- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
redbiro #74799 üzenetére
Elvileg a /flash mappa az. De nem tudom, hogy működik. Szóval ha van is benne remote.conf és törlöd akkor az SD-ről is törölni fogja-e. Lehet, hogy csak olvasható jelen állapotban.
Nos, közben megnéztem, csak olvasható. De legalább látod, hogy van-e ott remote.conf vagy nincs.
-
ztsoft
őstag
válasz
redbiro #74776 üzenetére
Szia!
Ha a 9.2.4.2-es verziót használod, akkor rossz hírem van. Azt a programot, ami a váltást intézi a két mód között, törölték a rendszerből, így nem tudsz váltani közöttük.
De, rákerestem, hogy min változtattak, és ezt találtam, [link]. Kernel modult csináltak belőle, viszont nálam nem aktív a szolgáltatás, ami betöltené a megfelelő modult (vagy mégis), legalább is ezt kapom eredményként a státuszra.
● remote-config.service - IR remote control support Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/remote-config.service; disabled; vendor preset: disabled) Active: inactive (dead) since Thu 2015-01-01 01:00:23 CET; 5 years 8 months ago Process: 2980 ExecStart=/usr/lib/coreelec/remote-config (code=exited, status=0/SUCCESS) Main PID: 2980 (code=exited, status=0/SUCCESS) Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x13, keycode = 46 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x48, keycode = 172 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x58, keycode = 114 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x1, keycode = 113 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: KEYMAP_LEVEL: ircode = 0xb, keycode = 115 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x14, keycode = 116 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: factory_code = 0xff00 Jan 01 01:00:23 devce remote-config[2980]: work_mode = 0 Jan 01 01:00:23 devce systemd[1]: remote-config.service: Succeeded. Jan 01 01:00:23 devce systemd[1]: Started IR remote control support.
A kernel log-ban nincs nyoma, de a betöltött modulok között ott van a meson_remote. Majd a hozzáértő(k) elmagyarázzák, hogy hogyan lehet kideríteni, hogy melyik mód aktív és, hogy a remote.conf használható-e úgy, mint eddig.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #74791 üzenetére
Nálam az 0.5 mp-n van én nem nyúltam hozzá ha jól emlékszem.
De ez nem akkor lép életben amikor kikapcsolom a lejátszást és vissza áll a beállított képfrissítésre ami nálam eleve 3840x21060/60?
Tehát csak nálam a videó fps-ról áll vissza 60-ra. -
stigma
addikt
Szaisztok.
Rendeltem egy X96 Max+-t 4/32-est játszadozni Armbiannal.
Ezzel pontosan mi a helyzet, mert nekem servernek lenne, gui-s felület nem fontos.
Utolsó hsz alapján nem annyira 100%-os még a mutatvány.
Armbian fórumban az alábbit írták , még ki lehetne próbálni:
Manjaro ARM here: https://manjaro.org/download/
"I think I used the 'Khadas Vim 3' image and the same .dtb-file I used for Armbian. It worked quite well but no sound on Manjaro while sound is working on Armbian."Más ARM-et támogató Linux/debian rendszer nem igazán van ugye?
Kezdetben szervernek (smb megosztás, torrent,pihole,nextcloud) ilyesminek gondoltam, Ethetnet és usb 3.0 működjön rendesen.
Nagy gond nincs, ha nem menne, akkor kiséeletezgetek CE + Docker + Portainer-rel. -
Beni2360
félisten
Amúgy mi a helyzet a fhd anyagokkal? Azokat ugye nem kell 4k-ra skálázni? - Hát a TV mindenképpen fel fogja skálázni ha a box nem csinálja meg. Na én most az X96-n azt érzékeltem, hogy ha a beállításoknál én magam engedem, hogy skálázzon szebb képet kapok és egységesen minden 4 K-ban tol ki kadenciahelyesen a megfelelő fps választva. Éppen ezért kell üresen hagyni a whitelist-t.
Tehát nálam: Beállítások>Rendszer>Képernyő>Felbontáa>3840x2106p>Kép fris>60.00 -
válasz
Beni2360 #74784 üzenetére
a csicsóka féle remote.conf-ot használtam, de a kettővel ezelőtti update óta az egyedileg felprogramozott (a fogaskerék ikon) STOP nem működik és nem hagy nyugodni ez a dolog.
a keymap editor nem is érzékeli hogy megnyomom ezt a gombot, olyan mintha az eszköz nem tudná értelmezni azt az ir kódot amit ez a gomb küld.
hónapok óta ülök ezen a problémám, 3 hetente feltúrom a netet, hogy megoldjam, eredmény nélkül. de nem olyan fából faragtak, hogy feladjam.
a teljes újratelepítés maradt már csak kb, amiket még nem csináltam meg.
azért gondolom, hogy nem a dtb okozza a helyes működését, mert amikor először telepítettem egyáltalán nem ment a táv, kellett hozzá a remote.conf. azóta viszont nem tudom "szándékosan elrontani", tehát feltételeztem, hogy valami egyéb helyre bevési magát.
-
ibookg4
tag
Sziasztok, tudom nem teljesen a témába vág, de tudok még valahol MECOOL K1 pro-t vásárolni vagy esetleg nincs valamelyik fórumtársnak egy olyan, ami a sarokban porosodik? Előre is köszi a választ!
-
Beni2360
félisten
Nem árt egy hálózati hely létrehozása a CE-hez és így akármikor bekapcsolt boxnál eléred a mappákat.
A whitelist-t üresen kell hagyni és a TV felbontását x2160p/60 kell állítani a rendszer beállításoknál a guit. És akkor mindent 4 K-ban fog kiküldeni a CE. -
Megoldódott.
Áram probléma volt. Az Aliról rendelt $0.99 tápkábelt kicseréltem egy masszívabb USB-C kábelre, amihez még korábban rendeltem USB-C --> 4.0x1.7 adaptert. Így már átmegy rajta a delej.
Ezek szerint szerencsére nem az USB 2.0 volt a szűk keresztmetszet a box és a HDD között. -
Ejelhar
senior tag
válasz
DoItYourself #74778 üzenetére
Hát nem tom, lehet én bénáztam, de mikor egy olyan mappa alá raktam, ami csak Sorozatokat scennel (a scapper DVDB), akkor kihagyta, nem ismerte fel.
Ahogy viszont átmozgattam az utólag kreált mappába (Sorozatok alatt a "The Good Doctor"), onnan kezdve hepi havaj, mindenki örül mindenkinek.
-
sziasztok!
X96 maxon megpróbáltam törölni a .config mappából a remote.conf-ot, mégis működik a távirányító, reboot után is.szerettem volna cserélni a remote.conf-ot, de olyan érzésem kezdett lenni, mintha nem azt használná és fentiek miatt most már pláne ezt gondolom.
mitől működik a táv, ha nincs remote.conf?
mivel tudnám resetelni ezt az állapotot?köszi előre is
-
Ejelhar
senior tag
válasz
xrvman #74761 üzenetére
Mandínerből okay.
Szóval, van nálam pár mappa, ami Sorozatok néven fut és a TVDB scapper van hozzárendelve ezekhez.
Ezt egy ilyen alá tettem, így nem ismerte meg.
Viszont úgy igen, hogy a a "The Good Doctor" mappa alá mozgattam.Vagyis a Sorozatok mappa alá kell egy Sorozatnév, majd az alá jöhet az akárhányas évad.
Úgy már okay, felismeri. -
Ejelhar
senior tag
Nem úszod meg
Én csak egy teszt kedvéért töltöttem le, véleményt nem mondok róla, majd talán te és a srácaid.
Amúgy meg, alapvetően néhol durva, sexis is egy-két ponton, de a fiúk azért majd ritka mód élvezik és jól is aludnak utána, ma estére okay lesz: Fenegyerekek (1994, Gunmen) -
Ejelhar
senior tag
A filmet simán hozza a CE Kodija, ilyen, ezt minden cafrang nélkül:
[kép] -
DoItYourself
Topikgazda
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Beüzemeltem az X96 Max Plust, lenne egy-két rövid kérdésem.
CE került rá, az LCD kijelzőt valahogy életre lehet kelteni? Egyáltalán mit tud megjeleníteni? Felmásoltam az itt lévő conf fájlt az sd gyökerébe de nem működik.
A másik hogy elsőre egy 4k videót sem játszott le (fekete képernyő), majd miután a beállításoknál engedélyeztem a 4k 24hz beállítást, már mennek ezek a videók.
A kérdésem hogy ez így rendben van? A tv 4k képes, a többi felbontást nem jelöltem be a whitelistnél.
-
xrvman
őstag
válasz
Beni2360 #74760 üzenetére
Filmek és sorozatok külön mappában vannak.
A kiegészítő be van állítva úgy a youtube videón van, és mégsem jó.
Valszeg a mappa nevével lesz a gond.
A torrent így tölti le, tehát azon változtatni nem igen fogok.Film esetén ez a mappa neve amit nem talál:
Artemis.Fowl.2020.1080p.WEB-DL.DD+5.1.H.264.HUN-GS88
Ám, az utána levő szintén akkor letöltött
Assimilate.2019.1080p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-HANDY
meg látja és a médiatárba tette.Sorozatnál meg ezt nem teszi a médiatárba:
The.Good.Doctor.S01.1080p.WEB-DL.H.264.HUN.ENG-SFY
ezen belül meg így vannak
The.Good.Doctor.S01E01.1080p.WEB-DL.H.264.HUN.ENG-SFY.mkv -
Beni2360
félisten
válasz
xrvman #74756 üzenetére
Nem találja a keresőd a videót mert rossz az elnevezése.
Javításra Videó. -
Ejelhar
senior tag
válasz
xrvman #74756 üzenetére
A Videótár sorozatok mappáiban átváltottad az "információs szolgáltatót" TVDB-re?
(jó tudni, hogy nem vagyok egyedül, ezt én is megettem:-)Az első pont az túl általános leírás, szerintem ebből senki sem fogja megmondani, hogy bizonyos filmeket miért nem talál meg. Talán egy konkrét példával (pontos file és névvel) előrébb lennénk.
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Miért van az hogy a coreelec médiatárja nem lát a NAS-on lévő torrent mappájában némely filmeket? A filmek általában mappában vannak.
Ha odatallózok le tudom játszani, de a médiatárban nem jelennek meg.Más:
Létrehoztam egy sorozat nevű mappát, abban a sorozatot tárolom.
Oda töltöttem le 2 évadot de hiába adom meg a sorozatoknál a Fájlok megadása szakaszra kattintva a sorozat mappát, nem csinál médiatárat egyáltalán. (A médiatár jelenleg üres) Minden esetben odatallózok és úgy indítom a filmeket. -
Ejelhar
senior tag
Szia,
szerintem nem okay ez így, pont hogy két teljesen különböző subnetbe kéne lógniuk.
Nem biztos, hogy jól vettem le az otthoni hálód kialakítását, ezért inkább leírom mit gondolok erről.-Ha IP szinten ugyanabban a hálózatban van a LAN és a WIFI (vagy akárhány tetszőleges fizikai szinten elkülönülő hálózat), akkor az aktív hálózatos eszközöknek gondoskodniuk kell arról, hogy bridge-eljenek közöttük, különben nem fogják látni egymást.
Az üzenetszórást (broadcast) feltétlenül biztosítani kell az interface-ek között, erre való például, ha a WIFI-t szolgáltató routert AP módba konfigoljuk. Ilyenkor átjárást biztosít a WAN-os hálózat a és a WLAN-os hálózat között, mintha az egy lenne (bridge-el, a hálózati forgalom az transparens e két hálózati interface között).- Ha nem tudunk vagy nem akarunk két vagy több hálózati adapter között bridgelni (mert adott helyzetben ez nem optimális, sőt, ez a legrosszabb megoldás), akkor route-olunk, és amúgy ez a messze gyakoribb.
Akkor viszont nem lehet ugyanabban az IP tartományban a LAN és a WIFI, különböző subnet-be kell pakolni őket és a routingról külön gondoskodni.
Szvsz vagy AP módba rakod a WIFI-s routered (ilyenkor ne ő legyen a DHCP szerver, ez az első bridge-elt mód választása), vagy külön alhálókat alakítasz ki és route-olsz közöttük.Én amúgy szinte mindig a második megoldás mellet döntök, nagyon nyomós ok kell hozzá, hogy ne így legyen (uPNP csak korlátozottan működik ilyenkor, illetve a DLNA csak helyi hálón elérhető).
-
Balinov
titán
Srácok, s905x alapú, nexbox a95x (2/8as, 100mbit lan) nincs valakinek működő dtb.imgje? Emuelecet próbálnám..
-
Beni2360
félisten
válasz
Nerazim #74751 üzenetére
Nem, az usb csati mögött a kábelnél jött ki egy kis c dugós kábel. A betáp egy külön kerek csati a házon. Most már nem gyártják.
De itt van a kép -
Beni2360
félisten
válasz
csibe1 #74744 üzenetére
Én még 2016-ban vettem egy UGREEN HUB-t azóta nem nagyon használtam és most befogtam. Fekete és még nekem van az usb dugó mellett egy micro dugó is telefonhoz. Olyat már nem látni.
Ha 2,5" akkor mindenképpen kell. Ha 3.5" akkor egyedül elég maga a HDD. A HUB elektronikának kell a + táp. -
Beni2360
félisten
Akkor tedd arra és ha olyan a boxod akkor onnan átlehet fixen rakni a droid mellé és akkor semmi sem kel már a boxba.
Előtte szépen belakod, hogy meg legyen tartaléknak és aztán mehet az átmásolás SSH-n (ceemmc -x paranccsal) keresztül, kb az egész 2-3 perc.
Éppen tegnap küldtem át és vettem ki az SD kártyát az X96 MAX PLUS boxból. -
kutga
félisten
válasz
DoItYourself #74736 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, de az összes sd-met elajándékoztam családnak, haveroknak erre-arra. Pendrive viszont van dögivel.
-
Beni2360
félisten
Elvileg aktív hubon vannak. Addig amíg nem onnan játszottam le videót (tartalékok) csak a NAS-ról semmi gondom nem volt. De 1x ráfanyalogtam egy két videóra onnan és egy 2 órás film alatt 2-3x leállt és a box újra indul. Már idegbajt kaptam mire rájöttem, hogy kell a + 5V 1A táp nekik. Pedig mindkettő 12V-s saját táposak voltak. Megkapta a HUB a + tápot és utána semmi baj nem volt.
Ennek semmi köze az USB 2.0 csatinak mivel onnan 5V-s áramot kap. Vannak olyan 2,5" HDD-k amiket nem akar elfogadni de 12V-ban nem igazán jellemző. Az én 6TB Seagate Backup Plus-n rajta maradtak a biztonsági cuccok és simán elfogadta.
Előtte üresen volt próba? -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van annak jelentősége, hogy sd-re vagy pendrive-ra teszem a CE-t?
-
Beni2360
félisten
Nekem 2 db egy 2 TB és egy egy 6 TB van egy HUB-n keresztül a boxra kötve és mindkettőt felismeri. Hálózaton is látszik az ip cím alatt. Igaz csak simán rá van dugva és nincs torrenthez csatolva.
Klónoztad a HDD-ket? Próbálj másik nevet adni a 4 TB HDD-nek. Mindegyiknek külön azonosítójuk van szerintem. -
Mecool M8S Pro+t használok 2 TB WD Elements-szel, CoreElec-kel.
Kezdtem kifogyni a tárhelyből, így vettem egy ugyanolyan Elements-et, csak 4 TB-osat. Átmásoltam mindent egy az egyben, de a box nem ismeri fel.
Kötet neve ugyanaz, NTFS fájlrendszer. Ha visszateszem a 2 terásat, simán felismeri, automountolja. A 4 terásat nem. Mi lehet a gond? Fel kellene mountolni máshogy?
2,4 A-es tápról megy, tehát még több is, mint a gyári 2A, bár még nem zártam ki, hogy esetleg kevés neki az áram. Laptop USB 3-ról teljesen jól megy.
Köszi, ha valakinek van bármi javaslata! -
Csicsóka
őstag
válasz
Véreshurka #74720 üzenetére
Az init szkript elején volt egy feltételvizsgálat, amiben a portmap PID ellenőrzést csinálta. Ez a procesz nem fut, ezért egyből kilépett. Ezt kellet törölni a szkriptből, és már megy is. A Git-re rá se néztem.
-
Csicsóka
őstag
Fixen mountolod a NAS NFS, vagy SMB megosztását, és akkor mehet rá. Ott a minta fájl a /storage/.config/system.d-ben. nsf.mount.sample, vagy cifs.moun.sample néven.
Lehet autostart.sh-ból is SMB-t, pld így:mount -t cifs -o username=abcd,password=xyz //10.1.1.3/Downloads /storage/videos/
Itt a Downloads, a megosztás neve, és a videos-ba mountolja.Vagy NFS:
mount 10.1.1.3:/media/Nas /storage/videos/
/media/Nas a kiexportált elérési út!! -
TCr
veterán
Urak, hogyan tudok NAS-ra CE-t backupolni?
Csak a saját tárolót tudom kiválasztani célként. -
mpo
veterán
A The.Martian.2015.Extended.2160p (47 GB) filmnél van két magyar felirat, amit a Minixen nem tudtam előhozni (friss CE+Kodi).
PC-n is megpróbáltam Kodival, VLC-vel a többi nyelv megjelenik, a két magyar nem.
Ez a formátuma a feliratoknak:
[kép]
Arra jutottam, hogy a filmben van a hiba.
Igazam lehet?
Ha van jó megoldás, akkor legközelebb nem kell srt-t keresnem. -
Véreshurka
senior tag
válasz
Csicsóka #74709 üzenetére
Még egyszer köszönöm!
Minden működik ahogy kell!
Tudom, hogy sok évnyi tapasztalatod van linux terén, illetve készítettél már a közösség számára is igen csak jól működő rendszert és alkalmazásokat is. Jómagam most ismerkedem a linux-al úgy általánosságban. A linkelt pull request-ből honnan tudtad, hogy az init.d szkript-ben mit kell átírni ahhoz, hogy működjön? Pusztán a kíváncsiság hajt, ha túl macerásnak érzed a választ elfogadom, csak gondoltam nem lenne rossz picit mögé látnom. Mivel én akárhogy néztem azt a linkelt oldalt és a hozzá tartozó többit is (commits, file changed lapok) nem láttam semmi olyasmit ami erre utalna, vagy csak a fától nem láttam az erdőt. Esetleg ha valaki más is kedvet érezne még válaszra, kérem ne tartsa magában.
-
Yerix
tag
Az 1. hsz 59. pontjában van egy link a linux parancsokra.
Van benne egy leírás, hogy lehet software-es raid-et csinálni.
Elgondolkodtam, hogy a box-ra kötött 2 HDD-s dokkolóval meg tudnám-e csinálni.
A gondom az, hogy nem ismerem a linuxot, úgyhogy ha valami nem sikerül, akkor azonnal el is akadok.Kérdésem az lenne, hogy valaki box-on csinált-e már software-es raid-et ?
-
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #74714 üzenetére
a rendszer alapra állítása sem működik
A szokott módon nem. A /storage/.kodi könyvtár törlése pár perc SSH-n, és akkor minden alap.
De a bootidő csak egy dolog. A backup-restore általában csak 1x kell, de akkor nagyon.
Az ext4 rendszer miatt az egész gyorsabban reagál, nem csak a boot idő rövidebb. backup-restore is megoldható rsync-el, csak az macerásabb mint az eredeti. Nem is való ez a rendszer mindenkinek, ez tény.
-
Indiant
addikt
válasz
Indiant #74712 üzenetére
Feladtam, a rendszer alapra állítása sem működik.
Sajnos mivel nincs leírás a felezős rendszerhez, lehet áttérek a másikra.
Pedig én igazán bíztam benne, főleg azért mert Csicsóka nevéhez fűződik.
De a bootidő csak egy dolog. A backup-restore általában csak 1x kell, de akkor nagyon.
Meglehet, hogy megpróbálom a két gépet összevetni és az addonokat egyesével beállítani, de az elég nagy munkának tűnik. -
tsilver
aktív tag
Csicsóka felezős 2GB de fizikailag hatalmas pendrive-ot szeretném "klónozni egy kisebb fizikai méretű, de 4Gb. lehetséges ez? (votar x3)
-
Indiant
addikt
válasz
Csicsóka #74710 üzenetére
Köszönöm, esetleg valami alternatíva a mentés-visszaállításra?
Ami számomra meglepő, hogy putty-al (ssh) belépve storage mappába és fájlkezelőn át belépve a storage mappába (pl.: \\192.168.1.102\storage\) teljesen más helyen járunk. (~media\STORAGE) Valószínűleg az utóbbi az SD.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Véreshurka #74686 üzenetére
-
Csicsóka
őstag
NFS Szerver NG boxokra.
Ez a megoldás már nem működik az új boxokon, az alábbi a teendő hogy mégis ki lehessen használni ezt a lehetőséget:
Feltéttel, telepített Entware.
opkg update
opkg install nfs-kernel-servernano /opt/etc/exports
Benne a kiajánlott könyvtár elérési útját módosítani kell. A példában az egész /storage és a rádugott HDD lesz exportálva.
Ha írni is akarod, az ro-t rw-re cseréld./storage *(ro,all_squash,insecure,no_subtree_check,sync)
/media/Toshiba *(ro,all_squash,insecure,no_subtree_check,sync)Az rpcbind systemd service-t tiltani kell.
systemctl mask rpcbind.socket
systemctl mask rpcbind.serviceAz init.d szkript tartalmát cserélni kell!
nano /opt/etc/init.d/*nfs-kernel-server
Az eredeti tartalmat törölni kell, majd ezt beilleszteni a helyére:
#!/bin/sh
prefix="/opt"
PATH=${prefix}/bin:${prefix}/sbin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
start() {
echo 'Starting NFS server'
modprobe nfsd
#for module in sunrpc lockd exportfs nfsd; do
# insmod /lib/modules/$(uname -r)/${module}.ko
#done;
mkdir -p /opt/var/lib/nfs/sm
mkdir -p /opt/var/lib/nfs/sm.bak
mkdir -p /opt/var/lib/nfs/rpc_pipefs
echo -n > /opt/var/lib/nfs/etab
echo -n > /opt/var/lib/nfs/rmtab
echo -n > /opt/var/lib/nfs/xtab
mount -t rpc_pipefs rpc_pipefs /opt/var/lib/nfs/rpc_pipefs
mount -t nfsd nfsd /proc/fs/nfsd
echo 65536 > /proc/fs/nfsd/max_block_size
exportfs -ra
rpc.nfsd --no-nfs-version 4 --udp 8
rpc.mountd --no-nfs-version 4
}
stop() {
echo 'Stopping NFS server'
killall -q rpc.mountd
killall -q -2 nfsd
exportfs -ua
umount /proc/fs/nfsd 2>/dev/null
umount /opt/var/lib/nfs/rpc_pipefs 2>/dev/null
rm -f /opt/var/lib/nfs/etab
}
status() {
if [ -n "`pidof nfsd`" ] && [ -n "`pidof rpc.mountd`" ] ; then
echo 'NFS server is running'
else
echo 'NFS server is stopped'
fi
}
reload() {
echo 'Reloading /opt/etc/exports'
exportfs -r
}
case "$1" in
start)
start
;;
stop)
stop
;;
restart)
stop
sleep 2
start
;;
status)
status
;;
reload)
reload
;;
*)
echo "Usage: $0 (start|stop|restart|reload|status)"
exit 1
;;
esac
exit 0Reboot után már fut is az NFS szerver.
-
Zsadi
őstag
válasz
DroiDMester #74702 üzenetére
Szia!
Megcsináltam az általad javasolt bootloader cserét.
Fórumtárstól kaptam android fw-t. (ugyanaz a box).
De sajnos WiFi, Bt, nincs se droid, se Ce alatt. Droid alatt a beállítások menü is alig akar bejönni, van amikor csak fekete képernyőt dob rá.
CE betöltés előtt ez fut le:
[kép]
Utána egyébként, vezetékes kapcsolat esetén, szépen működik a Kodi. -
Csicsóka
őstag
-
Beni2360
félisten
válasz
DroiDMester #74702 üzenetére
Szupi, így már értem a végül én is erre gondoltam vagyis sakkoztam ki. Most visszalépve a droidra nem talált frissítést de lehet, hogy elvégezte mert nehezen akart vissza lépni vacakolt és újra indítani kellett, valami hang végett szerette volna de akkor nem engedtem.
De ellenben ha droidból kapcsolom ki a távval újra indul és a CE jön be. Nincs hosszú gomb nyomásra menü amiből lehetne választani, vagy ennél nem is létezik? -
Indiant
addikt
Felezős CE alá normális, hogy nem megy vissza egy normál Backup? (sem a ról készített "üres")
-
válasz
Beni2360 #74698 üzenetére
Mióta van ceemmc azóta így használom az összes boxomon, és a CE frissítés is tökéletesen megy mindeggyik boxon.
És igen teljes tárhely megmarad CE és droid alatt is, a ceemmc az a droid DATA partíciójára települ 500.megás rész elkülönítve magának (ahogyan SD kártyáról futva használod ott is 500.megát vág le az SD-ből)
1.dologra kell vigyázni ha droid alatt(vagy recovery-ben egy format data-t) csinálsz egy gyári állapot vissza állítást akkor a CE is gyalulva lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest