- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunaqua
addikt
Vettem az Ali-ról a gépekhez való "kábelvéget" ami usb-n keresztül megy egy Orico usb-s elosztóba. Sosem volt gond vele.Nem használtam a hozzá adott tápot.
-
vargalex
Topikgazda
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy ezek a hibák összefüggnek azzal, hogy mennyire támogatott egy box vagy sem, de az elmúlt 1 évben a Nexuson nem találkoztam ezzel a hibával, pedig sok feliratos filmet nézek és a pillanat állj utáni indításnál sem volt akadozás, legutóbb tegnap állítottam meg. Az NE-t még nem próbáltam.
-
nfsu17
veterán
írja is a debug info, hogy lett skip/drop frame, vagy ott 0 marad és csak szemre röccen?
Csomószor látom én is, pl visszalépek 10s-ot, utána meg elkezd darabosan mozogni a kép, de mindegyik érték 0 marad, tehát bizonyíték nincs rá, hogy baj lenne, közben meg ugye szemre nézhetetlen...10s vissza, aztán megint jó. -
nfsu17
veterán
Én is visszaálltam mátrixra, pár dolog picit zavart az újban, ami nem eget rengető, lehet másoknál elő sem jönne, nálam picit zavaró volt. Nem akarom részletezni, mert nem fontos, lehet a ráfrissítés az oka, lehet nem, ettől még használható bőven a nexus, csak nekem vannak ilyen beidegződéseim, ha valami nem úgy megy, akkor azon bosszankodom.
Viszont ezt a felirat döccenést én soha nem tapasztaltam, vagy nem figyeltem eléggé...utóbbit azért kizárnám.Priviben leírod az anyag nevét, hogy bevásároljak belőle, ha olyan cucc?
Más is már jelezte btw
[https://discourse.coreelec.org/t/coreelec-20-0-nexus-amlogic-ng-discussion/20145/115]
I was able to reproduce the “stuttering video after first subtitle appears” in CE-20. Fixed by jumping back 10 seconds, and the same issue with CE-19 for a long time now. -
mexel
veterán
Más: tesztelgettem Nexust és az NE verziót is, most a vontaron újvból a 19.5 matrix megy, és azt kell mondjam talán ez működik ( nálam) a legjobban. Itt úgy tűnik mintha mnem lenne meg a pause után akaodzás, ami nekem fontos volt. A nexuson ott erősen megvolt ( ugyanaezen a boxon ugyanaz az anyag)
Szóval maradok a Matrix véglegesnél azt hiszem most, 905X3-on töéletes. Mondjuk az a régi hiba, hogy felirat betöltésekor röccen ( mint a 912-knél volt), az simán megvan. Nem is kicsit akad meg ha van egy felirat a filmben. -
mexel
veterán
Minden boxkínai gyártótól van, a beszerzés általában ALI ( szinte mindig) Elvileg ott azt mondják adnak 1 év garit, de mindenki tudja ez mit jelent. Hosszas levelezés után azt kérik küldjük vissza, vagy valamennyi töredéket visszatérítenek, és minél több idő eltelik annál kevésbé segítőkészek. Ezért ha eladok új boxot azt suzoktam mondani hogy a kínaiak adnak rá 1 év garit és ha komoly gond van akkor próbálom elintézni, tápra nem nagyon szokott vonatkozni mert az fogyóeszköz, fel is szoktam hívni a figyelmet hogy táp nélküli HDD-vel ne használják. Plusz sajnos sokszor tapasztalat hogy felhasználói hiba miatt megy tönkre valami, csak úgy még nem romlott el box ( a rendszer már más kérdés).Szóval nem szeretek vállalni fix1 évet mert ne mtudom milyen tápot dugnak rá stb ( sokszor derül ki utólag a turpisság ha elszólják magukat)
De azt megteszem hagond van hogy írok a gyártónak akitől vettem, de eddig ez még nem kellett soha ahogy írtam. Olyat amit meg 12v-os táppalnyírnak ki, nemakarokgariztatni, mert hiába sokszor nem korrektek a gyártók, azért ilyet nem akarok rájuk hátékázni...
Segíteni pedig még 3-4 év múlva is szoktam mindenkinek, van aki visszahozza 3 év múlva boxokat mert mindent tönkretettek rajta, droidot törölték, téglázták stb, és mindig megcsinálom, ingyen...
Még olyankor is amikor elszúrják....
Azért minimális pluszét nem mindenki ad pár éves supportot. Plusz telefonos segítségek, van hogy napi fél-1 órában -
pjetree3
kezdő
Akkor nem Várom el!
Èn kérek elnézést....rosszul fejeztem ki magam!
De szeretnem ha segítséget kapnak legalább annyi mert egy évig se használtam és agyon se volt használva csak egyetlen dologra használtam Pendrivról filmeket, sorozatokat nézni, úgyhogy attól sem mehetne meg!
Köszönöm! -
Joshi
titán
válasz
AlyrArkhon #94670 üzenetére
Nem próbálom ki. Ha egy 2017-es, a világ leggyengébb Android TV rendszerén is hibátlanul működik, mint a Sony A1 tévémen, akkor nincs értelme.
-
mpo
veterán
Soha nem használtam pendrive-ot a boxhoz, ahova letöltök a PC-n, azt a mappát megosztom, a box látja, a Kodi lejátssza.
Van ami jó PC-n, Kodival nem, akkor keresek másik verziót, de az szerencsére ritkán fordul elő.
A Subtitle Edit amit sokat kell használnom. -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
pjetree3 #94661 üzenetére
az eddig elhangzottakon túl: megpróbálnám, hogy ugyanazt a file-t amit penről nem játszik le, hozza-e gépről/mobilról/egyéb hálózati forrásról (ha igen, pen vagy port hiba). És ellenőrizném a szabad helyeket, mert a jelenség hajaz arra, amikor a telefon végtelennek gondolt belső és külső tárhelyei, memóriái közül valamelyik erősen elfogyott -> pl: látszólag minden ok, van ram, van tárhely, mégis behal a videólejátszás a gyakran használt lejátszón, míg másik, ritkábban használttal megy: adott alkalmazás tisztába rakása után minden jó...
-
Joshi
titán
válasz
pjetree3 #94661 üzenetére
Nekem van egy Patriot 256GB-os pendrive-om és az Uggos Am6B Plus lejátszó egyszerűen fagy tőle (Android rendszer). Ha akkor dugom be a lejátszóba amikor már be van kapcsolva a lejátszó, onnantól kezdve azt se tudja a lejátszó milyen rendezvényen van.
Pedig minden más eszközzel hibátlanul működik a pendrive (Oppo 203, Sony TV, PC, laptop stb). Ahogy javasolták mindenképpen más forrást kellene kipróbálni főleg hálózati lejátszást, de másik pendrive is jó.
-
mexel
veterán
Ne vigyük tovább ezt a vonalat, kár volt beírnom, és kértem a törlést, ha lehet ezekkel együtt. Nem ide való téma, megpróbálom megoldani a problémát, mint mindig mindenkienk. Ez itt nagyon Off.
De mindenkinek akinek ilyen baja van, az tesztelje több módon a boxot, próbálja ki Youtubbal és anddroiddal is, nem baj ha soha nem néz YT-ot, itt nem az alényeg, hanem a tesztelés. Ki kell próbálni más forrással is, hogy ki lehesen zárni hogy mégsem a csodadrága pendrive a hibás. Attól hogy a TV vagy PC lejátsza penről méglehet hogy a box nem, akár egyik napról a másikra ( több ilyennel találkoztam) stb stb. Ha nem tesztelünk soha nem derül ki mi a gond, hiába sz@rozunk minet, attól nem javul meg. De tapasztalataim szerint legritkább esetben romlik el abox, eddig igazán nem is találkoztam olyannal, csak táp vag yrendser vagy más eszközhibával.
Hibás box-al csak olyannal aminek a hdmi-jét tönkrevágták, vaghy áramingadozásos esetben, vagy rádugtak 12V-os tápot stb. Sima normál használattól még nem láttam iylet, maxha gond volt az az első 1-2 napban kiderült, de az gyári hiba volt. A tápegységek meg köztudottan nem az erősségük, de nem egy több százezres készülékről beszélünk. Még az 50-100 ezres pl monitoroknak is zúg a tápja vagy drága eszközöknek is sok hibája van, szóval ezt tudomásul kellene venni -
pjetree3
kezdő
Köszi!
De én nem írtam, hogy tőled vettem!
Kicsit túlzás amiket írsz,és neharagudj de megfogom próbálni más táppal de Ma nem tudom!
A kérdő jelek meg felkiáltójelek meg azért vannak, hogy kérdezzűnk vagy kijelentsűnk valamit!
....➕ Így van tőled vettem és elvarom hugy segíts, ezt eddig csak Privátban írtam de most akkor leírom itt is NEMTUDOM MA MEGNEZNI MERT NEM VAGYOK OTTHON 🏡 -
mexel
veterán
válasz
AiRLAC #94662 üzenetére
Tőlem vette kb egy éve, próbálok segíteni, ezt is javasoltam, de csak felkiáltójelek és számonkérés a válasz, kb majdnem én vagyok az oka hogy ilyen készülékek léteznek, mintha én gyártottam volna, nem hajlandó letesztelni mással, bármit javaslok elutasítja, csak bicskanyitogató stílusban kommunikál.
Csak jelzem hogy ugyanezekkel kezdtem, de semmi sem vezet megoldásra mert szerinte ha eddig jó volt akkor most is annak kell lennie, csak miattam lehet minden
Sok sikert a segítséghez bárkinek, gondoltam szólok...
Javasoltam másik pent próbára, vagy valami online film nézést, vagy a boxról történő lejátszást belső tárhalyről, bármit amivel tesztelni lehetne hol a hiba, de semmi, csak folyamatos kaffogás a válasz...
Szívesen segítek mindig mindenkinek, de van egy határ... -
-
pjetree3
kezdő
Hali Mindenkinek!
Adott egy X96 Max +2, kb egy éve lesz lassan, hogy vettem, de ket napja elkezdett szarozni, nem játszik le Semmit Pendrivról vagyis elindítom es pár másodperc múlva a kép megáll hang már az elejétől kezdve nincs! Ilyet még soha nem csinált eddig, a Pendrive jó, a Gép Hőmérséklete 69 Celsius, A Tápegység nem meleg! Mi lehet vele???
Valaki???
-
Beni2360
félisten
Az első hsz-ben ezt irtad yamaha-rx-a1070.
Ezt talatam erre. Music castot nem írtál. Nagyon szovevenyes a Yamaha beallitasa. Meg mindig nem ertem hol állítottad be ezt a 4K tartalmat. En is mar több eve használom ezt a boxot CE-vel es a beallitadok>Rendszer>képernyő >felbontás>1920x1080p / 60 kép frissítés a helyes beállítás es ez az eredeti is. Ez a beállítás a lejátszó felbontasara vonatkozik, és nem a lejatszasra. És igy amilyen anyagot kap azt kuldi ki fps terén is. A TV majd konvertál 4K felbontásra. LG C8 OLED TV-m van.
Ui: a Mi box nem tud DV kikuldeni vagyis csak belenyul az AVR valahol képbe. Szvsz. -
Eleba
csendes tag
válasz
Beni2360 #94634 üzenetére
Na ezt meg nekem magyarazd meg: Most vettem észre, talán valamelyik frissítéssel visszaállt fhd-re, 4k-t kapcsolva a kép nem jelenik meg.
Mi allt vissza es hol?Az x96 max+on beállítottam a 4k 23,98Hz-t és így használtam jó ideig, nem mindig 4k-s tartalommal, folyamatosan ugyanazon az avr-en és tv-n. Egyszer csak egy 4k-s BT2020 tartalommal kiírta a tv, hogy nincs jel, a hang pedig szólt, megállítva a lejátszást, újra van kép. Felbontás megnéz, 2k a beállítás, senki nem nyúlt hozzá, erre írtam, hogy visszaállt, mert telepítéskor még az volt beállítva. Ettöl kezdve, nem jelent meg semmilyen 4k kép.
Az AVR adatai kozt nem talalom a DV kompatibilitást. 4K HDR akar 60 fps-l is
Az avr egy Yamaha MusicCast RX-A1070, nem 55 e Ft kategória, a leírásban szerepel a DV, és meg is jelenik a gyerek MI BOX-os lejátszójával próbáltam.
Azóta már sok beállítást próbáltam a Coreelecen, vissaztettem egy régebbi verziót, 8 bit, 4:2:2 szín, és egyszer csak megjelent a kép, megy a 4k 23,98Hz BT2020, megy minden frekvencia 30-ig, az 50, 60 már nem jelenik meg. Nem is értem, mert volt olyan részeredmény, hogy csak az 50/60Hz ment, a többi nem.
Szóval nekem nem logikus, ami történik. A TV-n direktbe kötve minden frekvencia látszik. Az avr HDMI direct-re állítva, és az keresztül nem minden. Most épp működik, amire szükségem van, de valami nem kerek. -
cof
veterán
Köszi.
(#94655) Beni2360 Ilyenem van nekem is, nagyon jó kis HUB igen.
(#94656) nfsu17 Ez tetszik, az új házba tervezek amúgy egy HUB-ot bedobni csak nem találtam ilyen kicsit ami plusz tápos.
-
Beni2360
félisten
Nekem egy ilyen van az üveg polcra rá ragasztva ez megy a boxba és ide lehet dugdosni dolgokat. Momentan már kifutott termék ezen az áron.
US $13.64 | Rocketek multi usb 3.0 hub 4 port adapter splitter Power Interface for iMac MacBook Air usb3.0 pc computer laptop
https://a.aliexpress.com/_mM6EfOK -
-
Csicsóka
őstag
Qbittorrent CE Nexus és Transmission CE Nexus változat.
Nem sikerült a CE build környezetében forráskódból lefordítani a fent nevezett két Kodi addont. Hiányzó függőségek miatt amik nem találhatók meg a Nexusban.
Ezért más megoldást választottam, Debian csomagokat felhasználva készül el a két addon. Kicsit változtattam az eddigi megoldáson. A konfig fájlokat kihoztam az eddigi addondata alól a többi konfig fájlt is tartalmazó /storage/.config/qbittorrent és transmission könyvtár alá. Itt egszerűb szerkeszteni ha kell.
Az induláskor mindkét program 10 másodperces késleltetéssel indul, hogy legyen idő a HDD felpörgésére, és az automount csatolására. Így nem lesznek hibára futott torrentek.Transmissionnál megszünt az alapértelmezett letöltési könyvtár, mivel ez a /storage alatt volt. Gyakran lett teleírva és így eldugítva az egész rendszer a figyelmetlenség miatt. Minden esetben a WebUI alatt kell beállítani a HDD-re irányítva.
Letöltési sebességek:
Transmission, kb. 15-20 MB/s (egy magot használ)
Qbittorent, több mint 100 MB/sService-Qbittorrent.20.1.0.zip
WebUI port: 8880
User: admin
Passwd: adminadminService-Transmission.20.1.0.zip
WebUI port: 9091
-
blakey
titán
Egy kis érdekesség és egyben furcsaság, az A311D2 esetében (leginkább NE-t érinti), nincs "Dolby TrueHD passtrough", ez CE alatt (is) értendő és valószínűleg ez lesz az oka. Úgy tűnik, hogy opcionális.
-
Beni2360
félisten
válasz
LLKobe #94644 üzenetére
Semmiféle 600 ft VÁM nincs.
Ha rosdz szallitasi módot választasz, vagy hianyosak az adataid akkor a rendszer nem tudja be azonosítani es küldi a posta eljárási rendszerbe aminek 400 vagy utanvettel 800 ft az eljárási költsége. Ajanlom az Alis topik ősz-t és ott részletesen le van irva minden. Nekem most jon pl 6 rendelesem par dodosak es egybe csomagolva fogom megkapni az ExpOne futár cég által. Az elmult másfél év alatt 1x fizettem 400 ft online a postanak. De ebezvolt kalkulalva mivel nem volt más szállítás mód. -
cof
veterán
válasz
agent11 #94637 üzenetére
Isten igazából csak hosszabb távra terveznék.
Igazából bőven jók ezek még pár évig ha van hozzá szoftveres support. Az LE is pl. újra támogatni kezdte a sima S905 és S912-es dobozokat, pedig azok sem mai darabok. Viszont teljesen használhatóak a mai igényeknek megfelelően, 1080p meg alap 4K-ra.
S905X4 nem ér annyit, hogy egy szoftveresen biztosan kiforrott S905X3-at leváltson az ember.
-
agent11
tag
-
blakey
titán
válasz
agent11 #94635 üzenetére
CE alatt nincs DV, az S905X4 iránti vágyadat sem értem, mert egy S903X3 is bőven kiszolgál és sokáig jó lesz. Ha megbízható és jó CE-boxot szeretnél, akkor Khadas, Odroid. Ha olcsó, de megbízhatóan jól működőt szeretnél, akkor S905X3 esetében még kifoghatsz 1-2 jó példányt. Az új SoC-ok esetében a CE támogatottság szigorúbb.
-
Beni2360
félisten
Na ezt meg nekem magyarazd meg: Most vettem észre, talán valamelyik frissítéssel visszaállt fhd-re, 4k-t kapcsolva a kép nem jelenik meg.
Mi allt vissza es hol?
Az AVR adatai kozt nem talalom a DV kompatibilitást. 4K HDR akar 60 fps-l is.
A HDCP 2.2 nem tudom mit takar de egy 55 e ft avr nem biztos, hogy DV-re eleg lenne. -
agent11
tag
Szeretnék nemsokára venni egy "olcsó" S905x4-es box-ot. Az android-ot gyalulnám róla, mert csak CE menne rajta. Nem foglalná valaki össze, hogy mely gyártók melyik típusa megy stabilan CE-vel?
-
Indiant
addikt
-
tshiga01
csendes tag
S905 procis TV box használható még youtubozásra vagy valamire? Youtube frissítést nem találok hozzá.
-
Eleba
csendes tag
Tovább teszteltem a beálkításokat, és 8bites limittel, és a 4:2:2 szín beállításra (talán) megjelent a kép. Viszont ha visszaállítom is működik. Az 50/60 Hz viszont nem. Azok eltűntek. Valami nagyon nem kerek.
Blakey?
Te mindent is tudsz a coreeleckel kapcsolatban...
Köszönöm. -
ojpenge
csendes tag
válasz
blakey #94589 üzenetére
Elolvastam az összefoglalót, a csatolt leírások, video alapján újra tettem az egész Kodi-t. Viszont hang sajnos továbbra sincs HBO alatt. Áttettem egy másik tv-re, de ott se volt hang. Az a fura, hogy amikor pár nappal ezelőtt a Kod-n keresztül elindítottam a HBO-t volt hang, A tv és a box kikapcsolás, majd bekapcsolása után másnap már nem volt hang. Semmi nem lett átállítva a 2 használat között. Próbáltam rákeresni, de sajnos érdemi segítséget sehol sem találtam. Sajnos a google sem segített. Tudnál egy linket csatolni, ahol konkrétan erre a problémára van megoldás? Előre is köszönöm
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Tanix TX9S -re van valaki tudna egy gyári romot linkelni amit felrakott és működik is? -
gyűrű
addikt
válasz
headhunter #94615 üzenetére
Ezek mind mennek.
-
mikrofon
veterán
Én is megerősítem ezt a Hszt!
Az általad ajánlott omega ugyan még csak alfa verzió de kezeli a dv-t és jól működik. Sokkal gyorsabb mint a maven féle matrix . Én a maven félét használtam régóta a shieldemen. Aztán felraktam ezt és megtáltosodot...
Egy bajom van hogy a seren addon még nem megy azért mert magnézi a Kodi verziót és az omega még nincs a támogatott verziók között...
Köszönöm még egyszer az ajánlást!
-
gyűrű
addikt
Nekem jelenleg a 4k max az összes mkvmat és ami néhány mp4 van mindet viszi ezzel a kodival. kb 85%hdr a többi dv.. Elégedett vagyok. A shielden is jobb mint a maven volt. Semmi okom továbbra maven martrixot vagy nexust használni. Sima nexust meg minek? Nekem nem a mindenáron dv a cél, de ha valahogy mégis megy stabilan akkor jó.
-
gyűrű
addikt
Az omega dovi reset semmiképp se buherált. Pullban bennt van, valószínű hogy az omega része lesz. Én shieldre és 4k max okra is azt tettem, nekem a nexus semmit sem ad a mátrix után. A bd ISOm meg nincs. Így a javas addont nem is próbálhatom. Nálam stabil mindent lejátszik. Marad. 😀
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- Retro teló rajongók OFF topicja
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G1 USDT i5-4590s 8gb ram 120gb ssd wifi gigabit minigép eladó olcsón
- Eladó Silverstone Rack szekrény sínek!
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- DELL PowerEdge R620 10xSFF 128GB ECC RAM
- 27% számla! Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi 10W töltő nem használt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest