- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terentius
őstag
válasz
KurtCobain #57299 üzenetére
Köszi.Akkor megrendelem.
-
Terentius
őstag
A minideales magyar Jiayu G3T romnál van ilyen képernyőhiba?
-
KurtCobain
őstag
válasz
apeelme #57296 üzenetére
Csak a .zip méretet.
De most ez a magyarított ROM van fent, jelenleg 161MB szabad a /system-en, úgy hogy a számomra felesleges rendszer progik csak jegelve vannak. Tehát tudnék mihez nyúlni, ha nem lenne elég.Talán akkor ez a legfájóbb pont az egészben. Bár RAM problémám még nem volt. Úgyhogy még ezzel is együtt tudok élni.
Úgy gondoltam.
Köszönöm az infókat. Legalább így kicsit a dolgok mögé látok.
Bár még mindig tatom magam ahhoz, hogy átlagjúzernek tökéletesen megfelel a jbartos megoldás.
BÚÉK!
-
apeelme
addikt
válasz
KurtCobain #57291 üzenetére
"Összevetettem a decemberi Jiayu G3T spanyol ROM-ot a magyarítottal. A spanyol 351MB, a magyarított 353MB. Szerintem ez elhanyagolható különbség." - kicsomagolva nézted?
"Gondolom a benne hagyott sorok csak a helyfoglalás miatt feleslegesek ugye? Tehát más működésbeli problémát nem okoz?" - A felesleges objektumokat (string,array) is betölti a mem-be a rendszer ID-val ellátva minden app indításkor, legyen az a Settings, vagy a framework-res, SystemUI amik ugye a rendszer része.
"Akkor csak annyi a teendő, hogy az angolul maradt értékeket (már amit lehet) beírjuk a hu strings.xml-be, a feleslegeseket meg töröljük?" - meg arrays.xml-be és ahová szükséges.
-
Hali1975
tag
Sziasztok!
Na gyerunk Bulizni:-)!
B.Ú.É.K.Köszönöm a segítséget az Óévben és az Újévben
Üdv -
apeelme
addikt
válasz
topi66 #57289 üzenetére
Vannak olyan rom-ok amikben alapból egy csomó nyelv nem választható a Beállításokból, ezzel adódik az is hogy ami nem választható az sosem lesz aktív. Ezeket a hiányzó nyelveket utólagosan lehetetlen választhatóvá tenni (Beállításokból). Az általam korábban leírt módon elvégzett lokalizáció után sem fog megjelenni, viszont ezek aktivizálását a MoreLocale típusú appokkal, kerülő módszerrel meg lehet oldani.
Nagyon nem elegáns megoldás, de sajnos vannak olyan készülékek amiknél nem elérhető olyan többnyelvű (multilanguage) rom amiben az általunk kívánt nyelv kiválasztható. -
KurtCobain
őstag
válasz
apeelme #57278 üzenetére
Teljesen érthető.
Kíváncsiságból kibontottam a settings.apk-t.
Tehát összefoglalva 2 hátránya van:
- nem teljes adatbázisból dolgozik (MTK és gyártó specifikus dolgok kimaradnak)
- azt is belerakja, amit nem is kéne.Összevetettem a decemberi Jiayu G3T spanyol ROM-ot a magyarítottal. A spanyol 351MB, a magyarított 353MB. Szerintem ez elhanyagolható különbség.
Gondolom a benne hagyott sorok csak a helyfoglalás miatt feleslegesek ugye? Tehát más működésbeli problémát nem okoz?
Akkor csak annyi a teendő, hogy az angolul maradt értékeket (már amit lehet) beírjuk a hu strings.xml-be, a feleslegeseket meg töröljük? -
Újévi kínaszoft eltávolító a legújabb MTKDroidTools alapján (2.5.2)
[cn_app_remover-v6-MTK-multiSOC.zip]Köszönet rua1-nek az XDA-ról.
Mielőtt azonban valaki is nekilátna "gyalulni" vele, azért nézze át valaki, akinek van hozzá affinítása!
A törlendő fájlok listája:
/system/recovery-from-boot.p
/system/media/bootaudio.mp3
/system/media/shutaudio.mp3
/system/app/caivs.apk
/system/app/com.android.caivs.app.apk
/system/app/PinyinIME.*
/system/app/KaiXinAccountService.apk
/system/app/KaiXinAccountService.odex
/system/app/RenRenAccountService.apk
/system/app/RenRenAccountService.odex
/system/app/Sogou*.*
/system/app/sogou*.*
/system/app/androidmarketu.apk
/system/app/SmsReg.*
/system/app/MobileLog.apk
/system/app/ModemLog.*
/system/app/5511_0001_2.8.1.3_Android.apk
/system/app/GCSHIUJI_1005279_LeCooMarket_1.3.0_0615.apk
/system/app/tencentmobilemanager*.apk
/system/app/ZhuyincangjieIME.apk
/system/app/apkTTpod.apk
/system/app/appchina_c0111.apk
/system/app/bird_0027_uplus1.4.1_1108.apk
/system/app/LetvAndroidClient_V22.apk
/system/app/MobileQQ.apk
/system/app/com.software.cover-1.apk
/system/app/mmb_client_1.3-20154.apk
/system/app/SohuNewsClient_v2.1_5047.apk
/system/app/neiz_Sogou.apk
/system/app/PLD_SalesTracker.apk
/system/app/MOS_pushserver.apk
/system/app/116114.apk
/system/app/DeviceRegister.apk
/system/app/Idea123.apk
/system/app/LeCloudHelper.apk
/system/app/LenovoAppStore.apk
/system/app/LenovoLog.*
/system/app/LenovoSafeCenter.apk
/system/app/LenovoSearch.apk
/system/app/LenovoServiceV2.3.71.apk
/system/app/LenovoSinaWeather*.apk
/system/app/LenovoSmart.*
/system/app/LenovoUEService-releaseV1.5.6.apk
/system/app/Lessons.apk
/system/app/LSF-*-Lenovo-4.0-Phone.apk
/system/app/MapabcLBS_Android_v1.4.0.apk
/system/app/RebootTest.apk
/system/app/SharedStorageBackup*
/system/app/Tutorial.apk
/system/app/UnicomClient.apk
/system/app/UserCenter-Lenovo-4.0-phone.apk
/system/app/Wo3G.*
/system/app/Womail.apk
/system/app/Wostore.apk
/system/vendor/operator/app/Baidu*.apk
/system/vendor/operator/app/Baoshi.apk
/system/vendor/operator/app/CrazyJet.apk
/system/vendor/operator/app/GaodeMap.apk
/system/vendor/operator/app/KingsoftWPS.apk
/system/vendor/operator/app/LenovoSafePlugin.apk
/system/vendor/operator/app/MeituShow.apk
/system/vendor/operator/app/MobileQQ.apk
/system/vendor/operator/app/QQBrowser.apk
/system/vendor/operator/app/ReadingJoy.apk
/system/vendor/operator/app/SinaWeiboCU.apk
/system/vendor/operator/app/SohuNews.apk
/system/vendor/operator/app/YoudaoDict.apk
/system/vendor/operator/app/YoukuVideo.apk
/system/app/arabicforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/frenchforgokeyboardV4.0.apk
/system/app/indonesianforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/malayforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/spanishforgokeyboardV3.0.apk
/system/app/thaiforgokeyboardV1.0.apk
/system/app/vietnameseforgokeyboardV1.0_530.apk
/system/appjar/NortonMobileSecurity-101.apk
/system/appjar/FishingJoy_000248_mobile_lenovo-s720_1.7_53_noTI_cn.apk
/system/appjar/baoshi_en_lenvon_v1.0_20121128.apk
/system/app/Devicemessages*
/system/app/projectmkmassags*
/system/etc/application/*
/system/media/update.zip
/system/app/com.baidu.searchbox.apk
;/system/app/*sogou*
/system/app/com.zzcm*
/system/app/OOBE*
/system/app/skytools_v1.1_20120810.apk
/system/app/skygames_33994_127300.apk
/system/app/kuyu8.apk
/system/app/UCWEB_65516_7.apk
/system/app/antutu.apk
/system/app/SumsangApps.apk
/system/app/SkyMarket_24000_v299.apk
/system/app/Google_PlayStore_v3_7_11.apk
/system/app/FX_DDT_8_9_TDX.apk
/system/app/BaiduSearch_Android_1-0-9-23_7300082a.apk
/system/app/WeiBo.apk
/system/app/ChatON.apk
/system/app/GO_inputmethod1.6.6.apk
/system/app/TencentMobileManager3.0.apk
/system/app/360youhua.apk
/system/app/sougou.apk
/system/app/shoudiantong.apk
/system/app/open.apk
/system/app/mogu.apk
/system/app/mogoo.apk
/system/app/mCubeAcc.apk
/system/app/TxSjgj.apk
/system/app/QQBrowser.apk
/system/app/MogooMarket.apk
/system/app/QQyingyongbao.apk
/system/app/YC_360Safe.apk
/system/app/YC_SogouInput.apk
/system/app/YC_SohuNewsClient.apk
/system/app/YC_UCBrowser.apk
/system/app/YC_Youni.apk
/system/app/YC_kBatteryDoctor.apk
/system/app/YC_kwplayer.apk
/system/app/YPS_BaiduSearch.apk
/system/app/Weixin.apk
/system/app/MobileQQ2012.apk
/system/app/MosAppStore.apk
/system/app/GOInput.apk
/system/app/YSWL_BaiduSearch.apk
/system/app/360MobileSafe_generic.apk
/system/app/com.zzcm.yyassistant.client.home.apk
/system/app/com.zzcm.channelinfo.apk
/system/app/com.sohu.inputmethod.sogou.apk
/system/app/com.baidu.searchbox.apk
/system/app/SndaTT_X3063_0.8.7.8.apk
/system/app/SohuNewsClient_v2.3.2_5047.apk
/system/app/new-1701035.apk
/system/app/GCSHIUJI_1005279_LeCooMarket_1.2.0_0321.apk
/system/app/AnZhuoShi.apk
/system/app/MingZhuXiYou.apk
/system/app/SearchBox.apk
/system/app/UCZuoLanQi.apk
/system/app/Weibo.apk
/system/app/newmanapk.apk -
-
svgyula
addikt
Szia! A voip rendszer csak full 3G térerővel működik! A céges telón próbálkoztunk itt Siófok környékén DE még a telenor üzletben is csak az ablak mellet
volt vétel a hangminőség pedig említésre sem méltó! A főnököm német országban is csak a nagyvárosok központjából tudott hívást indítani kb 1prc-ig!
A skype a mekiből sokkal jobb! és occsóbb. -
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57268 üzenetére
Nagy vonalakban leírom mi a gond neked és mindenkinek akit érdekel, és leszögezném hogy nem áll(t) szándékomban senkit sem megbántani. A leírás sok helyen felületes, nem minden részt említ mert hatalmas a téma, természetesen lehetnek benne hibák, kérem nézzétek el nekem!
Hol is találhatóak a lokalizációhoz szükséges erőforrások? Ha valaki érez ingerenciát pl. apktool-al fordítson vissza egy tetszőleges rendszer APK-t annak könnyebb érthetőségéért, ha nincs kedve elmondom hogy minden egyes APK-ban a res/values és esetünkben a magyar nyelvi fájlok a res/values-hu és res/values-hu-rHU könyvtárakban találja általában egy arrays.xml és egy strings.xml fájlokban szigorú szabályok közt felsorolva. (található még a raw-ban is de most mellőzük a könnyebb érthetőség kedvéért) Ha "kínából érkező" készüléket fordítanánk akkor nagyon valószínű hogy legalább az alapértelmezett angol nyelv (nem az alapértelmezetten beállítottról van szó) teljes, erre kínai barátaink az esetek többségében figyelnek. Ez az alapértelmezett angol a res/values mappában található pár dologgal kiegészítve. (kínai barátainknál természetesen sokszor az angol kínait jelent
)
Ha valaki manuálisan lokalizál (magyarra) akkor a legtöbbet a strings.xml-el fog foglalkozni azaz a values-hu könyvtárban lévő fájlokban fog kutakodni, nézzük meg egynek a tartalmát hogyan is néz ki:Settings.apk (strings.xml) magyar JB repo-ból(140-es sor) azaz a Beállítások alkalmazás:
<string name="outdoor_settings_title">Kültéri</string>
Egy string name van definiálva (outdoor_settings_title) ami egy konkrét egyedi azonosító a rendszerben, amit akkor hív elő amikor az adott pl. lista vagy menüelemet, címet, bármit ami egy string name-el van ellátva meg kell jeleníteni, ha a rendszer beállított nyelve magyar, akkor esetünkben ebből a values-hu könyvtárban lévő strings.xml-ből veszi elő (mert tudja hogy a nyelv beállítása miatt abban kell keresnie). Ha nem talál ebben a fájlban ilyen outdoor_settings_title string név definíciót (tehát hiányzik ez a sor ebből a fájlból) akkor az alapértelmezett values/strings.xml fájlba kukkant bele és onnan húzza be. Ezt látjátok amikor a pl. Beállításokban egy-egy menüpont hol magyar, hol angol nyelven jelenik meg. Azt jelenti hogy a magyar nyelvi fájlokban nem szerepel az a string name definíció így kénytelen a values-ból szedni.
A feladat egyszerű ha valami angol akkor a values-hu -esetünkben- strings.xml fájljába fel kell venni egy olyan sort és lefordítani magyarra majd elmenteni a fájlt, összecsomagolni, bizonyos esetben szignózni és felpakolni a készülékre. Előfordulhat olyan is hogy egy APK-ban teljesen hiányzik az -esetünkben- values-hu könyvtár, ilyenkor nincs más teendő mint manuálisan létrehozni a benne lévő fájlokkal együtt. (ennek függvénye és nagyon fontos hogy a rom-ban választhatónak kell lennie Beállításokból annak a nyelvnek!)
1db(!!!) Beállítások(Settings.apk) alkalmazás (pl. JB esetén) ~2000-2500(!) sort, azaz ennyi nyelvi definíciót tartalmaz MINDEN nyelven! (nyelvenként ~200-300kB)Nézzük meg ugyanezt a definíciót a korábban általam is emlegetett Lenovo P770 esetében. Néznénk...mert bár szerepel az angol nyelvi fájlban azt lefordítva magyarra a fent leírt módon mégis angol marad. Miért lehet ez? A válasz egyszerű a Lenovo remek mérnökei új string name definíciót használnak ahhoz a menüponthoz (ugye emlékszünk hogy egyedi azonosítóról van szó?):
<string name="audio_profile_outdoor_title">Kültéri</string>
Látszik hogy az egyedi name definíció a outdoor_settings_title-ról audio_profile_outdoor_title-ra változott, azaz az adott elem meghívásakor ez utóbbit keresi a nyelvi fájlok között, ha a rendszer nyelve magyarra van állítva és megtalálja a magyar fájlokban akkor úgy jeleníti meg, ha nem találja akkor az alapértelmezett values-ban lévő fájlokból húzza be.
Ha megpróbáluk megkeresni a korábban is linkelt magyar JB repóban, akkor sajnos konstatálnunk kell hogy nincs ilyen definíció, viszont ha jobban szemügyrevesszük akkor egy csomó olyan viszont van ami nekünk nem is kell, mert pl. nem szerepelnek azok a beállítások a készülékben hardver hiányában.Minden egyes APK-ban -rendszer szinten is-, Böngésző, Kamera, Üzenetek, Beállítások stb., még a Play-ből telepítettekben is vannak ilyen könyvtárak és fájlok. Egy teljes rom alap alkalmazásokkal és erős becsléssel (JB esetén) közel 100.000 minket érintő definícióval van ellátva...lássuk be ez még gombócból is sok. Az én tapasztalatom az hogy a kínából érkező készülékek kb. 60-70%-osan fedik le a magyar nyelvet a többi angol (esetleg kínai). Legfőképp a dual-sim támogatás miatt, hiszen azt "ők" találták ki, "ők" fejlesztették...google a mai napig nem támogatja hivatalosan a két sim kártyás üzemmódot, így az nem szerepel a hivatalos mindenki által elérhető Android forrásban sem...csak a "kínaiknál" van jelen. De megemlíthetném a Lenovo egyedi megoldásait is....és még sorolhatnám.
Most tegyük fel hogy rengeteg ilyen le nem fordított definíciót találtunk hisz most érkezett a készülékünk kínából és megvan a gyári rom is, próbáljuk megoldani jBart-al. Mit is csinál ő pontosan?
A jBart ú.n. repokkal dolgozik, amiknek tartalma a fent taglalt nyelvi fájlok, befoglaló mappáival együtt...jó esetben minden egyes APK szerepel benne ami a gyári rom-ban...vagy mégsem?
A művelet amit végrehajt szimplán annyi hogy fogja egyesével az APK-kat, kibontja, a repóban lévő -magyar nyelvi fordítás esetében- values-hu könyvtárat annak teljes tartalmát a többi közé bemásolja és vagy felülírja, majd visszacsomagolja az egészet APK-ba. Így sorban végigmegy minden egyes elérhető APK-n....bármiféle vizsgálat nélkül. Fontos megjegyezni hogy természetesen az összképen mindenképpen javít, tehát tuti hogy jobb lesz mint azelőtt volt de korántsem tökéletes, sőt lehet olyan is hogy ami eddig magyar volt az többé már nem az.
Így tehát ha a repo-ban lévő nyelvi fájlokban szerepel minden olyan definíció ami nekünk szükséges akkor nyertünk. Sajnos viszont nem ez a helyzet, rengeteg olyan definíció van ami tök feleslegesen van benne a repo-ban, és rengeteg van ami nincs benne pedig kellene.
Az nem megoldás hogy egy olyan repo-t csinálunk ami az eddig fellelhető összes készülék összefésült nyelvi fájljait tartalmazza, mert olyan mennyiségű adathalmazról van szó amivel nem szabad(na) dolgozni.
Akkor mi a megoldás? Ha valakinek ez megfelel lelke rajta, és köszönetazoknak a munkájáért akik ezt elérhetővé tették (én tudom hogy mekkora meló), viszont a tökéletességért sajnos a manuális megoldáshoz kell folyamodni, és minden rendszerösszetevőt egyesével átnézni, megkeresni a hiányzó részeket, és pótolni őket majd ellenőrízni, és még így is marad(hat) olyan rész ami lefordíthatatlan mert hardcoded (ami egyébként tilos lenne pontosan a lokalizáció miatt), és egy kész APK-ban csak smali-ból módosítható (visszafordított java osztályok - gépi kódban), ami egy nem hétköznapi embernek is a kínaival egyenlő.
Ez nagyon nagy munka, de egyszer kell csak megcsinálni, viszont ahány gyártó, készülék, rendszer, annyi féle. Jómagam természetesen mindig ez utóbbit preferálom...és ezért is nem értek azzal egyet amikor azt mondja valaki hogy tökéletesen magyar lesz úgy hogy megnyom ~2 gombot, és egy menüpont egyik fele magyar, másik fele meg angol marad...számomra ez nem megfelelő ahogy sok másnak sem (én sem szeretem a fércmunkát).Elég hosszú lett, elnézést érte. Remélem egy picit világosabb lett annak akit érdekelt a téma, bár tudom hogy hamar elvész a süllyesztőben, és minden visszatér a régi kerékvágásba...
-
ÁrPi2
senior tag
-
KurtCobain
őstag
válasz
Terentius #57275 üzenetére
Nekem a gyári ROM-ban nem volt magyar nyelv (antelife).
Mókolni kell, de csak annyira hogy lecseréled a gyárit egy magyarítottra. Topicja tele van ROM-okkal. Annyira magyar, mint a többi. 1-2 helyen találkozni csak angollal, pl a Mobilhálózatokban 1-2 menüpont angol... -
Terentius
őstag
Olvasom a fenti hozzászólásokat.Valaki világosítson már fel,hogy akkor most a Jiayu G3T kevésbé magyarabb mint a többi kínai telefon?Kell azzal számolnom,ha rendelek egyet akkor mókolni kell vele?
-
pruf
csendes tag
Lehet buta kérdés, de ha Spanyol lerakatban van Xia Hongmi 210 dolcsiért...
Akkor nem okosabb onnan berendelni ? Vagy valamit félre értek? Eu-n belüliség a cél.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Thrawn #57268 üzenetére
Probalok nem irkalni ilyes fajta vitakhoz kapcsolodva. Csak most nem allom meg... ket okbol.
1. Bant, ha sertegetik egymast az emberek! Nem is tudom eldonteni, ki kezdte, meg ertelme sincs elemezni.
2. Orultem volna, ha nem letorlod a ROM-od, hanem esetleg egyutt bele neztek, hogy lehet javitani. Abbol esetleg mi is tanulun.
Engem sosem erdekeltek a magyar ROM-ok, de most megis azt kell mondjam, jo dolog a Magyaritott ROM, es minden allitasom visszavonom a feleslegessegevel kapcsolatban! (Ujfent koszonet a ket szakerto /Cappa72, es Apeelme/ munkajaert!)
Jah, es Boldog Uj Evet! -
szili.tamas1
senior tag
válasz
z123456789 #53297 üzenetére
Ha tepsi kell, A850. Már phablet :-D Minidealen egész jó árban van.
-
Raqueia
tag
válasz
Thrawn #57268 üzenetére
Öröm látni, hogy lehet felnőttként is zárni egy vitát. De apeelme tényleg leirhatná mi is a rossz a Jbartos módszerben, ez egy szakmai topik, még ha nem is értjük egyesek, azért hátha, érdekelni meg szerintem sokakat érdekel, lehet érdekesebb része lenne a topicnak, mint a "melyik boltbol mit rendeljek" beírások.
-
-
Thrawn
félisten
válasz
apeelme #57262 üzenetére
A saját munkámmal azt csinálok amit akarok. Lelkes voltam és megcsináltam, de abból amit eddig leírtál a jBartról meg a többiről most arra a következtetésre jutottam, hogy nem ez a tuti módszer. A linkeket és a ROM-ok elérhetőségét ezért töröltettem, mert belátom, nem vagyok elég jártas ebben a témában, sosem faragtam még életemben Androidot, plusz nem szeretek fércmunkát kiadni a kezemből és pláne nem akarom hogy ebből valakinek kára keletkezzen. Ennyi a történet.
Más:
Nem véletlenül kaptál Szakértő rangot így inkább ebben a témában (Android) rád hallgatok. Azt azért elárulom, hogy egyike vagyok azoknak akik mindig megfogadták azt amit írtál pl a ZTE Blade topikban és sokat tanultam is belőle. Ezért én pl megérdemeltnek tartom hogy megkaptad, mert elismerem a tudásodat. A stílusod az más kérdés (magas ló), az nem változott évek óta, de valahol ezt is megértem, én is tudok piszkosul kioktató lenni olyan témában amit kenek-vágok. -
KurtCobain
őstag
válasz
apeelme #57262 üzenetére
A legtöbb ember azért vesz telefont, hogy használja nem azért, hogy naphosszat elemezze. Nem mindenkinek van ehhez affinitása, türelme, ideje.
Szerintem ez nem ész osztás volt, hanem egy kijelentés hogy igen is 5 perc alatt magyarítani lehet. Bevált módszer, én negatívumot még nem tapasztaltam. Az meg pláne nem érdekli az átlagjúzert hogy az x almenüben az y szó angol maradt. Nagy ügy.
De ha szerinted van negatív hatása, akkor nyugodtan részletezheted, engem érdekel a téma. Talán indíts egy logout blogot, ahol leírhatod a tapasztalataidat. Vagy akár a sajátodon.
Itt nem azzal van a baj, hogy kijavítod, hanem ahogy kijavítod. Nem kell egyből a másikat letámadni meg a torkának ugrani.Itt nem a szakértő rangon volt a hangsúly. Látod? Megint a szavak kiforgatása. És már megint a lekezelő stílus. Az emberek nem irigységből hozzák fel a rangot, engem pl teljesen hidegen hagy kinek mi a rangja. A munkásságodat tisztelem, itt egyedül csak a stílussal van a baj.
Egy élmény volt!
-
apeelme
addikt
válasz
KurtCobain #57255 üzenetére
Ez a te álláspontod...
Az a gond hogy mindenki nagy ívben leszarja hogy hogyan is kellene ennek helyesen működnie, és most rugaszkodjunk el a jelenlegi problémától, ahelyett hogy önmaga utánaolvasna és megtanulná, vagy esetleg egy hozzáértőbb válaszát elfogadná vagy megvitatná a mellébeszélés megy. Értem én hogy a nagy százalék usert nem érdekli mi folyik a háttérben nem akar utánaolvasni/megtudni csak nézzen ki/működjön úgy ahogy azt ő elvárja.
Az a gond amikor már olyanról ossztjuk az észt amihez látványosan nem értünk, és azt szajkózzuk naphosszat...mindaddig amíg ez ég bele a tudatukba.Én felajánlottam hogy nagyon szívesen bebizonyítom hogy rohadtul nem tökéletes amit automatikusan művel a jBart a magyar repo-val MINDEN készüléken...csak épp senkit nem érdekel.
Szvsz az a gyerekes aki sértődöttségéből törli a munkáját mások kárára holott nem ez volt a cél, plusz a Szakértő rang örökös káromlása. Nem én kértem...kaptam...jelents fel...vagy vetesd el ha már gyerekesek vagyunk!
Nah viszlát!
-
ÁrPi2
senior tag
"Egyébként, semmi hencegés vagy valami de mi van ha valaki tud angolul?"
Akkor dönthet úgy hogy nem kell neki (A) magyar nyelv. Értem én hogy nem kell ebben hencegés, vagy éppen nem is lehet, én például szimpatizálok a B.N.Party bizonyos állásfoglalásaival.
Más állásfoglalásaival pedig nem. -
zedok
őstag
Amúgy használ valaki VoIp-t ilyen típusú telókon? Gondolom működnek ugyanúgy flottul?
-
ekrisztian
őstag
válasz
KurtCobain #57255 üzenetére
+1
-
pruf
csendes tag
Egyébként, semmi hencegés vagy valami de mi van ha valaki tud angolul?
Mert számomra annyira furcsa h itt már vérre megy az, hogy a telefon magyarítást tartalmazzon O.oTalán rossz az angol átfordítás Ming-éknél?
-
KurtCobain
őstag
Gyerekes vita...
Valahogy mindig azt kell látnom, hogy valaki felhoz egy témát, ami egy Szakértőnek nem tetszik és végeláthatatlan vita indul el... legtöbbször szavak kiforgatásából, mint ahogy most is történt.
Értem én, hogy egy szakértő nem hiába kapta a rangját, de kérem... ne csináljunk már bolhából elefántot...
Átlagjúzernek igen is elég a jbart-os magyarítás. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
Thrawn #57253 üzenetére
"Mindenesetre nehogy véletlenül bárkinek is problémája legyen a szakszerűtlen beavatkozásaim miatt, törlöm a tárhelyemről a fordított ROM-okat."
Szerintem akkor töröld ha valakik explicit módon azokban találnak és itt szóvátesznek (a magyarítatlannal összevetésben) kifejezetten rossz teljesítményt eredményező dolgokat...
-
Thrawn
félisten
válasz
apeelme #57244 üzenetére
Azzal kezdtem, hogy nem baj a magyarításból adódó méretnövekedés, mert van helye a systemnek.
Ezután írtam, hogy ha mégis kevés lenne a hely, akkor lehet pl deodexelni és ezzel helyet nyerni. Itt bár nem lett volna rá szükség én deodexeltem a ROM-okat. Nem keverem a kettőt, csak te nézel hülyének, hogy nem tudom mit csinálok. Mindenesetre nehogy véletlenül bárkinek is problémája legyen a szakszerűtlen beavatkozásaim miatt, törlöm a tárhelyemről a fordított ROM-okat. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
cappa72 #57233 üzenetére
"Ld. G3S (t)
A Jiayu.ES-nek sem sikerült, csak "batman recovery"-t csinálni hozzá."Szerintem a jiayu.es csapat sokkal restebb --vagy a recovery-k dolgához sokkal kevésbbé van komolyan vehető , bizonyított affinitása mint ...ööö..Neked.
Egyébként G3S és G3T-hez meglévő jó TWRP nem "batman", abból ki lehet lesni mi a fortély?
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Keeperv85 #57237 üzenetére
"Pont ennyire esélyes a recovery forrás kiadása is bizonyos modellekre.,,,"
Nadehát koponyaképű nagyúr -és Épelmének is megemlíteném- azt azért ne tévesszük szem elől hogy thrawn ebben a threadban csakis mint a jiayu-G4 "védnöke" lépett föl és nem más modellek mestereként.
-
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57238 üzenetére
Ébresztő! A magyarításból adódó méretnövekedésről volt szó, te meg jössz a deodex-el aminek rohadtul semmi köze hozzá. Kisebb lett a telepíteni kívánt rom mérete deodex után? Örülök neki teljesen normális hogy a system-ről eltűnt egy csomó fájl(beepult az apk-ba). Ettől még az eredeti problémát nem oldottad meg, mert teljesen független tőle.
Persze ha ugy gondolod hogy pl arrays-ban lévő values értékeket is lokalizálni kell lelked rajta, de attól még a szar, szar marad főleg ha ezt tovább ajánlgatod.Egyébként javaslom egy LenovoP770, vagy S750, A660 jBart-al való magyarításának próbáját, köszönő viszonyban sincs a repo-val.
-
Indiant
addikt
válasz
balazs1022 #57107 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a megoldásod!
-
svgyula
addikt
Nos Uraim!
Két link amiből látszik hogy a cubot one és a tronsmart ts7 két külön cég!
ez a cubot:http://www.cubot.net/ez a tronsmart:http://www.tronsmart.com/
nézzétek meg az elérhetőségeket is!
Ez olyan mint két táblagép az egyik kínai(FreeLander) saját belső és külső a másik meg lengyel kínai külső lengyel beső buheráció!(overmax) a kettő között csak annyi a különbség, hogy ha meghajtod a kínait akkor is bírja az akkumulátor a lengyelnek meg szemlátomást!!! megy lefele az akkumulátorszint! A lengyel cég nem az egyetlen Europában! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Thrawn #57238 üzenetére
"Cserébe örülök, hogy a G4 ennyire problémamentes és szoftverekkel különösen jól ellátott lett, bátran ajánlom mindenkinek a megvásárlását."
Én a G3 sorozatot jobban kedveltem a masszívabbnak ható külső miatt, de örülök a G4-es zökkenőmentes honosításának is, mert kedvelhető darabok. Annak meg pláne, hogy van aki ezekkel is foglalkozik!
"Best buy a Jiayuk közül ha a többi ennyire gázos szoftver/magyarítás/recovery stb ügyben."
Még a Jiayuk csak istenesek, de vannak olyan modellek, amihez még csak hozzászólni sem tud első körben még a tapasztaltabb sem. Van, ahol recovery nincs is vagy olyan korlátozott, hogy semmire sem jó a gyártói szoftvereken kívül, amit persze soha sem adnak oda...
-
Thrawn
félisten
válasz
apeelme #57236 üzenetére
Na ne szórakozzunk már egymással, te ugyan miből osztod az infót ha nem saját tapasztalatból?
Deodex után kisebb lett a ROM mérete, ezt láttam/tapasztaltam. Ha az ellenkezőjét állítod akkor most vagy hazugnak vagy vaknak tartasz.
Az, hogy szakmailag a jBartos megoldás mennyire felületes vagy sem a végeredményt tekintve teljesen lényegtelen. Senki nem panaszkodott a topikban a magyarított ROM-okra eddig (kopp-kopp), de ha ennyire problémásnak tartod szakértő szemmel akkor már törlöm is le az összeset a gdriveomról, nehogy valakinek baja essen és rajtam verje le a port. Majd megoldják maguknak, ahogy én is megoldottam.Keeperv85: Nem akarom ragozni tovább, inkább visszaszívom amit eddig írtam és zárjuk rövidre. Cserébe örülök, hogy a G4 ennyire problémamentes és szoftverekkel különösen jól ellátott lett, bátran ajánlom mindenkinek a megvásárlását. Best buy a Jiayuk közül ha a többi ennyire gázos szoftver/magyarítás/recovery stb ügyben.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Thrawn #57235 üzenetére
"A felesleges méretnövekedés nem gond, van elég helye a rendszernek, de ha ez probléma lenne akkor deodexelni lehet a ROM-ot amit én meg is tettem. Erre is a jBartot használtam."
Őőő... mielőtt valakinek ebből a mondatból az jönne át, hogy a deodexelés csökkenti az alkalmazások méretét... Hát én nem kötnék erre fogadásokat. Sőt...
"Magyarításról volt szó, nem tudom minek kevered ide a CWM portolást."
Történetesen azért, mert bajosan rakod fel a magyarított romot nélküle... No nem mintha nem lehetne visszacsomagolni flashtool kompatibilisre, de az nem lesz éppen 5 perces folyamat.
cappa72 ezekre a modellekre még meg tudta oldani szerencsére a recovery-t, ám van ahová forráskódok nélkül nem lehet megcsinálni... és te magad írod a lényeget: "Kernel forrás meg tudod te is jól mikor lesz..." Pont ennyire esélyes a recovery forrás kiadása is bizonyos modellekre.,,,
-
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57235 üzenetére
Látod ez a különbség köztünk, Te a saját eddigi tapasztalataidat szajkózod és ez alapján alkotsz véleményt miközben halvány lila fingod sincs hogy mi folyik a háttérben, amit újfent csak erősít a méretnövekedés és odex/deodex fogalmak keverése.
Ha gondolod konkrét bizonyítékokkal is meg tudlak győzni hogy a jBart-os magyarítás egy nagyon felületes megoldás, és borzasztó messze van a tökéletestől.
-
Thrawn
félisten
válasz
apeelme #57231 üzenetére
Igazad van, lehet nem 5 csak 4 perc volt mire végzett a jBart. A G4-esem 99,9%-ban magyar lett utána, ezért bátorkodtam a G4T-hez és G4A-hoz is elkészíteni az ottani topiklakók nagy örömére. Feltételezem a korábbi Jiayu telóknál is ilyesmi eredményt lehet elérni.
A felesleges méretnövekedés nem gond, van elég helye a rendszernek, de ha ez probléma lenne akkor deodexelni lehet a ROM-ot amit én meg is tettem. Erre is a jBartot használtam.Keeperv85: Magyarításról volt szó, nem tudom minek kevered ide a CWM portolást. Mint írtam, az cappa72-nek köszönhetően adott volt. Kernel forrás meg tudod te is jól mikor lesz...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Thrawn #57230 üzenetére
Más nevében nem nyilatkozom, de a CWM portolása addig ilyen egyszerű, még valamelyik félkegyelmű nem ír hozzá új grafikus interfészt a Jiayu-nál. Utána keservesre vált az az egyszerű folyamat...
"Minden adott hozzá, a Jiayu kiad recoveryből telepíthető gyári ROM-ot ami eleve rootolt."
Nem kell root a folyamathoz, ám nyilván megkönnyíti egy ilyen rom kiadás. Mindenesetre én egy kernelforrást jobban favorizálnák...
-
apeelme
addikt
válasz
Thrawn #57230 üzenetére
A jBart-ot és az "5perc alatt tökéletesen magyar lesz" kifejezést NE használjuk már kérem szépen mert egyáltalán nem igaz!
NINCS olyan magyar repo, és NEM is lesz soha ami minden régi és új készüléken kiegészíti a hiányzó részeket 100%-osan!!! Jó esetben 70-80%, és tele lesz "szeméttel" is, olyan részekkel amik sosem lesznek használatban, a felesleges méretnövekedésről nem is beszélek.
Maximum "magyarabb" lesz mint volt...
-
Thrawn
félisten
válasz
apeelme #57221 üzenetére
Lehet, de vállalom.
Keeperv85: Nem arra gondolok, hanem a magyarításra. Minden adott hozzá, a Jiayu kiad recoveryből telepíthető gyári ROM-ot ami eleve rootolt. Ezt hungobungo remek leírásának segítségével kb 5 perc magyarítani. cappa72 remek CWM-et csinált pl a G4-hez is, amit fél percbe sem kerül feltenni a Mobileuncle segítségével.
-
vaki
aktív tag
válasz
cappa72 #57224 üzenetére
Igen az nekem is feltűnt, hogy a kínai telóknál a kijelző méret és a beltartalom arányban van egymással
Amiket eddig néztem azok valóban inkább 4"-osak.Konkrétilag Lenovo A376 vagy A390, Mysaga C1, ZTE V889. Apropó, tudja valaki, mi a különbség a V889S és a V889M közt?
-
svgyula
addikt
válasz
szobipeti199 #57211 üzenetére
Szia! A tesztek közül a pinpongozást ne hagyd ki
Ez már nem telefon hanem palacsinta sütő
-
pruf
csendes tag
Gondolkodtam is azon h kellene hozzá egy pót akksi is de akkor lassan árban ott tartok mintha vennék egy komolyabb gépet :S
A 3000-espótot meg rizikós berendelni ahogy elneztem mert nehezen találtam konkrét leírást miszerint slim-et árulna valaki.Gondolom ő az lenne. 3000
-
tfalcon96
aktív tag
Újabb 8 magos csoda: [link]
-
vaki
aktív tag
válasz
Nehogy tévedésben légy, az nem a postázás díja, hanem a vámügyintézésé, minden megvámolt cuccra rárakják pluszban.
Kérdés: valaki nézett már kisebb méretű 3,5"-4" telókat webshopokban? Unokaöcsémnek kellene majd valami ilyesmi, viszont feltűnt, hogy méretekben iszonyat nagyot adnak meg, szerintetek ez valós, vagy valamit elírnak, vagy mi???
Volt olyan 3,5"-es, ami majdnem akkora, mint az én 4,5"-es Haier W910-em... Így, ha ez igaz, akkor lehet hogy ő nem kínai telót kap. -
petya0426
tag
Sziasztok.
Ed3r_X_ kolléga segítségével feltettük újra a Geekbuying-által ajánlott ROM-ot a Blackview Jk809 telómra, de sajnos nem , hogy jobb, még rosszabb lett talán..
Az akku százalékot össze-vissza mutatja. Újraindítás előtt 53%-ot ír, újraindítás után 41%-ot.
Minden újraindítás után a gyári billentyűzetet hozza be, a GO Keyboard-ot valamiért lecseréli..
Néha már a földhözvágáson gondolkozom, persze nem fogom megtenni...
Tehát, tud vki vmit ajánlani , hogy mivel tudnám rendberakni?
A Geek tud a hibákról, ők javasolták a ROM cserét, de sajnos nem segített.
Vissza postázni nem nagyon akarom, mert az rohadt sok idő (mire innen kiér Kínába, meg mire az új ideér), DHL-lel gyorsabb lenne talán, de az meg még drágább.. -
fotosjani
aktív tag
Előre is elnézést mert egy SIM-es teló.
Az Antelife-on van most egy jó vételnek tűnő teló a VIZIO VP800
A VIZIO-t ismerem mint az első számú Tv márka az USA-ban, de telóban teljesen ismeretlen számomra.
De leírás eléggé elcsábított:
5" FHD
MSM8960 Dual Karit
2Gb RAM
32Gb ROM$175
Szerintetek? Bevállalható?
-
válasz
Mindent, amit használsz.
GPS, Wi-Fi, telefonálás, SMS, mobilinternet, kijelző (pixelhiba), gombok...
-
szobipeti199
tag
Sziasztok!
Mai napon végre megkaptam a dec.6-án geekbuyingtól rendelt Blackview jk809es telefont gyorspostával. 48ezer volt a teló plusz 10ezer a vám, amin felháborodtam, hogy a posta önkényesen felszámolt +1220 ft-ot hogy pestről lehozta idáig a telefont...Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mit érdemes megnézni rajta, letesztelni?
-
EG0
aktív tag
Szerintem jó választás a Lenovo A516. Nyilván gyengus proci, kevés memória és kis felbontás, de mindennapokra bőven használható teljesítmény, női kéznek bőven elég nagy kijelző és kb. 2 hónapja bejelentett, vadiúj modell (A850-essel együtt). 110 dollár egy márkás, csini telefonért, korrekt.
-
RVR400
veterán
-
pruf
csendes tag
válasz
Viktor0610 #57207 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy elsején reggel (bár a kora délután se lenne elég) hol fogok ébredni milyen állapotban és egyáltalán képbe leszek az egyetlen napi teendőmmel... ezzel
Olyan ez mint a tárgyfelvétel neptunon másnaposan szorozva 10 el.
-
-
pruf
csendes tag
Am Csengék-nek az anyukája, hogy van mikor szerda reggel 7 re időzíti a happy hour-t ?
Időeltolódás 6 óra ide vagy oda... -
mrmft
senior tag
válasz
CoolBoy323 #57184 üzenetére
Valami friss info van a G2F-rol, mostanaban mar nem lesem a kinti oldalakat. Bele faradtam (es a W100 is jol muzsikal, csak a kicsit nagy tepsi).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest