- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tolvaj!
őstag
Arról nem beszélve, hogy magyarországnak fekete pont, és ha besokall az eladó ide nem is szállít többet... nagyátlagban, hosszútávon mindenkivel kiszúrhatsz akár....
-
raulicio
senior tag
válasz
citkar #57495 üzenetére
Így megy ez. Visszaküldik szépen a feladónak, ha meg paypalon ugrálsz, akkor a paypal a feladónak ad majd igazat, te meg bukod a pénzt és a telefont is (de megspórolod az áfát okosan
)
Nincs olyan trükk, amivel bizonyosan kikerülhető a törvényi kötelezettség. Rá kell mindenre számolni szépen az áfát, aztán max örülsz, de ennek elég kicsi az esélye..
(#57496) Danecay :
Akkor marad a spórolás... Azért az sem teljesen igaz így, hogy mindenki azért rendel kínából, hogy ne kelljen áfát fizetni...
Vagy ahogy te is leírtad, veszel itthon telót és boldog vagy vele...
-
Danecay
addikt
válasz
vadkörte #57491 üzenetére
Azért 70-ért már itthon is egész jó telót lehet venni és a garancia érvényesítéssel sincs így gond! Pont azért rendel az emberek többsége külföldről mert nincs, vagy nem akar annyi összeget áldozni egy készülékre. Szóval ha nekem lenne 70.000 Ft-om erre a célra, akkor minden bizonnyal nem Kínából akarnék telefont venni.
-
Demolator
tag
Sziasztok most néztem pandán új telót és van 1 ami tetszik és olcsó is iNew V3 tapasztalat valakinek már vele?
-
vadkörte
addikt
válasz
KurtCobain #57492 üzenetére
CPU-Z és CPU Identifier szerint 2 magom rendszerint szunyókál.
2-3 nap így is megvan, szóval marad így! -
KurtCobain
őstag
válasz
vadkörte #57489 üzenetére
Én anno a ThL W100-at és a Vowney V5-öt használtam 758MHz-en, akadást nem nagyon észleltem, max minimálisat, de ez ugye nagyban függ a rendszer optimalizáltságától. Ha akarsz ezzel játszani, akkor próbálgasd hogy melyik jó neked, én spóroltam egy kis akkuidőt vele.
A hotplug meg azért jó, mert lekapcsolja a felesleges magokat, ha nincs leterhelve a teló.(#57490) Danecay:
Szvsz megtartják a NAV-osok. Utána:
a) hazaviszi valamelyik
b) elárverezik
c) megsemmisítik
De ilyen kérdéseket inkább a külföldi rendeléses topic-ban tegyél fel. -
Danecay
addikt
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi történik abban az esetben ha a rendelt telefon fennakad a vámon, és megkapom a felszólítást a vám és az áfa befizetésére, viszont ennek én már nem szeretnék eleget tenni, mert az úgy már nem igazán érné meg, sem anyagilag (pl. nagyságrendileg 45.000 Ft-os értéknél majd 15.000 Ft), sem esetleges későbbi garancia érvényesítésnél, ami a kínaiaknál nem egy könnyű eset, amit sajnos saját tapasztalat alapján is meg tudom erősíteni? Mi történik a telefonnal, és mi történik az árával amit kifizettem és milyen átfutási idővel?
Esetleg valami tippet is szívesen vennék, hogy honnan és milyen formában érdemes rendelni, hogy ne legyen fennakadás?
Én pl. tavaly júliusban rendeltem egy telefont a DHgate oldalról, ami kb. 2 hét elteltével meg is jött, viszont mivel voltak vele problémák augusztus végén visszaküldtem, és most dec.30-ra, 4 hónap elteltével sikerül visszarimánkodnom a pénzem, úgy hogy a számlámra is kerüljön. Igaz ebben nem az oldal hanem elsősorban az eladó volt a ludas, aki/akik vagy 150 levélváltás során próbálták 10 éves gyerek módjára megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, szöges ellentétben azzal amit a garanciális leírásban vállaltak. Furcsa gondolkodású emberek ezek a kínaiak, így úgy gondolom, hogy ilyenbe bárhonnan vásárolva belefuthat az ember. Egyébként az oldal maga megjelenésben, letisztultságban, átláthatóságban szerintem az itt a fórumban emlegetettekhez viszonyítva talán az egyik légbizalomkeltőbb, egész jó a fizetési metódusa, a folyamat nyomon követhetősége, és a Customer Service is egészen elfogadható. -
vadkörte
addikt
válasz
KurtCobain #57471 üzenetére
Értem. 497-1208MHz között lépked automatikusan. Igazából meg vagyok elégedve az akkuidővel. Akkor marad hotplug-on.
-
Baritone
tag
A THL tulajoktól kérdezném, hogy milyen a THL támogatottsága? jönnek rá frissítések folyamatosan?
-
maroni
aktív tag
Sziasztok Boldog Újévet !
Lenne némi problémám! Nagy sokára hozzájutottam vagyis második rendelésre megkaptam a digítizert és ki is cseréltem, de nincs gsm jelem! Nem tudom mit nem raktam jól össze? Ha valaki tudna esetleg valami magyarázatot megköszönném !
Üdv Laci
THL W8 a telefon! -
aytukabozs
addikt
Kis segítséget szeretnék, 110-120 $-ig szeretnék valami 4,3-5 coll közötti, gyors és lehetőleg nem fél nap alatt lemerülő készüléket. A klónokat nem kedvelem, de megakadt a szemem a s820 lenovo jiake féle koppintásán (az egyiken mert 4-5 különböző hardverrel gyártják), mert pofás és az igényeimnek kb megfelelne a tudása.
Van esetleg valakinek tapasztalata magával a készülékkel, a gyártóval, vagy ezzel a konfigurációval...?
-
sipi25
tag
Akinek van Cubot GT99 telefonja találkozott már azzal a problémával, hogyha rosszabb a térerő az RF modul "belecicceg a mikrofonba"? Hívás esetén a másik fél szinte alig hall valamit, meg olyan hang jön át mint amikor egy rádió mellé odateszed a telefont.
-
vadkörte
addikt
MT6589 SoC-os telefonoknál mennyire érdemes a CPU governorokat állítani. Illetve szabad?
A telefonomnál ezek érhetőek el:
ondemand, userspace, powersave, hotplug, performance. Alapértelmezetten hotplug-on van. Érdemes változtatni?
Bocs, ha már volt. -
tvamos
nagyúr
válasz
b0bcat #57467 üzenetére
Es amikor rossz, vissza kapnal 10 USD-t. Tiszta jo biznisz.
Amugy voltak ilyen bizniszek regebben. Gondolom ezert kell mar bizonyitani, hogy hol keletkezikma szallitasi koltseg. Ha a honkongi postanak adod a penzt, akkor az az EU-n kivul. Te meg gebedj meg, hogy megtudd, ki mennyit tesz el belole! -
Pool_
tag
válasz
b0bcat #57462 üzenetére
Én kétszer rendeltem DHL-el, egyik esetben sem számoltak ÁFA-t a szállítási költségre. Nem véletlenül kérik külön hogy mennyibe volt a szállítás szerintem. Aztán lehet hogy attól is függ kinek a kezén megy át és mindkétszer csak szerencsém volt, vagy az is közre játszhatott hogy mindig kiemeltem a nyilatkozatos levélben hogy vámolandó összeg: ...dollár, és persze ez nem tartalmazta a szállítást egyik esetben sem
-
b0bcat
addikt
válasz
szili.tamas1 #57460 üzenetére
Nyilván a nulla után nem kell fizetni, csak most azon megy a "vita", hogy valakinek azt mondták valahol, hogy a "sima postaköltség" után nem kell áfát ill. vámot fizetni, ami szerintem egyszerűen nem igaz.
-
Terentius
őstag
Cubot GT99 jó vétel 149$-ért vagy Jiayu 169$-ért?
-
gipsztigris
addikt
válasz
konigjanos #57458 üzenetére
Olvass vissza! Már kitárgyaltuk.
-
konigjanos
senior tag
válasz
gipsztigris #57413 üzenetére
Biztos 4.4.2 az, nem 4.2.4 ?
-
b0bcat
addikt
Nekem vámtiszt magyarázta el az Orczy téren a Postakicserélő Üzemben, hogy a postai szolgáltatás után is meg kell fizetni az áfát (és adott esetben a vámot is). Szó nem volt arról, hogy a postázás módja számítana. (És szépen ki is fizettették velem a postázás utáni részt is, tucatnyi alkalommal.)
Persze nem kizárt, hogy az utóbbi időben változtattak a szabályon, de eddig nem hallottam erről.
-
whitedenim
csendes tag
válasz
cappa72 #57449 üzenetére
Nem azonosított eszköz.A telepítés sikeresen megtörtént.Ezt írja mikor a gépre kötöm a hangerő fel be nyomása közben,annyit még kiderítettem hogy a recoveryt kell felrakni egy scatter-el, lés akkor lesz ez a menü a telefonon hogy resetelni lehessen de úgy tűnik 64bit win 7 még mindig nem ismeri.Amig nem kommunikál a 2 gép mentést se tudok csinálni(flashtool-al).
-
drr
őstag
-
válasz
whitedenim #57448 üzenetére
Na az mar eredmeny! De komolyan mondom.
Most akkor probald meg hasonloan ehhez a power + hangero le kombot.
Ha kinai factory mode- ba megy akkor meg jobb.
Szoval val'szeg kozelebb vagyunk a megoldashoz.
Csak ne kapkodj, lepesrol lepesre lehet csak haladni. -
whitedenim
csendes tag
válasz
cappa72 #57445 üzenetére
sajnos nem tudom pontosan mitől lett ilyen!úgy sejtem egy program feltelepítése után keletkezett,power+hang fel recovery-be belép, de csak a kis 3szög a felkiáltójellel a közepén jelenik meg utána bármilyen gomb lenyomásával se jut tovább,hogy kiírja a menü variációkat factory reset stb.Fizikai gombok pedig csak a hangerő fel le és power,a home az érintő felület,így csak kevés kombináció van,próbáltam úgy is mint pl a nokia lumiáknál van hogy egyenként használom a gombokat a felkiáltó jel után,de semmi.Pedig egy próbát megérne resetelni lehet helyre állna,mint a legtöbb telefonnál hasonló szituban.x920e.
-
apeelme
addikt
válasz
whitedenim #57444 üzenetére
Recovery eléréséhez:
Ha root-olt a telód, akkor Play-ből telepíts fel egy Terminal Emulator-t, indítsd el, és írd be oda a következőket:su
majd ENTER, ezután felugrik az aktuális root kezelő app (SuperSU, vagy SuperUser), ahol Engedélyezd a Terminal Emulator root hozzáférését!
majd
reboot recovery
és újfent ENTER!
A készülék nagy valószínűséggel újraindul recovery módban...ha van ilyen rajta.
-
válasz
whitedenim #57444 üzenetére
Ha be lehetne lepni recovery-be, akkor ott igen (altalban power + hangero fel)
Ott van factory reset. De azt mondom most is hogy probald menteni eloszor.Viszont azt nem tudjuk hogy _mitol_ lett ilyen. Ez pedig fontos lehet.
-
whitedenim
csendes tag
válasz
cappa72 #57387 üzenetére
x920e (clon) nem lehet ezt valahogy rá venni egy resetre???mint a normális telefonokat!!már minden combot próbáltam!? rom cserét nem merem meg próbálni hátha tégla lesz,bár most is csak nehezéknek jó.motorola defy,nokia lumia, és még több márkán már cseréltem romot és a reset se volt gond,de ez a típus kiborító.
-
mdav88
aktív tag
Bizonyára a gyártás itt is ütemezett... a nagy gyártók sorairól sem egyforma telefonok jönnek le, az más kérdés, hogy mit adnak ki...
(lásd sony ericsson mini pro sk17i, volt egy idő, amikor a telefon ciripelt, a gyártás folyamán észrevették, és kicseréltek egy bizonyos alkatrészt... de akinek cicergett a telefonja b@szhatta...) -
svgyula
addikt
Szia! Nos az én telóm is 2db akkuval jött! A rutinosak az egyik akkut beteszik a telóba egy kis darab fóliával az érintkezőn a másikat meg mellékelik a dobozban! Ha átvilágítják a telefonost nem valószínű, hogy észrevenni! A "pót" akkumulátor meg látszik!
Kibontás után én is pislogtam: na most mi van? amikor levettem a teló hátsó borítóját ott virított benne a másik akku! -
mdav88
aktív tag
Az első gyártásból vannak már tapasztalatok, ott ugye az otg és az air gesture nem működik.
A második gyártás az most futott be a pandához, így ezeket már kezdik lassan kiküldeni.
Itt az otg már működik, és valami szoftveres hiba van az air gesture-ral, később javítani fogják állítólag.Ámen.
-
apeelme
addikt
válasz
laslie92 #57429 üzenetére
"Gyárilag rendszer elég rossz volt ezért ezt kijavitottam!" - Lehetne részletesen tudni hogy pontosan mit is csináltál?
"És nem tudok portolni sem mert nem rendelkezem LINUX-al." - Nem igazán érthető ez a mondatod. Portolni? Mit? Mire? Miért?Az ilyen jellegű segédprogramok minden esetben windows-t használóknak készül, ha a keresőt használatba vennéd már találtál volna infót.[link]
-
laslie92
senior tag
Sziasztok van egy JIAKE P6 telefonon nálam! Gyárilag rendszer elég rossz volt ezért ezt kijavitottam!
Most már teljesen jól müködik minden funkcioja a telefonnak! Hogyan tudnám lementeni ha nincs CWM? És nem tudok portolni sem mert nem rendelkezem LINUX-al.
Válaszokat elöre is köszönöm!
-
Alone50
csendes tag
válasz
freelancer68 #57423 üzenetére
Öhö
Azért elgondolkodtat, hogy szemben a többi itt hirdetett telefonnal, erről csak azt az egy árva képet bírták feltenni kínai barátaink. Egy nyomorult screenshot-ra sem voltak képesek. Vajon miért? Szerintem nem lustaságból... -
Zeki
nagyúr
válasz
freelancer68 #57423 üzenetére
Tepsifón.
Nem kellene.A Lenovo leégette magát előttem, mivel tavaly nyár végén azt ígérték, év végén jönnek ide is a kétkártyás mobiljaikkal.
Nem jöttek. -
freelancer68
tag
-
Zeki
nagyúr
A postázós topikban már milliószor ki lett tárgyalva, itt meg off.
Lezuhant egy futárgép a nyáron, mert egy akku tüzet okozott.
Ősz elején behúzták a vészféket a távolkeleti posták.
Erre jött ráaz egyhetes ünnepük, aztán az aliexpress (alibaba) minden világrekordot alaposan megdöntő értékesítési akciója, aztán jött a Karácsony.
A kinti posták így alaposan meglettek fingatva. Meg a csomagokat rendelők is, 2-3 hónap is lehetett az átfutási idő.
Majd tavasszal talán már nem lesz ekkora káosz.
Vagy DHL expresszel kell rendelni.
Ja, és az itthoni vámosoknak is ki lett adva az ukász, tehát 2 hét is lehet egy vámolás. Amit csak tudnak átvilágítanak, megvámolnak. -
xhege
veterán
Búék mindenkinek! Azt szeretném megtudni, hogy ez a Hongmi jó teló 189 dodókért? Kissé kapkodva ugyan de berendeltem a minideal-ről. Huawei Honor 3c volt a terv. Meg is rendeltem, de utána mondták, hogy nincs raktáron, ezért erre cseréltettem. Remélem nem volt rossz csere.
-
Zolka73
csendes tag
Megérkezett végre a telefonom a minideal-től. A csomagban nem volt se számla, se kitöltött garancialevél. Hogy lehet így érvényesíteni a garanciát?
-
bb71
őstag
válasz
gipsztigris #57416 üzenetére
Ok.
-
gipsztigris
addikt
válasz
KurtCobain #57414 üzenetére
Igaz! Elírtam.
A másik telefonomat babrálom és arról írtam a 4.4.2-őt. Helyesen természetesen a Zopo ZP700 4.2.2-vel érkezett.(#57415) bb71
Az a baj, hogy megtévesztettek az ügyintézők!
-
bb71
őstag
válasz
Én meg már írni sem mertem, hogy DHL-lel a teljes összeg kap ÁFA-t... mindenki mindent tud - azaz inkább gondol és tényként közli. Ezze nem Téged akarlak bántani!
-
KurtCobain
őstag
válasz
Jó lesz az 4.2.2-ek is.
-
gipsztigris
addikt
válasz
szobipeti199 #57383 üzenetére
Szóval!
Megkövetlek a DHL szállítás ÁFA ügyében, mert sajnos nekem is kiróttak ÁFÁ-t a szállításra is.
Pedig direkt kérték, hogy a vételárat és a szállítási költséget külön tüntessem fel a nyilatkozaton.
31.-én, telefonon úgy tájékoztattak, hogy a fizetendő ÁFA összege nyolcezer párszáz forint lesz (kb. annyit számoltam én is a 146 USD-re) ma pedig a DHL futár kért tőlem 9.645. forintot amiben benne volt a szállítás ÁFÁ-ja is.Lényeg, hogy megérkezett a Zopo ZP700-as telefon! Első körön egy gyönyörű telefon, 99%-ban Magyar 4.4.2-es szoftverrel. Ha sikerül megszereznem egy időre akkor majd írok róla bővebben....ha lesz rá igény.
-
iMaverick
addikt
válasz
Saccco #57369 üzenetére
Hoppá-hoppá... Ácsi van!
Úgy néz ki lassan jönnek a 4.3-as androiddal ellátott kínai telefonok...
Nos erre azért még várnunk kell, ahogy nézem. Hivatalos TIMMY (besz@rok ezen) oldalon az OS a szokásos 4.2.2!!!
Amit linkeltél oldalon felül is ezt írja: has a powerful quad core MTK6582 processor and supports Android 4.3 operating system
Tehát hogy a SOC támogatja a 4.3-at. Namost a MT6589 gyári oldalán írták ám annó, hogy támogatja a 4.4-et is. Csakhát azóta sem jött ilyesmi egyikre sem.
(Az megint más kérdés, hogy az általad linkelt oldalon alul már "tényként" írja OS-nek a 4.3-at. Én a magam részéről inkább a gyártó adatait hiszem el.)
-
HXY
addikt
Sziasztok!
Pandawill-en a "Shipping Method Airmail - Pandawill free shipping"
pontosan milyen szállítási módot jelent?Ez volt ingyen, ezért ezt rendeltem meg ezzel.
A másik ingyenes a "Registered China Mail" volt, de ahhoz azt írták, hogy nem küldenek akkumulátort azzal. -
czaczaczacza
csendes tag
válasz
mdav88 #57401 üzenetére
Üdv!
iNew v3
Én dec 24-én rendeltem. 30-án érdeklődtem, válasz a rendelés feldolgozás alatt (milyen meglepő, mintha nem látnám az állapotom) a feladásról e-mail-ben kapok tájékoztatást. 31-én chaten érdeklődtem, jelen pillanatban nincs raktáron ha sürgős akkor esetleg válasszak másik telefont...(Nekem ez kell!!!) 02-én megint chaten érdeklődtem, még mindig nincs raktáron, legyek türelemmel remélhetőleg 5-7 nap múlva szállítani tudják. Szóval -
Guvasi
csendes tag
Sziasztok,
6,5 colos, 1080p felbontású 2 Gb RAM-mal szerelt telefonok közül melyiket ajánljátok, illetve honnan érdemes beszerezni?
Valamelyikre van miui rom, vagy olyan rom, amihez van kernelmódosítás a hívások felvételéhez?
Szerintem ez mind ugyanaz, csak más néven:
inew i6000
ulefone
star u650
thl w300
és a "magyarok közül" a concorde smartphone 6500köszi a tapasztalatokat, véleményeket.
-
mdav88
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CPU léghűtés kibeszélő
- Parfüm topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Komolynak tűnő gamepadekkel gyarapította palettáját a Razer
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest