- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Technoman #15890 üzenetére
A Minix-el kapcsolatban (pénteken megyek érte, megjött!) olyan kérdésem lenne, hogy ha jól értelmezem az írásaidat, akkor az U1 gyári lejátszója egy KODI fork (XBMC for Minix?) - igen
Na már most, ha nem szeretném újra mókolni a Minix lejátszási részét (pld. újra lőni a JukeBoxot, vagy a felületet ugyan úgy testre szabni) és csinálok a jelenlegi LE alatt (7.0.2.009 használok) egy biztonsági másolatot az egyik vinyóra és azt backup-ba visszatenném a Minix-re. - szerintem nem fog működni, más az elérési útvonal LE alatt és más Android alatt, de én még nem csináltam ilyet, nekem a tiszta telepítés a jó.
Egyébként kompatibilis lenne, csak két különböző rendszerrel "mókolnál" ami nem biztos, hogy jól működik. -
ZS3NI
őstag
Minix Neo U1. A gyári XBMC for minix, vagy inkább egy play store KODI 17-es a jobb?
-
Kihúzod az SD kártyát a slotból és újraindítod a boxot....
Ha az LE kell meg visszadugod...
Ennyi..(#15892) KnockOut87
DoItYourself nagyon részletes leírást írt, folyamatosan gondozza hálás köszönet neki, ha figyelmesen elolvasnátok, akkor az itt megkérdezett dolgok 90% nem lenne megkérdezve.....
Lehet többször is neki ugrani, és emészteni..... egyedül csak időt kell szakítani rá...
Dual boot is le van írva, és tényleg nem lehet vele elrontani semmit teljesen érintetlenül nagyja a NAND-on lévő Android FW-t.... -
Technoman
őstag
válasz
blakey #15880 üzenetére
blakey:
A Minix-el kapcsolatban (pénteken megyek érte, megjött!) olyan kérdésem lenne, hogy ha jól értelmezem az írásaidat, akkor az U1 gyári lejátszója egy KODI fork (XBMC for Minix?)
Na már most, ha nem szeretném újra mókolni a Minix lejátszási részét (pld. újra lőni a JukeBoxot, vagy a felületet ugyan úgy testre szabni) és csinálok a jelenlegi LE alatt (7.0.2.009 használok) egy biztonsági másolatot az egyik vinyóra és azt backup-ba visszatenném a Minix-re.
Ez müxik, vagy a fork ily' tekintetben már nem kompatibilis.
Thx -
blakey
titán
válasz
mettek #15885 üzenetére
A Minixes XBMC a Jarvisra épül, szinte mindent visz, hamarosan jön a Kryptonos változat. Az LE Kodi kompatibilítás szempontjából jobb, most LE-t használok.
LE telepítése annyi, hogy 5 percet szánsz az első telepítésnél az SD-re írásra, utána a frissítéseket csak az update mappába kell másolni és újraindítás, települ és kész. -
-
mettek
addikt
Minix neo u1 érkezőben.
Kérdésem: Van e különbség az android alatt futó kodi és a tisztán telepített Openelec között? Összefoglalóban megnéztem a telepítését, és ez nekem magas. Szeretném ha lejátszaná a HD hangsávokat és a 4k-t is.
köszönömRPI-re annyi volt a telepítés, hogy rátoltam a kártyára az omage fájlt és kész...
-
válasz
gergoke #15879 üzenetére
Akkor egy 905/905x box +SD kártyáról LE. Amire vágysz az tudja. (Van WD liveom és vagy 3-4 Andrid boxom így a "tapasztalat" beszél belőlem)
Sokkal jobb, mint Android alatt bármi. Youtube is megy csak egyedi kulcsot kell generálni de itt a topikban már leírtuk.LE telepítés kb 5 perc, majdnem annyi, hogy kiveszed a dobozból....és semmit sem tud tönkretenni.
Ha veszel egy Tronsmart S95-öt Az androiddal is használható Vidon.me (jár hozzá előretelepítve,regisztrálva) jól megy rajta gyárilag is és ha mégis belevágsz a dual boot LE-be segítek.... 5 perc az egész
Le alatt sokkal gyorsabb a menü, az egész gördülékenyebb, reszponzívabb -
válasz
junkpod #15881 üzenetére
Köszönöm a tanácsod, az összefoglalót átolvastam előtte. (Ott leírva nem láttam azt, hogy csak akkor kérdezhetek, ha LibreELEC-et szeretnék telepíteni a lejátszóra.
)
Olyan megoldást keresnék, amit kiveszek a dobozból és használom. Akkor lehet, nem ez a vonal az, amit én valójában keresek.
-
ZS3NI
őstag
Megérkezett a szüleimnek szánt Minix Neo U1.
Milyen launchert ajánlotok? A gyári nagyon gány. Szerintem maradok android alapon, mert így jól megy az airplay ami fontos lenne. (iPadet tükrözni néha).
-
junkpod
veterán
válasz
gergoke #15878 üzenetére
Kérlek olvasd el az összefoglalót. Ha csak KODIval haználnád akkor nincs értelme olyan parttalan elvekhez ragaszkodni, hogy "nem akarok más sw-t tenni rá"...
Amúgy meg nem rontja el a droidos fw-et, nem is települ a helyére, simán SD-kártyáról fut a LE+KODI. Csak az androidos nagy eséllyel használhatatlan lesz médiaplayernek. -
blakey
titán
válasz
gergoke #15878 üzenetére
A LibreELEC egy célszoftver, csak Kodi fut rajta és a legújabb LE már szinte tökéletes, minden anyag hibátlanul megy, stb. LE telepítése 5 perc egy SD-kártyára, utána behelyezed a lejátszóba és kész.
A Neo U1 annak jó aki androidot szeretne a médialejátszás mellett, mert ott androidon is egész jó a lejátszás.(#15879) gergoke
Viszont a sok hiba amit a droidos Kodi tud az zavarni fog, kevés egy jó CPU, a rendszernek is jónak kell lennie és általában az olcsóbb boxokon a rendszer sem túl jó, arról nem beszélve, hogy elég sok kamu RAM-os box van a piacon, pl. az android szépen jelzi, hogy 2GB RAM van benne aztán LE telepítése után derül ki, hogy kamu az egész és csupán 1GB RAM van benne. -
válasz
kenand #15877 üzenetére
Az LE hiánya nem zavar. 90%-ban 1080-as videók (hálózaton át NAS-ról történő) lejátszására használom HDMI-n át egy 46-os G20-as Pana plazmán. A WDTV-vel pl a gyenge YouTube támogatás a problémám. Idővel belassul és le is tud fagyni tőle. A gyerekek néznek néha onnan is ezt-azt, ezért ez lenne még fontos. Az androidban nem vagyok biztos, hogy feltétlenül szükséges. Túl csúcs eszközeim nincsenek, így valami egyszerűbb olcsóbb megoldást keresek.
-
válasz
gergoke #15875 üzenetére
Specifikációjában erős, nem kétséges. (912-es proci, 3GB RAM stb)
Miben szeretnél hogy többet nyújtson, mint a WDTV?
Kell más funkció, mint videó lejátszás? Kell Android?(#15876)
WD TV máig jó kis lejátszó ha nem kell más csak 1080p-s video lejátszás, azt szépen teszi most is hiába 4-5 éves (nekem is van)Azzal egyetértek én is veled, ha nem kell Androidos funkció (játék, stb), felesleges a s912 CPU, sőt sajna LE sincs rá.
-
Sziasztok,
Otthoni médialejátszónak keresnék a már kissé koros WDTV helyett ilyen Amlogic chipes dobozt. Szerintetek nagy mellényúlás egy S912-es procis Beelink GT1 Ultimate (3/32 GB) modellt megvenni erre a célra?
-
válasz
Strangers #15873 üzenetére
Rezetelni alap állapotra, vagy ha elérhető újratelepítnei az FW-t ha biztosan van rávaló.... ( a klón 812-es M8s-emen az utóbbit meg nem próbálnám, mert sok változat van és a nem megfelelő fw téglásítja)
Fogpiszkálós indítással bejön az recovery menü. (onnan első körben meg lehet próbálni csak a cache-t törölni, de az nem biztos, hogy segít)
-
Strangers
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Mit érdemes csinálni ha a mini box androiddal használva nagyon belassult ? Tehát nem LE alatt használt hanem csak androiddal de alig használható a lelassulás miatt.Előre is kösz a választ!
-
kmarci25
veterán
válasz
DoItYourself #15869 üzenetére
De, van felvevős boxa a T-nek, plusz 1000 Ft havonta. Neten lehet kérni, pár napon belül jön az emberük, és hoz egy ugyanolyan dobozt, mint ami addig volt, csak az újban van egy HDD.
-
válasz
DoItYourself #15869 üzenetére
Szerintem egyébként sem enged egyik szolgáltató sem olyat, hogy kódolt adást csak úgy felveszel.
Mindig TV-ből is csak az ingyen csatornákat lehet rögzíteni.
Bizonyos "okos" tévéken ugyan van PVR funkció,de titkosított és csak a felvételt készítő TV-n lehet visszanézni. (Régebbi Samsungokra van ugyan hack)
Egyik szolgáltatónak/kiadónak sem célja a korlátlan és továbbadható műsorrögzítés -
darvinya
titán
Miért áll vissza a Play áruház mindig a gyári fw-sre?
Elavult, de frissíteni nem frissíti magát, pedig írja, hogy van új..
Ráadásul minden belépéskor el kell fogadnom feltételeket. -
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
vargalex #15850 üzenetére
Mivel az internet lassan már olyan otthon, mint az áram (ha csak egy kis kimaradás van, azonnal reklamálnak a userek), még nem indítottam újra a routert, de mégis feloldja a nevet valami. A DHCP szerver egy szolgáltatói dlink, de nem találtam benne olyan beállítást, ahol mac címekhez lehetne ip címet rendelni.
ping libreelec
Pinging libreelec [192.168.0.22] with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.22: bytes=32 time<1ms TTL=64
Ping statistics for 192.168.0.22:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0msWin10 intézőben alapból nem látszik a LE a hálózat/számítógépeknél, csak akkor jelenik meg, ha beírom a címsorba: \\libreelec. Kedvenc programom (Total commander
) csak homokórázik és kifagy, ha megnyitom a hálózatot, lehet, hogy frissíteni kéne. A vbs script azt üzeni, hogy nincs master browser jelenleg.
-
Beni2360
félisten
válasz
Sniper888 #15828 üzenetére
Nem tudom, hogy kaptál-e választ de nem nagyon tudtam eddig 4 gépen, 2 táblán és 3 telefonon sem beüzemelvi a TV-go aplikációt. Olvasd el a g.playban a leírást.
Volt köztük nem rootoltból 7 készülék. Egyvalakinek sikerűlt még a régi 8 sorozatu boxal de kacifántos dolog volt. -
törölt tag
válasz
Sniper888 #15828 üzenetére
Srácok! Légyszi, segítsetek már neki! Melyik box nem rootolt? Ha jól rémlik, akkor az S912 -esek, de én csak S802 -ben tudnék neki segíteni. Mellesleg most, hogy van 802 -esem, és 905 -ösöm is, Android alatt nem látom azt az egetverő különbséget. Sőt! A 802 -esem (M8) jelenleg sokkal kezelhetőbb, mint a 905 -ösöm (KIII).
-
blakey
titán
válasz
interstate76 #15858 üzenetére
LE alatt az SMB tökéletesen működik, mindig megjelenik a hálózatban, soha nincs gond.
-
interstate76
addikt
válasz
Ejelhar #15808 üzenetére
Áh, köszi!
(#15820) blakey Neked is!
Viszont akkor ezt az ellentmondást tisztázni kellene, hogy tallózhatók-e az LE alatt megosztott mappák extra barkács nélkül vagy sem. Sajnos az LE-vel felvértezett boxom most használatban van, szóval nem tudom kipróbálni. Ha jól látom, akkor Ejelhar kollégán kívül mki szerint simán működik a történet, ami furcsa, mert az említett topiktárs is szakértőnek tűnik a témában.
Más: talán valakinek érdekes lehet (bár nem hiszem, hogy sok embernél fut a 005-ös LE): lecseréltük a nappaliban lévő TV-t és bár a korábbi Toshibával nem működött a CEC (be sem bootolt a LE, ha a TV-n be volt kapcsolva), a most használt Samuval gond nélkül, perfekt módon működik. Királyság!
-
headhunter
addikt
KODI 17-ből van olyan verzió, amelynél működik "Auto Frame Rate Fix"? (S905X)
-
blakey
titán
S905X-re ez a "device tree" kell: gxl_p212_2g.dtb
-
Kornl23
tag
válasz
DoItYourself #15823 üzenetére
1. Akkor egy olcsó S905 LE képes lejátszót kellene találnom. Tudnál ajánlani egyet? Külföld is jöhet.
2. NAS-t ezért nem szeretnék venni, ha lesz lejátszom akkor letesztelem LE-vel mire képes.
A 20Mbites netet csak elbírja.
Ha nem jön össze akkor marad az asztali PC-m, nem fogyaszt sokkal többet, mint egy NAS, de egy kicsit hangos.
3. Az lett volna a célom, hogy lemondom T-t és egy T-s felvevő boxot csináltam volna a lejátszóból.
Tv-ben van CA olvasó, de így nem tudom rögzíteni a műsort. -
Szia!
Még is azt mondom akkor, hogy vegyél egy 905/905x-es boxot, HDMI-n kösd össze a TV-vel és állítsd be, hogy 2:0 PCM-be konvertálja a DTS/DD-t. (de egyébként passhtroughban mehet a hang az erősítőbe ha akarod és akkor 5.1)A feliratot kiválóan kezeli és SAMBA-ról is játszik (sokkal jobb, mint a DLNA) Igaz a hang csak 2.0 a TV-n, de a TV amúgy sem tudna többet megszólaltatni.
Ha be van állítva a KODI pofon egyszerűen használható, feleség barát(Nálam is el vannak kényeztetve, még a nagy fiaim is, mindent én állítok be, de azért mint user elboldogulnak)
-
Ejelhar
senior tag
válasz
DoItYourself #15846 üzenetére
Szerintem még úgy lehet gyorsítani (a név szerinti elérést), ha a dhcp szerveren lefoglalunk egy IP címet a boxnak, majd azt rögzítjük az OS host file-jában (windowson c:\windows\system32\drivers\etc\hosts )
Az ötlet rém egyszerű, rögtön az elején tudni fogja a PC milyen IP címmel kell szóbaállni :
-ha névvel el akarjuk érni egy tetszőleges host SMB megosztását, akkor először a "hosts" file-t fogja megvizsgálni a gépünk, itt megtalálható?
- ha a fenti nem sikerült, akkor a DNS szerverhez fordul, hátha az tudja.
- ha minden kötél szakad és a DNS lekérdezés is leidőzített, akkor kezd el broadcast-olni a helyi hálón, hátha felel valaki. -
vargalex
Topikgazda
válasz
Ez erősen függ a routertől is. Gyári firmware-okat nem ismerem, de pl. OpenWrt-n saját DNS szerver fut, ami a DHCP-n IP-t kérő eszközöket (ha azok a DHCP request esetén küldik a host nevet - az LE küldi) feloldja név alapján. Azaz teljesen mindegy, hogy IP-vel, vagy névvel hivatkozol rá. Ez egy ping-el is kideríthető.
Állítsd le az LE-t, indítsd újra a routeredet, majd indítsd el az LE-t. Aztán a kliensről nézd meg aping libreelec
kimenetét.
-
C14NZ
tag
válasz
kenand #15838 üzenetére
(#15838) kenand
DTS nem olyan nagy gáz, legtöbb magyar hang DD. DTS ritka, ha több release van abból olyat kell levenni ami DD...
Teljesen igazad van, de pl. nagyon sok eredeti nyelvű sorozat (akár nyelvtanulási szándékból) pl. Battlestar Galactica HD minőségben csak dts hanggal kölcsönözhető. Ha az első hangsáv dts az (igen LG) tv már nem viszi, vagy némán viszi. Ilyenkor jön jól a Pioneer BDP-160 player, ami mindent megeszik és ha akarom a tv-n van hang, ha akarom a házimozin.
BD filmből is azt választani ami dolby digital (DD)
Ez mindegy, hiszen a BD lejátszó lekezeli ezt a problémát, más formátumot tud kiadni HDMI-re és mást digit kimenetre. Viszont mkv lejátszásakor ha van már beégetett felirat az konténerben ez a lejátszó és a NAS-on futó DLNA kliensem nincs jóban a "külső", ugyanolyan elnevezésű felirattal. Kifejezetten emiatt keresek médialejátszót, valamint azért, hogy elfelejthessem a DNLA-t és a NAS-ról sima megosztással működtessem a "szórakoztató központot".
Szerintem mindenkinek meg lehet tanítani, hogy kell használni a boxot és bekapcsolni az erősítőt.
Szerintem nem ismered a feleségem, már egy A B hangszóróváltás is gondot okoz néha
Köszönöm segítő szándékod!
-
blakey
titán
válasz
Azokat az eszközöket amiket gyakran szeretnék elérni felveszem a kedvencek közé, innentől kezdve nem foglalkozom azzal, hogy megjelenik-e vagy sem illetve, hogy mikor.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
blakey #15843 üzenetére
Régebben nekem is azonnal megjelent Win10-en a hálózatban a LE, amikor bekapcsoltam a sambát, most csak homokórázik, és semmi. IP cím alapján persze megy azonnal. Mondjuk azóta variáltam otthon a hálózaton, sok eszközön fix IP-t állítottam be, bekerült egy új router AP-nek (ez nem hiszem, hogy bármit is kavart volna, minden eszköz vezetékesen kapcsolódik). A LE box ugyanúgy DHCP-n van, csak más helyre került. Van valahol egy vbs scriptem elmentve find master browser néven, majd előkeresem, hátha attól okosabb leszek, mi is történik a hálózaton.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
blakey #15843 üzenetére
Hát lehet, túlspiráztam:-)
De nekem nem jelent meg a tallózható hostok között, ezért a kavarás. Minden legyen szépen a helyén.
Vagy talán azt kéne mindig ajánlani itt, hogy \\LE_IP_CÍM szerint tallózzák be a népek, mert az egyértelmű minden OS-nek, akkor nem áll neki keresgélni név szerint a helyi hálón, hanem rögtön megszólítja. -
Ejelhar
senior tag
Elvileg az LE telepítéskor átmásolja az adroidos partícióból a remote.conf file-t. Hogy ez miért marad el néha, az jó kérdés.
De lehet pótolni. Ehhez be kell lépni ssh-n, majd:
mkdir /tmp/system
mount /dev/system /tmp/system
cp /tmp/system/etc/remote.conf /storage/.config/remote.conf
remotecfg /storage/.config/remote.conf -
blakey
titán
válasz
Ejelhar #15841 üzenetére
MAC-kesként csak viigyorgok, mert tényleg ott a LibreELEC a hálózati eszközöknél és csak klikkelni kell, semmilyen "bohóckodás" nem kell. Kipróbálom windows alatt is ha hozzám kerül egy ilyen gép, de szerintem ott is ugyanaz a helyzet. Egyébként IP-cím alapján is azonnal lehet csatlakozni. Nem bonyolítod túl a dolgot?
Minix Neo U1 info: "I got the driver a few days ago from Ken, I need to integrate it in my builds. I will let you know when there's anything to test." - tehát lehet, hogy meg lesz oldva a fejhallgató kimenet is.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
junkpod #15819 üzenetére
Nekem megjelenik simán a radugott pendrive mappankent.
Akkor félreérthetően fogalmaztam. Ne is ezzel van gond, hanem oda kell találni, ami alapkonfiggal lassú.
A módosítás csak az smb tallózást érinti, tehát megjelenik a "Hálózat" alatt a "libreelec" host, illetve \\libreelec\ formában rögtön elérhető, nem kell kivárni míg broadcast-al felderíti a hálót a csatlakozni kívánó gép. -
Ha azt szeretnéd, hogy a TV egymaga kezelje a DTS- hangot, nincs mese TV-t kell cserélni ami képes DTS hangsávot dekódolni.
VAGY ha a Blu Ray plyerben van DTS dekóder akkor engedni annak a dekódolást és a hangot a TV-be sztereóban átküldeni. És ha az erősítőt kihagyod a Boxok is tudnak olyat, hogy PCM szereoba átkódolják a hangot, az már mehet a TV hangszóróba. -
DTS nem olyan nagy gáz, legtöbb magyar hang DD. DTS ritka, ha több release van abból olyat kell levenni ami DD, akkor a gyermek/feleség csak azt tudja nézni..... BD filmből is azt választani ami dolby digital (DD).
vagy TV beépített playarével nem kell filmet látszani ha még is igény a DTS, hanem a box-szal erősítőn keresztül. Szerintem mindenkinek meg lehet tanítani, hogy kell használni a boxot és bekapcsolni az erősítőt. Tény bonyolultabb mint csak benyomni a TV-t.(#15829) Pelican
Erősítő csere nem segítene azon, hogy a TV hangszóróján szóljon a DTS, ahhoz DTS-t dekódolni tudó TV kellene...(LG általában nem kezeli a DTS hangsávot, a Samsung meg igen) De szerintem a TV hangszóróját nem kell használni...csak TV-zéshez, de TV-n meg nincs DTS hangsáv.
-
doggie
aktív tag
Távirányítóhoz ezzel a dtb-vel kell felülírnod az SD-n levőt:
gxbb_p200_2G_1Gbit.dtb ---> itt találod letöltéshez -
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #15833 üzenetére
Hát nekem szól , mind a kettő .
Samsung UE43JU6000 a tv-m .
-
adi1234
tag
Valamit rosszul csinálsz .
Hdmivel összekötöd a tv-t, optikán pedig az erősítőt .
Hdmin sztereón szól a tv , optikán meg amire beállítottad a lejátszót vagy amit a film tud .
Így mindkettő szól . A tv lekezeli a hangot sztereóra az erősítő pedig engedi a dts-t.
Ne akarj a tv-vel egy hurot csinálni . Felesleges !!
-
C14NZ
tag
válasz
Pelican #15829 üzenetére
1. Érdekes feltételezés, de szeretném én eldönteni, hogy a tv hangszóróin akarok-e valamit hallani, mert az akkor és ott kényelmesebb nekem, vagy az erősítőn keresztül szeretném a házimozi rendszeren. Meg aztán kicsit nehéz elmagyarázni mondjuk a hét éves fiamnak, hogy mit hány helyen kell átkapcsolnia ahhoz, hogy legyen kép és hang, a feleségemnek meg pláne... Tanulékony, de ez sok neki.
2. Semmi kedvem átkonvertálni minden csak dts-es hanggal elérhető műsort, mert a releaserek így adják ki a tékában
Remélem így érthető
-
Pelican
őstag
Pana SA-XR 70 - a digi bemenetes Ti chippes hangjához ragaszkodom, nem látom értelmét lecserélni jelenleg 300k alatt semmire
...
Jelenleg ha PC-ről játszom le dts-es anyagot a tévén, akkor be kell kapcsoljam az erősítőt is, hogy legyen hang.Nem értem, annyira ragaszkodsz a minőséghez, hogy nem cseréled az erősítőt, de a DTS hangú filmet meg a tv-n akarod hallgatni.
-
Sniper888
csendes tag
Helló
egy kis segítséget szeretnék kérni, szeretnék vásárolni egy android tv-boxot,
Ebay vagy aliexpress nézegettem, a kérdés az lenne, hogy van e valakinek olyan tv-boxa, ami legalább 4 magos 2Gb ram és működik rajta a tv-go alkalmazás.. mert úgy tudom ezek közül sok rootolt gyárilag és azt írják, hogy a tv-go rootolt készülékeken nem működik..ha lehet akkor konkrét típust is írjatok, olyan 15E ft-ig szánnék rá kb..
-
C14NZ
tag
válasz
kenand #15813 üzenetére
Sajnos nincs, csak egy be (ver 1.1) egy ki (ver 1.0) (Pana SA-XR 70 - a digi bemenetes Ti chippes hangjához ragaszkodom, nem látom értelmét lecserélni jelenleg 300k alatt semmire, DTS-ES DD-EX stb., persze nem HD még).
Semmi bajom nem lenne, ha a tv tudná a DTS-t... HDMI váltó nem opció, mert akkor nem menne át a 3D BD képe az erősítőn (ver 1.4 kellene), ezért a bluray lejátszó is SPDIF bemeneten van az erősítőn. A TV optikai kimenete is benne van, sőt mg a PC-é is. Igazából a TV belső lejátszóját, a PC-t _és_ a BD-t váltanám ki egy lejátszóval, ami a NAS megosztásból játszana le DLNA helyett. Jelenleg ha PC-ről játszom le dts-es anyagot a tévén, akkor be kell kapcsoljam az erősítőt is, hogy legyen hang. Ha a bluray playeren megy úgy van hang mindenhol. Jó lett volna, ha ez is tudná (mert én szeretném eldönteni hol "szóljon"), de úgy írjátok ugyanaz a bitstream megy a HDMI-re is és a digi kimenetre is (legyen az optikai vagy spdif, mindegy), így viszont csak az erősítő hallathatja a hangját.
CEC nem megy a Librésített lejátszóval? Úgy megszoktam már, hogy nagyjából mindegy melyik táv van a kezemben
Köszi a segítséget!
-
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Kornl23 #15816 üzenetére
1-2: gondolkozz el egy olcsó NAS+olcsó lejátszó kombón, ha már van egy 3,5"-os lemezed. A torrent kiválóan futhat a NAS-ról.
NAS nélkül működhet egy S905/S905X + LE + ext4-re formázott lemez USB2/3-as rackben (mindegy) a torrenthez, android nem is kell. Ütemezést a torrent kliens tudja, ha tudja.
3. T-Home IPTV úgy tudom csak a saját dobozukkal megy. MindigTV Extra: a tévédben nincs tuner? Tuneres készülékek vannak, lásd összefoglaló, de a kódolt adásokhoz szükséges kártyaolvasó problémás, egyszerűbb ezt a tévére bízni.
Távvezérlés: lásd összefoglaló, 14-es pont. -
-
blakey
titán
válasz
interstate76 #15802 üzenetére
Igen, hibátlanul megosztja a könytárakat, mappánként, ahogy kell. Semmit nem kell szerkeszteni, sőt a DLNA is bekapcsolható.
(#15817) fpunto
Na, ilyenről még nem olvastam. Működik az adott USB port? Jók az elemek/akku? Jó a táv? -
junkpod
veterán
válasz
Igen, de van egy kapcsoló a külső eszközök automatikus megosztására. Ezt is és a sambat is be kell kapcsolni
-
fpunto
csendes tag
Felraktam LE 8.0.0b-t, de az MX3 légegerem nem működik, csak a saját távirányítója (Mini M8S).
Van rá valamilyen megoldás, hogy az is működjön? -
Kornl23
tag
Sziasztok,
Kicsit már unalmas állandóan pendrivera másolni a filmeket és manuális feliratokat keresni hozzá és úgy rádugni a TV-re (nem okos).
Gondoltam én is beszerzek egy Kodis lejátszot legalább letölti helyettem a feliratot.
A fórumot olvasva rájöttem, hogy nagyon sok mindenre lehet használni ezeket a kis kütyüket.
Úgyhogy kicsit elszaladt a képzeletem:1.körben amit kerestem, erre szinte bármelyik androidos lejátszó alkalmas.
- FullHD lejátszás, 4k és 3D nem érdelek
- Gyors menü kezelés, ne laggoljon
- Jó minőségű wifi, albérletben nincs kedvem falat fúrni
- PC tartalmának lejátszása2. körben miniNAS-ként is használnám, ha már van a fiókban elfekvőben egy 1T 3,5” Hdd akkor veszek hozzá egy külső tápos mobil racket.
- Mobil rack csatlakozása milyen legyen (USB2, USB3, eSata)?
- Samba megosztás menjen. Melyik a legjobb app androidra?
- Torrentezés a fájlokat helyi pc-ről tudjam managelni, ha jól tudom akkor androidon ez macerás tehát kell egy jó LE rom a lejátszóhoz
o jó lenne ha ütemezhető lenne a feltöltés, éjjel vagy ha dolgozok induljon el magától és áljon le ha haza értem3.körben, na ez szerintem vágy állom: T-home IPTV szolgáltatásának kiváltása, Mindig TV extra előfizetéssel
- Működő driverrel el látott dupla DVB-T usb-s TV tuner beszerzése vagy belső tuneres készülék?
- Kezelje a smart kartyát olvasót/
- szoftveres oldalról Time shift és előre beállított felvétel a külső Hdd-reEzt az egészet android / Iphone telóvel tudjam vezérelni belső hálón.
Mennyire megvalósítható illetve életképes az elképzelésem?
Bocs, hogy ilyen hosszú lett.Üdv
-
Egyébkét HDMI váló van az erősítőben? Mert akkor a hang azért mehetne azon is....
HDMI mennének a hangok a BD lejátszóból, boxból az erősítőbe, és 1 HDMI-n a kép a TV-be...
vagy akár megoldható külső HDMI váltóval is, ami a HDMI-ről leveszi optikán a hangot pl(CEC, ARC nem kell)
De HDMI váló nélkül is megy úgy ahogy leírtam.
A Kodi a forrástól függően küldi a hangot passthroughban, ha PCM PCM--et, ha DTS-t DTS-t, DD DD-t küld az erősítőbe. A hang abból fog szólni. Ha a TV hangját is akarod erősíteni akkor - ARC nélkül - a második SPDIF bemenetbe viszed (általában 2-4 db szokott lenni még a régi erősítőkön is) És ha TV-ből jön a hang akkor váltasz a bemeneten az erősítőn.TV-nek nem kell dekódolni semmit, ebben az üzemmódban csak monitor...
(#15812) DoItYourself
Én is ezt írtam....
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kenand #15807 üzenetére
Nekem is két erősítőm nem HDMI-s és szépen működik. Egyedül a Doly True HD és DTS master audio nem működne így (annak már HDMI kell)
Optikán csatlakozok én is az erősítőhöz, a Kodi szépen átadja passthrough-n mindkét hangsáv "core" részét, nem kell ide feltétlenül HDMI.
(#15811) C14NZ: nem lehet külön konfigurálni a kimeneteket, ha beállítod a passthrough-t a Kodiban, akkor HDMI és optikai kimeneten ugyanaz a hang lesz, és a tévéd vagy tudja dekódolni vagy nem.
-
C14NZ
tag
válasz
junkpod #15788 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítőkészséget!
Az erősítőmön van HDMI, de még 1.1-es, sem ARC sem CEC nem megy vele, többek között ezért szeretném a TV-be közvetlenül kötni a leendő médialejátszót.
Összefoglalva: tudja-e egy extra digi kimenetes S905/S905X-es lejátszó LibreElec/KODIval azt, hogy DTS hang esetén HDMI-n PCM a digi kimenetén pedig az eredeti bitstream menjen ki? A BD lejátszóm ezt le tudja kezelni, de a DLNA-s felirat támogatása enyhén szólva kritikán aluli.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
interstate76 #15806 üzenetére
Közben kiegészítettem, a hsz-emet:-)
-
Ha a TV csak a képet kapja (lejátszóból HDMI-n), a Kodiból meg optikán a hangot az erősítőbe küldöd passthroughban akkor lesz hangja a DTS-nek és a Dolby digitalnak is, hiszen az erősítő dekódol nem a TV. Nekem is két erősítőm nem HDMI-s és szépen működik. Egyedül a Doly True HD és DTS master audio nem működne így (annak már HDMI kell)
Pl. ezzel a Marrantz SR4400-al és 905-ös Tronsmart boxxal LE-n, vagy Mygica A1200-al (még 2 magos Amlogic) Android+Kodi kombinációval jól működik a dolog, így szoktam az "pince szobában" -ahol nem zavar senkit- döngetni a házi mozit. -
interstate76
addikt
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Működig, de simán tallózni mondjuk egy PC-ről nem lehet, a felfedezett hálózati megosztások között nem jelenik meg.
Ehhez szerkeszteni szükséges a samba.conf file-t [ \\LE_IP_CÍM\ConfigFiles\samba.conf ].Nekem pl. a "global" szekcióban a változtatás:
workgroup = SYSDESK
preferred master = no
domain master = no
local master = noremote browse sync = 172.16.168.1
A munkacsoportot érdemes megváltoztatni, bele kell rakni abba, amibe a többi otthoni eszköz is tanyázik.
Ki kell küszöbölni, hogy az otthoni hálóban ő legyen a főnök (master browser), illetve érdemes rákényszeríteni, hogy bejelentse a feléledését a master browsernek.
Értelemszerűen az IP cím és a munkacsoport mindenkinél más. -
Knobber
aktív tag
Van egy H96 PRO boxom. Ez a márka: [link]
A Mindig TV-t szeretném nézni rajta, Wifi sajnos gyenge a másik szobában, így LAN kábelen csatlakoztattam rá. Viszont úgy a net sebessége kb 1 megabit. Mi lehet a gond? -
Ejelhar
senior tag
Iggo box vagy mi (S905x) volt a kezemben, nekem se sikerült bootolni a reset gombos módszerrel, viszont android update-el igen:
recovery method (2nd variant): if you have "Update" app pre-installed open it, insert SD card with LE/connect USB drive, and choose any ZIP file in the app for update. Your box should reboot to LE.
forrás: https://forum.libreelec.tv/thread-3588.html
A zip file 0 byte nagyságú is lehet, ezt nem ellenőrzi, valszeg csak a kiterjesztése számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fujifilm X
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux Mint
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged