- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
Ez az Amlogic-ra készült Libreelec nem tartalmazza a wifi -t ? Én még a beállítás lehetőségét sem találom.
-
hunaqua
addikt
válasz
DoItYourself #95397 üzenetére
Nincs időm most vele foglalkozni,de a Tanix TX9S -ben elindult a Libreelec
-
Mi a baj az Entware-s qBittorrent-el?
Melyiket javasoljátok? A Csicsóka féle Nexus verziót, vagy az Entware-t? Azt látom, hogy sokkal újabb van az Entware-ben; 4.5.2 vs 4.2.5
A magnet linkeket nem sikerült letöltésre bírnom egyelőre semelyik qBittorrent-es verzióban sem. Azt írja HTTPS kéne hozzá.
ODROID-N2+-om van.
-
junkpod
veterán
Úgy néz ki végre pont kerül a HDMI audio extractor sztorira. Delock márkájú doboz megjött és teszteltem, teljesen működik vele a CEC.
Most körbe van kötve a 3 készülék:
- playa -> HDMI audio extractor bemenet.
- HDMI extractor out 1 -> tv in -> tv HDMI ARC-> erősítő HDMI ARC (tv-arc kimenetet korlatoztam, tiltva eARC, DTS, DD+, mert az erősítő érzékeny ezekre és néha bizonytalanul reagál.
- HDMI extractor out 2 audio only -> erősítő BD inÍgy a tv távirányítóval mind az erősítő hangerő mind a CE vezérelhető. A CE felől az audio only mindent kirak az erősítőre, egyedül egy DTS X hangsav nem szólalt meg, de ezt gondolom az erősítő nem tudja kezelni.
Egy kompromisszumot kellett kötni, az erősítőt külön kell átváltani BD -re. -
F34R
nagyúr
Udv sracok...
Telefonon keresztul sd kartyat flasheltem a balenaetcherrel. A coreelec tobbszor elszallt 50%-nal. Ezert elkezdtem probalkozni a Libreelec-el. A sajat img writerrukkel vegig is megy a dolog, a Minix Neo U1-es kis boxomon, alul a reset gombot majd a power adapter bedugva par masodpercig nyomva tartom (reset). Ennek ellenere mindig az Androidos rendszer tolt be
dbt a helyere masoltam.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #95383 üzenetére
Letöltésre gondolsz ugye? Egyébként én csak akkor használtam ilyen temp mappát amikor volt a médiatárhoz autoupdate, hogy ha érzékel egy új mappát akkor olvassa is egyből be, de ugye ezt nem tudta megfelelően a letöltés kezdésénél.
Amúgy szerintem cron-ban lehetne időzíteni, hogy minden nap mondjuk hajnali 1 órakor végezzen egy pásztázást és tisztítást, így biztosan nem lesz éppen letöltés alatt torrent. Kevesebb írás van így a HDD/SSD-n. Azért egy 50 GB film már így 100 GB forgalom.
-
tibor72
tag
Sziasztok!
Adott egy s905W2 SoC TV box eszköz, ami nincs a támogatási listában (Disney+ sem, ami a lényeg ) és DD DTS 5.1 hanggal tud megbírkózni natívan. Viszont hangot TV-re, sztereóban, csak a Disney+ alkalmazásban beállított, SD - legkisebb adatmenniséggel járó stream - esetén tudok elérni. Van egy egyedi Kodi is telepítve az eszközre gyárilag, ott bármit is állítottam be, szintén csak az előbb említett beállítás esetén volt/van hang.(lehet hogy kimaradt néhány beállítási opció)
Kérdésem, ha CoreELEC-et teleítek a gyári firmware helyére (CoreELEC támogatott az eszközre) akkor lehet 1080p 60Hz esetén is hang, - ugye akkor sem válik támogatottá az eszköz, csak a gyári firmware nem szól bele - vagy, hagyjam az egészet, és vegyek egy támogatott eszközt ? Köszönöm. -
mpo
veterán
Legalább 10 film elakadt állapotban van, de ezek is megjelennek a Kodi médiatárban.
Azt találtam ki, hogy máshova töltöm le a filmeket és ha lejött, akkor mozgatom át abba a mappába, amit a Kodi is lát, majd megcsinálom az nfo-t és a magyar feliratot.
Nem kell listát készítenem, hogy mi nézhető és mi nem. -
meri
aktív tag
Sziasztok! Röviden: új TV, TCL C835, immár DV és HDR10+ képes. Eddig egy 2017-es Shield-et használtam Kodi-val: mkv-k lejátszása (Shield-ben lévő SSD-re közvetlenül másolom PC-ről a filmeket), Netflix. Most viszont természetesen a DV-t is szeretném már élvezni... erre elvileg képes a TV médialejátszója is, de nem hinném, hogy igazán fel lenne készítve tár kezelésére (USB/network/NAS), ill. valszeg lassú lenne és/vagy akadozna.
Kérdés: mi lenne az ésszerű megoldás: upgrade Shield 2019 Pro-ra és pl. Kodi Omega és külső USB tár, vagy esetleg egy másik típusú box jobb - esetleg költséghatékonyabb - lehetne? Köszi. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Megint belefutottam egy olyan problémába amit már azt hittem túlvagyok mégpedig, hogy a Tanix TX9S boxon lévő 9.2.8 CE alatt a HDD-t fel le csatolja, hol látja hol nem. Ez mitől lehet? Járt már így valaki? -
sagem1
csendes tag
Sziasztok!
Van rá mód hogy egy vontar x4-et mondjuk android tv-nek lássa a a skyshotime app android 11 van rajta? Mert nem támogatott eszköznek tekinti root kikapcsolva böngészőből se megy. Sajnos működő kodi addons sincs hozzá. -
kokokka
addikt
válasz
Roland861010 #95371 üzenetére
150 euró a határ
-
Joshi
titán
A minap megnéztem a Babylon No1-féle releaset, és croppolt verzió volt, mert a Ugooson az Omega Kodival szürke volt a fekete sáv. Elindítottam a Vimu playerrel és ott már jó volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #95365 üzenetére
Törölhető.
-
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
December óta UGOOS AM6 plus-ra pályázok, de a geekbuyingon azóta nem elérhető. Banggoodon találtam még, de a 90.000 HUF kívül esik a lélektani határomon. Van valami ötletetek, hogy honnan lehet emberi áron beszerezni, vagy inkább felejtsem el? Ha a második, akkor milyen értékelhető DV-s alternatíva van ~70.000 HUF-ig? -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
blakey #95364 üzenetére
Sziasztok!
Egy dolgot nem értek. Aktuális CE fut a gépen. Beállítom a hangot lpcm sztereóra és beállítom minden médiához alapértelmezettként. Legközelebbi indulásnál mégis az épp aktuális sokcsatornás hanggal indul a "műsor". Mit rontok el... de már évek óta ez megy, csak eddig nem kérdeztem rá. Hiába állítom be minden alkalommal a sztereó hangsávot, mert teljesen esetlegesen működik. Volt olyan is, mikor sztereóban indult, ahogy szerettem volna, de legtöbbször ilyen 7.1, meg társaival indul pl. egy koncert, amitől egyébként agybajt kapok, mert a 2300 kbps sztereó hangsáv nagyságrenddel jobban szól, mint bármelyik 7.1. Kösz, ha valaki tud segíteni.
-
junkpod
veterán
válasz
blakey #95362 üzenetére
De, ezt mondom, a box csak úgy vezérelhető ha már fut a CEC és egyszer már összepacsiztak a TV -vel.
Mivel ha kikapcsolom akkor nem fut a CEC, így a box power down funkciót stand by -ra kell állítani. Mellékhatása, hogy pont úgy fog azonnal ébredni bekapcsolaskor mint egy telefon. -
blakey
titán
válasz
junkpod #95360 üzenetére
N2L-t kikapcsolom a CEC-el, azaz ha a TV-t kikapcsolom vagy másik bemenetet választok, akkor a box is kikapcsol. Ha a TV-vel az adott bemenetre váltok, akkor bekapcsol. A box bekapcsolásával viszont nem engedélyezem a TV bekapcsolását, mert előfordul, hogy zenét hallgatok és ahhoz nem kell TV. Te nem alvó módba teszed, hogy 1 mp alatt felébred?
-
junkpod
veterán
válasz
Csabi1984 #95356 üzenetére
Van, de máshogy. Bekapcsolni nem tud ha ki volt kapcsolva mert akkor nem aktív a CEC. A trükk az, hogy standby -ra kell állítani kikapcsolás helyett, pontosabban nincs kikapcsolás CEC -re, de 10 perc inaktivitasra állítottam az automatikus standby módot.
Ha elkapcsolom akkor magától standby -ba megy, ha ráváltok TV felől akkor szépen felébred. 1mp alatt -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #95356 üzenetére
Kár, hogy nincs olyan, hogy rámegyek arra a HDMI bemenetre a TV-n amelyikre csatlakoztatva van akkor bekapcsoljon a box - van, Odroid N2L-t úgy használom, azaz, akkor kapcsol be ha arra a bemenetre megyek, és akkor kapcsol ki, ha kikapcsolom, vagy bemenetet váltok, utóbbi esetében néhány perc múlva kapcsol ki.
-
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok a CoreElecben ha szeretném meghagyni a TV távirányíval való kezelést láttam, hogy müködik
Viszont nem akarok, hogy ha TV-t bekapcsolom bekapcsoljon a box, nem akarom, hogy kiöjjön mindent amikor a boxot lekapcsolom. Kizárólag a Távvezérlő müködése maradjon meg -
nfsu17
veterán
válasz
Technoman #95351 üzenetére
Attól, hogy te úgy látod, hogy 2.39, attól még a hasznos képarány lehet 16:9.
Magyarán egy minimális fekete csík a kép hasznos része, a többit a tv teszi oda.
pl: the good nurse 720...keress rá 'ott', és nézd meg sample képet, annak méretét, meg amit látsz 'benne'...hasznos rész/fekete csíkok -
Technoman
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, főleg azokhoz, akik a színes-szagos médiatárat is használják (azaz a filmekhez/sorozatokhoz borítókat is scraperek), miért van az, hogy ha letöltök egy filmet/sorozatot (naná, hogy ONANN:), a gyűjteményembe berakva sosem a megfelelő képarányt találja el (pld 1:2.39-es mozifilmhez általában a 16 9-es logot teszi be) ez valami bug, vagy pedig ilyen verzióba rakják fel a filmeket (általában, nevesebb release-eket szoktam leszedni) ?
(eszköz: X96 Max + 4/32, op: CE19.5 ng, felszín: Aeon Nox. Silvo)
thx -
válasz
Roland861010 #95343 üzenetére
A Fantec elvileg ennek a re-brandelt változata.
Csak 100-as LAN, én nem venném de te döntesz. -
Roland861010
veterán
Szevasztok,
Találtam olcsón egy Fantec 4KS7000-et .
Érdemes kiadni érte 10ezer Ft-ot?
A TV-n van HDMI 2.1 eArc és atmos rendszer mellé kellene egy jobb fajta lejátszó nem a TV gyárija.
-
FingR86
őstag
+1
meg minek lassitsam az egész fokepernyot -
-
mpo
veterán
A Minix Neo U9-H (naprakész) alap Kodival, az egyik mkv filmnél nincs hang. (Nincs más verzió ebből a dél-koreai filmből sehol.)
Codec ID : A_AAC
Channel count : 6 channels
Default : Yes
Forced : Yes
A másik 5 sztereó hang sem szólal meg.
A PC-n Kodival van hang. -
hunaqua
addikt
Feltettem egy Tanix TX9S-re a Slimbox cuccot. Egy régebbi Android 9 van rá. A telepített Kodi 20 alatt működik ami kell,kivéve a Netflix. MSLError hibát dob a film indításakor. (CastagnaIT-ből telepítve) Mi lehet a megoldás?
-
Zsadi
őstag
válasz
kokokka #95329 üzenetére
Nekem 686 van. Nézd meg, nálad eljön e ez a másik rejtett menü, ha ugyanúgy csinálod mint a 4k előhozásához, csak a Game gombot nyomod.
Itt jön elő egy skálázasra vonatkozó menü (IPconv), korábban ezt találtam róla:
"IPConv comes up on screen with an On, Off, or Auto option. It is video scaling. Your TV will do any upscaling.
Set it to off A"Van még pár a többi gombra, ha érdekel priviben elküldöm, de sok más számomra érdekest nem találtam benne.
-
kokokka
addikt
Nekem nem 675-ös van. Enyémen csak azt lehet beállítani, hogy standby-ban mit csináljon. Más menüpont nincs erre. Van egy rejtett menü, ami minden Onkyo-nál előhozható, ott be lehet kapcsolni egy enhanced módot (amiről még külföldi oldalakon is megy a téma, hogy mit is csinál pontosan), de a gyári menüjében nincs opció upscalingre. Mert nem is tudja ezt a funkciót.
-
Black&White
addikt
Ha valakit érdekel új S905X4 versenyző, ma jött egy TOX3 Ali-ról (~60$ volt kuponokkal).
Aktuális Nexus Nightly-n (NE) már működik a Gbit Ethernet is. -
junkpod
veterán
Digitális coax adás van, nem tudom mennyi a hangsav mérete, de DD hangsavok vannak, meg eredeti hangsavok, még több csatornás hangsavok.
Illetve hangsav ide vagy oda, aki nem hallja a különbséget bármilyen adás esetén a tv hangszóró és az erősítő+hangszóró között az ne vegyen erősítőt. -
Beni2360
félisten
válasz
kokokka #95320 üzenetére
Az én AVR-mnel lehet állitani, hogy natív vagy bele nyúl. A passtroug külön dolog. Az én erősítőm minden bemenetre tudja az átengedést. Van ahol csak egy bemenetre lehet beállítási. Ez a natív beállítás csak bekapcsolt állapotban élesedik. Vagyis nálad is csak bekapcsolt állapotba tud hozzá nyúlni.
-
kokokka
addikt
válasz
Beni2360 #95318 üzenetére
Ez így is van, ha jól értem amit írsz. A passtrough gyakorlatilag nem csak azt jelenti, hogy kikapcsolt állapotban is átengedi a képet, ráadásul amennyire tudom nem is mindegyik erősítő tudja ezt. Azt jelenti, hogy belenyúlás mentesen halad át rajta a kép adat, tehát nem tud felskálázást. Mint az én Onkyo-m. De ez ma már szerintem nem számít, akkor volt ez értelmes dolog, mikor bejött a 4K, de igazából csak Full-HD forrás létezett.
-
Beni2360
félisten
En arra szerettem volna kitérni, hogy mi ertelme van annak hogy az AVR miért tud a képbe bele nyúlni. Vagyis kap egy FHD anyagot es fel tudja 4K-ra konvertalni es igy küldi ki a FHD megjelenitonek. Anno amikor csak FHD TV-m volt a 4K videót szebben jelenitette meg. Erről anno sok vita is volt , hogy csak illúzió. Mondjuk 2 kimenet van es a 2. megy a FHD projira. Tudom kicsitnagyon erőltetett de más okot nem tudnék csak ha a 4K TV olyan gyatrán skalazik, hogy az AVR jobban skalazik. Na es akkor itt le is zárnám ezt a fikciót.
Talan a hazi mozi topikban tudnák a választ.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
junkpod #95309 üzenetére
Egy hibrid kínai távirányítóban nem gondolkodtál?
Elég nagy a választék....
VONTAR G40S
VONTAR G30S
MX3
VONTAR Q6 Pro -
Joshi
titán
válasz
Beni2360 #95305 üzenetére
"Pl: egy FHD videót fel sklazza 4k es kuldi a fhd tv-re az allitolagos jobb kepet."
Ez a forgatókünyv számomra már annyira abszurd, hogy nem is túnt fel amikor olvastam. Beni, bocs de ezt tényleg benéztem.Viszont ez ma már nem releváns, senki nem csinál ilyet egy erősítőn keresztül. Egyszerűen van neki 4K tévéje.
-
Joshi
titán
válasz
Beni2360 #95305 üzenetére
"FHD videót felkonvertal 4K-ra majd a "jobb" képet kuldi ki a FHD TV-re."
Most olvasom. Mi van?Ezt mégis hogy? Magyarázd el légyszi hogy ennek mi értelme van? Vagy hogy működik?
ui.: 1080p-t felkonvertálom 4K-ra, majd visszakonvertálom 1080p-re? így jobb lesz a kép? Jézusom, mindenre gondoltam de erre nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest