Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
mazsi
senior tag
válasz
Szilágyi84 #600 üzenetére
Én már nyírtam ki szűrőt fél nap alatt is, de volt hogy egy évig csak a külső pereméről szedtem le a porcicákat. Nagy átlagban tényleg használható 4-8 hónapig egy szűrő, de úgyis a kijelző hibajelzése miatt fogod cserélni. Kevés ember veszi észre a szűrő elhasználódását nehezebbé váló légzés miatt.
Nagyvárosi panelban a főútra nyíló ablak közelében csodát tett nálunk, erezhetően frissebb lett a levegő 35 nm-en. Most kisvárosi szmogban bőven elég ugyanaz a gép 130 nm-re is - maximum a sütés állítja néha kihívás elé unalmas hétköznapjait. -
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok Air Purifier 4et vennék és az érdekelne, hogy kb a szürő meddig elég mennyi idő után érdemes cserélni?
Persze mindenkinél más a lakásban a helyzet, de valóban fél évig is bírja és tényleg jól szűri a levegőt 30m2 helységben elegendő még? -
C_hris
tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy ha a kijelző be van kapcsolva akkor zúg a készülék?
Egyébként csendesnek mondható. A típus: Xiaomi mi air purifier 3h -
mazsi
senior tag
A régióval érdemes játszani, vannak EU-s és kínai eszközök.
Ha ez megoldja, akkor a Mi Home program orosz/ukrán verziói segítenek, hogy minden eszközt egyben tudj kezelni.
Néha segít az angol nyelvű program futtatása is, mert bármilyen lokalizált programnál elő tud jönni random hiba nem eredeti nyelven. -
nrd
csendes tag
[kép] Sziasztok!
Agyvérzés határán vagyok, hátha tudtok segíteni Mi Air Purifier 3C hozzáadásában.
Évek óta működik, ahogy a többi ilyen márkájú cuccom. Kellett csinálnom a routeren egy gyári visszaállítást, ezáltal a wifi jelszó is vissza állt az eredetire. Módosítottam arra ami volt, tehát a wifi adataim nem változtak. De így is minden "nincs hozzáadva" volt a Xiaomi Home-ban. Újra hozzá adtam mindent, de ez kifog rajtam.
Próbálkoztam hozzáadni automata felismeréssel, QR kóddal és listából kiválasztva is. Próbáltam manuálisan is hozzáadni, amikor kéri hogy a saját hálózathoz csatlakozzak. Ezt a hálózatot már fel sem dobja, de amikor feldobta (2-szer) akkor sem sikerült párosítani. Mindig ugyanaz a hiba a végén (mielőtt elérné a 100%ot) - képet csatoltam.
Amiket próbáltam:
Router restart böngészőből és áramtalanítással is
Wifi Ssid változtatás, Wifi pw változtatás és a kettő együtt is.
Kihúzni, kis idő múlva visszadugni.
Másik felhasználói fiókkal
Androidon és iOS-en is.
Átállítani a wifit csak 2,4-esre.Külön érdekesség, hogy vettem nemrég egy wifi jel erősítőt. Annak a hálozatára simán rácsatlakozik, de nekem az eredeti wifi-re kéne.
MAC tiltás és minden egyéb, amire az app hivatkozik mint hiba lehetőség, minden ki van kapcsolva.
Próbálkoztam valami gyári beállítást előhozni belőle, de két gomb van össz vissz és nem találtam el a kombinációt, mit és hány másodpercig kell tartani. Leírást se angolul, se magyarul nem találtam.
Van bármi ötletetek esetleg?
-
Devsey
tag
Sziasztok!
Pro H-hoz filter (BHR4282GL) megszűnt
Tud esetleg valaki segíteni, hogy helyettesíthető-e valamivel? Esetleg külföldön elérhető értelmes áron? (Én nem találtam) -
feloman
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használ itt Xiaomi smart air purifier 4 compact légtisztítót? Mondana róla véleményt hogy vált be hosszabb távon?
Előre is köszönöm! -
htc07
addikt
válasz
humigabi #587 üzenetére
megjött az új nekem is aliról, de zörög az is.
vagyis arra jöttem rá igazából, hogy az egész légtisztító felveszi a rezgést és felerősítí, mert ha nem csavarozom bele csak lóg a levegőben az egész, akkor semmi hangja nincs, a réginek sem.
úgyhogy most ilyen kókányolva néz ki, de legalább tudok mellette létezni
-
wwenigma
Jómunkásember
Sziasztok!
Xiaomi Jimmy AP36 most elég akciós, tartalék szűrőt lehet hozzá valahol venni vagy ez egy ilyen eldobhatós cucc? Ezt a pénzt ránézésre nagyon megéri, többi 50e-től indul...
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Nekünk 4 Pro típus van. Elég rendesen zörgött már a szenzoregységben a ventije, rendeltem a netről, még nem jött meg. Az előbb kiszedtem az egységet, kompresszorral kifújattam az egészet, aztán a venti részét befújtam PTFE sprayvel. Visszaraktam, konnektorba be és már pörgött is. Csak most már néma csendben. Abban bízok, pár hétig, hónapig biztosítja a kenést a PTFE, utána meg csere az újra.
-
htc07
addikt
sziasztok,
a lézeres szenzort szedte már szét valaki?
nagyon hangos lett benne már a pici ventilátor, gondoltam kicserélem, de nem találtam róla semmit a neten. 3C modell
-
szalabzs
tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Smart Air Purifier 4 Lite, Budapesten, a 13. kerület belvároshoz közelebb eső részén lakom (a Jászai Mari térhez közelebb eső része).
Létezik, hogy szellőztetéskor sem lépi át a részecskeszám a 19-et? De legtöbbször még a 10-et sem. Konkrétan látom a port a levegőben a spotlámpa alatt, ami 3 méterre van a készüléktől.
Egy barátom Philips gépe körülbelül 10 percenként kapcsol fel magasabb fokozatra, és szinte folyamatosan magasabb részecskeszintet mutat. Nála van kutya, nálam általában nincs, de pont tegnap volt nálam egy pár órára, és kíváncsi voltam, hogy megdobja-e a részecskeszintet. Nem tette.
Lehetséges, hogy a szenzor nem jó? Egyébként egy Februári gépről van szó.
köszi!
-
tankraid
aktív tag
válasz
tankraid #574 üzenetére
Xiaomi Mi Air Purifier Pro H légtisztítóba sehol sincs szűrő. Kérdeztem egy magyar xiaomi web-shop-ot azt írták már nem forgalmazzák a továbbiakban. Most írtam xiaomi global supportnak, hogy kérek valami kontaktot honnan tudom beszerezni.
Nem nagyon értem mert nem egy 10 éves terrmék és már most nem lehet hozzá kapni szűrőt??? Ráadásul nem is egy 20k-s téma. Ez így elég tré..... -
Rison77
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodok egy ilyen készüléken, a marketingje nyilván jó. Esetleg van olyan köztetek aki poratka allergia miatt vette, és tényleg spórolja a zsebkendőre költött pénzét?
-
Qtya123
őstag
UPDATE és beszámoló, hátha valaki úgyanígy jár és segítség ez neki:
Már a Buy gomb felett volt a kezem az aliexpressen egy új szenzorra (10e Ft postával+áfával), mikor jött az elvi kérdés, hogy nehogy már épp a garancia lejárta után ezzel szívasson a készülék, essünk neki.
Gondoltam a WD40-re, de szétszedve a szenzor házát, látható volt, hogy annyira kicsi a hézag, hogy hiába fújkodom, maximum annyit érek el, hogy minden wd40 lesz és majd jól összeszedi a szenzorban a port. Igazolta az elméletem, hogy utánanézve a neten több helyen sikertelen wd40 kísérletekről számoltak be.
Na akkor úgyis mindegy felkiáltással szedjük szét a picike kis ventit. Leszedtem a matricát a hátuljáról, kiderült, hogy nem seeger gyűrűs a rögzítés. Jött a következő felkiáltás, az erőszak megoldás!
Nekiestem letolni hátulról a venti forgó részét az álló részről. Jó szoros volt és ugye iszonyat pici az egész, de valami csoda folytán nem tört el, pedig kellett nyomni rendesen. Elég rugalmas műanyagból van szerencsére.
Kenőanyagnak nyoma sem volt a tengelyen. Mikor megtöröltem, akkor egy nagyon minimális mintha lett volna rajta, de említésre sem méltó.
Következő feladat, mit tegyek rá. A gépzsír nyilván nem jó, ahogy a motorolaj sem. Szilikonzsírra gondoltam, de az nem volt itthon. Aztán eszembe jutott, hogy a MOSER hajvágómhoz van pengeolaj. Az ránézésre, állagra olyan, mint a műszerolaj. Persze azt nem tudom, hogy van-e különbség a pengeolaj és a műszerolaj (más néven varrógépolaj) között.
Abból tettem rá. Összeraktam és csendben van. Nagyon remélem, hogy ez így marad jó darabig.
Azért egy gyertyát meggyújtottam és elfújás után a közelébe tettem, hogy a szenzor működik-e. Tette a dolgát. -
Qtya123
őstag
Üdv!
Nem sokkal több, mint 1 éve használok egy Air Purifier 3H típusú légtisztítót. A szenzor melletti kis venti bizonyos időközönként felhangosodik, majd elkezd csökkeni a zaj és csendben lesz. Ez kb 1 perc alatt lezajlik. Utána úgy fél órás intervallumokban újrakezdi ezt a folyamatot.
Olvastam itt a fórumban, hogy ez típushiba...
Van valami praktika a megoldásra? Sűrített levegővel kifújtam, azóta ez a jelenség ritkábban jön elő (pár óránként), de teljesen nem szűnt meg. -
tankraid
aktív tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Air Purifier Pro H légtisztító hoz hol a bánatba lehet most antibacterial szűrőt venni? Sehol nem találok.Köszi!
-
internetezoo
senior tag
Üdv!
Mi Home apphoz tartozó widget másnak sincs? Valamelyik verzióban volt, most nem tudok létrehozni, csak ikont. -
jsystem
csendes tag
Segítsetek, 3H-hoz hol lehet jó szűrőt venni? Külföldi, kínai érdekelne, ismertek megbízható ali-s boltot?
köszi -
ricogsm
őstag
Sziasztok !
Blitzwolf és társai légtisztitókról tudtok nyilatkozni ?
Hozzák a Mi szintet ? -
agressor12
senior tag
válasz
internetezoo #569 üzenetére
Az ott van ,de maga a készülék lett region lock-os.
-
internetezoo
senior tag
válasz
agressor12 #568 üzenetére
Xiaomi Home appban ott van a 2S
-
agressor12
senior tag
Sziasztok
Van egy kb 4 éves 2s-em,utobbi időben feltünt,hogy nem megy.
Mi app-ba belépve látom,hogy eltünt a légtisztító.Próbáltam újracsatlakoztatni,de nem találja meg, DE található a közelben egy 2S ami region lock-os,gondolom ez lett az.
Mi a a teendő ilyenkor,ezt itthon vettem még a 220V-ban,majd most használhatatlan.
Van valami módszer,amivel át leeht verni és csatlakozik? -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Most próbáltam nálam működött, igaz nem teljesen úgy, ahogy írták. Xiaomi 3H szűrő reset.
A 6. lépés nekem nem kellett.
2H-t gondolom meg tudjátok... -
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Melyiket ajánlanátok a 2s-es modellt, vagy a 3c-t? (Azonos áron lennének használtan, viszont új szűrővel) Egyáltalán szabad használtan ilyet venni? Mi buktató lehet benne?
Köszi!:) -
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Miben különböznek ezek a légtisztitók?Xiaomi BHR5056EU Smart Air Purifier 4 Pro EU légtisztító 89990FT
vagy ez is megteszi egy 65nm 3 szobás panelben:
Xiaomi Smart Air Purifier 4 EU (BHR5096GL ) 59990FT ?
Étel szagokat szeretném megszüntetni a téli időszakban amig csukva vannak az ablakok. Illetve klíma használata alatt is jó ötlet lenne.Üdv
-
válasz
humigabi #559 üzenetére
Kicsit átforgtam a gondolatmenetedet.
Szerintem érdemi különbség nincs a Pro és 'sima' között; azt hiszem, még a szűrő is egy méret, így a valószínűleg a technika is. Másként: valószínűsíthetően a technika is ugyanaz (értsd: motor, stb.), és a Pro maxon 'csapágyasra' van hajtva, ezért kapcsol takarékra egy idő után, ellenben a 'sima' maximumát remekül tartja.
Ha jelzett m2 értéket vesszük alapul a teljesítmény/terhelés indikálására: a Te maxod (22-48) tkp. ugyanaz, mint esetemben a Pro középállása (21-37); a maximum az valami 42-75.
-
válasz
humigabi #557 üzenetére
Köszi szépen a kontrolinfót.
Ma beállítottam manuálisan 'hármas' fokozatra (t.i. a csúszkán 21-37 nm, ami kb. a köépállás) 11.00-kor és eddig (15.45) folyamatosan ment; most kapcsoltam át kézzel automatára.
Ezek szerint az lehet mögötte, hogy magasabb fokozaton van időkorlát; ami valószínűsíthetően azért lehet, amit jeleztél, t.i. hogy ne legyen kiemelkedő terhelésnek kitéve huzamosabb ideig a motor (*), illetve szerintem talán a mechanika (venti) surlódó/mozgó részeinek védelmében (*).
(*) Persze a bennem rejlő örök cinikus úgy gondolkodik, hogy mindkét jelölt aspektusban a költséghatékony konstrukció 'védelme' a lényeg, és nem az időtállóság kitolása...
-
válasz
humigabi #549 üzenetére
Köszönöm.
Ma próbálgattam a manuális módot.
Bekapcsoltam a porszívót, és mellette elindítottam a légtisztítót maxon; 1-1,5 óra múlva, mikor legközelebb ránéztem telefonon keresztül, már automatán volt.
Ugyanakkor este szintén elindítottam, miközben dolgoztam: 3-as (?) fokozaton, ami még nem volt túl zavaró, mellette stopper ment a telefonon, és egy óra plusz pár perc után még ment; ekkor átraktam én, mivel annyira nem élmény, amikor búg a háttérben.
Amit utánaolvasva a neten kiderítettem: visszamenőleg vannak cikkek arról, hogy 3 óra után leáll a manuális mód. Lehet, hogy ez teljesítmény függvénye: max 3 óra, de magas(abb) fokozaton 1 óra. Az appon keresztül valószínűleg 'kicselezhető': automatizációval 59 percenként frissen manuális módba küldöm.
Önmagában nem ad okod álmatlanságra a dolog, ugyanakkor nem szeretem, ha a gép jobban akarja 'tudni' mint én. Mindenesetre maga a készülék jól beleillik az elkezdett Home Assistant project-embe.
-
humigabi
aktív tag
Igen, ezért írtam, hogy én könnyen vagyok. Sajnos nekem már a koromból is fakad az előző hozzászólásban leírt karbantartás. Mi még úgy tanultuk, hogy a gépeket karbantartjuk és javítjuk, nem cseréljük. Az időben elvégzett karbantartás, tisztítás akár a többszörösére is növelheti egy gép élettartamát. Mivel elég drága minden okoseszköz, meg egyéb gép (én úgy vagyok vele, inkább minőséget veszek több pénzért), ezért minden gépre odafigyelek, figyelünk a párommal és nem sajnáljuk az időt a tisztításra, megelőző karbantartásra. Meg is hálálják a gépek, eszközök.
-
tybsen
addikt
válasz
humigabi #551 üzenetére
Sajnos nálam lakásban nincs erre lehetőség, szerintem kikészülnének a szomszédok ha elkezdeném a port fújni a teraszról.
Dícséretes és példamutató ettől függetlenül, hogy ilyen gondosan karbantartod. Sajnos ez a hozzáállás egyre jobban hiányzik ebből a világból mindenki csak rohan és mindenki csak használ amíg lehet mindent.
-
humigabi
aktív tag
Ez szakmai ártalom nálam, mert műszaki ember vagyok és nem tudom ezeket a kütyüket "csak úgy" használni. Havonta kitakarítom (kiviszem hátra a melléképülethez), kiveszem a szűrőt, kifúvatom levegővel, a felületét leporszívózom, a házat is pormentesítem, így biztos vagyok benne, hogy rendesen teszi a dolgát (tudom, könnyen vagyok, mert van hova kivinni). A ház külső felületén is megül a por, mikor kisebb volt az unokám neki ment, 600 lett rögtön a kijelzőn, egy óra eltelt, mire lement normálisra az érték. Szóval szerintem érdemes tisztán tartani ezeket a gépeket.
-
tybsen
addikt
válasz
humigabi #547 üzenetére
köszi szépen a beszámolót!
A régi 3H-n azt értettem, hogy az egy régebbi modell, nekem legalábbis már régóta megvan.
Érdekes hogy írtad ezt a szűrő takarítást mert én nem szoktam takarítani a szűrőt csak amikor kiírja hogy csere akkor kicserélem. Na majd én is megnézem időről-időre hogy mennyire poros, az előző durván tele volt porral.
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Nekünk egy 3H és egy 4Pro van. A 3H két éves, de én ilyet, amit leírtál még sosem tapasztaltam. Van, hogy egész nap manuálisban megy, de magától sosem vált másik üzemmódra. A 4Pro csak pár napja van meg, de az is manuálisban megy napközben és az sem vált magától. Lehet valami fw hiba van a tiedben. Miért ne mehetne folyamatosan manuális beállítással?
A másik kérdésed, ami a szűrőre vonatkozik, az szinte biztos úgy van Állítólag sokan csinálják azt, hogy alufóliát ragasztanak az ID csipre, így nem érzékeli a gép és nem számol élettartamot De ezt úgy hallottam, nem tudom az igazság tartalmát.
-
Sziasztok, a lenti kérdéseimet ide is beteszem, hátha van rá válasz. Köszi.
Kérdésem lenne a Xiaomi Air Purifier Pro kapcsán:
A) Manuális üzemmód
Van egy időhatára, amíg hajlandó manuális módban működni? Ha igen, akkor az kapcsolódik a beállíott fokozathoz?t.i. Pontosan nem mértem, de úgy tűnik, hogy manuális módból kb. egy óra múlva átkapcsol automatára, fokozattól függetlenül.
B) Szűrő élettartam
Valószínűség szerint áramlásmérő nincs a gépben (t.i. 'tömítettség/telítettség').Jól gondolom, hogy az élettartam kalkulálása az pusztán üzemidő és teljesítmény függvénye?
t.i.
élettartam -> X (fixen, a szűrő RF ID-jának regisztrálásának megtörténtétől)
elhasználódás -> Y = [üzemidő] X [fordulatszám/teljesítmény]
degradálódás -> X-YErgo, ha egy sterilszobában üzemeltetném, akkor is kinullázná a szűrőt egy bizonyos idő után.
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Nincs háziállat, ezzel kapcsolatban nem tudok majd érdemit nyilatkozni.
Nem tudom, neked mit takar a régi 3H , nekünk 2 éve van meg a 3H, nálunk is nagyon jól működik, csak rájöttem, kicsi arra a területre, légköbméterre amire szántuk. Így felváltotta a 4 pro, a 3H meg bekerült a hálóba, oda tökéletes a mérete és nem kell fullon járatni.
A 4 pro nagyon szépen dolgozik, beállítás szerint kapcsol ki-be, este átáll éjszakai módra és megy is néha, mert az unokám miatt mozgás van és az keveri a finom port.
A szűrő élettartamra még 290 napot ír, 291-ről indult pénteken. Kíváncsi vagyok, kibír-e ennyit, bár a mérete alapján ki kellene, mert sokkal nagyobb, mint a 3H-ban lévő. Az 146 napról indul és kb. fél évre tolódik ki, mire nullázódik.A többit majd 2-3 hét múlva, amikor először kitakarítom a szűrőt és a műanyag házat.
Üdv:
-
tybsen
addikt
válasz
humigabi #545 üzenetére
Ez jól hangzik! És persze nagyon profi cucc! Nekem még a régi 3H van, de nagyon jól teszi a dolgát. Ez is biztosan nagyon jó lesz!
Van háziállat a lakásban? Ha igen, akkor kíváncsi leszek hogy mennyiben érzékelsz változást, de persze egyébként is köszi ha megosztod a tapasztalatokat!
-
humigabi
aktív tag
Köszönöm, nagyon rendes vagy!
Pár első benyomás:
csomagolás kifogástalan, minden zacskóban, minden leragasztva, hogy szállítás közben se mozduljon el, ami elmozdulna.
Mi Home-ba felvétel, hálózatra csatlakozás: elég sok okos eszköz van itthon, de ilyen gyorsan még nem csatlakoztattam eszközt, mint ezt. Nem hittem el, hogy ilyen sebességgel megy, nem győztem a NEXT gombot nyomogatni, pár másodpercig tartott.
Állítottam automata működést, a lehetőségek fényévekre vannak a 3H lehetőségeitől, természetesen pozitív irányba. Aki ebben nem találja meg magának a megfelelőt, az semmilyen készülékben sem.
Több időm lesz, csinálok pár képet, mert a telós felület is más lett.
A szűrőképességről pedig majd hetek múlva, mert ahhoz idő kell.
-
humigabi
aktív tag
Sziasztok!
Ilyet (Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro) használ már valaki, van valami tapasztalat vele?
Köszi:
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
internetezoo #538 üzenetére
én használom, bevált (3 havonta ledobom róla (tiszta por addigra már)) a nagy szűrőt félévente kifújom nagynyomásúval, belülről kifelé
-
internetezoo
senior tag
Most szereztem egy 3C légtisztítót.
AliExpressen van ilyen, hogy elektrosztatikus szűrőpaplan és hogy érdemes-e beszerezni vagy parasztvakítás?
10 Pcs Electrostatic Cotton Air Purifier Filter Replacement for Xiaomi Mi 1/2/2S/3C Air Purifier Hepa Universal Air Filter
https://a.aliexpress.com/_mMy4C1C -
farkas26
tag
válasz
bandigyerek #535 üzenetére
Venni kell mellé robotporszívót és akkor sokkal hatásosabb
-
bandigyerek
senior tag
Nekem nem portalanít. Ment automatán folyamatosan. Ment a szoba másfélszeresén (Kedvenc mód) 3x egy nap időszakosan, hátha a nagyobb slung átmozgatja a levegőt. Semmi. A főzést, erkélynyitást tökéletesen lekezeli, de por nem lett kevesebb. Volt itt valaki, akinek igen. Nekem nem. De ha lefojtod kétfelől, akkor meg szerintem tuti nem.
-
Ashiyo
csendes tag
Sziasztok! Egy kb 30nm körüli nappali + konyha helyiségbe néztünk ki egy 3C-t. Iszonyat sok a por mindig, 2 naponta törölgetni kell és ha már egy picit segítene a gép, akkor már megérné nekünk. A gond, hogy "szabadon" sehova sem tudnánk lerakni úgy, hogy minden oldalról rendes szabad távolság legyen és ne legyen útba. Egyedül a TV-s polc és a könyves polc közé tudnánk beszuszakolni, ott viszont mindkét oldalról és hátulról is egyből határolva lenne. Lényeg a lényeg, ha csak szemből és felülről tudja szívni a levegőt, mennyit veszít a hatékonyságából? Lenne értelme?
-
novoszath
senior tag
Be tudom allitani hogy automatukusra van allitva es beallitottam egy idozitett ki bekapcsolast mikor be kapcsol akkor egybol a kedvencek bealitasaval induljon ne automatan vagy ejszakai modban?
-
novoszath
senior tag
most rendeltem egy 3C legtisztitot olyan kerdesem lenne hogy van tobb okos kutyum is de az mind china maniland region van es ez ugye eus verzio akkor mikent tudom a tobbihez kapcsolni ha eus akkor melyik regiot kell az appba kivalasztani?
-
littlejohnny
aktív tag
Hallihó! Több, mint 1 éve használok nagy megelédessel egy PRO verziót. Viszont az utóbbi időben random módon "beep"-el egyet. Nem mondom, hogy nem tudok együtt élni a helyzettel, de jó lenne tudni miért is teszi ezt.
Filter cserék után mindig resetelve, élettartam az app szerint csökkenő tendenciát mutat.
De mi a pitty lényege vajon? Próbáltam figyelni, hogy esetleg valami rendszer van-e a hangjelzések közötti időben, de nem nagyon vettem észre... -
nemerei
tag
Xiaomi Smart Air Purifier 4 el már van valakinek tapasztalata?
-
nemerei
tag
Sziasztok.
Légtisztító vásárlásán gondolkodom.
3H modelt néztem ki. Elég jókat irtak róla aránylag. A következő lenne a dilemmám amiben kérném a segítségeteket és a tapasztalatotokat. Egy tetőtérbeépítéses lakásba lenne, ahol a földszint egy kb 35nm konyha+nappali és az emelet meg kb 15nm háló. Tapasztalatok alapján elég 1DB légtisztító, vagy kellene 2ő? Egy lentre és egy fentre? Ezt nemtudom eldönteni. Amikor besüt a nap akkor elég sok a por mindenhol. -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Használt filtert hova szokás leadni?
-
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Vettünk egy 3h légtisztítót de csatlakozási problémák vannak. Listában nincs is benne a 3h viszont a qr kód scannelése után a sima 3 beállításihoz megy. Beállítom a WiFi-t aztán jön a következő képernyő hogy “add bluetooth device”. Na itt nem találja az eszközt. Régi probléma lehet vagy inkább a wi-fi gond. Telefonban látni a légtisztító wifijét. -
Bib
őstag
Nekem kb 2 éves a szűrőm, mindig kiporszivózom sűrített levegővel kifújom belülről kifelé semmi szaga. Mérjél páratartalmat, mert szerintem az lesz a gond. Amíg nem volt szárítógép meg új ablak, meg szellőztető megoldások, akkor nagy volt a pára. Büdösödni csak ettől tud szerintem.
-
SPQR301
tag
Ha beleszagolok a filter közepébe - ami eddig kb 20 percet járt -már erős édeskés illata van.
Lehet, hogy egy használtat kaptam? Az mStore-ból rendeltem.
-
SPQR301
tag
Ti tapasztaltatok olyat, hogy a vadi új filter rögtön büdös?
Mostanában csak 2-3 hétig tartott ki egy-egy szűrő, most vettem egy újat (11k), ez már rögtön bekapcsolás után árasztja azt a jellegzetes édeskés szagot, amit a szénszűrő megtellése után szokott.
Arra jutottam, hogy maga a gép büdösödött be. Másnál is volt ilyen? A végén kiderül, hogy nemcsak a szűrőket, hanem magát a gépet is rendszeresen cserélni kell... Ez ellen viszont az szól, hogy filter nélkül, üresen járatva nincs szaga.
Nem vág földhöz, de zavar, hogy mások hónapokig kihúzzák egy filterrel, nekem meg 90% feletti kapacitásnál már cserélni kell őket. Lehet, hogy átnyergelek az IKEA-sra, ott külön cserélhető a szénszűrő meg a HEPA fillérekért. Új a ház, azt hiszem szélmalomharc a gázok elleni harc, elég lenne nekem csak a port kiszűrő HEPA is.
-
IamGabor
tag
Sziasztok!
Nekem is elkezdte az 1 hónapos 3C, hogy kb felment 500 -ra, majd lassan lement, de fel-le ugrál folyamatosan. (iszonyat hangosan persze)
Gondolom a párásító miatt, ami pár percig ment mellette.
Ha kicsavarozom a szenzort, hogy átfujjam, akkor az nem jár gari vesztéssel? Vagy ki sem kell csavarozni?
-
SPQR301
tag
Új helyre költöztünk, a szűrők itt kb. 2 hét után elkezdenek édeskés, büdös szagot árasztani. Arra rájöttem, hogy az aktív szén szűrő a hibás, viszont az app szerint még 90% felett kéne, hogy legyenek a szűrők...
2 hetente luxus 12 ezerért újat venni, főleg mivel csak a szénszűrőt kéne cserélni, viszont ezekben nem lehet külön cserélni őket.
Lehet valahol olyat kapni (akár utángyártottat is), amiben ezek külön cserélhetőek? Vagy esetleg amiben eleve nincs szénszűrő? Valahogy úgy, mint itt a fő képen?
https://www.arukereso.hu/huto-futo-keszulek-kiegeszitoi-c4065/xiaomi/mi-air-purifier-hepa-filter-scg4021gl-p583289949/Vagy pl itt külön ki van emelve, hogy külön van a szénszűrő:
https://www.aliexpress.com/item/1005002637297241.html?spm=a2g0o.search0304.0.0.4c4ae07c8CCqT3&algo_pvid=00163607-1112-462d-9e22-0c25a55939b7&algo_exp_id=00163607-1112-462d-9e22-0c25a55939b7-23 -
Sygnus83
csendes tag
-
Nálunk lényegesen kevesebb a por a bútorokon. Feleségem por allergiás, most nem folyik az orra és nem köhög. És fél év után elég durván néz ki a szűrő cserekor, szóval van mit összeszednie. Ha valami odaég a konyhában, kb 10mp múlva felpörög, mutat több százas értéket és kb 5 perc alatt lehúzza a konyhaszagot minimálisra.
-
Celtis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Egyedi ékszerdobozka
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest