Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
Nem tudom ez volt e már, ha igen akkor bocs...
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Hmm, hol van valami infó ami alapján biztosra vehető, hogy áprilisban jönnek r9 300 series kártyák?
Azt láttam, hogy a Lenovo már kirakta a honlapjára, hogy aszem az Y40 -es laptopjuk már rendelhető lesz hamarosan Radeon R9 M375 chippel, de gondolom nem erre gondoltál hanem desktopra?
-
nubreed
veterán
Hát majd kiderül, köszi.
Kár, hogy egyelőre csak a 370 -ről van szó, 256 bites busszal szerintem kevés lesz az, én 380/380x -ben gondolkoznék, persze ez az ártól is függ majd.
A Trinidad gpu teljesen új fejlesztés vagy csak egy átcimkézett Pitcairn/Curacao felturbózva kicsit?
-
nubreed
veterán
Hah olvastam már egy két cikket, amiből ezt a következtetést simán le lehetett vonni, hogy Trinidad=Pitcairn=Curacao. Szerintem felesleges innentől kezdve reménykedni, megapjuk 4 -edszerre ugyanazt a chipet átcímkézve az arcunkba, max néhány %-os teljesítmány növekedéssel. Az AMD már megint jól megcsinálta, köszönkük nekik! Akkor tényleg igaz lesz az is, hogy csak a 390/x épül teljesen új chipre, a többiek meg bekaphatják.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Nem csak most, hanem még hónapokkal ezelőtt rengeteg helyen olvastam, hogy csak a 390 fog ténylegesen új chipet kapni. Neked legyen igazad, csak aztán majd ne csodálkozzunk ha negyedszerre is megkapja a nép ugyanazt átcímkézve.
-
nubreed
veterán
De ebből hol derül ki, hogy valóban új chipet kap? Vagy csak én vagyok vak?
Van egy nagyon szűk réteg, aki ért hozzá és/vagy utána megy, hogy valójában mit is kap a pénzéért, de a nagy többség nem ilyen és ha majd megjelnik a 300-as széria akkor csak annyit látnak, hogy jéé ez valami új cucc, na gyerünk megvenni és nem is érdekli őket, hogy egy átcímkézett chip dolgozik a kártyáján már negyedszerre. Szerintem ezt tudja pontosan az AMD.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz Malibutomi #10133 üzenetére
Rendben, elsiklott a szemem a fogyasztás felett. Valóban, elég szembetünő a Pitcairne 175W -os értékéhez képest.
-
nubreed
veterán
válasz Malibutomi #10137 üzenetére
Hát naggyából ezt értettem.
A pletykákból elég ennyi, már csak pár hét van áprilisig, akkor már többe tudunk remélhetőleg.
-
nubreed
veterán
válasz Ren Hoek #12453 üzenetére
Igaz, a szokásos, Guru3D, anandtech, techpowerup, stb, addig valszeg review -zza a cuccokat. Lehet, hogy ők már meg is kapták a tesztelésre szánt példányokat csak meg kell várniuk a cikk kihozatalával a június 16 környékét.
-
nubreed
veterán
A Fury sorozat összes tagja vízes lesz vagy lesz léghűtéses változat?
-
nubreed
veterán
válasz #45185024 #12491 üzenetére
"Robert Hallock believes that there’s no problem with not feature DirectX Feature Level 12_1 support since features are performance enhancing tools are already available in 11_1 and 12_0 and most games won’t rely on utilization of 12_1. This however could hurt AMD in the long run against Maxwell (GeForce 900 series) cards that are fully compliant with DirectX 12 feature level 12_1 and that was proved in their recent GeForce GTX 980 Ti launch."
Tudjuk milyen az internet geek népe, erre sokan felkapják majd a fejüket. Nem tudom mit csinálnak az AMD -nél, hogy ennyire rohannak a saját vesztükbe. Teljesen egyértelmű, hogy ha az ember új videokártyát vesz, és pont most amikor július végén itt a Win 10 DX12 -vel, akkor egy olyan kártyát akar, amelyik teljes mértékben támogatja azt. Erre nem lehet alapozni, amit a csávó mond, hogy "most games won’t rely on utilization of 12_1", ez csak egy üres blöff, honnan tudja ő ezt előre mégis? Szóval a helyzet az, hogy ha full feature DX12 -es kártyát akarsz az AMD -től akkor nyúlján jó mélyen a zsebedbe és vedd meg a Furyk valamelyikét 140 - 300 ezer pénzért. Értelmes alternatíva már nincs mondjuk 100-120 környékén max.
-
nubreed
veterán
válasz TESCO-Zsömle #12493 üzenetére
Akkor az nVidia miért tudja hozni a szintet? Az AMD miért csak a Furyban? Ez inkább üzleti döntés az AMD részéről szvsz, ezzel akarják a népet a jóval drágább Fury irányába tolni.
-
nubreed
veterán
válasz schawo #12651 üzenetére
Jó lenne ha így működne a világ de egyrészt az AMD piaci részesedése visszamenőleg az utóbbi 10-15 évre nem ezt mutatja, pedig az évek alatt párszor sikerült nekik sokkal jobb kártyát kihozni mint a konkurensé.
Másrészt televan fanboy -okkal a világ, akik csak flame -elni és fikázni tudnak és foggal körömmel ragaszkodnak a saját elméletükhöz (teljesen mindegy hogy amd vagy nvidia oldalon) és nem racionális alapon hozzák meg a döntéseiket mikor új videokártyát vesznek. Pl.: "csak azért is nVidiát veszek ha már az előző 4 kártyám is az volt, az amd meg úgy szar ahogy van".We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz #45185024 #12661 üzenetére
Akkor most találgatok.
Szerintem ezek a számok azt sugallják, hogy a 390x a 290x -hez képest 5-7% teljesítmény növekedést hoz majd. Ha az én szempontomból nézem, egy 7870 -hez képest biztos sok, de egy 290x -hez képest elég gyenguszka. Halvány lila gőzöm sincs mit fogok venni, nagyon várom már a teszteket.
-
nubreed
veterán
válasz TESCO-Zsömle #12664 üzenetére
Mondjuk ha ez tényleg így lesz és ezek a számok valósnak bizonyulnak akkor az AMD a 390x -el tényleg öntökönszúrást csinál úgy, hogy elad egy 290x -et (390x néven) +5-7% teljesítményel meg 2x annyi rammal 35-40%-al drágábban? Vagy ennél azért olcsóbb lesz a 290x-hez képest? Most amik árak már itt is posztolva lettek azok véglegesnek tekinthetők vagy az is csak találgatás?
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #12668 üzenetére
Ezt honnan lehet tudni?
-
nubreed
veterán
Kronológiai sorrendben haladva a legrégebbitől a legújabbig Pitcairn, Tonga, Hawaii a sorrend?
-
-
nubreed
veterán
Ez lehet, hogy láma kérdés de számomra annyira nem evidens, hogy a Vulkan és Mantle működni fog Win 7/8 alatt is ugye? Az nem lesz win 10 only mint a dx12 lévén, hogy nem a microsoft gyermekei?
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #12958 üzenetére
hu b@zm3g. ez durva. ilyet se sokan fognak venni idehaza.
-
nubreed
veterán
válasz schawo #12980 üzenetére
Én nem hiszem, hogy Furyt akarok venni. Nem mondom jó lenne, de ennyi pénzem nem lenne rá. Én 7870 -ről fogok váltani, úgyhogy nekem már nagyon kell valami. 380x/390 környékén gondolkozom de ez attól is függ, hogy mit mondanak majd a tesztek és nVidiát sem zárom ki ha nem lesznek szimpatikuska a tesztek alapján az új r9 3xx kártyák. De most már azt a másfél hetet kibirom amig megjönnek az első tesztek. Meg azt az 1-2 hónapot amig idehaza is lehet kapni.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Menthirist #13106 üzenetére
Tehát akkor reális, korrekt áron augusztusnál előbb nem igazán lesz ilyen kártyája az embernek idehaza?
-
nubreed
veterán
válasz wjbhbdux #13110 üzenetére
A PH! közösség, akinek eddig nem volt, most már biztos nem fog 2xx kártyát venni, így hogí nyakunkon az új generáció de azt nem tudom, hogy a teljes magyar vásárló közönségből, aki egyáltalán vesz ilyen videokártyát, milyen arányt képviselünk. Magyarul lehet, hogy bent fognak maradni raktárkészletek a kereskedőknél 2xx -ből. Bár ha van eszük, most már semmi képp sem rendelnek be 2xx -et, így hogy mindjár itt a 3xx/fury. Akinek meg most 2xx van és 3xx/furyra akar váltani, felfogja adni apróban. Szerintem nem kevés ilyen kártya lesz majd eladó az aprók között, jóval a bolti ár alatt. Ergo, hülye hozzáállással csak saját magukat szivatják a kereskedők.
-
nubreed
veterán
válasz westlake #13700 üzenetére
Ezek elég durva áraknak tűnnek, sokkal több mint amire szerintem számítani lehetett. Ezek az első két heti árak kb, és várható hogy néhány hét, 1 hónap után lejjebb mennek vagy ezek ilyen jó ideig véglegesnek tekinthetők?
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #13719 üzenetére
3xx sorozat? Nyúzzátok őket majd?
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #13721 üzenetére
Helyes. Csak jöjjenek már a tesztek. Szerintem az angol nyelvű tech oldalak tesztjei holnapra már kint is lehetnek.
-
nubreed
veterán
Nekem is.
A 380/390/390x között vacilálok, Furyra most nincs keret. A 380 így nagyon olcsónak tűnik, kíváncsi leszek mit fog tudni. Lehet, hogy nagy csalódás lesz. De hát mint minden itt, ez is csak találgatás. Jöjjenek mát azok a tesztek.Szerk: Ja igen, elsiklott a szemem afelett, hogy a 380 2 GB, csak. Az nagyon kevés már. Szerintem is kéne hogy jöjjön egy 380x 4 giga rammal a 390 és 380 közé.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Meg mintha az nVidia ezt még sosem játszotta volna el, hogy ki ad új néven rebrandelve, ráncfelvarrva egy x éves chipet újra... ugye?
-
nubreed
veterán
válasz kovsol #13765 üzenetére
Ez is egy jó szempont.
Egyébként pedig az fog ilyet venni aki most akar feljebb váltani 5850/70 6850/6870 környékéről de nem akar túl mélyen a zsebébe nyúlni és továbbra is megfelel neki ez a kategória vagy pedig az aki tök tájékozatlan és csak az újdonság ereje hajtja, anélkül, hogy utána nézne a dolgoknak.
-
nubreed
veterán
válasz #85552128 #13782 üzenetére
Annak ellenére, hogy AMD kártya van a gépemben most is, nem vagyok elvakult, én is látom a gyengeségeiket meg erről az oldalról nézve nem éppen szimpatikus üzleti döntéseiket és ha kell szidom is őket mint a rossz pénzt, de azért azt az egy két napot várjuk már meg amíg megjelennek az első komoly tesztek és szerintem majd utána alkosson mindenki véleményt. Ennek így semmi értelme, hogy előre betáraznak így páran, hogy fújj előre megmondom, hogy mekkora szar lesz. Honnan tudja azt előre bárki is amíg nem láttuk a konkrét számokat hmm? Az, hogy hónapok óta meg a pletyka a neten oda vissza, megjelenik mindenféle inormáció, amikről nem lehet eldönteni, hogy igaz e vagy csak spekuláció (még akkor sem ha igazként tálalják), mindenkit minimum megfontolt hozzászólásokra kéne, hogy intsen, nem pedig csípből tüzelésre.
Harmadrészt milyen szempontból és kinek lesz szar az r9 3xx sorozat? Mert ugye nem mindegy az sem, hogy mi a jelenlegi kártyája az embernek amit adott esetben le akar cserélni a 3xx sorozat valamelyikével. Lehet, hogy egy 2xx -hez képest nem lesz akkora előre lépés, de 7xxx, hez vagy még régebbihez képest simán lehet. És utoljára: hogy szerintem az AMD tisztában van azzal, hogy melyik 3xx melyik nVidiával szállhat harcba és az árakat is eszerint fogják alakítani. Az első 1 hónap árai nem mérvadóak, ilyenkor minddig az ujdonság erejében lendületből vásárlókat akarják lehúzni, utána meg beáll egy normálisabb szintre. Na majd akkor nézzük meg hogy minek meg hogy van értelme, és hogy vajon öngólt lőtt ez AMD vagy nem.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
válasz #85552128 #13790 üzenetére
Ez is csak spekuláció, mint mondtam. Amíg nem láttuk a 3xx review -kat, addig nem tudjuk, hogy valóban így van e. Ha igen, akkor én is újratervezem az álláspontomat, elküldöm az AMD-t a picsába, és vagy veszek egy használt 290x-et jó áron vagy egy nVidiát.
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #13941 üzenetére
Miért árasztotta el akkor a sajtó ezt a június 16 -ot?
(#13940) Szaby59:
Tehát pl az r9 390 -nél 7% -al jobb az nVidia 970, a 380 -nál, 12% -al jobb a 960, stb, stb...
Ha ez igaz...
Nem mondok semmit inkább.
(#13944) Bugfix1984:
Akkor 18. előtt ne is várjunk teszteket ugye? Nem valószínű, hogy a Guru3d, Techpowerup, Legitreviews, és a többi portál akik hagyományosan az elsők között tesztelnek nem fognak kijönni előbb, mint júni 18 a tesztekkel?
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #13949 üzenetére
Na ez számomra inkább egy releváns info, nekem 7870 van, igaz, hogy a képen a 7850hez van hasonlitva de olyan nagy különbség már nincs a kettő közt.
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #13952 üzenetére
Ez a 2. kép elég szar minőségű, nincs valami jobb felbontásban? Összefolyik a szemem de akkor sem látom, hogy mihez van hasonlitva.
Más:
Itt sokan leírtátok, hogy a 390/390x -en nincs értelme a 8 giga ramnak. Amúgy miért nincs? Sejtésem szerint, azért mert 8 giga ram jelentősége 4k felbontáson nőlne meg, viszont a kártyán lévő chip meg harmat gyenge lenne már 4k-ban?
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Bugfix1984 #13961 üzenetére
Igen, pl én is akarok váltani, ezért is irtam, hogy számomra ez relevánsabb info, ami az általad betett képeken van. És tegnap én is azt próbáltam fejtegetni egyik hsz-emben, hogy 2xx ről valóban nem érdemes annyira váltani, viszont 7xxx ről vagy még lentebbről viszont érdekes lehet a váltás.
(#13968) Bugfix1984:
Aham, köszi, így már látni. Gondolom ez full hd felbontásra vonatkozik. Hitman Absolutionnel mondjuk sosem játszottam, ott jónak számít a 49 fps?(#13969) KAMELOT:
Nem feltétlenül baromság. Egy olyannak, aki 7xxx -ről akar váltani jól jöhet egy ilyen összehasonlítás. Annál is inkább mert szerintem a tesztekben már nem lesz benne a 7xxx sorozat, ott a 2xx -el meg az nVidia cuccaival fogják összehasonéítani a 3xx/furyt. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz #35434496 #13981 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy mi ezzel az összehasonlítással a baj? Pedig végig olvastam azóta az összes hsz-t. Olyan nehéz megérteni, hogy aki a 7xxx sorozatról váltana feljebb, annak egy ilyen összehasonlítás releváns információt tartalmazhat, főleg úgy, hogy több mint valószínű, hogy a 7xxx sorozat már benne sem lesz a 3xx/fury összehasonlító tesztekben??
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz #85552128 #14014 üzenetére
A 29x sorozattal majd összehasonlítják a tesztek. Még egyszer mondom: akinek 7xxx sorozatú kártyája van jelenleg, annak nagyon is jól jön egy ilyen összehasonlítás. Meggyőződésem, hogy az AMD nem félrevezetés céljából csinálta ezt az összehasonlítást hanem, hogy valami infót adjanak a 7xxx tulajoknak is. Ne ekézzük már olyan miatt, ami miatt nem kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest