- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140339 üzenetére
Jaja, de azért olyan nagyon nem félek tőle, hogy a közeljövőben leesik róla a VOLTE tiltás. Bár mondjuk ahogy kapcsolgatják le a 3G-t, kénytelenek lesznek ezzel is foglalkozni, mert rá lesznek kényszerülve. Csak én azért elég pesszimistán állok hozzá, ennek a telefonnak az elődje 4 év alatt 0 másodperc VOLTE hívást bonyolított a Vodánál, pedig a megvásárlás pillanatától VOLTE-képes volt
.
De mondjuk ezen a SIM-en évi 10 percet ha beszélek, szóval olyan nagyon nem izgat, erre még a 2G-vel is elég, hogy a Voda mit szerencsétlenkedik majd össze, az már jobban. -
asdf_
veterán
Ez lett a vége:
A Yeti enged VOLTE-t bekapcsolni, be is kapcsoltam, de hívásnál lemegy GSM-re, Vodánál kapcsoló sincs.
Moto G82 5G amúgy.
-
asdf_
veterán
9 éves, kék propelleres a ritkán használt, azt cseréltetem mindenképp, mert a kedves Telenoros b*szta cserélni anno, inkább vágta, ma majdnem meg is tettem, de nagy volt a sor, egy újba azt most már bele nem rakom. A fő SIM az csak 4 éves, 3 az 1-ben vodás, de ők csak redeseknek adnak 5G-t jelenleg, így az a kártya perpill halálmindegy milyen. Volte lesz-e rajta, inkább az a nagy kérdés, meg ha automatikusan nem, az ügyfélszolgálat hajlandó lesz-e bekapcsolni, ha felhívom őket
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140331 üzenetére
Á, teljesen halott, 10 hozzászólás fél év alatt, utolsó 2 hónapja. Valamiért senki nem akar nálunk Motorola telefont venni (mondjuk eladni sem nagyon). De valószínűsítem, a Multi SIM: Global 5G Multi-SIM ezt jelentheti. Thx. Majd max megguglizom külföldi írásokban.
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140329 üzenetére
Nehéz lesz, mert még nincs meg a telefon
Én ilyen istenbarma vagyok, hogy vásárlás előtt tájékozódom, nem vásárlás után nézek kerek szemekkel, hogy ezt nem tudja, azt nem tudja, ez nem megy, az nem megy, ez szar, az szar...
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140320 üzenetére
És ez kiderül valahonnan? Túrjam meg, hogy mit tud a Snapdragon 695 5G vagy a chipset hiába tudja (Multi SIM: Global 5G Multi-SIM így feltételezem, igen), attól függ a gyártó mit/mennyit implementál ebből?
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140318 üzenetére
Az úgy finom lesz... Jelenlegi telefonom 4 éves. VOLTE képes a piacra kerülése pillanatától. Vajon ez a 4 év elég volt-e, hogy a szolgáltató engedélyezze és bekapcsolja rajta? (Költői kérdés volt). No, hasonló mennyiségű erőbedobást valószínűsítek a potenciális utódjánál.
Meg kapcsolódó kérdés, ha 5G-s a telefon, és ha a fő SIM-et felengedi a szolgáltató 5G-re (nem, köszi vodafone), akkor SIM1 5G, SIM2 4G is tudn működni? A lényeg, hogy azonos típusú hálózaton nem lehet a két kártya?
-
asdf_
veterán
Kicsit kapcsolódva az előzőhöz. Most, hogy a 3G-t lekapcsolták/lekapcsolják, a dual készülékeknél ilyenkor mi van? Régebben úgy volt, hogy a fő SIM ment 4G-re, a másik 3G-re. Namost, mivel olyan zseniálisan oldották meg a VOLTE-t, ahogy, ha adott szolgáltatónál nem VOLTE támogatott a készülék, akkor egy idő után az lesz, hogy marad a 2G/2G beszédforgalomra?
-
asdf_
veterán
válasz
pècsimunkás #138372 üzenetére
-
asdf_
veterán
válasz
Wolfskin #138294 üzenetére
Na de fegyvert tart valaki a fejedhez, hogy a legalso polcrol valassz? Zte, Huaweii, Honor, Motorola, Lenovo (jo, utso ketto kb. ugyanaz perpill), ezeknek is van ketkartyas keszulekuk. Jo minoseguek is, csak akkor meg az lesz a baj, hogy zsebbenyulos a tortenet. De minden egyszerre nem lehet.
-
asdf_
veterán
Kinti áfával tolták, vagy magyarral?
-
asdf_
veterán
válasz
Digitalpimp #138256 üzenetére
Nem tudnak masok lenni, mint elmosott pixelhalmaz, mert fizika.
Nedd meg a lenti kepet. Egy Google Pixel 3-ban (aminek elodjevel ilyen videot lehet csinalni fenyes nappal color grading utan, ami azert amugy nem kicsit alleesos tortenet, tessek megnezni full screenben 1080p-ben), szoval egy Google Pixel 3-ban is 1/2.55" szenzor van. Az _kisebb_, mint a jelenleg kaphato legszarabb 20e ft-os kompaktokban van, mindossze 5.7x4.3 mm. Ennel egy MFT gepben (ami kitobival meg mindig epphogy alkalmas bizonyos korulmenyek kozott belteri fotozasra!!!) tobb 9x nagyobb feluletu szenzor van, az atlagos hobby DSLR-ekben meg 23x15 mm. Ehhez kepest az 5.7x4.3 mm legypiszok. Emiatt belterben ezekkel a kis szarokkal ertekelheto minosegu fenykepet kesziteni tovabbra is lehetetlen, fizikai keptelenseg. Tehat olyat nem tudsz valasztani, ami belterben jot csinal, csak a sok szar kozul tudod kivalasztani a legkevesbe szart. A keresed viszont nem ez volt, te jot szerettel volna, mi meg megmondtuk, hogy olyan nincs.
-
asdf_
veterán
válasz
Digitalpimp #138240 üzenetére
Beltérben még kisebb szenzoros (1/1,7"), fényerős optikával rendelkező fényképezőgéppel SEM lehet jó képet készíteni (plafonra irányított vaku nélkül, kivéve nappal, ablak mellett). Ergo hiába nem tetszenek a válaszok, oda fényképezőgép KELL (1" szenzorral, f2 körüli obival), beltérben való fényképezésre mindegyik mobil alkalmatlan. Ahogy szokták mondani: a fizikát nem lehet megb**ni.
-
asdf_
veterán
válasz
buherton #138223 üzenetére
Ertelmetlen ennyi idot elvarni, mivel az android verziougrasok miatt egy 6 eves telefonra az appok felet nem tudod mar felrakni/frissiteni, mert mar nem fut rajta (es akkor a biztonsagi frissitesek hianyarol nem is beszeltunk, sem a hazilag cserelheto akksi lehetosegenek megszunterol, sem az 5G megjelenterol, meg amugyis, egy 30-50 ezres cucchoz szerintem folosleges 8 even keresztul foggal-korommel ragaszkodni, felidoben tessek egyszer frissiteni oszt kesz).
-
asdf_
veterán
válasz
aprokaroka87 #138215 üzenetére
Jol van az ugy, ha a telefon talal wifit, akkor raugrik arra a mobilnet helyett, ezzel megszakad a hotspot, a tablet meg a megszakadt hotspot helyett atugrik az otthoni wifire. Ha nem ir ertelmezhetetlen hulyeseget a kapcsolo, ami ezt allirja (meg ha sejtettem volna, hogy van egyaltalan ilyen kapcsolo), akkor nem is lett volna gond.
-
asdf_
veterán
válasz
svgyula #138213 üzenetére
Hmmmm, van egy beallitas, ami akar ezt is jelentheti, kiprobalom majd, thx.
(Wifi automatikus bekapcsolasa: a wifi ujra bekapcsol jo minosegu mentett halozatok (peldaul az otthoni halozat) kozeleben). Ha azt az egyetlen egy nyomorult szot moge raktak volna, hogy MIKOR, meg akar gondolhattam volna arra is, hogy pl. hotspot hasznalata kozben. Mert ugye enelkul en azt ertem alatta, hogy kikapcsolom a wifit, o a haterben sutyiban scannel, aztan ha parositott wifit talal, akkor felebred holtabol, es racsatlakozik (azt meg mondjuk ne csinalja, mert ha egyszer kikapcsoltam a wifit, akkor az szandekos volt, pl. alszom). Gondolom ez angolul meg ertheto volt, de magyarra csak ferditeni sikerult forditani helyett. -
asdf_
veterán
Gyarto vagy androidfuggo-e ez? Mar harmadszor szivom meg, hogy hotspotot csinalok a telefonbol, a tableten netezek utkozben, hazaerek, ket ora mulva elkezdek netezni a tableten, aztan a telefont veletlenul kezbekapva veszem eszre, hogy csessze meg, meg mindig hotspotban van (a tablettel igy meg 20 perc alatt elneteztem a havi adatmennyisegem negyedet). Ahogy probalom, a hotspot uzemmod kisajatitja a wifi-t, mondjuk egy wifi tereronezo nem is mukodik, amig hotspotban van.
A regi telefonom hotspot modban eszrevette, hogy hazaertem, felcsatlakozott az itthoni wifire, es vagy megszunt hotspotkent uzemelni, vagy a helyi wifit repeatelte (isten tudja melyik, igazabol ez most nem is erdekel, a lenyeg, hogy volt annyi esze, hogy lejott a mobilnetrol, amint ismeros wifit talalt). -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
Somatom #138147 üzenetére
Alzanal rendelve keddre elerhetonek irja, reggel 8-tol este 8-ig nyitva vannak minden nap, de kerheted csomagautomataba is (+1 nap), mert a Domus-hoz a nagy dompereddel nem hajthatsz be
Ja, es meg ne szivd, 2 db NANO sim, nekem nem torheto volt, egy hetig csak neztem a telefont
Negativ rovatba meg: a kijelzo minden oldala egy icipicit kerekitett a szelen, emiatt kijelzovedo foliat nem lehet rakni ra (illetve lehet, csak hogy nez ki mar, broah).
-
asdf_
veterán
válasz
asdf_ #138144 üzenetére
ps: ha veszed, alzatol vedd, hogy ne a csodas magyar szerviz karmaiba keruljon, ha epp ugy adodik, az ovek allitolag megy vissza a csehekhez, igaz, toluk +1 nap, nem tudom mennyire surge
ps2: az alza oldala baromsagot ir, nem vizallo (valami csepplepergeto coating van rajta csak). -
asdf_
veterán
válasz
Somatom #138141 üzenetére
Moto g6 plus? 2sim + sd, b20, jack van, hala a jo istennek nem oled, es elol van az ujjlenyomat-olvasoja. Amit erdemes tudni, hogy az earpiece az egyben a hangszoro is, tehat mindig elore ad hangot, (nekem pont rezonal neha telefon uzemmodban is, meg filozom, hogy gariztassam-e), valamint az FM radioja eleg erzeketlen.
Az egyeduli hulyeseg, amit le kell nyelni, hogy uveg hatlap (addig utnem, amig meleg, aki ezt a baromsagot kitalalta) -na meg persze a nem cserelheto akksi, amire semmi indok nincs, de a gyartok 99.9% ilyen szart csinal, ugyhogy ezt is le kell nyelni-, es hiaba adnak hozzak gyarilag tokot, kenheted a hajadra, mert tukorsima csuszos szar annak a hatulja is, tehat rendelni kell hozza normalisat ebayrol.
Valamint majdnem vanilla android, tehat nincs sajat galeria, nincs sajat zenelejatszo, nincs sajat telefonkonyv meg uzenetek app, tessek mindenbol a Google megfelelo appjat hasznalni. -
asdf_
veterán
válasz
citkar #138063 üzenetére
Miert, ugy gondolod, hogy telefonalashoz meg internetezeshez eltero energiaszintet hasznal a keszulek? Ugyanannak a bitnek kell eljutnia ugyanoda, csak az egyik csomagban hang utazik, a masikban internetes adatbit. Abba meg mar bele sem megyek, hogy a csak telefonalos telefon az kb. LAC valtaskor beszelgetett a cellaval, meg 2-3 orankent LAC update-kor, amugy csak hallgatozott (ertelemszeruen telefonalaskor persze igen), az internet viszont always on-ban van a telefonodon velhetoen, es akkor az osszes socialmedia, meg a guglimaps, meg a mittomen orrba-szajba kuldozgeti az adatot a hatterben.
-
asdf_
veterán
válasz
janakbacsi #138031 üzenetére
Ne kapcsold ki, bőven elég 2-3-4 hetente újraindítani. Repülő mód és némítás. Reggel meg ezek vissza.
-
asdf_
veterán
válasz
citkar #138023 üzenetére
Nem is a telefon memoriajanak megdoglesere gondolok, hanem pl. leejtesz egy 3 eves telefont, kijelzo betorik, szart se latsz rajta es a touch sem mukodik. Normalis esetben vennel egy uj telefont es kesz, de itt ahhoz, hogy kiszedd az adataidat, eloszor bele kell gyogyitani egy uj kijelzot (meg ha esetlegesen ideiglenesen is). Vagy siman csak bedoglik a telefon es az egyik nap nem kapcsol be. Vagy egy jo kis bootloop, egy felresikerult flasheles es megint integetos a tortenet (jo, ez utobbi csak atlagpistinel, en bootolok egy linuxot, felmountolom es masolok).
De mondjuk en olyat is el tudok kepzelni, hogy van egy 64-es telefon, abbol mndjuk 40-et hasznalhat is a juzer, es nem akarja mondjuk ennek felet, harmadat arra elcseszni, hogy azon tarolja a lossless zeneit, berak egy 64-es kartyat, meg gyorsnak sem kell lennie, es akkor azon vannaka zenei, a telefon tarhelyet meg hasznalja normalisan (tudom, a mostani streamelos vilagban ez meglehetosen erdekesen hangozhat, de en pl. meg az eletben nem streameltem semmit, sanszosan amugy nem is fogok, eleve hatalmas eroforraspazarlasnak tartom, meg nincs is akkora adatcsomagom)
-
asdf_
veterán
válasz
smithsys #138016 üzenetére
Kell neki egy rakas hely (amibol amugy nincs, mert allitolag egy nyamvadt 3.5-es jack aljzat is csak a helyet viszi), es teljesen marginalis az igeny ra. En amugy mindig filozom rajta, hogy ki olyan uberfontos, hogy folyamatosan vonalban van es pont ekozben meg bejovo hivasa is van, es ezek a hivasok mind olyan fontosak, hogy nem birjak ki azt az x percet, amig az aktualisat lerakja.
@ (#138021) citkar : szerintem faek egyszerusegu a tortenet, ha megdoglik a telefon, ami nincs felhoben, annak mind lehet integetni, elveszett. A masik esetben meg kipattintom az sd kartyat, es megvan minden.
-
asdf_
veterán
válasz
gardener #137975 üzenetére
18:00-kor fentrol lehuzod a redonyt, raklikelsz a sim2-re, majd elhuzod a kapcsolot. Reggel fel 8-kor meg megprobalod nem elfelejteni ugyanezt forditva.
Root nelkul szerintem nem lehet automatizalni. Ha meg garis a keszuleked, akkor ezt a modszert celszeru hanyagolni, de neha meg azutan is, ha nem akarsz pl. banki appokkal szivni, amik rootolt keszuleken nem hajlandok elindulni. -
asdf_
veterán
válasz
gardener #137973 üzenetére
Root + tasker ezen elindulva?
-
asdf_
veterán
válasz
nyisziati #137769 üzenetére
Ha felmegy az ember telefonjara, ha fel tudja rakni, ha fel akarja rakni (bar sokkal egyszerubb akkor mar a FrontFlash-sel nekimenni, mert az csak egy app, de az megint csak vagy mukodik, vagy nem).
Mindegy, en siman csak nem ertem, hogy miert ekkora barmok a gyartok*, hogy amikor ott a led, akkor csesznek hasznalni, masodfunkciot adni neki, amikor meg nincs ott, akkor meg siman csak belerakni, alaposan korbe se neztem, de ebayrol 8-9 ezer forintert kapsz 1000 db. 2mm-es ledet, magyarul darabja 8 Ft (nekik max a fele), tenyleg belehalnanak belerakni?
*kozben meg persze ertem, hogy miert ekkora barmok a gyartok, hiszen ezek ugyanazok a barmok, akik notch-ot raknak a kijelzore, akik elveszik a 3.5-es jacket, akik a valasztas ele raknak, hogy masodik sim kartyat vagy sd kartyat rakhatsz a telefonba, de csak az egyiket, akik nem teszik lehetove a kezi WB-ot a telefon kijelzojen, csak 2-3-4-5-6 presetbol engednek valasztani, mikozben kurvara nem fajna semmibe egy csuszkat rakni a radiobutton helyet, meg meg tudnam sorolni...
-
asdf_
veterán
válasz
Atomgeszi #137766 üzenetére
Régen úgy terveztek és gyártottak ilyen eszközöket, hogy voltak rajtuk úgynevezett nyomógombok. Hogy a távirányító elveszése, meghibásodása, megsemmisülése esetén is lehessen használni a terméket. Tehát elsősorban a klíma gyártójának a jóédesét. Szerintem.
Az infra egy telefonon az átlagnépnek huszadrangú dolog (nem mérvadó, de én pl. 0 darab infrával működő eszközt használok és még az életben nem volt infraportos telefonom, pedig 20+ év alatt lehetett volna, tehát az új telefonokból kihagyják, az kicsit erős), a notification ledet sokkal inkább hiányolom (külön addig ütném, amíg meleg, amikor van front selfie led, de kisebb fényerővel az istennek nem villogtatná notification ledként, tehát ott van benne az a rohadt led, csak használni kéne).
-
asdf_
veterán
válasz
buca84 #137753 üzenetére
Xiaomi Redmi széria. Eustock -on nézelődj árban.
Xiaomi-nak meg kell 1-2 ev, hogy bizzam benne, egyelore meg nem
(#137754) Ájvé
Turbadot nem ismerem, de 1-2 ezerrel olcsobbak csak mint az alza, az ottani moto garizas pedig allitolag rendben van. Thx.(#137755) Indy1
A Honor 9 draga is mar nekem (es nem is latom benne a + 50 ezer forintot a G6 plus-hoz kepest), de eletkorat tekintve lehet, hogy nem kap 9-es androidot (ami csak azert szempont, mert tenyleg 4-5 evig nyuzok egy telefont), de sajna nincs benne FM radio, igy kiesik egybol (meretben viszont sokkal szivesebben vennem ezt, mint a ket Moto-t). -
asdf_
veterán
Mar jartam erre korabban (fel+ ev), tok ugyanezzel, de kozben jottek ki telefonok, es hiaba figyelgetem a piacot, biztosan vannak telefonok, amik elmentek mellettem (lasd lentebb).
4+ eves ZTE V5/V9180-at valtanek le (Snapdragon 400, 2GB RAM, 720p). Semmi bajom vele, kiszolgal most is, nem jatszom, a szorakozast, tartalomfogyasztast mar jellemzoen tableten uzom, tehat nem eromu kell.
Kriteriumok:
elolapi home gomb, elolapi ujjlenyomatolvasoval (hatso ujjlenyomat-erzekelo kizaro tenyezo)
2 sim ES sd slot
3, de inkabb 4 GB ram (velhetoen ujabb 3-4 ev mulva cserelek legkozelebb, tehat valamennyire azert jovoallonak kell lennie)
3.5 jack
FM radio (ha nincs rds, tulelem)
B20
fenykepezogep csak olyan szinten erdekel, hogy makro fotokat jot csinaljon 5-10 cm tavolsagbol
AC-s wifinek is orulnek
OLED kijelzo kizarva
(jo lenne a kiveheto akksi, de ez mostanaban mar sajna felejtos)
(elolapi menu es vissza gomb is jo lenne a kijelzore rajzolt helyett, de ezzel megint szembe megy a vilag sajnos)
(notification led is jo lenne, de azt a 0.0001 dollart az osszes gyarto lesporolja, hogy fulladnanak meg)A napokban jott veletlen szembe, aztan csodalkoztam, hogy kb. minden kriterumnak megfelel a Moto G6/G6 Plus, egyedul azon a seggfejsegen kell atlendulnom, hogy uveg a hatlap (meg hogy Alzatol/Amazontol kell rendelnem, hogy ne TMX-es garija legyen (sufnigsm alapbol kizart, barmennyiert is adja)).
Van ennek alternativaja, ami folott atsiklottam -mint ahogy a Moto G6 felett, ami honapok ota kint van-, vagy ugorjak bele batran? -
asdf_
veterán
A Dual standby állapot úgy hozható majdnem dual active állapotra, hogy a sim kártyákat egymásra irányítod foglaltság vagy nem elérhetősség esetén. Ez mondjuk pénzedbe kerül ha felveszed és így beszélsz egy átirányított számmal.
Ellenben ha a hivasvarakoztatas ki van kapcsolva mindket szamon, akkor ha ket szamot egymasra iranyitod, akkor A-n beszelsz, kozben B-n hivnak, az nem elerheto eseten at van iranyitva A-ra, azon meg mivel eppen beszelsz, a hivo foglalt hangot hall --> boldogsag. En ezt csak azert nem allitottam be, mert a szolgaltatoi nem fogadott sms-ek igy keverednek, a B vonalon jovo hivasrol A szolgaltatotol jon -gondolom- az SMS, az meg ugy mar nem az igazi. Aki akar valamit, majd ujrahiv es kesz
-
asdf_
veterán
Írtam levelet az aruház supportjának, de a válasz az volt, hogy 10 hónap használat után vigyem be az első lokális szervizbe ?!?
Nem lehet, hogy valami felreertettel, es nem akarjak ok sem tokfolosleges utaztatni, hanem szervizeltesd meg itt nalunk es megteritik a szerviz dijat? (amuigy ha paypallel fizettel, akkor asszem el meg iden is a dijmentes visszakuldes, paypal/ebay topikosszefoglalo tetejen ott lesz)
Az a gaz amugy az ilyen hibaval, hogy amikor kitepodik az aljzat, akkor neha az tepi magaval a foliat is, ergo hiaba cserelne az ember usb aljzatot, lehet, hogy nem lesz majd mihez forrasztani, aztan kivezetekelni kulon meg vagy lehet, vagy nem.
-
asdf_
veterán
En meg negyedik eve hasznalom a ZTE V5-ot. Es valos okom meg mindig nincs a cserere (B20 nem hianyzik, 4.x-es android meg nem korlatoz semmiben -nyilvan egy kupac tatongo biztonsagi res van melle-, a power gomb kezdi megadni magat egyedul, azt fixelni kene).
(Mondjuk en valoszinu nem vagyok mervado, mert mindig 4+ evig hasznaltam egy telefont, ezt a felevente telefont cserelek dolgot sosem ertettem, egyszer kell egy jot venni, aztan azzal elvan az ember sokaig.) -
asdf_
veterán
válasz
Jim74 #136423 üzenetére
Meizu M6 Note-ot nézd meg. Lehet, hogy nem mindennek felel meg, de talán érdekes lehet számodra.
Mar majdnem ott voltam, hogy meg kene tapizni egyet eloben, es ha nincs gaz johet, aztan latom, hogy nincs kapacitiv menu meg back gomb, vagy gesture-t lehet hasznalni a home gombon, vagy kirajzoltatni a kepernyore. Ezt meg sajna nem lehet lenyomni a torkomon. Azoknak a gomboknak a home mellett jobbra, balra a helye, nem a kepernyon (es mivel kapacitiv, nincs az elolapra szitazva a funkcioja, user altal allithatonak kene lenni, hogy melyik a melyik, jobb oldalon akarom a vissza gombot, vagy a balon, 5 perc programozasba talan nem halna bele senki), kb. 10 eve reflexkent igy nyomogatom a telefont, egyszeruen nem vagyok hajlando errol atszokni masra. A vilagbol lehet kikergetni azzal, amikor valamely gyarto egy kvazi szabvanyt felrug valami egyeni baromsaggal ugy, hogy a kvazi szabvanyt viszont elerhetetlenne teszi. Szerintem kar ezen vevot veszteni, de ok tudjak...
Szoval back to zero
Elol levo ujjlenyomat-erzekelo, no oled, 3, de inkabb 4 giga ram, fm radio, 3.5 jack, B20, teged kereslek.
-
asdf_
veterán
válasz
Donki Hóte #136443 üzenetére
Mint a #136438-as hsz-ben linkelt cikkből láthatod, rengeteg telefon IPS-es kijelzője is pwm vezérlésű, tehát önmagában az IPS kijelző nem jelenti azt, hogy a probléma nem jelentkezik vele.
Jogos, ezt siman csak azon felindulva mondtam, hogy nem villogos oledet meg nem lattam, viszont pwm-es ips-t sem.
-
asdf_
veterán
válasz
Donki Hóte #136440 üzenetére
Akkor ne azt mond, hogy oled kizárva, hanem azt mond, hogy pwm szabályozású kijelzőpanel kizárva.
Mivel senki nem tartja nyilvan, hogy pwm-es vagy nem pwm-es egy telefon kijelzoje, kizarom az osszeset, es problem solved
Hala istennek nem 80%-nyit kell kizarni, nagyon sok keszulek IPS-es (meg, aztan hogy mit hoz a jovo (tudom, sajnos oledet)).
-
asdf_
veterán
válasz
viktorhu #136432 üzenetére
Nezd, redonyzaras fenykepezo 1/4000 zaridovel gyorsan elrantva fenykepezot az oled kijelzos tabletem* elott.
Kb negyed fenyeron:Ugyanez minimal fenyeron:
En soha nem akarok ilyet latni. Sotetebb helyeken (mozi, koncert) elmenve a telefonjat cseszteto ember mellett siman kiszurom az oledeseket, mert latszik, hogy vibral, mint egy auto pwm-es ledes helyzetjelzoje.
(a tabletemen egy programot hasznalok, ami egy fekete fedvenyt rak a teljes kepernyore, aminek az atlatszosagat allithatom, igy a keszulek fenyereje 90 %-on (kisutne a szemem, de igy nem villog az oled), a fekete lap atlatszosaga 55% korul, es igy atverve a keszuleket nem villog, es a fenyero is nekem megfelelo. Finomabb szinatmeneteknel eszre lehet venni, mert savos lesz, de leszarom. Egy nagy hatrany van, hogy a magassagos google biztonsagi okokbol a 8-as andoridtol kezdodoen nem engedelyezi fedvenyek rajzolasat a status barba, igy ott ezt mar nem lehet majd alkalmazni :/, emiatt oledes telefon kizart, a tabletemet meg nem fogom 8-as androidra frissiteni)
(#136436) ablack: igen, a pwm-es lcd led a masik kedvencem, jellemzoen halistennek csak notebookokba rakjak ezt a szemetet, az a masik kedvencem, olyanom se lesz soha
-
asdf_
veterán
válasz
Donki Hóte #136427 üzenetére
Oled kizarasanak oka roviden: villog
hosszan: mivel nincs hattervilagitas, maga a keppont adja a ki a fenyt (tehat vegre megszabadultunk a katodsugarcsoves kijelzok villogasatol, majd feltalaljuk az oleded, es visszahozzuk vele azt, sulyosbito tenyezovel, hogy amig a crt foszforretegenek legalabb volt valami utanvilagitasa, addig az olednek kb. egy deka sincs, szoval meg zavarobb a vibralas) A fenyerejet viszont kitoltesi tenyezovel is valtoztatjak. Emiatt maxi fenyero alatt kicsivel elkezd vibralni, alacsony fenyeronel meg mar rohadtul villog.
A szemem es az agyam pedig tobbet er nekem, mint hogy azt a rohadt vibralast nezzem, igy nekem soha nem lesz oled kijelzos telefonom, ez egymillio szazalek. -
asdf_
veterán
Jol raugrottatok erre a fizikai home-ra, pedig az csak a jo lenne ha reszben volt, aminel mar az elejen megjegyeztem, hogy ezeket sajnos valoszinuleg el kell engednem
Az alatta meg folotte levo lista az igazan meghatarozo. De tokre remlik amugy, mintha tegnap lattam volna valami huawei/honort, rendes home gombbal, majd browsercahe-bol visszakeresem.
Igazabol ez fizikai home gomb es elso ujjlenyomat-olvaso egyutt jar, ha van fizikai home, akkor mar az ujjlenyomatot is ott olvassak jellemzoen, de ez sajna csak a Samsung sajatja, ok viszont automatikusan kiesnek az oled kijelzo miatt.
Atparticionalas: volt valaki, akinek elhasalt a partition manageres cucc, mert nem mindegy melyikkel csinalja az ember, en anno lementettem, meg kulon a filenevbe is iirtam, hogy ez a jo, egyszer meg kene, mert egy honap mulva utazom, aztan megint le kell venni valamit, hogy lehessen mobil boarding pass-om. (gyari soft, igy a scriptes reparticionalas nem jatszik). Csak ugye mivel alattam doglott mar meg V5 magatol, ugy, hogy nem is tudtam eletre hozni, pedig alaposan nekifekudtem, fosok ettol az atparticionalastol, mint a tuztol, egy tegla epp eleg volt ebbol a telobol
.
-
asdf_
veterán
Ugyan meg mindig egy ZTE V5-ot hasznalok, megy, mukodik, atparticionalni kene csak (de meg mindig fosok tole) egyelore csak korbenezes, felmeres jelleggel, az alabbi igenyek mellett mit lehet mostansag kapni, mit erdemes megcelozni?
Kizaro okok:
- Oled kijelzo
- 3.5 jack hianya
- FM radio hianya
- uveg hatlapJo lenne ha (bar tudom, bilibe logo kez, mert egy hulye elkezdte, a tobbi meg folytatta):
- user altal cserelheto akksi
- 2 sim + 1 sd kartya foglalat, nem ez a hibrid hulyeseg, hogy vagy masodik sim, vagy sd kartya
- fizikai home gomb
- ha van ujjlenyomat-olvaso, akkor lehetoleg elol legyen, ne ez a hatul baromsagEmelle:
- 3 de inkabb 4 giga ram (3-4-5 evente cserelek telefont, igy elorelatoan celszeru vasarolnom)
- nem kell a leggyorsabb cucc, nem jatszom, csak menjen, fusson normalisan (a szorakozas jellegu felhasznalas tabletre terelodott)
- nem a kinai leglaja, szoval masodik koros, meg fullnoname kinaiak automatikusan kiesnek
- normalis gps
- fenykepezoje is csak olyan szinten erdekel, hogy a hatlapival eleg sok 5-10 centirol keszult kepet csinalok, tehat itt ne dobja fel a kezet, hogy 25 centinel kozelebbre nem fokuszal
- full hd-nel nagyobb felbontas teljesen folosleges (lenyegeben a full hd is, jelenleg 1280x720-on tolom, nincs azzal semmi bajom)
- 145x75 mm kornyeke, ennel nagyobb tepsit ha lehet ne
- B20 -
asdf_
veterán
válasz
b0bcat #107310 üzenetére
Jo, de meg ha tele is van bloatware-rel es nincs is root, akkor is le lehet tiltani ezeket a szarokat a francba es futni nem futnak, csak a tarhelyet zabaljak. A 2 giga ram nem elvaras (bar en 2015-ben, hosszu tavra nem vennek 1 giga ramos telefont, no meg 65282 mali 400 combot sem, jo, ez utobbit egyaltalan nem
). Idokozben vegigolvastam a topicjat, 6-700 MB szabad ramot irnak ra, a durva merulese az meg szoftveres elcseszes (mondjuk lestem is nagyokat, hogy milyen durva akksiidoket irtak, en veletlen csutortok este fullra toltottem a V5-omet, aztan most 3 nap utan, fel oraja dugtam toltore 15%-nal -fel ora beszelgetes, 3h screen on, ejszakara repulo mod), de irjak mit kell atallitgatni, es akkor jo lesz). Meg lesz ra Lolli, szoval egyelore lehet, hogy megiscsak a Honor 4C tunik a legertelmesebb valasztasnak.
-
asdf_
veterán
Magyar beszerzesu, 40-50 ezer koruli, max 5", min 1 giga ram haromszogben mibol erdemes mostanaban valogatni? (a rakjunk hozza egy kicsit es Honor 4C, azt huzzuk ki, egyelore elbizonytalanitonak talalom a topikjaban olvashatokat).
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz
gipsztigris #104815 üzenetére
404, de lehet, hogy igy jartam jobban
-
asdf_
veterán
válasz
zolipapa66 #104739 üzenetére
Szerintem nehez mashogy ertelmezni, de ugorjunk.
-
asdf_
veterán
válasz
zolipapa66 #104737 üzenetére
Igen, csak nem a V500 a popec cumo, mert jobbat csinal egyes dragabb gepeknel, hanem azok az egyes dragabb gepek a szarok. Magyarul ne tuntessunk fel elonykent olyat, ami valojaban nem valos elony.
-
asdf_
veterán
válasz
zolipapa66 #104731 üzenetére
Mindketto szar. Attol, hogy a masodik 300 dodos geppel keszult, a masodik meg mondjuk egy 100-150 dollarossal, attol az elso meg nem lesz nem szar
Nem mellesleg amugy a HTC-s kep be van mozdulva, tehat eleve ertelmetlen azzal szemben barmifele osszevetes.
-
asdf_
veterán
válasz
gipsztigris #104688 üzenetére
Te az alapjan gondoltad megallapitani egy keprol, hogy mivel keszult, hogy az exif-jeben mi van irva. En ravilagitottam, hogy az exif adatot barmikor atirhatod barmire (ebbol logikusan kovetkezik, hogy az exif adatok alapjan nem allapithato meg egy keprol, hogy mivel keszult, gy.k. cafoltam allitasodat). Es akkor most en vagyok a hulye. Ertem...
-
asdf_
veterán
válasz
gipsztigris #104681 üzenetére
Mert az exif adatok nem olyanok am, hogy nem irom at ket masodperc alatt barnire
-
asdf_
veterán
válasz
Graphics #104542 üzenetére
Siman ramondtak volna, hogy elflasheltem (meg amilyen allapotban mar most van, amit mar en csinaltam, azutan mar ezermillio szazalek, hogy nem). Emmc kiforraszto- beforraszto embert Laza is mondott, de harom het alatt annyit sem birt reagalni egy privat uzenetre, hogy fapapucs. Nem tudom, ugyanarrol beszelunk-e.
-
asdf_
veterán
válasz
Graphics #104540 üzenetére
Mint fentebb irtam, hasznalat kozben resetelt egyet, majd bootloopba kerult. Gepre dugva main es backup gpt elszallva, netrol letoltott gpt nem tette helybe, donor telefon 8 gigas image-enek felmasolasa hatastalan volt (masnal, ugyanez a donor image feltamasztott telefont eredmenyezett), aztan mondjuk a koporsoszoget mar en vertem bele, most mar csak es kizarolag a gyarto tudna telefont csinalni belole a gyari szoftverrel ujrairva az emmc-t az elso bittol az utolsoig.
-
asdf_
veterán
ZTE V5-om volt, amig ugy nem gondolta, hogy dob egy resetet es bootloopba kerul (menthetetlen, ugorjunk). Alapvetoen ugy vagyok, hogy fasza telefon, siman vennek belole meg egyet, ha idokozben mar nem fejeztek volna be a gyartasat, igy most egy hasznaltra mozdultam ra. Ugyanakkor a kisordog azert nagyon halkan motoszkal, hasonlo tudast, hasonlo aron kinal most valami? Mert azert csak eltelt 3/4 ev, miota megvettem, gyari Lollipop tuti nem lesz ra, en viszont sokaig hasznalok egy telefont, tehat ha nem doglik ki alolam, valoszinu 3 ev mulva is ez lesz meg a kezemben, a V5s-bol meg csak 1 giga ramosat gyartanak a nyavalyasok, az meg kizart, a max meg a merete miatt.
Kriteriumok:
- max 5" kijelzo
- max 1280*720 felbontas (a nagyobb csak tokfolosleges akksizabalo parasztvakitas szerintem)
- 2GB RAM
- SD slot
- kozepes vagy jobb kamera, elsosorban a jo makrokepesseg a lenyeg (bazisok vonalkodot fotozok melo miatt)
- kiveheto akksi (min 2200 mAh)
- fm radio
- menu gomb bal oldalt, vissza gomb jobb oldalt legyen (5+ eve igy hasznalom, nem vagyok hajlando atszokni)
- 4G kepesseg a havi 100 megas netem miatt egyaltalan nem erdekel
- jo gyari rom, egyaltalan nem erdekelnek a fozott cuccokVan ilyen normalis aron ujban, vagy tok nyugodtan vegyem meg a hasznalt V5-ot, amit kineztem?
-
asdf_
veterán
válasz
7Sony7 #86707 üzenetére
Nap azt viszont gariztatni kéne. Telefonnal együtt kapott töltő 10e ft vásárlási érték felett/kitöltött jótállási jegy esetén 1 év kötelező jótállás tartozik rá. Más kérdés persze, hogy egy ilyen töltő annyit ér, hogy csak.akkor gariztatja az ember, ha útbaesik, külön elmenni miatta valahova már jellemzően nem megérős.
-
asdf_
veterán
válasz
RVR400 #86607 üzenetére
Ha szabad beleszolnom, ez az elo wifi kapcsolat nem biztos, hogy jo iranyba viszi a merest. A juzernel van egy gmail account aztan csokolom, B juzernel meg facebook, twitter, skype, viber, 3 email stb. Ertelemszeruen B juzernek sokkal nagyobb wifi forgalma lesz a teszt alatt, plusz kevesebbet alszik majd a procija, igy o jobban fog merulni (mindamellett alairva, hogy ugyis a kepernyo a fo energiazabalo).
-
asdf_
veterán
Hulyenek hangozhat a kerdes, de reboot ugye volt mar?
-
asdf_
veterán
Most, hogy jopar hete nezegetem a kinalatot es kb. megallapodtam a G3C, G4C, Lenovo S660 haromszogben, most esik le, hogy egyiknek sincs fizikai home gombja. Negy eve a home gombbal elesztem fel a kepernyot, biztos meg lehet szokni, hogy a bekapcsologombbal teszi ezt az ember, de nem, en nem akarom, meg kiserletet sem tenni erre, -plane a G3C-nel, aminel felul van ez a gomb-.
Szoval van eselyem fizikai home gombos, szigoruan 5" alatti, nagy akksis telefonra, vagy le kell nyelnem ezt a bekat? -
-
asdf_
veterán
válasz
petike2014 #83805 üzenetére
A palcikakra ne adj, csak a dB-t nezd, nem szentiras, hogy ket kulon gyarto egyforrma algoritmus szerint osztja a palcikakat Nem mellesleg a tabletemen pl. erdekes modon az ertesitesi sorban mindig egy palcikaval tobbet mutat wifinel, mint amit a wifi keresos ablakban. Pedig ugyanaz az ikon, ugyanakkora felbontas (gondolom a kiskinai megturbozta az ertesitesi sorost, mert azt mindig latom, hadd legyek abban a hitben, hogy van terero).
-
asdf_
veterán
válasz
Laza... #82881 üzenetére
Nem kell ehhez paranoia, epp eleg a magyar jogszabalyokat fellapozni a szemelyes adatok kezelesenel, kulonoskeppen pedig ennek kulfoldon valo kezelesenel (amellett, hogy eros ejnyebejnye arra, amit csinalnak, ha nem tippelek rosszul, egy csoppet jogserto is -legalabbis kishazank teruleten-). Ez meg igy akkor mar duplan nem koser...
-
asdf_
veterán
válasz
gipsztigris #82783 üzenetére
Lehet itt elmeleteket gyartani, meg az F secure- fikazni, de, ha fogsz egy zsiruj nullkilometeres telefont, elmented bele Pop Simont 1234-es telefonszammal, meg kapsz egy SMS-t Teszt Elektol, akinek 5678 a telefonszama, es anelkul, hogy barminemu felhos szarsagot bekapcsoltal volna a telefonon, ezt a ket telefonszamot (plusz a telefonod azonositojat) a telefon elkuldi "haza" az gaz. Konretan, es cafolhatatlanul (es egyben rogton nullaz is barminemu olyan ervelest, hogy az f secure igy, meg a tobbi nagy gyarto ugy). Feheren-feketen olyat csinal a telefon, amit nem lenne szabad neki, igy folosleges szerintem barmilyen teoriat gyartani kore...
-
asdf_
veterán
Tovabbra is 5" alatti, nagy (min 2500mAh) akksis, 1G ramos telefon utan turom a netet (ezt nem konnyiti meg, hogy egy rakas helyen, mindenre lehet szurni, csak epp kijelzomeretre nem, vagy ahol igen, ott baromsagokat hoz a talalati lista -pl. 5"-os telefonokat, vagy hogy pl. a Huawei kepes 4.x"-os kijelzos telefont 14x mm meretben kesziteni
- ).
Szoval hatha valaki: a Jiayu G3C-n es a Lenovo S660-on kivul (ebben az arkategoriaban) van meg olyan keszulek, amit erdemes lenne megfontolni? -
asdf_
veterán
válasz
Krinyo #82546 üzenetére
Segitek olvasni:
The phone number of contacts added to the phone book and from SMS messages received was also forwarded.
A nevjegyzekhez adottak telefonszama, valamint a fogadott sms-ek feladojanak telefonszama szinten tovabbitasra kerult. Tehat senki nem olvasgatja az sms-eidet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max - 512GB - Kártyafüggetlen
- Xiaomi 15 12/256Gb 3 év gari Fehér kivitel/csere csak iphone 15 pro/
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12GB RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest