Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bb71

őstag

Itt is szeretném elmondani mindenki előtt, hogy hatalmas köszönettel tartozom cappa72-nek, aki tanácsaival segített abban, hogy egy halott telefont visszahozzak az élők sorába.

Ráflasheltem egy nem rá való ROM-ot, és mivel tökös (és hülye) gyerek is vagyok, a Preloader-t és a DSP_bl-t IS flasheltem. Ezek után nem lehetett bekapcsolni a telefont. SPFlashtoollal vette fel egyedül a kapcsolatot akku nélküli állapotban. De ott mindig valami baja volt, hiába volt meg a cappa72 által KÖTELEZŐEN előírt négyféle eszközzel való gyári állapot lementésem...

Tanulság:
    - PRELOADER és DSP_BL-t nem flashelünk, csak ha...
    - KÖTELEZŐ megcsinálni mind a négyféle mentést
    - először scatter from file - beadtam neki vlaamit..
    - a megoldás az volt, hogy a prepare blocks for flashtool gombot megnyomtam az MTKDroidToolsban, előtte még kérte a Files.md5 fájl, elkészítette a !Files_to_Flashtool könyvtárat, majd azt már felnyomta a Flashtool (persze mintha ott is először köhögött, és talán a PMT-s scatter fájl kellett neki, nem a sima PMT kiterjesztés nélküli). Azért vagyok bizonytalan, mert nem írtam fel a lépéseket, úgy izgultam... éjjel 1/2 3-kor feküdtem, most meg szétrobban a fájdalomtól a fejem...

- ezek után elindult a telefon, de nem lehetett használni, mert kínaiul valami jelszót kért az android felületen, és mintha csak segélyhívásra lett volna lehetőség. Pedig SIM kártya nem is volt benne.
    - viszont volt egy CWM recovery fájlom, persze ez sem tökéletes, mert a képernyő el van benn csúszva jobbra több pixellel... ezt feltettem, csak a Recovery előtt hagyva pipát az SPFlashtoolban.

- ezután már VolUp + poweron gombbal benne voltam a CWM-ben és ment és vissza a tegnap esti mentés.

Új hozzászólás Aktív témák