Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sundesz
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Amúgy egy 7800 XT mire nem elég? Minimális kompromisszummal tökéletes 1440p kártya. 20 éve 1024x768 60 fps-nek örültünk egy csúcskártyánál, azóta a felhasználói igények durván nőttek.
-
hahakocka
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Igen sajna
. Én is 200e körül akartam hát nem fog menni sehogy már.260e-320 ig lehetnek ezek kb. , a sima és az XT itthon 27% os ÁFA-val. De lesz persze drágák akár kicsit olcsóbb is. Ma már ez a középkategória.. Oh amikor még 70-110e közt vettem
5700 at is 5.5 éve 110e ért vettem előtte a középkategeket 50-70e ért. Azért durva hogy 5 év alatt 2.5 szeres ár. Viszont ahogy látjuk az NV árazásokat a sima 5070 lehet 350-400e lesz s hát nem hogy az XT-t szerintem a ismét se veri meg a 4070 super szerű erejével és csak 12gb os.
A sima 9070 en gondolkoztam de az *50 dollár nem győz meg max ha 5-10% al gyengébb csak
de még akkor se hat az már lófütty! 
-
KAMELOT
titán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Mobilon játszva szétcseszed a szemedet. Azért nem is olvasok semmit a mobilon, meg nem is játszok. Hívás vagy max 1-2 sms, viberen valós írás is mellőzöm.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Akkor volt teszt belőle. Igen. Az olyan vegyeslimites scenarióban, ahol ennyire erős az ExecuteIndirent használata, ott ez az új MDIA hardver aranyat ér, mert amúgy nagyon korlátozná az egyes frame-eket a CPU, és az az átlagot visszahúzná, még úgy is, hogy a frame-ek egy része GPU-limites.
És ez amúgy azoknak is instant nyereség, akik nem 13900K vagy 5800X3D mellé veszik a VGA-t, hanem középkategóriás CPU-hoz. Ott is skálázódik az MDIA által a Radeon, mert a parancsok hardveres visszajátszásával nincs meg az az erősebb CPU többletterhelés, ami meg a többi VGA-val limitálná a feldolgozást. Tipikusan erre a scenárióra van építve a rendszer, hogy a CPU-limit később üssön be.
-
Devid_81
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
20 user ellatja a fel fovarost tavfutessel, annyi dolguk van csak, hogy bekotik a rendszeruket custom loop-al a tavho csovekbe

-
JordyG
tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Szerintem a burkolat alatt, nagyjából 2kg alumínium, és legalább 100x többet kell érte fizetni mint amiért átveszik majd... és némi réz...

Nem spórolták ki az anyagot, az biztos. Ahogy már írta valaki, a szomorkás ábrázatot, akár lehet azt nyelv nyújtogató is.

-
Devid_81
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére

Az egyik forumozo nagyon kreativ is lett ettol...

-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Brutalis nagy a hutese, nem nez ki rosszul, bar a hazban pont nem latszik, hiaba atlatszo az oldallap, meglatjuk hogy fog menni ez is meg a tobbi megoldas is

-
Petykemano
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Az AMDnek a következő lépés a notebook piac. Szerintem ez az egyedüli piac, ahol még nem vetette meg a lábát.
Szerintem az alienwares faszit ehhez szerződtették.
Azt gondolom, jogos, hogy ide egy jó apu nem elég. -
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Valamiért a cseh csatorna mindig gyorsabb és eleinte olcsóbb, mint a magyar (legalábbis új AMD-s cuccoknál ez tűnt fel), promókat is szokták adni, ellentétben a hazai webshopokkal.

-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Azert ezzel ovatosan, idehaza legtobbszor legalabb 1-2 de van hogy akar 1 honapos csuszassal lesznek valojaban elerhetoek az uj dolgok.
Lasd pl ryzen, tul sok helyen az sincs meg, mint ahogy pl az uj Super NV karik sem. -
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Iponban MSI, Asus, Gainward,Palit elérhető ,vehető. Azért nem rossz felhozatal az első héten ennyi kb elég lett volna naviból is kezdésre.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Leírni leírom, de nem tudtuk megnézni, mert megy a cucc máshoz is. Majd tesz egy kört, és visszatér ide. Akkor megnézzük. De amúgy az előzővel sem volt probléma, gondolom ezzel sem. A Radeon Anti-Lagról pedig írok majd a drivernél.
-
Z10N
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Meg annyival se faradtak, hogy a slide vegere odairjak a 5600/5800/5900 coming soon. Ugy voltak vele, hogy lemaradva is megengedhetik maguknak ezt. A lefele skalazas reven a 5600-t szinten nyomni kene. A 5800/5900-t meghagyni ev vegere. Kialltak egy-darab-gpuval es 3 sku-t elsutottek, a Pro vonalrol sincs semmi.
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Nagytesó, azaz Navi 20 szerintem legelőbb jövő év elejére várható. Ez persze csak az én tippem, de ugye a Navi 10 állítólag már február óta itt lenne, csak hát valami miatt kellett egy respin. Így kényszerből kihozták Radeon VII-et, a Navi 10 meg el lett tolva fél évvel. A TSMC tavaly júniusban indította a 7 nm tömeggyártást, szóval respin híján 6 hónap alatt meglett volna a Navi 10.
A Navi 20 7 nm EUV-on készül, aminek tömeggyártása most júniusban indult. Szóval a fentiek alapján ha nem lesz gond, akkor akár jövő év elején is jöhet Navi 20. Persze az még kérdés, hogy 2020 elejére lesz-e HBM3, mert amiatt a Navi 20 is csúszhat...
-
Tyrel
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Mert 7nm és jobbnak kéne lennie, de mint kiderült nem az "igazi" 7nm EUV amivel várták a népek, hanem kb. ugyan az a kezdetleges megvalósítás ami a Radeon VII alatt is van, és ott sem hozott szembetűnő előrelépést...
A Navi nem kazán, 225W kártyát még le lehet hűteni halkan is, igazából semmi baj nincs az egész termékkel az árazásán kívül... de azzal viszont elég komoly a probléma. Pl. az XT 349 - 399 USD ársávban tök vállalható lenne még a Super-ek megjelenését követően is... Jelenleg viszont 449 - 499 lesz, aminek a versenyképessége a már piacon lévő RTX-ekkel szemben is megkérdőjelezhető, nem ám ha még jön a refresh is...
-
JordyG
tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Na ja... .
De olyan rebesgetés is van NV oldalon, hogy jön két kártya amikből az egyik valamivel gyorsabb mint a 2070 a másik meg a 2080-nál, és a jelenlegieken 2070-2080 pedig árat vágnak. Szuper meglepetések, új gyorsabb verzió, és árcsökkentés. Pletyka szintű a dolog, de nem zörög, ha nem kongatják. Valószínűleg ezért a kivárás az árakat tekintve a NAVI-val, próbálnak majd igazodni. Már feltéve ha igazak ezek a híresztelések.Az lenne még szép, ha az NV árcsökkentése adna egy gyomrost az AMD-nek, úgy oldalról. Ha nagyon szívóznia akarnak akkor nem mondanak árat, csak a rendezvény végére, aztán matekozhatnak az árakon Lisa asszonyék rapid-ban, hogy ők is tudjanak mit mondani.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Piacot csak árban jól pozicionált kártyákkal nyerhetnek, ha drágább mint a konkurens, már reszeltek neki.
Ui: 1660Ti a maga 90 ezer forintos árával és 120W fogyasztásával nevetségesen jó vétel.
Ha 5-10% teljesítmény többlet mellett 90-100ezerért adja majd beugróba az AMD a saját portékáját, akkor gondolkozik el rajta a nagy nép. -
schawo
titán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ha kellően lelassítottam, akkor nem csinálta, persze.
Az ötlet kiváló.Elképzelt beszélgetés egy elképzelt ügyfélszolgálattal:
- Ha jobb oldali gombra kattintok, lefagy a program.
- Ne kattintson a jobb oldali gombra.
- De én azért vettem, mert az a gomb is kell.
- ¯\_(ツ)_/¯már az első tesztek után nyílt titok volt
Pont erre akart kilyukadni az egész beszélgetés, hogy nem azért nem vették a Vegát, mert túl sokat vártak tőle, hanem azért, mert szar. Szóval, igen, rátapintottál. -
stratova
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ha most hozták ki a TSMC 12FFN node-on RTX-et akkor ráérnek egy csíkszélváltásra, mire kicsit kifuttatják a szériát (Quadro-t és Geforce-ot egyaránt) vélhetően lesz számukra megfelelő 7 nm kapacitás. Elég kényelmes helyzetben vannak jelenleg.
A mostani sorozatuk felépítése egyre jobban közelíti az AMD filozófiát abban a tekintetben, hogy igazából pro piacra szánt és elsősorban ott domborító kártyát dobtak Geforce-ként is piacra, hozzácsaptak egy új feature-t (Ray Tracing). -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Vagy a TSMC-nél vagy a Samsungnál. Vagy mindkettőnél, de akár a GloFo is opció, 2020-tól nekik is lesz igen sok gyártósoruk, és le is megy a waferár. De az EUV nélküli node-ot kihagyják, mert nem tudják optimálisan kigazdálkodni az árát. Nem azért rendeli csak a Qualcomm, az Apple és az AMD a 7 nm-es FF-et, mert csak nekik kell, hanem azért mert ők tudják gazdaságosan bevállalni.
(#36428) Petykemano: Mindent 7 nm-en gyártanak, ami nem Vega 12 és Picasso. A GloFo tudtommal csak a Mattiséért felel.
A dual source azért lett kialakítva, mert Lisa Su azt gondolta, hogy a Zen2-vel nem tudják majd kiszolgálni a piacot. Ezért kompenzációt fizettek a GloFónak, hogy engedje őket a TSMC-nél is gyártatni. Ezzel az eredetileg tervezett kapacitásukat nagyjából megtriplázták. Ez sem feltétlenül lesz elég, a Hot Chipsen volt olyan pletyi, hogy tárgyalnak a Samsunggal is, de az csak 2020-tól lehet opció. De ezért is kell majd némi kompenzációt fizetni, viszont alapvetően megéri, mert az Intel 2022-ig minimum kiütötte magát a szerverpiacról.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
S ne feledd, ne hagyj egy vogont sem verset olvasni...
-
Z10N
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Tippre akkor a Vega56 nem lehet tobb $399-nal. Ha jol tudom hivatalosan a 1070 $379 es a 1080 $499.
Vega64 $499 vs. 1080 $499
Vega56 $399 vs. 1070 $379Nyersen:
CU 56/64=0,875 >>> 436,625
SM 15/20=0,75 >>> 374,25Mondjuk igy 1+ ev Pascal uralom utan nem is kerhetnenek tobbet erte.
Kerdes, hogy a Vega11 hany CU-s lesz. Ketlem, hogy lefelezik 32-re (rx470). Inkabb, mint a Skorpional 40CU. A Pro meg mehet 36CU-val. Igy lesz nyersen elorelepes ~11,1% es 12,5%. Siman lehetne meg RX590/595 belole.
Ui: Vega12-bol csak az XT latszik. Szoval kicsi lehet, ha egyelore full lapka van csak. 20-24CU abban is elferne.
-
Walter_White
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Remélem ezek az árak lesznek, az az 500 dollár (500Euro) nagyon szimpatikus.
-
nubreed
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ha ezek az árak igaznak fognak bizonyulni (és nagyon csodálkoznék ha nem ez lesz a vége, vagy nagyon a közelében ezeknek), akkor megint kiderült, hogy teljesen értelmetlen volt az a hülye pletyka aminek szerintem sokan bedőltek, hogy majd 750 meg 850$ ba fog kerülni a levegős vega és 1000+ -ba a vizes. Egy játékos kártyáért senki nem adna ennyit főleg ha kb 1080 szintet fog hozni. Szóval a linkben szereplő árak korrektek lehetnek, én is e környékén várnám.
-
do3om
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Hát én kíváncsi vagyok milyen szövegek lesznek: nincs driver, nincs kari, már szállítják pár hónap és lesz készlet, kevés a HBM, azért drága mert..., év végére gyorsabb lesz, a bányászok tehetnek mindenről
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De valamit biztos mutatnak, remélem a fentiekből egyikre sem lesz példa.
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Igen, RÉSZLETEK
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Na ez egy alavetően érdekes infó ! De ebbe van FP64 es is.
és még oroszul is ott van
Drasztvujtye taváris
Na lehet brénsztormingolni mi az a Vega 12 ??
4 GBos Vega? Nanó Vega ?
A kommentek között az a " levágják a Vega 20 felét és a Vega 10 felét és összeillesztik" (aka threadripper) az nagyon ott van
1+2 -
Z10N
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Paul Magyar?

-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ez szuper , ezt nagyon köszönjük hogy bevágtad !
De még ha átlag gamerek is akkor is meggyőző !!!
Kikerülte a Fanboyságot de mégis TE tudod hogy egyik rendszer egy ref TI.
hozza a TI közelit nem tudni alulról vagy felülről de hozza Vulcánban és 12ben.
Logikailag ami ebből lejön nekem hogy 1080 Ti-10% direct X 11 alatt
Ami még gondolható hogy akkor RX Vega valóban TI-100 Dollár ár
és még az is hogy Budapesten NEM ez volt, Hanem az egyel kisebb, vagyis valószínű az XL.
Ja és hogy ez nem a vizes kártya mert konkrétan láttuk a kártyát...TETSZIK !
-
Raggie
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Itt a legtöbb srác a VEGA rendszert hozta ki erősebbnek az 1080Ti-vel szemben!
Persze továbbra is sync-monitorokkal, konkrét számok nélkül meg ilyenek, de ha bármennyire is hihető a forrás és, hogy ezek tapasztaltabb emberkék, nem csak az utcáról behívott átlagemberek, akkor ez bíztató. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Majd kiadnak direkt a Vegákra (kitudja mennyit adnak el a következő 12 hónapban, mikor már erősen telítve van a piac 8G Pascallal) ...egy olyan 4K módot, ahol 8 GB-nál több memória kell?
Ez egy zseniális ficsör amúgy, de kell hozzá az elterjedés szerintem...
(#30273) =WiNTeR= : Most gamer piac szempontjából.
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
"körül" falloutban pl. gyorsabb nála.
Viszont minden esetben gyorsabb volt már most mint a Fury X -ez azért elég biztos
(#30256) Abu85: én a public benchmarkról beszélek ami most már nem csak userektől van, ott mindenhol gyorsabb volt mint a Fury X és még csak a frametimemal sem voltak gondok, hasonlóan állt be mint a többi kártya persze lasabban, de nem voltak kiugrások ami stutterre utalna pl. egy rossz driver miatt.
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Egy fejlesztő volt akinek az ECC volt a legnagyobb érve (még úgy is, hogy mondták az nem vesz el ennyit). Aztán mikor odaírták, hogy bizony nincs benne ECC más konkrétumot már nem tudott felhozni. Eleve a pro és a consumer GPU-k AMD-nél ugyanazok hardveresen, ez még csak nem is pro hanem egy "hybrid" ami inkább közelebb van a consumer vonalhoz.
Nem kell messzire menni ott van a Pro Duo esete, biztos javul még driveresen valamennyit (5-10%) de az még mindig -20% ahhoz képest amit tudnia kéne.
És még nem is a teljesítmény a legnagyobb gond, hanem az, hogy ehhez is már 300W kell, így meg normális keretek között esélytelen, hogy 1080Ti vagy jobb szinten legyen. Hol van az a 225W-os Vega sample ?
-
HSM
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Mivel elég komoly architektúrális újítás, így nem meglepő, hogy idő kell a szoftver optimalizálásához.
Erre minden nagyobb architekturális fejleszténél szükség van.
Főleg ez a primitve shader, HBCC, új CU-k... Nyilván nem akarják kidobni, amíg nem csiszolták kellően jóra a sebességét a vasnak, mert még évekkel a launch után is azok a review-ok fognak szállingózni a kiadáskori driverekkel, aztán fújhatják, hiába lett azóta mondjuk +50%-al gyorsabb. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Nem igazan szamit neki, 148FPS lett most 3200x1800-on
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Passz, ha valakinek van 4K monitorja probalja ki lehet nativ felbontason fut.
Ugy mondjuk ha feltetelezzuk hogy a Vega kb 1080Ti erossegu akkor jo lehet a 120FPS. -
X Factor
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
DE én játszanék is vele, most teljes készenlétben várhatom, hogy amint infó van róla, lecsapjak rá, még mielőtt tizesével felvásárolják.
Ettől független együtt tudnék azzal élni, ha a FURY-t jó áron elviszik a VEGA meg 1 hónap alatt kikalapálja a különbözetet.
-
TTomax
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Az kizárt ugyanis Vulkan alatt én ugy tudom nem megy multiGPU.ez meg ugye két RX Vega volt.
Más:
Én egyébként a 1080 és a Ti közé várom a Vega RXet,a Tihez közelebb,hasonlóan a Furyhoz (vs980Ti),de annál jóval kiegyensulyozotabban,tehát mindig valahol ott lesz.Na most ez azért nem jó az AMDnek mert a Ti alá kell áraznia,viszont gyártani meg biztosan drágább lesz mint a Tit.Szóval az árvesenyt igy nem nagyon látom ismét.A vágott verziók lehetnek itt érdekesek.
-
Balazs_
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ezek az elméletek honnan jönnek? Még jó, hogy foglalkozni fognak vele. A GameWorks-ös játékokban is van AMD optimalizáció, a nem GW effektekre. Ezek ezek után is lesznek, mert nem ér meg egy aránylag nagy felháborodást az, hogy AMD-n valami szarul fut.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Értem, de az explicit API esetében erre nincs lehetőség. Biztosan lesz valamilyen szintű optimalizáció a memóriamenedzsmentre, mert enélkül úgy képzeld el a dolgot, hogy egy IGP-t nem tudna megverni egy sokszázezres dedikált GPU. Persze itt maga az optimalizálás nem annyira nehéz. Ha általánosan jól van összerakva a menedzsment alapja, és erre azért figyel mindenki, akkor viszonylag kevés munka azt úgy kiegészíteni, hogy még kapjon az egész egyfajta architektúra specifikus boostot, ami jellemzően 5-10%-os extra, de leginkább a megfelelő működést szolgálja. De ez viszi az időt, a pénzt, a humánerőforrást, stb. A Vega esetében annyi változik, hogy ehelyett lehet kérni azt, hogy csinálja ezt az egészet a hardver, annál jobban úgy sem tud egyik manuális megoldás sem működni. Tehát nem az a fejlesztői kérdés, hogy optimalizáljanak-e Vegára, mert azt muszáj megtenni az explicit API-k jellegzetessége miatt. Hanem az, hogy az ezzel kapcsolatos munkára egy napot szánjanak, vagy pár hetet.
-
-Solt-
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Szerintem nem megy át amit Abu ír... a kettő közül valamelyiket meg kell tegyék, ebben nincs választásuk. Abban van, hogy melyiket. Legalábbis én így értelmezem...
-
Petykemano
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
A konzervatív, de nem pesszimista kalkulációim során én pont a 1080ti mellé hoztam ki. Erre mondjuk bátorság volt kiírni a "poor volta" hype állomást.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Reméljük játékok alatt is így domborít majd,és nem csak benchek alatt

-
-Solt-
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Uhhh... GTA V alatt a 7700K mellett veri az 1070-t, a Ryzen 1800X mellett még a 3GB-s 1060-tól is kikap... ez nem túl hízelgő a Ryzenre!

-
Yutani
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Végre normális refhűtőt használ az AMD!

-
füles_
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Én arra tippelek, hogy a jelenlegi értékek följebb mennek egy százassal.
"majdnemmindegyikviszi" - 1500 MHz (1400 MHz helyett ugye)
"ritka" - 1600 MHz (1500 MHz helyett)(#27102) players111
A PowerColor megoldását láttad? Az is szteroidokon nőtt fel
(#27103) Raggie
Igazad van, a PowerColor-é ebből a szempontból jobbnak néz ki. Ott azért több levegőt át tud mozgatni a két ventillátor a bordázat között. Csak reméljük, hogy nem spórolnak megint a VRM-en. -
stratova
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Hmm akkor mégis ez 2x8 GB.
-
Gainka
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Jól látom hogy polaris idén le lesz váltva? El tudnám viselni q4-ben.
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
ez alapján a vega20 nem jön a gaming szegmensbe. viszont nem x2 kártya, hanem egy vega10 rev2 4 stack hbm2vel.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
AMD's biggest problem with GCN is the inability of most game engines fully utilizing it's shaders. We've seen what can happen with good programmers with Doom Vulkan, using Shader Intrinsics and Async Compute to max out GCN, RX 480 ~20% faster than 1060, which actually matches it's paper TFlops specs. In most games for GCN, there's a lot of SIMDs with idling ALUs doing nothing so in effect, it's not a 5.8 TFlop GPU since that rating is the max theoretical perf assuming all ALUs are working.
Going with NCU's variable width SIMD layout will solve this issue, so we should get a more closer and truer comparison of paper spec TFlops to gaming performance. ie. A Vega of 12.5 TFlops will absolutely wreck Fury X.Jobb később megtudni, mint soha. Most már értem az eddig érthetetlen túlfogyasztást az Nvidia GPU-khoz képest.
-
leviske
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Nos, ezt viszont nem ártana, ha egy esetleges Vega 11 lehozná a 200-350 dolláros ársávba. Sőt, ebben az esetben igazán jöhetne az év végéig egy Vega 12 is a Polaris 10 helyére (teljesítményben), 1 HBM lapkával.
Nagyon hiányzik az AMD-nek, hogy normális teljesítmény/fogyasztás arányt tudjon felmutatni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Abu mondta, hogy nem lesz.
Egyszerűen túl bonyolult lenne átültetni a dizájnt GDDR-re, mikor itt a HBM2.
Ez itt már nem úgy működik mint a LEGO, hogy csak összedobálod a CU-kból a chipet, meg hozzáraksz memóvezérlőt stb aztán küldöd a Si printerre.
Főleg, hogy ez az interposeres stackelt mem GPU eléggé más megközelítés.Nincs ezzel gond amúgy, ha jön egy (talán) erősebb Vega, mint 1080, egyértelműen több modern fícsörrel, gyors kóddal stb... + vágottak, akkor jól ellesz vele a piac. Ha ezt a konstrukciót még jó áron is adják, akkor a piac kap egy jó kis 4K pakkot.
Fury X idejében sem volt nagyon kártya 110-130 között.. 390X -ek és Furyk drágábban mentek ennél startkor.
-
Simid
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ebben nem vagyok biztos. Ha most jön egy Vega10 a csúcskategóriába akkor a P10 a paletta közepéig lefedheti a termékskálát, így a $300-400 sávban kellene valami. Lehet, hogy 2017 második felére már elég olcsó lesz a HBM ahhoz, hogy piacra dobjanak egy kisebb Vegat erre a szegmensre.
(#25920) leviske: Pedig nem annyira elképzelhetetlen. Hasonló dolog volt P11 (RX460) esete is. Nyilván ha ennyi kártyát fel tudnak oldani akkor lehetett volna fullos chippel kiadni. Még csak nem is veszélyeztetett volna semmilyen terméküket és plusz költség sem lett volna, szóval gondolom biztosítani akarták, hogy mobilra legyen elég teljes lapka.
Ugyan akár a V10 esetében is lehetséges csak ott, a MI25 miatt. Fullos megy MI25-be a 'selejt' meg a gmaer piacra. Ha meg elég jó a kihozatal meg a gyártókapacitás akkor jöhet a fury utód. Amúgy is gyanús az a 8GB.
Én sem tartom valószínűnek, hogy ez lesz, de egyáltalán nem lepődnék meg. -
leviske
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Egyrészt a Vega fejlesztési ideje alatt járt az eddigi 10 év során a legközelebb az anyagi csődhöz a cég. Másrészt a GCN1 óta egyetlen alkalommal se jött fél éves időkereten belül egy adott GCN verzióba tartozó termék. GCN2 - 2013.03.22. (Bonaire) / 10.24. (Hawaii); GCN3 - 2014.09.14. (Tonga) / 2015.06.24. (Fiji)
Ebbe az idősávba aktuálisan a GCN4 és GCN5 együtt esik és a Polaris 10XT2 és Polaris 12 pletykák se arra engednek következtetni, hogy a GCN5 újításait annyira sürgősen akarnák a low-end kategóriába hozni. Ráadásul a "10nm" FinFet gyártás közelsége miatt sincs sok értelme újratervezni minden kategóriában a termékeket.
A most érkező újításokat minden dGPU kategóriába szerintem a Navi hozza majd meg.
-
leviske
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Tudom, írtam is. "ráadásul Raja is megerősítette, hogy 1 GPU van a MI25-ön"

-
Szeszkazán
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Raja sorry.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Szerintem csak a kicsi ezt tudta a Fury x is a Doomban...
Mert ha a nagy akkor kudarc lesz sajna.
-
leviske
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Soha semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg, hogy két Vega jön. Ráadásul az elég abszurd volna, ha a később érkezőnek titulált, olcsóbb és kisebb Vega 11 eredményeiről tudnánk korábban.
(#25800) -Solt-: Ha a RTG illeszkedni akar az anyavállalat Summit Ridge-féle piacpolitikájához, akkor a Vega10Pro befut $300-ra, a Vega10XT pedig a GTX1070 árába. És mindkét kártyától a GP104 alapú cuccok teljesítményét várnám.
(#25802) fules
: Nem kell ahhoz külön GPU, hogy kevesebb legyen a VRAM. Lassan 2 év tapasztalatszerzés után azt talán meg tudták oldani, hogy tudjanak kétféle variánst is kínálni. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Deep Learning Vega
A machine learningben valószínűleg nagyságrendileg több profit lesz, mint a teljes gamer palettában. Nem véletlenül erre tervezte az NV is főleg a kártyákat.
...és ennél sokkal de sokkal több helyen fogják használni hamarosan, szóval muszáj tolnia ezt a piacot ha versenyezni akarnak a Google tenzor procikkal.(#25802) fules
Viszont ha ez a kis Vega, akkor remélhetőleg tudnak belőle vágni egy értelmes 1070-et 130K körül. -
füles_
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Épp ezt akartam mondani.Eddig úgy tudjuk hogy a Vega család is 2 GPU-ból áll,mint a Polaris család.A VRAM mennyiségéből ítélve (8GB) ez a kisebb Vega lehet.
Ezt nem neked szánom:
Én nem akarok vitázni,de eddig azért sírtatok mert nem volt az AMD-nek RX 480 fölötti teljesítmény az új node-on.Most hogy megkapnátok a 1080 teljesítményszintjét akkor már ez sem elég... -
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
A 3 Petaflops os GPU már rendben van

Azzal már nem lennének 4ks problémáid se hehe -
válasz
Szeszkazán
üzenetére
rámegy az amd is az ai-ra?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ezek közül nem mind VEGA. Csak kettő.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ha ez a kicsi, akkor ebből lehet vágni egyet 1070-1080 közé. Vagy talán 1070 szintre is... 200K(180K)/150K/(~130K) körülre. Olcsóbb nem hiszem, hogy lehetne hiszen tippre HBM2-es. Nagyon kíváncsi lennék hány SP-s sample volt ez....
(+ azért ez még mindig AOTS. Nem egy "rendes" játék)
Aztán simán meglehet valaki csak szórakozik, és írt egy kamu eredmény generátort. Ha igaz, innentől még nyilván pár hónap mire forgalomba kerül. Mindesetre remélem lesz bejelentés decemberben.
-
t72killer
titán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
"oroszoknál előrendelhető" <-
aha. A négybalkéz c. filmből jut erről eszembe a jelenet, amikor az orgazdának akarják lepasszolni a szajrét: x$ most kp-ben vagy 10x$ "később". Lehet tippelni, h melyiket választotta a társaság
#23348: fHD-re tökéletesen elég a 970-es, nagyon nyomott áron mennek mostanság. Kérdés a 480 ára és a custom modellek elérhetősége/ára. SzVSz egy 2csatis Toxic engem is kifejezetten érdekelne 100kFt alatt.
-
stratova
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Nekem nem tűnik irreálisnak ilyen órajellel a GTX 970-980-hoz viszonyított teljesítmény nem mindenhol kellemes, viszont azt jó látni, hogy tipikusan olyan címekben ahol eddig gyengélkedtek a Radeonok, rendre jobban teljesít mint a korábbi egyel magasabb kategória (Fallout, Division stb.)
Azért a FanBoySong tőle örök
-
westlake
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
A 21260-00-20G az eredeti, 1085MHz modell azonosítója. Ilyet vettem én is.
Az 1600MHz meg eleve nem kicsit túlzás. -
Macka
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Medve...

-
NandorHUN
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Szerintem ez többséget pont nem érdekli. Ha valaki 200 dollár körül keres magának kártyát (és a kártyának ez a fő erőssége), akkor nem hiszem , hogy otthon 4k monitorokat használ a vásárló.
FHD alá meg tök felesleges a 8Gb, a lényeg hogy hány fps-sel megy a játék. -
válasz
Szeszkazán
üzenetére
És a 480 modernebb pár évvel.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Monjuk ha az alap is ilyen gyenge OCban kíváncsi vagyok egy nem referencia mennyire birkózna meg a feladattal.
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
NDA előtt két órával, hogy is adhat ki ilyet ?

Amúgy a csávó akkora AMD fanboy hogy elhiszem neki, hogy így teljesít.
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
A 970 hogy alázza így szénné a 390-et? Még Shadow of Mordorban is? DigitalFoundry tesztben 20%-ot ver a 970-re 1080p maxon, és még a 980-ra is 5%-ot. Project Cars-ban 50% különbség?
Vannak fenntartásaim. -
emmm
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Akkor marad többségében a 970 szintje, bár van néhány játék, ahol kifejezetten jól teljesít.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Én nem csalódtam nagyot. Ez egy 230 dolláros kártya, ennyiért nagyon jó, 80e feletti összeget nem adnék érte.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Tettek volna bele 380 vagy 380X-et, az lenne az igazán jó viszonyítási alap, hiszen azoktól lefelé fognak erre váltani az emberek.

Szerk: A teszt alapján egy néhány hónapos, sok garis, jó hűtős GTX 970 ugyanúgy megteszi, mint az új RX 480. Komolyan mondom.
-
mlinus
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
ha ennyire szar lenne a driverük, nem hiszem hogy kiadták volna tesztelésre... ezeknek a teszteknek kell eladni a kártyát.
-
mlinus
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
ezalapján nem volt kamu a lengyel teszt.
1,6%tuning felett crash... wtf?
-
syberia
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Végre itt az első teszt!

36 CU
2304 SP
1120 mhz -
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Total War: Warhammer.
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Fincsi... melyik game? Battlefield 1?

-
Petykemano
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Abu azt mondta, a Vega megjelenését a a nemtommelyik legközelebbi kiadó legújabb játékához igazítják. Azt a posztot most nem találom. De találtam másik hármat: 1, 2, 3
IGazából ez a legérdekesebb:
"Amióta bármit lehet tudni a VEGA első lapkájáról azóta Q4 eleje a célkitűzés. Ez január végét jelenti, mivel ekkor kerültek a tervek a fejlesztőpartnerek elé."Bennem az a kérdés merült fel így az RX 490 említésével kapcsolatban, hogy ha az egyik vega, a kisebbik lapka, a hbm2 nélküli Q4-ben érkezik, akkor valóban csak egy kártya fog épülni rá idén?
Egy 490-es, ami a termékskála felfelé következő tagja és mivel szerencsétlen P10 nem fogja az 1070-et, ezért logikusan a 490-nek kell. De ha Q4-ig kell várni egy olyan legkisebb vega lapkára, ami az 1070-nél gyorsabb és idén ennyi volt, az azért elég nagy lemaradást jelentene az AMD-nek.
Vagy a Q4-ben megjelenő 490 erősebb lesz, mint az 1080? Ez azért már elvárható lenne. És akkor mi lesz az 1070-et nem fogó 480 és az 1080-at lehagyó 490 közötti óriási réssel?És újracitálnám Abu mondókáját: "január vége"
Szerintem az egy szál RX 490-re legalább ennyire hihető, mégha most agymenésnek is tűnik, hogy létezik egy teljesebb P10 GDDR5X-szel $300-ért, csak az AMD elszúrta.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Na ez már jobban tetszik, mint a lengyeleké. Nagyon remélem ez lesz az igazi... Custom+tuning be is érheti a 390X-et. Azért ütősebb tuninggal kb a tuningos 970 szintjére fog érni a fogyasztás, 190-200 Wattig. Cserébe viszont DX12-re várhatjuk a nagy dobást.
Nekem a Deus Ex lesz a választóvonal. Ha Hitman féle DX12 játékok fognak jönni, erős Async-el... akkor simán verdeshet egy 980 Ti szintet majd. Szerintem most már az NV is "engedékenyebb", hogy a Pascalok némileg jobban mennek DX12-ben, így megeshet, hogy a következő év egy Maxwell temető lesz. NV-nek is az az érdeke, hogy hulljanak ki a Maxwellek minél előbb és vegyék az újakat.
-
TTomax
félisten
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Azt nem tudom te hol nézted mert én az extremet ami még gyorsabb látom 102K-ért...
(#22850) Szaby59
Ez ok,csak OC 970et lehet venni 80tól... -
Ren Hoek
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
GPU már ezer éve kimúlt... FPGA, vagy ASIC ami megy.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ez nem csak hogy 980 körül van, hanem gyanítom, hogy 980 nem 480...
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Van meg par masik video is, Overwatch pl, nekem tetszik ez a kartya nagyon, FHD-ban eleg jo lett.

-
Harley quinn
tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ezek a tesztek szerint driverek hiányában nem top cpu hiányában is körülbelül GTX 980 körül van dx11 allat
. -
MongolZ
addikt
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Brutál beállításokat használ a GTA 5 teszthez, ahhoz képest nagyon szépen fut. Viszont ez a be-beakadás...
-
törölt tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
4k max settings, wth?

-
Venyera7
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
+100-200mhz max
-
Venyera7
senior tag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Mi más a hynix nem hinném, hogy tudna 8ghz-es memóriát csinálni.
-
Z10N
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Manapsag mekkora a legalacsonyabb gddr5 uzemi freki, amit gyartanak? 5-6Gbps?
A cikkre: "so their NDA terms may be slightly different than AMD’s official guidelines. In case you’re wondering, no, they will not post any benchmarks till NDA lifts."

-
Z10N
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Nem fake. Mashol is ennyiert lattam 2000 cny (taobao.com). Viszont ha a sapphire es az xfx ugyanannyi, akkor az asus miert kerul +300 cny-vel ($45.5945) tobbe?
Az mas kerdes, hogy 2000 CNY= 303.923 USD. Mondjuk ez mar vegso ar a 8gb-ert, meg rajon a posta vagy esetleg ingyen posta valahol, illetve ha nem kapjak el a vamon. -
t72killer
titán
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ha ráállítanak párszáz fejlesztőt, lehet abból nagyon komoly dolgokat kihozni. Eddig csak a nyálverés ment, hogy compute, meg gpgpu meg anyámkínja - ettől függetlenül a mindennapi programok alig-alig használták a gpu-t nem-grafikai feladatokra, a bányászatot leszámítva parlagon hevertek a dupla pontosságú TFLOPS-ok a nagy GCN karikban. Egy tőkeerős megacég fog tudni ezen változtatni.
-
rocket
nagyúr
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Ez Nemet nagyker brutto arlista?
Csak igy jon ki a masik tablazatban levo ~88k, 249x1,07x315x1,05=88121
-
syberia
veterán
válasz
Szeszkazán
üzenetére

RX 460 egy árban lesz a 750Ti-vel, de le fogja nyomni szvsz.
-
füles_
őstag
válasz
Szeszkazán
üzenetére
-
válasz
Szeszkazán
üzenetére
Pedig Anand-ék szerint is ezek még csak rebrand-ek...

AMD Quietly Unveils Radeon M400 Series: Starting With Rebadges
(Vagy pedig ők is benéztek valamit nagyon...
)Lehet mégis valami baj van az új chipekkel?

Mert amugy tényleg tök értelmetlen, pont a mobil szegmensben.Vagy pedig Polaris csak 490 és felette jön majd.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sanyo akkutöltő + 2 használható akku
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Én is 200e körül akartam hát nem fog menni sehogy már.
5700 at is 5.5 éve 110e ért vettem előtte a középkategeket 50-70e ért. Azért durva hogy 5 év alatt 2.5 szeres ár. Viszont ahogy látjuk az NV árazásokat a sima 5070 lehet 350-400e lesz s hát nem hogy az XT-t szerintem a ismét se veri meg a 4070 super szerű erejével és csak 12gb os.

.