Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Kellene egy olcsó, 4K/60Hz/HDR lejátszó a tv-m mellé, jelenleg egy htpc üzemel erre, de úgy vélem az én szokásaimhoz erősen overkill.
A filmek külön samba szerveren vannak, mindent hálózaton érek el.
Kicsit visszaolvasva ezt néztem ki mert brutál olcsó és elvileg tudja azt ami nekem kell.
Mi a véleményetek? Vezetékesen kapcsolom a hálózatra, usb eszközök nem lesznek rajta. Erre van teljes értéká LE vagy CE?
Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Még februárban rendeltem egy Tanix TX9S 2GB RAM + 8GB ROM masinát a GB-ről, ami kalandos úton, de nem jutott el hozzám, most lenne lehetőségem kérni, hogy újra adják postára, vagy visszakérni az árát.
A kérdésem, mivel eredetileg 4K videóra vettem volna tv mellé, hogy megéri-e még az árát. Valami budget eszközt kerestem htpc helyett, erre esett a választás. HDR nem különösebben érdekel.
A filmeket sambán keresztül érem el, egy RPI3 a szerver.
-
kutga
nagyúr
válasz DoItYourself #74549 üzenetére
Köszi, megvárom a válaszukat mennyit térítenek vissza, max odaadom anyáméknak, őket nem érdekli a 4K.
MOD
joydrv
Köszi neked is.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Van annak jelentősége, hogy sd-re vagy pendrive-ra teszem a CE-t?
-
kutga
nagyúr
válasz DoItYourself #74736 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, de az összes sd-met elajándékoztam családnak, haveroknak erre-arra. Pendrive viszont van dögivel.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Beüzemeltem az X96 Max Plust, lenne egy-két rövid kérdésem.
CE került rá, az LCD kijelzőt valahogy életre lehet kelteni? Egyáltalán mit tud megjeleníteni? Felmásoltam az itt lévő conf fájlt az sd gyökerébe de nem működik.
A másik hogy elsőre egy 4k videót sem játszott le (fekete képernyő), majd miután a beállításoknál engedélyeztem a 4k 24hz beállítást, már mennek ezek a videók.
A kérdésem hogy ez így rendben van? A tv 4k képes, a többi felbontást nem jelöltem be a whitelistnél.
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz djnice #74917 üzenetére
Ja igen, azt elfelejtettem, egyből ment rá a CE.
MOD
Suineg
Nekem eddig tökéletesen megy a CEC a tv távirányítójával. A korábbi CE-s eszközökön amúgy HP MCE Remote-ot használtam, azzal sem volt gond. A box gyári távirányítójáról nem tudok nyilatkozni, ki se bontottam.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek /urak!
Nálam úgy tűnik az vált be ha minden létező felbontásra rányomok a whitelistben. Anélkül semmit nem játszott le helyesen. Akadt minden, mint a fene.
-
kutga
nagyúr
válasz Indiant #74957 üzenetére
Nem értem én sem, de ha enélkül indítok 4k filmet fekete a képernyő.
Ami nekem bevált az a gui fullhd-ban és három 4k felbontás a whitelistben (60, 59 és 50 Hz).
MOD
Mennyit fogyaszt egy ilyen box ha 0-24ben megy? Nem nagyon akarom kikapcsolni, seed menjen csak róla.[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
-
kutga
nagyúr
válasz Hrabovszki #74974 üzenetére
Én a legújabbat töltöttem le, a generic verziót.
-
kutga
nagyúr
válasz pixta78 #75001 üzenetére
Azt, hogy milyen nyelven keressen feliratot, a Kodiban kell beállítani, nem az appban.
De ezt a kérdést inkább erre tedd fel.
OFF
Személyes tapasztalatom, hogy nálam az Open- és SuperSubtitles addonok csak ideig-óráig működtek, bizonyos idő elteltével hibára futottak, helyes felhasználó/jelszó mellett is. CE alatt még nem állítottam be, de egy próbát azért itt is teszek majd.Let the Zone take me if I am.
-
kutga
nagyúr
A Kodiban talán az addonoknál a grafikus felületen a legegyszerűbb. Kikapcsolod a transmissiont, beállítod a mappát amit szeretnél, aztán újra visszakapcsolod.
Az usb meghajtókat a /var/media alatt találod, én oda töltök mindent.
SSH alól is meg lehet csinálni, ha az jobban kézre áll.
-
kutga
nagyúr
válasz zsfoto #75047 üzenetére
Milyen tv-re van kötve? Biztos hogy nem codec probléma, én a gui felbontással és a whitelisttel játszottam, amíg nem vitt mindent.
IMDB-vel, YT-bal kapcsolatban inkább a másik topikban kellene érdeklődni.
YT egyébként nálam sem megy, a bejelentkezésnél hibát ír, mint nálad, lehet az addonnal van valami, ha kapok választ megosztom azért.
Belső memóriára a már beállított, belakott rendszert tedd át, az sd maradhat backupnak.
-
kutga
nagyúr
válasz WhiteWalker #75049 üzenetére
Köszi, ez nekem is hasznos lesz. YT repo ftw.
-
kutga
nagyúr
Parancssorból, illetve a guin keresztül. Thoradia repot kell telepíteni, onnan a transmissiont, kikapcsolni, beállítani, esetleg a konfig fájlt szerkeszteni, vissza kapcsolni. 0-24-ben megy, a letöltési sebesség nálam pocsék, de nem a transmission miatt.
-
-
kutga
nagyúr
Ha már itt tartunk, X96 Max+ gyári tápot érdemes cserélni? Van itthon pár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest