- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Akkor viszont könnyen lehet a ROP limitáló tényező és nem feltétlen kell, hogy a raszter és a geometria limitáljon, de ezt majd gborsék átrágják.
Lehet, hogy tényleg 64 ROP-nál nem skálázódik feljebb a GCN? Vagy miért nem raknak bele több ROP blokkot? Valahol azt olvastam a napokban, hogy a GCN elméleti maximuma 999 ROP. -
füles_
őstag
Látom még nem volt: [link]
Nincs a Vega20-ban 128 ROP, csak 64 van. -
-
füles_
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
250 dollárért, 150W TDP-vel. Ez szerintem nem kicsit lenne versenyképes. 15%-kal erősebb, mint a 2060 és 100 dollárral olcsóbb. 200 dollárért meg 2060 szint 120W TDP-vel. Először hihetetlennek hangzik, főleg a TDP, de a 7nm-től ez már elvárható. Meg az ár sem olyan lehetetlen, Navinál valószínűleg nem lesz RTX tax, mint a Turingnál.
-
füles_
őstag
Nem szoktam hinni a pletykáknak meg az állítólagos szivárgásoknak, de óriási a hype, ha nem lenne belőle semmi sem igaz, akkor az AMD már rég közbeszólt volna. Tudom, hogy baromság, de az is reménységre ad okot, hogy ezt a videót Lisa Su belájkolta, meg az AMD France megosztotta vagy nem tudom mit csinált. Ha nem lennének igazak a specifikációk meg nem lesz bejelentés vagy valami teaser az hatalmas botrány lenne ilyen szintű hype mellett, ezt az AMD is tudja. Kettő dolog történhet: egy héten át tartó mulatság vagy pofáraesés.
(#38340) Petykemano
Nem egy megváltás az a kártya, de sokaknak jobb választás, mint a Vega56. -
füles_
őstag
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
válasz
schawo
üzenetére
Lehet.
A Polaris is piszok olcsó mostanság, Alzán jelenleg 55 ezerbe fáj egy zsír új 570-es 2db játékkal. Nem akarok optimista lenni a CES-szel kapcsolatban, de mintha masszív raktársöprés lenne CPU és GPU fronton is az AMD-nél. Soha nem látott szintre zuhantak a Vega és a Polaris árak, emellett egymás után kétszer járt hozzájuk játékpromóció. CPU fronton meg vagy kezdenek elfogyni a készletek vagy rengeteg darab talál gazdára, mert sokan írják, hogy akár több mint egy hetet is kellhet várni egy Ryzen CPU-ra. Redditen is láttam egy posztot arról, hogy egy HW üzletben alig volt a polcon AMD proci (5 darab volt talán), a mellette lévő polcon az Intel meg dugig volt, abból volt vagy 40-50. Aztán a kommentekben is írta valaki, hogy más üzletben is ugyanez a helyzet. -
füles_
őstag
Állítólag árcsökkentés vár a Vegákra:
Against RX Vega at its current prices the RTX 2060 (6GB) is near-lethal, but the price cuts we've heard will be taking effect today will keep the cards closer together.
-
füles_
őstag
Q: Is this what is needed to make a GDS allocation that NGG would accept, or is it
unrelated? Do you know if there are any other blockers for NGG besides this?A: Both KMD and LLPC are not ready to support NGG for gfx9. We are going to
support NGG in amdvlk for next generation GPU.Q: Will gfx9 get support from KMD and LLPC by the time gfx10 releases, or is it
only going to be a gfx10-and-forward feature?If not, is there something missing in gfx9 hardware? Are you allowed to say?
A: GFX9 will not be supported.
Szóval valami gond tényleg lehet a Vegával, hogy nem lehet működésre bírni az NGG pathot. A beszélgetés szerint a következő generációban már lesz működő NGG.
-
füles_
őstag
válasz
carl18
üzenetére
Hali!
Röviden, nem igazán. Voltak pletykák, hogy lesz még egy Polaris 30-as GPU 12nm-en gyártva, GDDR6 memóriával, de én ebben annyira nem hiszek.
Lesz 7nm-es Vega20, de az nem a gamer piacra jön és elég drága is lesz.
Ha Radeont akarsz játékra és már nem akarsz Polarist/Vegát venni akkor muszáj lesz várnod még körülbelül 1 évet a Navira. -
füles_
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Ez egy bundle három alkatrésszel.
-
füles_
őstag
AMD preparing COMBAT CRATES - VideoCardZ
Nem is hülyeség, nekem tetszik.
Maximum 500 dollárért nem lenne rossz vétel a VGA miatt.
Mondjuk az jó kérdés, hogy miért az MSI-vel építik meg ezt a koncepciót (a GPP miatt).
Simán mehettek volna az ASRock-kal, már nekik is vannak Radeon kártyáik. -
füles_
őstag
válasz
üzenetére
Ezek már csendben elrajtolhattak, mivel az Acer Nitro 5-ben már RX 560X-et adtak meg a specifikációk között.
Valahol valakik rábukkantak, hogy létezik ez az RX 500X széria, és egyből lehozták saját forrásokra hivatkozva, hogy június-július környékén lesz egy Polaris re-refresh (azért június-július, mert az AMD az elmúlt 3 évben ezekben a hónapokban jelentette be az új megoldásait). Így terjednek a mindenféle pletykák félinformációkon alapulva.
Egyébként ugyanez a szituáció volt annó a HD8000-errel is. Az is csak OEM széria volt, de jöttek róla a pletykák, mint a HD 7000-esek leváltója a desktopon.
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Mi értelme lenne egy lassabb, többet zabáló procinak az új gépekben akkor?
Mert gyorsabb és kevesebbet fogyaszt?

Tegyük fel, hogy egy esetleges új iMac Pro-ba Threadripper kerülne:
Nem látom, hogy annyival többet enne a Threadripper és annyival lassabb lenne, mint az azonos áron lévő i9.

Amúgy meg nem tudom, hogy mennyire akarok én a Bits and Chips-nek bármit is elhinni. Voltak már ilyen-olyan jóslataik a "megbízható forrásaikból".
-
füles_
őstag
AMD Vega 20 listed in Linux driver patches
The ID list from Linux patch file only lists six variants. Now, if you remember our story from March 2017, then you will notice that Vega 20 has only one variant less than Vega 10 when we first saw it. Currently, Vega 10 has 9 IDs. This list includes Instinct, Radeon Pro and Radeon RX series.
This theoretically means that AMD could be evaluating the possibility of making RX Vega on 7nm. It doesn’t mean it is planned or that it will happen. It just means that one of those IDs could be RX Vega on 7nm, which may never be used, at least non-internally.
As a side note, the patch for Vega 10 was released three months before Vega Frontier was ‘introduced’ to the market. Should this ‘leak’ ignite the rumor mill for Radeon 600 series?
-
füles_
őstag
ASRock Radeon RX 500 Phantom Gaming Series leaked
A kétventis verzió nekem kifejezetten tetszik.

-
füles_
őstag
Azt lehet tudni, hogy hány órakor jár le az NDA?
Bocsi az offért, de jelenleg csak ebben a topikban van szó az RR-ről. -
füles_
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
A Vegának már teljesen mindegy, soha nem lesz már belőle sikertermék, legalábbis a játékosok körében nem.
Az 56-os jó lenne 400 dolláros áron, de nem hiszem, hogy a pályafutása alatt fogunk valaha ennyiért látni ilyen kártyát, nem mostanában fog bedőlni a bánya.
A Vega 28/32 megintcsak jó lenne a 200-250 dolláros árszegmensben, de semmi hír róla, hogy jönne ilyen 2018-ban, ha jönne is akkor meg tudjuk, hogy mi...Majd a Navi 2019-ben.
Egy újabb esély. -
füles_
őstag
28CU 1792SP SM5.2 555MHz, 16kB L2, 2GB 2.4GHz 32-bit, Integrated Graphics
Ez lenne az AMD alternatívája a Kaby Lake G-re?
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Abu sokszor mondta már, hogy a core részben a Polaris volt az eddigi legnagyobb előrelépés a GCN-ek történelmében, az uncore részben pedig a Vega.
-
füles_
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Meglehet, hogy egy kicsit jobb lesz a helyzet a 12LP-vel, de szerintem akkor se tuningolják a határra már gyárilag. Jobban bejönne a népnek is, ha lenne egy 1300MHz-es alapórajelük, ugyanis itt még nagyon jó energiahatékonysága van a Polaris-nak, aztán erre rá lehet húzni még 200-300MHz-et.
-
füles_
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Ez jogos. A GDDR6 képességei még nincsenek a fejemben.

A lényeg, hogy a emeljenek a sávszélességen, mert a Polaris-nál is érződik a sávszélességlimit. Memória OC hatására már a kezdetektől fogva elég sokat gyorsult.(#33731) Valdez
Abu szerint a közeljövőben már 6-8GB lesz az abszolút minimum a kártyákon annak aki magas részletesség mellett akar játszani. De a 12GB amúgy is elég csábító lenne egy 300 dolláros kártyán. Egyébként 384 bites IMC mellé nem tehetsz 8GB VRAM-ot. -
füles_
őstag
válasz
üzenetére
Egy GDDR6-os, 12nm-es Polaris tényleg nem lenne rossz a 300 dollár alatti árszegmensbe kevesebb fogyasztással és valamivel nagyobb tuningpotenciállal. De ha jön is ilyen akkor úgy is az lesz, hogy fel lesz húzva 1500-1550MHz-re 1,2V-os feszültség alatt és eszik majd 250W-ot.
Az igazán sikeres az lenne, ha a GDDR6 és a 12nm mellett kicsit átalakítanák a chipdizájnt is. Lehetne 40 CU (ezt a Bits and Chips is megjegyezte) és 48 ROP a mostani 36 CU + 32 ROP helyett. Esetleg még kaphatna egy 384 bites IMC-t, viszont így semmiképp sem szabadna megint túlfeszelni a GPU-t, mert marha sokat fogyasztana.
Szóval szvsz. ez a felállás nem kicsit sikeres lenne:
-RX 680: 40 CU, 48 ROP, 384 bit széles memóriabusz, 200W körüli fogyasztás, 1300MHz-es órajel a kellő feszültséggel és nem 0,1-0,15V-tal túlfeszelve, 12GB GDDR6, 20%-kal a GTX 1070 mögött, mindezt 250-300 dolláros áron modelltől függően
-RX 670: 32 CU, 32 ROP, 384 bit széles memóriabusz (ha meg lehet oldani akkor maradhat 256 bites), 150W körüli fogyasztás, 1300MHz-es órajel kellő feszültséggel, 6GB GDDR6 (ha 384 bit IMC) vagy 8GB GDDR6 (ha 256 bites IMC), RX 580 teljesítmény, 180-200 dolláros ár
-RX 660: 24 CU, 32 ROP, 384 bit széles memóriabusz (ha meg lehet oldani akkor 256 bites), 120W alatti fogyasztás, 1300MHz körüli órajel kellő feszültséggel, 6GB GDDR6 vagy 4GB GDDR6, GTX 1050Ti és RX 470 közötti teljesítmény, 150 dolláros ár
És még a Polaris11/21 leszármazottjai. GCN4 helyett pedig lehetne az arhitektúrát GCN4+-nak hívni,Egy ilyen felállással eléggé odacsapnának a Pascal-nak a 300 dollár alatti árkategóriában, a Voltát meg még nem ismerjük. Csak az a szomorú, hogy a Pascal jövő májusban már 2 éves lesz.
Mellesleg ha jönne egy ilyen szteroidozott Polaris, akkor felvetődik az a kérdés, hogy létezik-e a Vega11? Mert annak pont az RX 580 kategóriába kell érkeznie.
-
füles_
őstag
AMD sent the following statement when asked for comment on Intel's new hire:
"We have a very strong graphics team and will continue our focus on building great products. We also have industry-leading graphics IP and, if necessary, will vigorously defend it."
[link]Ebből nekem erősen az jön le, hogy Koduri nem önszántából távozott az AMD-től és az AMD-nél számítanak arra, hogy Koduri tálalni fog, vagy felhasználja az RTG-nél szerzett tapasztalatokat a GCN-nel kapcsolatban.
-
füles_
őstag
válasz
Obliterátor
üzenetére
A Navi már várhatóan GCN6 lesz, ha erre gondolsz.
Viszont ez a "hír" egy hatalmas nagy BS. Ilyeneket nem kell elhinni. Már évek óta jönnek az efféle pletykák mindenegyes új GCN verzió megjelenése után, hogy a következő széria ebben az évben és ebben a hónapban fog megjelenni, eddig ez egyszer sem jött be.
GF 7nm várhatóan csak 2018 végén lesz, de szerintem lesz abból még 2019 eleje is. Szóval a Navi valamikor majd 2019 első felében fog jönni. Addig várhatóan lesz még egy 12nm-es Vega számunkra. -
füles_
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
És a CPU-t nem a sebességért veszik?

Olyannyira katasztrófa ez a multi-die módszer, hogy jelenleg az AMD-nek van a leggyorsabb CPU-ja.Szerintem idő kérdése, hogy ezt a módszert mikor hozzák le a GPU piacra. Csak ugyanazt kell megcsinálnia az AMD-nek GPU-ban, mint CPU-ban csinálta és garantált siker. Összehozni egy kis méretű, kis fogyasztású lapkát és csak duplikálni kell őket az interposeren. Egy lapkával lefedhetik az egész termékskálát, és olyan árat teremthetnek ahova egyszerűen a konkurencia nem mehet le.
Hülyék lennének nem lekövetni a CPU részleg stratégiáját. -
füles_
őstag
-
füles_
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Példát lehet meríteni a Vega fícsörjei közül. Csak éppen alig fogják kihasználni, mert az NV nem erre megy. RPM, Primitive Shader - ha lennének támogatva mindjárt nem így nézne ki a Vega teljesítménye. És mindjárt nem kell IPC-t, órajelet meg a végrehajtók számát emelni, hogy + teljesítményhez jussunk.
Mostanában hozta nyilvánosságra az AMD, hogy a Doom Vulkan leképzőjében mennyit hozott konyhára a GCN-eknek a sok SPIR-V kiterjesztés. Több, mint 40%-ot. És ezek csak konzolról átportolt kiterjesztések. Tudom, hogy a brute force egyszerűbb, most még lehet jó, de nem kínál megoldást a problémákra amikkel PC platform szenved. -
füles_
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Akkor vedd úgy, hogy az IPC-re gondoltam, ami mondjuk nem fog csökkenni generációról-generációra azonos órajel mellett, vagy ha csökkenne is akkor nem akkora mértékben, hogy azt órajellel ne lehessen kompeználni.
Egyébként előbb kihagytam az egyes végrehajtók számának növelését abból a bizonyos búrából. Azt sem lehetne a végtelenségig csinálni, mert folyton belimitálna a gyártástechnológia, aztán egyszer csak végleg belimitálná a végrehajtók növelését. -
füles_
őstag
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy a GPU piac bekerül egy olyan búrába, ahol csak az órajel fog számítani és erre fognak a fejlesztők építkezni. Példának nyugodtan fel lehet hozni a CPU piacot. Az Intelnek köszönhetően egy évtizeden át csak egy vagy alig több szálra optimalizálták a játékmotorokat, mikor már bőven eljutottunk a sokmagos processzorok korszakába. A CPU piacon úgy néz ki, hogy megoldódik ez a probléma, mert a Ryzen érkezésével az Intel is elmozdult a sokmagos processzorok irányába, így a fejlesztők is optimalizálhatnak több szálra. Ha már végre kimásztunk az egyik gödörből akkor ne essünk bele mindjárt a mellette lévőbe.
Sok probléma van még a jelenlegi GPU architektúrákban amit meg kellene oldani. Persze lehet emelni az órajelet, kell is, de vele párhuzamosan haladjunk a fennálló problémák megoldásával is. -
füles_
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
Természetes ,hogy örülök legalább van egy cég aminek van erős terméke....
Az Intelnek is mindenki örült, hogy milyen erős meg minden. Aztán most derült ki a Ryzennel, hogy 2-szeres meg 3-szoros áron adják a CPU-ikat, mint kellene. És senki sem vette észre, hogy mennyire le van húzva az Intel által.
AMD erőltet mindent. Úgy volt beállítva ez a dx12 ,hogy de atomüber a dx11 mondjon le limites szar nem lehet már kezelni stb stb... Ez nem ma volt nem fél éve és nem is 1 éve... Hol van a nagy dx12 forradalom???
Az előző hsz-edben erre válaszoltál magadnak:
Lehet az amd a világ legfejlettebb 2150ig techben előre mutató cége ha a trendek azt mutatják minden egyes évben, hogy a piac az nvidiához viszonyul.
Ha az nvidia támogatni akar valamit az majd akkor fog elterjedni ha ők akarják...amd csak diktálni szeretne .....csak szeretne.Ha az Nvidia nem áll be az új technológiák mögé akkor nem fog elterjedni, mert övék a piac legnagyobb szelete. Nekik nem érdekük, hogy terjedjenek az új API-k, nekik jó az egy helyben toporgás, mert így is dől a lóvé (így dől a legjobban).
Ha az AMD most nem lenne még valószínűleg semmit sem láttunk volna a DX12-ből vagy a Vulkanból. Szóval örüljünk annak ami van. -
füles_
őstag
válasz
Crytek
üzenetére
Te meg ennek örülsz, hogy az Nvidia kvázi monopolhelyzetben van, és az órajelemelésen meg a fogyasztáson kívül nem fókuszálnak semmire, csak brute force módban mennek előre amíg az AMD le nem marad úgy, mint CPU fronton maradt le. Aztán bekövetkezik ugyanaz, mint amit az Intel csinált a CPU piaccal.
A brute force csak ideiglenesen jó megoldás, hosszútávon nem fogja megoldani a problémát. -
füles_
őstag
-
füles_
őstag
AMD Radeon RX Vega 64 official pictures leaked
(#31269) Pepeeeee
Abu egyszer beszélt egy kicsi, Esport-os Vega GPU-ról. Lehet, hogy igaza volt és ez lesz az. -
füles_
őstag
AMD Radeon RX Vega 64 coming in two variants
AMD Ryzen 5 2500U with Radeon Vega Graphics spotted
Félig-meddig ez is idevaló. -
füles_
őstag
Synopsys Launches Complete HBM2 IP Solution for Graphics and High-Performance Computing SoCs
“We selected Synopsys’ DesignWare HBM2 IP solution to take full advantage of the bandwidth and power efficiency of the 16GB of HBM2 memory in our Radeon™ Vega Frontier Edition graphics cards. Synopsys’ deep expertise in memory interfaces enabled us to successfully integrate HBM2 IP into the ‘Vega’ GPU architecture and achieve aggressive power and memory bandwidth targets to serve machine learning and advanced graphics applications.”
said Joe Macri, corporate VP and product CTO at AMD.Csak érdekességképpen.
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
válasz
Jack@l
üzenetére
Én elhiszem neki, ha azt mondja, hogy stabil mindenhol 1.075V-on. Fél évig használtam egy Polaris-t -75mV-tal a gyári feszültség alatt és minden játékban stabil volt, sehol nem jelentkezett probléma, és még ha nagyon akartam volna mehettem volna lejjebb is.
Egyébként gondolom jelenleg az összes Vega 1.2V-ot kap a VBIOS-ból, így érthető, hogy miért lehet ennyire alulfeszelni őket. Nem mindegyik szilíciumlapka lesz olyan jó minőségű, valamelyik szivárogni fog, mint az állat és oda kell a magasabb feszültség. -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy a Vegát is elég rendesen alul lehet feszelni: [link]
1600MHz 1.2V --> 1600MHz 1.075V (-125mV) -
füles_
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
Szerintem inkább a tápból érkező két 8 pines csatlakozóból vesz fel többet, mint 150-150W. Az RX 480-nál is így oldották meg később, hogy nem az alaplapból vett fel több teljesítményt, hanem a 6 pines tápcsatlakozóból.
-
füles_
őstag
válasz
füles_
üzenetére
Közben megtaláltam a hsz-t.
Nem harmad annyival fogyasztana kevesebbet, hanem harmadával kevesebbet. Tehát ha a P20 mondjuk fogyaszt 150W-ot, akkor DSBR-rel 100W-ot fogyasztana.A Vege FE ugye 300W körül fogyaszt, ha aktiválva lenne a DSBR akkor fogyasztana olyan 200W körül. Ha nem throttlingolna a kártya, stabilan tartaná az 1600MHz-et (és nem 1400MHz körül járna) akkor meg is lenne az a feltételezett 225W TDP.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Múltkor sayinpeti valami olyasmit mondott, hogy ha a Polaris megkapná a DSBR-t akkor harmad annyit fogyasztana, mint most fogyaszt.
-
füles_
őstag
válasz
liptonn
üzenetére
Ha minden visszaáll a normális kerékvágásba egy használt 390-es nem fog többet érni 60-nál az tuti, mert itt már RX 570-et kapni majd, ami ugyanolyan erős.
Ha tudod akkor most add el, amíg ilyen sokat ér. Persze csak akkor ha nincs különösen nagy szükséged videokártyára, és kibírod nélküle egy ideig. -
füles_
őstag
A kérdés az, hogy ezeket a számokat milyen driverrel produkálta a Vega. Azzal a driverrel, amiben már aktiválva vannak a GCN5 fícsörök?
Vagy egyszerűen csak azért hozott ennyi score-ot, mert ez egy jó hűtésű példány és nem throttlingol, mint a Frontier? (driver ugyanaz) -
füles_
őstag
Clk2clk IPC terén valamivel biztos gyengébb lesz a GCN5, mint a GCN4/GCN3. Ezt a hátrányt majd kompenzálja a magas órajel. A Pascalnak is gyengébb clk2clk IPC-je van, mint a Maxwellnek, és ezen a téren a Maxwell is gyengébb, mint a Kepler. Az órajelnövekedés (főleg ugyanazon a gyártástechnológián) általában mindig clk2clk IPC csökkenéssel jár. Viszont a magas órajelekkel meg lehet fogni a vásárlókat, még akkor is, ha nem igazán van jelentősége. Az RX 580 is hozza 1400MHz-en a 2000MHz-es GTX 1060 szintjét, csak az a baj, hogy nem mindenki nézi meg a teszteket és nem mindenki olvas utána, csak vásárláskor kinyitja a termék alatt lévő specifikációkat és már nyomja is a Kosárba tesz gombot.
Amúgy én nem kicsit pesszimista becslésnek tartom a 10-20%-os előnyt a Fury X-hez képest, amit TTomax jósol. A GCN5-nek van egy csomó új fícsörje amelyek közül valószínűleg még csak nagyon kevés, vagy egyik sem működik a jelenlegi FE gaming driverében.
Érdekességképpen itt egy tuningos RX 480 a fórumról (ricsi8800gt), ami ugyanazt az eredményt hozza, mint a Vega FE:

-
füles_
őstag
Nem tudom mennyire idevaló, de azért belinkelem:
Fury X, Vega FE: c2c teljesítményTisztán látszik, hogy nem teljes a driver hozzá.
-
füles_
őstag
válasz
füles_
üzenetére
Nem akarom előre temetni, de valami szerintem nincs rendben a Vegával. Nagyon nehézkesen fejlesztik hozzá a szoftvert.
Ha előáll az a helyzet, hogy egy 1080 OC (314mm2) = RX Vega (490mm2) (amit már alig lehet OC-zni) akkor az elég szar szituáció az AMD-nek meg mindenkinek.
Így még ez rosszabb lesz, mint a Fiji és a GM200 helyzete. Ott legalább a Fury X a referencia 980Ti-t be tudta fogni és ugyanakkora volt a két lapka.(#30003) Malibutomi
Reméljük a legjobbakat. -
füles_
őstag
Ez így 0. Semmit nem ér.
Jó, Frontier Edition, tegyük fel, hogy normális RX driver + jó hűtés (megszűnik a throttling) hoz pár százalekot. De még így is csak a 1080 és a 1080Ti között lesz. A közel 500mm2-es die méretével és a 300W-os fogyasztásával ez rohadt kevés. Egyáltalán miért fogyaszt ennyit és miért ilyen nagy a lapka, ha épp hogy csak gyorsabb a 314mm2-es GP104-nél. A HBCC miatt vagy miért?
Ennek minimum a 1080Ti teljesítményét hoznia kellene, de a specifikációk tudtában valamivel gyorsabbnak is kellene lennie.Reméljük, hogy az RX driver valami csoda folytán a 1080Ti szintjére helyezi a Vega10-et. Egy ilyen fail nem kellene az AMD-nek, hogy a nagyméretű lapkájuk csak a konkurencia középméretű lapkájával tudja felvenni a versenyt. Öröm nézni ahogy a Ryzen/Threadripper/Epyc processzorok dominálnak, ne rontsák már el megint a hírnevüket egy ilyennel.
-
füles_
őstag
Amúgy is miért fogyasztana ilyen sokat, ha a Vega 10 specifikációi kvázi teljesen megegyeznek a Fiji (275W) specifikációival. A HBCC vagy a túl magas órajel végett? Mert a 14 nm-es gyártástechnológiával csökken a fogyasztás (maga a die is kisebb), a DSBR (nem fogom folyton kiírni, mert hosszú
) szintén csökkenti a fogyasztást. -
füles_
őstag
Ha tényleg 375W lenne a fogyasztás az kicsit durva lenne.
Egyébként úgy adták meg, hogy max board TDP, nekem ebből az jön le, hogy ennyi áramot tud maximum fölvenni. Ez azt jelenti, hogy 2x8 pines a vízhűtéses Vega. -
füles_
őstag
válasz
Petykemano
üzenetére
GCN5 képességekkel? Akkor az már nem Polaris.
-
füles_
őstag
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
6863 : 00 = GF1070
687F : C3 = GF1080
687F : C1 = GF1080tiÉn is inkább ezt preferálom.
A Vega10 die az eddigi spekulációk szerint 56%-kal nagyobb, mint a GP104. Ha csak a GP104-gyel tudná felvenni a versenyt az eléggé nagy fail lenne.
A Polaris10 16%-kal nagyobb, mint a GP106 és teljesítményük megegyezik. -
füles_
őstag
válasz
üzenetére
A desktop PC HP Omen-re gondolsz? Nem látom az általad linkelt képet.
Akit érdekel: HP Omen desktop PC to ship with AMD Vega 10Na szóval, igényelhető:
up to dual RX 480/580
up to dual GTX 1080
up to single AMD Vega 10Miért Vega 10 és miért nem 1080Ti? És miért csak 1db Vega 10 igényelhető? (TDP?, limitált mennyiség? vagy az 1db is több, mint erős? jobb választás, mint a 1080Ti? GTX 1060 választhatóság hiánya, az RX 480/580-ból kiindulva előnyben részesítik az AMD-t a HP-nál?)
Ez is sok kérdést felvet, mint minden más eddigi szivárgás/információ.

-
füles_
őstag
AMD Radeon Pro Vega 56 and Vega 64 spotted in iMac Pro specs
Radeon Pro Vega 64 (16GB HBM2)
Radeon Pro Vega 56 (8GB HBM2)
Ezek a számok könnyen utalhatnak az NCU-k mennyiségére. A 64 NCU ugye 4096 shader processzort jelent, ami a fullos Vega10. Az 56 NCU 3584 shader processzort takar, ugyanannyi, mint a Fiji-s Fury-ban volt. -
füles_
őstag
-
füles_
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Futás, futópályák
- Ubuntu Linux
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Spórolós topik
- Formula-1
- Acer blog: Teljes a gamer-élmény
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G2 MT, DVD-RW , i5-6500 CPU félkonfig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Maximum 500 dollárért nem lenne rossz vétel a VGA miatt.

) szintén csökkenti a fogyasztást.