Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
LLKobe
üzenetére
Csak mert érdekel: mióta már android alatt is hibátlanul megy az AFR, mi értelme még CE-et használni?
- nem csak az AFR miatt volt/van értelme CE-t használni. Sokan nem csak AFR-re érzékenyek, hanem a pontos mintavételezésre, a hibátlan HDR kezelésre, a jobb kompatibilitásra. Nagyon kevés box Android rendszere közelíti meg a CE-t és azoknál lehet azt mondani, hogy kiválthatja a CE-t ha nem kell minden paraméternek maradéktalanul megfelelni, és ezek a boxok nem a 20e Ft-os kategóriák.
Egyébként Android alatt, a legtöbb esetben hiányos és/vagy hibás a Dolby Vision megjelenítés, a mintavételezés fix, 48 kHz és nem vált 44,1, 88,2, … stb kHz-ekre, bizonyos hangformátumokkal szintén gond adódhat Android alatt, és még amik nem jutnak eszembe, tehát sokan emiatt nem is használnak Androidot. Egyébként Dune lejátszókon, főleg az Amlogic SoC-val szerelteken egész jó a kompatibilitás, nagyon közel van a CE-hez. -
kutga
félisten
válasz
LLKobe
üzenetére
Én azért szeretem a CE-t, mert arra docker alól fel tudok tenni egy komplett média szervert (torrent, prowlarr, radarr, sonarr, bazarr és társai). Ha csak lejátszásra kell, akkor én is inkább Slimbox androidot teszek a boxra, de nekem csak olcsó kínai dobozaim vannak.
-
kis-attila
tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Gyártói oldalon.
X5M valami 32? SK2 35? Euronics 28.8-ért adja a Xiaomi 3rd gen-t.
Sima X3 X4...jah. nekem volt belőle jópár darab, különböző gyártótól, hidd el van összehasonlítási alap.
Csak akkora a különbség mintha más dimenzióban lennél. Tényleg, elnézést. A Strong leap S3 meg a Kinhank G1 között alig különbség, szinte Tanix W2 is tudta azt a szintet. Mintha ráb@sznábak valami firmware -t, aztán igaz, hogy 4G RAM, csak a firmware nincs az adott készülékre írva... szóval használni se tudja az erőforrást. -
stefi68
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Nem elég kiforrott az Android? Ezt hogy kell érteni?
Ha jól tudom ezeket a S905X4-gyel '"szerelt" kütyüket is már jó pár éve forgalmazzák.
Annyi idő nem volt még elég, hogy kiforrjon?
Az AFR-ről annyit tudok, hogy emlékeim szerint Androidon nincs kadancia helyes lejátszás.
Többek közt ezért is mókolják fel a userek a linux alapú rendszereket, ezekre a vasakra.
Tehát akár kiforrott, akár nem tökmindegy.
De lehet, hogy tévedek...
-
lanszelot
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Ahhhh, megértettem.
Azt hittem ez valami chromecast alkalmazás.Rá kerestem és le is töltöttem az eszközömre.
Tökéletesen fut
Pár dologgal van gond:
- hang nem állítható, az eszköz hangjával kell szórakozni.
- csak a pause gombja állítja le a videót, nagyon kényelmetlen.
- nincsenek fülek, csak 1 videót nézhetek, nem váltogathatok.
Pl koncertet hallgatok, majd párommal nézünk mást, tutorialt tanulok ...stb mindig keresgetnek kell
Egy egérrel vezérlem az eszkozt semmi mással.De tény, hogy nagyon jó progi, köszönöm szépen
-
lanszelot
addikt
válasz
LLKobe
üzenetére
Nem ragaszkodom a brave hez, hanem volt chromecast-om, és csak baj volt vele. Chromebook om is volt és az is kuka.
Chromebook pár év után nem kapott frissítést hogy vegyek újat.
Jó pár évig linuxot se lehetett rá rakni
Tehát inkább ezeket a google eszközöket hanyagolnám.
A google azt tesz velük amit akar. -
Flowtation
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Szia!
De elképzelhető, már fejre is fordítottam, mert az alja meleg volt, de így is csinálja, persze nem sokkal hűvösebb. Viszont nem minden filmnél van, csak egy kettőnél.
#106834Beni2360
Nekem a CE és a Kodi egynek számít, ebből a szempontból egységsugarú user vagyok.
Van ahol segít a visszaugrás, de most az sem. -
Blackhole13
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Elsősorban az lenne a lényeg, hogy zenehallgatáshoz ne kelljen tv-t kapcsolni.
Spotify, yt, tidal böngészés tudjon menni telefonról, majd a vontarról szólaljon meg a zene.
Ráadásként az is hasznos lenne, hogy ha be kell gépelni valamit, akkor azt lehessen telefonról, tehát egy backup távirányító funkció szerep. -
stigma
addikt
-
kutga
félisten
válasz
LLKobe
üzenetére
Vontar X4-et szokták ajánlani, úgy látom van rá slimbox fw. Én korábban Tanix TX3-at vettem, igaz csak 100-as lannal, azon próbálgattam a slimboxot, de végül maradt a CE. Leia ment rá alapból, azt telepítettem gond nélkül a belső tárhelyre single boot módban, és onnan frissítettem Omegára, így nálam egyelőre a megállításos bug sem jelentkezett még.
-
zazenke
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
én egy olyat észrevettem és lehet véletlen volt hogy a beállításokban a felbontást és frekit úgy kell hagyni ahogy van ez nálam1080p és 60hz. mert ha ezt felteszed 4k ba akkor nekem úgy tűnt hogy a film indításakor nem állt be a helyes érték ami az nfo ba is írva van. tehát úgy kell hagyni ahogy az alapbeállítás tartalmazza(coreelec) display resolution és refresh rate
-
blakey
titán
-
Beni2360
félisten
válasz
LLKobe
üzenetére
Semmiféle 600 ft VÁM nincs.
Ha rosdz szallitasi módot választasz, vagy hianyosak az adataid akkor a rendszer nem tudja be azonosítani es küldi a posta eljárási rendszerbe aminek 400 vagy utanvettel 800 ft az eljárási költsége. Ajanlom az Alis topik ősz-t és ott részletesen le van irva minden. Nekem most jon pl 6 rendelesem par dodosak es egybe csomagolva fogom megkapni az ExpOne futár cég által. Az elmult másfél év alatt 1x fizettem 400 ft online a postanak. De ebezvolt kalkulalva mivel nem volt más szállítás mód. -
nfsu17
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Lustaság fél egészség.
Egyszerűbb írni, mint keresni.
https://prohardver.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_93785-93785.html -
nfsu17
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
X3 esetén nincs húdewazz plusz tudás benne, úgy tudom, x4 esetén viszont van av1 hw-es támogatás, ami szintén nem annyira hűde dolog, mivel ilyen kódolást én csak YT-on láttam, de talán hbomax-on is van, meg esetleg netflixen.
Utóbbi kettő passz, de ilyen boxon úgyis lényegtelen ugye, mivel nem licencelt boxok ezek...virágbolt meg nem használ av1et -
vargalex
Topikgazda
válasz
LLKobe
üzenetére
Annyi köze lehet, hogy egy másik távirányító valamelyik gombja küldheti pont azt a kódot infrán, mint a box távirányítója kikapcsolásra. CEC-en, vagy a saját távirányítójával vezérli édesapád? Ha előbbi, akkor egyszerű megoldás, ha az infra vevőt leragasztod (vagy felrakod a TV hátuljára a boxot, hogy ne legyen "látható" az infra vevő).
-
denko
senior tag
válasz
LLKobe
üzenetére
Bár én nem hem használok kodit Chromecaston, de tulajdonsàgait olvasva a 8gb tárhely amire megy fel Kodi és egyéb app, plusz boritok töltődnek le, kevésnek tűnik nekem.
Illetve olvastam saját topicjaban, az utolsó frissítés eléggé nagy gebaszt okozott, rengeteg panasz van rá, így én sem merem bevállalni, megvárom amíg kijön új Chromecast verzió, hátha ott ezeket a hibákat kiküszöbelik. -
trance89
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Ez az új libtorrent miatt van, bár elvileg már javítva van az új buildekben. Ettől függetlenül sajnos a 4.4.x verzióktól kezdve kész katasztrófa a qbittorrent.
Kb 2 éve 4.2.5-ös verziót futtatok 2db xpenology nas-on (natív nem docker install), nem létezik ettől stabilabb qbit build, ha utánaolvasol ez a legajánlottabb verzió. Havi 4-5 tera forgalom 300 aktív torrent mellett és egyetlen fagyással sem találkoztam pedig van seedben 800 meg 500 gigás pack is.
Aki CE alatt használná maradjon a Csicsóka féle 4.2.5-nél, attól jobb választás nincs. Itt kifejezetten igaz hogy nem mindig jobb az újabb verzió... -
nfsu17
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Hát én most tettem fel nexusra, vagyis 'alá', de kis idő után eltűnt a seed a cucc alól...nézem az oldalon és semmit nem seedeltem. Sokadszorra 'copom meg a qbittel ezeken a boxokon (win alatt nálam mindig jó volt), szóval ma is megállapítottam, hogy marad a transmission..atomstabil.
Nem, nem tudok segíteni. Próbáld meg a sokkal régebbi Csicsóka féle addont...hátha -
mexel
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Szerintem sem ennyire rossz a helyzet, aki csak használja, annak nincs nagyon gondja, csak aki tesztelget, piszkálja stb, azoknál van inkább gond. Az egyik boxom amit csak sorozatozni használok, az az állandó, az megy normálisan, azon nem frissítghetek nightly-kra, nem állítgatom, az jó ahogy van

-
aldebaran
addikt
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
LLKobe
üzenetére
A többmagos procikat szépen kihasználja a qbit, de azt tegyük hozzá, hogy remote gui ügyben nem olyan bőséges a választék, mint a transmission-höz. A qbit webes interfésze mobilon/tableten azért nem olyan kényelmes.
-
Nerazim
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Köszi az segítséget. Korábban már volt nekem, haverom csinálta meg duckdns-el, de egyik napról a másikra nem működött. Utána próbáltam újra regisztrálni de nem sikerült valahogy ezt a boxban beállítani. A regisztráció után van valami teendő vele még? Erre gondoltál? Itt hogy tudok reg-elni?
"telepítesz egy klienst hozzá valami gépre ami lehetőleg 0-24-be megy"
Ez lesz a transmission amit a boxon fut nem?Ha most helyi hálózaton fut a transmission, jól működik és a 9091 port van beállítva, akkor kell még valamit állítani a routerben a DDNS regisztráció után?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Gaming notebook topik
- Arc Raiders
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Villanyszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LEGO klub
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Eladó Intel i7 8700K + 32GB RAM erős gamer/Homelab-ra szerver PC vagy munkaállomás összetettebb fela
- Shuangwei X79Z v161 LGA2011 alaplap + E5-1603 CPU + 64GB RAM 25e
- Mini PC - HP ProDesk 405 G4 DM / Ryzen 5 PRO 2400GE / DDR4 / NVMe / HDMI / több db / számla
- Gamer PC - i5 11400f, RTX 2060 SUPER, 16gb RAM
- Új, Gamer félgép - ASUS B860M-A WIFI + Intel Ultra 5 245KF + Patriot Viper 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-3200-U
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Van ahol segít a visszaugrás, de most az sem.

vargalex
DoItYourself