- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- votlage71: Kábel menedzsment
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mayday00
őstag
Sziasztok. http://kszaq.libreelec.tv oldallal mi van?
Nem elérhető. Honnan tudnám letölteni a különféle LE-verziókat?
-
tsilver
aktív tag
újabban a K1 Plus combo Kodi páros nem játsza le (hálózatról próbáltam csak) az mkv filéket. Az egész rendszer kifagy, amit elindítanám a lejátszást. Avi vagy 50GB blue ray stream meg se kottyan neki. van valami ötletetek?
-
pinnacle
nagyúr
-
Technoman
őstag
Srácok!
Milyen proggal kell visszaállítani, a már nem használt Boot SD-t, hogy ismét windows kompatibilis legyen?
Már elfelejtettem
thx -
paolinho
őstag
Tudna valaki segíteni nekem abban, hogy a LE alatt hol tudom beállítani azt, hogy az újraindítást követően frissítse a betallózott könyvtárak állományát? Elég gyakran variálgatok a filmek között ugyanis, és nem bánnám, ha a struktúra naprakész maradna.
Még egy kérdés: a Beelink M18 távkapcsolóján miként lehetne az megoldani, hogy Android alatt pl. a Youtube lejátszás közben megállítsa és elindítsa a felvételt? Az "OK" gomb erre alkalmatlan sajna.
-
RedCat
senior tag
Az új LE és a 17-es Kodi jól működik már? Tudom hogy még rc fázisban van. Pár verzióval korábban próbáltam, de a filmlejátszás kicsit dadogott, akadozott. Már ez javításra került? Érdemes átállni rá, vagy még maradjon a korábbi LE?
-
blakey
titán
válasz
ati888 #14383 üzenetére
Nekem a TuneIn add-on van fent a másik 2 mellett.
-
kenand
veterán
Hátha másnak is van Tronsmart Vega S95 Pro
LibreElec-nél gxbb_p200_1G_1Gbit.dtb kell és a szükséges remote.conf-ot feltettem a google meghajtómra
Ez a LibreElec (ez jött le..) szépen működik
LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012f.img.gzKöszönöm a topik összefoglalót
Fentebb szólóval egyet értek, film nézéshez vezessetek LAN kábelt..sokkal stabilabb a kapcsolat. (nem szükséges gigabit háló)
-
dethroner
veterán
válasz
blakey #14319 üzenetére
És valóban, ezzel az app-al, a telóról indított youtube tudja a FHD-t
Egy kérdés volna ehhez. Ennél, és akár a gyárilag telepített yt app-nál miért van a képernyő felső sávjában fekete csík, benne az # és két simkártya jellel, másik oldalon pedig az idő kijelzés? Hogy lehet ezt eltüntetni? -
Beni2360
félisten
válasz
gaben919 #14378 üzenetére
Elegem van a "harmad kézből" kapott infókból.
Nem kezdhetem avval a segítséget, hogy bocsika Magyarországon élsz?
Ez nem fer az önzetlenül segíteni akaró fórumtársakkal szemben.
------------------------
harmad kéz= A többszörös chetváltás után derül ki, hogy a kérdező-Svédország -Németország-Anglia- Ausztria - stb országokban tartózkodik.
---------------------
Ezek után - IGEN - IGEN de film nézésre mindenképpen LAN kábel kell.
Esetleg a 720p ha nem zsúfolt a csatorna. -
blakey
titán
válasz
dethroner #14373 üzenetére
Amit linkeltél az nem EU raktár, az bizony kínai raktár és arra is jöhet vám és illeték, ez az EU raktáros.
-
dethroner
veterán
válasz
Beni2360 #14370 üzenetére
Hogy miért lehúzós?
Mert ennyi pénzért nem 1/8-ast, hanem 2/16-osat kapsz. Mert ennyi pénzért nem 1/8-as kínából 1 hónap szállítási idővel, hanem 2/16 pár nap alatt nálad van. Mert számolj még hozzá 27% áfát és 2000Ft eljárási illetéket, ezzel szemben amit linkeltem eu-s webshopból nincs plusz költség. Hát ezért lehúzós. Az hogy tavaly mit mennyiért vettél az ma már nem releváns. -
-
törölt tag
válasz
ati888 #14366 üzenetére
Én a TuneIn pro -t használom.
-
kenand
veterán
Tegnap és ma is próbáltam letölteni a LibreELEC img fájlt:
LibreELEC-S905.arm-7.0.3.012f.img.gzDE egyszrűen nem indul el töltés, a forum oldal még bejön, de letölteni nem tudok semmit...
-
ati888
senior tag
Helló!
Netrádiók közül melyik ajánlott?
Ati
-
gaben919
csendes tag
sziasztok!
Jelenleg használok egy Beelink MiniMx et LE vel (1g/8g) és szeretnék egy újabbat.
Maradnék ennél a márkánál mert nekem tökéletes.
Szóval Beelink MiniMX III ra gondoltam ami 905 2g/16g.
Erre van stabil LE?Mert ami nekem van az még a 7.02 005 ez beton stabil a régi MX.Mondjuk én csak online filmeket nézek vele Movieshark SB. stb..
Csak a wifi stabil legyenSzóval ezzel jól járok vagy esetleg másban gondolkozzak?
Ez jelenleg 39 font ez még számomra elfogadható áron van. -
azbest
félisten
válasz
Martin Eden #14362 üzenetére
kszak buildel F változatot és felteszi máshová ha elkészült.
Ez meg tán egy D [link], [link]Ja hogy már az F el is készült és linketle a nyitóban [link], ez a tárhely [link]
Kíváncsi leszek a wifit fixálta-e, mert valami el volt romolva nálam az e-vel, talán amit hozzá adott valamelyik wifi fajtához varázslást, az kavart be némelyiknek (tettem fel neki logot tegnap).
-
Martin Eden
tag
Valaki nem tudná megosztani a legfrissebb s905x+2gb-s img-ét? 12d talán vagy valami hasonló volt. Mennék már haza és otthon telepítenék, erre ugye nem megy a kszaq és lehet nem is fog egy darabig...
-
Csicsóka
őstag
válasz
aszi2010 #14359 üzenetére
Erre egyrészt következtettem, mert RTL 8152-őt (10/100-as) rádugva, semmi sem történt, az lsusb-ben nem is látta, modulokat nem töltött be hozzá. Másrészt az amazon.de-n pedig vki írta, hogy kali linux alatt nem ment a 8153.
Én pedig pont ezért nem fogadtam el a DX-ről rendelt pont ilyen adaptert, amit te rendeltél.
Ezek szerint nem jól tettem... -
Csicsóka
őstag
válasz
vargalex #14358 üzenetére
Olcsóbb, de azt nem kell annyit szerelni, és az OpenWrt sem elég. Rendes debian-t akarok az R1-re, amit buherálhatok kedvemre.
Egy elég nagy problémáról olvastam vmelyik oldalon, az R1-el kapcsolatban. Ha lefagy az oprendszer, akkor a WAN portokat összeköti a LAN portokkal mint egy switch, és az egész net bent van a belső hálón gigabiten. Ez amúgy érthető is mert a használt BCM53125 egy switch chip. Szóval lehet h ő sem lesz jó megoldás. -
aszi2010
csendes tag
válasz
Csicsóka #14355 üzenetére
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy honnan veszitek hogy a RTL 8153-ast nem támogatja az LE? Mert nekem egy Beelink M18 re van rádugva annak halott netje helyett egy RTL 8153-as USB3-Gigabit átalakító és mindenféle állítás nélkül tökéletesen működik (300 M USB2-n iperf3-al vizsgálva) (lsusb szerint: 0bda:8153 Realtek Semiconductor Corp.) Az LE verziója: 7.0.3.012e-temp_sensor_disabled, a dtb.img pedig a gxbb_p200_2G_1Gbit_OTG_Port.dtb
LibreELEC:~ # ethtool eth1
Settings for eth1:
Supported ports: [ TP MII ]
Supported link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
100baseT/Half 100baseT/Full
1000baseT/Half 1000baseT/Full
Supported pause frame use: No
Supports auto-negotiation: Yes
Advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
1000baseT/Full
Advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Advertised auto-negotiation: Yes
Link partner advertised link modes: 10baseT/Half 10baseT/Full
1000baseT/Full
Link partner advertised pause frame use: Symmetric Receive-only
Link partner advertised auto-negotiation: Yes
Speed: 1000Mb/s
Duplex: Full
Port: MII
PHYAD: 32
Transceiver: internal
Auto-negotiation: on
Link detected: yesAszi
-
Martin Eden
tag
válasz
Csicsóka #14355 üzenetére
Ezzel most megijesztettél, nem ismertem a korábbi kálváriádat. 140 visszajelzés van erről a termékről amazonon, nem találtam így nagy hirtelen közötte negatívat, főleg nem olyat, ami eltérő chipsetet említene, bár nem olvastam végig őket, csak a kulcsszavakra kerestem. Hát majd kiderül...
-
Csicsóka
őstag
válasz
Martin Eden #14352 üzenetére
Remélem nem úgy jársz vele mint én.
Mire megérkezik, kiderül hogy nem is asix van benne, hanem RTL 8152 vagy 53,54 Ezeket nem támogaja a LE. Amit a DX-ről rendeltem, értesítettek hogy változás van és nincs már ASIX AX88179. Amazon.de-n meg a kommentekben olvastam, hogy bizony asx-nek tituláltban, is már RTL-van azzal küldik. Szóval, nekem nem sikerült eddig megtalálni a tuti-t.
Lehet hogy hagyom is a fenébe, és nem a S905-ből lesz a home server/router/firewall/wifi hotspot, hanem egy Banana Pi R1-ből. -
junkpod
veterán
közben rájöttek a LE fórumon is, hogy nem megy a DD+ hangsáv...
-
-
Martin Eden
tag
válasz
Csicsóka #14345 üzenetére
Amazonról.
Mégpedig ezt. (A játékost meg a gearbestről egyébként.)
Ennyiért kb. lehetne itthon is kapni hasonlókat, valószínűleg azok is mennének LE-vel vagy Ubuntuval (kettőt rendeltem két külön projektre), de egy LE-s fórumon az ASIX AX88179 chipsetre konkrétan írták, hogy biztosan működik, így ezt találtam leghamarabb és ezért ez lett belőle.
Valószínűleg egy sarki tplink/dlink/logilink is működne, de olcsóbb az sem lenne, meg nem volt kedvem nyomozgatni chipsetek után. -
Beni2360
félisten
Ezt nem ertem. - pedig egyszerű. Általában 99%, hogy Magyarországról fórumozunk. Én ha másik országból írnék biztos jelezném, hogy melyik országból vagyok és nem a 3. hozzá szólás után jelzem. Másképpen keresünk ajánlunk, ha nem kis hazánkba lesz a szállítás.
Amazon nem tud szállítani kereskedő nélkül.
A kereskedő határozza meg hova szállíttat. -
Technoman
őstag
Srácok!
Kirendelt már a TomTop-tól?
Már lassan 3 hete várom Németországból, a KIII-at, de nem akar megjönni. -
Csicsóka
őstag
válasz
Martin Eden #14340 üzenetére
Milyen LAN adaptert rendeltél, és honnan?
-
Technoman
őstag
Érdemes az "összefoglalót" elolvasni, mert nagyon sok hasznos infó található benne. Főleg, aki csak most kezd el ismerkedni a KODI-val
A 2GB hiányát -és is azért ajánlom- saját bőrömön tapasztaltam meg, amikor az én 1/8-as Venz-em, a kezdeteknél állandóan lefagyott, de ott is csak akkor, amikor elkezdtem katalogizálni, a csillárd mennyiségű filmjeimet/sorozataimat.
CEC- Nekem egy Pana TV-m van, aminek a távjával, gyönyörűen tudom a Boxot irányítani. Sőt a Keymap Editor-ral testre is tudod szabni a TV távját, így pld a feliratkezelést is tudod használni. -
ryke1
tag
válasz
Martin Eden #14340 üzenetére
En a tv taviranyitot akarom hasznalni CEC-vel. Nekem szerintem eleg a gyari 100M, csak sorozatok a netrol, semmi fullHD.
Mar csak egy darab volt gyorsan meg is vettem, plane ennyiert.
-
Martin Eden
tag
Nekem tegnap érkezett meg a beelink, egyelőre csak az android részét próbáltam ki, nekem meglepően fürge volt rajta az előtelepített kodi, habár elég sokszor ki is dobott, ami persze már nem tetszett annyira. Igazából az LE-s karrierem akarom én is megkezdeni ezzel az eszközzel (az összefoglalóban azt írják arra egy 1/8-as verzió is elég lehet amúgy), csak telepítésre még nem volt időm, mint látom most meg az image letöltésekkel is vannak problémák, remélem azért a hétvégére helyrerázódik.
Illetve rendeltem hozzá usb-s lan adaptert, ami talán jövő héten érkezik, kíváncsi vagyok, usb 2.0-n milyen sebességet lehet elérni majd a gyári 100M lanhoz képest. Ha sikerülne ráduplázni, már jó lenne.
Ami még kevésbé tetszett, az a távirányító: elég egyszerű (ez nem feltétlen baj) és eléggé keményen és hangosan járnak a gombjai... -
junkpod
veterán
válasz
mamago1972 #14326 üzenetére
"we are having backend issues currently"
szép, remélem nem lesz komoly elhúzódó gond... -
ryke1
tag
Szerintetek melyiket erdemes megvenni, ha csak LE-t szeretnenk hasznalni, semmi extra: A95X vagy Mini MXIII II
-
Beni2360
félisten
válasz
ginola #14330 üzenetére
Kínából akarod megrendelni rajtuk keresztül. Ha megfogják jön hozzá a 27%+2500 Ft
Ezt itt jól átolvastad? -
ginola
addikt
válasz
DoItYourself #14329 üzenetére
Akkor marad ez:
[link] -
ginola
addikt
Sziasztok!
Az alábbi vajon mennyire lehet használható.
[link] -
bobace
addikt
Tegnap óta "klubtag" lettem. Egy Mini M8S II-t rendeltem UK-ból.
A film lejátszást KODIból nem próbáltam még, de IPTV, HD Youtube, Böngészés, Miracast, Remote appos irányítás telóról működik.
Elég jól muzsikál az android, gyors, viszonylag jól irányítható a gyári távval is. Később bővebben -
junkpod
veterán
kszaq letöltős oldala nektek is elérhetetlen most?
-
junkpod
veterán
válasz
szabi__memo #14307 üzenetére
Nektek mi bajotok van?
Van yt playbol, ami a sima telefonos verzió.
Van yttv ami külön apkbol telepíthető.
Mindkettő jól működik és képes telefonról indított yt video átvételére .
Sőt a Kodi yt addon is jól működik és képes telefonon indított yt video megnyitására.
Ezek között csak kezelési és felbontás támogatási különbség van.
Csak a topiklakok tisztán látásáért.Amúgy neked milyen boxod van?
-
-
Z10N
veterán
válasz
DoItYourself #14320 üzenetére
Kb. -30dB-tol hallhato uresjaratban.
-
Bigmasterl
tag
válasz
DoItYourself #14320 üzenetére
Úgy is próbáltam de be sem jön a logo. Az első indításnál lefutott a frissítője, aztán ujraindult és semmi.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Bigmasterl #14315 üzenetére
Mármint 7.90 beta 2-ről beta 3-ra?
Próbáld fogpiszkálóval indítani.
#14318 Z1ON: nem hallok semmilyen alapzajt. -
blakey
titán
válasz
szabi__memo #14316 üzenetére
Az nem működik viszont ezt telepítheted és ezzel működik.
-
Z10N
veterán
Masnal is van alapzaj a kimeneten (m8s2)? Egy enyhe "hissz", mas hdmi bemeneten nincs meg mielott valaki a kabelezest mondana.
-
Bigmasterl
tag
Üdv!
Frissíteném a LIbrét rc 2 ről rc 3 ra az összefoglaló szerint. Felmásoltam a két fájlt. Box újraindít ( M18) és nem tölti be a Libreelecet. Sd kártyát kivéve az android gond nélkül elindul. Mit rontok el?
-
dethroner
veterán
válasz
Akkor a droidon lévő yt appot nem lehet telefonról irányítani?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #14309 üzenetére
Attól még az a Youtube app is rajta van amit az androidos tv-kre tesznek.
-
Alien!
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy megérkezett a T3-as légegerem, ami android alatt tökéletes, de LE (7.90 beta3) alatt nem reagálnak a gombjai. Mutogatni lehet vele, de navigálni gombokkal nem, sőt nagyon a betanítás sem működik..
Mit kéne hozzá letöltenem?!?
-
blakey
titán
válasz
Mit nevezel kínai android tv boxoknak? Hogy tiszta legyen.
Minixen alapból rajta van. -
kenand
veterán
Libreelec honlap mindig ilyen lassú, hogy nem lehet letölteni az image-fájlt?
-
dethroner
veterán
válasz
pinnacle #14290 üzenetére
Nálam a böngészőből ha UHD-ra váltok csak hangja van a videónak, sötét a képernyő. Nincs se egerem se billentyűzetem az eszközhöz csatlakoztatva, mindenképpen a telefonon kikeresett yt videókat akarom átküldeni, így a legkényelmesebb nekem. Vajon a droid yt app-ra tudnék lejátszandó videót küldeni a telefonról?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Tesla topik
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3008, 97% Akksi
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest