- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
Akkor a 6 pines csatit molexről alakítsd át. Egy másik ágról.
Az is lehet, hogy túlmelegszik a táp egyik hővédelemmel ellátott alkatrésze, vagy túl sok kraftot vesz ki a tápból a kártya, stb.
-
ripla
addikt
Akkor ötletem sincs. Húzva nincs a kártya, alapbeállításokkal megy. 20 perc után egyszerűen levágta magát a gép, majd pár másodperc múlva újraindult.
Nem tudom mit kellene máshogy bekötni, a tápon lévő 2 csatlakozó aljzat, ami a videókártyához való, azok vannak rákötve 2 darab kábellal. Nem lehet máshogy kötni, az aljzatok is pirosak, ezzel jelezve, hogy ez a kártyáé.Erről van szó, 4 gigás.
-
HSM
félisten
Próbáld máshogy bekötni, hátha rossz kiosztásba kerültek a 18A-es ágak. de szerintem más lesz a baj....
Nálam egy 460W-os, passzív Seasonic tápról ment a Gigabyte 290 WF3....
Most az Asus 290X DC2 alatt is csak egy 550W-os táp van, pedig egy ősrégi, torkos, tuningolt hatmagos procim van mellé, és vígan elvan.... Pedig V-syncet sem használok sosem.... -
-
Cseneles
őstag
Probald 2db kabellel ellatni a vgat arammal, ez alatt azt ertem h a tapodon hatulrol mind a ketto piros csatirol kapjon aramot ne egy kabellal old meg. Probald meg ezt ha nem javul passz.... 4 kulon aga van a tapodnak( jo nagy b@romsag) es agankent 18A a negy osszesen 576W max, egy agon(kabelen) 144w max.....
-
ripla
addikt
Üdv.
A mai nap folyamán lett egy MSI R9 290X, 4 gigás kártyám, ki is próbáltam, de fél óra játék után újraindult a gép. 600 wattos tápom van, lehet hogy kevés neki?
-
anola
csendes tag
válasz
Pixx96 #40922 üzenetére
Szia,nekem van 2 identikus darab két külömbözö konfigurációban.Már nem mai darabok,DE ha periodikusan tisztítod illetve mikor kéri újrapasztázod,meghálálja.Az öregebbnél már a venti tengelyzsírozás is meg Volt,de kopogjam le mindkettö hibátlanul teszi mai napig a dolgát.
Mint a kolléga is írta,nyáron kicsit kellemetlen,mert termeli rendesen a höt,de télen pedig kifejezetten elönyös.Teljesítményben pedig nekem így 3 év után is böven jó bármire FullHD-ban.
Remélem segítettem.... -
xgbcx
tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Raggie
őstag
Sajnos a többmonitoros fogyasztás(és emiatt melegedés) régóta ilyen a radeonoknál. A polaristól felfelé elvileg már sokkal jobbak.
(egyik fő ok: a memóriát max órajelen járatja amint egynél több monitor van rákötve)
Az én Vapor 290-esem is 50 fok körül van netezés közben a két monitor miatt. -
aqwer21
tag
Hello, igen ez ilyen sajnos, mivel a kártya 65° ig (ha jól tudom), nem kapcsolja be a ventiket. Orvosolni úgy lehet, hogy manuálisan adsz neki egy ventilátor beállítást. Nekem is böngészés közben 50-60 fok fölé megy a kártya, de ha kikapcsolod azt a funkciót vagy az említett ventilátor beállításokat megléped akkor lejebb megy. Nekem alapból 30%-on pörög a venti, ami nem hangos, de hasznos. Idle 28-33 fok, böngészőben 40-45 körül alakul. Jó szellőzés kell neki az tuti.
Más: kártya a gépben pihen, hátsó rögzítőlemezét le kellett szednem. Sikerült odacsavaroznom, és még alá is van támasztva,de legalább megy.
-
xgbcx
tag
Sziasztok! Nemrégiben én is R9 390 tulajá váltam, fasza kis kártya, viszont sztem kicsit forrófejű. Tegnap 60-64°c produkált egyszerű böngészés közben 2 monitoron. Amint kikapcsoltam az egyik monitort visszahűlt kb 53 fokra. Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
aqwer21
tag
válasz
TTomax #41178 üzenetére
Csináltam neki helyet, bement a 3.0-ba,viszont nincs kép, bios sem, ismeri fel.
Bios-t állítottam default-ra, cmos reset megvolt, elem ki-be, de semmi.Most úgy megy hogy az integrált viszi.(hdmi az alaplapi csatiban).
Ha a hdmi a videókártyában van akkor semmi kép sincs.
van egy PCIe power connector a csati felett, de azt írja Asrock hogy az csak akkor kell ha 3 vagy több GPU van csatlakoztatva...
Valami ötlet?
-
aqwer21
tag
Lehet abból probléma, hogy pci express 2.0 ban van a kártya (mode4x)? Pci 3.0 csatinál nincsen elég hely...
-
aqwer21
tag
GPUTweakII Version 1.4.6.6-ot használtam erre.
Csinálok egy ram tesztet is. Megpróbáljam újra flash-elni a biosát a kártyának? Előző tulaj azt mondta hogy csak próba szinten lett a kártya használva, mert egy 290x volt a gépbe eredetileg, az hibás lett, garanciában azt a típust nem tudták adni, így kapott egy 390 et. -
HSM
félisten
válasz
aqwer21 #41167 üzenetére
Friss Catalyst meghajtóval nem szerencsés régebbi OC programok használata. Megoldani nagy valószínűséggel nem fogja, cserébe kapsz a nyakadba még pár hibalehetőséget.
Mivel a YT a processzort terheli inkább, nem a GPU-t, így két dologra tudok gondolni. Én a rendszermemóriára gyanakodnék, vagy a VGA BIOS-ára, esetleg valami át van benne bütykölve, és nem ad elég feszt a terhelésváltáshoz, ami a videó elindítása okoz.
-
aqwer21
tag
válasz
energy4ever #41166 üzenetére
Szia, a gépet egy nagyon megbízható prohardveres kolléga adta el nekem egy hónapja, kezdetektől csinálja ezt a kártya. Több órás internetes keresés után most éjszaka, találtam egy megoldást (nagyon remélem). A lényege hogy a power target et (az asus hivatalos software - ében) 100 ról 120 ra kell állítani. Hogy működik - e az majd később kiderül. Amúgy most mennyit is eszik ez a kártya? Mert olvastam hogy max 260w máshol meg 480w. Nem mindegy, főleg ha az ember húzni is akarja a procit, 600w ba bele sem férne?! Köszi
-
-
aqwer21
tag
Sziasztok,
Ugyan olyan problémával nézek szemben mint kolléga fentebb. ((#41104) Redlight2)
Játékok minden simán fut, gpu max 85 fok furmark-al. (100% terhelés alatt).
De a semmiből, legutóbb pl egy youtube videón fogja magát és kikapcsol a monitor, a gép megy tovább, reset gomb nem működik, a bekapcsolót kell hosszan nyomnom hogy leálljon a gép.
Volt hogy játék indítása után ahogy kezdtem volna játszani, ugyan ezt csinálta.Valakinek ötlete?
corsair cx600 tápegység tudom nem a legjobb, lehet kevés volna? Van egy Chieftec CTG-550-80P-s tápom, azzal nem próbáltam a gépet mert még kevesebb mint a másik(legalább is papíron).
konfigom:
Asrock Z97 Pro 4 alaplap
Asus Strix R9 390 OC (gyárilag)
i5-4670K(nincs húzva)
corsair cx600 tápegység
8g Kingston hyper beast 1866 DDR3köszi
-
TeeBee73
veterán
válasz
juve600 #41162 üzenetére
Vállalható.
Az adatlapomon lévő konfiggal nemrég csináltam Doom tesztet. V-Sync nélkül átlag 100FPS ~72°C mellett, azzal stabil 60FPS, és ~62-65°C. Zárt oldallappal.
Mod: Pár napja pasztáztam újra MX-4-el.
Ja, igen, bírja a 2560*1080-as felbontást Ultra-n a legtöbb játékban. -
-Gabesz-
senior tag
válasz
juve600 #41162 üzenetére
Nekem giga 390x-em van. Zárt házban,több óra GTA5 alatt max 78-79fok 65% ventivel, 100% GPU load mellett (frissen újrapasztázva) Nálam elmegy hangra. A ház hűtést (3db szívó) ilyenkor feltekerem és az még hangosabb mint a kártya.
V-sync-el nyilván jelentősen halkabb és hűvösebb.
-
juve600
nagyúr
üdv
Gigabyte R9 390 mennyire vállalható ? multiban,v-sync-et használva ?
hang-hőfok ? -
Habugi
addikt
Egy elkeserítő "végkifejlet"..: [link]
Tömören.., Unwindernek tele lett a hócipője és nem hajlandó a továbbiakban foglalkozni a kérdéssel.
"It is up to AMD bugmakers.."
Marad a korábban általam taglalt hikomat eljárás, ami ahogyan utólag visszaolvastam ráadásul sokatoknál nem is működik. Eszméletlen de komolyan..
-
korcsi
veterán
válasz
-Gabesz- #41158 üzenetére
A monitor frissítési frekvenciájától van.
Itt van bővebben, van megoldás is.
Ez az aktuális, és ez belefér a monitor képpont frekvencia korlátjába.
-
-Gabesz-
senior tag
Valami más áll a háttérben, ha csak a monitort dugom rá, akkor is 1500-on teker a RAM.
Párszor már leszedtem a drivert, most egy régebbi 2015 végi kiadás van fent, ezzel is azt csinálja.
Létezhet hogy van olyan 390x gyártmány ami nem veszi vissza a Ram órajelet?
Ez egy giga 390x gaming 1 -
-Gabesz-
senior tag
Sziasztok!
Valamiért nem veszi vissza a 390x a memória órajelét, IDLE is 1500-on jár, emiatt melegebb az egész borda és gpu hőfok is. Valami ötlet? Rakjam újra a drivert?
-
ripla
addikt
Most ezt nem értem, olyan tápom van, amire lehet bedugni plusz vezetékeket, így fest hátulról:
És ezt tudja:
A jelenlegi (régi) videókártyám is 2 csatlakozóval megy (Sapphire HD 6950), az R9-est nem tervezem húzni.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #41136 üzenetére
"Szerencsére az Asus DCII-höz volt Y adapter, így 3 dróttal vígan megy."
(#41138) Casoli: A kétágas táp szokott a legbénább kivitelezés lenni. Ott a két ágnál egészen biztosan közösíteni kell olyan vezetékeket, amiket jobb lenne külön tenni. Szvsz sokkal jobb konstrukciók a három vagy négyágas tápok.
(#41139) TTomax: Azt nem néztem, mennyire minőségi, vagy milyen korú táp. Lásd eredetileg mit írtam... [link]
-
TTomax
félisten
Meg hát azért az a táp kb 2008-2009es lehet,cwt belsös amivel nem is lenne gond,viszont nagyon melegszik nagyobb terhelés alatt.Ha eddig nem vitte el az elözö vga most jó esély van rá hogy az örök vadászmezökre költözzön...persze nem törvényszerü,de azért legjobb esetben is van vagy 7éves ami egy tápnál a vizválasztó,jobb tápok is beadják a kulcsot van hogy 5év után is már...
-
A.C.E.
aktív tag
Nem kell ezen ennyit agyalni, meg kell próbálni, aztán kiderül vagy megy, vagy nem.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #41133 üzenetére
Persze, ha extrém agyatlanul van bekötve a 4db 18A-es ág, és egy jut a VGA-ra akkor persze, lefekszik.
Vagy ha csak papíron tudja a 18A-t vagy összesítésre 600W-ot.
Mindensetre nekem vígan szaladt a 460W-os passzív tápon is a 290, és még a 4690K tuningja is belefért. Igaz, egyágas, minőségi darab volt.De ez az ágasdi csak akkor gáz, ha nincs normálisan megvalósítva.
Szval a linkelt kupacból az első: [link]. " A kártyával nem volt semmi baj, de kb 1220 MHz-es GPU mag feletti tuningnál, letérdelt a Táp
Azalatt minden oké volt."
Tehát, a két 18A-es ág kevés volt 1220Mhz-es OC-hoz. Igen, én is írtam, hogy eszetlen tuningra tuti nem elég. És nem "letérdelt", hanem a túláram védelem lekapcsolta. -
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Utolsó win10 frissítés óta nem megy le a monitorom alvóba. Drivert már újra raktam szépen ahogy illik DDU-val.. Energia beállításokat átnéztem, elvileg ott is minden jó. Esetleg ötlet valaki?
-
ripla
addikt
Nagyon úgy tűnik, hogy lesz egy 4 gigás R9 290X-em, a kérdés az, hogy egy 600 wattos táp elég neki?
-
lotuska
tag
-
lotuska
tag
válasz
lotuska #41111 üzenetére
Most jott meg a kartya, garancia oke leellenorizve, kiszedtem a dobozabol es ami feltunt, hogy poros es fura szaga van, mintha egett szaga lenne, jol megfujtam tobbszor is es egy csomo por tavozott belole, az egett szag mar nem volt annyira intenziv, nagyon feltem, nehogy valami atveres legyen. Nagy nehezen beszereltem a hazamba, aminek van felszerelheto merevites az oldalan [link]
Persze pont nem fert be sehogy, mert bele erne a tarto a VGA ventijebe, mashogy meg nem tudom kitamasztani.
Felek, hogy leszakad a PCI express slot-om,, mert eleg nehez a kartya. Tegyek ala valami szerintetek?A kartyarol: beszereles utan egybol indul, driver install es utana 10 perc GTA5 bohockodas utan 69 C fokig megy fel a GPU temp amit 36% fokos venti fordulat mellet tart. Freesyncet egybol bekapcsolja, hiaba 75Hz-re allitottam a jatekban a frekit visszavette 50-60ra... Amikor 55 ala esik mintha nem lenne folytonos a jatek, na ezt meg ki kell teszteljem...
Szerintetek lehet valami baja a VGA-nak az egett szag miatt? Az eladot meg nem ertekeltem 1041 pozitiv, 0 negativ ertekelese van.
Koszi a segitseget.
-
lotuska
tag
-
Raggie
őstag
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám =( Van egy MSI R9 390-em, 2015ben vettem. Eddig gond nélkül működött, tegnap még semmi bajom nem volt ...most meg gép bekapcsolása után egy kis böngészés közben 10-20 perc használat után fekete képernyő (az egér látszik, de be van fagyva) majd újraindul a win10. Semmi előjele a problémának, még terhelés alatt sincs és akkor jön elő. De van , hogy bírja ilyen hiba nélkül.
Drivert is frissítettem ma a legújabbra, de úgyanúgy előjött egyszer :/ Win10 64bit // sosem volt húzva, tunningolva, buherálva.
Kezdi megadni magát, vagy csak szoftveres gond? -
HSM
félisten
válasz
korcsi #41102 üzenetére
Ami azt illeti, nem tudom. De nem tartom valószínűnek, hogy a Radeon lenne a baj. Ha valamire, a szabványokra eléggé figyelt mindig is az AMD. A zöld oldalra inkább volt jellemző, hogy inkább tojnak a szabványra, de javítanak olyan hibákat is, amiket nem nekik kellene. (Nyilván ennek a hozzállásnak is könnyen meglehet a böjtje....)
Végülis, a lényeg hogy végül jó lett.Amit igazából nem értek, miért nem vezettek be korábban egy csökkentett órajelű multimonitor/nem szabvány idítéses memória módot. A 290X-emmel teszteltem, multimonitorral vagy nem szabvány időzítéssel is vígan le lehet menni kb. 400Mhz-es memória órajelig... De már a 625Mhz-el is jócskán takarékosabb két monitorral, és full problémamanetes.
-
korcsi
veterán
Igen, köszi a tippet. Fene se érti, ebben sincs aztán semmi ráció,
a tippem most az, hogy a cru részletes időzítési képén a totál sorok által adott "képarány" amitől függ, hogy felkapcsol e a memória.Nem az időzítéssel van baj hanem ez AMD-RADEON probléma.Próbálgattam, sokat, 1-2 óra alatt kb 100 restart volt
SSD nélkül nem ment volna.
Enyhén ívelt, ha előtte ülsz nem is látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest