- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesz19
csendes tag
válasz
SECTORnooB #21888 üzenetére
Mina kulombseg az Asrock AB35M pro es a sima Asrock AB350 pro kozott?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Chaser #21889 üzenetére
Nincs Skylake szint ez igyvan, én a saját méréseimre tapasztalataimra tudok támaszkodni amit részben te is leírtál, ahol az SMT-gondot jelentett (nálam) az a Hitman (volt) és ott javallott ki is kapcsolni és SMT nélkül a gondok is elszálltak.Amiről beszéltem az az volt, hogy azonos órajelen tempósabbnak mértem és érzem/ éreztem a Ryzenem mint a Haswellemet éreztem.Nem vitás, hogy van hova fejlődni a szintetikus tesztek meg hol ide hol oda játszanak.Ryzen nagy "betegsége" a kettő CCX közötti adat csere késleltetés ( nem is értem, hogy a 4 magos kivitelnél miért nem 1 CCX-es a mutatvány).
-
atesz19
csendes tag
válasz
SECTORnooB #21888 üzenetére
Es a tobbivel kapcsolatban amit irtam mi a velemenye(tek)d?
-
Chaser
legenda
válasz
SECTORnooB #21878 üzenetére
Pont multi szereti a sok magot, nyilvan 6 mag/12 szalnal erzel kulonbseget, mikor megjelentek az 1800xek yt tele lett tesztekkel, ipcben nem egy atomeromu, de olyasmiben ami sok szalat hasznal nagyon hajt, pont jatekoknal kezdetben az smt hozott lassabb eredmenyt, kikapcsolva jobb volt, nem tudom valtozott-e azota
Szinte minden videoban es tesztben megjegyeztek, a min fps kisebb skylakehez kepest, esetenkent sokkal is, viszont megis sokkal gordulekenyebbnek tunnek a jatekok, micro lagok megszuntek, valoszinuleg multinal te is ezt tapasztalod
Lenyeg a lenyeg, ipc-ben nincs skylake szint, en is tudok linkelni 20 masik tesztet ahol megerositik, akar jatekokkal, akar melos sw-ekkel
Szep volt ez igyis, nem veletlen foschtak ossze magukat intelnel ( : az elmult hetek torteneseit nezve mar orabkent cserelnek alsot ((( :Szerk: ha ossze jon majd nekem is a desktop tudok merni ivy mobil cpu-val, 2 magos i5, ht-t kilovom, orajelet fixalom, zennel is ui. orajelet belovok, remelhetoleg aktiv magok szamat lehet szabalyozni, aztan mericskelek parat, ezer eve csinaltam
Az viszont igaz, h ez mar zenrol 100% pontos kepet nem ad, mivel en mar biztos csak a masodik szeriabol veszek -
atesz19
csendes tag
válasz
SECTORnooB #21885 üzenetére
Asrock nem jobb?
Alapbol nem szeretnek tuningolni egyaltalan,nem vagyok a huzas embere!
A procihoz volna egy uj coller master tf3 hutom!
G.Skill 16GB (Dual Channel Kit) 3200MHz DDR4 Trident Z (F4-3200C16D-16GTZB
De mi lenne az alaplap+proci es ram kombo amivel jo lenne es kiegeszitenek egymast?? -
SECTORnooB
addikt
válasz
atesz19 #21883 üzenetére
Asus B350 Prime Plus, ha nem szeretnél egyből tuningolni akkor 1600X bár ahoz kell egy hűtő is.
Ha tuningos kedvű vagy akkor 1600 ugyan annyi a vége mint az 1600X-nek csak olcsóbb és van hozzá hűtő.
Már nem kell annyira aggódni a ramok miatt, mert az új BIOS-okkal már rendre jó a helyzet, kivétel az MSI lapoknál van mert náluk még nem igazán akaródzik az új BIOS.
Ajánlani tudjuk a g.skill-t,corsair cl16 os kiteket, de ha mód és lehetőség van rá inkább g.skill-t vennék ( TridentZ,Ripjaws) -
atesz19
csendes tag
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni parositas teren mi melyikhez jo?Alaplap:ASRock AB350M Pro / Asus PRIME B350-PLUS
Processor: Ryzen 1500x/1600 vagy 1600x lenne de hajlok a Ryzen 1600x fele de kerlek segitsetek!
Es a vegso ami lenyek a parositasbal hogy milyen ram legyen!
Amire en feltetlen gondolok az 2x8 3000/3200mhz!
Segitsegeteket elore is koszonom!
Puszi pacsi -
tkesy
addikt
válasz
Sgt. Chris #21857 üzenetére
Nos, tegnap este én is felraktam az új biost (3803) de sem a beépített profillal, sem azzal a ram kalkulátorral nem jutottam előrébb, ugyanúgy csak 2666-ig ment CL14-ben, minden más esetben megállt a boot-nál, és általában csak bios reset segített.
Mivel elég fáradt voltam aludtam rá ma egyet és elővettem Johni5 egy korábbi összefoglalóját,- örök hála érte,- majd az alapján lépésről lépésre kezdtem állítgatni a rammokon, úgy hogy minden más default-on volt hagyva.
Nem kis meglepetésemre, egyrészt elindul 2666 fölött is, (CL16-al kezdtem) valamint az időzítésekből is tudtam faragni, 1,41V ramfesz mellett.
Egészen 2933-ig jutottam, fölötte már nem boot-olt. Először nem igazán értettem, de ahogy elkezdtem nézni az Aida és egyéb programokban az időzítést, feltűnt, hogy mind 1T írtnak, holott a biosban és direkt 2T-t állítottam be. Ha az tényleg 1T, akkor valószínűleg azért nem ment 3000 fölé, és ez egy bug a mostani bios-ban...
Ilyen kittem van:
Szóval jelenleg így megy a gép, de ezt szerintem még lehetne finom hangolni, meg még annyira nincs kitesztelve, bár pár 3Dmark teszt már gond nélkül lefutott...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Chaser #21877 üzenetére
Én 4.5Ghzn hajtott 4690 ról váltottam 1600-asra és így is érzem a különbséget főleg multiban, ha valahol ivy meg a hasswell között lenne C/C-be már rég egy 8700K-t hajtanék
Hidd el nem márkahűségből vagyok Ryzenen.
Na de persze nem azt mondom, hogy nem gyorsabb egy szálon egy fülig húzott Haswell, vagy egy Sky, hanem azt, hogy az Instukció per mag mutatója azért jobb egy Ryzenek mint a kis Haswellnek. -
Chaser
legenda
válasz
SECTORnooB #21876 üzenetére
Sztem ez enyhe tulzas, ivy-haswell kozt valahol, ha skylake ipc-t tudna sokkal dragabban is tudnak adni, az h 1-2 szintetikusban skaylake ipc-t eler nem jelent semmit, regi amkhez kepest sokat fejlodott, inteleket beerni meg kell ido, de ezekert az arakert tobb mint jo, foleg majd igp-vel, aztan majd lesz penzuk csiszolgatni mint intel a core szeriat
Szerk: -KP- ha csak nem 4ghz a 2600 alaporajele akkor gyorsabb, jo volt az a maga idejeben de mar sok ev eltelt azota, ha nem surgos en mar mindenkepp megvarnam a masodik felvonast amd-tol, lentebb viszik a regiek arat es az ujak is tavalyi nyito arak alatt kezdenek
-
-KP-
addikt
ryzen 5 1400 3200mhz ddr4 rammal vajon gyorsabb egy sandy 2600(nem K)+ddr3 1600mhz kombónál? Vagy nagyjából egy kutya a kettő?
-
BullKoxa
őstag
válasz
Lukitomi #21868 üzenetére
Bocsi de ezt más a másikban nem tudom írni. Szerintem nekem nincs ilyenem critical temperature, vagyis nem láttam .
Jelenleg nem így van mert már variáltam, ezt a képet a critical temperature miatt tettem be.Még jelenleg ilyen (profi ,Szar , gagyi, rossz ...stb. ) gyári ventik vannak rajta , februárban tuti csere már kaptam rá ajánlást . ilyenekre Thermalright TY 147A
gyári specifikáció a gyári ventinek 2 van .
2 x TY-143 FAN Spec
Méretek: L152 mm x H140 mm x W26.5 mm
Súly: 170g
Névleges sebesség: 600 ~ 2500RPM (PWM vezérelt)
Zajszint: 21 ~ 45dBA
Légszállítás: 54 - 221 m³/h
Csatlakozó: 4 Pin (PWM ventilátor csatlakozó)Köszönöm mindenkinek a segítséget !!
-
BullKoxa
őstag
válasz
hackeeeee #21859 üzenetére
Ezt én nem értem ! Hogy hogy neked ennyivel gyorsabb a ramod ?
Lukitomi : Jelenleg LLC4-n van akkor lehet ez lehet a baja ?? Régebben LLC1 n volt , pár hete tettem fel LLLC4 re mert az uj Bios biosbol sokkal több feszt kér .
( Réginél 1.235v, és LLC1-l jó volt, Új Biosban így nem is bootol csak 1.275v és itt is LLC1-t használtam,de ekkor 1.3V vagy kicsivel is felé lőtte így tettem LLC4-re és így HWinfo szerint ugyan azok az értékek feszültség ügyileg mint a régebbi Biossal ) )
Hú remélem érhető lesz ?.
-
dav<3
tag
válasz
SECTORnooB #21864 üzenetére
4GHz és 3200Mhz. Ma még kísérletezek, hátha megy még kicsit fentebb, 40,25 esetleg 40,50-es szorzókkal.
-
seven7
aktív tag
Sajnos mégsem megy 3200MHz-en a memóriám, fagyogatott :/
3066-ra rakva rendben van, 1.35V-n.ASUS X370-PRO + 1800X + G.Skill F4-3200C16-8GTZ
Typhoon+calculator utáni kalibrálással el sem indul, szóval lehet, hogy maradok ezen.
Lefrissítettem az új BIOS-ra is, de nem lett jobb a helyzet. -
válasz
MaxxDamage #21858 üzenetére
Most akkor a 3203 vagy 3803 amit érdemes Updatelni... 3401-ről?
/B350-F Gaming esetén.../MD
L -
válasz
Sgt. Chris #21857 üzenetére
Na grat! Akkor úgy látom érdemes felrakni az új BIOS-t?
MD
L -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Sgt. Chris #21851 üzenetére
No, az első "tesztemen" átment az új BIOS...az előzőek tapasztalata alapján a BIOS frissítés után nyomtam egy DOCP-t a memóriáknak és egy restartot. Eddig 100/100-ban csipogás és bootloop lett a vége.
Na most simán elindult, úgy hogy a névleges 3000-en jár, 16-17-17-35 1T időzítésekkel. Na ilyen se volt még mióta megvan a masinám. Biztató eddig.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, így, hogy lementem 3400-ra a procival, egyszer el tudtam indítani a vasat 3200-as ramokkal, a 3333-ba már beleállt, azóta viszont nem indul el 3200-on sem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Chaser #21844 üzenetére
8gb 1rx8 pc4-2400t-ua1-11 1 oldal/1sor 8 chip mtech
8gb 1rx8 pc4-2400t-ua2-11 1 oldal/1sor 8 chip sk hynixaz apuk elvileg kikalapalt memoriavezerlovel jonnek, magasabb a hivatalosan tamogatott orajel, stb.
ettol fuggetlenul a 2400 -as cuccnak barmelyik zennel mennie kellene. -
mrsitn
csendes tag
Új Ryzen gép összeállítása előtt állok. Tetszenek az Asrock lapok ár érték arányban.
Tudnátok olyan AB320 vagy AB350 foglalatú alaplap/RAM kombót ajánlani ami kapható,
és stabilan működik 3000 vagy 3200 MHZ-n?
2*4GB KIT kellene.Segítségeteket előre is köszi!
-
BullKoxa
őstag
válasz
Enter65 #21846 üzenetére
A profilt állítgatom, minden egyes BF1 után , belépek nyomok 10-15 percet és ha csinálja lépek is ki a Venti profilt állítani. egyszer már azt hittem jó igaz mentek a ventik 1200rpm-l de a hőfok ilyen 58-60 körül volt, de mikor jött az hőkiugrás akkor aztán megint indult a helikopter. Már bánom hogy cseréltem ! maradt volna +20K-m . .
-
BullKoxa
őstag
Ez a Cpu hőfok ingadozás már ki ideggel ! Amióta lecseréltem a Dark rock 3-t erre Thermalright Silver Arrow IB-E Extreme-re azóta vettem észre hogy a hófok valamikor 7-9 fokot is ugrik egy pillanatra ( még a gyári gagyi piros ventik vannak rajta ) Grizzly van alatta,eddig is az volt . Csak azt hallom hogy ki be kapcsol a venti,amúgy pedig ilyen 60 fok kőrül tartja aztán egyszer csak hopp 68-70 fok és a helikopter beindul. Pedig már Biost is cseréltem hátha az volt a baja,de nem ! XFR ki van kapcsolva, és a Cpu, Soc Ram fesz is fix.
Még ezt a Cool and quiet-t kikapcsolom ,de az előző Biosra sem hatott.
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #21826 üzenetére
engem a 2200g jobban érdekel, elvileg olcsóbb lesz mint most a legkisebb zen, átszámolva a lista árakat 260-270ft körül számolják itthon a kiskerek a kinti $-os árakat a zeneknél, a kicsi 99$, az így számolva max 27e ft, 25-ért hozzá b350 lap és még vmilyen játszogatni is lehet, tehettek volna ebbe is erősebb vga-t, ha drágábban is
intel kávét akartam, de bejött ez a hackelgetőség/lassulás, v igaz v nem, tuningnál pasztázni kell nagy eséllyel, mondjuk nem érdekel, de tudat alatt ott van ( : drágák is a lapok, ok, majd jönnek olcsóbbak, de elment a kedvem, edig zentől igp hiánya tartott vissza, most meg főleg tartana, kis 1050ti-ket is alig kapni és nagyon megdrágultak....szóval jöjjenek már ezek ( : van bespájzolva 4x8 ramom, frankó monitorom, már csak egy gép kellene köréjük:dha már ramok, láttam tudnak finnyáskodni, nagy tuningot nem akarok, ramokat jó lenne igp miatt, gondolom még nem lesz diszkrét ram a vga-nak
ezek vannak 2-2 db:
8gb 1rx8 pc4-2400t-ua1-11 1 oldal/1sor 8 chip mtech
8gb 1rx8 pc4-2400t-ua2-11 1 oldal/1sor 8 chip sk hynixszámíthatok velük rosszra/jóra zeneknél?
-
Hajdi
senior tag
válasz
Komplikato #21842 üzenetére
Ez igaz, ettől függetlenül a procik sajàtossàga maradt vàltozò. Most nagyobb az esèly a magasabb òrajelekre, de ugyanùgy lutri.
-
Hajdi
senior tag
válasz
Mackó83 #21840 üzenetére
Mindkettő GTZ és Samsung B-die. A vègèn az "R" ès az "X" szimplàn egy megkülönböztetö jelzės, ami a szinėre vonatkozik. Pèldàul a "GTZR" fekete. Ugyanakkor nemcsak a ram a lènyeg. Processzorban is kell szerencse. Hiàba jönnek le egyazon gyàrtósorról, minden termèk màs, így nem minden proci bírja a magas memória òrajelet, ugyanakkor a jedec szabvànynak megfelel, így mehet eladàsra. Egyszóval lutri.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
Komplikato #21836 üzenetére
Szia!
Nekem mindkét konfigban 2666-os megy 2-2db bátran ajánlom!
Az egyikben 3066-on, a másikban 3200-on!
Időzítésekben tudok segíteni!
Netshop-ról rendelj, azok nagyon jók! -
Komplikato
veterán
AsRock AB350M Pro 4 alaplaphoz és 1300, 1400, 1500 (függőben) procihoz, ha vélhetőleg nem akarok tuningolni használhatós (kompatibilis) és vagy elégséges lehet a Crucial Ballistix Sport 2400 vagy 2666-os ramja? Használ itt valaki ilyet bármilyen lapban Ryzenhez?
-
Mackó83
újonc
Sziasztok!
Használ valaki Gigabyte GA-AX370-Gaming K5 lapot? AMD Ryzen 7 1700X menne bele de a ramot még nem tudom melyik legyen.
Van különbség a G.Skill Trident Z RGB (F4-3200C14D-16GTZR) és a (F4-3200C14D-16GTZRX) között? Vagy milyen RGB-s ramot ajánlatok amit biztosan kezel ez a lap.Köszi.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Lendova #21831 üzenetére
Hogyne!
Gyere át a Kompakt vízhűtés topikba
Venti miatt keresd Grózi-t. Én lecseréltem a gyáriakat , 2 db 140-es Akasa Viper-re. Azóta halkabb , és jobb a hűtési teljesítmény is.
Vagyunk egy páran akik Kraken X62-őt használnak és eddig panasz nem volt rá.
Ha a ház hűtés nem megfelelő akkor az AIO is csak a megrekedt melegből tud gazdálkodni. -
bandika0626
senior tag
Asus B350 Prime plus-hoz is megjelent a 3803 BIOS.
-
tkesy
addikt
válasz
Sgt. Chris #21803 üzenetére
Az amerikai oldalon 3803-as veziószámmal fut a legújabb bios, ami mai dátummal került fel...
-
Ragnar_
addikt
válasz
traktorgumi #21814 üzenetére
Mondjuk nekem ASUS lapom van, de ott pl. lehet kalibrálni a ventiket biosban és Win alatt is, akkor megnézi a program, hogy mi a min. max. fordulatszám, és csinál hozzá egy jelleggörbét is a hőmérsékletekhez, így nekem egyszer pörög föl a prociventi indításkor (meg ha full terhelésen megy a proci ugye és melegszik). Szerintem nézd meg van-e ilyen a biosban, vagy az alaplap utilban. Nem biztos, hogy segít, de egy próbát megér.
-
Ragnar_
addikt
válasz
stfreddy #21818 üzenetére
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de nekem 3.9 körül jött meg az étvágya a procimnak, és végül a hűtőm nem bírta a kiképzést, de sok szerencsét a 4+Ghz-hez.
Az XFR-el egyet értek.. én is állandó 3.85Ghz-en járatom inkább olyan 1.26V-on jelenleg úgy tűnik stabilan.
-
bivalyolo
őstag
válasz
Sgt. Chris #21798 üzenetére
Biztos rossz gombot nyomtak, amikor feltöltötték a bios fájlt.
szerintem holnapra már ott lesz az új.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
stratova
veterán
Yess! újra van ID Cooling IS60 alacsony ITX házakba immár AM4 lefogatóval is
azt hiszem Kaveri így kap egyet és még az utódot is kiszolgálja. A hűtési teljesítménye pedig a nála magasabb AMD Wraith Max és Noctua L9x65 SE-AM4 hűtőkkel van párban, miközben halkabb azoknál.
Persze ahol nagyobb a belmagasság, van ennél is jobb, de az már nem top-flow hanem toronyhűtő. -
SECTORnooB
addikt
válasz
--Disztroj-- #21812 üzenetére
Hát tényleg nincs valami nagy választék mATXbe reméljük X470, B450 be már annál inkább lesz.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
traktorgumi #21822 üzenetére
Igen.
Mert X-es prociknál 20 fok offsetet adtak valamiért, tehát 20 fokkal magasabb értéket mutat, mint amennyi valójában! Nézd meg mekkora a proci hőfoka biosban! -
most volt egy szabad pár percem és az 1800x-et a gyári default helyett egy kicsi OC-ztam. 1 kis lépés fölfelé, egyelőre most 3800MHz, 1.23V stabil. Így kevesebbet fogyaszt (16 szál AVX load) mint gyári default beállítások mellett (3700mhz), kb 15W-tal. Most stabilitás teszt, aztán irány a 3.9, és 4G.
ennek az XFR-nek abszolút semmi értelme. Néhány tized másodpercig boost-ol 1 magot 4.1-re, és ad 1.55V-t...
A CPU hőmérséklet is ugrál állandóan.
Mindenki kapcsolja ki a cool and quiet funckióval együtt és állítson be fix fesz-t. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
A biosban ne feljesd el, hogy 20 fokkal többre kell állítani a vetihez tartozó höfokokat és a max hőfokot vedd fel 100-ra!
-
válasz
Dr.FantastiK #21776 üzenetére
Én vmware player-rel használom, oprendszerek mellett még routereket virtualizálok.
Kiváló. 64 GB RAM-ba is sok minden belefér
4.12 fölötti linux kernel verzió kell ha pl linuxot virtualizálsz, és akkor nem lesz gond SMT-vel sem.
A nested virtualizáció (pl. egy virtualizált ubuntu-n belül Qemu host futtatása) nálam 1 speciális esetben problémás csak, de valószínűleg azért, mert az ubuntu kernele 4.9. De amúgy teljesen jó. -
kecsawi
senior tag
válasz
Nem lehet, hogy bekaptál egy bányászférget?
-
traktorgumi
aktív tag
msi x370 carbon
1700X
16gb ram
rx 480 ocAz problémám hogy egyfolytában felpörög a processzor hűtő+ meg a ház ventik is össze vissza mennek.
pl ha megnyitok egy böngészőt és 2% dolgozik a proci akkor hirtelen felugrig a venti 1500 fordulatra.
Megörülök!Pedig biosban beállítottam a ventiket de nem tartja a beállítást. Letöltöttem az msi a venti programját, de szintén nem segít. Utolsó 2 biost is próbáltam de ugyan ez a probléma. Lehet valami hülye energia beállítás vagy valami driver para vagy biosban van valami a mit ki kell kapcsolni? A ház hűvös és a proci 35-40fok körül mozog. Nagyobb terhelésnél 60 körül.Direkt csöndes gépet akartam.
Nagy fractal design r4 ház+2db 140 wing boost elő+1db 140 wing boost hátul+Arctic Freezer 33 eSports 2db ventis. -
Messziről szagolta a HD6670 teljesítményét még az A10-5800K is, nem hogy az 5700.
Középkategória lenne? HD6750/6770/6850/6870/6950/6970/6990 volt az AMD palettája a HD6670 felett, amit ugye egy kategóriával (~30% már lehet szintugrás szerintem) lemaradva követett az APU vonal.A GT 1030 kb GTX 750 szint, ami meg valamivel veri a HD6850-6870-et. Szép nagy ugrás egy IGP-nek, ha tudja ezt a szintet, én nagyon örülnék neki. (szerintem inkább GT 1030 alatt megy majd jellemzően, ha azt már az RX 550 sem tudja mindig megverni)
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
SECTORnooB #21811 üzenetére
Sajna amíg mATX méretben csak ez a választék, komolyabb lap nem lesz, viszont kicsit belém bújt az ördög, mert rég tuningoltam már (játékokhoz kb minek, munkához meg + mag kellett), szal egy hatékony vízhűtéssel ha nyerni tudok legalább 20 fokot, lehet rámegyek a 4+Ghzre.
Egyébként biosból adott 1.35 (relatíve 1.38) + 4Ghz nem indult el a jószág. Ennél feljebb nem mentem, nagyon melegedett alacsonyabb feszen is. 3.8Ghz és 4Ghz közt elég nagy a fesz lépcső :| még átgondolom, megéri e a vesződést, hogy kerek értéket lássak. -
SECTORnooB
addikt
válasz
--Disztroj-- #21810 üzenetére
Szépen muzsikál, saccperkábé komolyabb lapba 4+Ghzt futna egy acélosabb hűtővel karöltve.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Beretvás #21786 üzenetére
Én pedig azt nagyon is utánalestem, de azért nem hirdetik zászlólengetve, hogy a boost az csak 1 magra vonatkozik
Sokévnyi Intelezés után hiába olvasok annyit, csak akkor ismerem meg a járgányt igazán, ha beülök. Más a lélektana.Kicsit megrángattam a bajszát, és a 3.8Ghz minden magra nagyjából 1.32v körül kér (BIOS: 1.285V), de az mATX házban a pure rock ezt már nem tudja hatékonyan hűteni (főleg hogy az MSI mortaron vertikálisan kellett elhelyezni, így meg beszívja a vidkari melegét is
), ezért az XFR kikapcsolása mellett járatom most alapon.
Amire vettem (videó vágás, vfx) abban nagyon szépen muzsikál a proci, így a 6700K után. Minden szál dolgozik, nagyon meghálálja a dupla annyi magot és szálat, úgyhogy egyáltalán nem bántam meg, sőt.
-
válasz
Az a (régebbi, mikor még tölthető volt) az nekem meg van, bár nem próbáltam. 3401-nél jobb ez a régi/új 3203-as?
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dr.FantastiK #21776 üzenetére
virtualbox mukodik jol, wmvare playert probaltam, abbol legalabb a 14-es verzio kell.
-
kecsawi
senior tag
válasz
Valóban, csak win10-nél nem hozza fel, othersre állítva látszik, de ez mit változhatott?
-
stratova
veterán
válasz
hackeeeee #21800 üzenetére
Pontosan, ez a memsávszél kb ekkora APU-hoz elég, bár én nem lennék meglepve ha c2c a 8 CU-s nem nagyon kapna ki a 11 CU-stól, ha a backend is egyezik.
Egyébként éppen a 1030-ra lő az APU, annak esetedben ~48 GB/s a memória sávszélessége, 2400G-nek pedig 3000-es RAM-okkal kb. ugyanennyi br ezen osztozik a CPU-val, de remélhetőleg nagyobb eséllyel támogat majd 3200-3600-as memóriákat mint az aktuális generáció.
Bár éppen a napokban láthattunk már itt is 3600-as RAM-ot ami megsüvegelendő.
Szerintem ha beáll az ára itthon is megjelenést követő 3 hónapos Ryzen 1400 szintre (50-55e) teljesen rendben lesz. -
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #21801 üzenetére
Igen, mert ott már biztos minden tökéletes, nincs szükség újabb biosokra
(
)
-
kecsawi
senior tag
válasz
A spec. nem volt elérhető pár napig, de már ok, a 3203 most nem látszik, de jönniük kell az új biosszal mert február közepén jön a raven ridge.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Az Asusnál legalább kiadnak valamit, Msiéknél szeptember óta semmit nem hallani BIOS ügyben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged