- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
topi66
aktív tag
Én ezt úgy oldottam meg hogy van egy társkártya családiasítva. Asszonyt megcsörgetem,kinyom majd felhív. Nem fogynak a percek.Mikor otthol vagyok akkor én hívom,és félretesszük 2 órára többször is.....
-
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #137597 üzenetére
Jól van, igen, helytelenül írtam, bitófára! Azért ha nem ilyen részre hajlóan olvasod, akkor kiderült volna számodra hogy Németországban tartózkodok és akkor mindennek más lesz az olvasata. Természetesen igazad van és helytelenül használtam a szép magyar nyelvet.
Egyébként van 4 hónapos szabály, szóval nem írtam rosszul:
"A szolgáltatók 4 hónapon át nyomon követhetik és ellenőrizhetik, hogy Ön mikor és mennyit barangol", nem 3 hónap ez igaz.A linkedben az "és" alá is van húzva, ami azt jelenti, hogy mindkét feltételnek teljesülnie kell. Nekem korlátlanom van, havi 15GB roaming -gal. Ha én 1 nap híjján 4 hónapra külföldre megyek, ott elhasználok 4x15=60GB -ot, majd azon az 1 napon itthon elfogyasztok 61GB -ot, akkor a mondat értelmében méltányosan roamingoltam.
Igen, ez igaz a hívásokra is. Bátyám két kártyát használt egy időben, én otthon voltam akkor, az egyiket mindig nekem adta és mondta, hogy telefonáljak vele belföldi számokra. Én nem telefonálok sokat, úgyhogy felhívtam a másik számomat és hagytam a beszélgetést, addig folyt még megszakadt (2 óra talán) és ezt többször is eljátszottam. Úgyhogy így generáltunk belföldi hívást, hogy ezt a szabályt kijátsszuk és ne számoljanak fel többlet díjat a külföldön történő használat miatt. Magyarul teljesen feleslegesen használtam a hálózatot egy ilyen idióta szabály miatt, nem értem miért jó ez (persze értem, próbálnak minél több díjat felszámolni, mivel az EU megszüntette az aranytojást tojó tyúkot).
-
Somatom
veterán
De, azért köszönöm, hogy linkelted a szabályt, mert felfedeztem benne egy számomra újdonságot.
"Ha Ön ezalatt több időt tölt külföldön, mint otthon, és a belföldi szolgáltatásoknál nagyobb mértékben vesz igénybe roamingszolgáltatásokat"
A linkedben az "és" alá is van húzva, ami azt jelenti, hogy mindkét feltételnek teljesülnie kell. Nekem korlátlanom van, havi 15GB roaming -gal. Ha én 1 nap híjján 4 hónapra külföldre megyek, ott elhasználok 4x15=60GB -ot, majd azon az 1 napon itthon elfogyasztok 61GB -ot, akkor a mondat értelmében méltányosan roamingoltam.
-
Somatom
veterán
Direkt kiemeltem, hogy jogszabály szerint a szolgáltató figyelmeztethet. Ez nem jelenti azt, hogy figyelmeztet is. Én is többször megszegtem már az 50% -os szabályt, de eddig még nem kaptam figyelmeztetést.
Nem szoktam helyesírás miatt pampogni, de azt írtad, hogy "németbe" telefonálni. Ez nem a "hol", hanem a "hova" kérdésre válaszol, tehát a célirányt definiálja, nem azt, hogy te hol tartózkodsz.
-
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #137594 üzenetére
Igen ez igaz. 50%-ot vizsgálják, de érdekes hogy bátyámnak semmit nem számolnak fel, pedig többet van külföldön mint otthon és többet is használja kint.
"A honos hálózatból indított nemzetközi hívás nem tartozik az EU -s roaming egyezmény hatálya alá."
Ez igaz, de külföldi tartózkodásról volt szó, szóval németben tartózkodsz és német számot hívsz az roaming hívás lesz vagyis belföldi hívásként fogják felszámolni. De fenti linken is pont az első példa ilyen.
Az viszont igaz, ha otthonról hívsz honos kártyával külföldi számot, az többlet díjas lesz, ez tényleg nem roaming.
Most viszont megnéztem, számoltak fel 269 Ft roaming díjat, de erre nem is figyelmeztettek (kellett volna), akkor hogy is van ez? Tetejében számlát se kapok feltöltő kártyás telefonra, most igényeltem, ez is érdekes. -
pècsimunkás
addikt
-
Somatom
veterán
Egyik állítás sem igaz. Méltányos használatnak hívják. Négy hónapot vizsgálnak és azon belül kell legalább 50% -os legyen a honos hálózat használati aránya. Tehát, max két hónap roaming lehet benne. Ezt meghaladó roaming használat esetén a szolgáltató figyelmeztethet. Ez EU -s szabály, tehát minden EU -s csomagra egyformán érvényes függetlenül attól, hogy feltöltős, vagy számlás.
A honos hálózatból indított nemzetközi hívás nem tartozik az EU -s roaming egyezmény hatálya alá. Az ilyen hívásokért számlázhat magasabb díjat a szolgáltató. -
Ájvé
veterán
válasz
pècsimunkás #137591 üzenetére
Igen van ilyen, elvileg 3 hónapot használhatod külföldön mert ez még nem számít életvitel szerű tartózkodásnak, de nekem feltöltős a kártyám nem előfizetéses, ennél nem hallottam még hogy lenne kitétel, megveszed a használt csomagot és kész.
Sőt a bátyám folyamatosan használt külföldön magyar kártyát, ott is elvileg nézték hol mennyit használja és nem használhatta kint többet a kártyát mint otthon, de abból se volt semmi.
Magyar számról német számot hívni pont ugyan annyi mint otthon egy belföldi számot hívni, pont ezt magyarázom hogy nincs roaming díj már, 15 Ft-ért telefonálok németbe is.
Éves regisztrációt online is el tudod intézni, nem kell azért hazamenni. -
pècsimunkás
addikt
Nincs roaming egy bizonyos korlátig . Ez vonatkozik a magyar ès a nèmet szolgáltatóra is . A Lebaránál 120 napra van 500 perced ès 5 Gb neted , ha másik Eu-s országban tartózkodsz . A magyart nem tudom , de van ott is korlát. Most 15 eurós csomagban vagyok . Jár èrte 200 perc , ès 3 giga net . Ez elèg nekem . Ha kevès a perc max váltok eggyel nagyobb csomagra . Kèt öcsém 30 eurós csomagban vannak . Korlátlan beszélgetés , 5 giga nettel. Ez sem rossz , sőt ... Csak èn nem tudom kihasználni. Ők igen.
Amúgy a magyar számomról elèg húzós nèmet számokat hívni .
A Lebaráról lehet bárhova telefonálni . Szóval nem olyan egyszerű , hogy felejtsem el őket , mert nincs náluk 4G.
Magyar kártyámat meg nem is tudom mièrt tartom...
Kb èvente feltöltöm 3000 forintal , hogy ne szünjön meg . Meg mèg kicsesztek ezzel az èves regisztrációval is . Idèn mèg megcsináltam , jövőre lehet nem fogom. -
Ájvé
veterán
válasz
pècsimunkás #137586 üzenetére
Nincs roaming díj az EU-ban, én magyar kártyát használok németbe, hazai percdíjakkal hívok német és magyar számokat is.
Sőt 3500 Ft-ért veszek 5 GB netet magyar kártyára és németbe használom mivel a teljes EU-ba érvényes. Ezen megy a 4G is, vodás amúgy, ügye tényleges szolgáltató mivel saját maga építi ki a hálózatot.
Lebaranak 7,2 Mbit van (letöltés), ha felmész a honlapjukra infoba meg tudod nézni. -
pècsimunkás
addikt
válasz
svgyula #137588 üzenetére
Amióta van itthon korlátlan netem - dec.1.- èn jár le a 2 èv , igazából elèg a 3G . Előtte volt rossz , mert az OP3 - nak - szerintem (!!!) - fos az antennája . Az utcán meg volt a fullos H+ , a lakásban rögtön csak 2 G ! Egy kínlódás volt . Azèrt is kötöttem be a netet . A cègnèl vagy a városban mindenhol megvan a 3G , ha megyek hazafelé , vagy jövök vissza , akkor nem fontos . A stau infókat hallgatom , ha gond van , bekapcsolom a telefonon a GPS- t , oda is elèg a 2 vagy 3G . Netes hívás nem fontos nekem . Kèt öcsèmmel korlátlanul beszèlünk a Lebarával . Netes rádiót csak itthon hallgatok . Amúgy tènyleg igaz , hogy sokszor mèg a beszèlgetès is kínlódás Nèmetországban , főleg a hegyekben .
Szerk .: A konyha ablaknál ülök ami a ház előtti járda mellett van . A bal kártya magyar 4G - s telekom , a jobb oldali a Lebara . A wifi router meg egy gipszkarton fal mögött , kb 3-4 mèterre van tőlem :
-
svgyula
addikt
válasz
pècsimunkás #137586 üzenetére
Szia! Kint még soha nem sikerült megszakadás nélkül autópályán telefonálnom sem! A netezés is nagyon helyhez kötött. Ha bemész a boltba ott meg szokták kérdezni azt, hogy hol szeretnéd használni. Legalább is a deutche telekom és a vodafon üzletben. Az O2 már csak inkább elad. A lebara-t meg ugye leveszed a polcról. Ez a sim/szolgáltató meg azért van, hogy külföldre tudjanak a vendégmunkások beszélgetni. Nincs kizárva az sem, hogy csak korlátozott 3G-t enged a net hozzáféréshez, mert ők is csak bérlik a hálózatokat. A röhej az, hogy a vodafonos net sim-em is a nagyvároson belül keresgette a megfelelő hálózatot. Aztán amikor megvolt az 50EUR feltöltést a céges VPN úgy magába szívta, hogy nekem már skye sem maradt
Sok ismerősöm használ wifisticket amibe beraksz egy netsim-et és arra csatlakozol a telóval ha kell van belőlük egész jó térerővel rendelkező verzió is. Most sokan modhatják, az meg minek ott a dual sim! Ez igaz is meg nem is! Ilyen térerő ingadozásnál nagyon kevés teló bír ki egy napot és aki baustellén dolgozik az nem fogja a töltőn(ha egyáltalán van) hagyni a telefonját. -
pècsimunkás
addikt
Telekom hálózatát használja. Èn szolgáltatónak hívom . Nekem ő szolgáltat , nem a Deutsche Telekom . Az ő kártyájukkal tudok magyar ès nèmet számot hívni. Gondoltam már , hogy váltok szolgàltatót , de amíg nem tudok magyar számot díjmentesen hívni , addig maradok ezeknèl .
-
válasz
pècsimunkás #137578 üzenetére
Voipozni nem is akarunk, az esélytelen lenne menet közben.
Viszont a netrádió kevésbé érzékeny a hibákra mert néhány másodpercet pufferel, és csak egy irányú, ott nincs az hogy nem hallják a másik felet, vagy belevágnak egymás szavába.Nekem az angol kártyámon belföldön van 4G, magyarországon csak 3G ben tud roamingolni.
Amíg ki van kapcsolva az adatforgalom 4Gt mutat, amint bekapcsolom az adatforgalmat leugrik 3Gre. Ez is biztos valami szolgáltatóközi egyezség hiánya lehet. -
Ájvé
veterán
válasz
pècsimunkás #137583 üzenetére
Nem szolgáltató a Lebara, csak szolgáltatást értékesít, gondolom díj ellenében használják erre az egyik nagy szolgáltató hálózatát (pl Vodafone). Olyan mint nálunk a Tesco Mobile volt, Németben ez jobban megy, otthon ez nem életképes.
-
topi66
aktív tag
válasz
pècsimunkás #137581 üzenetére
Melyik szolgáltató nem ad 4G-t németben?
-
viktorhu
veterán
válasz
pècsimunkás #137578 üzenetére
3G-vel lassabb a tornyok között az átadás. 4G-vel simán lehet országot járva netrádiózni vagy ip-telefonálni menet közben.
-
Ájvé
veterán
válasz
instantwater #137577 üzenetére
Város közepén is használnak B20-at, tehermentesítik a másik frekvenciát. Lehet pont ezért kapcsolódik nehezen, másnak jobb a vételi jele, te készüléked gyengébb jelet mutat és nem kapcsolódik mert már fullon van a torony.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
instantwater #137573 üzenetére
Természetesen mobil adótoronyra gondoltam. A Viberen vagy a WhatsApp- on is nehèz menet közben beszèlni . Melóhelyem ès a lakás között van 7-8 km , ott van rendesen 3G , de kihagy kicsit , amíg át áll egyik toronyról a másikra . Nèmetországban èlek amúgy . Hosszabb úton megsem próbálok ezeken beszèlni , mert esèlytelen . Gyakran csak 2 G van . Öcsèm hallgatna nèha netes rádiót a autóban , de pont ezek miatt leszokott róla .
-
-
Ájvé
veterán
válasz
instantwater #137575 üzenetére
Tedd GSM/LTE-re, lehet jobb a tetőtérő 3G-n és azért dohálja. Ha van 4G az milyen térerőn fogja?
-
-
Ájvé
veterán
válasz
instantwater #137570 üzenetére
Itt csak azt választod ki melyik hálózat típusokat használja. Prioritás automatikus, mindig a legmagasabbra csatlakozik.
-
válasz
Somatom #137571 üzenetére
De akkor gondolom egyáltalán nem lesz hálózat, ha nincs 4G, tehát még 3G sem, és telefonálni sem lehet.
Jól sejtem?Sky11
Ha rádióadóra gondolsz, akkor nem vált másikra, mert látom, hogy ugyanazon marad.
Ha mobil adótoronyra gondolsz, akkor bizonyára ez okozza a szakadást, hogy lassan vált a cellák közt, és nem tud olyan gyorsan pufferelni, hogy ne akadjon meg.Amikor jó kedve van a telefonnak akkor kilométereken keresztül kifogástalanul megy 4G ről az adás.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
instantwater #137569 üzenetére
Az nem lehet , hogy mèsz az autóval , ès egyik adóról áll ât a másikra ?
Biztos kellemetlen lehet , ha akadozik . Mondjuk èn nem menet közben használom a netes rádiót. -
Somatom
veterán
válasz
instantwater #137570 üzenetére
Görgesd végig! Lesz ott only LTE is. Tudom, mert szoktam használni.
-
válasz
instantwater #137569 üzenetére
Az opciók neve a prioritást is jelzi, mert itt az LTE az utolsó, vagy ez csak az engedélyezett hálózattípusokat jelzi, és mindig a leggyorsabbra próbál csatlakozni?
-
-
Somatom
veterán
válasz
instantwater #137566 üzenetére
*#*#4636#*#* -> Telefon adatai -> Preferált hálózattípus beállítása.
Van egy olyan menüpont, hogy "Rádióhullámsáv kiválasztása". Nehogy átállítsd másik régióra, mert nem lehet visszacsinálni!!! -
pècsimunkás
addikt
válasz
instantwater #137566 üzenetére
Biztos , hogy megvan rendesen a 3 G ? Mert sokat hallgatok net rádiót . 3 G - n simán megy . Ha nèha 2 G - van , akkor szokott akadozni nekem.
-
válasz
ÁrPi2 #137564 üzenetére
Repülőmódot még nem próbáltam, de szeretnék teljesen megszabadulni a "kézi rásegítés"től.
(#137565) cs.zs
Az egyik azért lehet erősebb, mint a másik, mert mondjuk az egyik 4G a másik 3G hálón van.
Vagy 3G/2G.Ami nem megy 3Gn, az a netrádió. 3Gn sokszor szakad, újra kell csatlakoznia, kihagy a zene.
Amikor véve lett (kb 1.5 éve), akkor még nem volt netrádiózásra használva a kocsiban, ezért mertem megvenni B20 nélkül.
Máskülönben csak messenger megy ezen a készüléken, annak elég a 3G.Régebben az MTK telefonokban volt egy rejtett menü, ahol különböző rendszerparamétereket lehetett hangolni. Ezekben a Snapdragonokban is van hasonló, amivel a hálózatkeresést lehet serkenteni?
-
cs.zs.
veterán
válasz
instantwater #137563 üzenetére
1., Nem vágom hogy milyen a telefonod sim-tálcája, de kártyacsere kellene, úgy értem egyik helyről a másikra. Redmi Note 5A telefonomban 2 db Telenor sim-kártya van, soha nem egyforma rajtuk a térerő, leginkább (vonaton) utazás közben látványos - mert akkor érek rá ilyesmire figyelni. Cseréltem én is, most a "fontosabb van a jobb helyen"
2., Ha neked ennyire fontos a 4G (mi az ami 3G-n nem működik?), ha leginkább ez az ami bosszant, akkor miért vettél meg egy nem-global, nem-idevaló készüléket? Add el a manóba és vegyél egy B20-ast, magyar boltból
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
instantwater #137563 üzenetére
Repülőmódba rakni aztán vissza az nem inicializalja újra? Nekem mintha olyankor pint is kérne..
-
Adott egy Xiaomi Redmi 4 Pro (nem note), amiben nincs B20.
Városban viszont a többi sávot használja.
A gond akkor kezdődik, amikor megszűnik a 4G, mondjuk egy mélygarázsban, átvált a telefon 3G re, majd miután ismét kimegyek az épületből, ahol már van újra 4G, sokszor 3Gn "felejti magát" a telefon és csak többszöri újraindítás után hajlandó újra 4G re kapcsolódni.
Természetesen a preferált hálózat 4G re van állítva.Mit lehetne vele csinálni, hogy sűrűbben keresse a 4Gt?
Köszönöm. -
Cyborg
őstag
válasz
nagysandor79 #137560 üzenetére
Nem akarlak befolyásolni, de a light verziók pont a kamera gyengítése révén szoktak születni. Az hogy nagyobb a kamerája, az pedig semmit nem jelent. Olvass összehasonlító teszteket, nézegess a telefonnal készült képeket, és úgy dönts.
-
nagysandor79
aktív tag
válasz
Donki Hóte #137557 üzenetére
ez sem rossz. de a hátlapi kamerát erősebbnek szeretném, mint az elsőt. nem vagyok az a szelfi király.
-
zagloba
aktív tag
válasz
Donki Hóte #137557 üzenetére
Jó telefonnak tünik! Kérdés:mire lesz elég 3350 mA akku? 😀
-
válasz
nagysandor79 #137555 üzenetére
Mi8 Lite. 6/128 GB memória, 6,2 collos szép kijelző, jó fényképezőgép, gyors de alacsony fogyasztású processzor, 90 eFt-os ár.
-
Cyborg
őstag
válasz
nagysandor79 #137555 üzenetére
Pocophone F1 talán a legjobb az adott összeghatárig, de esetleg keress rá a Honor 8x-re is.
-
nagysandor79
aktív tag
üdv. a honor 3c telómat szeretném lecserélni. max 100.000 ft van rá.
három márka ami szóba jöhet Honor , Huawei, Xiaomi
elvárás . minnél nagyobb akksi, és csináljon "jó képeket". ( tudom a teló nem fényképezésre van.) -
-
salaud
aktív tag
válasz
petya80 #137550 üzenetére
Xiaomi: + Jobb kamera, frissebb szoftver(Android8), Infra port, MIUI*.
- HD+ kijelző, műanyag ház, nincs linage Os, MIUI*Meizu: + FullHD kijelző, előlapi ujjlenyomat-olvasó, fémház, a FlyMe OS(Android 7)-ben nincs reklám mint a MIUI-ban.
- Rosszabb kamera, fura előlapi ujjlenyomat-olvasó ami gomb és gesztusvezérlés, FlyMe Os.A családba két hete került egy S2 és egy Meizu M6. A Meizu-t lefrissítettem, beállítottam, kész volt a használatra.
A Xiaomi Redmi S2-ben 6 helyen kellett letiltani a reklámokat, amik a sima global ROM-ban vannak, MIUI 10-ben. Utána viszont tisztességesen használható.
*Hogy a miui előny, vagy hátrány, mindenki döntse el maga.
-
petya80
tag
Sziasztok,
Xiaomi Redmi S2 3/32 vagy Meizu M6 Note 3/32 ?
Melyiket válasszam vajon ?Kösz
-
nyisziati
veterán
válasz
ruszi_tomi #137548 üzenetére
Szia!
A szakmai mélyvíz topikban biztos tudnak segíteni. -
ruszi_tomi
aktív tag
Sziasztok. Egyik ismerősöm vásárolt magának egy csodás Oppo telefont. Magával az "Oppo" márkával nekem nincs bajom, azonban ez egy Oppo R9m tipusú telefon. Esetleg valaki hallott már erről a variánsról? Én semmit nem találtam róla, főleg nem Rom-ot. Sajnos csak angol- kínai nyelv van rajta, de az angol is olyan, hogy 25%-a kínai, tehát híg f%s kínai ROM van a telefonon. Megpróbáltam rakni rá egy stock ROM-ot, de így nehéz, hogy azt sem tudom miféle ez a telefon, és persze saját rendszere van OPPO-hoz híven, még App Store sincs rajta.
Ha valakinek van valami tanácsa, azt szívesen fogadom, én már kezdem feladni. Oppo R9 gyári ROM-ot nem mertem ráhúzni, hangerő LE+bekapcs gombbal valamiféle Recovery bejön, elvileg belehetne frissíteni, de egyenlőre nem mertem, mert nem szeretnék egy OPPO téglát a polcra............. -
beg
veterán
válasz
nyuszi123456 #137545 üzenetére
"Fórumok/Okostelefonok/Android dual SIM okostelefonok"
Én viszont rákerestem itt lapcsaládon belül és nini: Okosóra és okos kiegészítő topik
Link lemaradt, házi feladat. -
berbatov2
senior tag
-
nyuszi123456
aktív tag
Bátyám okosórát vett tegnap. Nagyon tetszik nekem is, de én Dual SIM-eset szeretnék. Ha lenne rajta legalább 3g és wi-fi megosztás, talán elbúcsúznék az okostelefonok.világától, és csak laptopot használnék, ha kell.
Tudjátok ajánlani megbízható okosórát szerény áron?
-
berbatov2
senior tag
Köszi próbálom is!
-
berbatov2
senior tag
Nem talaltam jobb topikot.
A problemam a kovetkezo: Gsm hivasnal en tokeletesen hallok viszont engem szakadozva hallanak. Viber v. Messenger hivasnal viszont tokeletesen hallanak engem is. Nincs nagyon otletem mi lehet a gond. Esetleg valakinek volt hasonlo problemaja? -
alázógyík
addikt
válasz
ekrisztian #137532 üzenetére
Nálunk van egy LeEco, semmi baja nincs.
Az hogy te semmihez SE értesz, nem a teló baja. -
DJGABI
addikt
válasz
ekrisztian #137532 üzenetére
Igazából egy Redmi 4x mint ami nekem van bőven jó lenne neki is, de már használtan is ritkán futni bele. 6-ost nézegettem, de amiatt h mediatek nagyon húztam a szám. Akkor már S2. Ja meg tepsik is..
-
DJGABI
addikt
LeTV LeEco Le 2 X520 3/64GB 28,6k [link]
LeEco Cool1 dual 4/32GB 28,6k [link]
European Direct Mail-lel állítólag a vám megúszható. mi a buktatójuk ezeknek? barátnőmnek lenne, kamera fontos lenne (eddig samu j3 2017 volt neki). Le2-t magamnak is nézegettem, akku miatt húztam a fogam, bár anno asszem a snapi 800-assal néztem, ahhoz nyilván kevéske, ezzel a 652-vel mennyi SOT-t tudhat?
coolpados szimpibb, de ahhoz meg szoftver nem nagyon van ahogy nézemszerk: ja hogy nem bővíthető egyik se...
akkor viszont a 64-es lesz asszem
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #137529 üzenetére
Ez inkább az Android szakmai topikba való kérdés. Sztem ez két, külön utasítás. A "setenforce 0" terminálparancs kapcsolja ki az enforced módot. Ami a build.prop -ban van, az a boot során történő aktiválódást befolyásolná. De, mivel # van a sor előtt, ezért ez az utasítás jelenleg inaktív.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Azért kérdezem itt, mert itt több a hozzáértő.Adott egy Meizu m6 telefon, amit pár napja kirootoltam a saját root megoldásával, viszont elég bugos a dolog.
Az selinux disable módja mennyire kavarhat bele ebbe?Most pl konkrétan az van hogy pl a root checker app szerint nem rootolt a telefon, de pl a Budapest Bank app szerint meg módositott a telefon szoftvere, így nem engedi.
a build propban van egy ilyen bejegyzés hogy #ro.boot.selinux=disable
Ha jól sejtem itt vagy enforce vagy permissive-nek kellene lennie.
-
Somatom
veterán
válasz
instantwater #137526 üzenetére
Nem. Ezek kompakt gépek, amiken mindíg ott van az optika. Ebben a kütyüben az a kunszt, hogy cserélhető az optika és teljes szenzor van alatta. Ha leveszed az optikát és egy "vakdugót" teszel a helyére, akkor tulképp egy mezei teló (is lehetne, ha támogatná a hanghívást), vagy tablet (ha nincs hanghívás funkció). Ha már példát keresünk rá, akkor inkább a Moto Z sorozat valamelyik tagja, a Hasselblad Mod -dal. De, az sem cserélhető objektíves, és nem teljes szenzoros.
-
válasz
Somatom #137519 üzenetére
Samsungban is van hasonló galaxy K zoom néven.
Illetve egy régebbi modell galaxy S4 zoom néven.
-
punky10
addikt
válasz
osztszoroz #137524 üzenetére
Mindkettő jó választás lehet.
Kivéve ha vidéken is használná,mert a "falusi 4G" hiány néha zavaró lehet...Nem akarok vitát indítani,csak megjegyeztem,mert van akinek fontos...Igaz,azt az Alis Honor sem tudja... -
osztszoroz
aktív tag
válasz
nyuszi123456 #137521 üzenetére
Mi max 2 most 179 USD Gearbesten.
-
Somatom
veterán
válasz
KamuMazsola #137520 üzenetére
Sztem nem lenne olyan fura látvány. Ha nincs rajta az objektív, akkor formára nem nagyon különbözik egy telótól.
-
maczera
aktív tag
válasz
nyuszi123456 #137521 üzenetére
A tesztben azt írják, hogy van benne külön kártyahely is (2. oldalon).
Aliexpress rendeléssel vigyázni, mert amelyiket futólag megnéztem, abban nincs B20! -
nyuszi123456
aktív tag
Sziasztok
Szükségem lenne egy nagy duál SIM telefonra, legalább 6" kijelzőmérettel, jó felbontással. Lehet akár 10" kijelzős is.
A Honor 8x lenne Aliexpressről 200 dollár. (Ebben van harmadik kártyahely a microsd-nek?)
Nem számít a márka. Tudnátok nekem jobb ajánlatot?
-
Somatom
veterán
Rég volt már kamera-nap. Kamu, hogy egy Androidos "teló" nem tud DSLR minőséget.
Sajnos, az nem derül ki, hogy dual SIM -e, vagy, hogy van-e benne egyáltalán SIM slot.
-
libus
őstag
Sziasztok!
Van a családban egy Coolpad F1 telefon.
A napokban gyári visszaállítást akartam rajta csinálni, mert voltak problémái, de nem reagált semmit a gyári visszaállításra. Hiába nyomtam rá,
Ekkor bementem a recoverybe, hogy majd onnan megoldom, és azóta se recovery, se download mód.
Persze a telefon sem indul. Csak az MI felirat megjelenik és niután elment, csak sötét kijelző van.
Fastboot mód az van.
YGDP.vel kicsomagoltam a gyári FW-t (4.2.041.P0.140904.8297W.CPB).
De SP Flash tools-al ezt kapom:
Valaki tudna segíteni újra éleszteni? -
RVR400
veterán
válasz
maszati #137514 üzenetére
A hivatalos oldalon is fent van Csak kettő kattintás kellett volna a múltkori linkről.
-
maszati
tag
válasz
cappa72 #137509 üzenetére
Köszönöm a segítséget, Addig túrtam a netet ameddig meglett a rá való rom. amit eddig raktam rá az fHD amit most találtam és jó vele az qHD előtagú a filenévben
És láss csodát megy a kijelző is is
itt találtam -
RVR400
veterán
válasz
maszati #137506 üzenetére
Esetleg ez? Google első találata
-
-
válasz
maszati #137506 üzenetére
Akkor jön a kérdés: volt-e mentésed a rendszeredről?
Ha nem , akkor van-e ismerős/barát/fórumtárs, aki tud neked mentést produkálni?
Vagy ha a Blackviewv-nak esetleg van support-ja, akkor próbálj meg oda írni, hátha... esetleg régebbi v. még újabb flesstúlos romot keresni...
-
-
-
maszati
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: Adott egy Blackview A5 telefon ami bekapcsol és úgy tűnik mintha minden menne rendben rajta, csak csíkos képet ad. Nem hardverhiba mert előtte bootloopban volt és akkor szépen mutatta a bootanimaciót(ezért kezdtem el piszkálni). A [neten] találtam hozzá Stock romot amit feltettem Sp Flashtool-al és azóta csíkos.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest