- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Indiant #94999 üzenetére
dehogy jobb...ez egy "ezeréves" lejátszó, évek óta a szekrényben...1080p-ig jó egyedül, offline filmnézésre x264-ig...de azt tudta kadenciahelyesen. Semmi 4k, addonok, stb.
Csak szimplán a távot használom most, így valamivel minőségibb az X96 box használata...ha van régről valami normális távod, te is kipróbálhatod felprogramozni (megoldható, de nem gyerekjáték) -
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #94997 üzenetére
Persze van sok szélesebb képarányú sorozat is. Pl a The Last of Us is 16:9-es, de az első Avatar is az volt. Kimondottan mozifilmeknél nagyon ritka a tévés képarány.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #94995 üzenetére
A filmek alapvetően nem egy 16:9-es tévére készülnek, hanem a moziba. Ha megnézel pl egy sorozatot azok általában 16:9-es tévékre van készítve, ezért többségében nincs is fekete sáv. Vetítőnek pl mind1 hogy milyen a képarány.
-
cof
veterán
válasz
dgyuri0123 #94992 üzenetére
Szabvány van [link]. A képarány meg olyan amilyet a rendező megálmod.
Persze az ember nem fog minden filmhez venni megfelelő képarányú TV-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
DoItYourself #94988 üzenetére
Köszi!
Most fasza a CE képmérete, mindkét sarokban 0.0., csak az zavart korábban (kicsit most is), hogy ahány film, annyiféle méret. Egynél iszonyat vastag fekete csíkok alul-felül, a másiknál feleakkora, vagy éppen szinte semmi, vagy semmi. Tényleg nincs két egyforma képméret. Még a DVD-k is egyediek, hogy így mondjam és nem a 4:3, vagy 16:9 miatt, hanem mert azok is ahány, annyiféle. Gondoltam, hogy szabvány van erre is, de úgy tűnik, ilyen nem létezik, vagy a "rilíz készítők gondolják ennyire szabadon" a képarányokat.
-
-
gyűrű
addikt
válasz
DoItYourself #94988 üzenetére
Lelógás valóban nincs, amiatt nem is kell , de az újabb kodiban a felirat beállítás egyéni, csak a képernyő kalibrálás pontban állítható be normálisan . Ott igaz a másik 3 képernyő opciót nem kell bántani, csak a felirat csíkot .
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
dgyuri0123 #94970 üzenetére
Szia,
CE alatt tilos kalibrálni a képernyőt, pixelpontos képet adnak a boxok, a tévé képerányát kell állítgatni, ahogy nfsu17 írja.
A DVD-ken MPEG2 tömörítést használtak, régen mintha lett volna erre egy külön kapcsoló a CE-ben, ahol ki lehetett kapcsolni a hw-es dekódolást. -
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
Nexus 20-as Coreelec-et használok és az előlapi kijelzőt szeretném életre kelteni.
SMB aktív de nem tudok csatlakozni az eszközhöz, hogy a megfelelő útvonalra tudjam másolni a hiányzó fájlt. Winscp vel tudok csatlakozni de ott meg nem tudom hova másoljam a config fájlt. Köszi! -
gyűrű
addikt
válasz
mikrofon #94977 üzenetére
Arra jöttem rá jó egy hét kísérletezés után hogy blakey amit írt, úgy a jó nálam is, legalábbis a dovi omegával, a 4k maxon. A nexusal változott a felirat renderelés is. Mikro akadások voltak a feliratos filmeknél. . A feliratnak a keretén kikapcsoltam a blurt is de nem volt tökéletes. Már kb. mindent kipróbáltam, az összes mágiát, dirtyregions, stb. Átolvastam, a kodi ferirat issues listát, és fórumokat. Kínomban még az alap Estuaryt is bekapcsoltam, pedig ritka szétfaragott skin lett belőle. A fluid feliratmegjelenítés akkor jött, amikor a guit 1080p re állítottam. Most mint a vaj olyan..
-
bzs73
őstag
Üdv.
Realme 4k Google TV stick -re lehet CoreELEC-t tenni? -
péjé
őstag
Közben szerváltam egy rövidebb kábelt és azzal felment. Érdekes hogy volt olyan videó ahol felismerte a tool a boxot volt ahol nem írt ki semmit csak amikor tápot kapott és elkapta a bootolást akkor írta ki a hub számát és kezdte a flasht...nálam is így volt. A gt kingnél a videókon a táp melletti usb-t használják erre és is oda tettem.
Most megy, köszi a segítséget. -
nfsu17
veterán
válasz
dgyuri0123 #94970 üzenetére
A tv-t kell bactatni a kép beállítására, nem a boxot.
Teljes képernyő, vágás nélküli, vagy vmi ilyet kell keresni a kép menü alatt. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #94966 üzenetére
OK. csak úgy emlékszem, tegnap este, mikor még nem állítottam át az UI-t, a CE képe kicsit lelógott minden irányban a kijelzőről. Ezért is nyúltam hozzá. De ha azt mondod, így a jó, akkor ma délután megint megpróbálom úgy. De akkor viszont kellene egy képrenyő kalibrálást csinálnom, mert eléggé zavaró, hogy kb 1 centi lemarad körben.
#94968Joshi Van iso is, meg eredeti DVD9 is. Mindegyik szaggat kivétel nélkül. Próbáltam kb. 10 félét. Ja és nem 50 fps-en megy, hanem fene tudja milyen egzotikus kadencián, amit még sosem láttam ezelőtt.
-
Joshi
titán
válasz
dgyuri0123 #94964 üzenetére
A felbontás itt nem igazán számít, teljesen mind1 hogy mire állítod, mert a tévé úgy is fel fogja skálázni 4K-ra. Itt inkább a kadencia helyes lejátszás számít, illetve az, hogy milyen codec-es a film. Milyen formátumban van a film? DVD ISO? Esetleg Divx/Xvid? Én inkább innen közelíteném meg a problémát. Amúgy a DVD-ket azt hiszem 25fps-el kell lejátszani, de már nem nagyon emlékszem.
-
blakey
titán
válasz
dgyuri0123 #94964 üzenetére
Maradjon 1080p az UI felbontása.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Nerazim #94950 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap vettem egy C2 oledet. A dvd-ket iszonyúan szaggatja a CE/S905x3 box [link] ezen a tévén. Mit rontok el? A felületet 4096 x 2160-ra állítottam és szaggat. Próbáltam 3840x2160(?)-at de azzal is szaggat. Szinte kockánként játsza le az anyagot. Tudom, elavult a dvd, de vannak koncertjeim, amiket nem tudok más formában beszerezni, ezért szeretném, ha normálisan menne az is. Ami számomra érdekes, hogy fhd oleden ugyanerről a boxról vajsimán futott az összes dvd 1080p-re állítva a boxot. Tudnátok segíteni, hogy hol lehet a hiba? Köszi.
-
Beni2360
félisten
válasz
Nerazim #94959 üzenetére
G pad a borda alá, es G pad a borda feletti tetőre es olyan magas borda kell, hogy finoman elérje a felső G padot es össze szereleskor tartja a teteje. De felulre mehet akár kemenyebb habszivacs M3 ragasztóval.
A G pad meg mindket felén ragasztós. Elvileg siman megfogja. -
cof
veterán
válasz
Nerazim #94959 üzenetére
Igen így van nálam a két szélén. Tanix TX3 mondjuk szerencsésebb mert elöl az LCD mellett elfér mindkét oldalon. Hátul meg a LAN csatlakozó mellett.
Ventilátort most nem.
Gap pad nem kell amúgy a SOC-ra? Mert nálam a memóriák 0.5 mm-el magasabbak. Én nem tudnám így rátenni.
-
péjé
őstag
sziasztok,
vki flashelt itt boxot a burning toolal? feltettem az amlogic drivert leírás szerint, van a-a usb kábel de egyik amlogic boxomra sem reagál a pc. kellene látnom az eszközkezelőben ha rádugom a-a kábellel? ha van erre külön topik akkor mondjátok mert őket faggatom akkor...:-)
persze hogy elolvastam a bevezetőben a leírást de a burning tool nem reagál mint írtam.
köszi -
nfsu17
veterán
gyorskötöző nem tartósabb, masszívabb?
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Aki szétszedte a boxát és új bordát rakott rá, mivel rögzítette? Mx-4et raktam alá, de az nem ragasztó és egyszerűen nem tudom rögzíteni sehogy a bordát. Ti, hogy oldottátok meg? -
zsiga68
őstag
Kis újdonság: LibreELEC (Nexus) 11 Beta2
-
nfsu17
veterán
boxra töltök, nincs megosztott mappa, nincs másolás, tisztább, szárazabb érzés
-
nfsu17
veterán
válasz
rothfb #94935 üzenetére
Azt nem tudom megígérni, hogy nálad is működni fog, de én
ígyhasonló módon használom már évek óta.
USB3 + SSD + (valamilyen > nem pont ez) átalakító
SSD néven fut a boxon, ezt meg tudod változtatni bármire, ha akarod.
A tiedhez átalakító sem kellene, viszont az én módszeremmel hasonló áron megduplázhatnád a tárat.500 GB SSD 16,5k + átalakító 1500Ft
-
Sziasztok. Egy évek óta működő kis kínai lejátszó dobozkával kapcsolatban lenne kérdésem. Pendrive-ra másolt tartalmakat usb-n keresztül játszottam le (3 usb 2.0 portja van, 4k hdr-t tud a dobozka), de a pendrive elromlott sok év után.
Gondolkodom külső ssd-n. A kérdés az lenne, hogy ha vennék egy ilyen 256Gb-os külső ssd-t (Adata SE760-at néztem ki), akkor vajon ugyanúgy látná a dobozka, mint az eddig usb3-as pendrive-omat?
Köszi ha valaki válaszol! -
kemuri78
csendes tag
Sziasztok!
Előre is ezer bocsánat, ha már lerágták korábban a témát!
Laptopról S905x3-ra csatolt ssd-re történő másolásnál a másolási sebesség 4-5 MB/s, a box újraindítása után ez 90 és 100 MB/s közötti érték. Egy bizonyos idő elteltével egy következő másolásnál újfent lassú a másolás, ez minden esetben újraindítással "javul meg". Ez mitől lehet? Köszönet! -
aldebaran
addikt
Lett egy új laptopom és feltettem rá a win11-et. A win10-es accountommal léptem be rá.
A Vontar-omhoz van csatlakoztatva usb-n HDD. A win10-es gépemről és az itthoni összes többi gépről hibátlanul elérhető a hálózatról a CE és a HDD, felh. név és jelszó nélkül. Eddig a win10-es gépemről is simán ment, nem volt gond.
Sajnos, valahogy letiltotta a hitelesítés nélküli hozzáférést az accountomnak a win11 és most mindenféleképpen felh. nevet és jelszót kér a CE HDD-hez a win10-es és 11-es laptop is. Mit kell a win11-ben, vagy valahol a windows accountomnál kikapcsolni, hogy ismét tudjak csatlakozni a Vonar HDD-jéhez?
-
tomp
félisten
Érdekes, hogy Maven és Omega Kodival is rossz a Midway P7 DV a Ugooson.
Elindul a film majd a kép kb rögtön megáll de a hang megy tovább aztán ugrik a kép. Ha vissza
Vimu, Plex, Just Video Player gond nélkül viszi. Úgy látszik még mindig van mit csiszolni a Kodin... -
kikinda2
tag
válasz
®abstract® #94927 üzenetére
Köszönöm. A box-ot sikerült beazonosítani, de valószínűleg hardverhibás, mert az USB Burning Tool mindegy milyen ROM-ot telepítek, 3%-nál
[Err]--[0x10303004]Romcode/????/????/????????
hibával megáll, az uboot írását követően. -
kikinda2
tag
Nekem a teljesen sima V3.1-es verzióm van 1000 Mbit Ethernet és RTL8822CS rádióval, 4 GB RAM-mal. Lehet, hogy hardverhiba miatt nem megy tovább 3%-nál?
Eddig úgy sikerült csak a box-hoz csatlakozni, hogy USB bedug és tesztpont rövidre zárás.
Be lehet valahogy jutni a recovery-be is? Pl. Reset+USB+teszpont zárlat?
Mi a tapasztalat? -
kikinda2
tag
Sziasztok!
X96max Plus 2 lejátszómat bekapcsoltam Androiddal és a rendszer próbálgatás közben összeomlott és nem indult el többet, mintha hardverhiba történt volna. Gondoltam újratelepítem a droidot, de nem találta a gép a reset+power kombóval a box-ot.
Próbáltam mask rom módban indítani, így sikerült is csatlakozni a box-hoz, de az USB Burning Tool 3%-nál hibával leáll bármit próbálok.
A hiba kódja:
[Err]--[0x10303004]Romcode/????/????/????????Eddig ezeket a ROM-okat próbáltam felírni:
X96Max_Plus2_20200901-1005.img
sbx_amlogics_905x_atv_9_3.img
[v9] Aidan's Rom (X96 Max Plus 2 4GB) [S905X3] [ATV9].imgValakinek van még ötlete mit lehetne tenni, vagy kuka a doboz?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nagyon nem vagyok képbe ezekkel a SOC-kkal, erre megy fel CE?
-
cof
veterán
Itt csak a CE logónál ilyen, ez egy bug. A menü már okés. Régebben én nem is láttam a CE logót mert abszolút nem volt addig kép 720p-n.
A monitorodban valami elcsesződhetett igen akkor, a 4K 60Hz-től. Sokáig még HDMI-DSUB átalakítóval használtam LibreELEC-et és az is elcseszte a TV-t, ott meg a zöld szín hiányzik. Szerencsére a DVI-D bemenet az jó.
-
fanci
tag
Sziasztok!
Talán nem pont ide való kérdés de hátha tudtok segíteni. Édesapám öreg számítógépe feladta a harcot, ideiglenesen az itthon lévő vontar x3 - al pótoltam, ezt kötöttem monitorra átalakítóvalal, két usb portra pedig egeret és billentyűzetet. A "normális" asztali nézetet csak Chrome böngészővel sikerült beállítanom de ezt leszámítva szépen teszi a dolgát. Mivel édesapám csak a böngészőt és a Facebook-ot használja arra gondoltam hogy hogy ez a megoldás hosszú távon is működhetne, ráadásul jóval csendesebb mint egy pc a fogyasztása pedig a töredéke.
Milyen amlogic vagy egyéb box felelne meg leginkább erre a célra??? (Olcsóbb kínai boxokra gondolok) Esetleg lehet e ezekre a boxokra másik oprendszert rakni melynek kezelése közelebb áll a Windowshoz? -
Beni2360
félisten
válasz
zsiga68 #94909 üzenetére
Ennyire nem kell bonyolítani.
Én evek óta így csinalom es a média tár felvetelnel ott a megosztott NAS es lehet tallozni és menteni a kívánt mappát -
cof
veterán
válasz
blakey #94908 üzenetére
Én nem tudok tesztelő lenni mert csak egy box-om van - és akkor mi van?
Egy box-al nem lehet, emlékszem jött ki olyan frissítés már ami tönkrevágta az egész rendszert. Nincs kedve az embernek az elejéről kezdeni a beállítást meló után, mert csak meg akar nézni egy filmet. Nekem a TV is most erről jön, szóval ha tönkrevágja valami frissítés akkor még az sincsen.
Nem is hiába használtam sokáig 19.2-t mert az stabil volt nálam (és most is azt fogok majd). Első dolgom mindig letiltani a frissítéseket. Majd ha lesz egy felesleges box-om erre akkor talán én is beállok a sorba, de addig nem tudok.
-
zsiga68
őstag
válasz
Keef_Lee #94905 üzenetére
Igy:
Zyxel:
Kiszolgáló név: NSA310
Kötet neve: hdd
Megosztani kívánt mappa/a meghajtó gyökerében/: videoKodi beállítás:
Videó hozzáadás/tallózás/hálózati hely hozzáadás:
Protokoll: Windows hálózat (smb)
Kiszolgáló neve: NSA310
-Tallózás ---> marad üresen!!!
Megosztott mappa: hdd/video
Felhasználó név:---> Ugyanaz amit megadtál a NAS-on
Jelszó: ---> Ugyanaz amit megadtál a NAS-onHa kész akkor OK,Kiválasztod a listában a beállított elérést,rányomsz és megnyitja a könyvtárat.
Ha látod a tartalmát akkor OK,Majd a következő ablakban látod a médiaforrás nevét: Mediaforrás nevének megadása: Video /legalábbis nálam,/ Ott bármit megadhatsz, érdemes átírni.
Ha megvagy akkor OK. A Tartalom megadást nem szoktam bántani. Ott is OK.
Ha mindent jól csináltál akkor működni kell a beállításnak. -
blakey
titán
Én nem tudok tesztelő lenni mert csak egy box-om van - és akkor mi van? Pont tudsz tesztelő lenni, mert a fejlesztőknek sincs feltétlenül több boxuk, ráadásul neked nem SBC-d van, tehát jól jön olyan segítsége, aki másmilyen boxszal rendelkezik. A Homatics box CE működésre bírása is pont így lett megoldva, 1-2 felhasználó segítségével, a fejlesztőnek nem volt olyan eszköze. Kb. a "végtelenségig" lehetne tesztelni, mindig van valaki aki talál valamilyen hibát, ami a többieknél kb. soha nem jelentkezik, ahány felhasználó, annyi szokás, tehát te is épp tesztelhetsz. A CE egy nagyon kicsi csapattá zsugorodott, kb. 3 személy számít, ebből 2 csinálja napi szinten és van még 4-5 személy aki 1-1 dologban néha besegít. Tehát maximum 10 állandó személyből áll, mindegyiknek van saját munkája, saját élete, és csak azt tudja tesztelni, ami épp hibát jelentettek, vagy ő találta. Külön tesztelő csapat nincs, és ha van, azok sem tudnának mindent letesztelni. Tehát ha problémát tapasztalsz, akkor máris teszteltél, azaz jelezheted a hibát, amit meg is köszönnek, de ne várd el, hogy minden hibát azonosítani tudjanak. A boot képernyő 1080p, azon a felbontáson lett tesztelve, és igen, az én felhasználói szokásaim alapján hibátlan, viszont nem tudhatom, hogy te épp milyen hibát találtál. Szóval ha hibát találtok, akkor a CE fórumán jelezzétek, vagy ha részletesen, naplózva ide beírjátok, akkor ha van idő, valaki a CE fórumára is beteszi.
Akkor mégsem teszteled alaposan, meg ezek szerint más sem. - ne tegyél nekem szemrehányást, nem tesztelő vagyok és nem ebből élek, ha van időm, akkor nekiállok 1-2 tesztnek, de nincsenek felszereléseim, amiket letesztelek és nem működik, akkor jelzem, és ha utána hibátlan, akkor nem tudok tovább tesztelni, mert nem vagyok úgy berendezkedve, soha nem volt problémám a felbontással és ami az én feladatom a csapatban azt maradéktalanul teljesítem, ahogy mindenki más is, de a hibák sokrétűsége miatt kb. soha nem lesz tökéletes. -
cof
veterán
válasz
blakey #94904 üzenetére
Én nem tudok tesztelő lenni mert csak egy box-om van, ami majd lesz a fő gép ha elkészül a 3D nyomtatott ház. Csak most eszembe jutott, hogy te írod mindig, hogy ezer éve Nightly-t használsz és mindig minden hibátlan. Akkor mégsem teszteled alaposan, meg ezek szerint más sem.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
zsiga68 #94900 üzenetére
LE alatt ment ez is régebben, tehát nem a NAS-sal van gond.
Te is úgy csináltad, hogy a Forrás hozzáadás a Fájlkezelőben és ott smb://ip?
blakey:
Tudom, azért csináltam így, ahogy írtam, csak az epg-t a simple playerben nem tudom betallózni, mert ott nem hozza a forrásként megadott elérést.
gyűrű:
Ezért most nfs-el van megoldva, de ettől még bosszant. -
cof
veterán
válasz
blakey #94902 üzenetére
Tegnap tettem fel egy box-ra CE 20-at, ezeket senki nem teszteli 720p felbontás alatt? Mármint a Nightly-kat amikből majd stabil lesz, gondolom van pár tesztelő. Szét van csúszva a boot logó, még 19.2-nél jó volt, aztán utána 19.3-nál szintén szét volt csúszva. Többit azóta nem néztem.
720p [kép]
1080p [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Hővezető paszták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elden Ring
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged