- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
-
LOGOUT
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
osztraksajt #16699 üzenetére
Nekem megérné, hogy ezen nézhessem az Olimpiát a spanyol tengerparton
Az viszont igaz, hogy itthonra nem sok értelme lenne és azt a 30 dollárt is lehetne másra költeni. -
osztraksajt
őstag
válasz
tjb007 #16697 üzenetére
Hogy külföldi DVB-t adókat nézzünk? A hotelben úgyis szokott 99%-ban tv lenni, szóval azért nem hiszem hogy megérne annyi plusz pénzt a német/francia/spanyol közszolgálati adók nézésének a lehetősége.
Ráadásul az ilyen spéci beépített cuccok csak lassítják az újabb romok kijövetelét az egyediségükből fakadóan. De persze cége válogatja.
-
tjb007
nagyúr
válasz
osztraksajt #16696 üzenetére
Igen, valóban így van, ez lekerülte a figyelmemet.
Európa boldogabbik felén viszont működik, szóval egy külföldi nyaralás során még jól jöhet. -
tjb007
nagyúr
válasz
Sanzaa #16693 üzenetére
Felesleges ezt rendelni, 200 dollárért ott van a SmartQ K7 is, többet ér mint ez Tegra 2 -es.
100 dollárért is megkapja a GPS -t, egy kicsivel többért még DVB-T vevőt is kap. -
Sanzaa
senior tag
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
tjb007 #16690 üzenetére
Sose feledem az egyetem alatt kötelező olvasmányként tálalt Számítógépes Architektúrák c. könyvet. Olvasom-olvasom, s egyre többször jelenik meg a misztikus B/K szó ... hmm ... B/K ... mi a fene az, hogy B/K?! Beletelt egy pár percbe mire leesett, hogy képesek voltak az I/O -t is lefordítani. Váh ... örökre beleégett a memóriámba.
Szóval I/O = B/K
.
-
tjb007
nagyúr
válasz
tvamos #16672 üzenetére
I/O = input /output
Az I/O érték az eszköz fájlrendszerének teljesítményét, annak gyorsaságét mutatja meg.
Ha nagyon egyszerűen akarom jellemezni akkor ez egy írás/olvasás teszt ami megmutatja, hogy az alkalmazás által küldött adatra/jelere milyen gyorsan reagál (vissza) a rendszer. -
z0d1AK
nagyúr
-
petipetya
nagyúr
válasz
tvamos #16682 üzenetére
Egy hibája van, mégpedig ha nem tartom mindkét kezemben egyszerre akkor nem precíz a képernyő érzékelése (amúgy az).
Az aksi 8 óra alatt merül kb. 8%-ot repülőgép módban. Egyesek szerint ez normális, de szerintem nem, mivel a telefon max 1%-ot merül éjjel.
Ezek zavarnak benne, amúgy jó.
-
z0d1AK
nagyúr
-
szilchi
őstag
Ha a Tab,amit rendeltem,180x115 mm-es méretekkel rendelkezik,akkor egy 210x140-es tokba mennyire fog belepasszolni?Vagy inkább nézzek kisebbet?A tok 7"-os tabletekhez van,de az enyém 3-3 cm-el kisebb,mint a tok mérete.
-
janakbacsi
őstag
Aurora tabletem gyári videó lejátszójában a felirat típust hiába állítom át közép európaira, ha újra indítom a programot, akkor visszaáll kínaira és nem jeleníti meg normálisan az ékezetes karaktereket. Erre van valamilyen megoldás?
-
tvamos
nagyúr
Ismeritek ezt az oldalt?
http://www.uplaytablet.com
Ugy ajanljak az Aurora II-t, hogy van rajta Play...
http://www.uplaytablet.com/ainol-novo-7-aurora-ultra-thin-android-4-0-tablet-pc-7-inch-ips-hd-screen-1gb-ram-camera-hdmi-white-8gb/ -
tjb007
nagyúr
válasz
maiden8 #16656 üzenetére
Nem rossz számok de ezekből az eredményekből is látszik, hogy a Transformer Prime -ot nem veri (ha már ez lett felhozva).
A Quadrant csalóka mivel bármiféle csalás nélkül is csal. Jól látszik, hogy az a kiugró érték ami megdobja az eredményt az I/O ami nem igazán kapcsolható a SoC -hez, a nyers erőhöz, persze ez sem elhanyagolható.
A Smartbench eredmények egy kicsivel jobbak mint az a SoC amiről "másolták", persze annál alacsonyabb órajelen jár a CPU és a GPU is így nem csoda. A Linpack szintén a szokásos, kétmagos eredményeket produkálja.
Ezek természetesen mit sem vonnak le abból, hogy maga az RK3066 egy jól megtervezett erős chip. -
tvamos
nagyúr
válasz
kelzsoca #16669 üzenetére
Ha megoldodnak a keszulek koruli mizeriak... akkor erre.
Mondjuk a nagy mobil gyartok igazan kirukkolhatnanak valamivel.
(Samsung, Motorola, HTC, mittudomen...)
Igy elmegy mellettuk a vilag...
Magam reszerol egy 3G-s cumonak jobban orulnek.
MEg nem vagyok nagy ASUS fan sem. -
kelzsoca
félisten
válasz
tvamos #16664 üzenetére
En mondjuk a 4 magos 7"-os-t varom!
Van valami hiretek rola?A Nexus 7-re gondoltál?
Szeptembertől Európában is elérhető lesz a Nexus 7
ahogy arra előzetesen számítani lehetett: a Tegra 3-as lapkakészletet tartalmazó Nexus tablet ára 199 és 249 lesz, csak itt már euróban, nem pedig dollárban.
Csak a szokásos árazás
-
maiden8
csendes tag
Szerintem meg jobb, hogy nem az lett!
Közismert a Cube U30GT, az a 10.1 inch 1280x800 pix.
Ugyanaz a Rockchip RK30board van mindkettőben, de épp az U30GT-ben az LCD problémákról olvasható leginkább. Próbálhattam ilyen mintát és valóban nem 100% ez az LCD.A ConCorde tab 97IPS Plusban más az LCD elektronika és maga az LCD sem olyan.
A 97IPS Plusban a jól bevált 2nd GEN 10 ujjas multi-touch, goodix vezérlésű IPS 9.7" 1024x768 pix. érintőkijelző van. Ez pedig a 97IPS-ben bizonyított. -
maiden8
csendes tag
válasz
kelzsoca #16660 üzenetére
Ezt a kérdést kerüli "ott" mindenki szándékosan.
Te tudod nagyon jól, hogy a WayteQ tabok korábban beharangozott megjelenési dátumai rendszeresen késtek és emiatt a felhasználók meg elkezdtek ok nélkül köpködni.
A ConCorde szándékosan nem mond már dátumot a 7015-ös modell óta csak egyszerűen megvehető.
Emellett készülnek még több nagy durranásra is.
Hárombetűs nicknevű ismerősünk épp ma szólt, hogy kész egy nemhivatalos Jelly Bean portolása.Ha kinn a forráskód akkor jöhet a finomhangolás és azt hiszem egy 4.1 Jelly Bean-es tab is jól hangzik. Holnap nem zavarhatom, de szerdán ebből tuti írok majd blogot.Készülnek még komplett kiegészítő csomagokkal is.
Én személy szerint nagyon várom a saját márkázott és romból támogatott ConCorde DVB-T vevőt a tabjaikhoz.
De van már Saját billentyűzetes tok,
http://www.concorde.hu/index.php?v=n&fk=tablet&csz=02-05-5612Saját autós tartó,
http://www.concorde.hu/index.php?v=n&fk=tablet&csz=02-05-5609Ennek is sokan örülnek, Saját USB2LAN,
http://www.concorde.hu/index.php?v=n&fk=tablet&csz=02-05-5614Szóval mindenórás a gyerek, de a tucatnyi értéknövelő kiegészítő ami a 97IPS Plus használhatóságát növeli, sem kutya!
-
-
Shoo
senior tag
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #16649 üzenetére
az érintésvédelemre tényleg nem árt odafigyelni. Több olyan cucc van itthon, ami nem hivatalos forrásból van, mert itthon be van tiltva. Szerencsére ezek alacsonyfeszültségű kütyük, és legrosszabb esetben is csak csípnek. Sokszor már undorító, hogy mit le nem másolnak. Személyes kedvencem a macbook replika atom alapon windowszal
Bocs az offért.
-
maiden8
csendes tag
válasz
tjb007 #16627 üzenetére
Senki nem akar elszállni
A ConCorde fórumán az egyik felhasználó kért benchmark adatokat a ConCorde tab 97 IPS plus készülékről. Mindennemű szubjektív jelzőt mellőzve leírtam tisztán a tényeket és beraktam több benchmark mérést. Mindezt mindenféle komment nélkül, hogy bárki maga döntsön vagy bíráljon.Te magad is leellenőrizheted, hisz a mérések eredményei a bench progik szervereire feltöltve.
Amúgy meg innen indult az egész: ( ConCorde tab 97 IPS Plus benchmark adatok) -
Sanzaa
senior tag
válasz
kiki22 #16654 üzenetére
Itthonról újonnan egy 5" WayteQ Xtab50.
Használtan egy 7" Samsung Galaxy P1000.
Külföldről szintén van választék. Ez pl. egy új cucc, nem rossz, de lehetne olcsóbb:
http://www.pandawill.com/smartq-k7-android-40-gps-tablet-pc-7-inch-ips-screen-bluetooth-8gb-black-p64506.html -
kiki22
senior tag
sziasztok!gps es tabletet milyen araon lehet kapni ?hasznalt aru is erdekel
-
hevizms
addikt
válasz
petipetya #16645 üzenetére
Már bocs,de neked ez miért is fáj?
Ilyen jó áron sehol nem kapod meg ezt a terméket.
Inkább örüljünk hogy van ilyen ember aki nem a haszon miatt segit.Ez többet ér mint bármilyen youtube videós bemutatós eladó.De te nyugodtan vásárolj csak az általad istenitett eladótól. -
tvamos
nagyúr
válasz
szilchi #16642 üzenetére
Ha ram hallgatsz, inditod a PayPalon a reklamaciot! Leirod a bajod... max visszavonod, ha megoldodik. Ne varj, mert ha kicsuszol a reklamacios idobol, bottal utheted a penzed nyomat. Az eBayen mar jartam igy, de ezek a Kinaiak mind egy kutyak! Es egyebkent is, ez a modja.
-
petipetya
nagyúr
válasz
Sanzaa #16619 üzenetére
Már megint Te? Elvből nem vennék olyat, amit orrvérzésig erőltetsz azt hangoztatva, hogy nincs belőle hasznod...
Van itt a topicban rendes eladó is, akit még sosem láttam reklámozni semmit. Korrektül bemutatja az új termékeket a youtube videókon és tanácsot ad. Neki például minden egyes szavára adok.
-
vamzi
senior tag
válasz
student #16636 üzenetére
A legidegesítőbb talán a wifije, ami valszeg szoftveres eredetű. Ugyanis 0.5-2.0MB/s között ingadozik és ha egy combosabb filmet steamelek rá, akkor kb percenként pufferel. Egy pár másodpercet.
Ami zavaró, az pedig ha töltőn van és böngészek, akkor áthallatszik a töltő a hangszórókra. De érdekes, mert csak a gyári ics böngészőben.
Ami néha zavaró, az pedig a hangszóróinak a kis teljesítménye illetve előnytelen elhelyezése. Játékoknál elégséges, filmnél viszont, ha picit halkabb a videó az átlagnál, akkor kb használhatatlan. A fülhallgatót ez nem érinti, ott tökéletes minden.
Voltak korábban még idegesítő dolgok, de azokat szoftveresen javították.
Ha viszont ez a két lehetőséged van, akkor én ips+t vennék a hazai gari és szupport miatt. De előbb várjuk meg, hogy kijöjjön az ipseplusz.
-
Shoo
senior tag
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #16638 üzenetére
Ha 10et összegyűjt akkor olcsóbban kapják az emberek tőle a gépet, csak annyi.
T20 és ips+: kb. ugyan azt tudják, t20-at csak kínából, ips+-t meg Mo-ról lehet kapni. Kb. ugyan az az áruk, ha t20 átjön a vámon áfa nélkül.
Többet nem mondok, mert úgy látom kezdenek megbélyegezni
-
Crytek
nagyúr
Onnantól hogy feladták a táblagépet már a pénzemet nem kérhetem vissza ha szar a cucc igaz?
-
kelzsoca
félisten
válasz
IZGŐ-MOZGÓ #16634 üzenetére
Itt a topicban vamzi fórumtárs rendelkezik T20-as géppel, csinált is róla tesztet: katt
Concorde-val kapcsolatban nem értem a "gyülekezést". Nem lehet egyesével vásárolni?
Ilyet hol olvastál hogy nem lehet külön vásárolni?
-
IZGŐ-MOZGÓ
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni. Melyiket érdemesebb megvenni: ConCorde tab 9.7 IPS Plus vagy SmartQ T20?
Concorde-val kapcsolatban nem értem a "gyülekezést". Nem lehet egyesével vásárolni?
-
tvamos
nagyúr
Lemasolnak mindent. Miert ezt ne tennek. Meg a Copyright cimket is kepesek egy az egyben. Ha nem latom a sajat csiszolataimon a hamisitott csipeket, akkor persze nem biztos, hogy elhiszem... de igen! (Ezeket a kepeket viszont nem is linkelhetem be.) Es ez a 0.2 USD szintu alkatresz!
-
Sanzaa
senior tag
válasz
rubicom #16621 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Csak egyszer szándékoztam beírni, többször nem.
Majd kitörli a moderátor, ha úgy gondolja.
Bár én nem vagyok kereskedő, csak "jófejségből" teszem és 1 Ft hasznom nincs belőle. Most is csak én kérdeztem meg tőlük, hogy nem-e lehetne... :-)Tomy Yayo és hdman:
Sajnos nem. Annó a sima 9.7 IPS bevezetésénél sem engedték, gondolom azért, mert ennek van némi árcsökkentő hatása. -
Shoo
senior tag
Durva lesz ez az ips+....1-2 esetben veri a Transformer Prime-ot...
-
rubicom
csendes tag
-
vamzi
senior tag
Sőt, még bele is forrasztottam a nyákba, mert kibővítettem azt 1 wifi antenna csatlakozóval, hogy aztán majd jól áttöröm az 1,5 2MB/sec álomhatárt, erre fel attól, hogy a jelerősség picit növekedett, ugyan úgy ennyi maradt az álomhatár...Valszeg máshol van a szűk keresztmetszet. Viszont az nagyon tetszik benne, hogy ha netán brickkelném a táblát, akkor van rajta egy egyértelmű sorosport, ahol újraéleszthetem magamnak.
-
Shoo
senior tag
Vadállat
Tudom, hogy nem kell meggyőzni téged
Én még azt is elhiszem, hogy az U30GT is azt kapta.
Érdekes, hogy egyes gyártók meg tudják csinálni, mások meg nem. Szerintem elég lenne egy kis árnyékoló lap a töltéscsatlakozóhoz a kijelző felé. Nálam a 7015 működik rendesen töltés közben, csak kicsit zavaró fogni, de ha stickel használom akkor is
Ennyi kell
-
-
vamzi
senior tag
válasz
szilchi #16605 üzenetére
A töltés alatt használhatatlan a kütyü jelenség nem túl ismeretlen a kínai kütyüknél. Sok kínai csoda szenved ettől és sajnos ez hardveres hiba, mert valószínűleg a töltőáramköre szivárog, illetve zajos, ami megzavarja a touchscreen-t. Szoftveresen alighanem javíthatatlan.
-
Metal213
tag
sziasztok!
egyik ismerősöm épp holnap indulna kínába és én kapva az alkalmon rendelnék tőle egy tabot. Nem vagyok egy szakképzett a témában így hozzátok fordulnék, így a válaszokat előre is köszönöm.
Olyan 100-130$ környékére gondoltam, amire használnám:
- film nézés
- jegyzetelés
- általános munka - google docs, excel olvasásszámomra fontos lenne egy kis hdmi csatlakozó, wifi és a jól olvashatóság.
Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném.
-
szilchi
őstag
válasz
Crytek #16592 üzenetére
Itt van egy rövid leírás az általa talált hibákról:
Got mine today - 5 days delivery to Brisbane, Australia. Quite outstanding.
Anyway - I have a few problems with the thing. Overall, it seems very good.
1. Bluetooth lag between video and audio. Quite unusable. This has been reported by many users, so I was not surprised.
2. Speaker is useless. Also reported by other users. It is worse than my HTC Desire HD phone, and the phone was infamous for being bad.
3. When I plug in the power pack, it often will not charge. If it does, the tablet is unusable. Really weird. If you type on a keyboard, you can get 2,3 (random number of characters) inserted. The screen flickers all over the place. It seems like the screen is generating inputs, so programs close/open etc, causing the flickering. This is more serious, but I guess I can get another power supply.
4. the headphone socket was stuffed. You could not insert the supplied earphones. I was thinking about returning the damn thing just for this alone (as bluetooth is useless, and so are the speakers)...but eventually I was able to force (carefully) the headphone plug into the socket. Very bad quality there...and the earphones are awful quality - they even rattle! Still, seem to have freed up the headphone socket now.It seems very responsive - love the speed. The screen looks good. I thought the Wifi was a bit weak. I have 3 Wifi points here, and initially it only picked up two of them. The third one came in a short time ago, so that is a bit weird.
All in all, not a bad buy. It has some serious problems though that I hope some firmware updates will fix.
Ahogy olvastam más kommentet is,a sebességgel és kijelzővel mindenki elégedett és szerintük ezek a problémák többsége valószínüleg szoftver frissítéssel orvosolhatók.Kivéve talán a fülhalgató-csatlakozóét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest