő TN-em, akkor szépen nyomom gyors egymásutánban a dispute-ot/claim-et."
Persze persze mindezt rém udvariasan.
Antelife-nál, minideal-nél működött, mondjuk az is igaz hogy a to2c valóban bekamuzta ott is hogy van ami nem volt (és ott még pattogni sem nagyon tudtam mert máshol sem volt amit kerestem).
De mindenesetre ha csak az esetek felében bejön, az már jobb mint az alapból kamu in stock tagekre hagyatkozni...
-
aytukabozs
addikt
válasz
akos727
üzenetére
Igen... Első körben az alapokat kell megtanulni ha kínából (vagy kínai webshopból) rendel az ember...
Az egyik ilyen lecke hogy az in stock cimke nem azt jelenti hogy vmi van készleten.
Az náluk kb azt jelenti rendelhető.
Visszakérheted a pénzt, valszinűleg vissza is adják problémázás nélkül de mivel egy nagyon friss teló a választottatok, jó eséllyel máshol sem lesz.
Nem csak erre a vásárlásra hanem úgy általában mondom hogy bármit is rendelnél, előtte live chat-en ellenőrizd van-e... -
bb71
őstag
válasz
cappa72
üzenetére
A megrendelt G2F élete rövidre sikerült:
Hi Zsolt,
I am really soory to tell you that after we contract the shipping company,they confirm that the phone was lost during the delivery.
Sorry for that.And there is only WCDMA black one in stock,The white color is not in production.
So we will return the money to you.
Thank you for your understanding.
Best regards
stella*********************
Akkor mit ajánlasz? Miután ajánlottad a G2F-et, ezért rendeltem meg, de azóta sok helyről csak a küzdelmet hallottam vissza vele kapcsolatban. Ráadásul nehezített pálya: csak fehér jön szóba...
-
-
janaman01
addikt
In Stock Lenovo Original K3 nota

nálam az ali , mikor milyen kedve van , hol oroszul hol üzbegisztánul hol a fene tudja milyen nyelven adja be az oldalt

ebbe a notába is miért lett volna olyan nehéz belerakni a b20 at....
-
-
kmisi99
addikt
Megjött ma a Doogee DG280 LEO telefonom feketébe, ha valaki esetleg erre adná a fejét írok egy kis rövid beszámolót.
1. Kijelző: A kijelző szerintem nagyon szép, kb 240ppi körül van, ha keresünk pixeleket találunk, de amúgy totál jól használható és nem zavaró, anno a galaxy s2 230ppi körül volt, akkor se volt belőle baj. A fényerő és a betekintési szögek ips hez méltóak tökéletesek nincs velük baj szépek a színek. Előlapot plexi borítja vagy valami hasonló, ugyan az mint minden nem gorillaglassos olcsóbb telefonon találunk.
2. Hardver rendszer: Meglepődve láttam, hogy amint bekapcsoltam már jött is az infó, hogy frissítés jött ki, 1-2 új programot kapott meg bug fixet. A hardver tökéletesen meghajtja ezt a telefont, akadás nincs bár én más launchert használok a gyári elmegy egynek, de nem tetszett. Szoftveresen nagyon felcicomázott, akár egy nagyobb gyáró is kiadhatta volna nem tűnne fel, van power saving fül, különböző gesztus vezérlések, pl dupla koppintással a telefon feléled, M betű rajzolásával zenelejátszó, és még sok hasonló extra. A beállításokban szám szerint 5 extra menüpont van ami stock androidba nincs.
3.Külső: A gumis hátlap, képeken gagyinak néz ki, de élőben tetszetős, nem tűnik gagyinak fogása nagyon jó nem csúszik, szóval egész jóra sikeredett, eddig 4/4 embernek tetszett akinek mutattam. Elméletileg "ütésálló" A gumis hátlaptó mert körülöleli a telefont, mindenesetre biztos enyhíti a becsapódást. Ha kell tudok fotót felrakni róla.
4. Kamera: Na itt fogta a gyártó megkereste a leges leges legolcsóbb kamerát, majd mondták, hogy nem ez nagyon drága ez nem lesz jó, így a fiókból kerestek pár 5-10 éves kameramodult majd a telefonba rakták. Még autofokusz se nagyon működik csak éppen hogy van valami. Olyan mint makro meg a mesébe sincs. A led villanó a többi kínai szintjét hozza, zseblámpának jó és 30-40cm re még meg is világítja a fotót.
5. Akksiról még nem tudok nyilatkozni mert fél napos a telefon, de nem tűnik vészesnek, 1800mah tól sokat nem lehet bárni, de szerintem 1 napot ki kell bírnia.
6. Egyebek, a hangszóró viszonylag hangosan szól és nem recseg nem torzít teljesen átlagos, szóval ennyi pénzért jó, a rezgő motor átlagos, rezeg rezeg de nem fog szétrázni, Hívás közben nem volt gond, térerő házban maxon van, Mobilinternet a micro simen 3g sima simen edge. Nincs velük se baj, wifi hatótávja átlagos. Egyáltalán nem kicsi de nem is nagy. Van akit zavarhat, hogy a hangerő gombok jobb oldalt a bekapcs gomb bal oldalt van. Én ilyet még nem láttam, nekem még mindig szokni kell mert állandóan hangerő gombot nyomkodom. A gombok nyomáspontja határozott, kicsit nehezebb benyomni de nem rossz. Az érintő gomboknak nincs háttérvilágítása. Kicsit nagy mag a telefon a kijelzőhöz képest, de még az átlagos kategóriában van. Magyar van benne, bár elég sok helyen alkalmaztak google fordítót de összességében jó.
Vámmal együtt az a kb 25 000ft os ár érte szerintem korrekt, egyedül kamerából kellett volna kb 1$ al jobb és máris kiváló vétel lenne, de így se rossz telefon. Én nem csalódtam benne. Végül is az ember nem tudom mit kap 20-25 000 körül itthon? 4 magot és 1gb ramot nemigen.
-
ctibor
senior tag
válasz
aytukabozs
üzenetére
Nem egészen. Nekem az aláírásomban látható Huawei telefon van, EMUI 3.0 saját user interfésszel, ami nagyon erősen eltér a stock Androidtól, ráadásul az enyém kínai belpiacra gyártott verzió, amire utólag kellett feltenni a Google alkalmazásokat -- nos, mindezek ellenére out of box beszél magyarul!
-
Hmm, N3 Plus hol kerül 50k-ba EU boltban vagy 40k-ba kinti boltból? Annyiért engem is érdekelne. Inkább a kinti boltból...
Old Gyfland
Igen, ha presell, akkor még nincs készleten - bár nem egyszer akkor sincs, ha már azt írják, hogy "in stock"
Úgy látszik, náluk ilyen sokat romlott a dollár, hogy a 231EUR az 320USD
Egyébként a magasabb áron kapnád meg... -
trebrona
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz
doongoo
üzenetére
Az van, hogy semennyire sincs raktáron a ZTE S6, és mikor megkérdeztem hogy miért hazudja azt a weboldal hogy van, ha közben azt írta hogy várják a szállítmányt, ami az ünnep miatt késik, azt mondta, hogy majd ha ünnep után visszatér a weboldal készítője is, akkor kérdezzem meg.
Tehát valszeg van 1 valaki odarakva ügyeletbe, és valszeg az EU-n belülről (mert kínai nem ír késő délután).
Aztán majd ha a kínaiak is visszatérnak, intéződnek a dolgok.Mondjuk tény hogy sokszor volt leírva, hogy az hogy a kínainál valami In stock, az nem jelenti, hogy tényleg úgy van. Inkább azt, hogy 3 héten belül beszerezhető. Ha erre esélyt sem lát, akkor out of stock.
Aztán néha téved, és az sem beszerezhető, amit annak gondolt. -
janaman01
addikt
a jiayu s3 al kapcsolatban az egyik alis eladónál ezt olvastam :
"According to Our Company Purchasing Plan,Will Receive First Batch International Version S3 2GB Ram Stock (100pcs) Before 12th Feb
Chinese Version and International Version difference ,we will write details fifference here when receive them."most akkor mi van
a hivatalos oldalukon szó nincs külön kina verzióról.... 
beni26k: szerintem nincs fehér , s a fekete is olyan mint a fehér holló
én már kedden kaptam tracking számot de még nem müködik....kiváncsian várom mikor kezd el "élni"... -
wwenigma
Jómunkásember
Nincs baj a stock rommal tovabbra sem.
Latszik hogy nem olvastal bele a forumjába de inkabb ne is tedd, felesleges. Sok hiba van benne, mivel probalgatjak a sracok a CM/Mokee romokat. Vegyel inkabb egy Redmi 1S-t, az kiforrott, megbizhato.Sanyesz.: milyen övön aluli ütés? Esetleg melyik kép nem megfelelő számodra?
-
citkar
addikt
válasz
janaman01
üzenetére
A Minidealen is in stock, ha valakit érdekel egy próbát megér.
-
janaman01
addikt
Jiayu s3 ról van valakinek már ppontos infója ? Pár alisnál már látni véltem hogy in stock...mármint "képekkel igazolja" csakhát mint tudjuk a kis barátaink sokmibdenre képesek

-
törölt tag
válasz
berek21
üzenetére
Ezeket a telókat minden shop kétféle verzióban árulja? Mi a különbség a "Preorder" és az "In Stock" verziók között? Én azt vettem észre, hogy az "in stock" verzió az, amit belátható időn belül meg is kapok. Lehet, hogy rosszul tudom, de akkor ennél a Preorder verziónál hányadikát jelent a (mid January)? Úgy tudom, hogy itt, az EU -ban ez 15. -e körül van. Vagy ez mégsem EU -s?

-
-
wwenigma
Jómunkásember
Elephone P6000 2GB RAM 16GB ROM MTK6732 Quad-Core 1.5GHZ 64 Bit Android 4.4.4 5.0 Inch 1280 x 720 pixels 13.0MP Camera in stock 159.99$ Ígérik rá a nyalókát csak nehogy szopóka legyen belőle.
Cseszettjo, tiszta ZTE v5 feelingje van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KTU
addikt
válasz
Ezekiel Ston
üzenetére
ZTE V5 Red Bull 1GB 4GB In stock $115.99
Leagoo Lead 3, Leagoo Lead 3S, Jiayu F1, Jiayu G2F
Ezek szerintem mind jobbak mint az 520,
Volt 530 DS nálam 1 hétig, ill. a fentiek közül majd mind, kivéve a G2F,
Esetleg még a Tecsos OP3N DOTT, bár szenvedtek a frissítéssel, de pár napja már nem nézem a topikot.
-
albinolynx
senior tag
Ajánlást szeretnék kérni új telefonra:
- note formavilág, inkább szögletes forma
- ne legyen lenovo, mert a saját szoftvereivel nem tudok kibékülni (legyen stock android, esetleg WP? nem követem...) droidból kitkat-et szeretnék
- 5 - 5.3 - 5.5" IPS kijelző, nem muszáj a FHD, de ha belefér
- "bejáratott" típus érdekel, amihez pl. lehet kapni minőségi kemény hátlapot (lenovo a850+ nagyon tetszett a nilkin kemény tok)
- 4 mag, hozzá passzoló gpu
- zseblámpa lednek tudnék örülniár: 27%-kal együtt 45.000,- Ft kellene (nagyon maximum 50.000,- Ft), hogy betakarja. Lenovo-t anno megfogták...
Egy jiayu G2-t váltanék nagyobbra. Ez kicsit felturbózva és megnövelve akár tökéletes is lenne.
Mit tudnátok ajánlani?
-
CoolBoy323
nagyúr
UMI ZERO 200$ (nettó)
Lehet kísérletezned Laza..

6 nap múlva már in stock lesz (elvileg)
-
Dominó85
addikt
válasz
szili.tamas1
üzenetére
Semmi baja. Csak egyszerűen mindenki xarért-hugyért venné meg. Olyan ajánlatokat kaptam, hogy hajam égnek áll...
Pl: Adnék érte 8 ezret. Hova kéne menni érte?
És hasonlóak...A GPS-e nagyon jó. A kamerája szódával, 3 feles után okés. A kijelzője a relatíve alacsony PPI érték ellenére nagyon jó és a fényereje (háttérvilágítása) az egészen kiváló. A rendszer pedig nagyon smooth, amolyan stock android féle. 30k-ért pedig nem rossz vétel szerintem (MT6582, 1GB ram, 4GB rom). Ráadásul a NAV szemle során lába-kelt tokért is harcolok a kínai eladónál, hátha küld egyet ingyen. Jelenleg ott tartok, hogy hamarosan küldi. Szóval egy szava nem lehet a vevőjelölteknek. A töltője igen minőségi, na meg van hozzá a kijelzőn lévő mellett plusz 1db fólia és a Doogee DG450 összes tartozékával kompatibilis a teló. Na mindegy megszoktam, hogy idén szinte csak xopok a telefonokkal...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
New Bluestar
tag
Szia !
A vifocal.com-on is van ilyen teló, igaz ott 119.99 $ , és out of stock

Gondolom ugyanaz a helyzet. lehet innen copyzták, aztán még rátették a hasznukat.
-
Ma jött a levél:
"Dear Customer,
Thank you for your order.
Sorry that the item MHATHL4000 will be have stock on Dec. 2 and we can ship it.
since you purchasing the product has only paid for 99.99 USD.(this is the activity price)
but after the activity, the price of the phone will be more expensive.(may need 169.99 dollars)
So please be patient for your order.
If you don't want to wait for so long,we will cancel your order and refund you the money.
Waiting for your reply.
Best regards
coolicool.com team"Ennyit a Colicool-ról, innentől kezdve nem sok mindent hinnék el nekik.
-
Zeki
nagyúr
válasz
New Bluestar
üzenetére
Az in stock nem mindig igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Razer gamer szék
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Újszerű Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló +
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

És igen, valóban megöregedtünk... 
)

Sajnos.

Több okból esett rá a választásom: érdekelt a gyártó, az MT6580, mindez 5.1-es Droiddal, illetve ennyire olcsó telefonom ilyen hardverrel még nem volt.
Bocs kicsit lassú vagyok ma!! Igen,az megoldás lenne. Viszont sokan szerintem nem is vennék észre mikor lefut.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)