- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alexw801
senior tag
válasz
wolfman #105187 üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen, akit elküldött ez a ...., engem is, magyar nyelvhasználat ügyben, meg kínai csúfolódással...
Én tisztelem a kínaiakat, az elmúlt hetekben 15 napot jártam arra két nekifutással, 12 rep. jártattal.1. A rendszerrel érkező appokat törölni csak root joggal lehet, és következményei lesznek, pl. nem lehet gyári frissítést végezni emiatt a jövőben.
2.Két helyen jön elő a nyelv: a telefon általános használati nyelve (nyilván először itt állítottad át) és a beviteli nyelvek. Ez utóbbit a Beállítások / nyelv és bevitel alatt kell állítgatni. A beviteli módot is kell állítani és lehet több nyelvet egyszerre választani, én pl. magyar, angol és orosz nyelvet állítottam be, ezután minden szöveg beírási feladatnál feljön a virtuális billentyűzet, és ott ez a 3 nyelv átkapcsolható. gyűrűnek üzenem, hogy semmi kínai bevitel nincs nálam, bár sokat figyeltem hogyan írnak be a kínaiak: latin billentyűzeten 3-4 beütés, feljön egy sor ajánlott kínai karakter, és kiválasztják a megfelelőt, ráböknek. Ezt elég gyorsan végzik.
3. Androidos telefont nem használnék Google szolgáltatások nélkül, bár a Nagy Kínában ez így megy, le van tiltva (kivéve Tajvanon, ott szuper jól működnek). Az egészet együtt kell telepíteni, Gapps a becenevük. Először a Google Play Services, stb. kell (ez végzi a szinkronizálást), majd a Play Store jön, a többit le lehet szedni egyenként a Play Store / Play áruházból. Lehet függetllen forrásból is telepíteni app-okat, ez esetben az SD kártyára (gyökérbe) másoljuk az .apk kiterjesztésű app-ot, majd fájlkezelővel rábökünk, telepítjük. Pl a Facebook-ot.Jó munkát!
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
wolfman #105187 üzenetére
1. Kingo root
. Root + valamilyen file explorer,de ezelőtt mentést javaslok2. Itt szerintem csak a font készletwet állítottad át
3. Nem nagyon vagyis talán...
, ha van valami store amiben megtalálod a google services -t , play-t stb...
-
wolfman
veterán
Ja igen, még egy nagyon fontos!
Beletettem a saját vodás kártyám, másodiknak meg a céges vodás számom. Elsődlegesnek van mobilinternete 500mb, de nem tudom használni. Engedélyeztem az adatkapcsolatot a SIM1-en, de ezután sem engedi. Mi lehet a baja?
-
wolfman
veterán
válasz
gyűrű #105171 üzenetére
Finoman leparasztoztál, köszi.
Leírom én ide is a kérdéseim, de félek, hogy nagyon általános ismeret lesz, aminek csak én nem vagyok még tudója itt ebben a topikban. Meg az is lehet, hogy az adott embert nagyon is lefoglalnám kérdéseimmel, azért gondoltam privátban. Ám, de legyen.
1.: Szeretnék pár (majdnem mind) gyári programot kitörölni a szoftverből. Ezt hogyan lehet. Gondolom ehhez kell a rootolás, de ezt se vágom még. Hallottam már mindenfelől, csak még nem csináltam, lévén mától van okostelóm.
2.: Alapból a telefon angol volt. Átállítottam a nyelvet magyarra, minden ok volt. Aztán volt egy menüpont, ahol szintén valami régiót lehetett állítani, de csak két lehetőség volt, talán kínai meg Japán. Na itt sikerült OK-t nyomjak az alsóra és azóta szét van esve az összes szöveg mindenhol ahol hosszú ékezet van.
Ez mi és hogy lehet rendbe hozni?
3.: Google Store nélkül tudok-e chrome böngészőt és facebook alkalmazást telepíteni meg egyebeket?
Egyelőre ennyi.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo P70es telefont.
Az eszközkezelőben megjelenik, de ugye felkiáltó jellel.
Letöltöttem hozzá a drivert és nem akarja telepíteni, mert azt írja ki, hogy win nem talál drivertEz mitől van? Win = és Win 8.1es gépen is!
Köszi!
-
citkar
addikt
válasz
zolipapa66 #105180 üzenetére
És aki most akarja beszerezni már nem tudja.
Vagy helyesbítsen ki valaki, ha mégis... -
freaghill
őstag
Here-t szedtem le. Eddig tetszik. Holnap kipróbálom. Köszönöm srácok!
-
gipsztigris
addikt
válasz
zolipapa66 #105180 üzenetére
Németeknél nem tudja használni! Hazánkban egyértelműen a legjobb az iGO, de külföldön legálisan a Sygic… vagy a Here.
Na, már megint a frissítés maradt el!
-
freaghill
őstag
Szerintetek melyik a legjobb offline GPS?
Mennem kell hétfőn Németországba, és mikor kiértem akkor tudok majd csak ott kártyát venni és használni ott is a Waze-t. -
01andris
tag
Helló.A Zopo ZP330 telefon 90 dollárért jó vétel?
-
Sziasztok!
Lenovo K3 (nem Note, hanem sima) van itt esetleg valakinek?
-
gyűrű
addikt
válasz
wolfman #105169 üzenetére
Üdvözöllek!
Örülök hogy megjött....ha máshonnan nem, akkor legalább "Csájnából"
Hogy szeretnéd az ismerkedést?
Ez az : "akinek vág az esze és keni vágja a maltertémát, azaz az android oprendszert és a telefonokat"
kicsit megakasztott.
Sok olyan van itt, akinek vág az esze. De miért kell hogy : keni vágja a maltertémát ?
Mi az amit szeretnél, remélem a hasonlataidat félre nem értve, mondám neked "kedves őstermelő"?
Lehet hogy a "Írjon itt kend vagy privátban, nekem mindegy"-ot .félreértem? -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Mai napon megjött a Csájnából rendelt Lenovo A916 telefonom. Barátkozunk, már jóban vagyunk, de még nem ismerjük egymást.
Olyan embert keresek akinek vág az esze és keni vágja a maltertémát, azaz az android oprendszert és a telefonokat. Írjon itt kend vagy privátban, nekem mindegy.
-
AttyVin
aktív tag
Néhányszor már volt róla szó, de gondolom örökzöld sláger az értesítő LED helyettesítése.
Nekem egy Samsung GS4 minihez kellene valami megoldás (root-olt).
A NoLED tetszik, de ezen a készüléken nem kezeli a második SIM-et - vagy csak én állítottam be rosszul.
Van-e valamilyen beállítás, amivel életre kelthető a NoLED a másik SIM-mel is vagy nézzek más alkalmazást (pl. ahogy próbáltam a LED actornál ez nem probléma).
Köszönettel,
-
madrac
senior tag
Ez a legújabb 128-as végű van fent. Akkor is darabos a görgetés miután betöltődtek a képek. Mondjuk jobban megnézve, snapdragon alatt is lehetne folyamatosabb.
(#105148) fateless: köszönöm, de szerintem maradok a böngésző+honlapnál ami teljesen folyamatos. nincs szükségem arra hogy még a messenger is szipkázza az akkut. ha jól tudom az se az optimalizáltságáról híres. mintha 4G hálón így is jobban enné az akkut adatkapcsolat nélkül is.
-
Dan-szan
senior tag
Erre szeretnék javaslatokat kérni.
-
b0bcat
addikt
válasz
freaghill #105158 üzenetére
A "battery programok" semmit nem érnek, úgyhogy szinte mindegy is, mit írnak. A Wakelock Detector tudja például megmutatni neked, hogy mi az, ami pörgeti a procit. De túl sokat ettől a dologtól (a felderítéstől) sem szabad várni - a nejem régi telefonjánál hiába láttam, hogy naponta 350x ébreszti a Google Services a készüléket (ami erős merülést okozott), a konkrét hibát nem sikerült feltárni, és a factory reset sem segített.
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy ZTE V5S nevezetű telefonom és egy pár napja már olyan problémám van vele, hogy gyorsabban merül mint szokott, és lassabban is tölt.
Korábban sokkal rövidebb idő alatt feltöltötte. Most meg 6 óra alatt töltött rajta kb 50%-ot.
Ez nagyon kevés.
Hogy lehetne ezt orvosolni? -
törölt tag
válasz
nimfas #105153 üzenetére
A fullHD nem ügy. Azt még az enyém is símán viszi. 4k -nál lehetnek problémák. A linkelt topikban, pont az utolsó oldalon olvashatsz ezzel kapcsolatos véleményeket. Itthon a 220V -nál is körülnézhetsz. A topikban Lifeforce a 220V -s kontaktunk.
Tudomásom szerint, az ékezetes karakterek problémája a hálózati médiaszervereknél fordul elő. A miniPC -s Kodit viszont símán, hálózati megosztáshoz (SMB, CIFS) kapcsolod és mindent a kliens csinál. Én nem tapasztaltam felirat hibát. De én nem vagyok ebben igazán kompetens, mert a médialejátszás nálam nem elsődleges szempont. A hang mehet HDMI -n, analóg kimeneten, USB -n, vagy optikai kimeneten. -
törölt tag
válasz
nimfas #105146 üzenetére
Itt nézz körül!
AML S802 miniPC topik. -
nimfas
addikt
Sziasztok!
Off a dolog, de nem találtam megfelelő topic-ot... (biztos csak vak vagyok)
Szóval olyan Androidos, win8-as lejátszót keresek amin fut a XMBC (Kodi) és nem melegszik-fagyogat mint a PIPO-X7....Előre is köszönöm a tanácsokat, esetleg a jó topic-ba irányítást!
-
Upo
addikt
válasz
madrac #105135 üzenetére
Milyen facebook lite van fent? Nekem az 1.4.0.6.14 nem akad, de most frissítettem a 1.10.0.55.128-ra, az is ok. Lassabb neten a nagyobb képek lassabban jönnek be, nem instant, de ez a lassabb net miatt van.
-
madrac
senior tag
válasz
#39868659 #105136 üzenetére
A Huawei P8 lite-ról van szó? Átfutottam a 2 logout írást, és a 2 fórum témát, de mindenhol csak az áradozást láttam róla hogy milyen gyors és hogy abszolút nem akad... Hol lehet akadásról olvasni?
(ha jól látom azon már Lollerpop android verzió van, a Honor 4x egyelőre csak 4.4.2...)(#105138) CineDOG1: nem tudtam. úgy gondoltam, hogy a friss, mondjuk tavalyi sim kártyák már mind tudják az lte-t. mindenesetre ma ki is cseréltettem és most már megy a 4G rajta mint az ágyba szarás. H+-ra nem is vált vissza, de ez persze Bp belvárost jelent helyileg.
-
alexw801
senior tag
válasz
madrac #105125 üzenetére
Ez nem így működik. Mi is cseréltünk egy Domino netes SIM-et, 4G / micro SIM-re, ingyenesen a Telekomnál, a Honor 6 részére. Aztán 10 MBs alatt hozza a 4G-t, a céges net SIM 30 MBs alatt, pedig elvileg 150 is lehetne. Tehát a 4G net sebesség az előfizetett tarifa csomag által van biztosítva - illetve korlátozva.
A 10 MBs tegnap Pilismaróton a strandon 3G-vel jött, 4G nem reagált, a VoIP jól működött vele.
-
beg
veterán
És akkor néha panaszkodunk a kínai csodákra, hogy a 4gb-ból csak másfél szabad.
Sony's bloatware leaves the 8 GB Sony Xperia M4 Aqua with just 1.26 GB of storage space.
-
fecske13
tag
Csak félig idevágó
Samsung Galaxy Core Prime vagy THL 4000?
Melyik a jobb vétel? -
nyisziati
veterán
válasz
#39868659 #105136 üzenetére
THL T6 PRO-n nem szaggat. Se a Firefox, se az Asphalt 8, se a Viber, Skype, Google térkép, Navigator stb.
(ja és én az EREDETI Facebook klienst használom, nem a könnyített verziót)
Wifin kb. 3 mp. alatt elindul és be is tölti a hírfolyamot.
Hát igen, ahogy b0bcat is mondta a nyolcmagos MTK-k elkényeztetik a tulajdonost... -
madrac
senior tag
válasz
gyűrű #105134 üzenetére
Egyelőre csak a Facebook lite-al próbáltam e tekintetben ami akadt. Lehet hogy a program sincs normálisan optimalizálva, és itt jön ki hogy hiába 8 magos egy soc, ha az egyes magok viszont nagyon lassúak.
(#105131) GIJoe: ki beszélt itt P8 lite-ról? Haier W910-el, ahogy másnak is kiderült.
-
-
b0bcat
addikt
válasz
medica #105132 üzenetére
Engem az "rémített meg", hogy a kolléga - ahogy írta is - a Haier W910-hez mérten érzi lassúcskának a 4X-et, márpedig nekem W910-em van, ami ugyan nem érződik a mindennapi használat során lassúnak számomra (így lassan 2 év után sem), de egy sokkal újabb, 8 magos procival szerelt telefontól láthatóan gyorsabb működést várnék. (De az sem kizárt, hogy én vagyok "elkényeztetve" a 8 magos MTK procik sebességétől...
)
-
-
-
madrac
senior tag
Honor 4x első 1-2 napi tapasztalatok:
előnyök:
- (4.5-el összehasonlítva) nagy és szép kijelző. persze pixelesebb a képe mint ugyanez a felbontás 4.5-ön, de vállalható. fényereje elég nagy, még direkt napsütésben is látszik valamennyire.
- akkuról még nem mernék túl sokat mondani, de egy lemerülés és feltöltés után nem merül olyan gyorsan.
- hátlapi kamerája nagyon szép fotókat készít szerintem összehasonlítva a régebbi Haier w910-emmel, pedig én tényleg kritikus vagyok ilyen téren. tiszta, kontrasztos, a színek a helyükön vannak, az ég sokkal kevésbé hajlamos a beégésre, rossz fényviszonyok között se hajlamos a zajosodásra ami számomra nagyon kellemes meglepetés.
- kamera exponálás hangja kikapcsolható
- extra funkciók, pl dupla érintésre felébresztés, kijelző színhőmérsékletének állíthatósága
- gps fixálás sebessége nagyon jó, pontossága nem rossz, de nem is kiemelkedő.
- nem túl olcsó, de legalább 2 éves hivatalos hazai garival lehet megvenni helyben és azonnal átvehető. a garancia a telemax-hoz szól.hátrányok:
- érezhetően lassú proci, és ezen még az se segít hogy nem egy full HD felbontású kijelzőt kell meghajtania. érezhetően akadozva görget alkalmazásokban, játék is akadozik, összehasonlítva egy régi 2 magos snapdragon-nal. az adroid és a launcher legalább teljesen folyamatos működésű.
- anyaghasználat, dizájn jó, bár a hátlap nyekergés zavaró lehet használat közben, ami már az elején kijön.
- kirívóan kevés felhasználható belső tárhely (3GB), ahhoz képest hogy 8GB van benne elvileg.
- az értesítő led nagyon jelképes. olyan pici és kis fényű hogy nehéz észrevenni
- igaz hogy LTE képes állítólag, de belső Bp kerületben még 1x se ment fel LTE hálóra valamiért... (elég új sim kártya, domino)
- a menü gombok világításának hiányát továbbra is szokni kell...
- nincs benne gyárilag telefonhívás rögzítő -
bb71
őstag
Aki a MUT-ban állított - halkított - hátlapi hangszórót, az hol állította pontosan és mennyire?
-
darksys
csendes tag
Dual SIM-es Lenovo Vibe Z2 Pro működik csak 1 SIM kártyával is, tehát nem kell 2 SIM bele, attól, hogy Dual SIM-es?
Bocsi a hülye kérdésért.
-
törölt tag
Köszönöm a tippeket a boltokra, dual active telefont is tudnátok ajánlani, lehetőleg nfc-vel?
Eddig a Honor 6-et találtam, de kicsit drágállom, illetve a http://www.dualsimsmartphones.hu/-ról mi a véleményetek?
-
cornholio
csendes tag
Hello!
Dual simes telefont keresek, fontos, hogy magyar szamlaval, max 100 ezer forintert. A kovetkezo parametereket szeretnem ha tudna:
- atlagosnal jobb kamera
- max 5,5 col
- min. 2/16 giga
- sotet szin, vagyis Meizu m1 note es mas csicsas keszulekek kizarva.
- nem baj, ha sokaig birja az akksi.
- gyors, mukodo gps
- 4G elonyMinden hasznos valaszt elore is koszi!
-
hunaqua
addikt
válasz
Blizzardking #105107 üzenetére
Nincs ebben semmi különös.A Lenovo csinálja azt,hogy nagyon magas áron kezd,azután pedig esik rendesen.
Mennyiről indult a pl. a Vibe x2? Most tart az 200usd.-nél,de megy az még lejjebb is. -
Blizzardking
őstag
válasz
janaman01 #105106 üzenetére
Jogos
A csipkelődés hunaqua kartársnak szólt, aki fél év múlva féláron szeretné megvenni.
Én a Lenovo P1/P1 Pro-t várom (P70 van a családban, nagyon jóféle, és akkuidőben is eléggé büntet. Ha lenne benne nfc és iránytű (mágneses érzékelő) akkor már vettem volna magamnak is.) Ha a P1 a maga 4-5 Ah-s aksijával kijön, szépen felkavarja majd az állóvizet.
Az igazi "A" brand-hívők meg járjanak csak konnektorról konnektorra -
janaman01
addikt
válasz
Blizzardking #105105 üzenetére
Persze én ezt értem de azt se felejtsük el hogy kb 150 $ különbség is van
Itt legtöbben kb annyiért keresnek telót -
-
janaman01
addikt
válasz
citkar #105100 üzenetére
Egy igen részletes tesztet már belinkeltem róla....nos a végén fel van sorolva a negativ , és a pozitiv eredmény..
Negativként egy dolgot emlit , az átlagos kamerát...vannak képek hát valóban átlagos..sőt pl egy meizu m1 jobbakat lő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesen új Google Pixel 9 256GB Obszidián eladó (garancia)
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest