- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
HavocS #12892 üzenetére
Nos
Azt most is mondhatom, hogy jobb mint az F7, de én visszaállítottam 2933-ra a RAM-ot.
Ugyanis a WIN alatt lefagynak az alkalmazások 3200-őn. Nem úgy mint F7-el, mert akkor memória hibát is dobott és az egész rendszer összeomlott. Csak az alkalmazás áll le amit még ki tudok lőni a feladat kezelőből, és a WIN az megy tovább.
Viszont megint előjött az is, hogy nem elsőre indul 3200-őn.
Ami még újdonság, hogy van most már 3066-os lehetőség is, de ha úgy próbálom akkor alig akar elindulni a gép.
Tehát van fejlődés benne, de nem biztos, hogy elegendő.
Ja azt viszont nem néztem, hogy ha átteszem CL16-ra (CL14-ről) akkor mi van, mert nem tudom érdemes-e ezt az időzítést emelni a plusz frekvencia lehetőségéért.
Majd megtesztelem úgy is, csak most vendégeket várunk -
Molyzsa
aktív tag
válasz
HavocS #10567 üzenetére
Nekem a Gaming 3 BLCK órajele egyáltalán nem ingadozik, pedig tegnap este még toltam egy DOOM-ot ultra beállítással.
Mondjuk nekem auto beállításon van a proci és a 3200-es FlareX is csak 2933-on megy.Most olyan stabil a gép, hogy nincs szívem tovább piszkálni.
Pedig már utána jártam milyen időzítés kellene a RAM-nak, hogy 3200-őn is stabil legyen. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
HavocS #10567 üzenetére
Nem tudom mennyire mikro tüskék, én párszor el is kaptam amikor csinálta, de nekem gondot okoz, mert konvertálok és 7-8 órát megy a gép közel 100%-on és, ha ilyenkor hibázik újraindul a gép vagy lefagy és nekem kell újraindítani.
3600MHz-en van járatva a proci 1.185 volt mellett, de alapon 3200-on is csinálja autó beállítások mellett.
Most elindítottam a gyerek gépén a HWInfo-t, este megnézem az övén (inteles) mit tapasztalok (I7-6700, GTX1060) -
sb
veterán
válasz
HavocS #10439 üzenetére
A HPET-ről amit láttam nem egyértelmű, bekapcsolva van ami lassabb teszt alapján. Van erről - hogy visszakapcsolható - valami linked?
A másik amit kérdezni akartam, hogy mitől ugrik meg tuningnál az idle. Rémlett, hogy a Ryzen Balanced nem veszi vissza a min órajelet. Akkor ez a min. 50% az oka gondolom... vagy ez lapfüggő, van akinél visszaveszi?
-
Leon77
őstag
válasz
HavocS #10289 üzenetére
Én a 8000 difi miatt vettem ezt(mert annyi volt a különbség, amikor vettem, 3000 ezret biztosan rádobtam volna még), mert azt a 8 ezret inkább az ssd-re költöttem (bár szvsz annak sem volt sok értelme, mert a teszteken kívül nem veszek észre érdemi különbséget a régebbi hyperx fury ssd-hez képest).
És bíztam benne (és bízom is), hogy idővel menni fog 3200-on, de eddig bármit csináltam, nem ment. Tudtam, hogy sokat kell majd mókolni vele, hiszen olvasom a topikot az elejétől kezdve.
-
Leon77
őstag
válasz
HavocS #10263 üzenetére
Ezúton szeretnélek cáfolni. ezt a mérési eredményt 2 óra bf4 után készítettem. Atom stabil 2933-on a corsair 3000-ezres ram, igaz xmp profil időzítésén lazítanom kellett, mert dx11 hibával kiakadt a gép játék közben annak ellenére, hogy a mem tesztek hibátlanul futottak.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
HavocS #10263 üzenetére
Én azt olvastam egy külföldi fórumon, hogy a Corsair RAM-okat sok fajta chippel gyártják ugyanazzal a széria számmal, és így nyomon követhetetlen melyik miből készült.
Azt javasolták, hogy ha nagyon olcsó, akkor ne azt vegyük.
Magyarul a drága Corsair RAM-ok között van Samsung B-die chippes is. -
OutSider17
senior tag
válasz
HavocS #10263 üzenetére
Szervusz!
Engem sem zavarnak a ram órajelek! Nekem bőven elég az alap 2400Mhz, de ha kicsit meg emelem a frekit sincs probléma. Annyi hogy a Ryzenek magas frekis ramokkal kicsit combosabbak! Engem a stabilitás érdekel ami elképesztő lett! Csak egy példa a sok közül. The Witcher 3 Full High és 1680*1050-es felbontáson 40+ FPS és atom stabil 26%-os proci kihasználtság! Program alatt is stabilabb sokkal az FX-nél!
Eddigi legjobb procim a Ryzen! Pedig volt már Intel i5 6500, i7 4790 és FX6300-am is! Jók az intelek én el ismerem. De azonos árban bőven jobb a Ryzen!
Játékra pedig még mindig elég egy FX8350. Ami azért nem rossz!
Folyamatosan fejlesztik a szoftvereket és javítják a hibákat. Ez által egyszer biztosan sokkal élménydúsabb lesz ezek használata, de ehhez biztosan kell még egy kis idő! -
Köszi mindenkinek
Én csak a második Biostaros vagyok, Duracellm.. kollégát illeti az elsőbbség, én tőle kaptam ihletet (Ő eddig a hűtőre várt, elvileg holnap rakja össze a gépét).
Az UEFI jó, az UEFI szép, csak az opciók 90%-át nem tudom hogy mire jó
A régi lapom már 5 éves, és az még nem UEFI-s volt, így eléggé új a dolog.
Képeket nem csinálok, mire való az internet?Teszt 1 Teszt 2
Van P-state állítás, de nem próbáltam, örültem hogy életre kelt a lap.
Van valami PCIe opció, amivel el lehet érni, hogy nem ad képet a videokártya, sikerült belefutnom, úgyhogy már a bios resetet is kipróbáltam 3x
Bootkor mindeig felugrik egy üzenet, hogy új CPU van installálva, és csak gombnyomásra megy tovább, lehet a TPM-et kellene letiltani.
A bios egyébként még nem az 1.0.0.6 AGESA féle változat, egyelőre az alap 2133-on megy a RAM, de majd megnézem hogy mit csinál ha átállítom.
Leginkább azért ezt a ramot vettem, mert ez volt a legolcsóbb, és ennek van normál méretű hűtőbordája, és nem tudtam, hogy elférne-e magasabb a hűtőtől (most már tudom hogy elférne, de marad ez a ram)
Így hirtelen ennyi -
Molyzsa
aktív tag
Most ilyenek a feszültség adatok 2933-on:
3200-on is indul a gép XMP profillal is, de kékhalálozik.
Találtam egy oldalt ahol foglalkoznak ezzel a cldo_vddp témával.
Itt én úgy értelmezem, hogy 3200Mhz-hez 880-as érték javasolt.
Bár az angol tudásom elég hiányos
[link]Holnap majd kísérletezek
-
Molyzsa
aktív tag
Egy képernyő fotót tudsz felrakni, hogy pontosan hol állítottad be a BIOS-ban?
Ugyanis az új RAM-omat vissza kellett vennem 2933Mhz-re, ugyanis a win nem volt stabil 3200Mhz-en.
Lehet nekem is a memória vezérlő feszültséggel kellene játszanom??Ja és úgy látom, hogy az F7 BIOS nem enged korábbi verziót visszatenni....
-
törölt tag
Ugye ennek is az a baja sokak szempointjából, hogy a kimenete csak sztereo. Igaz, hogy az mindenre elég, még térhangzásra is ha nincsenek kigyomlálva a fázisinformációk és a forrás is megfelelő. Az A3D és az EAX is fázismachinációval dolgozik, ahogy a TrueAudio is. És mégis összességében jobb, pontosabb hangképet ad, mint a manapság beépített különféle sokpontegyek, meg Dolby anyámkínják. Márcsak azért is, mert az A3D és TA képes anyagot és annak megfelelő visszaverődést, elnyelődést is számolni. Az EAX nem, az csak simán reverbbel dolgozik.
HSM: Igen, a Creative soha sem volt képes épkézláb resamplert tervezni. Az összes hangvezérlőjük ezzel kínlódott mindig is. Plusz mindegyéiknél előjött valami más is (Live!-oknál pl az ótvaros mértékű alapzaj, ALS4000-et megszégyenítő mértékben).
Nem tudom most hogyan használja a szomszédom, anno mikor beszerezte sok mindent kipróbáltam rajta. De semmilyen megoldással sem volt igazán jó. Nyilvánvalóan ennek valóban az egyik oka a számomra referenciaként használt HD2. (Azt nem könnyű lelépni. Annak is megvannak a bajai, de sokkal kevesebb.) A korábbi Live!-ját persze könnyedén lemosta az Audigy, szomszédomnak meg ennyi már bőven elég volt. Bár szereti játszani az audiofilt, de nem az. Egészen jó kis rendszere van otthon, ami az emberek döntő többsége számára overkill. Aztán félelmetes milyen nem is apró dolgokat sem vesz észre soha.
-
HSM
félisten
Ja, ez is jó cucnak tűnik.
Mondjuk árban már kicsit feljebb volt az ingerküszöbömnél.
Kíváncsi leszek, mit fogsz szólni az integrálthoz ez után...
(#9192) pitiless: Az miért baj, hogy nem UEFI-s? Nekem vígan ment a nem UEFI-s kártya anno az EUFI-s Z97 lapomban.... Nem lesz Safe meg Fastboot, na bumm. Nem is hiányzott, elég fast volt az az SSD-ről úgy is.
-
pitiless
senior tag
-
"Mondjuk ha a RAM LED világít... rohadt érdekes, de nekem mikor az XMP profil miatt bootloopol a cucc, a CPU LED világít a 4 debug led közül.
"
+1. Szerintem vagy rosszak a memóriáid (memtest mit mond?), vagy a lapodon nem kerek valami.
@Skynet258: én kértem, köszi a választ!
-
BullKoxa
őstag
ilyet rendeltem 2X8 GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT , és ez a béna Kingston Hyperx Fury Black 2666 cl15 érkezett, mert nem volt Corsair. Mikor mondta az ember ha nem lesz hív,hogy mi legyen, rá is fizettem volna másik 3000 vagy 3200 ra. De nem szólt,hogy amit rendeltem
nincs és gyengébbet küldök. röviden ennyi. mérges is vagyok. -
Molyzsa
aktív tag
Úgy látom ez a teszt progi erősen böngésző függő, így az összehasonlítás szerintem nem mérvadó.
A win10-es EDGE böngésző csinált 326 pontot a chrome meg 825-öt az alap 3,2 proci sebességen.Más téma:
Hétvégén nem voltunk itthon, úgyhogy volt ideje pihenni a gépnek. Most Hidegindításra megint pöccre indult.
Eddig nyerő a CL18-as RAM beállítás.
De azért kinéztem már egy RAM-ot, ha továbbra is bizonytalankodna. -
ClarkJohns
újonc
Sajnos nekem -0.05-től +0.03 voltig állítva a vcore-t mindenhol 1.38 volton, vagy afölött van a valódi feszültség, ez nem tűnik korrektnek. Megpróbálkozom inkább én is a ryzen masterrel. Ezt akkor nem kell megnyitva hagyni, a benne megadott értékek a program bezárása után is megmaradnak?
Az alaplap F5 biossal jött, a gép összerakása után rögtön frissítettem F6-ra, csak másnapra pont meg is lett a végleges F7.
A ramnál majdnem ugyanezeket az időzítéseket használom én is 2666 mellett, 16-16-16-16-36. Nekem ver 3.32 van a modulokon. -
sutyi^
senior tag
Megnéztem neked, RAM-om ugyanaz a verzió mint a tiéd V5.30.
A két stick is ugyanott van mint nálad a két piros slotban.Azt próbáltad hogy tolsz egy load BIOS defaults-ot, elmented és újraindítod, majd rátolod az XMP profilt?
AIDA-ban nálad hogy néznek ki az időzítések? Itt:
BaseMark: 884.94 - 3.6 - 2933CL16
-
Molyzsa
aktív tag
Én most tesztelem a 4 modulos hyperx-em.
Ugyanis nekem is CL15, de csak CL16-al megy 2666-on.
CL15 csak 2400-on megy.Viszont ez a ram ugye natívan támogatja a 2666-ot, és a leírás szerint CL15 CL16 CL17 és CL18-on is támogatja ezt.
Mivel CL16-on előfordul hideg indításnál, hogy három sípolás leállás és utána simán elindul magátol normálisan, így növeltem a CL értéket.
CL17-es beállítással érdekes módon CL18-on indul. Így mondom ok legyen CL18.
Ezzel eddig elindult mindig hidegindításkor a gép faszántosul, de még nem kiabálom el, pár napot ráhagyok jelentkezik-e még a harom sípolás.Ami a legérdekesebb, hogy CL18-on nem lassult az írási olvasási sebesség, sőt még egy ici picit jobb eredmény jött ki. A késleltetés is csak 2 nanóval emelkedett.
-
nubyy
aktív tag
Nalam kicsit fura. HW info szerint belovi rendesen a feszt es az orajelet is de megsem megy jobban a cucc. BIOS-bol 3.6-ra huzva 1540 korul dobott a Cinebench, Ryzen Master 4025-on hoz kb annyit. Nyilvan nezek majd mas teszteket is, csak most igy hirtelen ennyire volt idom. Meg eleve csak 1x8GB RAM van amig ki nem cserelik a halott modult, addig nem is igazan eri meg vele foglalkozni - nem is tudom miert teszem
-
sutyi^
senior tag
Nem tudom, nálam szvsz továbbra is "felkerekíti" a CL-t. Legalábbis képi bizonyítékok szerint azon megy a RAM.
Alapon / auton van minden így XMP 2933-as profillal, 1.35V - 16-17-17-35-re állítja a deszka. SoC auton 1.085V-ot kap (ez nem tudom hogy XMP-vel kerül ide, vagy csak szimplán megemelték azt kabát).
Egyedül a proci van 3.6-ra lőve +0.052-58V-al (valami olyasmi). De azon is csak azért van egy hangyafasznyi plusz fesz mert múltkor dobott egy kéket a gép félnap WoT után. Persze lehet unrelated és MSI Afterburner 4.4.0 beta b@szott be, azóta már rollbackeltem.
-
_Horka_
aktív tag
Igen. Nézted a linken a single/multicore eredményeket 3200 cl14 / 3466 cl16-on? Erre értettem, hogy számít a freki. 3466 cl14 és cl16 között nincs különbség. Persze ez csak egy teszt, éppen ezért kértem a véleményeket, mi a jobb a rizsának a low cl vagy a magasabb freki a tapasztalataitok szerint? Új a proc felépítése, okozhat és okoz is meglepetéseket.
-
GFerr56
aktív tag
+
Mindig tanult kollegám jut eszembe, aki mellesleg rendszergazda céggel bír (sok-sok nagyker áras cuccot köszönhetek neki-respect):"Tudod, most bemegyünk a nagykerbe, megrendeled a legjobb (legdrágább?) cuccokat, mire kihozzuk elavult az egész, mert valamelyik komponensből már van újabb..."
Szóval erről szól ez az egész...végül is fogyasztói társadalomba készülnek a cuccok (csak itt a legfontosabbat nem adják hozzá...)
Üdv -
jovás
senior tag
Amikor még néha beindult, akkor az előző nem béta biost felraktam, jó is lett, majd amikor megint rádugtam mindent, akkor megint nem indult el (2 db ODD, 2 db TV tuner kártya).
Nem tudom, lehet ezeknél az új lapoknál epromot égetni, az egyik régebbi lapomnál lehetett (ASRock Z77 Extreme4) -
BiP
nagyúr
Elem simán lehet a ludas, amire tippeltél.
Én azon csodálkozom, hogy nem korábban tetted alapra a gépet.
Én úgy vagyok vele, ha bármi instabilitás van, az az első, hogy minden alapra, mert _általában_ az OC okozza a legtöbb ilyen gondot. Vagy ha nem is az okozza, legalább ki van iktatva, mint tényező, lehet a többin agyalni.
(meg BIOSt frissíteni sem illdomos OC mellett ugyanemiatt, kockázati tényező) -
Törzsúr
senior tag
-
sutyi^
senior tag
Hát nézd én régen még az Athlon 64 / Athlon X2-es időkben egy Chieftec 420-as Delta beles tápot kapcsolgattam a géphátulján idehaza, heti egyszer tuti lekúrtam vele nagyszoba kismegszakítóját...
Egy pár éve max. akkor áramtalanítom gépet meg az elosztót, ha legalább egy hétig nem vagyok otthon.
-
Molyzsa
aktív tag
Ha defaulton áramtalanítást követően is ezt csinálja akkor szerintem tuti foglalkoznia kell vele az eladónak.
Főleg ha mondjuk egy nem béta (F6) BIOS-al is ezt csinálja.
Ha most csak a bétával bacakodik így, akkor addig tedd vissza az F6-ot amíg nem jön ki a végleges F7, a RAM meg mennyen addig 2133-on, a proci is autón, úgy sem kell még húzni, minden megy vele egy jó darabig.Ha majd az új F7 BIOS-al is bacakodik akkor én visszavinném.
Vagy az IPON-tól vetted? Olvastam, hogy ott konkrétan tojnak a vásárlóra.. -
salaud
aktív tag
Na, az ilyen problémák miatt nem veszek soha többet gigabyte terméket. Ráadásul a Gigabyte szereti ezeket úgy javítani, hogy kiad egy rev. 1.x terméket, aki meg régebbit vett, had szívjon. Előző gépemben a gépház, az alaplap, a vga volt gigabyte, és már összeszereléskor szembesültem azzal, hogy az előlapi audio kivezetés csak kifeszítve éri el az alaplapi csatlakozót, a különböző bios bugokról ne is beszéljünk, amiktől a tuning kb 100 MHz-re szűkült, illetve csak vezetékes billentyűzettel lehetett bios-ban matatni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest