Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
Meg ha az RX470 lemegy 28cu-ra (1792) meg akkor is elferne egy RX465 22cu-val (1408) es pont a 16-28cu koze esne 6cu-ra mindegyiktol. A generacio vegen mar talan lesz annyi selejt, hogy ki lehet hozni a 2304spu-bol (61%-a).
Ui: Mondjuk $119-ert es csak 2gb-vel, hogy a 470-nek ne csinaljon konkurenciat, annak aki a 460-nal tobbet akar.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Szeszkazán
senior tag
-
Venyera7
senior tag
Az NDA a Vegára is vinatkozik vagy csak a Polarisra?Kiváncsi lennék egy-két dologra.
-
Z10N
veterán
válasz Szeszkazán #22104 üzenetére
Manapsag mekkora a legalacsonyabb gddr5 uzemi freki, amit gyartanak? 5-6Gbps?
A cikkre: "so their NDA terms may be slightly different than AMD’s official guidelines. In case you’re wondering, no, they will not post any benchmarks till NDA lifts."
[ Szerkesztve ]
-
Venyera7
senior tag
válasz Szeszkazán #22104 üzenetére
Mi más a hynix nem hinném, hogy tudna 8ghz-es memóriát csinálni.
-
Z10N
veterán
A blackmarket-n mar lehet venni az RX480-t
Ui: Mondjuk ettol tenyleg nem sok oc-t varok. Meg az 1340 is sok neki. Egy normalis vap. cahmber + 4 heatpipe-ossal mar mehet az 1500+ moka.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
A VRM/I2C reszlegben ki van otthon?
Headroom az lenne, de a hutes eleg budget lett.
-
Z10N
veterán
Ezt ugye most viccnek szantad? Miert mivel hutesz gpu-t otthon, vajaskenyerrel?
Mar hogyne szamitana a vapor chamber a tuningnal, de ha neked nem kell majd vedd ki belole a rez tombot is. Nem mindegy milyen gyorsan tudja felvenni/szallitani a hot, majd eldisszipalni. Ennyi erovel a vizhutes is hulyeseg.
-
Venyera7
senior tag
válasz Szeszkazán #22109 üzenetére
+100-200mhz max
-
Z10N
veterán
Azt ugye most tudod, hogy melle lottel?
"Attol, hogy 20 fokkal huvosebb lesz a gpu, attol nem fog tuningban tobbet menni, talan egy minimalisat"
Ertem, szoval a 1340 vs 1607 az minimalis (20%)."A 94 fok vs 40 fokos 290-em kozott sincs tuningban kulonbseg, plane nem 160MHz+"
Ki beszelt itt a 28nm-s 290 kazanrol, ami mar igy is szinte a csucsra volt jaratva? Egy 14nm-s lapkarol van szo, amiben van meg boven potencial es lathatoan gyarilag visszafogtak egy mezei alubordaval.Ha annyira hasonlitgatni akarsz majd probald meg ratenni a 290-re ezt a 12 evvel ezelotti hutot. Emellet pedig ajanlom vegyel elo egy kozepiskolai fizika konyvet, de jobban jarsz egy egyetemi elektrotechnika jegyzettel.
-
oliba
őstag
Okés, akkor mutass egy példát, ahol egy sima hűtőcserétől növekedett a gpu órajel 10%-ot. Egyáltalán mutass olyat, ahol 5%-ot. LN2 hűtés nem ér Szerintem ilyen még nem volt a kártyatörténelemben.
A saját kártyámat csak példának tettem ide, de ez igaz minden kártyára. (Nem mellesleg referencia hűtővel használtam egy jó ideig). Felesleges elvárásokat generálni értelmetlen. Netán neked olyan infóid vannak a erről a "14nm-es lapkáról", ami miatt ilyen kijelentéseket teszel, mert akkor megoszthatnád velünk is
Itt van a tuning alatt mért hőkép a kártyáról. Szerinted a 72 fok miben befolyásolta a tuningot?
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem rendesen alul van feszelve a rendszer, mert nagyon az energiatakarékosságra mentek.
6+6/8-al már ki lehet engedni a feszcsapokat, és szerintem jól fog reagálni rá mindenképpen... de azért a fogyasztás is megpattan rendesen (fesztől exponenciálisan nő a fogyasztás/hőtermelés, de biztos nem lineáris) Szerintem inkább emiatt van.
Ehhez meg már kell egy jó nagy vas, mókuskerék helyett...
-
Omli85
őstag
válasz Ren Hoek #22118 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy ez a 14nm FinFET teljesen új cucc a régi architektúrák feszigényéből és ebből adódó fogyasztásból nem igazán lehet következtetni semmire addig amíg nincsenek konkrét adatok.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
-
Z10N
veterán
Eleve egy hocsoves/vap. ch. hutest akarnal lecsereltetni velem egy talan nagyobbra, de ismetlem itt egy mezei borda vs vap. ch. + hp-rol van szo. Szerinted akkor a gyarto miert nem rak ra az rx460-n lathato kis legkavarot.
5%-t nem nehez mutatni. Peldaul 6850 Toxic 1GHz, a gyari verzio 950-n mar kohogott 775-rol.
10% is biztos van. A 7870 ota mar nem kovetem. Az nv 900-nal biztos.
LN2 miert nem er? Latod az az erdekes, hogy hozol egy allitast es rogoton leveded ilyen restrikciokkal, ami szimplan nevetseges. Miert nem mondod egybol, hogy csak piros bordat hasznalhatok, meg fekete ventillatort.
"Felesleges elvárásokat generálni értelmetlen"
Milyen felesleges elvaras? Gyarilag lesznek 8/6pin varians beast mode kartyak."Szerinted a 72 fok miben befolyásolta a tuningot?"
Az ellenallas homerseklet fuggeserol, reaktanciaarol, komplex impedanciarol, stb. hallottal-e mar?# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Omli85
őstag
válasz Ren Hoek #22121 üzenetére
Jó de ezek mind kb találgatások semmi hivatalos infó vagy én vagyok lemaradva ?
Amúgy meg egy FC blokkal meg lehet hűteni a refet is ha úgy alakulASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
-
Z10N
veterán
válasz Ren Hoek #22118 üzenetére
Ennek mondjuk orulok, mert manapsag mar mindent alulfeszelek, amit lehet. Ez gondolom a zoldhullam miatt is van.
Ezt taglalom fentebb a kolleganak, de nem hiszi el.
Negyzetes az
Ui: Ugye mondtak a reviewereknek, hogy a feszt ne nagyon piszkalgassak. Gondolom be van allitva ultra optimalisra. Nalam a default, hogy egy gpu-nal a tdp nem lehet tobb 200W-nal alapon. Ezert is skippeltem a 290/390-t.
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
Az teljesen mindegy, hogy most mi van rajta, ha "hűvösen" tartja a gpu-t a 3DMark teszt szerint.
HD6850 Toxic-on pedig nem (csak) a hűtés miatt ment annyit, hanem az áttervezett panel miatt, amire 2x6pin-es csati is került. A másik, hogy szerencsésebb lenne ugyan azt a kártyát lemérni hűtőcsere előtt és után.
10%-ot pedig egy kártya sem nőtt tuning hatására. Lehet menni a 980Ti topikba is, hogy ott, akik levizezték a kártyáikat, mit változott a tuning egy sokat fogyasztó kártya mellett (tudom, az nem varázs14nm)
"Milyen felesleges elvaras? Gyarilag lesznek 8/6pin varians beast mode kartyak."
Igen, de mi még mindig hűtésről beszélünk, amitől 1340MHz-ről megtáltosodik 1500MHz+ra. Nem a megerősített tápellátású 8+8 pines kártyákról.
"Az ellenallas homerseklet fuggeserol, reaktanciaarol, komplex impedanciarol, stb. hallottal-e mar?"
Persze, hogy hallottam, de ez csak egy felesleges kör. Gondolom nem egy kártya fordult már meg a kezeid alatt. Te milyen gyakorlati tapasztalattal konstatáltad az új hűtőt?
"LN2 miert nem er?"
Csupán azért, mert még nem jött ki referencia LN2-vel hűtött AIO kártya.
-
Z10N
veterán
"HD6850 Toxic-on pedig nem (csak) a hűtés miatt ment annyit, hanem az áttervezett panel miatt, amire 2x6pin-es csati is került. A másik, hogy szerencsésebb lenne ugyan azt a kártyát lemérni hűtőcsere előtt és után."
Ez igaz (gyakorlatilag egy 6870 pcb volt), de nem a kartyarol, hanem a chip tuning kepessegerol beszeltunk. Nyilvan nem a ref-t akarom tulhajtani, hanem majd az oc es beast kartyat."A másik, hogy szerencsésebb lenne ugyan azt a kártyát lemérni hűtőcsere előtt és után."
Ebben igazad van, de ugyanezt majd az oc/bm kartyaval is ki lehet probalni. Nyilvan utobbival meghallna."10%-ot pedig egy kártya sem nőtt tuning hatására. Lehet menni a 980Ti topikba is, hogy ott, akik levizezték a kártyáikat, mit változott a tuning egy sokat fogyasztó kártya mellett (tudom, az nem varázs14nm)"
Mondom nem tudom, nem foglalkoztam veluk. Csak lattam, hogy sorra dolnek az oc rekordok."amitől 1340MHz-ről megtáltosodik 1500MHz+ra"
Tevedes. Komolyabb hutest nyilvan majd az oc/bm kartya kap. Ezen el sem ferne, bar ebbol is nyilvan ki lehet csikarni az 1407-t jobb hutessel. Az mar 5% az 1340-hez kepest."Te milyen gyakorlati tapasztalattal konstatáltad az új hűtőt?"
Alul van meretezve. A gyari 6850 jobb hutot kapott, legalabb egy 6870 gyari illet volna ra. Az tdp-ben is stimmelne."Csupán azért, mert még nem jött ki referencia LN2-vel hűtött AIO kártya."
De itt most metodusrol volt szo, nem gyari megoldasrol. A sok 3rdparty/aftermarket huto akkor nem kerulne ennyibe.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
do3om
addikt
Azért ne erőltesd ezt a z 1500-1600Mhz-et mert pityeregni fogsz a megjelenés után.
Ez a hőfokos dolog meg szerintem kevered a nitrogénnel, másra már nem tudok gondolni (hacsak nem nagyon el vagy tévedve), mert ha egy GPU-nak vége 1400-on mert 90 fokos akkor vége lesz 50 fokon is, esetleg ha 20Mhz-et rátolhatsz.
Amihez kel a hűtés de még nem tudni semmit az a feszemelés, na ott már befűt rendesen, de kétlem hogy hozzá lehet nyúlni. E nélkül meg az OC dreams szöveg nevetséges.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Z10N
veterán
Ha mar szemelyeskedni akarsz akkor csinald jobban, mert ez eleg gyenge volt. Amugy ki erolteti? Ez egy talalgatos topik, ha nem tunt volna fel es mar volt 1607-ra pelda. De nem sorolom, mert neked felesleges.
"Ez a hőfokos dolog meg szerintem kevered a nitrogénnel, másra már nem tudok gondolni (hacsak nem nagyon el vagy tévedve)"
Ad1) Jot nevettem ezen Kb. ennyire meltatom, mivel szanalmas huzas volt.
Ad2) Inkabb te vagy eltevedve, mert latom nem olvastad vegig a parbeszedet."90 fokos"
Mi, a palinka? Hol volt ilyen?"kétlem hogy hozzá lehet nyúlni"
Le vagy maradva, mint a borravalo. Ajanlott kulcsszavak: oc-tool, beast mode."E nélkül meg az OC dreams szöveg nevetséges."
Ok, mester Ez eleg gyer komment volt.Semmi mast nem tudsz csak sertegetni, karogni meg kotekedni. Inkabb tanulnal meg helyesen irni. Legkozelebb ha ingert ereznel, hogy hozzam szolj kerlek inkabb ne tedd. Ez vonatkozik a jovobeli "de en megmondtam" kezdetu mondatokra is. En kerek elnezest mindenkitol, hogy a kollega csak ennyire kepes.
Mivel ertelmesen nem tudsz hozzaszolni, ezert megkernelek, hogy ne offoljuk szet a topikot. Koszonom!# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Balazs_
senior tag
AMD kihírezte fb-n, hogy 29-én AMA lesz a Polarisról kapcsolatban, bár értelme nem tudom mennyi lesz, ha aznap jár le az NDA.
Szerk.: a személyeskedést meg hagyjátok már rá, bár az elég vicces, hogy valaki kikéri magának a személyeskedést, aztán meg ráerősít. Napi 60+ hsz van arról, hogy jaj 1500mhz-n menni fog-e, jaj 1400mhz-n menni fog-e, jaj de szar a hűtő, stb. Van még egy hét, lehetne értelmesen találgatni, nem naponta felhozni ugyanazokat a dolgokat és ugyanazokon elkezdeni kötözködni.
[ Szerkesztve ]
-
Honzi
senior tag
Ryzen 3600 & GTX 1080
-
-
Z10N
veterán
válasz NandorHUN #22135 üzenetére
Jogos, mondjuk $350 + pk. Bar mondjuk egy fanatik kifizeti. Meg aztan meg publik driver sincs hozza megfelelo.
Balazs_: "az elég vicces, hogy valaki kikéri magának a személyeskedést, aztán meg ráerősít" Direkt, hogy vegye eszre magat, mert nem ez volt az elso eset es mar untam. A tobbiek csak tenyleg obegatnak a teljesitmeny miatt, de azt atscrollozom. A ref-nek valoszinuleg 1400-on lesz vege (feszemelessel). Eleve az xfx 1328-cal erkezik.
-
Z10N
veterán
válasz TESCO-Zsömle #22140 üzenetére
Szakmai szempontbol is lehet elonyosebb. A technikai ujdonsagot lehet sokhelyen csak belinkelik a slideokrol. Vegre valtozik a marketing. Amugy meg mar csak egy het es johetnek a tesztek. Valaki mar vizparton fogja olvasni
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
válasz füles_ #22141 üzenetére
Ekkora difi van a 290 es a 390 kozott frekiben? A Nano szint mar kivalo lenne a beastnel.
Fury 6100score 62,7fps
RX480 4400score 44,9fpsscore-nal 72,13%
fps-nel 71,61%Az utobbi latom pontosabb, mivel a score mindig kerekit. Szoval 3584spu x 0,7161=~2566,5. 2560spu pedig hawaii pro szint, azaz ez is stimmel. Hozza a kotelezot es ezzel kell szamolni, a tobbi csak extra dx12-nel.
2560 @ 1000 = 5 120 000
2304 @ 1120 = 5 160 960Kerdes, hogy az 1266 boostot hogyan fogja tartani. Tuningnal hogyan alakul az uj amd kartyaknal? Az alapot is emeli, mint nv-nel vagy csak a boostot toljuk ki?
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Hmm. A számaid alapján felvetül a kérdés: ha magasabb órajellel, de kevesebb spu -val hozza ugyanazt a szintet, akkor a fejlesztések, meg átdolgozott minden csak abban nyilvánul meg, hogy az új gyártástechnológián kisebb chipből jön ki ez a teljesítmény alacsonyabb fogyasztással?
Olyan, mintha az "ipc"-n nem faragtak volna, csak az instruction/watt mutatón.
Nem baj. Csak azért mondom, mert nyilván mindenki a shader szám alapján kalkulál, viszonyít, amik viszont ezekszerint clockwise erősebbek, gyorsabbak nem lettek, csak hatékonyabbak( és talán kisebbek.)Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Xmister
senior tag
Ez gyári órajelen egy 980,ami nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok