- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flyme 7 Beta Contest for PRO 6 Plus, M6 Note, M6s and M6!
July 23rd Renewed
The stable version for the PRO 6 Plus, M6 Note, M6s and M6 will be released soon in this month end, therefore this week we will no longer have beta versions. But users can still report Bugs and participate in the bug contest, we will check bugs before 16:00, July 26th, 2017 (GMT+8) and submit them to the devs for analysis.Hmmmm.... LINK
-
Ájvé
veterán
válasz
RVR400 #136896 üzenetére
Nem kell megírnom neki, fent van itt ph-n is szájba rágós formátumban. Én neked írtam hogy szerintem problémás így használni, de te tudod. Nekem Le Max 2 van, fórumban pedig az első tanács hogy cseréld le a ROM-ot (már leírtam miért). Nem akartam se kötekedni se vitatkozni, csak leírtam a véleményem és próbáltam tanácsot adni, bocsánat ha túl rámenős voltam a véleményemmel.
-
RVR400
veterán
-
kovik1989
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlással kapcsolatban kérném a véleményeteket.
Egy idős kollégám kért, hogy segítsek neki telefont választani. Mindenképp dual sim-esre lenne szükségse. A telefonokhoz nem nagyon ért, de elég ügyes, gyorsan megtanulja.
Namost én meg a dual simes telefonokban nem vagyok képbenNézelődtem miket kapni mostanában, de nem nagyon tudom melyik a jó választás.
Árban 60-90 közötti árkategóriára van lehetőség. Két külön szolgáltató kártyája menne a telefonba, és nem árt ha folyamatosan aktív mind a kettő, vagyis akár olynakor is jelez a telefonja ha épp beszél az egyik számon. Persze nem tragádia ha telefonáláskor csak az az aktív amit épp használ.
Mivel idős, nem ártana ha üzemidőben jó lenne a telefon, mert elfelejtheti tölteni. Fotózni szerintem szeretne vele, bár eddig nem volt életképes kamerás telefonja. Talán az email-jeit is megnézi rajta.
Fontos, hogy jó szervízháttérrel rendelkező márka telefonját ajánljam neki, mert ha gond van vele minden macera neki. Szoftveresen meg egyáltalán nem fog bajlódni vele, tehát egy stabil jól működő rendszerű telefonra lenne szüksége. Tehát valami egészen időtálló, jól működő készülék kell neki.Tudtok esetleg ajánlani pár telefont ami jó lehet?
Én ezeket találtam, de tuti van más ami jobb lehet:
https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/xiaomi/redmi-5-32gb-p396313049/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/huawei/p10-lite-32gb-dual-p362643009/#termek-leiras
https://www.arukereso.hu/mobiltelefon-c3277/honor/7x-dual-32gb-p389172547/#Előre is köszönöm a segítséget!
-
RVR400
veterán
Semmi kelletlen app, semmi reklámdobálás (a teló azóta is használatban van a gazdájánál minden ilyesmi nélkül)), semmi kókányolás nem volt benne, már nem tudom pontosan, hogy a 4pda-n vagy az xda-n az elérhető nemzetközi ROM volt rajta alapból. Innentől kezdve a romolás nem kérdés, mert amúgy úgyis ezt a verziót pattintaná fel az ember.
-
-
Ájvé
veterán
-
smithsys
aktív tag
válasz
interstate76 #136883 üzenetére
Jó cucc lesz az egy jó kis rommal. Sajnálom a márkát, szívesen vettem volna még tőlük telót mert egy régebbi típussal nagyon elégedett voltam.
Sok sikert hozzá! -
Ájvé
veterán
válasz
interstate76 #136881 üzenetére
Akkor jó, én csak tisztán látás végett írtam, így érdemes ebben gondolkodni. Nem figyelmeztetés csak jótanács.
-
Ájvé
veterán
válasz
interstate76 #136877 üzenetére
Ez csak akkor ajánlott ha bele tudsz kicsit merülni a custom romok világába, ugyanis egy módosított shop ROM lesz alapból rajta mikor megkapod azt meg nem javasolt használni biztonsági okokból. Egyébként jó választás ennyiért.
-
RVR400
veterán
válasz
interstate76 #136877 üzenetére
Ez a készülék ennyi pénzért ajándék, én csak ajánlani tudom. Persze a nyelv nem lesz teljesen magyar rajta, de ezen kívül nagyon kellemes készülék, és nem mellékesen tényleg jó a kamerája, nyilván megfelelő helyen kezelve, és az árszintet is figyelembe véve.
-
interstate76
addikt
Mia véleményetek erről a LeTV Le 2 X526-osról? Kellene egy olcsó dual simes készülék, elfogadható fotós képességekkel - nagyon mellényúlnék vele? A CPU_GPU páros elég bivaly, ill. a kamerájáról is egész jókat hallottam.
-
andatti
senior tag
Decemberben vettem egy Redmi note 5A telefont, mert a huawei-m sikerült megúsztatni... Ti segítettetek a választásban...
De bő fél év után ezzel is gondjaim vannak.
Sajnos sokszor leejtettem, védelem pedig semmi nem volt rajta, így kezd egyre rosszabbul kinézni, ami abszolút az én hibám, mert miért nem vigyáztam rá jobban. De ez a kisebbik gond. Az jobban zavar, hogy "hiába" tettem bele sd kártyát, a progik csak a belsőn futnak, a felvett videók is csak onnan, mert különben lefagy. (ez lehet az sd hibája is). Már napi szinten írja, hogy kevés a hely, hiába van benne plusz kártya. Fotót már nem tudok vele normálisat csinálni, mert csak egy paca látszik, ami tök életlen, nem tudom mi romlott el. A gps-e is köhög... A kivetítés funkció viszont tök jó, ami viszont a 4X-ben nincs benne. Rendszeresen tv-zek vele munkahelyen, mindigo+mytv,
(előbbi otthon kivetítéssel, az okostvre) újan nem melegedett, de ma már igen.Körülnéztem 2 shopban, ahol most a Sharp Z2 van leakciózva, (bár mire fizut kapok vége) igaz nem fekete, és kifutó modell, de hardveresen tetszik a paramétere, (volt már ilyen márkájú butatelóm, illetve nagyon kedvező az ára, 100-120$.
Kérdés, hogy a fentiek figyelembevételével Ti ajánljátok-e, vagy melyik lenne számomra az ideális? /összegben 40-50e a plafon nálam.- az 5A 28e volt decemberben./
Most már csak úgy akarok venni, hogy tokkal+alsó felső védelelemmel, fóliával együtt...Ha jelölt árkategóriában nincs, kénytelen leszek várni és spórolni több hónapig, de félek, hiába, mert nem fog a drágább sem kibírni több évet az intenzív használat/bénázás/lopás/elvesztés, stb. miatt.
-
asdf_
veterán
A Dual standby állapot úgy hozható majdnem dual active állapotra, hogy a sim kártyákat egymásra irányítod foglaltság vagy nem elérhetősség esetén. Ez mondjuk pénzedbe kerül ha felveszed és így beszélsz egy átirányított számmal.
Ellenben ha a hivasvarakoztatas ki van kapcsolva mindket szamon, akkor ha ket szamot egymasra iranyitod, akkor A-n beszelsz, kozben B-n hivnak, az nem elerheto eseten at van iranyitva A-ra, azon meg mivel eppen beszelsz, a hivo foglalt hangot hall --> boldogsag. En ezt csak azert nem allitottam be, mert a szolgaltatoi nem fogadott sms-ek igy keverednek, a B vonalon jovo hivasrol A szolgaltatotol jon -gondolom- az SMS, az meg ugy mar nem az igazi. Aki akar valamit, majd ujrahiv es kesz
-
Zeki
nagyúr
válasz
spuros #136870 üzenetére
A dual simes telók legnagyobb része nem dual active. Ha az egyik a hálón van, a másik offline.
Standbyban mindkettő online, mert felváltva jelentkeznek fel a hálózatra.
A Honor 8 az dual active, azaz egyszerre tudsz mindkét kártyával a hálón lenni, akár beszélni is (felváltva).A Dual standby állapot úgy hozható majdnem dual active állapotra, hogy a sim kártyákat egymásra irányítod foglaltság vagy nem elérhetősség esetén. Ez mondjuk pénzedbe kerül ha felveszed és így beszélsz egy átirányított számmal.
A net a kivétel, mert alacsonyabb rendű, így ha egyik simen netezel, a másikra hívás jön, akkor net lekapcsol, és hívás megy.
-
spuros
őstag
Sziasztok,
kicsit zavaros nekem még a dual sim téma. Vettem a napokban egy Xiaomi redmi Note 5-öt. Van magán sim kártyám és céges is. Jelenleg két telefonnal mászkálok. Jó lenne ha ez egy telefonra változna.Viszont ami nem kerek:
- ha beteszem a note 5-be a cégest akkor ha azon beszélek a magán lekapcsol (erről nem találtam egyértelmű infót)?
- dupla sim dupla energia felvétel? >>> hamarabb lemerül
- ha netezni akarok ki lehet választani melyik simről legyen?Köszi a segítséget!
-
svgyula
addikt
válasz
Adams15 #136868 üzenetére
Szia! Van róla teszt.
Az ár érték arány meg olyan mint az idő "relatív". Vannak antutu huszárok, vannak mókusok akik a magokra gerjednek, van aki nőiesen a színre/formára kattan rá, tehát a tulajnak kell erről dönteni. Ja meg vannak a saumisták majd ők fogják megmondani a végső tutit. -
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne venni magának egy dual sim telefon 60-80e Ft között. Külön kérdezte, hogy a Motorola Moto G6 milyennek számít. Van esetleg ehhez képest jobb ár-érték arányban?
-
citkar
addikt
válasz
Atomgeszi #136864 üzenetére
A Nubia elég stabil ROM okat csinál, de hogy most hol tart a Z17 szeriaje azt nem tudom. Nálunk valóban kevésbé elterjedt, de külföldi tesztek vannak róluk.
Optikai képstabilizátor a is van, szerintem gesztus vezérlés is, de utána kéne nézni, akár youtube videókon. Vagy a Huawei vonalon nezelodj, elterjedt, megbízható, ha szansz rá pénzt, nyugodtan keresgéj köztük. Ott is jó a kamera, van háttértár bőven, de NFC és infra is elérhető. -
Atomgeszi
nagyúr
Tudom. Bár nekem csak Mi kategóriából volt Xiaomim.. Havonta azért jönnek a stabilok is. Most mondjuk nem, mert a MIUI10-et fejlesztik, de az is pár hónapon belül kijön. De legalább kijön, és az android főverzió is fog frissülni.
Anyámnak 4X-e van most, arra is folyamatosan kapja a frissítést. Most gondolkodtam, hogy kaphatna helyette R5-öt. -
Ájvé
veterán
válasz
Atomgeszi #136864 üzenetére
MIUI-t fejleszti leginkább a Xiaomi, mondjuk biztonsági frissítéseket nem nagyon néztem, de főverzió frissítés maximum a Mi szériában mondható rendszeresnek, Redmik 1-2 szoktak kapni. Amúgy stabil ritkábban frissül, lehet még havonta se, felteszői jön hetente, de azzal előfordulnak hibák.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
citkar #136863 üzenetére
Az a bajom a Nubiával is, hogy még teszt sem született róla a MA-n. Nincs túl nagy tábora ahogy láttam, sw frissítések?
Xiaomi-ra azért jönnek ki hetente havonta ROM-ok.. Legalább a google biztonsági csomag.
Gesztusvezérlés van ebben? Nem az edge-re gondoltam, hanem amikor visszamész az appon belül, akkor ugye jobbról balra húzod az ujjad a képernyőn. Ezt még a R5 is tudja.
OIS-t sem találtam.
Egy VIVO is jó lenne, de az is B20 mentes. Ott lenne az Oppo Find X még az is tetszene, de az is hatalmas.
Valahogy megint úgy érzem a csúcskészülékeknél, hogy mindegy, hogy a mutató vagy a középső ujjam harapom, mindkettő fáj
-
citkar
addikt
válasz
Atomgeszi #136862 üzenetére
Van pár csúcs készülék ami megfelelne neked, a Nubia Z17-t vagy a Z17S-t (15 cenitnél rövidebb és csak bő 72 mm széles), vagy bármely Honor-t, Mate-t meg merném venni, gyakorlatilag amelyik jobban tetszik
Kisebből nehezen találni ilyet szerintem.Hát vannak, akik használnak ilyen toldalékot, ami kilóg a telóból és a tok alá helyezik. Ha stabil a tok és nem szedik le végül is alternatíva.
Redmi 5 helyett több minden szóba jön, nem tudom mi a feltétel, ha csak a 64 GB tárhely akkor ott van például néhány olcsó Nubia (némelyik B20-t is kezel), vagy Meizu, abból is van 64 GB-os (és ezek közt is van B20-as). Bármelyiket bevállalnám, ha szükségem lenne rá, kétségtelen pár ezer forinttal drágább lenne, mint a Redmi 5, de még 200 USD alattiak.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
citkar #136861 üzenetére
Hát ja, de miért nem lehetnek olyan a csúcskészülékek, mint régen? Hogy abban tényleg minden benne van?
Nekem egy Mi5 B20 verzió is megfelelne, ez az egy nem tetszik benne.Mi van helyette? Mi8 , B20 van, infra nincs, jack nincs, LED nincs. Cserébe 75 mm széles, nekem már nagy. Kisebb alternatíva semmi.
Ja bocsánat, itt arra gondoltam, hogy 2 SIM + SD, mert a 32 GB kevés, a Plus verzió meg feleslegesen nagy és drága.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali.
Milyen telefon van ami :
NFC
B20
Infra
Type C
128 GB
Optikai képstabilizatorLétezik?
-
viktorhu
veterán
Az olcsókban a zs gyárak legtöbbször benne szokták hagyni amit a SOC tud
Ez természetesen még mindig nem igaz, az olcsóbbakban pont csak a kötelező alap szokott benne lenni. Azért van bennük a B20, mert eleve Európának készültek.
-
svgyula
addikt
Szia! Ez a kijelentés nagyon sántít! Csak egy ismert modellről van példám a honor 6 két sim-es verzióban nem az olyan rádió egység van mint a herélt Hl60 04-es verzióban. Igaz! utóbbi 1 sim-es de ezért tudja a falusi béhuszat. De mivel a többi dual aktív ezért azokba is tehették volna ugyanazt a "mindentudó"
egységet 2x hiszen hely van benne bőven. Ja és szoftver cserével, buherációval sem sikerült még senkinek feloldani. Az csak abban az esetben működik amit te írsz ha(?) szoftveres tiltással tesznek eleget a jogi hézagok befoltozására. A szoftveresen lekorlátozott esetleg pont így még eladható(kicsit szar de még jó) egységet veszik meg occón. Van aki nem ezen spórol mert nem célirányos a forgalmazás.
A gond a saominál az, hogy szerintem már ők sem képesek a verziók/verzióját értelmezni. Egy ekkora eladással rendelkező cég ezt nem engedhetné meg magánakEzért nekem(tudom ez nem számít semmit) soha nem lesz ilyen telóm. Esetleg akkor ha reggel kimegy és megfőzi a kávét, és be is hozza! Amíg a többi gyártó nagyjából típus szerint ad egy pontos leírást addig ezekből boltok szerint van egy-egy típus
Ez helyett egy normális modell/paraméter leírással rendet lehetne teremteni. Persze ehhez az is kell, hogy a webshopok ne buheráljanak bele és bárhol veszed meg az adott típust mindenhol ugyanazt kapod.
-
Upo
addikt
válasz
madrac #136850 üzenetére
Fogalmam sincs, valami ezeréves zs-nél annak idején bohóckodtak qualcomm tool-al, de másik márkánál ugyanazzal a soc-al nem működött. Nem mentem utána, mostanában pláne, én eleve olyant veszek hogy jó legyen. Csak olvasgatás közben bele lehetett akadni ilyesmibe. Manapság meg ezek már nem igazán működnek, bár mintha valami leeco rémlene, de nem 100%.
Olyant én nem írtam hogy minden telefon minden frekit támogat, nem tudom honnan szeded. Minden SOC adatlapjáról meg lehet nézni hogy miket támogat, meglepő módon nem egyformák a termékek, sőt csodák csodája a drágábbakban jobb képességű modem rész szokott lenni. Eleve a B20 támogatással indult a diskurzus, azt pedig már jópár éve bármelyik szutyok SOC támogatja hardveresen. Az olcsókban a zs gyárak legtöbbször benne szokták hagyni amit a SOC tud, a drágábbakban már lehet válogatni a többől, gyártótól függ mit állít be.
A B20-at meg bármelyik mai készülék vihetné, ha gyártáskor nem tiltják le.
-
viktorhu
veterán
Itt van nálam pl. egy elephone p6000 pro, itt vannak a támogatott frekvenciák:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 900/2100MHz
4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHzEgészen pontosan kimérve, ami az európai piacra kell, semmi exta. Az olcsó mobilok pont ennyit tudnak (ezt pl. 80 dollárért vettem két éve), aztán ahogy nő az áruk, nő a támogatott frekvenciák száma is.
-
Upo
addikt
Nem is kell igazából beletenni, benne vannak. Nem tiltják ki és ennyi, aki meg ügyel a részletekre az a licencelteket hagyja csak benne. Mondjuk van olyan is, ahol némi factory tool-okkal unlockolni lehet frekiket, de manapság ez egyre ritkább, unlockolhatatlanra is meg lehet csinálni.
-
Ájvé
veterán
válasz
viktorhu #136846 üzenetére
Pedig van igazság abban amit mond. Több frekvenciát is bele tesznek kisebb gyártók (Umidigi, Vernee, Elephone stb.) pont azért hogy nagyobb piacot tudjanak megcélozni.
Nagy gyártók meg kifejezetten piacokra készítik a készülékeket, így azok végképp nem fognak globálisan működni. -
viktorhu
veterán
Úgy érted, hogy a Zs vonalas telefonok többféle frekvenciát támogatnak, mint a nevesebb készülékek, mivel őket nem zavarja annyira a licenckérdés?
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom, az olcsó kínai telefonok pont belövik a célpiac kötelező frekvenciáit, és vége is, miközben a márkásabb készülékek jóval több sávon működnek. Szóval ez a találgatás valószínűleg nem állja meg a helyét, más okai lehetnek a dolognak, pl. hogy lehet, hogy annyira nem is akarják, hogy a hivatalos piacokon kívül terjedjenek a készülékek (szoftver, support), meg hát antenna is kell annak a frekvenciának, nem elég az soc-n bekapcsolni a dolgot.
-
válasz
tomszli11 #136835 üzenetére
Én vettem egy sim kivezetőt, és a telefon hátulján van a második sim; mivel szükségem van 2 sim + sd kártyára, ezért én ezt a megoldást választottam. Működik.
(fene a hibrid megoldású koncepcióba...)A reszelős verziót soha nem próbáltam, de kollégám megoldotta magának és neki is működött.
-
Upo
addikt
válasz
Blizzardking #136839 üzenetére
Nem lehet kizárni hogy lesz, amit most árulnak az még a kínai belpiacos, a global-ba azért illene hogy visszapipálják a b20-at is. Európában is terjeszkednek, ott használatban van a B20. Illetve olvastam hogy USA felé is erősen kacsintgatnak, ott meg szeretik ha minél inkább worldwide használható a készülék, a business réteg elég utazgatós a globalizáció miatt.
Ha lesz global SE akkor szerintem nem várnak vele túl sokat, talán a stabil global miui10 megjelenésekor számíthatunk rá. -
válasz
Nem valószínű, hogy lesz belőle, de ha nem sürgős, akkor várjátok ki. Most, hogy terjeszkedni kezd a cég, akár még kiadhatják B20-szal is. Jelenleg persze még határouottan drágább a mi8 SE, a 330 USD-s ár 100k körül van, ha nem számoljuk a vámkezelés során fellépő költségeket. Viszont ha lesz B20 változat és az eustock is ráharap, akkor jó ára is lehet.
Csak ugye várni kell arra, hogy a sok "ha" esetleg ténnyé váljon... -
citkar
addikt
válasz
Szerintem abból nem lesz (aztán ki tudja), úgy vannak vele, vedd a drágább verziók egyikét, azokban van B20.
-
Blizzardking
őstag
Fateless, Upo
Köszi mindkettőtöknek a segítséget. Látom hogy már inkább elvi szinten hasonlítjátok össze őket, de eredetileg Fateless az én hsz-emre javasolta a Meizut. Nekem meggyőződésem hogy hétköznapi használatra, amire nekünk kéne hót mindegy a sebesség, 60e-es antutu fölött kb minden különbség észrevehetetlen. A méret volt a lényeg, mivel a feleségemnek lenne. A Bluboo emiatt kiesett. A Meizu tényleg tetszik, de a MI8 SE-t mindenképpen megvárjuk, az is egy nagyon jó tipp volt, épp csak egy picit nagyobb. Az ár annyira nem fontos, ha lenne kicsike amoledes akármilyen soc-os gép, meg tudnánk venni.
Pont ezért jöttem ebbe a topikba, mert tudom hogy vagytok páran akik mindig naprakészek -
Upo
addikt
válasz
tomszli11 #136835 üzenetére
Akár működhet is, de azért lehetnek hátulütői. Csiszolni kell a simen és az sd-n is, de nem tudhatod hogy mennyivel a felszín alatt vannak a kényes részek. De az 100% hogy picit vastagabb lesz mint amire tervezték az eredeti felállásban. Ha sikerül is jól összeragasztani, a telefonban az aljzat érintkezőinek is bírniuk kell a tervezettnél vastagabb kártyákat, rengeteg olyan eset volt amikor félrehajoltak belül az érintkezők, és ha nem kapsz pont olyan foglalatot akkor az alaplapcsere. Feltéve ha sérülés nélkül sikerül szétszedni a beragadt sim tálca miatt. De az is lehet hogy simán megeszi a teló a taknyolást.
Mindenféleképpen több helyen is kerülhet homokszem a gépezetbe, nagy a kockázat, mindenki maga dönti el hogy bevállalja vagy nem.
Ha használsz tokot akkor inkább jobb egy megfelelő adapter, mint pl. a #136718 hsz-ban, vagy [link]. Több féle sim variációban létezik, 1-2$-os cucc, a tok alatt nem is látszik. -
Upo
addikt
válasz
fateless #136834 üzenetére
A 625-el valóban egyidős a p25, de a kicsit alacsonyabb teljesítmény mellett sokkal takarékosabb a qualcomm. Az elődjéhez képest valóban jobb a fogyasztása a p25-nek, optimalizálással ez valóban javítható is, de azért a 16nm technológia behatárolja a lehetőségeket.
Én a mi8se-vel állítottam szembe, abban nem snapdragon 625 hanem snapdragon 710 van. Amoled kijelző van mindkettőben, a mi8 se-ben nagyobb felbontású, ez egy 324x1080 területtel nagyobb mint a full hd a pro7-ben, ami még a 240x536-os másod kijelzővel sem ad nagyobb területet. A második kijelzővalóban egy különleges dolog, kitűnik vele a mezőnyből. Ízlésről értelmetlen vitatkozni, nem is akarok, műszakilag különösebben nem tartom indokoltnak. Az ilyen kis második kijelzőt energiatakarékosságból szokták használni always on módban, de ezt az amoled is tudja, csak azok a pixelek fogyasztanak amik "működnek", amoled fő kijelző esetén a kis kijelző nem jár fogyasztási előnnyel. Én ráadásul nem szívesen teszem le a telefont a kijelzőjére, és nem vagyok egyedül vele. De aki fogékony az ilyesmire, annak meg hatalmas plusz lehet, a figyelmet biztos felkelti. Simán el is billentheti a mérleget a korszerűtlen hardver oldaláról, bár valljuk be, hogy a frissen debütált snapdragon 710-re hosszabb távú kifutást jósolok, rendszer- és biztonsági frissítésekkel, mint ami a piacon szenvedő mediatek-től várható (még a lassan buktának kinéző nekik csúcs X30-al se tudnak a középkategóriából fellépni).
A kisebb méret meg relatív, szerintem nem akkora tragédia a méret különbség, a pro7 ~148 x ~71mm, a mi8 se meg ~147 x ~73mm. Ha a mi8 se-t rárakod a pro7-re, akkor a pro7 felül kilóg kicsit alóla, fordítva pedig a mi8 se kicsit oldalt, de nem egy lényeges a méretbeli különbség szerintem.
A snapdragon 710 meg durván jobb bármelyik mediatek soc-nál, ráadásul nem a 600-as széria reszelgetése, hanem hozzájuk képest teljesen új tervezés, a snapdragon 845-ben használt technológiákkal telenyomva. A snapdragon 660-nál 20-25%-al gyorsabb cpu-ban, 35%-al gpu-ban, emellett 20-40%-al jobb a fogyasztása a 660-nál.
Úgyhogy nem lesz azért rossz ez a mi8 se, én nem írnám azért le egyértelműen a pro7-el szemben. A B20-as verziót azért érdemes lesz megvárni, amiket most árulnak azok még kínai belpiacosak. Már most jobb áron indul mint anno a pro7 indult, szerintem lesz jó áron pl. eustock-nál is.
De jönnek más készülékek is snapdragon 710-el, hogy ne csak a "szemét" márkákat említsem, pl a google és a nokia műhelyéből is, de nyilván a feltörekvő márkáktól is számíthatunk rá.
Ha nem sürgős a dolog, most lehet hogy érdemes kicsit kivárni, nyár végére biztos lesznek újdonságok. Ha más nem, a régebbi telók is lehet hogy még jobb áron lesznek emiatt. -
tomszli11
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy valaki próbálta-e már a SIM-kártyáját az SD kártya hátuljára ráaplikálni?
A neten több módot is találtam rá, és az érdekelne hogy valakinek sikerült-e illetve működik vagy működhet-e?Köszi
-
Valóban nem fiatal már a P25, ebben teljesen igazad van, 3 nappal korosabb is, mint a SD 625. Teljesítményben is elmerad 1-2 százalékkal attól, ha a GPU-t nem számoljuk (mert nincs rá szüksége valakinek). Amennyiben igen, akkor már 13% a különbség GPU-val együtt a SD javára.
Szóval tényleg koros a proci, csakúgy, mint a másik gyártóé. Viszont a fogyasztás terén kifejezetten jól álja a sarat, csakúgy, mint sebességben. És pontosan itt jön az a csapda, amibe beleesnek sokan, köztük most te is. Amikor ugyanis erre a hardverre gondolnak, akkor az általad is linkelt féle készülőkre gondolnak, ahol az optimalizáció teljes hiánya van jelen. Fognak egy hardvert, rákényszerítenek egy szoftvert, amitől dadogós lesz és rossz fogyasztású. Utána pedig az a koncepció, hogy ez a hardver ilyen, ennyit tud. Ugyanakkor ha mindezt egy olyan gyártó alkalmazza, mint pl a meizu, akkor a hardverhez a szoftver jól optimalizált, fluid szoftver a végeredmény, és teljesen más élmény fogad a végén.
Az általad linkelt féláras telefon (ami persze EU-n kívül van még, csakúgy, ahogy a garancia is kérdéses, kétséges, számlát sem fogsz kapni hozzá, ha kellene) pontosan ott bukik el, hogy bár csupán a hardvert nézve ugyanazt adja olcsóbban, de ahogy te is jól tudod, hatalmas a különbség a két készülék között.Én az mi A1-gyel tudom összevetni a készüléket (olyanom volt, ez a Bluboo nem), azzal számomra mindennapi használatban teljesen egy szinten említhető a meizu Pro 7. Amennyiben valaki inkább az Amoled kijelzőt preferálja, a kisebb méretet, az olyan különlegességet, mint az extra hátlapi kijelző, vagy a jobb hangzás, akkor pedig számomra nem is kérdés, hogy inkább a meizu-t ajánlanám a xiaomi ellenében ez esetben. Persze természetesen ha inkább a játék, a mindig friss OS, a nagyobb kijelző a fontosabb, akkor a másikat mondanám előbb.
A jó az egészben, hogy nem nekünk kell döntenünk a kérdésben
-
Upo
addikt
válasz
fateless #136831 üzenetére
Nekem kicsit túlárazottnak tűnik azzal az öreg mediatek soc-al, régi gyártástechnológia, elég nagy a fogyasztása, de legalább lassú.
Ha nem sürgős, akkor esetleg érdemes lehet megvárni a mi8 se-t (ha már előkerült a xiaomi), kb. ugyanaz a befoglaló méret csak 5.88" kijelzővel (fél millivel rövidebb, 2millivel szélesebb mint a meizu), a snapdragon 710 meg minden szempontból körberöhögi a helio P20/P25 párost (a különbség 200Mhz cpu órajel, amúgy tök ugyanaz a kettő helio).
[link]Az a Helio nemhogy most, már tavaly is elavult volt, P20/P25-ért ma ennyi pénzt én nem adnék, hasonló hardver kb fél áron elérhető. [link]
A P23 az újabb széria, az jobb, újabb magok, kisebb csíkszélesség, de kb. a qualcomm alsó közép kategória szintje. -
válasz
Blizzardking #136827 üzenetére
Vess egy pillantást erre is.
Létezik pirosban is, de nem tudom, van-e itt. -
Ájvé
veterán
válasz
Blizzardking #136827 üzenetére
Xiaomi esetén Redmi 4X óta nem volt kompakt B20-as készülék tudtommal.
Killerlaca:
Redmi Note 5 -
keszo
őstag
válasz
Killerlaca #136828 üzenetére
Huawei P Smart DS
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy barátom szeretne telefont venni.
Olyan 70 000Ft-igy mit lenne érdemes megvennie?
Min 5.5" os legyen.Köszönöm
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, viszonylag kisebb befoglaló méretekkel van mostanában valami sláger? Mi6 a B20 miatt kiesett, a Xiaomi "termékpalettájának" a teljes visszafejtésébe egyedül nem vágnék bele, képtelenség nyomon követni. Valaki linkelt nemrég egy Nubia Z17 minit, az például jónak tűnik. Egyszóval kérlek segítsetek, jó ár/érték arányú, átérhető méretű, nem már most elavult hardveres kicsi, frankó telefon (női) kézre kerítésében!
Köszönöm mindenkinek aki tud tippet adni! -
rozsgyi
tag
Meizu m6s lenne érdekes 3/64-es kiszerelésben, csak sajnos azt meg nem forgalmazzák.
-
válasz
aprokaroka87 #136820 üzenetére
Én mára várom az M6 Note-ot.
-
Mercutio_
félisten
Már a Note 4 is határeset méretben, és megszoktam az 1080p-s felbontást, nagy akkut.
A Note 5-ből csak a 4/64-es lenne érdekes, de annyit nem szánok mobilra, akkor inkább várok egy még garis hibátlan 4/64-es Note 4 felbukkanására aprón. (Vagy megrendelem a kijelzőt a megreccsent saját note4-re) -
Ájvé
veterán
válasz
gulupeti #136816 üzenetére
55-ért van EU-ból Redmi Note 5 gari itthon a Wayteqhez szól. Ha eláll vásárlástól akkor viszont Szlovákiába kell visszaküldeni.
-
gulupeti
senior tag
Sziasztok,
Az utóbbi másfél évben túlzottan nem követtem figyelemmel a külföldről rendelt dual sim telefonokat (szolgáltatótól lett dualsimem
), így nem nagyon rendelgettem külföldről, nem vagyok képben. Ismerősöm megkért, hogy keressek már neki telefont 50 ezer körül, Lenovo K3 Note-ot váltana vele. Tudnátok ajánlani néhány készüléket, ami most nagyon megy? 5,5 colos méret körül megfelelő, de ha nagyobb és 18:9-es képarányú, az sem probléma, valamint a nagy teljesítményű akkumulátor sem hátrány. Köszönöm.
-
svgyula
addikt
Szia! A honor elméletileg a 9-ig dual aktív. Ha(?) jól tudom a 9 már nem. A honor 6 még hagyományos 2 sim +sd foglalat. Használtan már fillérekért hozzá lehet jutni ezekhez. Csak figyelni kell mert az itthoni a HL04 1 sim kártyás! Na meg szoftveresen is ki van herélve cserébe tudja a falusi B20-at. A specifikációt itt megtalálod.
-
Sziasztok,
Van olyan jobb kategóriájú teló, ami dual aktív simes, azaz lehet vele két sim-ről is netezni?
Pl. egyik sim hotspotként funkcionál, a másik pedig a mobilon történő netezéshez lenne. -
Ájvé
veterán
Sultan mobil szerviz, ő a spemall hivtalos szervize. Volt vele dolgom és nagyon ajánlom, nagyon korrekt.
-
asdf_
veterán
Írtam levelet az aruház supportjának, de a válasz az volt, hogy 10 hónap használat után vigyem be az első lokális szervizbe ?!?
Nem lehet, hogy valami felreertettel, es nem akarjak ok sem tokfolosleges utaztatni, hanem szervizeltesd meg itt nalunk es megteritik a szerviz dijat? (amuigy ha paypallel fizettel, akkor asszem el meg iden is a dijmentes visszakuldes, paypal/ebay topikosszefoglalo tetejen ott lesz)
Az a gaz amugy az ilyen hibaval, hogy amikor kitepodik az aljzat, akkor neha az tepi magaval a foliat is, ergo hiaba cserelne az ember usb aljzatot, lehet, hogy nem lesz majd mihez forrasztani, aztan kivezetekelni kulon meg vagy lehet, vagy nem.
-
citkar
addikt
Nem ad külön számlát több webshop, hanem IMEI alapján azonosítják, hogy ők adták el a készüléket (és persze, hogy mikor). Két kínai webshoppal garanciáztattam telefont, egyiket Kínában, másikat Eu-ban, mindkettőnél rendben történt. A tomtopot nem ismerem, lehet ők másképp oldják meg, hátha valakinek van tapasztalata.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged