Hirdetés
- Mindent a StreamSharkról!
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Linuxos topikok Összefoglalójának szerkesztése
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
LYuk
Amugy igazad van, bar korabban sem volt ez maskepp. Bar az igaz, hogy a TMU-t megnyirbaljak, 80-rol 64-re. Amit oszinten szolva nem ertek. Miert veszodnek egy adott chip nyirbalasaval, ahogy eddig is a selejtet eladtak 7850-nek, most eladhatnak 270-nek. Ehelyett a full chipeket tiltjak le. Ha ennyire jo a kihozatal, akkor adjak inkabb olcsobban.
7770 (640 SPU) vs. 7850 (1024 SPU)
260X (896 SPU) vs. 270 (1280 SPU)# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Z10N
veterán
A "miert"-et kihagytad. Angol billentyuzetem van, gond? Tudom, hogy szep a magyar nyelv, ezert is javitottalak ki. Nem tehetek rola, hogy szurja a szemed. Mi az hogy "bambula", a szemelyeskedesedet tartsd meg kerlek. Ugy irtad a korabbi hsz-t mintha nem tudnek rola. Ez nem gepeles javitas, ez helyesiras. Nem elgepelesbe kotottem bele, az megesik, meg velem is. Egyedul egy hivatalos cikknel zavaro. A legutolso kommented meg mindent elmond. No comment. A kicsivel tobb mint fel eves profiloddal nagyon osztod az eszt. Lehet kulturaltan is.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
-
KillerKollar
őstag
Igen és ez nem jelentheti azt hogy megint késni fog?Egyenlőre ha kiadnak egy új patch-et akkor kijavítanak 2-3 régi hibát és kreálnak 2-3 új hibát.Mellesleg a mantle patch megoldást jelenthet azok számára akiket különböző DirectX hibával dobál ki a játék,ez is elég gyakori hiba,igaz csak azoknál oldaná meg akinek olyan kártyája van ami támogatja a Mantle-t.NV kártyák tudtommal 20 nm-en készülnek már,de nem tudni mikorra lesz elég jó a kihozatal így azt sem hogy mikor jönnek majd az új kártyák,de tudtommal nem halasztottak el semmi,hiszen soha nem volt hivatalos álláspont arról hogy mikor jönnek,legalábbis az asztali gépekbe szánt kártyák,csak pletykálták hogy tavasszal kijöhetnek,de ha jól tudom azt is azért mert valami régebbi roadmapon ez volt megjelölve.De lehet hogy tévedek.
(#8071) korcsi
Tudtommal GCN architektúrás GPU-kat fog támogatni a Mantle első körben.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
Senki nem mondott ilyet én se.
Meg erről a kihasználtságról sem ejtettem szót mert nem érdekel úgy sem fogják megoldani. Magát az egész pc-t kellene konzolosítani hogy legyen valami előrelépés, de ez nem ma fog megtörténni.
Engem csak az zavart hogy évek óta csak ezt a technologiai bla blát tudja lökni az amd és szapulja az NV-t hogy elavult mégis a játékokban ugyanott vannak érdekes.Next PC Upgrade: 2022
-
stratova
veterán
Úgy rémlik GCN 1.0 még HPL node-on készült s hardware.fr is azt pedzegeti, hogy Hawaii is ezen készül. Viszont az újabb lapkáknak már a 28 nm HPM-et kellene használniuk.
-
veterán
-
stratova
veterán
válasz Gainka #10860 üzenetére
Olybá tűnik bizonyos címeknél pl GTX 780Ti ill. R9 290X máshogyan terheli a processzort. Ezen tesztnek viszont hiányossága, hogy sem késleltetés diagrammot sem min. fpst nem mutat.
De Anandtech API overhaed mérésében is látható DX11 módban az eltérés a drawcall értékeket nézve.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
aktív tag
-
aktív tag
-
aktív tag
-
törölt tag
válasz Gainka #17638 üzenetére
Támogatja az a DX12-őt, de olyan pite szinten. AMD-s GCN verziókat érdemes most nézegetni, mert GCN 1.2 (Tonga és Fiji) tud majd sokkal többet mutatni játékokban. Egy régi Pitcairn majd kevesebb játékeffektet és új featureteket tud megjeleniteni, viszont azok a R7 360 videókártyán meg alacsony teljesitménnyel döcögnek majd. Azért majd megnéznék ilyen videót egy jóval gyorsabb, de régi GCN videókártya és egy lassabb, de friss GCN videókártya közötti különbségek miatt. Teljesitmény és látvány közti eltéréseket kiemelve.
[ Szerkesztve ]
-
-
rocket
nagyúr
válasz Gainka #17788 üzenetére
Sablon duma az az amire valaszoltam.
On topik is legyen:
AMD investing heavily to "win the graphics battle" next year[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Z10N
veterán
válasz Gainka #18567 üzenetére
Velem? Hol? Mikor? Es raadasul tobbszor?
"düh kirohanásai" hatarozott ervelesnek hivjak
Ha duhos vagyok nem igy irok, just so you know...Pepe erzi a lenyeget. Mashol megengedhetik maguknak, hogy tovabb gondoljak/talalgassanak. Ahogy fenybenjaro kollega is emlitette: "Na ha ezt így 1:1-be lenyomnánk, magyarban, azt hiszem csomagolhatnánk"
Sajnos en is ezt vettem eszre.Viszont, hogy ON is legyen arakra kernek tippet, illetve felhasznalasi trukkoket. Peldaul ezzel cfx-t lehet-e, ahol limitalva van a pcie, mint mATX-nel. Vagy peldaul mas bovitokartyakat is tamogathat-e (hangkartya/dsp/capture).
18564-re: Megertem, de pont ezert mar tapasztalt roka vagy akkor.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
t72killer
titán
válasz Gainka #21110 üzenetére
Kb a 470 fele. Ha csinálnak tápcsatis verziót is, az király tuninger lehet.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
válasz Gainka #21735 üzenetére
Gigabyte HD6850 1GB a WindForce 2 hütéssel a leghüvösebb videókártyám volt 50ezer forintból. A teljesitménye az akkori játékokban elfogadható volt, és a jó tuningolhatóságának köszönhetően bőven elég volt akkor majd mindenre. Mostanáig sem sikerült ezt meglépnie AMD-nek, de az R9 380-ra egy panaszom sem lehet a régebbi GCN változatokkal szemben. Powertune meg egy-két driveres hiányosság megmaradt az elődöktől, de talán majd pont az RX 480-ban ezek már tökéletesen fognak müködni. GTX 970 csak ezt a 2-3 évet hidalta volna át jóval kevesebb hibaforrást (pedig mennyire fikázták a 3.5GB-os VRAM korlátozást, ezzel elvéve a kedvemet tőle) és jobb teljesitményt és ezzel játékélményt nyújtva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gainka #21735 üzenetére
GTX 970 lehet nem volt ár-teljesitményben a legjobb videókártya, de a játékokban kiegyensúlyozottabb és nagyobb játékélményt nyújtott. Fogyasztásban sem volt rossz, és ennek teljesitéséhez az R9 380 megjelenése kellett. Az meg teljesitményben inkább a GTX 960 4GB ellenfele inkább. Ennek kiegyensúlyozására érkezik az RX 480, de közben a zöldek sem pihennek és meglehet ezért megy ez a nagy titoktartás.
-
MK VII
veterán
válasz Gainka #24321 üzenetére
Pontosan.. A 470-nek kéne 50 ezerbe kerülnie. Ehelyett mi van? 30 ezer plusz. Az van b@ssza meg. Én 470-et vettem volna amúgy is nem a 480-at, de így kenjék a hajukra. Esetleg majd Németországból hozatok bátyámmal, ha ott már jobban lemegy az ára.. Sajnos ez most nálunk, a karácsony miatt sem lesz olcsóbb. Vehetjük a 75-80 ezres 470-et meg a 80-90 ezres 480-at. Boldog karácsonyt parasztok..
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Gainka #24319 üzenetére
Eléggé el lett b*szva ez az egész.
Az árazás is modell szinten. Solt számolta a 480 árakat, de pl a 470/460-ra vetítve az MSRP * USDHUF * ÁFA is jóval alacsonyabb.
A 470 most 180 USD, ez 65k. De ugye 150 USD-ről indult volna, az már csak 54k.
460 100 USD= 36k mindenestől.Persze hozzávehetjük, hogy a 470 valóban erősebb, mint gondoltuk, de ebben a formában ezt sem tudom pozitívumként látni. Erősebb, de drága, annyi a "haszna", hogy nincs 50-60k-s értelmes kártya.
A 460 ugyanez, sejthető volt, de értelmetlen lett volna ennyire gyengére kihozni, így fentebb vártuk. CU szám után legalább órajellel vagy valahogy. Aztán akárhonnan nézhetem: 260X-hez írtak 1.2-1.3x szorzót. Teszt alapján meg a 260X is veri itt-ott, ami érdekesebb, hogy akár DX12-ben is. A fogyasztása jobb, de csak ehhez, saját magukhoz képest. Amúgy a 950 lenyomja, de még a 750-hez képest se tud kb. újat mutatni. És hol van még a 1050. Még a 36k-s árán is gondolkodnék.
Ehhez hozzá lehet tenni a multi monitor, DXVA mókákat (bár egy tesztben már látszott vmi remény utóbbira a 470-nél) a nem egyértelmű DX12 fölényt 460/470-nél és semmi vonzó nem maradt. Pedig a nagy könyv szerint valahogy úgy kéne csinálni, hogy ha nincs semmi kimagasló feature akkor jöhet a kedvező árazás, ha meg van akkor kell a ceruzát nyomni. Most meg egy-egy korrektebb, normalizálódott 480 ártól eltekintve két szék közé kicsit... és még a teljes felhozatal arányai is defektesek.
Szerencsére én ráérek, nekem elég lesz jövő ilyenkor is ha addig nem jön össze a jó ár/modell.
Marad a 7850 1GB. 7870/270 szintre húzva, kb. 100W-ból mégis elvan. Ilyenkor kicsit nosztalgikusan gondolok vissza a 20k-s árajánlatokra az esetlegesen 50k-s 460 meg 70k-s 470 mellett.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Gainka #24631 üzenetére
Eléggé összefüggéstelen gondolatok, biztos nekem válaszoltál?
60-70K-ból tudsz venni egy olyan procit, ami a következő 5 évben kiszolgál duplán. Olcsóbban K nélkülit, ami még mindig bőven jó... Egyszerűen felesleges jobb. Milyen 100K felettiről beszélsz? Pont a proci az, amit nem kell cserélni évente.
Ha ezt tudja hozni az AMD a Zen-nel normális fogyasztással akkor emelem kalapomat... és remélem megérte beleönteni azt a rakás R&D pénzt, amiből VGA-kat fejleszthettek volna (Itt kapcsolódik a Radeonokhoz)...de ez Radeon topik, szóval hagyjuk.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Gainka #25272 üzenetére
Csak vicceltem, nem szólom le amúgy, akinek ez fér bele, az bolgod a kártyával.
Lehet ez a ROTR így szuperál, de a másik n db DX11 játékban meg 25 FPS-eket köhög ki és/vagy med/low beállítások. Kevés időm van gamelni, ezért szeretném legalább high/60FPS-el látni amit kapok. Ebből nem alkudok. Más igények, ennyi...de tudom ma már DX12-re kell kártyát venni
(#25274) smc válasza: Azért mert most még nem érdekes számomra a DX12, látom benne a potenciált... sőt Vulkanra fogok fejleszteni lehet nemsokára. Csak játékos szempontból még nem prior one.
Mindegy, offolom magamat... szóljatok ha lesz hír Vegáról. Legalább annyi, hogy mire számítsunk... nekem ennyi infó kéne, dehát kinek nem.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Gainka #65369 üzenetére
Az RT semmilyen gyártót nem húz előnybe felrúgva a fejlődést, hiszen konzolokon is van kikapcsolhatatlan formában: Spider Man 2 és Avatar Frontiers of Pandora-ban Az AMD is erősen az RT fele megy a nemsoka megjelenő kártyáival, ami 2-3x-os RT sebességet igér, csak eddig bealudt. Azért megy lassan AMD-n jelenleg, mert egyszerűen bénák voltak olyan VGA-t csinálni, ami gyors RT-ben. Az Intel meg tudta csinálni elsőre, hogy olyan RT sebességet tudnak az A770 kártyáik, mint az NVIDIA-k....vajon miért. Mert volt akarat mögötte.
[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
Én ezt inkább úgy mondanám, hogy az AMD hátráltatja a fejlődést a folyamatos bénázásával és beleszarásával a dGPU piacon. NV megcsinálta a játékok Szent Grálját (még ha jelenleg korlátozott formában is), amihez csóró Intel is elég gyorsan fel tudott zárkózni. AMD meg a magabiztos harmadik helyen kullog és akarat sincs ennél többre.
Én tutira soha nem veszek AMD cuccot ezek után. Nem mintha vettem volna az elmúlt évtizedben, de most már végleg elegem lett belőlük. -
félisten
Ettől függetlenül hogy te mit csinálsz az RT a játéktechnikai fejlődés része mint az Élsimítás és a Textúra minőség. Nem jelenik meg úgy már nagyon új A kategóriás cím, amiben nincs raytracing.
A dedikált hardevers RT gyorsítás ami előny. tehát ha egy gyártó fejleszt akkor hátrányba részesíti azokat akik nem .
Az Unreal 5 támogatja a hardveres gyorsítást minden kártyán és jön a PS5 pro amiben az RT kiemelt szerepet fog kapni, tehát a PC címekben is ott van és lesz csak nem annyira lebutított formában, mint konzolon. Tehát igen a jövőre és a jelenre nézve is jobban aggódnék azon hogy 8 vagy 12 GB vramnál medium szintre kell venem egy 350 dolláros kártyánál az RT-t vagy a textúrát Higre, mint hogy az 1000 dolláros kártyám 2 kategóriával lejjebb focizik RT ben.
Amúgy mielött félreértenél én is haragszom Nvidiára a vram sprólás miatt, egyértelmű, hogy ezzel is korlátozzák a kártyáikat bizonyos szintre.
De ez amúgy egy strucc politika, bedugjátok a fejeteket a földbe.
Azért itt hagyom ezt a videót mi lenne a cél majd, még ha most elérhetetlen isa legtöbb hardverrel ez a szint: [link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Google Wear OS (Android Wear) okosórák topicja
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mindent a StreamSharkról!
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Béta iOS-t használók topikja
- Autós topik
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok