- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #21997 üzenetére
nekem is fontos , hogy ne föjön meg a gép de fx korszakban kellett a sok venti nekem, ez meg anyira nem füt hogy lehet még a hátso ventit is kiveszem..
egyszerüen ennek nem kell. mondjuk nem tudom mekkora bodéba tartod a gépet..
-
válasz
Beretvás #21995 üzenetére
Hát van m.2 SSD és pár nagyobb HDD is és nekem fontos a ház megfelelő "szellőzése" (házban)
Ai Suite most használva van, csak FAN Xpert 4 amihez nyúltam (Turbo amire állítottam) és manuálisan temp alapján be lehet állítani a venti vezérlést (egyszerűbb mint BIOS-ba és jobban átlátható), mást ezzel nem babrálok, arra ott a BIOS (OC) - RAM , CPU..stb..MD
L -
atesz19
csendes tag
Sziasztok
Segitsegeteket szeretnem kerni! Asrock ab350m pro4 alaplaphoz milyen ram ajanlott ryzen 1600x melle???
Valaszotok elore is koszonom szepen pajtik -
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #21990 üzenetére
minek annyi venti? nálam 2 házhütö van leszabályozva és a proci igyis max 55-60 játék alatt 25+ fokos szobában, a vga meg 65 a max leszabályozva.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
traktorgumi #21984 üzenetére
A plusz 20 fok miatt állíts minden fordulathoz vagy százalékhoz tartozó hőfokot 20 fokkal magasabbra, értelem szerűen a 85 fokost csak 100-ra tudod!
Úgy jónak kell lennie! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
-
válasz
BullKoxa #21989 üzenetére
Nekem venti vezérléshez (5db 140-es Nanoxia Deep a házban) az Ai Suite -t ajánlották (mert 3pin ventik, nem PWM és BIOS-ba DC-re van lőve), biztos MSI-hez is van hasonló. CPU FAN (2db) vezérlésen sem sokat lehet állítani BIOS-ban, de megteszi)
Mindjárt meg is nézem azt a programot.MD
L -
BullKoxa
őstag
válasz
-
HSM
félisten
válasz
traktorgumi #21986 üzenetére
A magokat kéne nézni, illetve ugye az X-es prociknál mintha lenne egy +20 fokos offset....
Nálam ugyan más platformon, de 150W-ot hűt meg egy toronyhűtő, egy ventivel, max 1500rpm-en...
Itt meg olyan hűtésprofilokat látok, hogy a hajam égnek áll.... -
traktorgumi
aktív tag
válasz
bandika0626 #21985 üzenetére
az nem sok szerintem fölég 100% terhelés alatt vagy igen?
Én örülnék ha max terhelésen megy akkor 2000 körül forogjon mert tényleg iszonyat zavaró. -
bandika0626
senior tag
válasz
66 fokos a procid.
-
traktorgumi
aktív tag
válasz
GFerr56 #21982 üzenetére
Átraktam pwm-re es benyomtam egy cpu strees tesztet.
Amitől megörülök hogy a procim nem melegszik ahogy én látom viszont a venti 3000körül pörög
Megörülök tőle mert olyan hangos és egyszerűen nem tudok a munkára koncentrálni.
Ez a proci hütöm:[link]
Van még benne 3db 14cm wing boost.
fractal designe r4 ház -
törölt tag
sziasztok!
asrock ab350 itx lapom van, tehat ket memoria slot. beleprobaltam ECC-s szerver memoriakat, 16G-s modulokat es nem indul el. a memoriak 2133-asak. (8G-sekkel sem indult) elmeletileg single rank memoriabol tamogatja az 2133-at a ryzen (egy 1700-as a proci), igaz h csak 4 DIMM-es esetet lattam, de legalabbis az orajel nem kene gond legyen, bar ezek dual rank-esek.
fel kene ismerje automata memoria beallitasokkal?
ha teszek be memoriat, amivel elindul es fix-re allitom a frekit meg az idoziteseket, ujrainditaskor nem torli a beallitasokat a masfajta memoria miatt? mi a tapasztalat a memoria-cserelgetos kollegaknal?(mod: 2133-as memoriakkal is)
koszi,
&rew -
GFerr56
aktív tag
válasz
traktorgumi #21979 üzenetére
Hay!
Van Msi lapom, próbálok tanácsot adni (függetlenül a lap MÁRKÁJÁTÓL).először pwm-re át, gondolom ilyen). A koordináta rendszer jobb oldalán fordulatszámok vannak, nem százalékok! Ezeken kéne csökkemteni. Nálam 35 fokig 600 a fordulat, 75 foknál van. 85 százaléknyi venti fordulaton (nálam ez olyan 1100 rpm -ez venti függő). Most egy Corsair Commander PRO -t használok a ház ventilátorok (6db) szabályozására...elég jó, bár downgrade miatt eladó...
.
Üdv
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
OutSider17 #21977 üzenetére
Semennyire, mérési hiba, bug!
Ehhez a frekihez 2 volt is kevés lenne a memó szemptntjából és ugye az nem emelkedik ilyenkor!
Egyébként a busclock mérési hiba miatt ugrik meg mind a ram, mind a proci freki! -
OutSider17
senior tag
Szervusztok ismét!
Szerintetek ez mennyire valós sebesség a ramnál? Az tény hogy érezhetően megindul a gép amikor ezt a tüskét írja az msi afterburner is! Igaz csak 1-2 másodpercig látom ezt a frekit de olyankor a cpu kiterheltsége esik 12-15%-ot úgy hogy az FPS marad stabilan. (34-37 fokos ez idő alatt a memória.)
Hozzá teszem hogy LOL (League Of Legends játék közben ugrál csak így a memóri sebessége)!Már nem tudom eldönteni hogy igaz-e vagy sem. 3200Mhz-et tudom hogy megy stabilan, de kicsit sokallom a majd 4265,6Mhz-et.
-
Pro!Petya
addikt
Jó akkor ugy fogalmazok hogy vannak olyan szintek az oc-ban egy adott cpu-ra hogy bizonyos felhasználási területre van csak fokuszálva ahol működhet azon a szinten megnövelt teljesítménnyel specifikusan.
Ellenben ha más területen használva már elvérzik az OC instabilitása végett.
Persze az az optimális ha a cpu minden tekintetben stabil ez nem kétség , de aki nem olyan szerencsés hogy nyer a silicon lotteryn de annak ellenére szeretné azt a többletet kihozni a "gyengébb" lapkából akkor van arra lehetősége csak a szűkül a spectrum ahol ez életképes.
Például munkára - bench-re, renderelésre- játékra -netezésre stb stb szval kb mindenre, egy jó lapka a hozzá való jó OC -val simán visz mindent , viszont egy "roszabb" cpu -val is lehet jó Oc-t csinálni csak az bizonyos területen tudja majd produkálni azt amit a jobb cpu over all tudja.
Igen ez így nevezhető nem stabilnak sőt nem is az, inkább specifikusan optimalizált, de ha azon a felhasználási területen ahol stabilan képes a megnövelt teljesítményre, akkor élhető.
Ezért is neveztem a sajátom ugymond "gaming stabilnak" ,mert itt tudja amit kell neki de biztos vagyok benne van olyan munkafolyamat ahol nem állja meg a helyét. Fx óta így próbálok optimalizálni és működik is mert ha nem működne a napi több órás gamelés - napos lan partyk mellett az évek alatt már ki kellett volna jönnie.Anno erről egy terjedelmes cikket - leírást is találtam tesztekkel , sőt még ha jól emlékszem cpu-k mellett ram modulokkal is bemutatták , + gyárilag hibás cpu-kat is összeszedtek benne.
Megkeresem azt linket ha él még mert szerintem elég kesze kuszán fogalmaztam , de remélem a lényege azért kivehető -
-
HSM
félisten
válasz
Pro!Petya #21967 üzenetére
"Sőt azt is vegyük számításba hogy van akinek ha a CB R15 ha lefut már stabilnak véli az oc-t... "
Haha... Az vicces...Nálam a stabilitás az a 24 óra AVX nélküli prime tesztnél kezdődik....
1-4 óra szokott lenni a gyorsteszt. Az i5 4690K-m pl. 7-8 óra után dobott hibát, eltartott egy darabig, mire rájöttem, mi kér még feszt....
Szerintem amúgy olyan nincs, hogy játék-stabilitás.
Egy CPU vagy stabil, vagy nem. Ha nem az, játéknál is leginkább csak idő kérdése, mikor lesz belőle gond. A stabilitás teszteket azért szeretjük, mert tipikusan hamarabb kihozzák a gondot, így mire játékra kerül a sor, vagy más fontos dologra, addigra már stabil lesz a rendszer alatta.
Amúgy ami nekem még más rendszereken bevált teszt, hogy elindítok néhány magas bitrátájú FHD videót CPU-n kikódolva 2-4X-es tempón, és mellé a hagyományos AVX nélküli Linx tesztet sok memóriával a proci szabadon maradt szálaira. Ez néha akkor is kihozott hibát, amikor magában a Linx már nem.
-
Pro!Petya
addikt
Na ez az, így vagyok ezzel én is , de olvastam hogy az RB érzékenyebb az instabilitásra + az átlag userrre nézve átfogobb mint egy - két a specifikusabb programok közül és pont emiatt mivel én jobban szeretek mindent külön letesztelni ezért is vettem a fáradtságot ezt is kipróbálni milyen ez a fajta stress teszt.
Sőt azt is vegyük számításba hogy van akinek ha a CB R15 ha lefut már stabilnak véli az oc-t...
Még akár igaz is lehetnek a fentiek mert 30perces tesztnél tovább nem futtattam még (asszem 8 órás a max benne).
Azt is elképzelhetőnek tartom hogy mivel nekem a gaming stabilitás a fő szempont arra lehetséges hogy elég lesz mérésre. Most még tesztelem hogy az RB passed eredmény valóban "igazolja"-e hogy legalább játékra alkalmas lette - e az oc vagy sem. Ha nem akkor marad az eredeti felállásCseneles Reddit, overclock.net , ROG forum , én ezeket próbálnám megnézni először
-
atesz19
csendes tag
hali ismetelten!
Tehat ennel a konfignal ragadtam le,szerintetek kellene valtoztatni rajta?
A gameket cdak full HD-ben szeretnem jatszani Medium Highon lehetoleh 60-80-+ fpsel!!!!Alaplap:ASRock AB350M pro 22.000ft
Ram: G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ KIT (F4-3200C16D-16GTZ): 65.990,- 3 év gar AKCIÓS Ryzen-h
Processor: AMD Ryzen 5 1600X AM4 BOX: 59.990,- 3 év gar
Ssd: Samsung 850 PRO
TapSP HEXA+ 500W (PPA5004901) 13.900ft
Haz: Zalman neo1 -
HSM
félisten
válasz
Pro!Petya #21962 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy hogyan veszed észre, ha hibázott a holmi?
Egy pixel kissé zöldesebb lett a képen, sosem derül ki. Szval a teljesítményt mérni szuper a bench, főleg a multitask eredmények szempontjából, de stabilitást tesztelni nem véletlenmás programokkal szokás inkább, IBT, Linx, Prime95. Azokban van ellenőrzés, jó lett-e a kiszámolt eredmény. Bár rengeteg mindent azok sem tesztelnek, de legalább amit igen, azt korrektül.
Persze, a teljesen beteg beállítást kiszűri (BSOD, restart, leálló program), de gondolom, azért nem ennyire magától értetődő tényállás megállapítása a cél. -
Pro!Petya
addikt
Ki mennyire használja stabilitás szempontjából a Realbench stress testert? Megbízható? Mennyire átfogóan teszteli a gépet stb stb ..
Csak azért kérdem már több helyről is jelezték nekem hogy hagyjam már a régi IBT-t és használjam ezt a programot. Most párszor futtattam 15-30 perces körökben 8Gb rammal választva ami érdekesség hogy 60fokot alig érte el fél óra alatt , (IBT-ben meg olyan 64 körül tetőzik)
Ugyanis belekóstolok most a 4.1GHz-be legalább is próbálom stabilizálni ami megyeget is csak zavar hogy a prime95 Small FFT - Blend 1-1 óra, Realbench 30perc lefut hiba nélkül ,de az IBT a vége előtt kidob
Most majd tesztelem játékok alatt multiba, ugy is az a célterület aztán meglássuk -
Cseneles
őstag
válasz
GFerr56 #21948 üzenetére
A 3466-os komplett memory timingodat a subokkal egyutt linkeld be, kivancsi lennek! Nekem is megy 3600mhz 1,35v cl16-16-16-38 mellett, tobbi auton. Bar agyonnem teszteltem de par oraj jatek es ibt very high 10 kor stabil volt. Amugy szerintem is bios dolog, neten irtak h tegyem az AI overclockot biosban defaultra es lass csodat mukodik, viszont d.o.c.p-vel meg egyeb masikon duplan indul
-
tom36
kezdő
válasz
Beretvás #21954 üzenetére
nem az, hogy nem értékelhető mer értékelem is
csak szeretnék nem 1 vélemény alapján dönteni, meg hátha van jobb opció, és ahogy észrevettem ott ki is fulladt a kérdésem.
sajna belefutottam pár elhamarkodott vásárlásba mostanában, és mivel hosszú távra veszek ezért nem akarom elbaltázni, a gépvásárlást
amúgy az Asus Prime B350-PLUS az amit javasolt meg nekem is tetszik, de nem 1 negatív vélemény van arról is.
ez megint olyan hogy kinél mi, mit fog ki, eléggé megoszló -
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #21952 üzenetére
Frissült a memória qvl lista is, ha minden jó akkor várnék, de készülök az új raven ridgere.
-
Televan74
nagyúr
Ryzen memória kezelése egyelőre lutri,nincs biztos recept,valakinél ugyan abba lapba jobban mennek a memóriák. Hiába mondana neked bárki alaplap memória konfigurációt,nem biztos hogy működni fog nálad, te meg elküldöd melegebb égtájra.
Visszatérek egyelőre a régi nótához,még az új ryzen szériát meg nem ismerjük,addig a drágább Samsung B-die a legjobb hozzá. -
tom36
kezdő
egy ki off
Az alaplapos fórumon egy rövid választ leszámítva nem kaptam értékelhető válasz a kérdésemre így titeket kérdeznélek mégis jobban tudjátok:
az itteni összefoglalóban lévő lista alapján kinéztem néhány alaplapot ami árban megfelel és tudott megfelelő szinten memóriát kezelni és azt lenne a kérdésem hogy ti mire szavaznátok vagy van e jobb tanácsotok.
egy 1600x menne bele, OC nem hiszem hogy lesz max kiváncsiságból, hosszú távra tervezemezeket néztem ki:
MSI B350 Gaming Plus
Asus Prime B350-PLUS
ASUS ROG STRIX B350-F GAMING
GIGABYTE GA-AB350-Gaming 3
MSI B350 GAMING PRO CARBON
MSI B350 TOMAHAWKmindegyiknek megvan a maga defektje, de ezeket találtam.
amúgy az igények:
B350 es chipset
30-40k költség
sok memóriát tudjon 3-3200Mhz en kezelni (8 v 16 GB-os Corsair Vengeance-t tervezek mellé és sok helyen elégé vegyesfelvágott hogy tudja e kezelni vagy sem a névleges teljesítményen)előre is kössz
és sory a nem megfelelő helyen való kérdésért. -
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #21948 üzenetére
Én örülük neki hogy így dobálják a béta biosokat a miénkre! Azért ez nem féltétlen rossz mint ahogy gondolod.
Kifejezetten jó, mert sokan már egyből felrakják és tesztelik ebből meg jönnek szép számmal a visszajelzések és egy olyan forumon (overclock.net) ahol ott van 1-2 ember akinek a keze erősen benne van bios release-kben az csak pozitiv. Arról nem is beszélve hogy átlag user is kapcsolatba tud lépni belsős emberrel.
Szerintem elég nagy handycap, nem véletlet leak-elnek 2-3 hetetnte
Most gondolj bele ahol még bétát se kapnak több hónapja.. ott milyen visszajelzést fog kapni a "stable" bios?!Amúgy meg 3,8-on használva a cpu-t meg szerintem erős kifejezés a szénné hajtás, esetedben.
És nem ismerjük még a proci lifetime-ját ilyen kevés futási idő alatt , vannak példányok amik megjelenés óta 4GHz felett kapnak userektől az ahhoz megfelelő feszekkel és ugyanugy futnak a mai napig. Persze várható hogy hamarabb fognak elfáradni ,de a kérdés az h mikor.
Szval aki használtan vesz mindenképp a szerencséjével játszik. Így egyenlőre nem alapoznék arra hogy eladási szempontból érdekes lenne , inkább vevőnek van rizikója mivel, használtan lehet azt mondani egy procira hogy alapon volt használva miközben lehet még jeget is kapott -
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #21939 üzenetére
Reggelre nagy nehezen apró lépésekkel elértem a korábbi beállításaimat, de mintha instabilabb lenne, majd kitesztelem, lehet jobban melegszik terhelésre.
-
bivalyolo
őstag
válasz
kecsawi #21937 üzenetére
Semmi meglepő nincs abban, hogy nem tudsz visszamenni korábbi biosra. Új agesa kódnál ez ilyen. Amikor kijött az 1.0.0.7, már akkor sem lehetett visszaváltani az 1.0.0.6-ra.
Egyébként a sima b350 primenál tökéletesen működik ez a bios is, végre natív 3000-en mennek a ramok, nem csak 2933-on, sőt most már elmehetek vele egészen 3333-ig, igaz itt már kéne neki plusz fesz, mert kékhalálok tömkelege fogad.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Cseneles #21934 üzenetére
Hay!
Crosshair Hero ezt csinálta (két bios óta nem), amikor a RAM OC-al indult. Amikor alapon, 2133-on ment, azonnal indult, úgyhogy én bios-ra tippelek. Esetleg Cmos reset segíthet. Egy napig használtam ehhez a legújabb béta mikrokódot, amiben megjelentek a 66 MHz-es lépcsők, de semmi javulást nem tapasztaltam (sőt, már van újabb béta is, de ez azt árulja el, hogy nem igazán jók ezek...), ezért flashback. Ezzel a kóddal stabilan tudom használni 3466-on a memóriát 1.35V-on 1.1V SoC fesszel. Megy stabilan 3600-on is 1.39V-al, 1.15V SoC-vel, de semmivel nem jobb (bios-ra gyanakszom). A memória gyárilag tesztelve van 1.4V-ra a legmagasabb frekvenciáján, az összes többire 1.35V-van elégnek kellene lennie. Szóval nem erőltetem, amúgy is, egyszer el akarom adni a procit is, nem hajtanám szénné pár "pontért"...
Két mérés, amelyet 24/7-en készítettem (VCPU-1.286V max.):Üdv
-
Gemil
tag
válasz
Beretvás #21944 üzenetére
Elképzelhető hogy csak az imc-mmel van baj, mások tudják futtatni natív frekin ugyanezeket a ramokat, csak nekik nem 1600X-ül van hanem 1700 vagy 1800. Amúgy annyi változott még hogy bekerült még egy lépcső a frekvenciát közé az eddigi 133Mhz helyett 66Mhz-enként lehet állítani, persze hiába tettem fel 3000-re, Aida elhasalt.
-
Gemil
tag
Nekem sem hozott magával túl sok jót a 3803, most is csak 2933-on megy, felette most annyi változott, hogy ha be is bootol, akkor a Windows nem talál fájlokat.
-
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #21922 üzenetére
FIGYELEM!
Asus® ROG STRIX B350-F GAMING 3803-as bios felrakása után nem engedett sem 3401-re, sem 3203-ra visszaflashelni! not proper jelzéssel! Nem vagyok megelégedve vele, se a proci se a ramok nem úgy mennek, mint a régebbiekkel, most próbálok kisebb lépésekkel haladni, de a t***m tele vele. -
HSM
félisten
válasz
BullKoxa #21935 üzenetére
"nem is tudom ez lehet a süketeknek fejlesztették ki"
Ez az Extreme verzió, ezen a hagyományosnál lényegesen nagyobb teljesítményű ventilátorok vannak.
Egyébként PWM-esek, 600-2500rpm között, egy normális alaplapban annyi lenne a dolgod, hogy úgy állítod be őket, hogy sose menjenek mondjuk durván 1500rpm fölé. Egy igényes lap 8-10 évvel ezelőtt is tudta már ezt, mi legyen a ventilátor minimális és maximális fordulata %-ban. -
BullKoxa
őstag
-
Cseneles
őstag
Az miért van hogy az Asus Strix X370 Gaming lapom az új 3803-as biossal duplán indul???
Valakinek valami ötlete? elindul és 2sec után lekapcsol majd másodszorra indul normálisan -
BullKoxa
őstag
válasz
Lukitomi #21917 üzenetére
Szia! Köszi hogy foglalkozol még a problémámmal. Nekem a házventik nem a lapra vannak kötve. Most így BF1 alatt nem pörgette a ventiket a Cpu-n , de ez a tüske bolondság még mindig van azért ha nézem a OSD-t .
Már a tegnapi biost vissza is tettem, azt hiszem ebbe bele törődöm amíg nem jönnek az új ventik.! És még az újra pasztázás meglesz, most nekem fogom vékonyan kenni az biztos. Vagy még lehet amit egy itteni PÜ-s ismerős ajánlott fixre teszem a ventiprofilt.
-
stratova
veterán
válasz
rambustibi #21925 üzenetére
A téli, ablak melletti "lan-monster" ház nélküli üzemmód, minden csak nem életszerű felhasználás, de a gyári hűtőt adom.
Picit életszerűbb pl ~25°C szobahőmérséklet mellett, zárt házban garantáltan elfogyna.
Beretvás ami kb. egybevág a 3,7 GHz < 75°C-kal
CB vagy Prime?
-
Pro!Petya
addikt
Szia!
Hát ha már kérted akkor itt van egy, igaz ez nem a 7/24-es profilom .. (méég
)
Csak a Pstate-be kapott egy A4-et(így 4,1GHz) + offszetbe 1 lépcsőt.
Eddig 1,395V fesz volt az alap 1,417-es Peak-el a 4050MHz-hez, Most annyi változott hogy 1,417V az alap és nincs Peak & 4.1GHz.Eddig 1 db Cinebench mérést láttam R5 1600X-ből ami jobb mint az enyém am block, azt is az overclock.net- en ami 4,2GHz -en ment és így is kikapott az enyémtől Multiba , Single-be meg 1 ponttal maradtam el
A jeges méréseket azt nem számolom bele mert az már más kategória..
(Még várom hogy a Prime95 Small fft fussa le az 60 percet , jelenleg 23 percnél tart kopkopp.. aztán beküldöm oda is.) -
stratova
veterán
válasz
rambustibi #21920 üzenetére
Meglepő lenne, a gyári (Wraith Spire) szvsz 3,7-3,8 GHz-ig tart Prime95 75°C alatt egy 6 magos példányt, ami nem rossz. CB-ben talán 8-at is de kizárt, hogy 4 GHz-en.
-
-
válasz
SzutyokMatyi #21913 üzenetére
Majd megírom, mire jutottam vele. Még sok menteni valóm van előtte.
MD
L -
stratova
veterán
válasz
Chaser #21914 üzenetére
Nálam is notebook üzemel elsődlegesen, de a kis node202 nagyon bejön. Most nagy asztalon TV mögött állítva elfér, ha esetleg úgy adódik, hogy lesz komplett nappali bútor mehet esetleg TV alá fektetve ha jut elég levegő egy erre kialakitott polcon. Viszont nem lenne hátrány hogy egy AM4-re váltásnál 6-8 mag 65W-os is elketyegne benne óvatos duhajjal jó hűtővel, minőségi ITX lappal. Ha meg elkap a gépdzíj még beférne egy moderált fogyasztású új generációs (7 nm) VGA addig a pontig amit a 450 W-oa SFX még biztonságosan kiszolgál (legfeljebb ha lesz nagyobb ebben a méretbeb elgondolkodom rajta).
Engem az SSD-s i5 4310M-es notebookhoz képest is kellemesen meglepett a kérésre összerakott 1600+SSD. Érdekes módon 4 fizikai mag alatt (2/4) érződött egy minimális lassulás Win10 alatt a reakcióidőben, a 4/8 ill 6/12 között semmi. SMT ide agy oda, valószínűleg a CCX-ek közötti kommunikáció hátránya jelentősebb, amikor egy CCX-ben már csak 1-1 mag aktív.
-
Lukitomi
aktív tag
És még valami!
Amikor megy a HWInfo, semmi más mérőprogram ne menjen a háttérben!
Core temp, pcmeter, stb.!!! -
Lukitomi
aktív tag
válasz
BullKoxa #21871 üzenetére
Még valami!
Már többször észrevettem, hogy nem mindegy mennyin pörögnek a ház ventik!
Érdekes és hihetetlen egyben, de előbb beállítottam fix 750-re a 14 centiseket, és 800-ra a 12 centiseket és nekem is jöttek a hőfoktüskék!
Ezt már többször tapasztaltam régebben!
Most visszavettem 650-en ill. 750-re és nincs tüske!
Valamiért az az érzésem, hogy bizonyos fordulatokon visszapofáznak a ventik pwm érzékelői és megzavarják az alaplapot a mérésben!
Ez nem vicc, kétszer is kipróbáltam! -
tkesy
addikt
válasz
MaxxDamage #21909 üzenetére
Nekem is bejött az új biosz, de ahogy írtam korábban, lehet, hogy van benne egy bug. De ha felrakjátok, akkor legalább kiderül, hogy nálam van valami, vagy tényleg maradt benne bug, mert ettől függetlenül, eddig jól muzsikál...
-
Chaser
legenda
az nem ua.
én hozzá szoktam a notebook nyújtotta kényelemhez/szabadsághoz, hátam se fáj mint régen ülve, vinni nem szeretek notebokot, de lakáson belül nem baj h tudom hordozni, na meg így pötyögni, olvasgatni teljesen más
szerencsére elég korrekt kijelzője van, és minden másban is elég korrekt, billzetet néha megviccelem a tempóval, az meg engem, de elenyésző, pedig kurta gyorsan pötyögök ( :
na de jó lenne tényleg már egy asztali is, nem is a teljesítmény miatt, inkább a feeling, van ehhez dokkoló, külső billzet, minden hülyeség, de egy piros-fekete alaplap az asztalon vagy falon azért más, sztem maradok a régi módszernél h nem rakom házba, mindnél találok valamit ami nem tetszik:d amelyik tényleg tetszene 40-50e és felfele, na annyit nem adok pc házért
szerk: de ez off ( : -
SzutyokMatyi
tag
válasz
MaxxDamage #21909 üzenetére
Ha rendben van az a 3803 rakom fel én is
-
Chaser
legenda
Azert tulzasba nem fogom vinni az asztalit
nem lehet vele agyban netezni/dolgozni ((( :
Szerk: apa111 en aprot adnek ilyenert, de lehet azt se, lap elveve arany aron garancia nelkul, de akinek kell vegye
Azert teszt szuz konfiggal, uo. alkalmazasokkal teszt, anelkul csak emlekeknekem biztos eleg a teljesitmeny, nem varok skylake szintet, de ha azt tudna akkor is maradhat ( :
Mar csak valami jo lap kellene, de fekete-pirosat akarok venni mert csak, matx 4 dimmel es nem latok olyat, msi gaming pro 4 dimm hijan ez, de lehet inkabb eladok 2*8 ramot, ugyse fogok kihasznalni 16ot sem, notebookban is csak azert van annyi mert volt hely benne:d -
apa111
aktív tag
válasz
Chaser #21906 üzenetére
Ezeket a teszteket nem most csináltam ,2600k tesztnél még nem is létezett nálam az r1400
De szerintem ez is bőven meg mutatja ,hogy 400mhz többlet mellett is kevéske a 2600k ,és akkor még mi lenne ha a kicsi rzyent fel lehetne 4,4ghz -re húzni
Szóval csak egy tájékoztató jellegű lett volna,hogy most már el kell engedni a csoda 2600/ k/ modelleket és amíg jól ki tud belőle szállni az ember
-
válasz
Sgt. Chris #21908 üzenetére
Holnap remélem lesz időm és feldobom rá, előtte 3401 -es BIOS mentett profilokat lementem mind és Defaultra lövőm és úgy Updatelem a 3803 -ra
(remélem jól járok vele én is)
MD
L -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
MaxxDamage #21861 üzenetére
Persze hogy a 3803 -ast! ;-)
-
Chaser
legenda
Akkor nem mericskelek, notebookon se lassu semmi, eleg magas orajeles 2 magos i5, ssd, 16gb ram, de mar regota szeretnek ujra desktopot _amit en rakok ossze ( : _, tegnap lattam kijott a samsung 860 egesz turheto aron, hamarosan itt az igp-s zen, 2 fo alkatreszem mar regota var, itt az ido ( :
Szerk:
SECTORnooB van az az un. placebo hatas...valoszinuleg nem veletlen jutott minden tesztoldal arra amire, ha skylake szintu tortenet lett volna arak is maskepp alakulnak, fogyasztas jo lett, uj igp-k jok lesznek, ar is jo, ennyi nekem boven eleg, sot meg upgradelni is lehet konnyen ha ugy alakul, intelt lehuztam a listarol, barnyen eros ipc-ben ( :
apa111 ha tesztelsz lehetoseg szerint azonos orajelekkel, az mutatja meg az ipc kulonbseget, 1-2 szalas alkalmazasok foleg, leginkabb 1, sookszalas kulon tortenet, es akkorr turbok kilove, ujabb meres turboval
-
apa111
aktív tag
Szia!
Nálam egy 2600k van meg r1400 as is van tudok egy két bechmarkot fel rakni ,és csak személyes tapasztalatból mondom egy kicsivel erősebb az r1400 de az is csak úgy ,ha legalább 4ghz járatod.Igaz a 2600k meg 4,4ghz megy .
ez a 2600k eredménye egy gtx 1060 3g mellett ,előtte a k procival volt egy gtx 960 ami most a r1400 mellett teljesít szolgálatot ,és azt vettem észre az 1400 jobban ki hajtja a kis gtx 960-t , játékokban több fps ki tud csavarni belőle.Meg próbáltam még az én 1060 6g kártyámmal is ,de csak bech teszteket néztem és abban is egy picit jobban hajtotta az r 1400 mint a 2600k .Itt van egy két bech az r 1400 -ról
Itt az én 1060 kártyámmal
Ennél 2933 mhz volt a ram sebessége.
-
dav<3
tag
válasz
atesz19 #21883 üzenetére
Hali!
Mire szeretnéd majd használni a configod?
Game? Mert ha igen akkor mindenképpen vagy az 1500X vagy az 1600X, de mindenképpen az X-es verzió, mert ott az egyszálas teljesítménynél sokat dob az 1-2 magos automata boost. A ram pedig minél gyorsabb, a Ryzen szereti a gyors ramokat, ha pénztárcád engedi, akkor mindenképp a 3200-as packot. Alaplapban én inkább az ASUS-ra szavazok.
Minden jót!
Dávid -
atesz19
csendes tag
válasz
SECTORnooB #21896 üzenetére
Telefonrol irok neharagudj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged