- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
DoItYourself #13396 üzenetére
Köszi, akkor megyek a Syno topikba
-
tau_ba
tag
Hasznal valaki eredeti Xbox 360 controllert Kodihoz LE alatt? 2 kerdes:
1. Hol kell beallitani?
2. Hogyan kell elerni, hogy ne kapcsoljon be az Xbox, es ne iranyitsa azt iss, amikor inditom a tavot?
-
DoItYourself
Topikgazda
-
frovery
senior tag
K1 Plus android alatt hol tárolja a műholdas és földi digitális csatorna listát? Ki kellene mentenem, hogy meglegyen és pc-n lehessen szerkeszteni.
Weben, ftp-n elérhető, mint az enigma készülékek?
Enigmásat legalább 6-7 éve használok, azzal elboldogulok de ez az androidos kicsit megizzaszt. -
paolinho
őstag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett nekem is egy Beelink M18-as. Egyelőre minden molyolás nélkül próbálgatnám elsősorban arra, hogy a NAS-omon található filmjeimet nézegethessem. A gondom az lenne, hogy csak a Synology DS File appján keresztül tudtam elindítani a filmeket. De én egyszerűbben szeretnék hozzáférni a könyvtárhoz, akár valami olyan módon, hogy akár a film mappát, vagy a meghajtót kirakhassam valahova egyszerű gyors elérhetés céljából. Én még csak most olvasgatom, tanulgatom a készülék lehetőségeit, de hátha erre a konkrét problémára tudnátok valami tippet adni nekem. Hogy lehetne csatlakoztatni a hálózaton a két eszközt?
Előre is köszi s egítséget -
kmarci25
veterán
válasz
mamago1972 #13388 üzenetére
Én is azt vettem a bátyámnak, és jön még egy az apósomnak is.
Szerintem nem lősz vele mellé.
-
kmarci25
veterán
válasz
mamago1972 #13385 üzenetére
Összefoglaló:
Javasolt, ajánlott típusok:
S905: Beelink Mini MX, Beelink Mini MX ver 1.0, Beelink Mini MXIII, Beelink MX64, Beelink M18, K1 Plus, KIII, Sunvell T95M.
S905X: Mini M8S II 2G/16G, EgoIggo S95X 1G/8G.Szerinted?
A II-es abban különbözik, hogy S905X processzor van benne, és emiatt vezetékes hálón sincs gigabit. LE van rá.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Pelican #13384 üzenetére
Neki nem külső házas van. Írtam, hogy külső vinyóval nekem sincs gondom.
-
mamago1972
tag
Sziasztok, ezt szándékozom megvenni:
Beelink MiniMXIII II
Javasolt, vagy nem?
-
blakey
titán
válasz
szabi__memo #13381 üzenetére
Az, emiatt ott el sem olvasom a válaszokat.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle #13379 üzenetére
A válasz nem a kérdésre volt, szerintem a SD-kártyára válaszoltak illetve nincsenek teljesen tisztában a dolgokkal, a 3TB-os lemezt is kezelik, de ugye ilyenkor a HDD-k külső forrásból kapják a feszültséget ezért az adott ház felel, hogy mit kezd abban az esetben ha a készülék felöl nincs aktivitás. Egy 2,5-es HDD-t, USB-ről táplálva minden további nélkül lekapcsolnak ezek a boxok hiszen nem küldik tovább az áramot.
-
Mike88
senior tag
válasz
tau_ba #13363 üzenetére
Szia! Átmásolom ide, amit a Wetek play fórumban írtam, azért nem linkelem, mert egy dolgot rosszul írtam le, az ebben javítva van.
Először is ezt a leírást kövesd: [link]Lejjebb láthatod, hogy a remote.conf file-nak mi a felépítése.
Az adott kódot úgy tudod kiolvasni, hogy a készülékre irányítod a távirányítót, majd lenyomsz egy gombot és utána adod ki a dmesg -c parancsot. Ehhez én a WinSCP-t használtam, ott nyitottam egy terminált majd kiadtam ezt a parancsot. (Azért azt, mert ott gyorsan kiadható a parancs egymás után).
Elsőre add ki a parancsot, és várj, míg végbemegy, majd nyomj le egy gombot a távirányítón, eztán másodjára kiadva a parancsot, már átláthatóbb lesz, hogy mi is kell neked.Szal, ahogy olvashatod, elmagyarázza mire van szükséged a kódból:
"Now press the key you want to program it and directly ssh dmesg -c you will find something like this 0xXXYYZZZZ
Now between key_begin and key_end lines write this
0xYY 115 ;volumeup
(The YY is the 5th and 6th digits)
And only space between 0xYY and the command number"
Azaz jelen esetben nálam a (LG távirányító hangerő gombjához tartozó) kód: 0xfe01fb04 (ahogy láthatod a képernyőképen)
Eszerint ebből a kódból ez szükséges: 0x01 ezt a lejjebb található, előre felépített conf fileban oda írod be, amilyen műveletet szeretnél vele ellátni:# WeTek Play NEC remote
factory_code = 0xfb040001
work_mode = 1
repeat_enable = 1
release_delay = 150
debug_enable = 1
reg_control = 0xfbe40
key_begin
0xca 116 ;POWER
0x07 105 ;KEY_LEFT
0x06 106 ;KEY_RIGHT
0x40 103 ;KEY_UP
0x41 108 ;KEY_DOWN
0x44 28 ;KEY_ENTER
0x5b 102 ;KEY_HOME
0x09 113 ;KEY_MUTE
0x03 114 ;KEY_VOLUMEDOWN
0x01 115 ;KEY_VOLUMEUP
0x28 14 ;KEY_BACKSPACE
0x72 59 ;KEY_F1
0x71 60 ;KEY_F2
0x63 61 ;KEY_F3
0x61 62 ;KEY_F4
0x10 11 ;KEY_0
0x11 2 ;KEY_1
0x12 3 ;KEY_2
0x13 4 ;KEY_3
0x14 5 ;KEY_4
0x15 6 ;KEY_5
0x16 7 ;KEY_6
0x17 8 ;KEY_7
0x18 9 ;KEY_8
0x19 10 ;KEY_9
0xb0 164 ;KEY_PLAYPAUSE
0xb1 128 ;KEY_STOP
0x1e 0x16c ;KEY_FAV
key_endA factory kódot szintén módosítani kell, a leírtak szerint. Felhasználod ugyanezt a kódot. Ebből az utolsó 4 karakter kell. Azaz az fb04. formátuma pedig 0xZZZZ0001, ahol a Z a változó.
Tehát a factory code sor az én esetemben erre a kódra módosul: 0xfb040001Ezen felül plusz sorok: (értelemszerűen a kódot itt is módosítanod kell)
műsorújság:
0x20 18 ;EPG* Live TV EPG/TV guideBetűket hozzárendelve is elérhetőek azok a funkciók, amik billentyűzettel elérhetőek, így pl:
felirat ki-be kapcsolása:
0x20 20 ;KEY_T
A/V információk
0x20 24 ;KEY_O
képarány módosítás:
0x20 44 ;KEY_Z -
-
azbest
félisten
válasz
tau_ba #13363 üzenetére
Nem olyan, mint az enyém, amit a v88 pro-hoz kaptam. Ahhoz ilyen a táv konfigja [link]
Amit kaptál, az inkább az elsőre hasonlít nagyobb kép, máshogy van a felirata. És lehet van egy fényesebb rész alul, ahová a logó kerülhetne.
Ahhoz elvileg ilyen remote.conf való, kétfélét idemásoltam: [link](#13360) Rem-X
alapból azt hiszem nekem sem tud ilyet, ahhoz valami konfigolás kellene minimum. -
Pelican
őstag
válasz
dethroner #13366 üzenetére
Nyugi, nem fog akadni. Még a 4k is átjön rajta simán. Mi is M8S II-n mozizunk.
Csak a jellyfish teszt videók vannak 100mbps felett, amik már nem férnek át.
A 100 mbites LAN akkor hátrány, ha a boxra HDD-t kötsz és távolról másolgatnál rá, mert az elég lassú a gigabithez képest. -
azbest
félisten
válasz
tau_ba #13343 üzenetére
a másképp kinéző távirányító lehet, hogy teljesen más azonosítót használ, azért nem hallgat rá. A megfeleő remote.conf-fal persze bármilyen távirányítóval tud működni, de a bekapcsoláshoz passzoló fajta kell.
Például ezek is viszonylag hasonlóak, de mégis mindegyik más
és mindegyik különbözik ettől, ami nekem van
A tied elvileg a második lehet.
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok skacok!
Vettem egy noname S905 boxot. Tök jól működik meg minden, de őszintén szólva még nem tudom hogy KODI-n kívül mire fogom használni....
Lenne egy kérdésem is: vettem egy szintén noname ilyen billentyűzetes távirányítót is hozzá. Tökéletesen működik meg minden. Az lenne a kérdésem, hogy arra van valami mód hogy azzal kapcsoljam be a cuccot? Nincs rajta power gomb, de elég amatőrnek tűnik, hogy bekapcsolom a boxot a hozzá kapott távirányítóval majd irányítom a másikkal.
A másik kérdésem: az mitől lehet hogy a KODI nem jegyez meg semmit abból amit csinálok? Értem ez alatt, hogy minden beállítást elfelejt és jönnek újra az "első indításos tippek" is...
Köszi előre a választ!
-
dethroner
veterán
Üdv Urak!
Azt hiszem sikerült döntésre jutnom. Ezt szemeltem ki. Pár kérdésem volna. Jól választottam-e és hogy ezeket a kütyüket mennyire szeretik elkapdosni a vámon? Megéri azt a 6 dezsőt beáldozni az eu raktárhoz? Esetleg ennél jobb áron megbízható forrásból beszerezhető? Vagy tudna valaki kuponkódot Gearbest-hez?
Illetve hogy 32GB-os SD kártya megfelelő ahhoz hogy LE-t telepítsek majd rá és hogy párhuzamosan mindkét rendszert használhassam?
-
trance89
őstag
válasz
huliganboy #13333 üzenetére
a 7.0.3.012 buildet rakd fel, a krypton még erősen devel verzió (a nevében is bennevan), nem ajánlják mindennapi használatra mert még rengeteg a bug, a 012 viszont betonstabil
-
tau_ba
tag
válasz
DoItYourself #13342 üzenetére
Az jol elkerulte a figyelmemet :-( Mi az oka egyebkent ennek a 32 vs 64 bites bohockodasnak? Erdemes a 32 bitesre valtani amugy? Mik az elonyei (mondjuk nekem a Netflix kliens) ?
-
tau_ba
tag
KIII-as keszulekhez kapott gyari tav eleg ramatyul mukodott. Csak relativ kozelrol es csak bizonyos szogbol ment normalisan. Megreklamaltam az eladonal es kuldtek egy ujat. Ez minimalisan mashogy nez ki, viszont nem mukodik egyaltalan. Jart mar igy valaki mas is?
-
nimfas
addikt
válasz
Technoman #13329 üzenetére
Pont ma voltam érte. Posta nyomkövető oldalán látom hogy tegnap du 4-kor letétbe került. Ma bementem, elő is került, délben mentem haza akkor volt bedobva papír hogy csomagom jött.
Másikból áttettem az sd-t bootolt is az Android alatt kiválasztott Update.zip (üres file) kiválasztása után. Nem ment a gyári távirányító.... Aztán csináltam egy másik SD-re egy új LE-t. Azzal ment a távirányító és a hdmi cec is.
Több tesztre nem volt időm. Dolgozni is kell...
-
huliganboy
addikt
Üdv mindenkinek!
Pár hete beüzemeltem egy wetek play 2-t egy ismerősömnek. Ma hívott, hogy a 4K videók alatt kifagy a box... Elindul, majd meg is áll és kakukk..
Tapasztalt már ilyet valaki?
Libreelec Kodi 17 krypton.....Class 10 Kingston Microsd....
-
Csicsóka
őstag
válasz
leximester #13319 üzenetére
Eddig ez volt az akadálya, hogy 32 bites rendszert tegyek a T95m-re.
Ez is megoldódott, működik is rendesen. A beállításokban megadható hogy hova töltsön, ami ajánlott is, mivel alapból az SD-re akar, ami ugye hamar megtelik. -
italy72
csendes tag
Mini S905 (2Gb változat) nincs valakinek valami használható firmware?Ha igen hogy tudnám frissíteni? Recoveryben állandó hibát ír ki mikor frissíteni akarok,egy letöltött custom fw-vel.Megköszönném ha valaki segítene ez ügyben.Irtam korábban pár hozzászolássál előbb a Lan hibát is,egyre jobban gyanakszom hogy azóta csinálja mióta sikertelen volt a frissítés.Köszönöm előre is!
-
tau_ba
tag
válasz
DoItYourself #13326 üzenetére
Te kozvetlen Androidos-rol irtal? Az is erdekes, mert lehet nincs LE-s egyaltalan.
-
-igu-
veterán
válasz
DoItYourself #13325 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
A 3-4 USB portos vasak problémájáról nem is hallottam, ezt külön köszönöm, hogy megemlítetted.
OE/LE váltásról tudok, de mivel én még mindig OpenElec-et használok, az ugrik be mindig először. A szerkesztési idő meg letelt, mire észrevettem, hogy mit írtam. -
DoItYourself
Topikgazda
Javasolt, ajánlott típusok:
S905: Beelink Mini MX, Beelink Mini MX ver 1.0, Beelink Mini MXIII, Beelink MX64, Beelink M18, K1 Plus, KIII, Sunvell T95M.
S905X: Mini M8S II 2G/16G, EgoIggo S95X 1G/8G. Utóbbit ingyen hozzák a németektől.Érdemes szétnézni a hardveraprón is, ill. gearbest, geekbuying oldalakon. Az S905 kifutó, M18 ill. KIII az ami még kapható itt-ott. A 3-4 USB-s dobozokkal voltak gondok, részemről nem ajánlott egyik se, inkább egy elosztó. A wifi mindegyikben harmatos, túl sokat nem szabad várni ezektől, vezetékes hálózat ajánlott.
OpenELEC - ez volt az eredeti projekt, amiből 2016 tavaszán kivált a fejlesztők nagy része, és egy új projektbe kezdtek LibreELEC néven. Utóbbinak úgy tűnik biztosabb a jövője, folyamatosan jelennek meg belőle az új verziók, míg az eredeti rendszer fejlesztése szinte leállt. Általában az OE vagy LE rövidítéseket használjuk.
(#13323) tau_ba: az S9xx procik mind 64 bitesek. Itt most arról van szó, hogy LE-ből az első verziók 64 bitesek voltak 009-ig, utána készült párhuzamosan 64 és 32 bites verzió is, 012-től már csak 32 bites verzió van. Szájbarágós telepítés magyarul nincs, a LE fórumon megtalálod az angol nyelvűt, linkek az összefoglalóban, 62-es pontban. 64 > 32 bit frissítés nem egyszerű, jobban jársz egy új SD kártyával , és új telepítéssel. Ha egyáltalán szükséged van most azonnal a 012-re... Nekem nincs különösebb gondom a 009-el, úgyhogy egy darabig még az marad nálam a stabil verzió.
-
-igu-
veterán
Cimborám venne valami olcsó vasat. Én az S 905-ös készülékek közül választanék, de annyi különböző típus van mostanra, hogy belegabalyodtam és egyikre se merem azt mondani, hogy ez a neked való.
Segítenétek választani?
Elsődleges szempont az ár (max. 15e Ft, de inkább kevesebb). Kellene fullHD kimenet, 3db USB, Wifi, esetleg LAN, Openelec+Kodi rendszer. 3D kép nem kell, TrueHD hang nem kell, DVB-T nem kell - albérletbe lesz valami alsókategóriás tévé mellé.
Legyen stabil és problémamentes a működés, oszt világbéke.
Nem gond, ha Kínából rendelős a vas, nem holnapra kell. -
dethroner
veterán
válasz
blakey #13311 üzenetére
Igazad van, elnézést, elnéztem az összefoglalót
De mi lehet az oka annak, hogy az újabb eszközök csak 100.as portot kaptak? És mennyit enged át valójában ez a 100-as port? Sajna nem tudom hogy droiddal vagy libreelec-el használnám-e, ez majd használhatóság és funkcionalitás, megtapasztalás után fog eldőlni. Épp ezért gondoltam hogy legyen a 2/16-os verzió, úgy nem futhatok bele hw limitbe. Egy BD50-es ISO film kicsivel kevesebb mint 50Mbit/s bitrátájú, átmegy ez gond nélkül folyamatosan ezen a kínai 100-as porton?
Azt hittem már tudom mit kell keresnem, 2/16-os, legyen gigabites port, 6-os droid hogy a lehet legtovább támogatott legyen. Erre kiderül hogy bambán olvastam az összefoglalót, és nem lehet ezen kritériumok alapján "fullos" masinát választaniAkkor maradjon biztosra a 2/16, de mit gondoltok, mivel járhatok jobban? Ha időtállóbb 6-os droid és majd ha egyszer talán HDR-es tévém lesz, akkor legyen S905X, vagy inkább a gigabites port jön jól és akkor legyen S905?
-
leximester
tag
Ez már működik 32 biten is: Transmission
-
djnice
veterán
válasz
tau_ba #13316 üzenetére
Van, a 32 bites verzióhoz:
libwidevine IS NOT INCLUDED for copyright reasons. But you can install it yourself with the help of a script from LE Developer Millhouse:
curl -Ls http://nmacleod.com/public/libreelec/getwidevine.sh -o /tmp/getwidevine.sh && sh /tmp/getwidevine.sh -
nickcreeper
tag
Sziasztok!
Alkalmi játékra és esetleg filmezésre keresnék, valami olcsóbb tvboxot.
Fire TV Gaming Editiont kerestem, de már nem forgalmazza az Amazon EU-ban.
Mi TV 3 is szóba jöhetne, csak az ára kicsit már húzósabb.
Esetleg tudtok ajánlani valamit?
Előre is köszönöm! -
tau_ba
tag
LE-n futo Kodi ala van Netflix kliens?
-
mihione
őstag
Hali!nézegettem ezeket a kütyüket és olyan kérdésem lenne,hogy az olcsó kategóriából melyik az ami jól működik?jó lenne 10k körül megúszni a dolgot,leginkább filmezésre lenne használva,esetleg kis youtube,böngészés.
-
doso21
csendes tag
Olyat már tapasztaltam, hogy az új verzió telepítése és frissítés az új verzióra az nagyon nem ugyanaz. Volt hogy play áruházból való frissítés után a kiegészítők futa dolgokat csinaltak. Töröltem. Majd újra feltettem és minden pörfekt.
-
italy72
csendes tag
Mini S905 boxom van.
Miért van az hogy az Utp kapcsolatot néha elfogadja,néha nem...
Állandoan wifivel akar kapcsolódni,ha a wifit letiltom akkor pedig nincs net.
Routeremmel minden okés,tehát nem ott lehet a hiba. -
blakey
titán
-
dethroner
veterán
Ajánljatok légyszi S905X-es masinát, amin valós gigabites port van, 2/16GB, optikai hangkimenettel. Lehetne mondjuk 50 dezső alatt?
Ja és persze valami általatok már ismert, többek által elégedetten használt készüléket.
-
headhunter
addikt
-
dethroner
veterán
válasz
junkpod #13230 üzenetére
Egyszer próbaképp már felraktam a pc-re a Kodi-it, akkor zavart hogy a tévé HDMI feketeszintet másképp kezelte mint a MPC-HC, de azt hiszem együtt fogok tudni élni vele.
Amúgy ha droidon minden van, akkor miért használják inkább ezt a libreelec-t?
Yt-ot meg 2,5 méterről nézem, de egy 55colos tévén, szóval jöhetnek a plusz pixelek -
gulac12
tag
válasz
Technoman #13300 üzenetére
Nekem a TV és a box egy áramforráson van a router viszont nem, korábban Wifi csatlakozással nem volt rendszeridő problémám, mióta azonban utp kábellel kötöttem össze a routert a box-al a rendszeridő nem müködött. DoItYourself segítségével, időkiszolgáló beállítással a probléma megoldva.
-
gulac12
tag
válasz
DoItYourself #13298 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a time.kfki.hu beállítása után a rendszeridő rendben, sőt még nyertem 10 sec boot időt, mert a késleltetést kikapcsoltam.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
szabi__memo #13297 üzenetére
WD Red 2TB. Lehet, hogy a külső házzal van a gond, mert írták a topikjában, hogy ezek elsődlegesen PC-s használatra vannak tervezve, máshol lehetnek problémák. Régi WD Elements 2TB viszont gond nélkül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged