- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Ki akartam próbálni az új libreelecet s912 boxon (beelink GT1u) sd kártyárol futtatnám. A boxon internalra van téve a CE.
Sajnos az sd kártyáról nem fut semmi, csak zöld képernyő fogadMi lehet a megoldás?
-
-szabi-
addikt
Összehoztam, végre.
Leírom esetleg másnak is hasznos lehet.
Doboz: Mini M8S II
Telepített rom: [v9] Aidan's ROM [S905X] [ATV 9] (Universal RTL & BCM).img.
CoreElec előkészítve memóriakártyára és benne a dobozban.1. Fejlesztői mód engedélyezése Androidon, majd USB debug bekapcsolása.
2. Android SDK Platform Tools letöltése PC-re, ebből csak az ADB.exe fog kelleni (Android Debug Bridge).
Az android elérhető USB vagy hálózati kapcsolaton keresztül egyaránt.
3. Parancssoros ablak indítása
3a. parancsping 192.168.0.105
(csak ellenőriztem a box IP címét, a lépés kihagyható)
4. parancsadb connect 192.168.0.105
5. parancsadb devices
Az eszköz állapota unauthorized de felugrott egy ablak a boxon, hozzáférés engedélyezése.
6. parancsadb devices
(ekkor már rendben volt)
7. parancsadb reboot update
(doboz újraindult a memóriakártyán lévő CoreElec -ről)Ennyit kellett csinálnom, persze mire ezt összeraktam eltelt vele egy kis idő.
-
cof
veterán
válasz
Imi1981 #95486 üzenetére
Ha van benne SD foglalat akkor lehet telepíteni arra is ha USB-ről bootolsz.
Én úgy használtam, praktikusabb mint egy kiálló USB-s kütyü.
Meg BIOS függő de ha nem olyan buta akkor van benne boot menü, általában F12 gomb bekapcsolásnál, és ott ki tudod választani miről induljon.
-
Imi1981
veterán
-
-szabi-
addikt
válasz
-szabi- #95482 üzenetére
Ezzel más is találkozott. A fejlesztő válasza: nem támogatja de majd valamikor.
Ez kettő éve volt. -
-szabi-
addikt
válasz
FingR86 #95446 üzenetére
#95444 divan
Feltettem a linkelt Reboot to LibreELEC apk fájlt, de hiába választom az ok gombot nem indul újra, semmi nem történik.#95448 Tommee
Kipróbáltam ezt is de pendriveról sem indul el CE egyik USB portról sem.Szóval most ott tartok, hogy a custom rom miatt semmilyen CE sem használható, Leia sem tehető vissza.
-
xtend
senior tag
válasz
Imi1981 #95478 üzenetére
Én úgy használom az Intel NUC -omon hogy a [link] erre való programmal de akár Rufus v Etcher kiírod a LE11 image fájlt (x86_64 ugye bár) egy pendrivera és miután kész, a pendriveon lévő syslinux.cfg fájlban a DEFAULT installer résznél az installer-t run-ra írod át, azaz így fog kinézni DEFAULT run. (Így magára a pendrivera települ a LE)
Ez után a BIOS-ban beállítod hogy az elsődleges boot az usb port legyen aztán a hdd/ssd. Így amikor a pendrive be van dugva akkor LE jön be, ha nincs akkor ami fel van telepítve OS.
Dualboot is játszik de az már sokkal mélyebbre merülős téma!!! -
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Nem igazán ide való de egyszerűen nem találtam itt más hasonló topikot. Van egy Intel NUC mini PC-m és ezen szeretnék libreelec-et futtatni. Megoldhat úgy mint amologic boxokon, hogy sd kártyáról fusson a coreelec? Ha igen hogyan? Közben a benne lévő ssd-n maradna a Windows 10.
-
FingR86
őstag
hálózati másolás nincs meg a 100 most
végig stabil 85mondjuk ezt most nem tudom, hogy minek betudható.
lehet mert már dugig van a 2TB hdd és nem sok hely maradt már?
egy üres HDD-re azért gondolom gyorsabban pakolná.
de ugyanezzel a módszerrel az x2 box 110+ -al tudott másolnima muszáj leszek vissza állítani csatasorba a régi boxot és újra csinálni azon is pár mérést.
-
cof
veterán
válasz
FingR86 #95473 üzenetére
Akkor használja az összes magot, a Qbit ilyen, ez akkor rendben van. Ha a hálózati másolás is 100+ MB akkor nem is driver gond.
Érdemesebb mSD-ről futtatni a rendszert, mert az gyorsabb mint az USB 2.0. Ha cache-el valahova először és nem rögtön a HDD-re tölt akkor számít miről fut a rendszer.
S905X4 SOC picit erősebb mint az X2 szóval ennek is tudnia kell.
-
FingR86
őstag
hát eléggé le van terhelve. első mag olyan 80% körül ugrál. a többi három olyan 60+% körül mozognak.
Azt gondolnám hogy az X96 max x2 is csak egy mezei dzsunka box és ha az tudja a 100+ akkor reménykedtem benne h ez is fogja tudni. az emmc gondolom nem kellene bele szóljon ha a rendszer Pen-rol fut. max a memória szólhat bele, nemde? -
trance89
őstag
válasz
FingR86 #95470 üzenetére
Ezeknél a noname amlogic boxoknál nem csak a soc típusa számít, van még egy rakat fontos alkatrész körülötte (csak hogy a legfontosabbakat említsem: emmc, ram) amik befolyásolják a rendszer illetve írás/olvasás sebességét. Ezekből az alkatrészekből pedig köztudottan a legolcsóbb darabok kerülnek be egy ilyen olcsó boxba szóval nincs igen min csodálkozni...
-
-
FingR86
őstag
használ valaki x4 boxon csicsóka felé Service-Qbittorrent.20.1.0.zip-et?
nálam egy vontar x4 boxon fut az alábbi rendszeren: CoreELEC-Amlogic-ne.arm-20.1-Nexus
De nem mondanám valami gyorsnak. olyan 50-60MB lehet a max letöltési sebesség. Ugyanerre a külső hdd-re az x2-es X96 max simán tudott 100mb felett is tölteni 9.2.6-os rendszeren az arra elérhető qbit-el. ötlet esetleg? -
mikrofon
veterán
Ha már ez így előjött, akkor lenne kérdésem.
Nem túl sok sorozatot tárolok, ami van az is inkább mese sorozat.
Nekem hasonlóan van kialakítva a sorozat mappastruktúrája, mint a Kodi-s linken. Annyi, hogy nekem S01, S02, ... jelöli az évadokat.
A scraper meg is találja. Szépen elnevezi, vannak képek, epizód leírások is vannak.
Viszont, amikor belépek a sorozatba, akkor először, megjelenik az évadok listája (S01; S02 ...) ebből az egyikbe be kell lépni és utána lehet az adott rész kiválasztani. Nem lehet úgy hogy ne legyen az évados megjelenítés, vagy nincs erre valami esztétikusabb megoldás?
Illetve mikor beállítom a tartalom típusát és a scraper-t akkor van egy ilyen lehetőség, hogy "rekurzív átvizsgálás" ez pontosan mit takar? Mi a különbség amikor be van jelölve és mi amikor nincs? -
gyűrű
addikt
-
Beni2360
félisten
Ugyan ezt a linket osztottam meg. Es van, hogy a kaparorol nevezem el es megsem talalja. Mostanaban ket dorozatot sem talalt meg a CE hanen egyenként a mappát beolvadtatva ugrott fel az elnevezés cime es torolni kellett mindent hátulról a fő cimig. Ugye seedeles veget nem nevezhetem át ahova le ttottem, vagy igen a letöltésnél van stnevezesi lehetőség?
-
gyűrű
addikt
válasz
Beni2360 #95461 üzenetére
Nyilván lehet ahogy te csinálod, de :
Ez a hivatalos. -
spiky03
veterán
Húha, köszi az infót. Akkor Androidon nem csinálok gyári visszaállítást.
Belsőn van a CE.
Mondjuk nem emlékszem, hogy az Androidra beléptem e valaha.
De majd megnézem. Az tuti, ha be is léptem nem telepítettem oda semmit sem, mert nem használtam csak a CE-t.Többiek?
Van erről valakinek infója?
Viszont ha az Androidot reseteled és a CE is a belsőn van akkor lehet nem fog többet elindulni. -
Beni2360
félisten
Vsrtam ezt a választ, nem szeretnék vitaba menni. Ez a hivatalos valtozat, nem véletlenül van a torrent is így készítve. Es van, hogy szokozzel nem talalja de pontokkal azonnal. És en nem nezegetem, hogy tetszik a szoveg vagy nem.
Lehet finomítani ha nem talalja szokozzel tegyen közé pontokat. -
cof
veterán
válasz
spiky03 #95459 üzenetére
Ha be vagy jelentkezve valahova, akkor persze.
Viszont ha az Androidot reseteled és a CE is a belsőn van akkor lehet nem fog többet elindulni. Ezzel kapcsolatban kérj megerősítést inkább előtte. Azt tudom, hogy frissíteni nem szabadott anno az Android rendszert mert az is szétcseszte.
-
spiky03
veterán
Eladás előtt gondolom itt is célszerű a boxot visszaállítani alapbeálíltásra?
Meg, ha alapból a CE indul, akkor az Androidos részre is átlépni és ott is csinálni egy gyári visszaállítást?Köszönöm!
-
Beni2360
félisten
Es egy lenyeges folg. A mappák elnevezése nem szokozokkel legyen hanem pontokkal legyenek elvalaszva. Ugy mint a torrent elnevezeseknel is van.
-
cof
veterán
Csakhogy a filmek és sorozatokra is más paraméterek vonatkoznak. Ahogy mpo írta a sorozatoknál úgy ajánlott. Pl.
/Sorozatok mappád...
----Sorozat 1 (megjelenés éve)
---S01
-E01
-E02...---S02
-E01
-E02----Sorozat 2 (megjelenés éve)
---S01
-E01
-E02...---S02
-E01
-E02Így biztosan meg fogja találni ha szerepel az adatbázisban. Amikor letöltesz egy évadot akkor neked elég létrehozni a ----fő mappát amiben csak a sorozat címe és évszáma van, abba be lehet dobálni az évad mappákat utána és jó lesz.
-
GoZoL
senior tag
-
Beni2360
félisten
Ok most mar ertem. Dajnos nalam is elő fordul, hogy valami vegett nem olvassa be es akkor azt a sorozatot ismetelten vizsgaltatni kell es akkor ugrik fel egy ablsk ahol torolnibkell a sallangokat a sorozat nevéig. Videó erről
Meg van sok erdekes videóm keresgeljel. -
GoZoL
senior tag
Filmek ugyanúgy vannak beállítva és ott tökéletesen működik.
NFS share van hozzáadva
\\IP cím\Sorozatok\
Itt van 2 sorozat és ha sorozatokon belül az egyikre kattintok hogy átvizsgálás médiatárban, kiválasztom melyik sorozat, akkor a másik sorozatot is hozzárendeli mint ha plusz részek lennének. Kijavítom a másikra kattintva és kezdődik előröl az őrület -
Tommee
aktív tag
válasz
-szabi- #95445 üzenetére
Custom rom esetén lehet hogy csak pendrive-rol tud bootolni. Nálam is volt ilyen.
Valamint megpróbálhatod a Libreelec-et is, s905x-re is van működő, Kodi20-al!
Libre esetén valamelyik config filet kell átírni hogy megyik dtb-t használja, nem dtb.cfg-t kell helyre tenni!
Én s912es boxon próbáltam, működik. -
GoZoL
senior tag
Üdv!
Sorozat mappát valahogy nem szereti a Coreelec vagy én állítottam be valamit rosszul.
Sorozat mappa alá van bemásolva a sorozat és alatta az évadok. Jelenleg 2 sorozat van ebben a mappában. Kézzel javítást választok a mappán akkor megtalálja a jót de a másik sorozatot is átírja mint ha ugyanaz a sorozat lenne csak plusz részekkel. Ha ismét javítom akkor pedig fordítva csinálja. Nincs bejelölve az a funkció hogy csak egy sorozat van a mappában. Mi a megoldás? Köszi! -
-szabi-
addikt
Sikerült feltenni az említett Aidan's ROM-ot, csak másik (v 2.2.4) USB Burning Tool kellett hozzá.
Viszont ennél a custom rom-nál nem működik a reset gombra boot a memóriakártyáról.
Szóval a kérdés adja magát, hogyan tudom elindítani / használni CoreElec-et? -
-szabi-
addikt
Ezt töltöttem le: 1. [v9] Aidan's ROM [S905X] [ATV 9] (Universal RTL & BCM).img.
Azonban igen rövid "frissítés" volt mert Amlogic USB Burning Tool v 3.2.0 nem is látja a boxomat. -
-szabi-
addikt
Az atvXperience v5 letöltési linkje üres, szóval az kiesett.
Aidan's ROM esetén S905x három könyvtárában meg 13 fájl van és ötletem sincs nekem melyik kell.
Azért lehetne valami leírás hozzá. -
-szabi-
addikt
Ezekről mi a vélemény: atvXperience v5 s905x vagy Aidan's ROM [S905X]?
Ha már egyszer csinálom. -
zsiga68
őstag
"Azért most sajnálom, hogy legyalultam CE-Leia-t."
Készíthettél vona mentést a Win32DiskImager programmal... -
-szabi-
addikt
Hi
Rászántam magam a legrégebbi box frissítésére, mini m8s ii (s905x, 2/16gb).
"CoreELEC-Amlogic-ng.arm-20.1-Nexus-Generic.img" fájlból rufus-al megcsinálom memóriakártyára CE-t.
Device tree (gxl_p212_2g) fájlt bemásolom-átnevezem a gyökérbe dtb.img névvel.
Most járok így először, vajon miért nem töltődik be CE?üdv
-
blakey
titán
Homatics Box R 4K Plus + CE Dolby Vision, egész jó lesz.
Még hátravan 1-2 csiszolgatás, aztán lehet "DV-zni".
-
stigma
addikt
Hali, Ha CE box akkor kb az alábbiakat kell telepíteni:
0. lépés: installentware => opkg install ffmpeg
1. lépés: Repok között kell telepítened a Linuxserver.io repo-t.
1.1 lépés: Dockert a repo elemei között fel kéne tenni mindenképp
boxra belépve tudod futtatni az első Digi servlet konténer-t SSH-n. root-al lépj be:
docker run -d -p 9999:9999 --restart unless-stopped --env DOMAIN=IP_vagy_DOMAIN --env EMAIL=user@domain.hu --env PASSWORD=jelszo --name digionline digionlineIP_vagy_DOMAIN = box ip címe
Ha jól futtattad akkor az alábbi címeken kell generálódni m3u8-as fájnak illetve EGP-nek:
http://boxip:9999/channels_IPTV.m3u8
http://boxip:9999/channels_tvheanded.m3u8
http://boxip:9999/epg.xml2. lépés: Csinálj egy mappát ahova mented a másik konténered (xteve ) adatait, mondjuk a /storage/download/Docker alá egy xteve mappát
Utána futtasd el ezt is SSH-n a boxon
docker run -it -d --name=xteve -p 34400:34400 --restart=always -v /storage/download/Docker/xteve:/home/xteve/conf dnsforge/xteve:latestEzek után a dogi servlet-es m3u8-as fájload kell megadni a xteve konténerben, az alábbi oldalon : http://boxip:34400/web/
Sajnos erre most nincs Youtube linkem hogyan, de valahogy megcsináltam => m3u8-as fájlt és EPG XML-t kell beinportálni.
4.Utána IPTV Simple Client-et felteszed a CE-re , remote linkként az xteve konténer által generált m3u és xml fájlokat remote linkként beírod.Kb most így első körben ennyi, remélem boldogulsz vele.
Nekem a NAS-on futnak a Docker Serveletek, nem a boxon, de igy is úgy is kell, hogy működjön. -
cof
veterán
Akkor erre valószínűleg kell faragni.
Ugyanígy jártam anno X96 Air S905X3 2/16G 100M dobozon nem ment a vfd.conf, a 4/32G verzión meg jó volt. Más a bekötés vagy ilyesmit mondtak CE fórumon.
S905X4-el kapcsolatban miért nem egyből CE fórumon kérdezel? Szerintem ott hamarabb kapsz érdemleges választ, elvégre ott többen használják biztosan mint itt.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Van itt egy X96Max + ultra box, S905X4-es, 100-as lan-al. Viszont nem találok vfd.conf-ot hozzá, a régi x96 max-é nem jó. Fogalmam sincs melyiké kellene, ehhez nem találtam
-
stigma
addikt
Hi, én digi servlet féle parancssoros helyett Dockerrel oldottam meg a problémát: Link
NAS-ra kellett feltennem 2 docker konténert, egyik a digi servlet, másik az ami a digi servlet m3u8-as fájljait és az EPG féle XMP fájlt feldolgoz.
Utána már csak CE-ben az IPTV plugint kellett feltenni, majd remote path-ként az elréési utat beírni és megy rendesen.
720p-ben 10-20 perceket néztem 1-2 hét alatt, pár nappal ezelöttig tökéletes volt. -
mexel
veterán
Sziasztok! Digi szervlet működék még? Nincs valami egyszerűbb módja hogy a TV menüben lehessen használni a digi online-t?
-
-
FingR86
őstag
válasz
FingR86 #95407 üzenetére
meglett a "megoldás".
mint mindig, amikor új rendszer van megyek sorba a beállításokon
és amikor eljutottam a szolgáltatások menüpont smb fülére be akartam állítani a minimum és maximum protokollokat. Na ekkor történt 2x is az összeomlás.
aztán rájöttem, hogy a beállítások coreelec fül alatt már be van állítva magától. De ez most akkor csak nálam történt meg mint egyedi eset vagy ez rendszer bug?(ha az alábbi helyen átállítom a verziókat, kéri az újraindítást a hálózati beállítások érvényesítéséhez, és onnantól többé nem indul el a rendszer corrupted file system címszó alatt)
-
F34R
nagyúr
válasz
DoItYourself #95406 üzenetére
ugyis probaltam mar... legutobb a CE-vel probalkoztam LE helyett. Mind1 futok meg vele nehany kort. koszi.
-
FingR86
őstag
valaki találkozott már ilyennel?
most érkezett meg vontar x4
CoreELEC-Amlogic-ne.arm-20.1-Nexus-Generic.img
sc2_s905x4_4g_1gbitmár másodjára omlik össze a rendszer, elsőnek pendrive most pedig mem kártya
és mindkétszer akkor, amikor be akarom állítani az smb protokollt a minimum és maximum értékeket. Kéri a restartot és ott be is hasal. Többé el sem indul a rendszer. -
DoItYourself
Topikgazda
Nem a power gombot kell nyomva tartani az U1-en, hogy SD kártyáról bootoljon?
Csak azért kérdezem, mert ezt írtad:a Minix Neo U1-es kis boxomon, alul a reset gombot majd a power adapter bedugva par masodpercig nyomva tartom (reset). Ennek ellenere mindig az Androidos rendszer tolt be
dbt a helyere masoltam.
Egyébként egy CE 9.2.8-at kéne kipróbálnod, ha új rendszert akarsz az U1-re.
CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.8-Generic.img.gz
(itt a megfelelő dtb-t kell kimásolni a kártya gyökerébe, és átkeresztelni dtb.img-re) -
F34R
nagyúr
válasz
DoItYourself #95397 üzenetére
A 9.2.8 Generic verziojat neztem, nem tudtam hogy mukodik ennel ujabbal is..
Lehet megnezem azt is... van egy masik sd kartyam, azon van egy regebbi 8.0.4-es LE azt akartam mar ujabbra cserelni. -
Keszi86
csendes tag
Sziasztok.
Van egy egy X96 max+ készülékem Coreelec fut rajta. Olyan hibát tapasztalok pár napja, hogy ha filmet néznék rajta mondjuk a filmpapáról akkor bele-bele ugrik a filmbe 2 másodperceket előre. Találkozott már valaki ilyennel, ha igen van rá megoldás? Köszi. -
hunaqua
addikt
Igen,viszont ami elvileg rá való ott még drótos net sincs. Dugtam bele egy sticket,akkor az megjelenik a menüben,de nem kapcsolódik. Próbálkozom majd a dtb cuccokkal ha lesz időm.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Gigabyte H510M-S2H V3 alaplap és i5-11400F Processzor Csere
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!