Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ryke1
tag
válasz Martin Eden #14340 üzenetére
En a tv taviranyitot akarom hasznalni CEC-vel. Nekem szerintem eleg a gyari 100M, csak sorozatok a netrol, semmi fullHD.
Mar csak egy darab volt gyorsan meg is vettem, plane ennyiert.
[ Szerkesztve ]
"Az akadályok azok az ijesztő dolgok, amiket akkor látsz, ha szemedet leveszed a célról" - Curt Carlson
-
Csicsóka
őstag
válasz Martin Eden #14340 üzenetére
Milyen LAN adaptert rendeltél, és honnan?
-
Csicsóka
őstag
válasz Martin Eden #14352 üzenetére
Remélem nem úgy jársz vele mint én.
Mire megérkezik, kiderül hogy nem is asix van benne, hanem RTL 8152 vagy 53,54 Ezeket nem támogaja a LE. Amit a DX-ről rendeltem, értesítettek hogy változás van és nincs már ASIX AX88179. Amazon.de-n meg a kommentekben olvastam, hogy bizony asx-nek tituláltban, is már RTL-van azzal küldik. Szóval, nekem nem sikerült eddig megtalálni a tuti-t.
Lehet hogy hagyom is a fenébe, és nem a S905-ből lesz a home server/router/firewall/wifi hotspot, hanem egy Banana Pi R1-ből. -
azbest
félisten
válasz Martin Eden #14362 üzenetére
kszak buildel F változatot és felteszi máshová ha elkészült.
Ez meg tán egy D [link], [link]Ja hogy már az F el is készült és linketle a nyitóban [link], ez a tárhely [link]
Kíváncsi leszek a wifit fixálta-e, mert valami el volt romolva nálam az e-vel, talán amit hozzá adott valamelyik wifi fajtához varázslást, az kavart be némelyiknek (tettem fel neki logot tegnap).
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #17502 üzenetére
Olvastál a 8.0.1b-ről pozitív véleményeket? Én nem.
Amúgy igen, a 8.0.1a nálam mindent visz a killa is megy, minden forrás jól működik (S905)[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
interstate76
addikt
A jó öreg 005-ös LE-vel a PH tesztcsomag-ból a Suzumiya és a Killa is hibátlanul, 0 drop és 0 skip mellett megy végig a Beelink Mini MXIII-ason.
(#17501) djnice Sztem segíteni akart.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő... eladó PS4 játékok (lemezes és digitális, sok exkluzív és playlinkes)
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #17513 üzenetére
Igen, simán mehet az update mappába a korábbi és szerintem a dtb-t is másold át.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
"de a Vsync már nem is kapcsolható, talán ennek is köze van ahhoz, hogy függőleges kameramozgás egyáltalán nem sima 29.97-en"
Semmi köze egymáshoz a vsyncnek és a függőleges kamera mozgásnak minden esetre jópofa házBox's don't touch!
-
Bubukain
senior tag
válasz Martin Eden #18471 üzenetére
én is pont ezt akartam írni
-
dugesz77
őstag
válasz Martin Eden #18471 üzenetére
Ezt én is alátámasztom. Megy minden, 4K HDR-ig bezárólag teszteltem, tökéletes.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Martin Eden #23922 üzenetére
Az csak annyit tud, hogy vezérli a backendet, de nem nézhető a mobilon az adás.
https://tvheadend.org/projects/tvheadend/wiki/ClientsAki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Martin Eden #23924 üzenetére
"át tudja adni a streamet valamilyen lejátszónak, én általában az MX player/Vlc párost használom attól függően, milyen hw van alatta."
Én ezt a funkciót nem találtam. Kérlek, vezess rá, merre van!
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz Martin Eden #23936 üzenetére
Igen, én is így csinálom, több userrel. De az LE alatti TVHeadendből nálam hiányoznak a stream beállításoknál azok, ahol lehet átkonvertálni. Gyakorlatilag csak pass és HTSP van. Van ugyan egy matroska, de ott semmi állítási lehetőség nincs (vagy csak én bénázok). Ráadásul, ha a PASS-t próbálom átadni a kodinak (igaz, a kodi 1500 km-re van a TVHeadend-től ), akkor szakadozik a kép (és érdekes módon valamit csinál is streammel, mert a TVHeadend admin felületén látszik, hogy kb. 1/4-e a kimenő stream sebessége a bejövőnek, ami a PASS-nál azért nekem meglepő volt), viszont, ha HTSP-t, akkor hibátlan.
De mivel ez csak átmeneti állapot, ezért nem mentem bele mélyebben, hogy lehetne-e az RPi-n még valamit faragni... Ez is csak azért lett így hirtelen, mert gyorsan kellett egy TVHeadend szerver, az RPi épp felszabadult és korábban Libreelec volt rajta, így csak feltettem az add-on-t, nem akartam nekiállni telepíteni egy debian-t és arra a TVHeadend-et. -
Peugeot308
csendes tag
válasz Martin Eden #29573 üzenetére
Köszönöm a tippet,megpróbálok szerezni és kipróbálom!
-
Peugeot308
csendes tag
válasz Martin Eden #29573 üzenetére
Vettem tápot,de sajnos ezzel sem kapcsol be.
Ezek szerint valószínűleg használhatatlan lett. -
Peugeot308
csendes tag
válasz Martin Eden #29643 üzenetére
Megpróbálok utánanézni,hogy az mi és mit kellene csinálni vele.
Ha valaki tudna segíteni,azt megköszönném!
Martin Eden neked pedig köszönöm az eddigi segítséget! -
blakey
titán
válasz Martin Eden #44257 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #44263 üzenetére
Ahogy az ikonból is láthatod, működik, ez CE alatti kép, a fejlesztő készítette.
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #44265 üzenetére
Csak ne lenne az a vakító led az elején, semmi értelme ha van óra.. 2 napja a TX3 Minit használom, próbágatom CE-vel és nagyon jó csak a kijelzőt látni, semmi led, stb.
-
DIEGO15
őstag
válasz Martin Eden #44257 üzenetére
Én alieról vettem, 2napja jött meg
-
DIEGO15
őstag
válasz Martin Eden #44271 üzenetére
Egyelőre csak androidos, nem volt időm mással kipróbálni.
Tökéletesen működik rajta minden. -
rongaucho
tag
válasz Martin Eden #44390 üzenetére
Kösz a tippet! Hát nem tudom, merjem-e zip-ből ez az 1.06-os verziót telepíteni. Biztos, hogy működni fog? Illetve ha nem, az előző, már működő AceStream engine-emet nem fogja "elállítani"?
Még az a problémám van az AceStream működésével, hogy elindítva több stream-et is, maximum 3 Mbit/s volt a letöltés (legalábbis ha stream közben az Ok gomb megnyomásával ilyen infót írt ki az AceStream), vsz.ennek köszönhetően akadozott bármelyik meccs stream, amit próbáltam. (A házban ugyanott laptopon, Windows alatt akadás nélkül mentek az Acestream-es meccsek) De gondolom, hogy itt a probléma az lehet, hogy gyenge a wifi és tényleg csak 3-4 Mbit/s-t tud az X96 mini-m (ahogy az összefoglaló 15. pontjában is szerepel), ami kevés ahhoz, az Acestream-en HD-ben jövő meccseket wifi-n keresztül nézzem.
-
rongaucho
tag
válasz Martin Eden #44405 üzenetére
A régi, SSH-val felrakott AceStream-mel szerinted mit kezdjek? Hogy szedjem le? Vagy hagyjam, ez az 1.06-os majd "felülinstallálja"?
llletve felmerült még egy olyan gyanúm, hogy az Acestream állítólag nagy cache-eket csinál, akár több GB-ot is, ha nem állítják be. Lehet, hogy ez is bezavart? De ilyenkor talán küldene hibaüzenetet, nem? Egy kicsi 2 GB-os SD kártyán van most a LE, nem tudom, hogy az AceStream cache-e alpból a z SD kártyára megy-e vagy a ROM-ba menti?
[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
válasz Martin Eden #44407 üzenetére
allwinner H3 procival meg egy rávaló armbiannal, de nem annyira stabil
Ezt játszotta velem is a Bpi M2U, variáltam vele vagy 2 hétig, aztán ment vissza a régi mobil cerkás itx szerverem. Most adok egy lehetőséget a Rock 64-nek, hátha ez már egy elfogadható házi szerver lesz.
Ha nem, akkor megint megy vissza az itx, és befejezem az ARM kísérletet. -
DIEGO15
őstag
válasz Martin Eden #44885 üzenetére
Sajnos még nem, nem volt időm rá. Mentségemre szolgáljon, hogy szabad kástyám sincs most. OMV-vel fut, én arra vettem, ha az segít valamit. A hozzávaló dtb-vel minden hardverelemet felismer.
-
Martin Eden
tag
válasz Martin Eden #45051 üzenetére
Közben a távirányítóhoz már készítettem teljes map-ot, az már megy.
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #45051 üzenetére
Itt a leírás a hogyanról. VFD beállítás CE alatt
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #45060 üzenetére
Wifi, Bluetooth is?
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #45186 üzenetére
Kezd egyre jobban felértékelődni nálam a TX3 Mini (S905W). Azt használom kb. 2 hete, CE beállítva kb. mindent visz a saját korlátain belül. Android (Dual boot-os mexel által) alatt szépen megy a kadenciahelyes lejátszás Embyvel (Android TV) és Horizon GO-val is, más amit használok az a YT és a Chrome illetve egy fájlkezelő. Így gyönyörűen használható médialejátszónak, tényleg minden megy. Gondolkodtam, hogy veszek még egy boxot, de a 2db S912, 1-1db S905X és S905 mellé már lehet, hogy túlzás lenne Amlogic vonalon próbálkozni.
[ Szerkesztve ]
-
kulup
tag
válasz Martin Eden #45186 üzenetére
Szóval nem annyira ajánlott ez a Magicsee N5 ? Van másnak is negatív tapasztalata vele ?
-
qolu
csendes tag
válasz Martin Eden #46519 üzenetére
Leírtam hogy nem mükszik a wifi, meg az egész gagyi, és fake a soc.
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #46547 üzenetére
S905W maximum 4K 30FPS-t tud.
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #46551 üzenetére
Attól függ, hogy hogyan van beállítva, de ha látsz képet akkor többnyire szaggatott lesz, 4K 30fps-ig mindent visz de van olyan konténer amit nem szeret, nálam 4K 30 fps mp4-es anyag nem megy, ts-ként meg igen. S905/X/D és S912-n minden megy akadásmentesen.
-
mexel
veterán
válasz Martin Eden #46710 üzenetére
Én is reklamáltam, nekem is azt kérték tegyek fel videót. De nem értem minek az nekik, abból mit tudnának megállapítani? valakinek sikerült valahogy reklamálni GB-n a Magicsee-k miatt?
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Martin Eden #46843 üzenetére
Arra azért figyeljetek, hogy a routerben a dhcp más ip-t fog osztani az usb-s adapternek. Ez pl gondot okozhat, ha io címmel érünk el a boxon futó szolgáltatásokat jpl Tvheadend szerver)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
peestike
őstag
válasz Martin Eden #47194 üzenetére
köszi!
átneveztem, kipróbáltam, de csak a logo van, nem indul be a coreelec sajnos....
kártyát kivéve az android azért még beindul.
mivel nem kerestem reset gombot, ezzel a módszerrel indítottam újra.[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
peestike
őstag
válasz Martin Eden #47198 üzenetére
user error.... a dtb.img nem a gyökérben volt... beindult!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
syler123
veterán
válasz Martin Eden #47286 üzenetére
Más box alatt is működésre lehet bírni a kijelzőt, pl T95M? Nekem libreelec van fent, ott egyáltalán nem megy a kijelző.
Úgy látom igen, akkor ideje váltanom coreelecre[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
válasz Martin Eden #47866 üzenetére
ki van pipálva a Force initial EPG grab at start-up is és a Periodically save EPG to disk-hez is be van írva 1
a hiányzó közszolgálati csatornák pedig olyanok, hogy ha indítok egy új scan-t, akkor random van hogy megtalálja azokat, aztán kikapcsolásig mennek is, majd következő indításnál már nem lehet megnyitni a csatornákat, csak a listában benne vannak. aztán van, hogy scan-nél meg sem találja. de ezt áthidaltam a mindigtv kiegészítővel, szóval ha nagyon kell, akkor ott tudom nézni
-
rooney8
aktív tag
válasz Martin Eden #47871 üzenetére
azért köszi
-
Imi1981
veterán
válasz Martin Eden #48218 üzenetére
Szívesen kipróbálom a coreelec-et csak azért libreelec-et raktam mert azt már telepítettem többször. De ma kipróbálom a coreelec-et mert azzal jobban foglalkoznak. Remélem sikerül megoldani a távirányító dolgot (amíg nem jó a rendes távirányító addig a tévéjével tudom irányítani hdmi cec funkcióval).
Ha most libreelec-en lementem csak a kodi beállításokat azt coreelec-en vissza tudom állítani?[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz Martin Eden #48815 üzenetére
Őszintén még letölteni sem tudom! Magicsee n5 configuration kéne de letöltési lehetőség nincs (vagy én nem találtam). Angolul nem tudok úgyhogy inkább nem szenvedek vele. Azért kösz!
-
Gee777
csendes tag
válasz Martin Eden #48865 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget, megkerdezhetem hogy te milyen boxot hasznalsz?
En most egy X96 max-en gondolkodom 2GB+16Gb-n, ez szerintem mar eleg lesz arra amire szeretnem hasznalni. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz Martin Eden #49119 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. A 3. a legszimpatikusabb.
-
t.zolka
aktív tag
válasz Martin Eden #49482 üzenetére
Vizualizáció zenelejátszás közben ki volt pöttyözve, effekt nem volt letöltve, kivettem a pöttyöt, és most már működik.
Igaz, szerintem soha nem fogom használni, mint zenelejátszó, de most legalább ez a turpisság is kiderült. -
Gee777
csendes tag
válasz Martin Eden #49654 üzenetére
En is erre jutottam, hogy valoszinu a forrassal lesz valami, megprobalom majd megnezetni.
Sajna SD nincs belole.
Addig is holnapra Visca Barca. -
blakey
titán
válasz Martin Eden #50629 üzenetére
8.95.7-en vagyok, - megy a wifi meg a bt?
-
blakey
titán
válasz Martin Eden #50633 üzenetére
Köszi, pont N5 miatt akadt ki a Z6+, a qca9377 fimrware frissítés amit az N5 javítására szántak az keresztbe tett a Z6+-nak, de remélhetőleg most már jó lesz, Z6+-on oké, még N5 teszt van hátra.
-
divan
őstag
válasz Martin Eden #50907 üzenetére
Itt a leírás Csicsókától.
-
da.
tag
válasz Martin Eden #50969 üzenetére
Aha! Köszi, ez be volt állítva.
Most nem igazán tudom miért, de teljesen jónak tűnik...
A GUI 1080p lett 60Hz lett és nyomtam egy restartot. Nem értem ez hogyan befolyásolja a lejátszást, de mindegy is.Köszönöm mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Linux kezdőknek
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest