- Asszociációs játék. :)
- Amikor minden lakásom Faraday Kalitkában van! :D
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Xbox One S macerálás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- R.I.P. Aláírások
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
- gerner1
- SCYROX V6 gamer egér
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Próbálgatom a Tanix W2-t, hogy tudom megnézni, hogy milyen sebességet produkál kábelen és wifin a belső hálózaton?
-
kutga
nagyúr
válasz
kutga #105510 üzenetére
Közben kicsit körbenéztem. 4/32-es nekem bőven elég, gigabit lan sem feltétlen kell, mert van külső adapterem.
Vontar X4 az első kiszemelt, vagy fillérekért a Tanix W2. Mi a véleményetek? Vontar úgy néz ki, ahogy, tévé mögött lesz, különösen nem zavar, de ha elég a W2, és nem melegszik annyira, mint az X4, lehet jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Van most valami best buy lejátszó 4k filmekhez? Az sem baj ha nem gigabites, van hozzá usb adapterem. Igazából semmi extra igényünk nincs, csak lejátszásra kell. Tanix TX3 van itthon.
-
kutga
nagyúr
válasz
Blackhole13 #104956 üzenetére
Slimxox nincs rá esetleg? Inkább azzal tennék próbát.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
TX3 doboz, saját tápjával meg tud hajtani egy 2,5 collos ssd-t és egy 2,5 collos hdd-t külső házban? Az egyiket az usb3, a másikat az usb2 portba tenném.
-
kutga
nagyúr
válasz
Kisnyikhaj #103794 üzenetére
Nem pont ennek a topiknak a témája, de szerintem Tailscale, az kb mindenen átmegy.
-
kutga
nagyúr
válasz
stigma #103702 üzenetére
Szia!
Nálam ugyanez a box van, igaz a 4/32-es változat, szintén 100-as lannal, ugyanilyen problémám volt nekem is, amikor a belsőre akartam CE-t telepíteni, annyi, hogy nekem dual boot módban végül felment.
Legutóbb azt csináltam, hogy usb burning toollal feltettem a gyári androidot innen, a CoreELEC 9.2.8 verziót írtam ki sd kártyára, indítottam a fogpiszkálós módszerrel, és indítást követően rögtön telepítettem a belső tárhelyre a
ceemmc -x
, így már hibaüzenet nélkül felment single boot módban, majd a belső tárhelyről indult CE alól frissítettem 21-esre. Esetleg próbáld ki te is, kíváncsi vagyok. Ezzel a módszerrel egyébként eddig (lekopogom) a megállítás utáni akadás sem jelentkezik lejátszás közben. -
kutga
nagyúr
válasz
Flowtation #103692 üzenetére
Jó cucc, de állítólag elég forrófejű. Valamelyik korábbi hsz-ben ajánlottak hozzá másik házat és bordát.
-
kutga
nagyúr
válasz
lordmynher #103623 üzenetére
Rendszer -bemenet-cec adapter.
-
kutga
nagyúr
válasz
LLKobe #103611 üzenetére
Vontar X4-et szokták ajánlani, úgy látom van rá slimbox fw. Én korábban Tanix TX3-at vettem, igaz csak 100-as lannal, azon próbálgattam a slimboxot, de végül maradt a CE. Leia ment rá alapból, azt telepítettem gond nélkül a belső tárhelyre single boot módban, és onnan frissítettem Omegára, így nálam egyelőre a megállításos bug sem jelentkezett még.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Van valami hátránya ha Leiát használok a TX3-on? Csak a lejátszó része érdekel, kiegészítők nem nagyon, viszont ezzel a verzióval egyből, mindenféle trükközés nélkül működött a fogpiszkálós indítás, és a belső memóriára írás, ennél pedig eddig nem jelentkezett a megállítás, újraindítás utáni akadozás.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Slimbox atv alatt valahogy életre lehet kelteni az LCD kijelzőt a boxon? Tx3, 9.1.4es verzió van rajta.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
CE21 alatt másnak is akadozik a lejátszás, miután megállítja? Hdd-t kötöttem direkt a TX3-ra, mert a hálózati lejátszásra gyanakodtam (ott nem kellett megállítani a lejátszást, hogy akadjon), de így se jó, elindítom a filmet, minden rendben, valamiért meg kell állítani, és ha újra elindítom ugrál a kép. Megállítás, újraindítást követően ismét jól működik.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Van jelentősége, hogy usb2 vagy usb3 portra kötöm a külső hdd-t a boxon lejátszás szempontjából?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Belső tárhelyen lévő CE gyári visszaállítás után (menüből) a dtb fájlt újra fel kell másolni valahova? Sd-re tettem fel először a CE-t, onnan ment a belső tárhelyre a TX3-on, a 21-es verzió van fent.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
TX3-ra feltettem az aosp alapú slimbox romot a leírása alapján, plexet szeretnék használni róla.b [link]
A beállításokban találtam egy Afr kapcsolót, gondolom ez kell a kadencia helyes lejátszáshoz, ezen a romon ez jól működik? Látszólag videó indításakor állítja a képfrissítést, de CE után mégis furcsa a képe, bár lehet csak bebeszélem magamnak.
-
kutga
nagyúr
válasz
®abstract® #103150 üzenetére
vagy használod úgy ahogy van..
Valószínű ez lesz. Ma reggel csak 48 fokot mutatott üresen, ha nincs a kánikula, nem vészes a hőfok.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Tanix TX3 a nagy kánikulában 28 fokos lakásban 60-61 fokig melegszik, ez rendben van? Nem csináltam semmit a hűtéssel eddig, lehet valamit faragni rajta? Borda, másik ház esetleg?
-
kutga
nagyúr
válasz
Nerazim #102626 üzenetére
A wikin van róla egy leírás, röviden, fel kell tenni a docker addont kodi alól, majd a portainer alkalmazást ssh alól (ez csak egy webes kezelőfelület), és utána az alól lehet telepíteni az alkalmazásokat.
Én jobban szeretem, mint az entware-t, áttekinthetőbb, jobban paraméterezhető a telepítés.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Tanix TX3 boxot frissítettem Omegára pár hete, a szokásos módon (letöltöttem a hozzá tartozó .tar fájlt innen, bemásoltam a boxon a
/storage/.update
mappa alá, újraindítottam, és látszólag végig futott a folyamat).Működik is, viszont azóta van egy furcsa probléma, nevezetesen ha elindítok egy-egy videót, egy darabig rendben megy a lejátszás, egy idő után (ez változó), elkezd akadozni a kép (a hang nem), majd teljesen megáll, elsötétül a képernyő, és visszatér a főmenü, az Omegáról szóló frissítési értesítéssel nagy ablakban, amit ugye már feltettem.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet a gond?
A wiki oldalon annyit ír, hogy 'Note: You must be using a device tree from 28-10-2017 or later. You can check it by running this command:
cat /proc/device-tree/le-dt-id
. If this command gives you device tree name, you have all that is needed for an automatic dtb update.', ezt én nem ellenőriztem, lehet ez a hiba? -
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #101977 üzenetére
Még 20.5 alatt próbáltam, azóta frissítettem 21-re, de maradt a kábel. A 9.2.8 úgy látom már Legacy verzió, nem tudom kap-e frissítéseket.
-
kutga
nagyúr
válasz
SunMount3r #101975 üzenetére
Úgy tűnik egyedi hiba. Nálam TX3 van, de olyan gyatra a wifi, hogy inkább kábellel használom, persze, ha nálad nem megoldható, akkor ez nem játszik sajnos. Amit meg lehetne próbálni, az egy usb-s wifi stick, ha van esetleg kéznél, vagy egy régi router ap üzemmódban.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Omegára hogy lehet frissíteni? Érdemes?
-
kutga
nagyúr
válasz
LógaGéza #100965 üzenetére
Igen én is erre jutottam. De érdekes, hogy puid/pgid 1000 értékkel elindul a heimdall, pedig nincs ilyen felhasználó, a root 0/0.
MOD
Nálam ezek futnak docker alól:
Plex
Qbittorrent
Jackett
Sonarr
Radarr
Bazarr
Pihole
HeimdallA kérdésem, hogy ezt bírja a box, hol tudnám megnézni mennyi erőforrást használnak ezek a szolgáltatások? TX3, S905X3, 100-as LAN, 4 gigás boxom van.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
CE alatt van másik user a rooton kívül? Van egy pár konténer ami docker alatt panaszkodik, hogy root alól futtatom.
-
kutga
nagyúr
válasz
Beni2360 #100793 üzenetére
Ezt jó, hogy mondod, mert az is hasznos infó, hogy a két hardver között milyen sebességet ér el. A boxomban csak 100-as lan csatlakozó van, viszont tudja az 5ghz-es wifit, arra is kíváncsi lennék, hogy melyik a gyorsabb, ha kábellel kötöm össze, vagy ha vezeték nélkül.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
CE alatt milyen segéd programmal tudnám lemérni, hogy a wifi kapcsolat milyen letöltési sebességet ér el?
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
TX3 készülékre telepítettem CE-t Android mellé a belső tárolóra dual boot módban, de szeretném visszaállítani gyári állapotra. Recovery menüből, ha csinálok egy wipe data/factory resetet, az törli a CE-t is, vagy csak az androidot állítja vissza? Ha csak az androidot, mi a módja a gyári visszaállításnak? Usb kábelem van itthon, ha újra kell húzni, olyat már csináltam.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Akit esetleg érdekel, végül sikerült dual-boot módban feltelepíteni a CE-t a TX3-H belső tárhelyére. Az összefoglalóban lévő leírás alapján újrahúztam a gyári android rendszert, a fw-t és a burnig toolt a 4pda oldaláról szedtem le.
Közben egy sd kártyára újrahúztam a CE-t is, a legutóbbi stabil kiadást, és így végigment a telepítés a
ceemmc -x
paranccsal.Single-boot továbbra se működik, de nem nagy tragédia, így megmaradt a gyári android rendszer is a boxon. Érdekes módon a belakott sd kártyáról szintén nem ment végig a folyamat, a végén hibával leállt, úgyhogy most újra be kell állítani mindent, de annyi baj legyen, most volt/van egy kis időm ezzel foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD